Hoe u een 30-daagse uitdaging aangaat om uw bloglezers te boeien

 Hoe u een 30-daagse uitdaging aangaat om uw bloglezers te boeien

Patrick Harvey

Hebt u moeite om uw publiek actief en betrokken bij uw blog te houden? Hebt u moeite om op een consistente basis nieuwe bezoekers aan te trekken?

Wat je nodig hebt is een manier om je bestaande publiek wakker te schudden en tegelijkertijd een overvloed aan nieuwe lezers aan te trekken. Dat is precies wat een 30-daagse uitdaging kan doen voor je blog.

Uitdagingen hebben een sterk effect op mensen. De druk van een tijdslimiet in combinatie met de motivatie die sociale interactie met zich meebrengt, kan mensen echt in vuur en vlam zetten.

In dit bericht behandelen we alles wat je moet weten over het organiseren van een 30-daagse uitdaging op je blog.

Wat kun je bereiken met een 30-daagse uitdaging?

Het doel van een uitdaging is om lezers te betrekken door zowel actieve als slapende volgers aan te moedigen hun interesse in je blog te herstellen. Een uitdaging is echter een van de moeilijkste en meest veeleisende projecten die je op je blog kunt uitvoeren, dus welke voordelen levert "betrokken lezers" eigenlijk op?

Traffic is het grootste voordeel dat u zult ervaren, vooral wanneer u uitdagingen uitvoert die langer dan zeven dagen duren. De promotie moet al beginnen voordat uw uitdaging begint, en u zult gedurende de hele uitdaging buzz ontvangen via sociale media en andere platforms.

Het resultaat is meer social shares, en de toestroom van verkeer zal leiden tot meer inschrijvingen op e-mails en verkopen van producten die verband houden met je uitdaging.

Naarmate je uitdaging vordert, krijg je een groter netwerk naarmate je blogberichten, podcastafleveringen, producten en volgelingen kruist met andere beïnvloeders in je niche.

Het kan ook zijn dat u productiever bent, vooral als u samen met uw publiek aan de uitdaging deelneemt.

Fase 1: Kies een uitdaging

Er is veel variatie in de wereld van de 30-dagen uitdagingen, en ja, er zijn er genoeg om een eigen wereld te creëren.

Er is de Inktober-uitdaging waarbij kunstenaars voor elke dag van oktober een tekening of illustratie met inkt maken. Er is ook NaNoWriMo, of National Novel Writing Month, waarbij auteurs over de hele wereld proberen in de maand november manuscripten van 50.000 woorden te schrijven.

Nathalie Lussier heeft een 30-daagse lijstopbouwuitdaging waarmee je op elk moment van het jaar kunt beginnen. Hoewel de uitdaging geen specifiek cijfermatig doel heeft, is hij ontworpen om je te helpen in de loop van een maand meer e-mailabonnees te verdienen.

Er zijn ook talloze fitness uitdagingen.

Hoe verschillend deze uitdagingen ook zijn, één ding is zeker: ze zijn allemaal gericht op het oplossen van specifieke problemen die leden van hun respectieve niches hebben. Raadpleeg de gids van Blogging Wizard over hoe je de pijnpunten van je publiek kunt vinden om een focus voor je uitdaging te bedenken.

Neem de gids door om de grootste pijnpunten van je publiek te ontdekken. Denk ook aan de moeilijkheden die je hebt of hebt gehad. Sommige bloggers creëren uitdagingen om zichzelf te motiveren om doelen te bereiken waar ze moeite mee hebben.

Zijn er doelen die je niet hebt gehaald? Heb je iets noemenswaardigs bereikt? Schrijf ze op.

Zodra je een lijst hebt van problemen in verband met je niche, bedenk dan oplossingen (in de vorm van korte samenvattingen) voor elk ervan. Denk aan de transformatie die je wilt dat je lezer heeft tegen het einde van de uitdaging. Verdeel die oplossingen vervolgens in de stappen die je lezer moet nemen om ze te bereiken.

Beperk uw lijst tot pijnpunten/oplossingen waarvan u denkt dat u de stappen kunt uitrekken over 30 dagen. Elke stap kan één dag, twee dagen, drie dagen, enz. duren. U hoeft uzelf of uw lezer niet te beperken tot één stap per dag.

Het is gewoon een kwestie van het kiezen van de uitdaging die je daarna het meest opwindt.

Fase 2: Plan uw 30-daagse uitdaging

De uitdagingen die ik hierboven heb opgesomd variëren, zowel in het soort doelen waar ze op gericht zijn als in de manier waarop ze worden uitgevoerd.

Inktober wil dat je één kunstwerk per dag maakt, terwijl NaNoWriMo wil dat je tussen 1 en 30 november 50.000 woorden schrijft, zonder strikte richtlijnen over hoeveel woorden je elke dag moet schrijven.

