8 Beste Webinar Software Platforms voor 2023 (vergelijking)

 8 Beste Webinar Software Platforms voor 2023 (vergelijking)

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar de beste webinarsoftware om uw producten en diensten op de markt te brengen?

Zie ook: 8 Beste Gratis Online Portfolio Hosting Sites voor 2023

Je bent op de juiste plaats!

In dit artikel vergelijken we de beste platforms voor webinarsoftware, voor het houden van webinars en videoconferenties.

Om u verder te helpen, deel ik de belangrijkste webinarfuncties voor elk platform en de use cases die voor elk platform het meest zinvol zijn.

Laten we beginnen:

De beste webinar software platforms vergeleken

Hier is onze line-up van de beste webinar software platforms op de markt:

1. WebinarNinja

WebinarNinja is een alles-in-één web-based webinar platform waarmee u Live, Geautomatiseerde, Hybride en Series webinars kunt houden. U kunt uw dia's uploaden en delen, uw scherm delen, live chats hosten, Q&As gebruiken, polls houden en speciale aanbiedingen weergeven.

Het platform maakt gebruik van de nieuwste live video technologie genaamd WebRTC om ervoor te zorgen dat uw high-definition webinar uitzending en publiek interacties altijd in real-time zijn zonder enige vertraging.

Met de webinarsoftware kunt u ook automatisch bevestigings- en herinneringsmails sturen naar uw inschrijvers, evenals follow-upmails naar deelnemers en niet-deelnemers.

WebinarNinja bevat hoog converterende registratie- en bedankpagina-sjablonen die u kunt aanpassen met de Page Builder en uw logo, afbeeldingen en video's kunt toevoegen. Bovendien kunt u de voltooide pagina's opslaan in uw sjabloonbibliotheek om opnieuw te gebruiken wanneer dat nodig is.

Met WebinarNinja heeft u meer kans op meer deelnemers door uw webinars toe te voegen aan Webinar Finder. Het is een krachtige webinar zoekmachine waarmee mensen uw webinar kunnen vinden door te zoeken op de trefwoorden of categorie van uw webinar.

Eigenschappen:

 • Live, geautomatiseerde, hybride en terugkerende webinars.
 • Gebruikt WebRTC-webinarsoftware om in HD uit te zenden en op te nemen.
 • Voegt uw webinars toe aan de Webinar Finder zoekmachine.
 • Integreert met 1000+ marketing apps.
 • Faciliteert gratis en betaalde webinars via zijn Stripe-integratie.
 • Volgt en meet conversie-, aanwezigheids- en retentiecijfers.

WebinarNinja is de beste webinar software voor marketeers die een solide webinar platform willen dat vol zit met moderne functies. Run live webinars, geautomatiseerde webinars, webinar series, topontmoetingen en meer.

Prijzen :

WebinarNinja heeft een reeks abonnementen op basis van het aantal live deelnemers, vanaf 49 dollar per maand.

Probeer WebinarNinja

2. Demio

Demio biedt een eenvoudige webinar-ervaring zonder download voor uw publiek, en biedt u ook alle marketingtools die u nodig hebt om meer inkomsten te genereren.

Demio heeft vijf soorten HD-webinars - live, series, hybride, geautomatiseerd en op aanvraag - zodat u de beste optie voor uw evenement kunt kiezen. Welk soort evenement u ook kiest, u kunt uw branding en logo toepassen op al uw evenementmaterialen.

U kunt uw presentatiedia's uploaden of video's rechtstreeks vanuit Demio delen, zodat u niet onhandig in en uit uw presentatie hoeft te springen.

Het browsergebaseerde platform is visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk, zodat uw publiek betrokken blijft. Tijdens uw webinars kunt u ook interactieve polls en Q&As uitvoeren, uitgelichte CTA's gebruiken om aanbiedingen te lanceren, en downloadbare handouts, geschenken en bonussen delen.

U krijgt ook alle hulpmiddelen om uw webinar-evenementen effectief op de markt te brengen en te promoten, inclusief aangepaste registratie- en bedankpagina's, e-mailmeldingen en contactbeheer.

