5 Beste WordPress Schema Plugins voor 2023: Rich Snippets gemakkelijk gemaakt

 5 Beste WordPress Schema Plugins voor 2023: Rich Snippets gemakkelijk gemaakt

Patrick Harvey

Ben je op zoek naar de beste WordPress schema plugin om je te helpen rich snippets in Google Search weer te geven?

Of u nu producten recenseert, recepten publiceert, een lokaal bedrijf runt of content publiceert - rich snippets kunnen u helpen de doorklikpercentages van Google Search te verhogen.

In dit bericht vind je een aantal WordPress schema plugins waarmee je ingewikkelde schema markup eenvoudig kunt toevoegen, zonder code te gebruiken.

Aan het eind behandel ik enkele aanbevelingen voor specifieke gebruikssituaties en beantwoord ik enkele veel voorkomende vragen over schema markup.

Laten we beginnen:

De beste WordPress schema plugins vergeleken

TL;DR

Onze top keuze is Schema Pro vanwege zijn eenvoud en zijn vele mogelijkheden.

1. Schema Pro

Schema Pro is een alles-in-één WordPress schema plugin, wat betekent dat het ondersteuning biedt voor meer dan alleen de standaard, run-of-the-mill schema types. Het is gemaakt door Brainstorm Force, hetzelfde team achter het Astra WordPress thema.

Hier zijn enkele van zijn topfuncties:

 • Ondersteunt 13 soorten schema markup
 • Geen codering nodig
 • Ondersteunt alle soorten berichten
 • Ondersteunt aangepaste velden
 • Inclusief filters voor extra velden
 • Schone code die voldoet aan de richtlijnen van Google

De manier waarop de plugin werkt is eenvoudig. U kunt schema markup eenvoudig aan uw site toevoegen door een schema type te selecteren. Vervolgens kiest u uw doel(en), dat wil zeggen de typen berichten waaraan u het schema type wilt toevoegen, evenals de individuele berichten en pagina's waaraan u het schema type wilt toevoegen.

Daarna is het gewoon een kwestie van bestaande inhoud in kaart brengen met schema markup. Dit omvat uw titel, auteur, datum, categorie en uitgelichte afbeelding. U configureert deze met een paar eenvoudige klikken. U kunt zelfs aangepaste velden toevoegen.

Een paar van de standaard schema markup die deze plugin ondersteunt zijn reviews, recepten, artikelen, video's en producten. Dit zijn rich snippets die je al gewend bent te zien in Google.

Met het type schema-markering voor lokale bedrijven kunt u uw bedrijf optimaliseren voor Google met rich snippets voor uw bedrijfsnaam en adres, website-URL, telefoonnummer, beoordelingen, prijzen en meer. De informatie wordt weergegeven in het kennispaneel van Google voor lokale bedrijven.

Het schema markup type persoon kan u helpen bekendheid op te bouwen voor uzelf of prominente personen in uw bedrijf. De rich snippets die dit schema type genereert bevatten uw naam, foto, functietitel en website URL.

De informatie verschijnt in het mensenkennispaneel dat u gewend bent te zien aan de rechterkant van de zoekresultaten.

Prijs: Plannen beginnen bij $79/jaar of $249 voor een levenslange licentie.

Krijg Schema Pro

Leer meer in onze stap-voor-stap Schema Pro tutorial.

2. WP Review Pro

Ondanks zijn naam, WP Review Pro is een andere schema plugin die rich snippets biedt voor een aantal verschillende schema markup types, ver buiten reviews. Het is er wel in gespecialiseerd.

Het is gemaakt door MyThemeShop, en zijn topfuncties omvatten:

 • Ondersteunt 14 soorten schema markup
 • Geen codering nodig
 • Vooraf gedefinieerde sjablonen voor beoordelingen
 • Meerdere beoordelingssystemen
 • Opmerkingen en beoordelingen van gebruikers
 • Compatibel met elk WordPress-thema
 • Ondersteuning voor Google reviews, Facebook reviews en Yelp
 • Woocommerce integratie
 • Schone code geoptimaliseerd voor Google

Wat betreft de soorten schema markup, biedt deze plugin tal van recensie-gerelateerde rich snippets. Deze omvatten snippets voor films, boeken, games, muziek, producten en software. Je zult ook genieten van snippets voor recepten en zaken als plaatsen (lokale bedrijven), websites en artikelen.

Zoals ik al zei, is deze plugin vooral bedoeld voor recensies. Je kunt er beoordelingskaarten mee maken voor berichten en er zijn zelfs meer dan een dozijn sjablonen voor deze kaarten, zodat je veel opties hebt om uit te kiezen, ongeacht je thema.

U hebt ook meerdere opties voor de weergave van uw beoordelingen: sterren, punten, percentages, duimen omhoog/omlaag en geanimeerde cirkels.

Prijs: Plannen beginnen bij 77 dollar voor een licentie voor één site. Deze licentie wordt geleverd met één jaar ondersteuning en updates, waarna u een extra jaar moet kopen voor een kleiner bedrag.

Een lidmaatschap plan is ook beschikbaar samen met een gratis versie van de plugin.

