29 Laatste Lead Generation Statistieken voor 2023

 29 Laatste Lead Generation Statistieken voor 2023

Patrick Harvey

Inhoudsopgave

Het genereren van leads is een belangrijk doel voor veel marketeers, maar omdat digitale marketing zich blijft ontwikkelen, wordt het voor bedrijven steeds moeilijker om leads van hoge kwaliteit te genereren en te concurreren met andere bedrijven.

Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste feiten en statistieken over leadgeneratie, zodat u een succesvolle strategie kunt ontwikkelen voor het genereren en koesteren van hoogwaardige leads voor uw bedrijf.

In dit artikel kijken we naar de nieuwste statistieken en benchmarks voor het genereren van leads, om u te helpen de beste te blijven als het gaat om het genereren van leads en het omzetten ervan in verkoop.

Klaar? Laten we beginnen.

Favorieten van de redactie - statistieken over leadgeneratie

Dit zijn onze meest interessante statistieken over leadgeneratie:

 • 53% van de marketeers besteedt 50% of meer van hun budget aan leadgeneratie. (Bron: Authority Website Income)
 • Het gebruik van marketingautomatiseringssoftware kan gekwalificeerde leads verhogen met maar liefst 451%. (Bron: APSIS)
 • Bedrijven die 15 blogberichten per maand plaatsen, genereren gemiddeld ongeveer 1200 nieuwe leads per maand. (Bron: LinkedIn)

Algemene statistieken over het genereren van leads

Lead generation is een complex onderwerp, dus het is belangrijk om zoveel mogelijk te weten over de industrie. Hier zijn enkele algemene statistieken over lead generation die u op de hoogte brengen.

1. Volgens 85% van de B2B-bedrijven is het genereren van leads de belangrijkste marketingdoelstelling

Zonder aanzienlijke inspanningen om leads te genereren, kan uw bedrijf belangrijke markten mislopen die enorme hoeveelheden omzet zouden opleveren, en dit geldt vooral voor B2B-bedrijven.

Volgens een studie gepubliceerd door Content Marketing Institute zijn de meeste bedrijven zich bewust van het belang van leadgeneratie. Naar verluidt ziet 85% van de B2B-bedrijven leadgeneratie als hun belangrijkste marketingdoelstelling.

Bron: Content Marketing Institute

2. 53% van de marketeers besteden 50% of meer van hun budget aan leadgeneratie

Marketingbudgetten zijn tegenwoordig vaak dun gespreid, met zoveel verschillende kanalen om uit te kiezen. Over één ding zijn de meeste marketeers het echter eens - het grootste deel van uw budget moet worden besteed aan leadgeneratie.

Volgens een studie gepubliceerd door Authority Website Income, 53% van de marketeers besteden meer dan de helft van hun hele marketing budget aan lead generation inspanningen. 34% van de marketeers meldde dat ze minder dan de helft van hun budget besteed aan lead generation, en 14% waren niet zeker over hun exacte budget verdeling.

Bron: Authority Website Inkomen

3. Slechts 18% van de marketeers denkt dat outbound leadgeneratie waardevolle leads oplevert

Hoewel lead generation nog steeds een belangrijk aandachtspunt is voor bedrijven, wordt outbound lead generation steeds minder populair. Volgens het HubSpot state of marketing report vond slechts 18% van de marketeers dat hun outbound lead generation inspanningen waardevolle leads opleverden.

Als gevolg daarvan richten meer bedrijven zich op het koesteren van inkomende leads in plaats van te veel tijd en geld te besteden aan het opvolgen van outbound prospects.

Bron: HubSpot

4. E-mail marketing is de meest voorkomende lead generatie strategie...

Volgens door APSIS gepubliceerde statistieken is e-mailmarketing de meest gebruikte strategie voor het genereren van leads. 78% van de bedrijven gebruikt e-mailmarketing als eerste aanloophaven voor het genereren van leads.

Hoewel veel marketeers nieuwe methoden voor het genereren van leads uitproberen, zoals sociale media, blijft e-mailmarketing nog steeds de populairste en meest effectieve manier om leads van hoge kwaliteit te genereren, met name voor B2B-bedrijven.

