SE Ranking Review 2023: Uw complete SEO-toolkit

 SE Ranking Review 2023: Uw complete SEO-toolkit

Patrick Harvey

Op zoek naar een uitgebreide alles-in-één SEO-toolset die gemakkelijk te gebruiken is en niets kost?

Zoek niet verder.

In deze beoordeling zullen we SE Ranking introduceren, u enkele van haar krachtige SEO tools en rapporten laten zien, en haar flexibele prijsplannen uitleggen.

Klaar? Laten we beginnen!

Wat is SE Ranking?

SE Ranking is een all-in-one cloud-based SEO en digitale marketing platform voor bedrijfseigenaren, SEO pro's, digitale bureaus, en grootschalige ondernemingen. Het wordt gebruikt door meer dan 400.000 gebruikers, waaronder merken zoals Zapier en Trustpilot.

Zoals de naam al impliceert, SE Ranking begon het leven als een rank tracking tool. Maar door de jaren heen is het platform uitgegroeid tot een complete set van tools voor trefwoord onderzoek, concurrent analyse, uitgebreide site audits, trefwoord ranking, backlink monitoring, geautomatiseerde white-label rapportage, en nog veel meer.

Probeer SE Ranking gratis

SE Ranking: Belangrijkste instrumenten

Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste tools die SE Ranking zo aantrekkelijk en gemakkelijk te gebruiken maken.

Projecten

Zodra u bent ingelogd op uw account, is het eerste wat u moet doen een nieuwe project door te klikken op de groene knop "Project aanmaken":

Projecten helpen om alles op één plaats te houden. Als u bijvoorbeeld een paar websites hebt of een paar klantensites beheert, kunt u die in één project groeperen.

In de projectinstellingen doorloop je een reeks stappen om alles in te stellen.

Algemene informatie: Voer de website-URL, het domeintype en de projectnaam in, selecteer de groepsnaam, het zoekbereik (top 100 of 200) en de projecttoegang, en schakel vervolgens het wekelijkse rapport en de site-audit in.

Trefwoorden: Volg de posities op de ranglijst voor alle zoekwoorden waarin u geïnteresseerd bent, door ze handmatig toe te voegen, te importeren uit Google Analytics of een CSV/XLS-bestand te uploaden.

Zoekmachines: Selecteer de zoekmachine (Google, Yahoo, Bing, YouTube of Yandex), het land, de locatie (tot op postcode niveau) en de taal van de trefwoorden die u wilt volgen. U kunt desgewenst ook Google Maps resultaten en Google Ad rankings opnemen.

Concurrenten: U kunt tot 5 concurrenten aan een project toevoegen en de veranderingen in hun positie op de ranglijst volgen (ten opzichte van uw zoekwoorden) in vergelijking met uw site. U kunt uw concurrenten handmatig toevoegen of de automatische suggestiefunctie gebruiken.

Stats & Analytics: De laatste instelling staat u toe om uw Google Analytics en Search Console accounts te koppelen aan SE Ranking voor een meer diepgaande analyse van zoekopdrachten en website verkeer.

Let op: U kunt deze projectinstellingen te allen tijde wijzigen.

Trefwoord Rank Tracker

De Trefwoord Rank Tracker geeft u de real-time posities van uw geselecteerde trefwoorden in Google, Bing, Yahoo, YouTube of Yandex zoekmachines op desktop en mobiel.

Bonusfunctie: De Keyword Rank Tracker laat u tot 5 variaties hebben voor elk trefwoord dat u monitort. Bijvoorbeeld, als uw trefwoord tracking toelage 250 trefwoorden is, zou u 250 trefwoord rankings voor Google en Bing, over mobiel en desktop kunnen volgen, en alleen in rekening gebracht worden voor 250 trefwoorden, niet 1.000 trefwoorden.

Bovendien kunt u uw rankings volgen op land-, regio-, stads- of postcodeniveau, en toezicht houden op Google Maps.

