11 Beste Teespring Alternatieven & Concurrenten voor 2023: Print-On-Demand Made Easy

 11 Beste Teespring Alternatieven & Concurrenten voor 2023: Print-On-Demand Made Easy

Patrick Harvey

Vraag je je af of er een betere print-on-demand oplossing is voor jouw behoeften? Ben je op zoek naar de beste Teespring alternatieven op de markt? Wij hebben je gedekt.

In deze post vind je 10 van de beste alternatieven voor Teespring om je print-on-demand bedrijf van stroom te voorzien.

We hebben een mix opgenomen van POD-marktplaatsen, op zichzelf staande e-commerce platforms en print-on-demand fulfillment diensten.

Klaar? Laten we beginnen:

(Opmerking: Teespring is onlangs omgedoopt tot Spring).

De beste Teespring alternatieven - samenvatting

TLDR:

Sellfy Het is een beginnersvriendelijk, alles-in-één ecommerce platform met ingebouwde print-on-demand functionaliteit. Je kunt het gebruiken om zowel POD merch als andere digitale en fysieke producten te verkopen.

Gelato is het beste Teespring alternatief voor degenen die print-on-demand functionaliteit willen toevoegen aan een bestaande e-commerce winkel. Ze ondersteunen Shopify, BigCommerce, WooCommerce, Squarespace en vele andere platforms. Het is ook een geweldige optie voor degenen die merch willen verkopen via gevestigde marktplaatsen zoals eBay, Amazon en Etsy.

#1 - Sellfy

Sellfy is een alles-in-één e-commerce platform dat print-on-demand dropshipping functionaliteit biedt. Het is het beste Sellfy alternatief als u meer flexibiliteit en controle over uw online winkel wilt.

Wat Sellfy onderscheidt van Teespring is dat Sellfy niet alleen een print-on-demand dropshipping leverancier is. Het is een volledig ecommerce platform zoals Shopify of Wix, maar het biedt ook een ingebouwde POD fulfillment service out of the box. Terwijl je meestal plugins nodig hebt om POD producten aan te bieden op platforms zoals Shopify.

Een ander belangrijk verschil is dat het veel gemakkelijker te gebruiken is dan de meeste andere e-commerce platforms.

Naast de print-on-demand functie geeft Sellfy je ook toegang tot een overvloed aan andere tools zoals een drag-and-drop site builder, marketing tools en analytics.

Een van de grootste klachten van Teespring gebruikers is de beperking van het winkelontwerp. De Teespring winkelpui is nauwelijks aanpasbaar, dus je kunt hem niet echt 'eigen' maken. Maar met Sellfy kan dat wel. Het is eindeloos aanpasbaar en geeft je volledige controle over hoe je eigen winkel eruit ziet en de producten die je verkoopt.

En omdat Sellfy een echt U kunt digitale en fysieke producten verkopen via hetzelfde portaal.

Net als Teespring is Sellfy ideaal voor verkopers die hun eigen klanten via andere kanalen kunnen sturen.

Prijzen

Betaalde plannen met onbeperkte producten en premium functies beginnen bij $22/maand.

Sellfy biedt een 30 dagen geld terug garantie.

Bezoek Sellfy

Lees onze Sellfy review.

#2 - Gelato

Gelato is echt een geweldig Teespring alternatief om te gebruiken als je al een online winkel hebt met een tool zoals Shopify, Etsy, of WooCommerce.

U kunt het koppelen aan uw bestaande winkel om print-on-demand functionaliteit toe te voegen. Bovendien kunt u het ook gebruiken om POD producten te verkopen op populaire marktplaatsen zoals Etsy.

Gelato is een van de beste POD-opties die momenteel beschikbaar zijn, omdat het een echt grote selectie van unieke producten heeft om uit te kiezen. Gelato heeft tonnen productopties in meer dan 70 productcategorieën. U kunt alles krijgen, van T-shirts en andere kledingstukken tot visitekaartjes, muurkunst en mokken.