Bron: APSIS

5. ... Gevolgd door eventmarketing en contentmarketing

Andere populaire lead generation tactieken die B2B bedrijven gebruiken zijn content marketing en event marketing. Volgens APSIS gebruikt 73% van de bedrijven event marketing om leads te genereren, terwijl 67% momenteel content marketing inzet voor lead generation.

Eventmarketing omvat het gebruik van promotie-evenementen, seminars of zelfs webinars om leads en verkoop te genereren. Contentmarketing omvat alles van bloggen tot videoproductie en sociale media.

Bron: APSIS

Let op: Lees meer in onze opsomming van statistieken over contentmarketing.

6. 66% van de marketeers genereerde nieuwe leads via sociale media door er slechts 6 uur per week aan te besteden.

Sociale media worden steeds populairder als instrument voor het genereren van leads, en steeds meer marketeers kiezen ervoor om een aanzienlijk deel van hun tijd en budget aan sociale mediacampagnes te besteden.

Volgens een door Social Media Examiner gepubliceerd onderzoek kon 2/3 van de marketeers nieuwe leads voor hun bedrijf genereren door slechts 6 uur per week aan social media-inspanningen te besteden.

Dit betekent dat u gemakkelijk social media lead generation campagnes kunt uitvoeren naast andere campagnes zonder uw budget en tijdsbeperkingen te overschrijden.

Bron: Social Media Examiner

Let op: Bekijk onze opsomming van statistieken over sociale media voor meer informatie.

7. LinkedIn is het nuttigste social media platform voor B2B lead generation

Als u een B2B-bedrijf op de markt brengt, vergeet dan Instagram en Facebook. LinkedIn is de place to be. LinkedIn is een relatief onderbenut platform als het gaat om marketing. Voor B2B-bedrijven is het echter een essentieel instrument voor het genereren van leads.

Volgens Oktopost is LinkedIn verantwoordelijk voor het genereren van ongeveer 80% van alle social media leads voor B2B producten en diensten. LinkedIn heeft een reeks functies die het tot een krachtige lead generation tool maken, zoals Showcase pagina's die bedrijven helpen om specifieke doelgroepen te benaderen met aanbiedingen.

Bron: Oktopost

8. Het gebruik van marketingautomatiseringssoftware kan gekwalificeerde leads verhogen met maar liefst 451%.

Als u uw inspanningen voor het genereren van leads wilt opvoeren, kunt u overwegen een marketingautomatiseringstool te gebruiken.

Volgens APSIS kan het gebruik van marketingautomatiseringssoftware om uw campagnes te automatiseren het aantal gekwalificeerde leads dat u genereert met maar liefst 451% verhogen.

Automatiseringssoftware kan u helpen uw klanttraject te optimaliseren, snel en efficiënt te reageren op leads en leads te kwalificeren om de druk op uw leadgeneratie- en verkoopteams te verminderen.

Bron: APSIS

9. 68% van de B2B-bedrijven worstelt met het genereren van leads

Hoewel leadgeneratie een uiterst belangrijk aspect is van de marketingstrategie van elk bedrijf, vinden veel marketeers het moeilijk om het goed te doen. Volgens een door APSIS gepubliceerd onderzoek meldt meer dan de helft van alle bedrijven dat ze moeite hebben met leadgeneratie - 68% om precies te zijn.

Hoewel er veel hulpmiddelen en kanalen zijn die bedrijven kunnen gebruiken om hun inspanningen voor het genereren van leads te verbeteren, vergt het veel vallen en opstaan om een strategie te bedenken die werkt, en dat is waar veel marketeers mee worstelen.

Bron: APSIS

B2B-leadgeneratiestatistieken

Lead generation is uiterst belangrijk voor B2B bedrijven. Hier zijn enkele interessante feiten en lead generation statistieken met betrekking tot B2B bedrijven.