In het klassement dashboard:

Zie ook: 21 beste zoekmachines voor 2023: alternatieven voor Google Search

Je kunt je controleren:

 • Gemiddelde positie - De gemiddelde positie van al uw zoekwoorden.
 • Verkeersprognose - De potentiële hoeveelheid verkeer die uw zoekwoorden naar een website kunnen aantrekken.
 • Zichtbaarheid zoeken - Het percentage gebruikers dat de site te zien krijgt na het invoeren van een bepaalde zoekopdracht in het zoekvak. Bijvoorbeeld: onze trefwoorden staan op positie 3, dus 100% van de gebruikers die daarop zoeken, krijgt ze te zien op de eerste pagina.
 • SERP-functies - Toont voor welke SERP-kenmerken (Kaarten, Afbeeldingen, Recensies, Video's, enz.) uw site wordt weergegeven op de SERP van Google.
 • % in top 10 - Toont hoeveel trefwoorden u in de top 10 heeft.

SEO/PPC Concurrentieonderzoek

De Concurrentieonderzoek tool kunt u ontdekken welke zoekwoorden en advertenties uw concurrenten gebruiken in hun organische (SEO) en betaalde (PPC) zoekcampagnes.

Als je eenmaal het domein van een concurrent hebt ingevoerd - bijv. beardbrand.com - krijg je een hoop informatie op hoog niveau met opties om verder uit te diepen in gedetailleerde rapporten.

Bovenaan de Overzicht sectie, krijgt u een rapport over de organische en betaalde zoekwoorden, hun geschatte maandelijkse verkeersvolume en de kosten van dat verkeer, plus bijbehorende trendgrafieken:

Als u naar beneden scrolt, ziet u meer tabellen en grafieken om u te helpen bij het analyseren van trefwoorden, concurrenten, toppagina's en subdomeinen in organische zoektocht :

Let op: U kunt op de "Bekijk gedetailleerd rapport" knop voor meer informatie over elk rapport.

Daaronder staan soortgelijke tabellen en grafieken voor de trefwoorden die worden gebruikt in betaald zoeken Bovendien is er een extra tabel met de populairste zoekwoordadvertenties, inclusief de advertentietekst, zodat u kunt zien welke advertenties voor uw concurrenten werken:

Met de tool Concurrentieonderzoek kunt u ontdekken voor welke zoekwoorden een domein of URL scoort in organische en betaalde zoekopdrachten, leren tegen wie u het opneemt in organische en betaalde zoekopdrachten op basis van gemeenschappelijke zoekwoorden, en te weten komen wat de strategie voor betaalde advertenties van uw concurrenten is.

Trefwoordonderzoek

De Trefwoordonderzoek tool kunt u een trefwoord invoeren - bijv. baardolie - en zijn keyword difficulty score, maandelijks zoekvolume, en kosten per klik :

Plus een lijst van vergelijkbaar, verwant, en zoekwoorden met een laag zoekvolume :

En een lijst van de top-ranking pagina's in organische en betaalde zoekopdrachten voor het geanalyseerde trefwoord:

Let op: U kunt op de "Bekijk gedetailleerd rapport" knop voor meer informatie over elk rapport.

Wanneer u bijvoorbeeld op de "Bekijk gedetailleerd rapport" knop voor meer trefwoord ideeën krijg je een lijst van honderden of duizenden trefwoord suggesties gegroepeerd per vergelijkbaar, verwant, of laag zoekvolume plus een momentopname van de huidige organische SERP:

Website-audit

De Website-audit laat zien hoe goed uw website is geoptimaliseerd voor zoekmachines en of er fouten moeten worden hersteld. Het is essentieel om een gezonde site te hebben voordat u begint met het promoten van inhoud en het aantrekken van backlinks.

Tijdens de analyse wordt uw site getoetst aan een gedetailleerde lijst van rankingfactoren. Aan het eind krijgt u een rapport met bruikbare aanbevelingen om uw website te verbeteren.

