5 beste tools voor het verzamelen van gebruikersfeedback

 5 beste tools voor het verzamelen van gebruikersfeedback

Patrick Harvey

Kleine bedrijven en marketeers vertrouwen vaak op analyses en gegevens om hun tactiek voor het genereren van leads te verbeteren.

Maar als u eenmaal leads hebt verworven, is het belangrijk om met hen in gesprek te blijven tijdens elke stap van de klantervaring.

Eén manier is om u te richten op feedback van klanten. In plaats van te kijken naar de analytics, kunt u kijken naar de meningen van uw klanten over uw producten en diensten.

Dit geeft een krachtig inzicht in uw dienst of product en kan helpen uw bedrijfsstrategie te verbeteren. Gebruikersfeedback helpt u ook de mate van tevredenheid te meten en helpt bij het verbeteren van de klantenbinding.

Er zijn veel manieren om feedback van klanten te verzamelen, zoals enquêtes of gebruikersactiviteiten, maar vandaag gaan we het hebben over vijf tools die het gemakkelijker maken om feedback van klanten te verzamelen.

Met deze hulpmiddelen kunt u ontevreden klanten identificeren en het klantenverloop verminderen, en uw dienst of product verbeteren zodat meer klanten tevreden zijn over uw bedrijf.

1. Hotjar

Hotjar is een analyse- en feedbacktool die inzichten biedt in je website en het gedrag van gebruikers. Het toont je een overzicht van hoe je website presteert, je conversiepercentages, en hoe Hotjar kan helpen deze te verbeteren.

Van heatmaps om gedrag te visualiseren, tot het registreren van wat bezoekers op je site doen, en zelfs het helpen ontdekken wanneer je bezoekers afhaken in je conversietrechter, Hotjar is echt je alles-in-één inzichtstool.

Hotjar kijkt niet alleen naar gedrag; met hun feedbackpeilingen en enquêtes kun je erachter komen wat je publiek wil en wat hen ervan weerhoudt om dat te krijgen.

Uw enquêtes kunt u verspreiden in uw e-mail en op cruciale momenten, zoals vlak voordat een bezoeker uw website verlaat. U kunt belangrijke informatie te weten komen over hun bezwaren of zorgen om u te helpen met uw marketingstrategieën.

Hotjar heeft twee prijsplannen - Business en Scale, beide variëren in prijs wanneer de dagelijkse sessies toenemen. Voor 500 dagelijkse sessies op het Business plan betaal je €99/maand, tot €289/maand voor 2.500 dagelijkse sessies. Het Scale plan is voor dagelijkse sessies van meer dan 4.000.

Prijs: Vanaf €99/maand

2. Qualaroo

Met klanten als Starbucks, Burger King, Hertz en Groupon heeft deze CRO-tool grote merken geholpen hun conversiepercentages te verbeteren.

En ze kunnen zelfs het kleine bedrijf helpen. In tegenstelling tot Hotjar is Qualaroo strikt een enquête- en feedbacktool.

Meer bepaald is het enquêtesoftware waarmee u formulieren en enquêtes kunt maken om uw bezoekers vragen te stellen over hun tijd en interactie op uw website.

Er zijn zeven enquête-opties om uit te kiezen, zoals Target Questions, 2 Minute Setup, of Skip Logic. Deze opties maken Qualaroo tot een van de beste tools voor klantenfeedback.

Met Target Questions bijvoorbeeld stelt u zeer specifieke vragen op basis van het gedrag van elke gebruiker. Deze functie is zo nauwkeurig dat u de enquête zo kunt instellen dat de bezoeker niet twee keer achter elkaar dezelfde enquête krijgt.

Uw enquêtevragen kunnen gericht zijn op bezoekers op basis van het aantal keren dat zij uw prijzenpagina bezoeken, of zij iets in hun winkelwagen hebben, of andere interne gegevens.

Plannen beginnen vanaf $80/maand (jaarlijks gefactureerd) en u kunt het 14 dagen gratis proberen.

Prijs: Vanaf $80/maand (jaarlijks gefactureerd).

3. Typeformulier

Typeform is een webgebaseerd enquêteprogramma dat gemakkelijk te gebruiken is en een zeer strakke en moderne interface heeft.

U kunt formulieren, enquêtes, vragenlijsten, polls en rapporten maken. Met de eenvoudige drag and drop form builder kunt u elk formulier aanpassen om uw merkelementen op te nemen. Voeg video's, afbeeldingen, merklettertypes, kleuren en een achtergrondafbeelding toe om een aantrekkelijke en uitnodigende enquête te maken.

En het unieke aan Typeform is dat het één vraag per keer weergeeft op zijn enquêtes en formulieren.

Typeform staat ook bekend om hun gepersonaliseerde enquêtes. U kunt vragen maken op basis van gebruikersgegevens die u al hebt, zoals de naam van uw gebruiker. U kunt ook elk bericht aanpassen om uw respondenten een meer persoonlijke ervaring te geven bij het invullen van uw enquête of formulier.