10. De gemiddelde B2B verkooplead kost tussen $31 en $60

Leadgeneratie kan een duur spel zijn, en voor B2B-bedrijven is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw leadgeneratiestrategie een goede ROI oplevert. Volgens Marketing Insider Group bedragen de gemiddelde kosten van een B2B sales lead tussen $31 en $60.

Het bedrag dat u per lead kunt verwachten, hangt af van de sector waarin uw bedrijf valt. Technologiebedrijven kunnen bijvoorbeeld verwachten minder te betalen voor hun leads (gemiddeld ongeveer $30), terwijl bedrijven in de gezondheidszorg wel $60 per lead kunnen betalen.

Bron: Marketing Insider Group

11. Bijna 60% van de B2B bedrijven zegt dat SEO de meeste impact heeft op hun inspanningen om leads te genereren...

Voor veel B2B-bedrijven is hun bedrijfswebsite de drijvende kracht achter het genereren van leads, en daarom is SEO een uiterst belangrijke factor om rekening mee te houden.

Volgens Marketing Charts zegt meer dan de helft van de B2B-bedrijven dat SEO de grootste impact heeft op hun inspanningen om leads te genereren. Ervoor zorgen dat uw website geoptimaliseerd is voor een vlot klantentraject en dat hun pagina's in de zoekresultaten staan, zou een topprioriteit moeten zijn voor B2B-bedrijven.

Bron: Marketinggrafieken

12. ...En 21% zegt dat sociale media de grootste impact hebben op hun doelstellingen voor het genereren van leads.

Als het gaat om het genereren van leads, zijn sociale media een vrij nieuw marketingkanaal voor bedrijven. Het wordt echter steeds populairder en biedt goede mogelijkheden om leads van hoge kwaliteit te genereren.

Volgens Marketing Charts zegt 21% van de bedrijven dat sociale media de grootste impact hebben op hun inspanningen om leads te genereren.

Hoewel dit aantal verbleekt in vergelijking met kanalen voor het genereren van leads, zoals SEO, is het een bewijs dat steeds meer bedrijven gebruik maken van sociale media om leads te genereren en de verkoop te stimuleren.

Bron: Marketinggrafieken

13. 68% van de B2B-bedrijven heeft strategische landingspagina's specifiek voor het genereren van leads

Strategische landingspagina's zijn uiterst nuttig voor B2B-bedrijven, en ze blijven een van de meest effectieve manieren om zakelijke leads te genereren. Volgens een onderzoek gebruikt maar liefst 68% van de B2B-bedrijven strategische landingspagina's voor het genereren van leads.

Goede lead generation landing pages scoren hoog in Google en zijn geoptimaliseerd voor conversies. Of u nu wilt dat mensen zich aanmelden voor uw mailinglijst of een aankoop doen, strategische landing pages zijn zeer effectief.

Trouwens, als u hulp nodig hebt bij het bouwen van landingspagina's voor marketingcampagnes, bekijk dan onze opsomming van de beste bouwers van landingspagina's.

Bron: Startup Bonsai

14. 56% van de B2B-bedrijven verifieert leads alvorens ze naar de verkoop te sturen

Niet alle leads zijn van hoge kwaliteit, daarom is het belangrijk om leads te kwalificeren en te verifiëren voordat u ze doorstuurt naar gespecialiseerde agenten zoals uw verkoopteam. Maar hoewel het verifiëren van leads tijd en geld kan besparen, zien veel bedrijven nog steeds af van deze stap. Volgens Marketing Sherpa verifieert slechts 56% van de B2B-bedrijven leads voordat ze worden doorgegeven aan het verkoopteam.

Bron: Marketing Sherpa

Inhoudsstatistieken voor het genereren van leads

Content marketing is een veel gebruikte lead generation strategie, en een van de meest effectieve. Hier zijn enkele lead generation statistieken met betrekking tot blogs en content marketing.

15. 80% van de B2B-bedrijven genereren leads via contentmarketing

Contentmarketing is bijzonder populair bij zowel B2B- als B2C-bedrijven. Het biedt bedrijven een manier om nieuwe leads te bereiken en tegelijkertijd kennis en inzichten te verschaffen die waardevol zijn voor potentiële klanten. Volgens het Content Marketing Institute gebruikt ongeveer 80% van de B2B-bedrijven contentmarketing voor het genereren van leads, waarmee het na e-mail het meest gebruikte kanaal is.