Het auditrapport geeft informatie over meer dan 70 gecontroleerde website parameters:

 • Groene kleur en een vinkje - Er zijn geen problemen met deze parameter.
 • Rode kleur en een kruis - Er zijn ernstige problemen die uw onmiddellijke aandacht vereisen.
 • Oranje kleur en een uitroepteken - Er is een belangrijke opmerking voor u om te controleren.

Het verslag verdeelt de controle in verschillende categorieën, zoals Pagina analyse en Meta analyse zodat u elk gebied kunt controleren en aanpakken:

In dit voorbeeld ziet u dat de audit 63 pagina's met een dubbele titel heeft geïdentificeerd. Als u op het linkpictogram klikt, worden alle pagina's weergegeven, die u vervolgens naar een spreadsheet kunt exporteren om uw actieplan te starten.

U kunt de website-audit op elk moment uitvoeren, handmatig of regelmatig gepland elke week of maand, om te zien welke vooruitgang u hebt geboekt bij het herstellen van de fouten en het onderhouden van een gezonde site.

Backlinkbeheer

Er zijn twee tools voor het analyseren van backlinks:

 • Backlink Monitoring - Ontdek, volg en controleer al uw backlinks.
 • Backlink Checker - Vind alle backlinks van elk domein, ook van uw concurrenten.

Elke backlink wordt geanalyseerd aan de hand van 15 parameters:

De Backlink Monitoring tool kunt u de backlinks van uw website toevoegen en controleren.

U kunt de backlinks handmatig toevoegen, importeren via Search Console, of toevoegen via de Backlink Checker gereedschap.

Zodra je je backlinks hebt toegevoegd, krijg je een snel overzicht. De grafieken tonen het totale aantal backlinks en hun groeidynamiek, hoeveel backlinks er de afgelopen 3, 6 en 12 maanden zijn toegevoegd en verloren, de verhouding tussen backlinks die naar de homepage en andere pagina's leiden, en de verhouding tussen dofollow en nofollow backlinks.

Alle toegevoegde backlinks kunnen ook verder worden geanalyseerd door te klikken op de verwijzende domeinen, ankers, pagina's, IP's/subnetten, of ontkennen rubrieken:

U kunt ook kiezen welk type backlinks u wilt zien, bijvoorbeeld door te filteren op noindex of nofollow backlinks.

U kunt alle verdachte backlinks markeren waarvan u wilt dat Google ze ontkennen en het programma genereert een kant-en-klaar disavow-bestand.

De Backlink Checker tool is perfect voor het analyseren van het backlinkprofiel van elke website, inclusief uw concurrenten. U krijgt een gedetailleerd rapport over elke backlink, inclusief de domeinen waar ze vandaan komen en de webpagina's waarnaar ze linken. Met deze gegevens kunt u het volledige plaatje van elk backlinkprofiel zien en de waarde en kwaliteit van elke backlink evalueren.

Laten we eens kijken naar wat informatie:

De overzicht bovenaan de pagina geeft een momentopname van de algemene backlink situatie:

Elk van de panelen is aanklikbaar, zodat u kunt inzoomen voor een meer diepgaande analyse.

De totaal aantal verwijzende domeinen grafiek toont het totale aantal verwijzende domeinen die linken naar het geanalyseerde domein/URL:

De totaal aantal backlinks grafiek toont het totale aantal backlinks die verwijzen naar het geanalyseerde domein/URL:

De nieuwe & verloren verwijzende domeinen trendgrafiek toont de geschiedenis van verworven en verloren domeinen voor het geanalyseerde domein/URL voor een bepaalde periode:

De nieuwe & verloren backlinks trendgrafiek toont de geschiedenis van verworven en verloren backlinks voor het geanalyseerde domein/URL voor een bepaalde periode:

De top verwijzende domein en backlink ankers tabellen tonen de meest voorkomende ankerteksten die worden gebruikt in de domeinen en backlinks die verwijzen naar het geanalyseerde domein/URL:

De backlink profiel spreidingskaart toont welke domeinzones en landen de backlinks hebben gemaakt:

Met behulp van deze backlinkgegevens kunt u de backlinkstrategie van uw concurrenten evalueren om:

 • Controleer de dynamiek van nieuwe en verloren backlinks en verwijzende domeinen.
 • Begrijp uit welke regio's de meeste links komen.
 • Zoek uit naar welke pagina's het meest wordt gelinkt.

