10 Beste WordPress Social Media Share Plugins voor 2023

 10 Beste WordPress Social Media Share Plugins voor 2023

Patrick Harvey

U wilt social media share buttons op uw WordPress site ... maar u worstelt met de duizenden social share button plugins beschikbaar op het internet. Klinkt dat bekend?

Soms is te veel keuze net zo moeilijk als te weinig keuze. En in dit bericht wil ik je helpen de beste plugin voor jouw behoeften te kiezen door te delen de beste WordPress plugins voor het delen van sociale media daarbuiten.

We gaan alles behandelen, van lichtgewicht opties voor de belangrijkste sociale netwerken tot uitgebreide social share plugins.

Aan het eind zal ik enkele specifieke plugins aanbevelen die het beste werken voor uw unieke situatie - dus ik laat je zeker niet in de steek!

Laten we erin duiken zodat je in een mum van tijd meer social shares voor je WordPress website krijgt!

De beste WordPress social share plugins -samenvatting

Om je wat tijd te besparen, zijn hier onze top drie WordPress social share plugins:

 1. Social Snap - Mijn go-to social sharing plugin. Geweldige functies en lichtgewicht met een beperkte gratis versie beschikbaar op de WordPress plugin repository.
 2. Novashare - Beste balans tussen prestaties en functionaliteit.
 3. Monarch - Sociale media plugin met veel functies en grote waarde als onderdeel van het Elegant Themes lidmaatschap.

Nu, ik praat door alle van deze WordPress plugins in meer diepte.

1. Social Snap

Let op: Dit is de plugin die we gebruiken bij Blogging Wizard.

Social Snap is een populaire WordPress social media plugin met een goed ontworpen interface, geweldig uitziende deel knoppen, en een lange lijst van functies.

Social Snap heeft wel een beperkte gratis versie op WordPress.org, maar veel van de functies die ik hieronder noem zijn alleen beschikbaar in de betaalde versies.

Laten we beginnen met de basis - sociaal delen. Met Social Snap kunt u knoppen opnemen voor 30+ sociale netwerken op verschillende plaatsen. Naast klassieke plaatsingsopties zoals inline knoppen en een zwevende zijbalk, krijgt u ook unieke opties zoals een "share hub" of "sticky bar".

U kunt kiezen uit verschillende knopvormen, -groottes en -kleuren. En Social Snap ondersteunt ook zowel totale als individuele deeltellingen, evenals de mogelijkheid om minimale deeltellingen in te stellen en oude deeltellingen te herstellen als u van domein bent veranderd of naar HTTPS bent overgestapt.

U kunt ook uw metadata voor sociale media bewerken om te bepalen hoe uw inhoud eruitziet wanneer deze wordt gedeeld, en analyses op het dashboard bekijken om te zien hoe vaak uw inhoud wordt gedeeld en wat uw best presterende inhoud is.

En Social Snap ondersteunt verticale Pinterest-afbeeldingen - een geweldige manier om meer shares te krijgen. Dus als u op zoek bent naar een Social Warfare alternatief, dit is de plugin voor jou Er is zelfs een ingebouwd migratiehulpmiddel.

Dat is de basisfunctionaliteit, maar Social Snap kan ook veel verder gaan ... als u dat wilt. U krijgt ook toegang tot functies zoals:

 • Klik om te tweeten dozen - Voeg deze vakjes snel toe aan uw inhoud om meer aandelen en verkeer te genereren.
 • Sociale media auto-poster - Deel nieuwe (of oude) berichten automatisch op uw sociale-mediaprofielen.
 • Oude berichten stimuleren - Deel uw oudere inhoud opnieuw op Twitter en LinkedIn, om deze nieuw leven in te blazen.
 • Sociale aanmelding - Laat uw bezoekers toe in te loggen op uw site via sociale netwerken (nuttig als u een lidmaatschapssite beheert).
 • Apparaat gericht - Ik had deze functie bijna gemist. Je kunt bepaalde netwerken kiezen om alleen op desktop weer te geven, terwijl andere alleen op mobiel worden weergegeven. Ik gebruik bijvoorbeeld een e-mailknop op desktop, maar mobiele bezoekers zullen in plaats daarvan WhatsApp zien. Cool toch?!