U kunt alles in uw campagne meten en analyseren, zoals inschrijvingen, aanwezigheid en betrokkenheid en interactieniveaus.

Kenmerken:

 • Hosts Live, Series, Hybride, Geautomatiseerde en On-Demand webinars.
 • Uw publiek kan rechtstreeks vanuit zijn browser deelnemen (geen downloads).
 • Betrekt uw publiek met interactieve polls en speciale aanbiedingen.
 • Omvat alle hulpmiddelen die je nodig hebt om je webinars op de markt te brengen en te promoten.
 • Inclusief ingebouwde analyses en bruikbare inzichten.
 • Integreert met andere marketing apps.

Demio is de beste webinar software voor ondernemers & marketeers die een feature rijk webinar platform willen dat ook de mogelijkheid heeft om live evenementen te draaien.

Prijzen :

Demio heeft een reeks flexibele abonnementen op basis van het aantal deelnemers en hosts, vanaf 49 dollar per maand.

Probeer Demio

3. Livestorm

Livestorm is een videoconferentieplatform voor webinars en online vergaderingen. Er zijn geen downloads, plugins of add-ons nodig, want alles is gebruiksklaar. Bovendien integreert de webinarsoftware met meer dan 1.500 apps.

Met Livestorm kunt u live webinars houden met schermdeling en de optie om elke deelnemer uit te nodigen om op het virtuele podium te spreken. U kunt ook communiceren met uw publiek via live chat, Q&As met upvotes, herbruikbare polls en speciale aanbieding CTA-knoppen. Bovendien kunt u ook vooraf opgenomen, on-demand en terugkerende webinars hosten.

Met Livestorms webinar registratieproces kunt u formulieren aanpassen aan uw merk, ze ontwerpen zoals u wilt en ze overal op uw website insluiten.

Er is ook een eenvoudig e-mailsysteem om uitnodigingen, herinneringen en bedankmeldingen te versturen, maar u kunt integreren met uw eigen e-mailprovider om uw campagne te versterken.

Met de ingebouwde analytics kunt u bijhouden hoeveel mensen aanwezig waren en hoe betrokken ze waren, de bron van registraties met UTM's bijhouden en individuele bezoekersprofielen controleren.

Kenmerken:

 • Inclusief een eenvoudig e-mailsysteem voor meldingen.
 • Aanpasbare merkregistratieformulieren.
 • Presenteert live, vooraf opgenomen, on-demand en terugkerende webinars.
 • Geschikt voor maximaal 6 gastpresentatoren.
 • Integreert met meer dan 1.500 apps.
 • Inclusief analyses en bruikbare inzichten.

Livestorm is de beste webinarsoftware voor bedrijfseigenaren en marketeers die een webinarplatform willen dat ook dienst doet als platform voor virtuele vergaderingen. De webinarfunctionaliteit is echter beperkter dan andere platforms op de lijst.

Prijzen :

Livestorm heeft een gratis plan dat beperkt is tot webinars van 20 minuten met maximaal 4 deelnemers. En hun premium plan begint bij $109/host/maand met maximaal 100 deelnemers.

Probeer Livestorm

4. EasyWebinar

EasyWebinar is een gebruiksvriendelijk webinarplatform in de cloud met ingebouwde marketingtools, zodat u in contact kunt komen met klanten, betrokkenheid kunt automatiseren en elke campagne kunt optimaliseren.

Met hun live webinars zonder vertraging en in hoge definitie zijn maximaal 4 presentatoren mogelijk, plus u kunt van elke deelnemer een presentator maken, peilingen houden, speciale aanbiedingen weergeven en in realtime chatten. U kunt live streamen naar YouTube en Facebook, en u kunt de live presentatie ook opnemen om later opnieuw te gebruiken.

De geautomatiseerde webinars zien eruit en voelen aan als een live evenement, maar u kunt ze gebruiken om on-demand uit te voeren wanneer een bezoeker op uw website komt of als een gepland evergreen evenement.

Profiteer voor en na uw webinar van het ingebouwde, dynamische e-mailsysteem voor het maken en verzenden van meldingen. Het kan e-mails verzenden op basis van de registratietijd van een individu, dus het werkt zowel voor live als evergreen webinars.