Gelato verkoopt zichzelf als 'global' print-on-demand, aangezien het bedrijf 130 partners heeft in meer dan 30 landen over de hele wereld. Dit is geweldig voor verkopers, aangezien bestellingen vaak worden geproduceerd in het land van de eindklant, waardoor het sneller en goedkoper is om bestellingen naar uw klanten te verzenden.

Gelato heeft niet alleen geweldige opties als het gaat om producten en verzending, maar het is ook een geweldige keuze voor nieuwe bedrijven en POD-beginners.

Gelato biedt een gratis forever plan dat u kan helpen uw winkel van de grond te krijgen. Er zijn geen minimumbestellingen en u kunt ook testbestellingen plaatsen, zodat u de productkwaliteit kunt beoordelen voordat u ze aan uw klanten beschikbaar stelt.

Naast het gratis plan, biedt Gelato ook een reeks premium abonnementen die u echt kunnen helpen om de winst te verhogen als u uw winkel uitbreidt. Premium plan abonnees genieten 30+% korting op de verzending, wat u echt kan helpen om geld te besparen als u veel bestellingen verwerkt.

Kortom, Gelato is de perfecte oplossing voor e-commerce verkopers die POD producten willen toevoegen aan hun bestaande e-commerce winkel. .

Prijzen

Gelato biedt een gratis forever plan. Wil je echter besparen op de verzendkosten en toegang tot andere premium functies, dan beginnen de betaalde abonnementen vanaf $14,99/maand.

Bezoek Gelato

#3 - Printful

Printful is een print-on-demand fulfillment service en het beste alternatief voor Teespring voor iedereen die via zijn eigen website of Shopify-winkel wil verkopen.

In tegenstelling tot Teespring is Printful geen standalone print-on-demand site. Je kunt niet je eigen Printful winkel maken en direct merch verkopen. In plaats daarvan gebruik je de ingebouwde tools van Printful om productontwerpen en mockups te maken. Vervolgens koppel je het aan je verkoopplatform naar keuze om te beginnen met de verkoop. Het integreert met Etsy en populaire e-commerce platforms zoals Shopify en Wix.

Wanneer u een verkoop doet, voert Printful de bestelling voor u uit. Ze werken samen met een groot netwerk van hoogwaardige drukkerijen verspreid over de hele wereld en bieden snelle verzending (producten zijn meestal binnen 2-5 dagen klaar voor verzending). De verzendtarieven zijn ook zeer concurrerend.

Er zijn veel verschillende producten beschikbaar in de Printful-catalogus, waaronder zitzakken, producten voor huisdieren, hoogwaardige milieuvriendelijke kleding en meer. U kunt ook gebruikmaken van de white-label-diensten om uw merknaam toe te voegen aan etiketten en verpakkingen.

Prijzen

U kunt beginnen met het gratis plan van Printful. Extra kortingen zijn beschikbaar afhankelijk van het volume van de bestellingen.

Bezoek Printful

#4 - Zazzle

Zazzle is een populaire print-on-demand marktplaats om op maat gemaakte koopwaar te verkopen. Alleen Redbubble staat op de tweede plaats qua organisch verkeer, met meer dan 30 miljoen wereldwijde shoppers.

Zazzle heeft een uitgebreide productcatalogus met duizenden artikelen om uit te kiezen, dus er zijn geen grenzen aan waar u uw ontwerpen op kunt laten drukken. U kunt alles verkopen, van gepersonaliseerde shirts en andere kleding tot pingpongpads en skateboards.

Ik zou echter vooral Zazzle aanraden als je van plan bent briefpapier, uitnodigingen, wenskaarten en soortgelijke producten te verkopen. Ontwerpers die dit soort producten verkopen hebben vaak veel succes op het platform.

Prijzen

Het is gratis om je aan te melden als Zazzle Creator. Je kunt je eigen royaltytarieven instellen van 5% tot 99%.