Prijs: Betaalde versie begint bij $39. Betaalde versie met alle toevoegingen begint bij $99.

Krijg Sociale Snap

Lees onze Social Snap review.

2. Novashare

Novashare is een premium social sharing plugin voor WordPress, ontwikkeld vanaf de grond met een prestatiegerichte aanpak. Eenvoud en schaalbaarheid maken deze plugin een uitstekende manier voor elk type bedrijf, klein of groot, om zijn social shares te vergroten zonder de site naar een crawl te brengen.

Novashare wordt gebouwd en onderhouden door hetzelfde team dat de prestatieplugin Perfmatters heeft gemaakt. Ze leveren een gemakkelijk te gebruiken UI met native WordPress-styling, zodat u niet opnieuw een heel nieuw controlepaneel hoeft te leren. U kunt Novashare en aan de slag op uw site in slechts een paar minuten.

Voeg deelknoppen toe voor al uw favoriete sociale-medianetwerken en geef het aantal delen weer voor elk bericht, elke pagina of elk aangepast berichttype. Laat uw deelknoppen in uw inhoud vallen of gebruik een zwevende balk (of beide!). Wijzig de kleuren, vormen en uitlijning met een klik op een knop om ze af te stemmen op uw huisstijl. Stel breekpunten in waar u ze wilt, zodat ze er mooi uitzien op desktop- en mobiele apparaten.

Novashare bevat ook de gegevens en opties die u als marketeer nodig hebt. Configureer uw UTM-parameters voor Google Analytics en schakel linkverkorting met Bitly in.

Enkele andere geweldige functies in Novashare zijn:

 • Lichtgewicht en snel - Scripts lopen niet waar ze niet zouden moeten lopen; het gebruikt inline SVG-pictogrammen en is minder dan 5 KB aan de voorkant! Het gebruikt een gespreide aanpak voor het verversen van gegevens, waardoor het beste van twee werelden voor marketing en snelheid wordt geleverd.
 • Herstel van het aantal aandelen - Als u domeinen hebt verplaatst, protocollen (HTTP/HTTPS) of permalinks hebt gewijzigd, kunt u uw oude share-tellingen snel herstellen. Hetzelfde geldt voor het bijwerken van oude inhoud en het wijzigen van URL's. Voeg de vorige URL toe in de editor om ervoor te zorgen dat uw shares meegaan.
 • Klik om te twitteren - Laat je tweets opvallen met de prachtige click to Tweet-boxen. Gemakkelijk toevoegen met het Novashare-blok in de Block Editor of rollen met de Classic Editor.
 • Widget volgen - Verhoog uw volgers door de sociale volgwidget toe te voegen aan de zijbalk of voettekst van uw site. Kies uit 52+ knoppen en netwerken terwijl u de eenvoudige drag-and-drop interface gebruikt.
 • Pinterest afbeelding hover pins - Voeg hover pins toe aan uw afbeeldingen, zodat bezoekers ze op hun Pinterest-bord kunnen prikken terwijl ze door uw geweldige inhoud scrollen.
 • Ontwikkelaars/agentschappen - Gebruik shortcodes, geef je eigen share count refresh rates door met filters. Novashare ondersteunt ook multisite in de unlimited versie.
 • GDPR-vriendelijk - Geen trackers, geen cookies en geen verzameling van persoonlijk identificeerbare informatie (PII).

Prijs: De persoonlijke versie begint bij $29,95 voor één site.

