De beste TikTok Analytics Tools (2023 Vergelijking)

 De beste TikTok Analytics Tools (2023 Vergelijking)

Patrick Harvey

Wil je bijhouden hoe goed je TikTok-video's presteren? Dan heb je een TikTok-analysetool nodig.

TikTok is een van de populairste social media-platforms van dit moment, en als je een aanhang op het platform wilt kweken, is het belangrijk om je analytics goed in de gaten te houden.

Omdat het een relatief nieuw platform is, bieden niet alle social media management tools TikTok analytics aan. Wij hebben echter onderzoek gedaan en de beste tools op de markt voor TikTok analytics gevonden.

Laten we in de lijst springen.

De beste TikTok analysetools - samenvatting

TL;DR:

 • Agorapulse - Beste alles-in-één social media tool met TikTok analytics, scheduling en social inbox. Perfect voor bureaus en social media managers.
 • Metricool - Beste balans tussen betaalbaarheid en functies.
 • Iconosquare - Speciale tool voor social media-analyse die TikTok en andere platforms ondersteunt. Maak aangepaste dashboards om te rapporteren over de statistieken die voor u van belang zijn.

#1 - Agorapulse

Agora p ulse is een van de beste social media tools op de markt, en het heeft onlangs TikTok toegevoegd aan de lijst van ondersteunde platforms.

Op het gebied van analytics biedt Agorapulse een schat aan nuttige inzichten, zoals contentmetriek zoals engagement, aantal likes en volgers, en commentaren. Het heeft ook functies waarmee u trends binnen uw content kunt detecteren om uit te zoeken welke video's het populairst zijn bij uw publiek.

Voor bedrijven en bureaus is Agorapulse een geweldige keuze, omdat het functies heeft waarmee u de interacties en reactietijden van uw team met TikTok-volgers kunt monitoren, om u te helpen het merkimago te verbeteren en een sterkere relatie met uw volgers op te bouwen.

Het heeft ook een geweldige rapportagetool waarmee u in slechts een paar klikken gedetailleerde klantrapporten kunt maken. Naast deze belangrijke analysefuncties biedt Agorapulse ook een schat aan tools voor socialemediabeheer, zoals een publicatietool, een verenigde inbox en een tool voor socialemediamonitoring.

Voors

 • Alles-in-één tool met TikTok analytics inbegrepen
 • Unified inbox
 • Gedetailleerde rapportage
 • Gratis plan beschikbaar

Nadelen

 • Het gratis plan omvat slechts tot 3 sociale profielen
 • Teamtools zoals prestatierapporten en workflows zijn niet opgenomen in het standaardplan

Prijzen

Agorapulse biedt een gratis plan voor maximaal 3 sociale profielen. Betaalde plannen beginnen bij €59/maand/gebruiker. Jaarlijkse kortingen beschikbaar. Begin met een gratis proefperiode van 30 dagen.

Probeer Agropulse gratis uit

Lees onze Agorapulse review.

#2 - Metricool

Metricool is een speciale analysetool waarmee u al uw sociale profielen kunt volgen, van TikTok tot YouTube, Pinterest en meer.

Zoals de naam al doet vermoeden, draait het bij Metricool allemaal om de statistieken, en het stelt je in staat om belangrijke statistieken te analyseren, zoals hoe viraal je video's gaan, de evolutie van je views in de tijd, comments, shares, likes, en meer. Je kunt Metricool ook gebruiken om de prestaties van je betaalde TikTok-campagnes te analyseren.

Behalve met statistieken komt Metricool ook met een intuïtieve social media planner voor het plannen van je TikTok video's voor publicatie.

Het heeft ook een aantal super handige social media functies, zoals een hashtag tracking tool, een unified social inbox, en een link-in-bio tool. U kunt ook de real-time functie gebruiken om hashtags te volgen en online conversaties te volgen terwijl ze gebeuren.

Het geweldige aan Metricool is dat het, ondanks dat het een alles-in-één social media tool met veel functies is, ook verrassend betaalbaar is. De tool is gratis beschikbaar voor maximaal één social account, en de betaalde plannen beginnen al vanaf $12 per maand.

Voors

 • Gedetailleerde en diepgaande analyses
 • Integreert met een breed scala aan sociale media platforms, waaronder TikTok, Twitch en meer.
 • Kan worden gebruikt om TikTok-advertenties te volgen

Nadelen

 • Geen rapportagefunctie
 • Concurrentie analyse tool werkt niet met TikTok

Prijzen

Metricool biedt een gratis forever plan voor maximaal 1 sociaal profiel. Betaalde plannen beginnen vanaf $18/maand. Jaarlijkse kortingen beschikbaar.