SE Ranking: Aanvullende instrumenten

Naast de belangrijkste tools hierboven, heeft SE Ranking tal van andere SEO tools, met inbegrip van:

Zie ook: 16 Beste Google AdSense Alternatieven voor 2023 (Vergelijking)
 • Pagina wijzigingen monitoring - Ontvang waarschuwingen over wijzigingen op uw site of die van uw concurrent.
 • On-Page SEO Checker - Een pagina optimaliseren voor een bepaald trefwoord.
 • Inhoud Redacteur w/AI schrijver - Krijg suggesties over wat u in uw inhoud moet opnemen terwijl u deze schrijft. Dit hulpmiddel zal zinnen, woorden, enz. aanbevelen. Het is een geweldig alternatief voor Surfer SEO. En het heeft ook een ingebouwde AI-schrijver.
 • Inhoudelijke ideeën - Voer uw doelzoekwoorden in om grote aantallen postideeën te genereren, georganiseerd in actuele clusters.
 • SERP-analyzer - Krijg belangrijke gegevens over concurrenten die voor uw doelzoekwoorden ranken.
 • White Label Rapportage - Genereer merkrapporten voor klanten.
 • Marketingplan - Doorloop een SEO checklist.
 • Beheer van sociale media - Volg de analyses van Twitter en Facebook en plaats automatisch social media updates.
 • API - Toegang tot de SE Ranking gegevens voor uw aangepaste rapporten en tools.
 • Mobiele app - Toegang tot SE Ranking op de gratis iOS app.
Probeer SE Ranking gratis

SE Ranking: voor- en nadelen

Laten we de voor- en nadelen van SE Ranking eens op een rijtje zetten.

Voors

 • Het is gemakkelijk in te stellen en te gebruiken.
 • Het bevat meerdere SEO tools in één dashboard.
 • Omvat organische (SEO) en betaalde (PPC) gegevens.
 • Hiermee kunt u uw keyword rankings volgen tot op postcode niveau.
 • Integreert met Google Analytics en Google Search Console.
 • Aantrekkelijke en betaalbare prijsplannen.

Nadelen

 • De social media management tool is zwak. (Maar daar zijn genoeg andere tools voor).

Hoeveel kost SE Ranking?

Als het gaat om prijzen, SE Ranking heeft een flexibele prijsstructuur gebaseerd op:

 • Hoe vaak u uw rankings wilt controleren - Dagelijks, om de 3 dagen of wekelijks.
 • Hoe vaak u wilt betalen - Elke maand, 3 maanden, 6 maanden, 9 maanden of 12 maanden.
 • Hoeveel trefwoorden u wilt volgen - Van 250 tot 20.000 sleutelwoorden.

Met wekelijkse tracking beginnen de plannen rond de $23,52/maand.

SE Ranking biedt ook een prijs calculator waar u uw eisen kunt invoeren en uw ideale plan kunt vinden:

SE Ranking beoordeling: laatste gedachten

SE Ranking is een krachtige alles-in-één SEO en digitale marketing platform dat trefwoord ranking, concurrentie analyse, website audits, trefwoord onderzoek, backlink monitoring, en meer omvat. En het is ideaal voor degenen die op zoek zijn naar SEO rapportage software ook.

De flexibele prijsplannen maken het zowel aantrekkelijk en betaalbaar voor solopreneurs en kleine bedrijven, plus het kan opschalen naar SEO-bureaus en ondernemingen.

Al met al is het een uitgebreide SEO-toolset die het bekijken waard is, dus probeer het vandaag nog!

Probeer SE Ranking gratis

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.