Podia Review 2023 - De voor- en nadelen die u moet weten

 Podia Review 2023 - De voor- en nadelen die u moet weten

Patrick Harvey

Welkom bij onze Podia review.

Podia is een alles-in-één platform dat u kunt gebruiken voor uw digitale e-commerce inspanningen, zoals de verkoop van online cursussen, digitale producten, lidmaatschappen van gemeenschappen en nog veel meer.

Maar is het het geld waard?

Dat gaan we vandaag uitzoeken.

In deze recensie behandelen we alles wat Podia te bieden heeft, lichten we de verschillende beschikbare prijsplannen toe en onthullen we de belangrijkste voor- en nadelen van het platform.

Aan het eind van dit bericht zou je alle informatie moeten hebben die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over de vraag of het al dan niet het juiste platform voor jou is.

Laten we beginnen.

Wat is Podia?

Podia begon als een platform voor het hosten en verkopen van online cursussen.

Ondanks de sterke concurrentie heeft Podia zich gevestigd als een van de beste platforms.

Het veranderde het spel.

Meer functies. Geen transactiekosten.

Andere platforms moesten een stap zetten en de aandacht trekken.

Tegenwoordig is Podia uitgegroeid tot een platform waarin de maker centraal staat en dat het gemakkelijk maakt om allerlei digitale producten te verkopen. Niet alleen cursussen, maar ook communities, abonnementen, webinars en meer.

Dankzij de 'alles-in-één'-benadering van digitale handel bevat Podia een aantal functies die u misschien niet zou verwachten, zoals e-mailmarketing en klantenberichten.

En beter nog: Podia heeft een gratis plan dat verrassend veel mogelijkheden biedt.

Maar is het goed voor jou? Dat hangt ervan af.

Blijf deze recensie lezen voor een volledig overzicht. Ik zal binnenkort de voor- en nadelen en Podia-alternatieven behandelen.

Podia gratis proberen

Welke functies biedt Podia?

Podia is een functierijk platform dat het volgende biedt veel De belangrijkste zijn..:

 • Website bouwer
 • E-commerce functies
 • Gemeenschappen
 • Online cursusbouwer
 • Webinars
 • E-mail marketing
 • Affiliate marketing
 • Live chat

Hieronder verkennen we elk van deze functies en meer in detail om u een blik uit de eerste hand op het platform te gunnen.

Let op: Sommige van de onderstaande functies zijn mogelijk alleen inbegrepen in bepaalde plannen. Zie het prijsgedeelte van deze recensie voor een gedetailleerder overzicht van welke functies bij elk plan horen.

Website bouwer

Podia wordt geleverd met een basiswebsite die u kunt gebruiken om uw online winkel te creëren.

Uw website is de plaats waar u uw community, cursussen en digitale producten host. Klanten kunnen rechtstreeks vanaf uw site producten kopen, en inloggen in hun ledenruimte om toegang te krijgen.

Om te beginnen, logt u in op uw dashboard en ziet u een persoonlijke doelenchecklist. Klik op Website opzetten op deze checklist of Wijzig site bovenaan het scherm.

Kies vervolgens een sjabloon dat bij uw doel past. U kunt uitgaan van een Blanco site of van een vooraf gebouwde Email lander , Link pagina of Volledige website sjabloon.

Ga dan verder met de installatiewizard om uw header-logo toe te voegen, uw merkkleur en taal te kiezen, uw bio in te vullen en uw sociale netwerken aan te sluiten.

Zie ook: 29 Laatste Lead Generation Statistieken voor 2023

Zodra je dat hebt gedaan, kom je terecht in de drag-and-drop website editor, waar je je eigen website kunt aanpassen en je inhoud kunt toevoegen zonder code of ontwerpvaardigheden.

De editor zelf is vrij eenvoudig en gebruikt een soortgelijke interface als de meeste WYSIWYG-bouwers. U kunt nieuwe secties toevoegen via de linker zijbalk en ze verplaatsen in het real-time voorbeeldvenster.

Er zijn voorgebouwde secties voor zaken als FAQ's, getuigenissen, enz. zodat u in minder dan 10 minuten een vrij professioneel ogende landingspagina kunt maken.

Als u de Volledige website heeft Podia al een aantal essentiële pagina's voor u ingesteld, zoals een homepage, over-pagina, dienstenpagina, ToS-pagina, etc. Maar u kunt pagina's toevoegen en verwijderen door te klikken op de knop Homepage pictogram in de rechterbovenhoek, en pas dan elk afzonderlijk aan.

Alle pagina's zijn volledig responsief, en u kunt schakelen tussen verschillende apparaatweergaven (mobiel, tablet, pc) om te zien hoe ze er op verschillende schermformaten uitzien.