Bezoek Zazzle

#5 - Spreadshop

Spreadshop Het is het beste Teespring-alternatief voor YouTubers. Net als Teespring biedt het een afdrukservice op aanvraag, kun je je eigen merchandisewinkelpagina maken en is het geïntegreerd met YouTube.

Spreadshop is een van de drie print-on-demand platforms die ondersteund worden door YouTube's merch shelf feature (Teespring is een andere). De merch shelf feature stelt in aanmerking komende makers in staat om hun branded Spreadshop merch te promoten via hun YouTube kanaal en video's om de verkoop direct via het platform te laten verlopen.

Als je meer dan 10k abonnees hebt en je kanaal is goedgekeurd voor monetisatie, is het een gemakkelijke manier om geld te gaan verdienen.

Om te beginnen ga je gewoon naar je YouTube Studio en selecteer je Monetisatie > Koopwaar > Spreadshop Meld u vervolgens aan voor Spreadshop, maak uw eerste product en stel uw Shop in.

Zodra je bent goedgekeurd, kun je producten toevoegen aan je YouTube merch area, die zichtbaar zijn voor kijkers onder je video's. Wanneer een klant een product bestelt, wordt dit door Spreadshop uitgevoerd en krijg jij betaald.

Er zijn honderden producten om uit te kiezen, van aangepaste t-shirts tot woninginrichting, en je kunt verkopen aan een wereldwijd publiek met 10 ondersteunde valuta's en talen. Alle ontwerpen worden gedrukt op hoogwaardige producten van topmerken, en je kunt zelfs een gratis productmonster van je Shop ontvangen om de kwaliteit te testen.

Als je geen YouTuber bent of niet in aanmerking komt voor het merch shelf programma, is Spreadshop zeker de moeite waard om te bekijken. Het is een geweldige print-on-demand site voor allerlei soorten makers.

Prijzen

Spreadshop is 100% gratis, zonder kosten of abonnementskosten. U bepaalt uw eigen verkoopprijzen en Spreadshop trekt daar de basisprijs van het product van af. U houdt de rest als winst.

Bezoek Spreadshop

#6 - Redbubble

Redbubble Een andere populaire print-on-demand marktplaats in de wereld. Miljoenen shoppers op zoek naar producten ontworpen door onafhankelijke kunstenaars stromen er elke maand naartoe, wat het een geweldig Teespring alternatief maakt voor ontwerpers die geen bestaand publiek hebben.

Het zit zo: Teespring krijgt niet veel organisch verkeer. Het is geen 'echte' print-on-demand marktplaats - het is meer een POD storefront builder - dus de kans dat mensen door ontwerpen van ontwerpers bladeren en jouw producten op het platform vinden is klein tot onbestaande. Je moet er werk in steken en je eigen verkoop stimuleren.

Dit is prima als je een influencer bent die al een groot publiek heeft - je kunt je fans gewoon naar je Teespring-winkel sturen - maar dit is niet het geval voor de meeste ontwerpers.

Als u een van de vele ontwerpers bent die nog geen ton fans of een enorm marketingbudget heeft, is het veel gemakkelijker om uw producten te verkopen op een marktplaats met echt organisch verkeer.

En dat is waar Redbubble om de hoek komt kijken.

Tonnen mensen bezoeken Redbubble actief op zoek naar merch, dus zolang uw ontwerpen zichtbaar zijn op het platform, zult u potentiële klanten bereiken.

Het enige wat u hoeft te doen is u aanmelden en uw ontwerpen uploaden naar producten in uw Redbubble-winkel om onmiddellijk het enorme wereldwijde publiek van Redbubble aan te boren.

Klanten die op de site surfen, komen ze tegen en als ze uw ontwerpen mooi vinden, kopen ze ze. U wordt betaald en Redbubble zorgt voor de rest. Zij zorgen voor de afhandeling en drukken en verzenden de bestellingen rechtstreeks naar de klant. Makkelijk!