Plus, EasyWebinar's marketing integraties betekenen dat u gemakkelijk webinar inschrijvers kunt toevoegen aan uw e-mail provider, en vervolgens specifieke campagnes kunt starten op basis van acties, bijvoorbeeld als iemand zich heeft ingeschreven maar niet is komen opdagen, of een aanbieding heeft gezien maar niet heeft geklikt.

Met de geavanceerde analyses en rapportage van EasyWebinar kunt u uw webinarprestaties bekijken en bruikbare inzichten krijgen om toekomstige evenementen te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel inschrijvers op uw evenement zijn verschenen, hoeveel deelnemers het webinar hebben voltooid en hoeveel er vroegtijdig zijn vertrokken. Bovendien kunt u specifieke deelnemers controleren en alle chatberichten bekijken die zij tijdens het webinar hebben verzonden.

Eigenschappen:

 • Draait live of geautomatiseerde (eenmalige, terugkerende en duurzame) webinars.
 • Inclusief kant-en-klare sjablonen voor registratie- en bedankpagina's.
 • Verhoogt de betrokkenheid en samenwerking van het publiek.
 • Streamt tegelijkertijd live webinars op Facebook en YouTube.
 • Kan worden geïntegreerd met CRM en automatiseringsplatforms voor e-mailmarketing.
 • Inclusief geavanceerde analyses en rapportage over webinarprestaties.

EasyWebinar is de beste webinar software voor wie een kosteneffectieve & betrouwbare webinar oplossing wil die gericht is op marketeers.

Prijzen :

EasyWebinar biedt drie abonnementsformules op basis van het aantal deelnemers, vanaf 78 dollar per maand.

Probeer EasyWebinar

5. GetResponse

GetResponse is vooral bekend als een e-mailmarketingplatform, maar het bevat ook webinarsoftware die is ontworpen om conversies en betrokkenheid te verhogen. En die nauwe integratie betekent dat u uw leads kunt koesteren met automatische e-mailuitnodigingen en herinneringen.

Zie het als een vooraf gebouwde promotiemachine met alles wat je nodig hebt, inclusief voor conversie geoptimaliseerde registratiepagina's en betalingsgateways, zodat je gratis of betaalde webinars kunt houden.

Zodra u een webinar houdt, is het gemakkelijk om uw publiek betrokken te houden, want u kunt uw scherm delen, ideeën brainstormen met interactieve whiteboards, live chats houden, feedback verzamelen in polls en uw speciale aanbiedingen promoten met CTA-knoppen.

Met GetResponse kunt u uw live webinars opnemen, zodat u evergreen on-demand webinars kunt opzetten voor uw publiek om overal en altijd toegang te krijgen.

Bovendien houdt het ook uw webinarstatistieken bij, zoals het aantal inschrijvers en deelnemers, de gemiddelde deelnametijd, locaties van deelnemers, gebruikte apparaten en enquêteresultaten.

Kenmerken:

 • Biedt gemakkelijke online toegang voor deelnemers zonder download.
 • Houdt uw publiek betrokken met live interacties.
 • Verzorgt uw leads met geïntegreerde e-mailmarketingsoftware.
 • Maakt evergreen webinars van live opnames.
 • Verzilver uw expertise via betaalde webinars.
 • Houdt gegevens bij en analyseert statistieken voor toekomstige optimalisatie.

GetResponse is de beste webinar software voor marketeers die een webinar platform willen met e-mail marketing, automatisering en sales funnels ingebouwd. De ontwikkelingsfocus is verdeeld over andere delen van het platform, maar GetResponse kan uw tech stack vereenvoudigen & kosten verlagen.

Prijzen :

GetResponse heeft een reeks abonnementsplannen gebaseerd op de grootte van uw e-maillijst en het aantal deelnemers aan webinars, beginnend bij $40,18/maand (jaarlijks betaald).

Er is een gratis plan beschikbaar met beperkte mogelijkheden voor maximaal 500 contacten.