Probeer Metricool gratis uit

#3 - Iconosquare

Iconosquare Iconosquare is een social media analytics tool waarmee je eenvoudig analytics van TikTok en je andere sociale profielen op één plek kunt bekijken. Iconosquare biedt een breed scala aan analytics zoals engagement inzichten en diepgaande community analytics.

In feite zijn er meer dan 100 verschillende statistieken om te meten. Een van de coolste functies van Iconosquare is de custom dashboard tool. Met deze tool kun je een dashboard maken om alleen de statistieken en analytics te bekijken die voor jou belangrijk zijn.

Zodra u het dashboard hebt gemaakt, kunt u gemakkelijk gepersonaliseerde rapporten maken, waardoor het een geweldige keuze is voor bureaus en social media managers. U kunt ook automatische dashboardrapporten in uw e-mail inbox ontvangen.

Iconosquare is een goede keuze voor bureaus, omdat het een handige samenwerkingsfunctie heeft waarmee teamleden inhoud ter goedkeuring kunnen indienen voordat deze wordt gepubliceerd op uw sociale-mediaprofielen.

Er is ook een gezamenlijke inbox, publicatiemogelijkheden en een social media monitoring tool om belangrijke online conversaties bij te houden.

Al met al is het een geweldige alles-in-één tool die perfect is voor het bijhouden van TikTok prestaties en het beheren van andere sociale media profielen.

Voors

 • Aangepaste analytische dashboards
 • Gebruiksvriendelijke rapportagefunctie
 • Alles-in-één SMM-tool

Nadelen

 • Geen gratis plan
 • Vrij duur.

Prijzen

Plannen beginnen vanaf €59/maand. Bespaar tot 22% door jaarlijks te betalen. Begin met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer Iconosquare gratis uit

Lees onze Iconosquare review.

#4 - Sociale status

Sociale status Deze tool biedt een groot aantal verschillende analyses, waaronder profielanalyse, concurrentieanalyse, advertentieanalyse en influenceranalyse.

Je kunt de profielanalyse gebruiken om belangrijke TikTok-metriek te volgen, zoals views, engagement en zelfs link clicks. Je kunt het ook gebruiken om meer te weten te komen over de demografie van je publiek.

Naast TikTok kan Social Status worden gebruikt om belangrijke statistieken van uw andere sociale profielen te volgen, waaronder Facebook, Twitter, YouTube en Instagram.

Social Status is ook een uitstekende keuze voor bureaus en social media managers, omdat het kan worden gebruikt om eenvoudig analytische rapporten te maken, en u kunt dit proces zelfs automatiseren om tijd te besparen. Deze zijn ook volledig aanpasbaar en white-labeled, zodat u uw eigen bureau branding of de branding van uw klant kunt toevoegen aan de rapporten.

Als u op zoek bent naar een tool die specifiek gericht is op analytics in plaats van social media management, dan is dit een uitstekende keuze.

Voors

 • Diepgaande profielanalyse
 • Tool voor concurrentieanalyse
 • Aangepaste en geautomatiseerde rapportage

Nadelen

 • Geen social media management tools
 • Het gratis plan bevat geen rapportcredits

Prijzen

Social Status biedt een beperkt gratis plan. Betaalde plannen beginnen vanaf $29/maand. Krijg 3 maanden gratis bij een jaarabonnement.

Probeer Social Status Gratis

#5 - Analisa.io

Analisa.io is een echt handige analytics tool die zich richt op TikTok en Instagram analytics. Met de tool kun je de belangrijkste analytics bekijken voor elk TikTok account, inclusief je eigen account en je concurrenten.

Gebruikers van betaalde abonnementen kunnen ook meer gedetailleerde analyses bekijken, zoals tags en vermeldingen en postingactiviteit.

Een van de beste tools van Analisa.io is de tool voor topposts. Deze toont u alle best presterende posts, zodat u gemakkelijk kunt zien op welk soort inhoud uw publiek het beste reageert.

Door te upgraden naar een betaald plan krijgt u ook toegang tot een tool voor hashtaganalyse, rapportagefuncties en analyses van de demografische en authenticiteit van volgers.

Je kunt Analisa.io ook gebruiken om belangrijke Instagram analytics te bekijken, zoals profiel-, volgers- en hashtag analytics.

Analisa.io levert echt waar als het gaat om verschillende analytics-metrics, en je kunt het gebruiken om een uiterst gedetailleerde blik te werpen op je eigen TikTok-prestaties en ook je concurrenten in de gaten te houden.