Zie ook: Hoe geld te verdienen op Twitch in 2023: 10 bewezen methoden

Het nadeel? Het platform is meer gericht op verkopers met een groot volume. De kosten zijn buitensporig hoog voor nieuwe gebruikers en kleinere winkels.

Prijzen

Het is gratis om op Redbubble te verkopen. Ze nemen een deel van uw productverkoop als onderdeel van de basisprijs. En nemen ook een deel van uw winst als u een standaard account heeft. U bepaalt uw eigen marges.

Probeer Redbubble gratis uit

#7 - Merch by Amazon

Merch van Amazon is Amazons eigen print-on-demand programma. Als je creatieve ideeën hebt en je eigen winkel wilt hebben waar je digitale producten en andere aangepaste producten kunt verkopen, kun je dat doen op de wereldberoemde marktplaats Amazon.

Het beste aan verkopen via Merch by Amazon is natuurlijk het bereik. Amazon is de grootste online winkelsite ter wereld en is goed voor bijna de helft van alle e-commerce verkopen in de VS. Het spreekt dus voor zich dat het vermelden van uw POD producten op Amazon u zal helpen meer klanten te bereiken.

Alles wat je moet doen is je artwork uploaden, je producttype en aanpassingen kiezen, en je beschrijving toevoegen. Amazon maakt een productpagina voor je aan en wanneer een klant een aankoop doet, zorgen zij voor de productie, verzending en klantenservice. Je krijgt een royalty voor elk verkocht product.

Een ander groot voordeel van verkopen op Amazon is snelle verzending. Alle verkochte Merch by Amazon-producten komen in aanmerking voor Prime Shipping, zodat uw klanten hun bestellingen snel ontvangen, waar ze zich ook bevinden.

Prijzen

Merch by Amazon is gratis, maar alleen op uitnodiging. Je moet een uitnodiging aanvragen en wachten op goedkeuring (wat maanden kan duren) voordat je kunt beginnen met verkopen.

Probeer gratis Merch by Amazon

#8 - Society6

Society6 is een ander goed alternatief voor Teespring, vooral als je serieuze kunstproducten verkoopt zoals muurkunst of kunstprints (in plaats van t-shirts en popcultuurproducten). Het is een van de oudste print-on-demand marktplaatsen en bestaat al sinds 2009.

Zie ook: Hoe u een 30-daagse uitdaging aangaat om uw bloglezers te boeien

Naast kunstproducten kun je ook huishoudelijke artikelen, briefpapier, aangepaste kleding en andere merch verkopen via Society6.

Je hebt een PayPal account nodig om je artiestenwinkel op de marktplaats te openen. Vanaf daar kun je je producten creëren en beginnen te verkopen. Net als Teespring, zorgt Society6 voor de afhandeling voor jou.

Society6 heeft een vrij grote aanwezigheid op sociale media en krijgt een gestage hoeveelheid organisch verkeer, dus het is mogelijk om verkopen te maken zonder zelf producten te promoten. Als je echter een voorsprong wilt nemen op de concurrentie om je winst te maximaliseren, is het de moeite waard om te investeren in marketing.

Prijzen

Aanmelden bij Society6 is gratis. Kunstenaars verdienen 10% op elke verkoop. Als je prints verkoopt, kun je je eigen winstmarge bepalen en meer verdienen dan de standaard 10%.

Probeer Society6 gratis uit

#9 - Fine Art America

Fine Art America Een andere print-on-demand site zoals Teespring. Het is het meest geschikt voor serieuze kunstenaars en fotografen die ingelijste prints willen verkopen, maar het biedt ook veel andere soorten producten zoals telefoonhoesjes, huisdecoratie en kleding.

Fine Art America is de grootste lijstenmakerij ter wereld en biedt honderden verschillende lijsten en pasvormen waaruit klanten kunnen kiezen. U kunt vrijwel elk type afdruk verkopen dat u kunt bedenken: afdrukken op canvas, afdrukken op acryl, afdrukken op hout, ingelijste afdrukken... noem maar op!