Ontvang Novashare

3. Monarch

Monarch is een flexibele social share plugin van Elegant Themes. Als u niet bekend bent met die naam, Elegant Themes is de maker van het populaire Divi thema, evenals een aantal andere plugins en thema's. Elegant Themes verkoopt al haar producten via een enkel lidmaatschap.

Dat betekent, upfront Deze plugin zal iets duurder zijn, maar ik zal aan het eind vertellen waarom het nog steeds de moeite waard kan zijn.

Monarch helpt u sociale deelknoppen weer te geven van meer dan 35 verschillende netwerken in 5 verschillende locaties:

 • Boven/onder de inhoud van het bericht
 • Zwevende zijbalk
 • Automatische pop-up
 • Automatisch invliegen
 • Op afbeeldingen/video's

Voor de pop-ups en fly-ins kunt u kiezen hoe u uw knoppen voor sociaal delen wilt activeren. Mijn favoriete trigger is de optie om knoppen voor sociaal delen weer te geven nadat een gebruiker een commentaar achterlaat .

Dit is een geweldige manier om de conversie van uw deelknoppen te verhogen, omdat u vraagt naar de bezoeker al interesse toonde door een reactie achter te laten .

U kunt ook de stijl van uw knoppen aanpassen, en ook toevoegen social share counts .

Ten slotte kan Monarch u ook helpen bij het toevoegen van sociale volg knoppen met behulp van een shortcode of een widget.

Zoals ik al zei - om toegang te krijgen tot Monarch, moet je het Elegant Themes-lidmaatschap kopen. Dat lidmaatschap heeft echter veel meer waarde dan alleen sociale deelknoppen. Lees hier meer.

Prijs : $89 voor toegang tot alle producten van Elegant Themes, inclusief Monarch

Krijg toegang tot Monarch

4. Sociale oorlogsvoering

Social Warfare is een populaire WordPress social media plugin die komt in zowel een gratis als een premium versie. Terwijl de gratis versie werkt voor lichtgewicht sociale deel knoppen, de meeste van de krachtige functies zijn in de pro versie.

Deze eigenschappen maken Social Warfare echt uniek, dus daar zal ik me vooral op richten.

Maar voordat ik dat doe, laat me je verzekeren dat Social Warfare inderdaad de basisprincipes van WordPress deelknoppen aankan, inclusief dingen als:

Zie ook: 5 Beste WordPress Analytics Plugins voor 2023
 • Sociale deelknoppen die er gewoon goed uitzien
 • Ondersteuning voor alle grote sociale netwerken ( meer in de pro versie )
 • Meerdere plaatsingsopties, inclusief zwevende deelknoppen
 • Delen tellen

Dat is allemaal nuttig... maar hier zijn de kenmerken die er echt uitspringen:

 • Pinterest-specifieke afbeeldingen. In tegenstelling tot de meeste sociale netwerken doen grotere afbeeldingen het meestal beter op Pinterest. Om daarvan te profiteren kunt u met Social Warfare een speciale afbeelding toevoegen die alleen verschijnt als je artikel wordt gedeeld op Pinterest .
 • Minimaal sociaal bewijs Share counts zijn goed omdat ze sociaal bewijs toevoegen... maar alleen als je ook echt shares hebt! Om de vervelende situatie te vermijden dat een bericht maar een paar shares heeft ( dat heet negatief sociaal bewijs ) kunt u een minimumaantal aandelen opgeven dat moet worden bereikt voordat Social Warfare cijfers begint weer te geven.
 • Aanpassing U kunt de Tweet die wordt gedeeld gemakkelijk aanpassen, informatie toevoegen zoals Open Graph-gegevens, en in het algemeen precies bepalen hoe uw inhoud eruitziet wanneer bezoekers deze delen.
 • Herstel van het aantal aandelen. Als u uw site verplaatst naar HTTPS of van domeinnaam verandert, verliest u normaal gesproken alle oude share counts van uw content... maar Social Warfare kan u helpen deze te herstellen.
 • Analytics en linkverkorting Social Warfare kan automatisch links aanmaken via uw Bitly-account en Google Analytics UTM en Event Tracking instellen, zodat u weet hoe effectief uw sociale deelknoppen zijn.