Voors

 • Breed scala aan analyses
 • Eenvoudige analyse van de activiteiten van concurrenten
 • Beperkt gratis plan beschikbaar

Nadelen

 • Duur in vergelijking met sommige andere tools
 • Geen social media management tools inbegrepen
 • Gratis plan is uiterst beperkt

Prijzen

Analisa.io biedt een beperkt gratis plan. Betaalde plannen beginnen vanaf $69/maand. Jaarlijkse kortingen beschikbaar.

Probeer Analisa.io gratis uit

#6 - Brand24

Merk24 is een social media monitoring tool die perfect is voor het analyseren en volgen van conversaties die plaatsvinden over uw bedrijf of merk op TikTok.

De tool kan worden gebruikt om mentions te monitoren, het volume van discussies te meten, engagement bereik te analyseren, en meer. Hoewel dit geen traditionele TikTok analytics tool is, kan het een aantal belangrijke inzichten verschaffen die je kunt gebruiken om je TikTok strategie te informeren.

Naast mentions en discussion monitoring heeft Brand24 ook een handige influence score tool die u helpt om de belangrijkste TikTok influencers in uw niche aan te wijzen, waarmee u kunt overwegen samen te werken. U kunt ook het algemene sentiment monitoren van mensen die online over uw merk praten, om te zien of mensen positief, negatief of neutraal zijn.

Dit is de perfecte tool voor bedrijven die hun merkbekendheid willen verbeteren en hun aanwezigheid op sociale media willen laten groeien met behulp van TikTok. Het is ook een goede keuze voor iedereen die van plan is influencer marketingcampagnes op TikTok uit te voeren.

Voors

 • Vermeldt monitoring
 • Influence score tool voor influencer marketing
 • Analyse van het merksentiment

Nadelen

 • Geen social media management tools inbegrepen
 • Geeft niet veel profiel statistieken zoals likes en engagement rate
 • Geen gratis plan beschikbaar

Prijzen

Plannen beginnen vanaf $79/maand. Krijg 2 maanden gratis bij een jaarabonnement. Probeer het vandaag nog met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer Brand24 gratis uit

Lees onze Brand24 review.

#7 - SocialBee

SocialBee SocialBee is een toonaangevende social media scheduling tool die ook een aantal krachtige TikTok analytics functies heeft ingebouwd. SocialBee richt zich vooral op scheduling en kan worden gebruikt om te plannen voor alle grote social media platforms, waaronder TikTok, Facebook en Instagram.

Daarnaast kunt u SocialBee ook gebruiken om de statistieken van uw profiel te analyseren. SocialBee biedt belangrijke inzichten zoals pagina-analyse, post-analyse en algemene betrokkenheid.

Er is ook een optie om betaald of organisch bereik en pos-evolutie te meten. De analysetool kan ook worden gebruikt om meer te weten te komen over je publiek, zoals demografische informatie en hoe snel je aanhang op TikTok groeit.

Naast analytics en planning kan SocialBee ook worden gebruikt voor het maken van social media posts. U kunt de tool gebruiken om uw content ideeën te cureren en te beheren en het integreert zelfs met populaire tools zoals Canva, waarmee u afbeeldingen en video posts kunt bewerken en maken voor uw social media profielen.

Als u op zoek bent naar een alles-in-één tool waarmee u uw sociale-mediaprofielen kunt beheren en uw prestaties kunt analyseren, dan is SocialBee een solide keuze, en het is nog betaalbaar ook.

Voors

 • Krachtige TikTok profielanalyse
 • Nuttige plannings- en publicatietools
 • Eenvoudig te gebruiken alles-in-één gereedschap

Nadelen

 • Geen gratis plan beschikbaar
 • Geen rapportagefunctie

Prijzen

Plannen beginnen vanaf $19/maand. Krijg 2 maanden gratis bij een jaarabonnement. Probeer het vandaag nog met een gratis proefperiode van 14 dagen. Ze bieden ook een 30 dagen geld terug garantie.

Probeer SocialBee gratis uit

Lees onze SocialBee review.

#8 - Social Blade

Sociaal Blad is een ander geweldig analyseplatform dat meerdere platforms dekt, waaronder TikTok, Facebook, Instagram, YouTube en Twitch.

Social Blade's TikTok analytics tool is nog in Beta, maar het werkt geweldig,

Typ gewoon een TikTok-gebruikersnaam in en druk op Zoeken naar gebruiker om hun statistieken op te zoeken.

