X Theme Review: Een eenvoudig, flexibel en multifunctioneel WordPress-thema

 X Theme Review: Een eenvoudig, flexibel en multifunctioneel WordPress-thema

Patrick Harvey

Er zijn twee mogelijkheden bij het kiezen van een WordPress Thema voor uw bedrijf of blog.

De eerste is dat u zich houdt aan een thema dat gespecialiseerd is in uw niche. Als u in de restaurantbranche zit, koop dan een thema dat speciaal voor restaurants is gemaakt. Als u een blog runt, moet u zich houden aan een thema dat is ontworpen voor bloggers.

De tweede is om te kiezen uit een van de toenemende aantallen multifunctionele thema's die zijn ontworpen om aan de behoeften van een grote verscheidenheid aan gebruikers te voldoen. X, van Themeco is zo'n thema. Met meerdere unieke ontwerpen, veel uitbreidingen, uitgebreide demo's en zo dicht mogelijk bij onbeperkte aanpassingen als waarschijnlijk mogelijk is, vraagt u zich misschien af of X het juiste thema is voor uw bedrijf?

Dit bericht is eigenlijk ons tweede en bijgewerkte overzicht van het X-thema. Ons eerste bericht is geschreven in april 2015. Sindsdien is het team van Themeco hard aan het werk geweest - het uitbrengen van meerdere updates en nieuwe functies.

Laten we meteen X nader bekijken en ontdekken wat dit thema zo krachtig maakt.

Krijg het X-thema

Installatie & setup

We gaan een minimale hoeveelheid tijd besteden aan de installatie en instelling, om twee redenen. Ten eerste is de installatie eenvoudig - niet anders dan veel van de andere thema's die we hier op WP SuperStars hebben besproken. Ten tweede, en dat is het belangrijkste, heeft X een heleboel functies. We kunnen er beter zo veel mogelijk bespreken om u een duidelijk idee te geven van waartoe dit thema in staat is.

Zodra je je licentiesleutel hebt ingevoerd, krijg je toegang tot updates, ondersteuning en een hele lijst waardevolle uitbreidingen die we later zullen bespreken.

Je hebt toegang tot verschillende aspecten van X vanaf verschillende locaties in het admin-menu van WordPress:

Zie ook: 10 Beste WordPress Lead Generation Plugins voor 2023
 1. Er is een primair X Addons Menu dat net onder de Dashboard optie beschikbaar komt. Hier vindt u toegang tot add-ons zoals Mailchimp, Smooth Scroll en White Label).
 2. Er zijn tal van thema-aanpassingsopties beschikbaar in de standaard WordPress customizer.
 3. Sommige plugins (zoals Cornerstone & Essential Grid) hebben hun eigen admin-menu's.

Natuurlijk vindt u veel pagina- en berichtopmaakopties vanuit de standaard posteditor, afhankelijk van welke plugins of extensies u kiest om te installeren.

Primaire X-kenmerken

Er zijn tal van functies opgenomen in dit thema en we gaan ons richten op het behandelen van zoveel mogelijk van hen. Als er een nadeel is aan thema's zoals X, is het dat het ongelooflijk gemakkelijk kan zijn om te verdwalen in het proces van het bouwen van uw website.

Er zijn genoeg opties beschikbaar dat, tenzij je van tevoren weet wat je wilt bereiken, je het bouwproces misschien nooit afmaakt. Mijn advies is om van tevoren een goed gedefinieerd plan te hebben. Bouw je site en lanceer hem zo snel mogelijk. De kleine details kun je later altijd nog aanpassen.

Stapels

Om te beginnen zijn er, wanneer u met X werkt, 4 primaire ontwerpstijlen die "Stacks" worden genoemd. Eigenlijk zijn dit gewoon een reeks sjablonen die functioneren als een startpunt voor het ontwerpen van uw website.

Het kiezen van een Stack gaat via de WordPress customizer. Het is de eerste beschikbare optie en het kiezen van uw initiële layout is zo simpel als het selecteren van een radiobutton. Uw template zal binnen een paar seconden laden. De vier meegeleverde Stacks zijn:

 • Integriteit - Integrity is ontworpen als een veelzijdig ontwerp voor creatieven, bureaus en professionals. Het is modern en functioneel, maar niet te opzichtig.
 • Vernieuwen - Een plat ontwerp en eenvoudige lay-out betekent dat Renew helemaal zakelijk is. Het heeft een geïntegreerd portfolio met unieke hover-effecten.
 • Icoon - Als uw website draait om geschreven inhoud, dan is de Icon Stack gemaakt voor u. Het biedt een minimalistisch ontwerp met veel unieke lay-out opties.
 • Ethos - De Ethos Stack, ontworpen als een optie voor online uitgevers, is een op een tijdschrift gebaseerde lay-out die is ontworpen om lezers betrokken te houden. Hij biedt een carrousel, filtering van categorieën en aangepaste teksttitels.