Krijg WP Review Pro

3. Schema toepassing gestructureerde gegevens

Schema App gestructureerde gegevens is een freemium schema plugin die compatibel is met WordPress. Zijn WordPress plugin en premium versie komen met de volgende functies:

 • Schemaopmaak genereren voor basisgegevens
 • Google site structuur in resultaten
 • Aanpassing van markup voor geavanceerde gebruikers
 • Ondersteuning voor meer geavanceerde soorten schema-markering
 • Videofragmenten voor YouTube
 • Woocommerce integratie
 • Wiki-gegevensintegratie
 • Review widget
 • Aangepaste post en veld mapping

Aan de slag met deze plugin is het installeren en activeren van de gratis versie. Deze versie voegt automatisch basis rich snippets toe aan je inhoud.

Zie ook: 14 Beste Email Autoresponder Software voor 2023 (inclusief gratis tools)

Dit omvat opmaak voor berichten, pagina's, auteurs, categorieën, tags en breadcrumbs.

De premium versie breidt deze functionaliteit uit. U kunt rich snippets toevoegen op basis van verschillende soorten schema markup. Dit omvat markup voor lokale bedrijven, organisaties, diensten, beoordelingen, uw contactpagina en meer.

Helaas is WooCommerce integratie niet iets wat deze tool direct uit de doos aanbiedt, noch wordt het meegeleverd met je lidmaatschap. Je moet de integratie kopen als een uitbreiding die minimaal $47/jaar kost.

Als je de uitbreiding aanschaft, krijg je toegang tot meer dan twee keer de hoeveelheid schemagegevens die de plugin standaard genereert. Je krijgt ook toegang tot prijsvariaties, artikelvoorwaarden en productvariaties.

U krijgt ook begeleiding bij de implementatie van schema markup op uw site op verschillende manieren, waaronder een health check die de kwaliteit van uw markup controleert. U krijgt ook toegang tot een support manager.

Zie ook: 10 beste tools voor inhoudsoptimalisatie voor 2023 (vergelijking)

Prijs: U kunt gratis aan de slag met Schema App Structured Data. Premium plannen beginnen bij $30/maand.

Krijg Schema App gestructureerde gegevens

4. WPSSO Kern

WPSSO Kern is een SEO plugin die je toegang geeft tot geavanceerde meta tags en schema markup voor algemene SEO, Google, Facebook, Twitter, Pinterest en meer.

Hier zijn de beste kenmerken:

 • Genereert metatags en schema markup van bestaande inhoud
 • Levert volledige informatie aan sociale platforms, zoekmachines en messaging-apps
 • Ondersteunt meerdere soorten schema markup
 • Kwaliteitsborging inbegrepen
 • Ondersteunt amp en amp WordPress plugins
 • Ondersteunt WordPress multisite
 • Standaardwaarden aanpassen
 • Integratie met meerdere plugins van derden

Zodra je de plugin activeert, leest hij je pagina's en berichten en genereert schema markup van titels, beschrijvingen, productinformatie en meer. Hij genereert zelfs rich snippets voor recepten en recensies, hoewel je moet upgraden naar de premium versie om toegang te krijgen tot de volledige lijst rich snippets voor sommige schema markup types.

Wat de kwaliteitsborging betreft, controleert de plugin op minimale en maximale afbeeldingsafmetingen en beeldverhoudingen, ontbrekende en vereiste afbeeldingen, dubbele metatags en onjuiste of ontbrekende HTML-opmaak en PHP-modules.

De premium versie biedt een uitgebreide lijst van functies, waarvan vele gewoon voortborduren op de functies van de gratis versie.

Prijs: Je kunt gratis aan de slag met deze plugin. De prijzen voor de premium versie beginnen bij $59 voor een licentie voor één site. Gratis en premium extensies zijn ook beschikbaar.

Krijg WPSSO Kern

5. Alles in één Schema Rich Snippets

Alles in één Schema Rich Snippets is een eenvoudige rich snippets plugin gemaakt door dezelfde ontwikkelaar die de eerste plugin op onze lijst heeft gemaakt, Schema Pro. Deze plugins zijn echter niet met elkaar verbonden, althans niet direct.

Dit is wat deze biedt:

 • Ondersteuning voor 8 soorten schema markup
 • Geen codering nodig
 • Eenvoudige instelling en configuratie

Dit is de eenvoudigste rich snippets plugin op deze lijst, maar het ondersteunt nog steeds elk belangrijk schema markup type. Dit omvat degene die je gewend bent, zoals reviews, producten en recepten.

U zult echter blij zijn te weten dat het ook artikelen, evenementen, mensen, softwaretoepassingen en video's ondersteunt.

Helaas voegt de plugin schema markup niet automatisch toe aan je site. Je zult dit handmatig moeten doen met de meta box die het toevoegt aan de WordPress editor.

Je wordt aangemoedigd om Schema Pro te kopen als je automatisering wilt. In feite is meer dan de helft van het Rich Snippets dashboard gewijd aan reclame voor de premium plugin.