Hoewel deze uitdagingen u kunnen helpen productiever te zijn dan u gewoonlijk bent, zijn ze niet bedoeld om u door het proces te leiden. U leert niets nieuws en u ontdekt geen tips, trucs en technieken die u lang na afloop van de uitdaging kunt meenemen.

Het is beter uw uitdaging, of liever uw oplossing, op te splitsen in taken die uw lezer in de loop van 30 dagen kan volbrengen. Dat is de eerste pijler van een 30-dagen uitdaging.

Fasen creëren voor uw uitdaging

Denk aan de stappen die je eerder hebt opgeschreven voor je oplossing. Voel je vrij om deze stappen in te delen in drie fasen (waarbij elke fase ~10 dagen duurt). Het hoeft niet, maar het kan de planning voor jezelf makkelijker maken.

Zie ook: 3 eenvoudige manieren om een favicon toe te voegen in WordPress

Laten we een bloggerelateerde uitdaging als voorbeeld nemen. Stel dat u een e-maillijst hebt voor uw blog, maar het is slechts een basislijst en u hebt lage open- en doorklikpercentages.

Een goede oplossing voor dit probleem is het segmenteren van uw e-maillijst om de verschillende delen van uw publiek te bereiken en ervoor te zorgen dat uw e-mails alleen worden verzonden naar de personen die er het meest in geïnteresseerd zijn.

Dit is wat ik tot nu toe heb:

 • Probleem - Reader heeft een behoorlijke e-maillijst die gestaag groeit, maar hun abonnees openen hun e-mails niet. Degenen die doe die hun e-mails openen, klikken niet op de links erin.
 • Oplossing - Maak drie tot vijf segmenten die abonnees definiëren op basis van hun interesses, hun ervaring en de acties die ze ondernemen.

Ik heb stappen opgeschreven die de lezer moet nemen om een gesegmenteerde e-maillijst te maken met Milanote. Je kunt net zo makkelijk Coggle, Mindmeister, je favoriete mind-mapping tool of een tekstverwerker gebruiken.

Nu kan ik deze stappen ordenen in drie zinnen. Gebruik je mind-mapping tool om elke stap een kleurcode te geven op basis van de fase waarin hij zich bevindt.

De fasen in mijn voorbeeldopgave gebruiken de volgende structuren:

 • Fase 1: Voorbereiding - Taken die de lezer moet uitvoeren voordat hij zijn segmenten creëert om zijn succes te maximaliseren en om te bepalen wat zijn segmenten moeten zijn.
 • Fase 2: Ontwikkeling - Taken die de lezer moet uitvoeren om segmenten te maken in zijn toepassingen voor e-mailmarketingdiensten.
 • Fase 3: Uitvoering - Taken die de segmenten van de lezer goed genoeg implementeren om zowel nieuwe als bestaande abonnees te segmenteren.

Taken plannen voor uw uitdaging

Verdeel vervolgens uw fasen of stappen (als u geen fasen hebt gemaakt) in taken. Elke taak vertegenwoordigt één blogbericht of stuk inhoud. Ze moeten elk een duidelijke focus hebben en actiegericht genoeg zijn voor uw lezer om een nieuwe mijlpaal te bereiken in de richting van het hoofddoel van de uitdaging.

Ik verdeel mijn stap "Pre-optimalisatie tips" dus in twee taken op basis van de manier waarop de onderwerpen die ik in die stap wil behandelen kunnen worden georganiseerd. De ene taak gaat over autoresponders, de andere over tips om betere e-mails te schrijven.

Ga je eigen lijst af en verdeel elke stap in uitvoerbare taken.

Inhoud creëren voor uw uitdaging

De tweede pijler van een 30-daagse uitdaging is inhoud, en het is zeker wat het langst duurt om voor te bereiden van dit hele proces. Het eerste wat u moet doen is bepalen welke soorten inhoud u in uw uitdaging wilt opnemen, althans voor de taken.

U kunt uitsluitend werken binnen het domein van uw blog, audio-inhoud creëren in de vorm van podcastafleveringen, video's publiceren of een combinatie van alle drie gebruiken. Audiokwaliteit is uiterst belangrijk voor podcasts en video-inhoud, dus sla dit soort inhoud voorlopig over als u geen tijd hebt om een nieuw medium te leren.

Neem vervolgens elke taak een voor een door, en bepaal voor elke taak het beste type inhoud. U kunt zelfs meerdere soorten inhoud voor elke taak maken om lezers de mogelijkheid te geven om formaten te kiezen die het meest geschikt zijn voor de manier waarop zij leren.

Zorg ervoor dat je realistisch bent over hoeveel inhoud je wilt of kunt produceren in de tijd die je jezelf geeft om je voor te bereiden op je uitdaging.

Het volgende onderdeel is het creëren van de inhoud voor uw uitdaging, zodra u hebt bepaald welk type u voor elke taak wilt gebruiken. Dit zal waarschijnlijk de meeste tijd opslokken tijdens het voorbereidingsproces.

Gebruik ten slotte waar mogelijk bestaande inhoud om de hoeveelheid die u moet produceren te verminderen.