De eerste drie bovengenoemde stacks omvatten 10 individuele sjablonen (demo's) en de Ethos Stack biedt (momenteel) 3 sjablonen.

Uitgebreide demo's

Om het proces om te beginnen nog gemakkelijker te maken, wordt X geleverd met een aantal niche-specifieke demo's. Als u toevallig in een niche zit waarvoor een demo bestaat, is dat een geweldige manier om uw totale tijd voor het bouwen van uw site te verkorten. Het geeft u op zijn minst een aantal goede lay-out ideeën om u op weg te helpen.

Er zijn momenteel 7 uitgebreide demo's beschikbaar, waaronder:

 • Kerk
 • Restaurant
 • Agentschap
 • Spa
 • Onderwijs
 • Band
 • Bruiloft

X Thema-uitbreidingen

Een belangrijk aspect van X Theme zijn de meer dan 20 gratis meegeleverde extensies. Sommige van deze extensies zijn door Themeco zelf ontwikkeld en andere zijn gebouwd door externe ontwikkelaars. Niet alle meegeleverde extensies zijn nuttig voor elk type website, maar vele wel. Een volledige lijst van de momenteel beschikbare extensies vindt u hier, maar een overzicht van de populairste is hier te vinden:

 • Hoeksteen - Als frontend page builder ontwikkeld door Themeco, is Cornerstone waarschijnlijk de belangrijkste extensie bij dit thema. Met deze extensie kunt u in wezen zeer aangepaste pagina- en postlayouts maken. Cornerstone is (nog) niet zo flexibel als sommige andere page builders op de markt, maar het is uiterst gebruiksvriendelijk en klaart de klus voor de meeste mensen.
 • MailChimp - Met deze extensie kunt u eenvoudig aangepaste MailChimp-optieformulieren maken
 • Slider Revolution, LayerSlider en Sililoquy - Veel van de sjablonen en demo's vertrouwen op sliders en X wordt geleverd met drie van de populairste opties.
 • Essentieel rooster is een populaire plugin voor het bouwen van rasters, waarmee je een groot aantal mooie en aanpasbare rasterindelingen kunt maken.
 • Wit Label - Als u een site bouwt voor een klant of gewoon uw eigen site wilt aanpassen, biedt White Label controle over verschillende elementen zoals de login-afbeelding en de add-ons pagina.
 • UberMenu - Vanaf versie 4.5, die deze maand werd uitgebracht, bevat X UberMenu, waarmee u fraai ogende aangepaste menu's kunt maken.

Er zijn veel meer add-ons beschikbaar die alles omvatten, van lay-out opties, het verbeteren van conversies, analytics, navigatie en meer. Het grote aantal en de soorten extensies bieden veel extra flexibiliteit voor thema-gebruikers.

WordPress customizer

Veel van de wijzigingen die u wilt aanbrengen in het proces van het aanpassen van uw thema kunnen worden voltooid met behulp van de WordPress Customizer. Als u bekend bent met het gebruik van de customizer kunt u waarschijnlijk overslaan naar de volgende sectie. Zo niet, dan is het de moeite waard om rond te kijken in dit deel van het thema, want er zijn veel opties hier die gemakkelijk te missen zijn.

Het eerste wat u kunt doen, is uw stapel selecteren. Zodra dat is gebeurd, kunt u doorgaan naar het volgende gedeelte, waar u stapelspecifieke wijzigingen kunt aanbrengen. Met de Integrity Stack kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen een lichte of donkere lay-out, Topbar, Navigatie en Footer Transparanties en verschillende blog- en portfolio-opties.

Het andere grote aanpassingspaneel betreft de lay-out van de site. U kunt kiezen uit een ontwerp met volledige breedte of boxen, de maximale breedte van de site, de standaard lay-out van de inhoud en de breedte van de inhoud, en verschillende achtergrondopties.