Wat de gratis versie betreft, de manier waarop het werkt is eenvoudig. Je begint met te navigeren naar de bewerkpagina van de pagina of het bericht waaraan je opmaak wilt toevoegen. Vanaf daar gebruik je het metavak om het type schema-opmaak te kiezen dat je aan die pagina wilt toevoegen.

De instellingen in het metavak schakelen over naar de verschillende velden waarvoor u opmaak kunt toevoegen op basis van het type schema-opmaak dat u hebt gekozen. Helaas is ook hier geen sprake van automatisering. Elk veld is gevuld met dummy-tekst die u handmatig moet bewerken.

De plugin doet integreren met WooCommerce, maar het raadt aan het niet te gebruiken omdat het de schema-opmaak die WooCommerce standaard heeft, zal dupliceren.

Prijs: Gratis!

Krijg alles in één Schema Rich Snippets

Wat is de beste WordPress schema plugin voor jou?

Al deze schema plugins voegen op een of andere manier schema markup toe aan je WordPress site.

Laten we het hebben over de belangrijkste verschillen tussen hen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke u moet nemen.

Nu we toch bezig zijn, bekijk dan zeker ook onze post over de beste WordPress SEO plugins die je aan je site kunt toevoegen. Elk van hen zal je helpen om SEO in het algemeen te beheren.

Wat is het verschil tussen rich snippets en schema markup?

Mensen denken soms dat deze termen uitwisselbaar zijn, maar de betekenis ervan is verschillend.

Rich snippets zijn korte stukjes informatie die in de zoekresultaten van Google verschijnen onder de paginatitel, hier is een voorbeeld:

Schema-opmaak (ook wel gestructureerde gegevens genoemd) is de code die naar zoekmachines wordt gestuurd om hen te helpen de context van een pagina te begrijpen en de rich snippets met informatie te vullen.

Voorbeelden van deze gestructureerde gegevens zijn het vermelden van beoordelingen en recensies voor producten, of informatie over lokale bedrijven zoals openingstijden en adres.

Het onderstaande voorbeeld is het toevoegen van schema markup voor een recensie met behulp van Schema Pro:

Welke schema plugins zijn het beste voor sites die uitsluitend gericht zijn op recensies?

Voor wie sites heeft die vaak reviews publiceren of voor wie reviews beter wil optimaliseren voor SEO, is WP Review Pro de beste optie. Hun functies zijn relatief gelijkaardig, het enige grote verschil is de prijs.

Heb je een schema plugin nodig met verschillende ondersteunde schema markup types?

Voor zover ondersteunde schema markup types go, WP Review Pro en Schema Pro blinken uit in deze afdeling, beide hebben 12+ ondersteunde schema types.

Hoewel All in One Schema Rich Snippets een gratis rich snippets plugin is, biedt het toch 8 schema types die ideaal zijn als je een gratis rich snippets plugin wilt.

Heb je een schema plugin nodig die automatisering heeft?

Als het gaat om automatisering Schema Pro kan uw beste optie zijn, ook al is het niet de meest kosteneffectieve oplossing. Het biedt geen gratis versie, dus alle functies staan tot uw beschikking zodra u het koopt en activeert.

De andere plugins beginnen met gratis versies die beperkte mogelijkheden bieden. Dit komt ofwel in de vorm van onvolledige schema markup die de premium versie vereist om te voltooien of automatisch gegenereerde markup die je niet kunt bewerken met de gratis versie.

De enige plugin die geen vorm van automatisering biedt is All in One Schema Rich Snippets. Deze plugin is het meest geschikt voor sites die slechts op een paar geselecteerde pagina's markup nodig hebben.

Wil je een schema plugin die effectief maar gratis is?

De laatste factor waarmee rekening moet worden gehouden is prijs De meest kosteneffectieve oplossingen zijn All in One Schema Rich Snippets, WPSSO Core en WP Review Pro. All in One Schema Rich Snippets is weliswaar vervelend, maar volledig gratis te gebruiken.

WPSSO Core biedt vrij veel functies in de gratis versie. Als je meer nodig hebt dan wat de gratis versie te bieden heeft, hoef je alleen maar een matig bedrag te betalen voor een licentie en een exemplaar van de premium versie. Ondersteuning en updates zijn daarna voor altijd gratis.

WP Review Pro werkt op dezelfde manier, alleen moet u een bedrag betalen voor elk extra jaar ondersteuning en updates die u nodig hebt. Gelukkig is dit beschikbaar tegen een lagere prijs dan wat u in eerste instantie voor de licentie betaalt.

Laatste gedachten over schema plugins

Schema-markup gebruiken om rich snippets weer te geven is een geweldige manier om uw organische vermeldingen in Google meer te laten opvallen.

Als je schema markup hebt geïmplementeerd en ze worden nog niet weergegeven in Google, kan dat een paar redenen hebben.

Ten eerste is het mogelijk dat Google uw wijzigingen niet heeft geïndexeerd. Ten tweede kan er een fout in uw markup zitten. U kunt Google's Structured Data Testing tool gebruiken om fouten te vinden.

Wilt u meer weten over schema markup en rich snippets? Bekijk dan onze beginnersgids voor rich snippets.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.