Er is een creatieve component aan het gebruik van Typeform en het voelt bijna als een app-interface met het gebruik van afbeeldingen of GIF's.

Alle gegevens zijn in real time, wat in-the-moment inzichten mogelijk maakt om uw bedrijfsstrategie aan te scherpen en beter af te stemmen op uw gebruikers.

U kunt aan de slag met hun gratis plan, dat kant-en-klare formulieren, sjablonen, rapportage en toegang tot gegevens-API's heeft. Als u meer functies wilt, zoals logische sprong, rekenmachine en verborgen velden op uw formulieren, kiest u het Essentials-plan voor $ 35/maand. En voor alle functies kiest u Professional vanaf $ 50/maand.

Prijs: Gratis, plannen vanaf $35/maand

4. UserEcho

UserEcho is een online software voor klantenondersteuning. In plaats van een enquête of vragenlijst te maken, kunt u een forum, helpdesk, live chat en meer maken.

Naarmate uw bedrijf groeit, zult u merken dat klanten dezelfde vragen stellen of dezelfde soorten vragen.

In plaats van tijd te besteden aan het verzenden van hetzelfde antwoord, maakt UserEcho het proces veel efficiënter. Het stelt u in staat een merkgebonden klantenserviceforum te creëren dat eerder gestelde vragen en een kennisbank met nuttige handleidingen bevat.

Met UserEcho creëert u een subdomein op uw site en leidt u uw klanten of cliënten naar die pagina om inkomende vragen veel gemakkelijker af te handelen.

Een andere functie is hun chatfunctie die geïntegreerd is met uw website. Hierdoor kunnen klanten en cliënten rechtstreeks vragen stellen aan u of het team wanneer ze online zijn.

UserEcho integreren in uw bedrijf is vrij eenvoudig. Het forum en de chat gebruiken een copy-and-paste code die moeiteloos in uw site kan worden opgenomen. U kunt ook Google Analytics en andere chat-apps zoals Slack of HipChat naadloos integreren met UserEcho.

Zie ook: De beste online quizmakers voor 2023 (Expert Picks)

U kunt gratis aan de slag met UserEcho, maar als u het volledige plan wilt, inclusief feedbackformulieren, analyses, helpdesk, live chat, integraties en eenvoudige aanpassingen, kost het slechts $25/maand of $19/maand (jaarlijks betaald).

Prijs: Vanaf $19/maand

5. Drift

Drift is een messaging & e-mail marketing tool om u te helpen uw bedrijf te laten groeien door u te richten op mensen die al op uw website zijn.

Een van hun beste functies is de live chat optie. Met gerichte campagnes kunt u op het juiste moment en de juiste plaats met uw bezoekers praten om de conversie van uw website te verhogen.

En als een van uw zakelijke doelstellingen is om uw e-maillijst te laten groeien, kunt u een campagne voor het vastleggen van e-mail opzetten en deze alleen aan specifieke mensen tonen of alleen weergeven op een bepaalde pagina, op een bepaald tijdstip of na een bepaald aantal bezoeken.

Hoewel u niet 24/7 beschikbaar kunt zijn voor chat, maakt Drift het gemakkelijk om uw uren van beschikbaarheid in te stellen en hen te laten weten wanneer u niet beschikbaar bent.

Drift heeft ook naadloze integratie met Slack, HubSpot, Zapier, Segment en meer.

U kunt Drift gratis uitproberen met beperkte mogelijkheden voor 100 contacten. Voor Premium en Enterprise plan moet u contact met hen opnemen voor de prijzen.

Zie ook: 11 Beste Teespring Alternatieven & Concurrenten voor 2023: Print-On-Demand Made Easy

Prijs: Vanaf gratis, neem contact op voor prijzen voor betaalde plannen.

Inpakken

Als u een klein bedrijf of een starter bent, kunt u overwegen een eenvoudig en gemakkelijk hulpmiddel voor klantenfeedback te gebruiken, zoals Typeform of Drift.

Beide tools hebben minder algemene functies dan de andere genoemde tools, maar als u uw aanpak wilt personaliseren, biedt Typeform aangepaste en mooie formulieren, terwijl Drift live chat ondersteuning & biedt; e-mail marketing functionaliteit.

Als u meer functies en opties voor klantenfeedback nodig hebt, kunt u overwegen Qualaroo te gebruiken, een tool voor klantenenquêtes. Met hun gerichte vragen, 2 Minute Setup en Skip Logic-formulieren kunt u te weten komen hoe uw klanten uw website gebruiken en hoe zij hun ervaring beoordelen.

Voor een robuustere tool voor klantenfeedback creëert UserEcho een pagina op uw website met een forum, helpdesk en meer voor uw klanten, zodat zij zich goed ondersteund voelen.

Tot slot, voor een alles-in-één-inzichtstool, gebruik Hotjar. Met heatmapsoftware en feedbackpolls kunt u te weten komen wat uw klanten willen van uw dienst of product.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.