Probeer GetResponse

6. BigMarker

BigMarker is een complete online event hosting en marketing oplossing waarmee u uw bedrijf kunt creëren, promoten, leveren, automatiseren, te gelde maken en laten groeien met behulp van webinars en virtuele evenementen.

Met het end-to-end platform kun je onbeperkt live, terugkerende, geautomatiseerde en on-demand HD-webinars maken die er goed uitzien en klinken op desktop en mobiel.

Er is ook een landing page builder met keuze uit meer dan 15 sjablonen voor het maken van uw webinar registratiepagina's. Plus, aanpassen en verzenden van geautomatiseerde e-mail uitnodigingen en herinneringen.

Met BigMarker kunt u ook uw 'presentatieruimte' brandmerken met uw themakleuren en logo. U kunt vooraf opgenomen video's afspelen, uw scherm of app delen, dia's presenteren en belangrijke punten markeren met de whiteboardtool.

Het browsergebaseerde webinarplatform betekent dat deelnemers vooraf geen software hoeven te downloaden. En zodra uw webinar loopt, kunt u met hen communiceren via live chat of Q&A, gegevens verzamelen met polls en quizzen, handouts delen, speciale aanbiedingen promoten en zelfs mensen op het scherm uitnodigen om face-to-face contact met u op te nemen.

Met BigMarker kunt u ook opgenomen webinars in uw website insluiten voor prospects en klanten, zonder dat u herhaaldelijke inhoud handmatig hoeft te hosten.

Kenmerken:

 • Live, on-demand, terugkerende, altijd open en Evergreen webinars.
 • Streamt uw webinars naar YouTube en Facebook Live.
 • Organiseert webtoppen en online cursussen.
 • Inclusief een landing page builder en 15+ templates.
 • Integreert met marketing-, leer- en betaalapps.
 • Geeft inzicht in uw prestaties en publieksbetrokkenheid.

BigMarker is de beste webinarsoftware voor wie een webinarplatform wil dat verschillende soorten online evenementen kan hosten. BigMarker is een bijzonder goede optie voor wie virtuele topontmoetingen en virtuele conferenties wil organiseren voor maximaal 10.000 mensen.

Prijzen :

BigMarker heeft een reeks abonnementen op basis van het aantal deelnemers en hosts, vanaf 79 dollar per maand.

Probeer BigMarker

7. WebinarJam

WebinarJam's cloud-based platform kunt u tot 5000 mensen bereiken met maximaal 6 presentatoren in één high-definition webinar. En u kunt zelfs een webinar houden vanaf uw mobiel als u onderweg bent.

Zie ook: 17 Beste SEO Audit Tools (2023 Vergelijking)

Wanneer u een presentatie geeft, kunt u uw webcam, een tutorial voor schermdeling of een diapresentatie gebruiken. Bovendien kunt u uw presentaties verbeteren door met de hand aantekeningen te schrijven bovenop uw dia's of diagrammen te tekenen om een concept uit te leggen met het ingebouwde tekenbord.

Bovendien kunt u een deelnemer snel in (en uit) de presentatormodus slepen, zodat hij zijn mening, scherm of webcam kan delen. Bovendien kunt u verschillende interactieve functies gebruiken, zoals live chat, vraag en antwoord, privécommentaar, gemarkeerde opmerkingen en sticky announcements om uw publiek betrokken te houden.

De functie Replica Replay van WebinarJam neemt niet alleen je live webinar presentatie op, maar bootst ook de chat comments, enquêtes en productaanbiedingen na. Je kunt ook hybride evenementen maken waarbij je een live intro en afsluiting mixt met een vooraf opgenomen segment ertussenin.

De flexibele planning van het platform betekent dat u nu een webinar kunt houden, later in de week kunt plannen, een reeks evenementen kunt opzetten of een 'altijd aan'-sessie kunt houden.

U kunt uw webinarregistraties maximaliseren met de ingebouwde paginabouwer die wordt geleverd met professioneel ontworpen, mobiel-responsieve sjablonen die u kunt aanpassen met kleuren, tekst, afbeeldingen en uw logo. Bovendien kunt u ook twee varianten split-testen om te zien welke meer registraties oplevert.