Wanneer een klant een bestelling plaatst, zorgt Fine Art America voor het afdrukken, inlijsten, matteren, verpakken, verzenden, klantenservice en al het andere. U hoeft niets anders te doen dan elke maand uw deel van de winst te innen. De marges zijn flexibel omdat u uw eigen prijzen kunt bepalen.

Prijzen

Fine Art America biedt een standaard gratis plan. Als u geavanceerde functies wilt ontgrendelen, kunt u upgraden naar het premium plan voor $30/jaar.

Probeer Fine Art America gratis uit

#10 - CafePress

CafePress is een online marktplaats voor drukwerk op aanvraag met veel verkeer en een uitgebreide selectie van producten.

U kunt een winkel openen op CafePress en uw ontwerpen verkopen op honderden producten, van aangepaste T-shirts van hoge kwaliteit tot interieurartikelen. Enkele van de populairste productcategorieën op CafePress zijn drankgerei (mokken, flessen, enz.), geschenken, kantoorartikelen voor thuis, schrijfwaren en uithangborden.

Het uploaden van ontwerpen is eenvoudig en u kunt uw producten in een paar klikken verkopen.

Prijzen

Het is gratis om een account aan te maken bij CafePress. U verdient royalty's op elk verkocht product en CafePress brengt hun kosten in mindering als onderdeel van de basisprijs.

Probeer CafePress gratis uit

#11 - TPop

TPop is het beste Teespring-alternatief voor eco-bewuste ontwerpers. Het heeft de grootste selectie hoogwaardige, milieuvriendelijke producten die je ergens kunt vinden.

TPop is niet alleen een ecologisch verantwoorde print-on-demand leverancier, maar biedt ook uitstekende brandingfuncties.

U kunt uw eigen merknaam en logo toevoegen aan alle pakketten en leveringsbonnen, en zelfs uw sociale accounts promoten op de pakbonnen. Als u een bedankbriefje of een andere bijlage aan uw bestellingen wilt toevoegen, kan dat ook.

Alle bestellingen worden met groene technieken gedrukt en zonder plastic verzonden via koolstofneutrale postbedrijven. TPop is gevestigd in Frankrijk maar verzendt wereldwijd. De verzending is het snelst naar Europese bestemmingen (3-7 dagen).

Prijzen

Het is gratis om TPop te gebruiken. U betaalt alleen voor de basiskosten van het product en de uitvoering wanneer u een verkoop realiseert.

Probeer TPop Gratis

Beste Teespring alternatieven: FAQ

Wat is Teespring?

Teespring (nu bekend als Spring) is een sociaal e-commerce platform dat print-on-demand fulfillment diensten aanbiedt.

Gebruikers creëren hun eigen winkel op Teespring waar ze digitale producten, aangepaste kleding, merchandise, aangepaste t-shirts en andere aangepaste producten kunnen verkopen.

Gebruikers kunnen hun eigen Teespring-winkel maken en zowel digitale producten als aangepaste merch met hun eigen ontwerpen (zoals T-shirts, hoodies en sweatshirts) op het platform verkopen zonder dat ze zelf een voorraad aanhouden. De merch wordt verkocht voordat het wordt gedrukt. Zodra je een minimaal verkoopdoel bereikt, vervult Teespring de bestelling door de items te drukken en naar je kopers te verzenden.

Is Teespring legitiem?

Teespring is een legitiem bedrijf (geen scam). Het heeft een uitstekende reputatie en wordt vertrouwd door honderden ondernemers.

Maar hoewel het zeker legaal is, is het zeker niet perfect. Sommige gebruikers zijn om verschillende redenen ontevreden over Teespring als een print-on-demand bedrijf. Eén nadeel is dat het beperkte aanpassingsmogelijkheden biedt voor zijn storefronts. Een ander nadeel is dat het strikte minimum verkoopvereisten en een betalingsdrempel van $100 heeft.