Prijs : Beperkte gratis plugin. Pro-versie begint bij $29 voor één site.

Ontvang Social Warfare gratis

5. Gemakkelijke knoppen voor sociaal delen

Easy Social Share Buttons biedt een van de langste lijsten met functies die ik ooit heb gezien Afhankelijk van je specifieke behoeften kan dat een goede of een slechte zaak zijn. Maar niemand kan zeggen dat je geen opties hebt met deze plugin!

En het feit dat Easy Social Share Buttons een 4.66 sterren ( van 5 ) op meer dan 24.000 verkopen suggereert dat veel mensen de diepte van de functionaliteit waarderen.

Eerst de basis. Easy Social Share Buttons ondersteunt:

 • 50+ sociale netwerken
 • 28+ verschillende posities
 • 52+ voorgemaakte sjablonen
 • 25+ animaties

Ja - dat zijn veel grote getallen met plustekens!

En dan zijn er nog een heleboel meer geavanceerde functies zoals:

 • Aanpassing . Tweets aanpassen, Open Graph-gegevens en meer.
 • Minimumaantal aandelen Hiermee kunt u negatief sociaal bewijs vermijden door een minimumaantal op te geven om deeltellingen weer te geven.
 • Na deelacties. Hiermee kunt u een aangepast bericht weergeven nadat een gebruiker uw inhoud heeft gedeeld. U kunt bijvoorbeeld een like-knop of een e-mail opt-in weergeven.
 • Analytics en A/B-tests U kunt gedetailleerde analyses van de prestaties van uw knoppen bekijken en zelfs A/B-tests uitvoeren om te proberen je aandelen te vergroten.
 • Populaire berichten (door aandelen ). Hiermee kunt u een lijst weergeven van uw populairste berichten op basis van sociale aandelen.
 • Herstel van het aantal aandelen Helpt u verloren share-tellingen te herstellen als u van domein verandert of overstapt op HTTPS.

En Easy Social Share Buttons beweegt zich zelfs naar gebieden buiten de strikte sociale deelknoppen:

 • E-mail opt-ins - een ingebouwde inschrijvingsformuliermodule helpt u een e-mail opt-in formulier te tonen met uw deelknoppen.
 • Live chat - kunt u een live chatknop weergeven voor Facebook Messenger of Skype Live Chat.

Dat is een lange lijst en ik heb nog niet eens alle functies behandeld! Dus als je interesse is gewekt, klik dan hieronder om verder te leren...

Prijs: $22

Eenvoudige knoppen voor sociaal delen

6. MashShare

MashShare helpt u een specifiek type sociale deelknoppen toe te voegen aan uw WordPress site. Zoals de naam al zegt, is dat type de stijl gebruikt bij Mashable .

Dus als je een fan bent van Mashable-achtige knoppen voor sociaal delen, is dat al een vrij goede reden om deze plugin te kiezen.

Daarnaast kan het u ook helpen om zowel het werkelijke aantal aandelen als de "virtuele aandelen" weer te geven om het sociale bewijs te vergroten ( de ethiek van deze laatste strategie is een beetje vaag. Persoonlijk vind ik het oneerlijk ).

Zie ook: 6 stappen om telkens weer boeiende intro's van blogberichten te schrijven

MashShare gebruikt ook slimme caching voor die deeltellingen om ervoor te zorgen dat het uw site niet vertraagt.