Eigenschappen:

 • Voert live, on-demand, geplande en terugkerende webinars uit.
 • Inclusief een paginabouwer om registratiepagina's voor evenementen te maken.
 • Neemt uw webinarpresentatie en publieksinteracties op.
 • Betrekt uw publiek met live chat opties en live aanbiedingen.
 • Biedt ingebouwde analyses van verkeer en betrokkenheid.
 • Integreert met marketing apps via een API.

WebinarJam is de beste webinar software voor degenen die een feature-loaded webinar platform willen dat gemakkelijk te gebruiken & is; kosteneffectief voor grote aantallen deelnemers + meerdere presentatoren.

Prijzen :

WebinarJam heeft een reeks abonnementen op basis van het aantal presentatoren en deelnemers, vanaf 499 dollar per jaar.

Probeer WebinarJam

8. ClickMeeting

ClickMeeting is een browsergebaseerd webinarplatform dat wordt aangeprezen als een alles-in-één oplossing die u kunt gebruiken voor:

 • Online zakelijke bijeenkomsten en samenwerking
 • Online cursussen en trainingen
 • Productdemo's en marketing
 • Grote online evenementen (virtuele topontmoetingen)

Achter de schermen kunt u uw wacht- en webinarruimtes inrichten met uw merkkleuren en logo, en uw uitnodigingen en registratiepagina aanpassen om een geweldige eerste indruk te maken. U hebt ook de mogelijkheid om betaalde webinars te houden met behulp van de PayPal-integratie.

Zodra uw webinar live is, kunt u de deelname van het publiek verhogen door het houden van polls en enquêtes, het delen van schermen, het annoteren van presentaties met het interactieve whiteboard, het weergeven van speciale aanbiedingen met CTA-knoppen, en live chatten, desgewenst met directe Google-vertaling.

U kunt uw webinar opnemen om te downloaden en met iedereen te delen. Of u kunt het op het platform laten staan om te gebruiken als een geautomatiseerd terugkerend webinar of on-demand webinar.

ClickMeeting verzamelt statistieken over webinars en deelnemers, zodat u prestatietrends kunt analyseren en vergelijken. Bovendien kunt u de deelnemers na het webinar opvolgen.

Eigenschappen:

 • Hiermee kunt u uw wacht- en webinarruimtes voorzien van een logo en kleuren.
 • Integreert met PayPal voor betaalde webinars.
 • Live, terugkerende en on-demand webinars.
 • Streamt uw webinars naar YouTube en Facebook Live.
 • Inclusief real-time chatvertaling met deelnemers.
 • Verzamelt webinar- en deelnemersstatistieken voor prestatieanalyse.

ClickMeeting is de beste webinar software voor serieuze webinar marketeers die op zoek zijn naar een feature rijk webinar platform. Er zijn hier ook enkele unieke functies zoals de optie om automatisch te streamen op Facebook en automatisch te publiceren naar YouTube.

Prijzen :

ClickMeeting heeft een reeks abonnementen op basis van het aantal deelnemers, vanaf $25/maand.

Probeer ClickMeeting

De beste webinarsoftware voor uw bedrijf kiezen

Webinars zijn de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen. En er zijn tal van interessante statistieken die wijzen op een aanhoudende groei.

Webinarsoftware is geëvolueerd van lompe, dure software-installaties tot enkele gelikte, webgebaseerde browserplatforms.

De meeste webinarplatforms bieden nu een goede reeks functies tegen concurrerende prijzen.

De beste webinarsoftware hangt af van de functies die u nodig hebt, onze beste keuze is WebinarNinja .

Het is gewoon een kwestie van afwegen welke webinar tools je nodig hebt, zoals hybride mogelijkheden, whiteboard annotaties of ingebouwde marketing tools die voor jou het belangrijkst zijn.

Het goede nieuws is dat de meeste een gratis proefperiode en maandelijkse abonnementen aanbieden die u op elk moment kunt opzeggen, zodat u een paar platforms kunt testen en vergelijken voordat u een definitieve beslissing neemt.

Waar wacht je nog op? Kies een platform en voer je webinar uit.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.