Veel van de alternatieven op deze lijst bieden meer flexibiliteit en controle en hebben geen minimumomzet of betalingsdrempels.

Steelt Teespring?

Teespring zelf doet dat niet, maar er zijn meldingen van ontevreden artiesten dat verkopers op Teespring hun ontwerpen hebben 'gestolen' en hun artwork hebben nagemaakt op merch. Dit soort piraterij is een veel voorkomend probleem waar de meeste print-on-demand bedrijven mee te maken hebben en het probleem is niet exclusief voor Teespring.

Opmerkelijk is dat Teespring beweert snel actie te ondernemen om illegaal gekopieerde producten te verwijderen wanneer de rechthebbenden dit melden, maar sommigen vinden dit niet goed genoeg.

Ongeacht op welke print-on-demand site je je ontwerpen verkoopt, het is altijd de moeite waard om stappen te ondernemen om je werk te beschermen, zodat je indien nodig juridische stappen kunt ondernemen tegen copycats. De Design Guard functie van Teespring kan hierbij helpen.

Redbubble vs Teespring: wat is het beste?

Redbubble en Teespring zijn allebei geweldige platforms om uw drukwerk op aanvraag te verkopen, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Het belangrijkste verschil is dat Redbubble een 'echte' print-on-demand marktplaats is met miljoenen actieve kopers, terwijl Teespring meer een op zichzelf staand e-commerce platform is.

Teespring biedt zijn eigen Discover Creators-sectie waar kopers merch kunnen bekijken, maar dit portaal is lang niet zo populair of bekend als de marktplaats van Redbubble, dus het kan moeilijker zijn om verkoop te realiseren. U moet er zelf aan werken om verkeer naar uw Teespring-winkel te leiden, terwijl op Redbubble de verkoop naar u toe komt.

Verwante lectuur: 10 Beste Redbubble Alternatieven & Concurrenten.

Hoeveel kun je verdienen met drukken op aanvraag?

Hoeveel geld u kunt verdienen met uw print-on-demand bedrijf hangt af van uw talent als ontwerper, uw marketingvaardigheden en de moeite die u erin steekt. Sommige ontwerpers maken nauwelijks winst, terwijl anderen duizenden dollars per maand verdienen en een fulltime inkomen genereren met hun ontwerpen.

Hoe breng ik producten op aanvraag op de markt?

Er zijn veel manieren om drukwerk op aanvraag op de markt te brengen. Veel verkopers voeren betaalde advertentiecampagnes zoals Google Ads of Facebook Ads om verkeer naar hun online winkel of productpagina's te leiden. Anderen richten zich op sociale-mediamarketing of SEO.

Begin met na te denken over waar je doelkopers zijn, en ga van daaruit verder. Als je je bijvoorbeeld richt op een jonger klantenbestand, kun je proberen je producten te promoten via TikTok-video's, of via influencer-marketingcampagnes.

Het beste Teespring-alternatief voor uw bedrijf kiezen

We hopen dat dit bericht je heeft geholpen om het juiste platform voor jouw bedrijf te vinden. Zoals je ziet zijn er genoeg Teespring alternatieven om uit te kiezen. Hier is een overzicht van onze top drie favorieten:

  • Sellfy is de beste keuze als u een alles-in-één e-commerce platform wilt met ingebouwde print-on-demand functies.
  • Gelato - is het beste voor bestaande e-commerce sites. U kunt gemakkelijk toonaangevende e-commerce platforms zoals Shopify of WooCommerce integreren. Het is ook een geweldige optie voor iedereen die aangepaste producten rechtstreeks via eBay, Etsy of andere toonaangevende marktplaatsen wil verkopen.
  • Spreadshop is het beste alternatief voor Teespring voor YouTubers. Het is een van de enige POD-platforms die integreert met en het mogelijk maakt om producten rechtstreeks via YouTube te verkopen.

Verwante lectuur: De beste dropshipping websites vergeleken.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.