Terwijl de gratis versie voldoende zou moeten zijn als je gewoon basis Mashable-stijl knoppen wilt voor de meest populaire sociale netwerken, kun je ook verschillende premium add-ons kopen voor dingen als:

 • Meer sociale netwerken
 • Meer opties voor het plaatsen van knoppen voor sociaal delen
 • Klik om te tweeten en/of te selecteren en te delen
 • Google Analytics Event Tracking

En er is ook een leuke add-on waarmee je mensen kunt vragen een pagina leuk te vinden nadat ze een van je berichten hebben gedeeld. Omdat ze al geïnteresseerd zijn in je inhoud, is het vragen om een like onmiddellijk daarna een geweldige manier om je kansen te vergroten.

Prijs: Gratis kernplugin. Add-ons bundels vanaf €39 voor 8 add-ons voor één site.

Krijg MashShare

7. Grow Social (voorheen Social Pug)

Grow Social is een freemium social share button plugin met een aantal absoluut prachtige out-of-the-box stijlen.

In de gratis versie kunt u inline en zwevende sociale deelknoppen maken voor:

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn

U kunt ook deeltellingen weergeven bij uw knoppen voor sociaal bewijs.

De gratis versie is prima voor basisgebruik, maar serieuze webmasters zullen waarschijnlijk de pro-versie willen, omdat die een aantal handige functies toevoegt, zoals:

 • Minimum aantal aandelen om negatief sociaal bewijs te vermijden
 • Herstel van het aantal aandelen als u URL's hebt gewijzigd
 • Mobiele sticky share buttons: knoppen blijven op mobiele apparaten onderaan het scherm van de gebruiker plakken.
 • Meer opties voor plaatsing op het bureaublad (popups en shortcodes)
 • Aangepaste Open Graph gegevens
 • Koppeling verkorting integraties met Bitly of Branch
 • Analytics-integratie om automatisch UTM-parameters toe te voegen
 • Meer sociale netwerken
 • Click-to-tweet
 • Widget populaire berichten (gebaseerd op aantal aandelen)

Prijs: Gratis of vanaf $34/jaar voor de pro-versie

Ontvang Grow Social Gratis

8. Aangepaste deelknoppen met zwevende zijbalk

Custom Share Buttons with Floating Sidebar wint geen punten als het gaat om de creativiteit van de naam, maar de naam is inderdaad een vrij goede beschrijving van wat de plugin doet.

Dat wil zeggen, het helpt u een zwevende deelbalk toe te voegen aan de rechter- of linkerkant van uw site. En het laat u ook uw deelknoppen aanpassen door uw eigen bericht toe te voegen.

Je krijgt een goede hoeveelheid targeting opties om precies te bepalen op welke pagina's/post types je deelknoppen verschijnen. En, ondanks de focus op zwevende sidebars in de naam van de plugin, kun je ook gewone sociale deelknoppen toevoegen voor of na de inhoud van je post.

Er is echter één ding waar je op moet letten. Tenzij je upgrade naar de Pro versie, zal je zwevende zijbalk niet Dus als je de gratis versie gebruikt, zorg er dan voor dat je het vakje aanvinkt om Zijbalk uitschakelen voor mobiel .

Prijs: Gratis, of de Pro-versie begint bij $40 voor een levenslange licentie.

Gratis aangepaste deelknoppen met zwevende zijbalk

9. AddToAny

AddToAny staat bekend als het "universele deelplatform" omdat het bezoekers laat delen naar een enorme verscheidenheid aan netwerken door slechts op een enkele universele + En het bevat ook speciale pictogrammen voor uw meest populaire sociale netwerken.

Samen geeft dit u toegang tot meer dan 100 deelopties in een compacte interface. U kunt deze pictogrammen voor of na uw inhoud weergeven, en zowel in verticale als horizontale balken (of handmatig via shortcodes, widgets of sjabloon-tags).

Alles is ook lichtgewicht en asynchroon om snelle laadtijden van de pagina's te garanderen.

Andere kenmerken zijn:

 • Delen tellen
 • Responsief ontwerp, zelfs voor zwevende deelknoppen
 • AMP-ondersteuning
 • Google Analytics-integratie
 • Integratie van linkverkorting

Tot slot - AddToAny is actief op meer dan 500.000 sites, waardoor het de meest populaire social share button plugin op WordPress.org is.