Een kanttekening is dat u voor elke post leadmagneten moet bedenken en maken om het aantal inschrijvingen per e-mail dat u tijdens de uitdaging ontvangt te maximaliseren en om de dingen interactiever te maken voor uw publiek.

Fase 3: Uw uitdaging uitvoeren

Zodra u klaar bent met het creëren van inhoud voor uw uitdaging, is het tijd om aan de slag te gaan met de lancering ervan. Dit omvat de derde en vierde pijler - promotie en distributie.

Als je de uitdaging probeert te promoten op sociale media, je blog en je e-maillijst na Je moet online en binnen je publiek buzz genereren ruim voordat de uitdaging begint.

Dit geeft u ook de kans om in contact te komen met andere bloggers, zodat u elkaar kunt promoten en uw succes kunt maximaliseren.

Ten slotte is de distributiefase de fase waarin je de uitdaging daadwerkelijk lanceert.

Promotie

Zoals ik al zei, om uw uitdaging zoveel mogelijk succes te laten hebben, moet u hem binnenin promoten. en buiten je publiek.

Hier zijn een paar manieren waarop je het direct kunt promoten bij het publiek dat je al hebt opgebouwd:

 • Blog - Begin de uitdaging te plagen in je meest recente blogberichten, en wijd een heel bericht aan de aankondiging en uitleg van je uitdaging.
 • E-mail lijst - Benader dit op dezelfde manier door de uitdaging in e-mails te plagen en één e-mail te wijden aan de aankondiging ervan.
 • Sociale media - Maak promotiebeelden en bedenk een hashtag als je de uitdaging plaagt en aankondigt aan je volgers op verschillende sociale media.
 • Podcast - Hetzelfde als je blog, maar je plaagt de uitdaging in je meest recente afleveringen, waarna je een kortere bonusaflevering wijdt aan de aankondiging ervan.

Hier zijn manieren waarop u uw uitdaging buiten uw publiek kunt promoten:

 • Netwerk - Neem contact op met andere beïnvloeders in je niche om te zien of ze met je willen samenwerken aan deze uitdaging, hetzij door de uitdaging met je te doen, hetzij door kortingen aan te bieden op producten die ermee verband houden. Bied zelf kortingen aan als stimulans voor cross promotion.
 • Gastpost/gastheer - Beschouw dit als een digitale persreis, alleen promoot je jouw uitdaging in plaats van een boek of product. Schrijf gastbijdragen in verband met jouw uitdaging en als gastheer bij andere podcasts, zorg ervoor dat je blogs en podcasts kiest die verband houden met jouw niche om je potentieel te maximaliseren.
 • Adverteren - Koop advertentieruimte op Google, Facebook, Instagram en YouTube om een breder publiek te bereiken.

Hoeveel van deze promotietactieken u ook gebruikt, u moet een landingspagina maken met een opt-in formulier om nieuwe en bestaande abonnees te verzamelen die geïnteresseerd zijn in uw uitdaging. U kunt zelfs een tag maken in uw e-mailmarketingprogramma met de naam "Interesse: 30-daagse uitdaging". Zo kunt u gerichte inhoud sturen voor en na de uitdaging.

Distributie

Zodra u de uitdaging lanceert, moet u ervoor zorgen dat er minstens één dag zit tussen elke taak/stuk content dat u onder uw publiek verspreidt. Sommige van uw lezers hebben een druk leven en u wilt niet dat ze daardoor achterop raken.

Vul de gaten op met updates op sociale media, YouTube, je e-maillijst en livestreams. Je kunt zelfs de vorderingen van je lezers vermelden als je zelf niet aan de uitdaging deelneemt.

In het algemeen kunnen de meeste tactieken waar we het over hebben in ons artikel over 'hoe je je blog promoot' gebruikt worden voor je 30-daagse uitdaging.

Laatste gedachten

Het is moeilijk te voorspellen wat de gevolgen zullen zijn van een 30-daagse uitdaging. Je zult voor en tijdens de uitdaging een grote betrokkenheid zien, maar je kunt niet zeggen hoe lang dat zal duren als de uitdaging eenmaal is afgelopen.

Als het gaat om de inhoud die u daarna publiceert, kunt u zich het beste houden aan onderwerpen die losjes verband houden met uw uitdaging. Voor onze uitdaging over het optimaliseren van uw e-maillijst zouden we recensies kunnen publiceren over verschillende e-mailmarketingprogramma's, een handleiding voor het maken van een sterk geoptimaliseerde landingspagina, casestudy's van abonnees en meer.

Het idee is om de aandacht vast te houden van het publiek dat je hebt opgebouwd door vindingrijke inhoud te publiceren waar ze ook na afloop van de uitdaging iets aan hebben.

Bekijk zeker onze gids over hoe je de betrokkenheid op je blog kunt stimuleren als je meer hulp nodig hebt op dit gebied.

Zie ook: 10 Beste WordPress Calculator Plugins & Tools (2023)

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.