Bovenaan het rapport ziet u een snel overzicht van de belangrijkste statistieken, zoals hun algemene cijfer (een weergave van de eigen metriek, Social Blade Rank of SB Rank), totaal aantal volgers, likes en uploads.

Scroll naar beneden, en je ziet historische gegevens die hun groei door de tijd heen laten zien, inclusief een uitsplitsing per maand van gewonnen volgers. Visuele grafieken en diagrammen maken het super makkelijk te verteren.

Als je op enig moment zelf een kanaal wilt bekijken, kun je met één klik de TikTok-pagina bezoeken door op het TikTok-profiel te tikken.

Social Blade is zeker niet het meest geavanceerde analyseplatform dat er is en biedt niet zoveel diepe inzichten als sommige van zijn concurrenten, maar het is goed voor basisanalyses en het is volledig gratis te gebruiken.

Voors

 • Volledig gratis versie beschikbaar
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Historische gegevens
 • Meerdere ondersteunde platforms

Nadelen

 • Opdringerige advertenties zichtbaar op het rapportscherm op het gratis plan
 • Mist enkele meer gedetailleerde/geavanceerde statistieken
 • Browser app kan traag aanvoelen op het gratis plan

Prijzen

U kunt de TikTok-zoekfunctie van Social Blade gratis gebruiken. Premium-lidmaatschapsabonnementen zonder advertenties en extra voordelen zijn ook beschikbaar vanaf $3,99/maand, jaarlijkse kortingen beschikbaar.

Probeer Social Blade gratis uit

#9 - Popsters

Popsters is een analysetool voor sociale media-inhoud waarmee u de berichten op sociale mediapagina's kunt meten en analyseren, inclusief TikTok-video's.

Je hoeft alleen maar een link naar de TikTok-pagina die je wilt analyseren in de zoekbalk te plakken en vervolgens de periode te kiezen waarover je de pagina wilt analyseren (bijv. een week, 2 weken, een maand).

Popsters toont een rapport voor de geanalyseerde pagina met de belangrijkste statistieken, zoals engagement, love rate, talk rate, hashtags, enz.

Als u uw prestaties wilt vergelijken met die van concurrenten, kunt u dat doen met het hulpmiddel Vergelijk.

Naast TikTok werkt Popsters ook met 11 andere sociale netwerken, waaronder Facebook, Instagram, YouTube, Pinterest, Twitter, enz.

Voors

 • Zeer betaalbaar
 • Unieke app UI
 • Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen

 • Slechte tutorials, FAQ en ondersteuning

Prijzen

Plannen beginnen vanaf $9,99/maand voor 1 sociaal. U kunt beginnen met een beperkte gratis proefperiode van 7 dagen.

Probeer Popsters Gratis

#10 - Exolyt

Exolyt Het biedt gedetailleerde TikTok-account- en videorapporten, ontdekking van TikTok-trends, TikTok-monitoring en meer.

Exolyt biedt alle inzichten die u van een analyseplatform mag verwachten. U kunt er zoveel TikTok-accounts mee volgen als u wilt, of dat nu uw eigen merkaccounts zijn, uw concurrenten of de influencers met wie u samenwerkt.

In de diepgaande rapporten kunt u zien wat voor soort inhoud accounts hebben geplaatst, wie ze hebben genoemd, en hun groei in de tijd volgen met behulp van eenvoudig te begrijpen visualisaties.

U kunt ook diep graven in specifieke video-analyses en inzichten zien zoals de groeigeschiedenis van de video, eventuele betaalde promoties die zijn gebruikt om de video te stimuleren, enz.

Zie ook: 15+ manieren om uw Facebook-groep 3x zo snel te laten groeien

Exolyt fungeert ook als een social listening tool. U kunt het gebruiken om mentions over uw merk binnen TikTok-video's in real time te volgen en een dieper inzicht te krijgen in wat die video's over uw merk zeggen met sentimentanalyse.

De ontdekkingstools kunnen je helpen bij het vinden van trending content ideeën. En je kunt ook populaire hashtags en TikTok geluiden zoeken, volgen en analyseren.

Voors

 • Goede oplossing voor agentschappen
 • Inclusief merkvermelding monitoring
 • Responsieve ondersteuning
 • Diepe inzichten

Nadelen

 • Influencer plan is erg basic en mist belangrijke functies
 • Een beetje duur voor agentschappen

Prijzen

Plannen beginnen bij $199/maand. Jaarlijkse kortingen beschikbaar. Een gratis proefperiode van 7 dagen is beschikbaar.

Probeer Exolyt gratis uit

#11 - TikBuddy

TikBuddy is een speciaal TikTok-analyse-, beheer- en sociale-mediamarketingplatform.