Bron: Content Marketing Institute 2017

16. Bedrijven met een blog genereren 67% meer leads dan bedrijven zonder blog.

Contentmarketing is uiterst effectief, dus het is geen verrassing dat zoveel bedrijven hun marketingbudgetten graag besteden aan bloggen.

Volgens een artikel van Marketo genereren bedrijven met een eigen blog 67% meer leads dan bedrijven zonder blog. Voor sommigen lijkt bloggen misschien een verouderd medium in vergelijking met sociale media, maar het heeft nog steeds veel invloed als het gaat om het genereren van leads.

Zie ook: 3 Beste WordPress Schaarste Plugins voor 2023 (Boost Sales Fast)

Bron: Marketo

17. Bedrijven die 15 blogberichten per maand plaatsen, genereren gemiddeld ongeveer 1200 nieuwe leads per maand.

Een uitdaging voor veel contentmarketeers is de vraag hoeveel content zij maandelijks moeten publiceren. Vanuit het oogpunt van leadgeneratie lijkt de algemene vuistregel te zijn: hoe meer, hoe beter.

Volgens een door LinkedIn gepubliceerd artikel genereren bedrijven die 15 blogberichten per maand publiceren maandelijks ongeveer 1200 nieuwe leads.

Gemiddeld zijn dat ongeveer 80 leads voor elk gepubliceerd blogbericht. In theorie, hoe meer blogberichten u publiceert, hoe meer kansen mensen hebben om uw website te vinden, en dus hoe meer leads uw blog in het algemeen zal genereren.

Bron: LinkedIn

18. Content marketing genereert 3x meer leads dan traditionele marketing en kost 62% minder

Contentmarketing is niet alleen een krachtig middel om leads te genereren - het is ook een uiterst betaalbaar middel. Volgens Demand Metric levert contentmarketing gemiddeld ongeveer 3x meer leads op dan andere traditionele leadgeneratiekanalen.

Bovendien is contentmarketing naar verluidt 62% goedkoper dan andere marketingkanalen. Daarom is contentmarketing de perfecte keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar meer bang voor hun boek als het gaat om leadgeneratie.

Bron: Demand Metric

19. Marketeers die bloggen en contentmarketing gebruiken hebben 13x meer kans op positieve ROI's.

Contentmarketing maakt het voor marketeers ook gemakkelijker om positieve ROI te behalen. Volgens HubSpot hebben marketeers die bloggen 13x meer kans om positieve ROI te behalen dan marketeers die dat niet doen.

Bron: HubSpot

Statistieken over het genereren van leads via e-mail

E-mailmarketing is een veelgebruikte tactiek voor het genereren van leads in de B2B- en B2C-sector. Hier volgen enkele interessante statistieken over het genereren van leads in verband met e-mailmarketing.

20. E-mail is het meest effectieve instrument voor het genereren van leads om de ROI te verhogen.

E-mailmarketing staat al lang bekend als een effectief middel om leads te genereren. Volgens Campaign Monitor wordt het zelfs beschouwd als het meest effectieve middel om de ROI te verhogen.

De studie toonde aan dat voor elke $1 die wordt besteed aan e-mail lead generation en marketing, u maar liefst $44 aan opbrengsten kunt verdienen. Dat is ongeveer 4400% ROI, dus het is geen verrassing dat e-mailmarketing favoriet is bij marketeers in alle sectoren.

Bron: Campagne Monitor

21. Bijna 80% van de marketeers gelooft dat e-mail het meest effectieve instrument voor vraagontwikkeling is.

Demand generation is een overkoepelende term voor marketingactiviteiten zoals lead generation, lead nurturing, verkoop, bewustmaking, en meer.