Naast deze veranderingen zijn er ook tal van eindige opties waaronder:

 • Typografie - Inclusief Google Fonts en subsets, body en header fonts, letterafstand en sitelinks.
 • Knoppen - Controle styling met inbegrip van 3D, plat of transparant, vorm, grootte, kleuren en hover states
 • Kop - Koptekstopties omvatten het selecteren van de navigatiepositie (inclusief positionering links of rechts), navigatieplaatsing, hoogte, lettertypen, logo-afbeeldingen, kleuren, hover-staten en meer.
 • Footer - Hier heb je volledige controle over je voettekst, inclusief het aantal widgetgebieden, het voettekstmenu, sociale pictogrammen, de mogelijkheid om credits aan te passen en een scroll-to-top anker.
 • Blog - Lay-outs kunnen standaard of metselwerk, volledige breedte of globaal zijn. Dezelfde instellingen kunnen worden geselecteerd voor het archief. Tot slot van dit gedeelte zijn de post meta opties
 • Portefeuille - Als uw site een portfolio bevat, kunt u hier gemakkelijk de lay-out aanpassen. Het bijsnijden van de afbeeldingen, de meta, de titels en de instellingen voor het delen van berichten vindt u hier.
 • Sociaal - Er zijn hier 18 opties voor links naar sociale profielen.
 • Site Pictogrammen - Verander het favicon van uw site en het mobiele touch-pictogram
 • Aangepaste - Hier vindt u een gebied om aangepaste CSS en JS in te voeren

Extra functies

Het X-thema bevat tal van andere functies die het vermelden waard zijn. Hoewel ze misschien niet op elke website van toepassing zijn, ronden ze de bruikbaarheid van het thema aardig af.

Shortcodes

X wordt geleverd met meer dan 40 shortcodes (een aparte plugin) waarmee u de inhoud van uw website kunt aanpassen en unieke functies kunt toevoegen. Accordeons, blockquote, knoppen, callouts, tellers, Google Maps, lichtbakken en meer zijn allemaal beschikbaar.

Compatibel met WooCommerce

X kan een complete eCommerce site maken met behulp van de WooCommerce plugin. Elke stapel bevat een unieke winkel lay-out en uiterlijk.

Klaar voor BuddyPress en bbPress

Volledige integratie met zowel bbPress als BuddyPress betekent dat als u een community-gebaseerde website bouwt, het proces relatief eenvoudig zal zijn.

Verwachte kenmerken

Zie ook: De beste TikTok Analytics Tools (2023 Vergelijking)

Veel van deze functies worden tegenwoordig verwacht, maar het is toch fijn om te weten dat ze aanwezig zijn:

 • 100% vloeiend en responsief
 • Retina klaar met PhotoShop bestanden inbegrepen
 • SEO klaar
 • Vertaling klaar
Krijg het X-thema

Ondersteuning, updates en prijzen

Het team achter het X-thema (Themeco) hecht veel waarde aan klantenondersteuning en dat maken ze heel duidelijk op hun website. Ze beantwoorden pre-sales vragen via Themeforest comments en als je het X-thema daadwerkelijk hebt gekocht, zul je merken dat ze een uitgebreide kennisbank en een ledenforum hebben.

Ik had geen behoefte om ondersteuning te vragen, maar ik neem aan dat de populariteit van dit thema ten minste gedeeltelijk is gebaseerd op de voortdurende en hoge mate van ondersteuning door Themeco.

Een snelle blik op de changelog laat zien dat Themeco voortdurend nieuwe updates uitbrengt - zowel bugfixes als functies.

Verkrijgbaar bij Themeforest voor een single site licentie van $59, vertegenwoordigt X een vrij goede waarde. Ook inbegrepen bij elke licentie is de mogelijkheid om een ontwikkelomgeving te valideren.

X Thema voor-en nadelen

Voors

 • Zeer gebruiksvriendelijk maar krachtig genoeg voor meer gevorderde gebruikers
 • Veel uitbreidingen zijn inbegrepen
 • Zeer flexibel & gemakkelijk aangepaste lay-outs
 • Geweldige sjablonen en lay-outs om u op weg te helpen

Nadelen

 • Misschien verlangt u naar meer controle over bepaalde elementen...
 • Het is niet goedkoop - dezelfde prijs als de jaarlijkse abonnementen van sommige themashops, dus u kunt ook kijken bij Elegant Themes en MyThemeShop.
 • Misschien vind je een page builder plugin met thema bouw functionaliteit, zoals Elementor Pro makkelijker om mee te werken.

Laatste gedachten

Over het geheel genomen was ik onder de indruk van het X-thema. Het is gemakkelijk te implementeren, te gebruiken en te navigeren. Ik hoefde nooit lang te zoeken naar een specifieke functie, wat voor mij altijd een goed teken is.

Ondanks alle mogelijkheden en functies van dit thema, voelt X nog steeds opmerkelijk licht aan. Niet één keer heb ik moeten wachten tot iets geladen was. Als u op zoek bent naar een thema met veel functies dat gemakkelijk te gebruiken is, denk ik dat X een nadere beschouwing verdient.

Krijg het X-thema

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.