In tegenstelling tot de meeste andere tools op deze lijst, beweert TikBuddy niet dat het een multi-channel social media analytics tool is. Het ondersteunt slechts één social media platform, en dat is TikTok.

Zie ook: De beste Linktree alternatieven voor 2023 (vergelijking)

Als zodanig biedt het een meer gerichte functieset dan veel van zijn concurrenten en wordt het geleverd met een aantal super geavanceerde functies.

U kunt de ontdekkingstools van TikBuddy gebruiken om populaire video's, muziek en hashtags te vinden die op dit moment trending zijn.

De Creator Search functie is ook super handig als je op zoek bent naar influencer partnerschappen of samenwerkingsmogelijkheden. Je kunt het gebruiken om de top TikTok creators in een bepaalde niche te vinden en hun profielen grondig te analyseren.

Nuttige statistieken zoals TB Score geven u een indicatie van de algemene prestaties van een profiel. En als u dieper wilt graven, kunt u allerlei statistieken bekijken van hun globale rang, gemiddelde links, shares, views, enz. in de loop van de tijd.

Met historische gegevens kunt u de prestaties in de tijd volgen, en als u wilt, kunt u meerdere makers met elkaar vergelijken met behulp van de tool Creator Compare.

Behalve het bovenstaande kunt u nog veel meer doen met TikBuddy. Het kan u ook helpen om inzichten in advertenties en e-commerce te verzamelen, collecties aan te maken, video's en makers te volgen, en nog veel meer.

Voors

 • Speciale TikTok-analysetool met gerichte functies
 • Geweldig voor het ontdekken van inhoud en makers
 • Enkele nuttige statistieken die elders moeilijk te vinden zijn, zoals TB Score
 • Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen

 • Slechte ondersteuning
 • Het platform zit vol spel- en grammaticafouten waardoor het onprofessioneel overkomt.

Prijzen

Begin gratis.

Probeer TikBuddy gratis uit

TikTok analysetools FAQ

Heeft TikTok een analysetool?

Ja. Als je een TikTok Pro-account hebt, heb je toegang tot analytics binnen de TikTok-app. Hoewel deze tool je een overzicht geeft van engagement en andere statistieken, is het niet de meest diepgaande tool. Tools op deze lijst zoals Agorapulse geven je een diepgaander inzicht in je TikTok-prestaties.

Hoeveel volgers heb je nodig om TikTok analytics te krijgen?

Om te upgraden naar een TikTok Pro-account en toegang te krijgen tot analytics, heb je minstens 100 volgers nodig. De tools op deze lijst hebben echter geen minimum aantal volgers om toegang te krijgen tot analytics.

Wat is de beste gratis TikTok analytics tool?

Metricool en Agorapulse hebben beide Free Forever-plannen beschikbaar waarmee je analytics voor een beperkt aantal TikTok-accounts kunt monitoren. Je hebt ook toegang tot TikTok analytics via de TikTok-app als je een Pro-account hebt.

Welke TikTok analytics moet ik bijhouden?

U kunt TikTok analytics gebruiken om prestatiecijfers zoals likes, comments, views en volgersgroei bij te houden. Deze informatie kan u helpen belangrijke informatie te bepalen, zoals de beste tijd om te posten voor uw publiek en populaire inhoudstypen, en leren hoe u meer views kunt krijgen.

Kan ik TikTok-video's van tevoren inplannen?

Ja. Met veel van de tools in deze lijst, zoals Agorapulse, kun je je TikToks van tevoren plannen en inplannen. Als je meer wilt weten over welke planners het beste zijn, bekijk dan deze lijst met TikTok-planningstools.

De juiste TikTok-analysetools voor uw bedrijf kiezen

Zoals je kunt zien, zijn er tal van geweldige opties om uit te kiezen als het gaat om TikTok analytics tools. Als je nog steeds worstelt om te beslissen welke tool het beste is voor jouw behoeften, hier is een overzicht van onze top 3 keuzes:

 • Agorapulse - Een geweldige social media tool voor het beheren en analyseren van TikTok accounts en meer.
 • Metricool - Een betaalbare en functierijke TikTok analytics tool.
 • Iconosquare - Een speciale tool die diepgaande analyses en statistieken biedt. Inclusief aangepaste dashboard builder zodat u zich kunt concentreren op de KPI's die voor u van belang zijn.

Als u meer wilt weten over social media management, of TikTok, bekijk dan enkele van onze andere berichten, waaronder 32 Laatste TikTok Statistieken: De Definitieve Lijst en 11 Beste Social Media Management Tools Vergeleken.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.