Volgens een rapport van het Content Marketing Institute is 79% van de bedrijven het erover eens dat e-mailmarketing het meest effectieve instrument voor vraagontwikkeling is. Het is multifunctioneel en kan u helpen bij het beheren en koesteren van leads, het stimuleren van verkoop en het op de hoogte houden van uw klanten van de laatste ontwikkelingen in uw bedrijf. Het is ook betaalbaar en biedt een geweldige ROI.

Bron: Content Marketing Institute

22. 56% van de marketeers zegt dat boeiende inhoud in elke fase van het aankoopproces de sleutel is tot succes van B2B e-mail.

In een studie uitgevoerd door Authority Website Income, werden de respondenten gevraagd wat zij dachten dat de sleutel tot B2B e-mail succes was. Het meest populaire antwoord was 'boeiende inhoud in elk stadium.

Dit betekent dat u in elke fase van de trechter interessante en nuttige inhoud via e-mail moet aanbieden, van leadgeneratie tot leadnurturing en verkoop. Het is niet eenvoudig om een e-mailcampagne op te zetten die dit doel bereikt, maar u moet proberen ervoor te zorgen dat al uw e-mailcampagnes aantrekkelijk zijn en waarde bieden aan uw lezers.

Ook zal een betrouwbare e-mailmarketingdienst van groot belang zijn om ervoor te zorgen dat e-mails effectief worden afgeleverd.

Bron: Authority Website Inkomen

23. 49% van de marketeers gelooft dat het aanbieden van downloadbare inhoud in lead generation e-mails een effectieve tactiek is.

Als je moeite hebt om een e-maillijst op te bouwen, dan is het aanbieden van downloadbare inhoud een geweldige manier om je e-maillijst op te bouwen en leads te genereren.

Ongeveer 50% van de marketeers gaf aan dat dit een effectieve tactiek was, en het is een geweldige manier om lezers te stimuleren actie te ondernemen op uw website, of via e-mail. Als u inhoud heeft zoals een nieuwsbrief, rapport, of een studie, kunt u deze aanbieden als downloadbare e-mail inhoud als een manier om een e-mail dialoog te openen.

Bron: Authority Website Inkomen

Let op: Wilt u meer weten, bekijk dan ons overzicht van e-mailmarketingstatistieken.

Statistieken voor het genereren van leads

Als u marketeer bent, weet u dat het genereren van leads van hoge kwaliteit geen sinecure is. Hier zijn enkele statistieken over leadgeneratie die ons meer vertellen over de uitdagingen in verband met het genereren van leads en het omzetten ervan in verkoop.

24. Meer dan 40% van de marketeers gelooft dat het gebrek aan middelen, budget en personeel de grootste belemmering is voor het genereren van leads.

Het genereren van leads is niet altijd gemakkelijk, en het kost veel tijd en geld om de juiste strategie te bedenken en resultaten te gaan zien.

Volgens B2B Technology Marketing is de grootste belemmering voor marketeers echter een gebrek aan middelen, waaronder budgettaire beperkingen en personeelsproblemen.

Bij het plannen van een leadgeneratiestrategie is het belangrijk rekening te houden met uw budget en personeelsbehoeften, zodat u voldoende middelen hebt om verschillende strategieën uit te proberen en te beslissen welke het beste werkt voor uw bedrijf.

Bron: B2B Technologiemarketing

25. ¼ van de marketeers heeft moeite met het berekenen van conversiepercentages

Conversiepercentages kunnen vaak ongrijpbaar zijn, vooral als u leadgeneratiecampagnes via meerdere kanalen voert. Het is niet altijd eenvoudig om precies te achterhalen waar de leads vandaan komen en welke leads tot verkoop hebben geleid.

Zie ook: X Theme Review: Een eenvoudig, flexibel en multifunctioneel WordPress-thema

Om een nauwkeurige conversieratio te verkrijgen, zijn veel analyses en gegevens nodig. Voor sommige marketeers is het berekenen van deze cijfers een uiterst moeilijke taak, en ongeveer 1/4 van de marketeers zegt dat zij er niet in slagen de conversieratio nauwkeurig te berekenen.