Prijs: Gratis

Ontvang AddToAny gratis

10. Sassy Social Share

Sassy Social Share is voor mij vooral interessant vanwege de unieke knopstijlen en aanpassingsmogelijkheden. Ik kan niet beloven dat je van die stijlen zult houden, maar ik kan beloven dat ze er anders uitzien dan de andere plugins op deze lijst .

Het ondersteunt ook een goede lijst van netwerken, met meer dan 100 sharing/bookmarking diensten.

U kunt zowel voor/na inhoud als zwevende deelbalken toevoegen. En u kunt uw deelknoppen ook richten op specifieke berichttypes of individuele stukken inhoud.

Alles is responsief, en u kunt ook zowel verticale als horizontale zwevende knoppen in- of uitschakelen op mobiele apparaten.

Sassy Social Share ondersteunt deeltellingen, inclusief aanpasbare caching om ervoor te zorgen dat u nauwkeurige deeltellingen krijgt zonder prestatieverlies.

Ten slotte kun je ook add-ons kopen voor zaken als myCRED-integratie, analytics, share count recovery en meer.

Al met al, als u meer controle wilt over hoe uw knoppen er werkelijk uitzien, is dit een goede optie.

Prijs: Gratis, betaalde add-ons zijn ~$9.99 per stuk

Ontvang Sassy Social Share gratis

Welke WordPress social sharing plugin moet je kiezen?

Na je zoveel verschillende WordPress plugins te hebben voorgeschoteld, is dit het deel waar ik je probeer te helpen de plugin te kiezen die het beste is voor jouw specifieke situatie ( omdat je er maar één nodig hebt! Installeer ze niet alle 11, alsjeblieft. ).

Als je gewoon basis sociale deelknoppen voor de populaire netwerken wilt weergeven, kan vrijwel elk van deze plugins de klus klaren. Zorg er alleen voor dat je aandacht besteedt aan de plugin's:

 • Knop stijlen - Social Snap heeft veel mogelijkheden en mooie knoppen. En MashShare heeft een uniek uiterlijk dat voor sommige sites zeer geschikt is.
 • Plaatsingsopties voor knoppen - Let ook op de plaatsingsmogelijkheden op mobiel! Met Social Snap kunnen we op mobiel WhatsApp-knoppen tonen en op desktop iets anders.

Maar als je functies wilt die verder gaan dan de basis, dan wordt het interessant.

Als u een blogger of marketeer bent, zijn Social Snap en Novashare uw beste opties. Alle drie de plugins bevatten extra functies die een wezenlijk verschil maken voor het succes van uw site.

De speciale Pinterest-afbeelding van Social Warfare is bijvoorbeeld geweldig als uw inhoud het meestal goed doet op Pinterest. Ook de functie "na delen" van Easy Social Share Button is een geweldige manier om in contact te komen met uw meest betrokken lezers.

Social Snap heeft die speciale Pinterest-afbeeldingsfunctie, en wordt geleverd met unieke opties voor het plaatsen van knoppen en geavanceerde add-ons voor het automatisch posten naar sociale media.

Als u al lid bent van Elegant Themes ( of geïnteresseerd in de andere producten van Elegant Themes ), Monarch is een andere goede optie die u toegang kan geven tot extra functies om sociaal delen aan te moedigen.

Welke WordPress sharing plugin je ook kiest, ik raad je ten zeerste aan te spelen met de plaatsing van je knoppen en de volgorde van je sociale netwerken om de combinatie te vinden die je zoveel mogelijk shares oplevert. .

En tot slot is het creëren van een effectieve social media-strategie meer dan alleen het plaatsen van een aantal deelknoppen op uw site, dus bekijk zeker onze berichten over de beste social media management tools en Instagram tools.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.