Om deze uitdaging aan te gaan, is het een goed idee om marketinganalyse- en automatiseringstools te gebruiken, zodat u uw campagnes nauwkeurig kunt volgen.

Bron: B2B Technologiemarketing

26. 61% van de marketeers gelooft dat het genereren van leads van hoge kwaliteit hun grootste uitdaging is.

Leads genereren en leads van hoge kwaliteit genereren zijn twee totaal verschillende zaken, en dit is een horde die veel marketeers moeilijk kunnen nemen.

Volgens B2B Technology Marketing heeft meer dan 60% van de marketeers moeite met het genereren van leads van hoge kwaliteit en melden zij dat dit hun grootste uitdaging is. Helaas is het niet altijd eenvoudig om uit te zoeken welke leads de moeite waard zijn en een verrassend laag aantal leads resulteert daadwerkelijk in verkoop.

Bron: B2B Technologiemarketing

27. 79% van de marketingleads wordt nooit omgezet in verkoop

Volgens Marketing Sherpa wordt slechts ongeveer 21% van de leads daadwerkelijk omgezet in verkoop, wat een beetje problematisch kan zijn voor bedrijven, vooral als het gaat om het plannen van uw budget en het berekenen van de ROI.

Om te proberen de hoeveelheid tijd en geld te verminderen die wordt besteed aan leads die niet tot een verkoop leiden, is het een goed idee om een rigide leadkwalificatieproces te hanteren. Dit zal je helpen bepalen welke leads de moeite waard zijn om na te streven en welke niet.

Bron: Marketing Sherpa

28. 68% van de B2B-bedrijven heeft zijn trechter niet goed geïdentificeerd

Volgens dezelfde studie van Marketing Sherpa heeft ongeveer 68% van de bedrijven hun sales funnel niet goed in kaart gebracht. Dit betekent dat ze geen goed inzicht hebben in het pad dat hun klanten afleggen om een aankoop te doen.

Vanuit het perspectief van leadgeneratie is dit problematisch, want zonder een goede trechter is het een uitdaging om te weten wat de beste manier is om leads te voeden en hebt u geen idee hoe dicht ze bij een aankoop zijn. Geen trechter maken kan u tijd, geld en gekwalificeerde leads kosten.

Bron: Marketing Sherpa

29. 65% van de B2B bedrijven hebben geen gevestigde lead nurturing processen

Verrassend genoeg heeft maar liefst 65% van de bedrijven geen lead nurturing proces, en dat is uiterst problematisch. Net als het hebben van een trechter, is het opzetten van een lead nurturing proces essentieel als u wilt dat uw lead generatie campagnes slagen.

Vanaf het punt van vastlegging moeten uw leads worden ondersteund en aangemoedigd om verder te gaan door de trechter naar het punt van aankoop. Als u geen lead nurture processen heeft ingesteld, zult u merken dat veel mensen uit de trechter vallen, omdat ze niet de juiste hulp en ondersteuning op het juiste moment beschikbaar hadden.

Bron: Marketing Sherpa

Statistische bronnen voor het genereren van leads

 • APSIS
 • Autoriteit Website Inkomen
 • B2B Technologiemarketing
 • Campagne Monitor
 • Content Marketing Instituut
 • Content Marketing Instituut 2017
 • Metriek van de vraag
 • LinkedIn
 • Marketo
 • Marketinggrafieken
 • Marketing Insider Group
 • Marketing Sherpa
 • Oktopost
 • Social Media Examiner
 • Startup Bonsai

Laatste gedachten

Tot zover ons artikel over de statistieken en benchmarks voor leadgeneratie waarvan elke marketeer op de hoogte moet zijn. Als u problemen hebt met het genereren van leads voor uw bedrijf, kunnen deze statistieken helpen uw strategie te bepalen en uw resultaten te verbeteren.

Als u meer wilt weten over leadgeneratie, bekijk dan enkele van onze andere artikelen, waaronder Skyrocket Your Conversions with These WordPress Lead Generation Plugins en The Blogger's Guide To Landing Page Optimization.

Bekijk ook deze andere statistische overzichten:

 • Personalisatie statistieken

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.