Opmerkelijk is dat de websitebouwer weliswaar gemakkelijk te gebruiken is en geweldig voor beginners, maar niet erg flexibel. En het geeft u niet zoveel controle als de speciale websitebouwers Squarespace of contentbeheersystemen zoals WordPress.

De raster-gebaseerde editor betekent dat je elementen niet vrij kunt verplaatsen (je moet ze in vaste rijen/kolommen plaatsen). En we zagen geen optie om HTML/CSS-code direct te bewerken.

Al met al voelt Podia's site builder een beetje 'in een doosje', maar als u gewoon een basissite wilt om uw producten op te verkopen, dan voldoet het.

Digitale producten (E-commerce functies)

U kunt Podia gebruiken om allerlei digitale producten te verkopen, waaronder:

 • Digitale downloads (PDF's, eBooks, audiobestanden, enz.)
 • Webinars en workshops
 • Coaching sessies
 • Online cursussen
 • Abonnementen/lidmaatschappen

Om uw producten toe te voegen, klikt u op de Maak dropdown van het hoofddashboard. Selecteer vervolgens Product en dan het type product dat u wilt verkopen.

Als u Digitale downloads Het enige wat u hoeft te doen is het bestand dat u wilt verkopen naar uw productcatalogus slepen.

Klik vervolgens op de Details tabblad om uw producttitel, productafbeelding en beschrijving toe te voegen. U kunt het tabblad Categorieën functie om uw producten te organiseren en te helpen bij de navigatie op de site, en om de zichtbaarheid van het commentaar aan en uit te zetten.

Klik vervolgens op de Prijzen tabblad om een prijs voor het product in te stellen (of het gratis beschikbaar te stellen). U moet een Stripe of PayPal account aansluiten voordat u betalingen kunt accepteren, maar daarover later meer.

U kunt Podia's hoogconverterende afrekenproces ook aanpassen vanaf dit tabblad door het volgende toe te voegen Upsells Upsells zijn aanbevolen producten die de klant ziet wanneer hij afrekent en kunnen uw inkomsten verhogen door uw gemiddelde bestelwaarde te verhogen.

Klik ten slotte op de Beschikbaarheid om je beschikbaarheid en toegangsopties in te stellen. Je kunt hier veel leuke dingen doen.

Als u bijvoorbeeld nog niet klaar bent om het product vrij te geven, maar u wilt de bal aan het rollen brengen, kunt u de Status naar Pre-launch en begin e-mailadressen te verzamelen voor de lanceerdag.

Of als u wilt dat al uw klanten tegelijk toegang krijgen tot uw product, kunt u een toekomstig Startdatum onder Toegang beperken Dit komt van pas als u van plan bent cohortcursussen te verkopen, waarbij studenten allemaal tegelijk leren om een gemeenschapsgevoel te creëren.

Zodra u klaar bent met het aanpassen van de instellingen, klikt u op Publiceren om uw product en de bijbehorende pagina te starten. U kunt de productpagina op elk moment bekijken, bewerken, dupliceren of verwijderen vanuit uw Producten tab.

Je kunt hier ook de paginalink, de kassalink en de embedcode vinden als je die wilt delen.

Webinars

Naast digitale downloads kun je met Podia ook toegang verkopen tot webinars die worden gehost via Zoom en YouTube Live. Of gebruik ze als gratis leadmagneet om je e-maillijst te laten groeien.

Klik gewoon Producten > Nieuw product > Webinar Sluit vervolgens uw Zoom-account aan of sluit uw YouTube live-videolink in.

Kies vervolgens wanneer je live wilt gaan door een begin- en einddatum/tijd te selecteren, en voer instructies in om je kijkers te vertellen hoe ze kunnen meedoen.

U kunt ook een Video herhalen als u wilt dat klanten opnames kunnen bekijken nadat het evenement is afgelopen, wat een behoorlijk coole functie is. En u kunt herinneringen instellen om klanten te e-mailen voordat het evenement begint om uw opkomstpercentages te maximaliseren.

Nadat u klaar bent met de details, prijzen en beschikbaarheidsinstellingen (zoals bij digitale downloads), klikt u op Publiceren Klanten kunnen deze dan openen op uw site en Podia handelt de betalingen en registraties voor u af.

Mijn enige kritiek op de webinarfunctie van Podia is dat er (nog) geen optie is om terugkerende vergaderingen/live evenementen op te zetten. Dit is iets wat ik graag had gezien.

Coaching

Als u coaching- of consultancydiensten wilt verkopen via uw Podia-winkel, kunt u een Coaching product.

Podia integreert met alle belangrijke boekingskalenderservices, waaronder Calendly, SavvyCal en Acuity.

U hoeft alleen maar een link te plakken om uw agenda in te sluiten, eventuele begeleidingsinstructies toe te voegen die u op de productpagina wilt zien, en dan de details, prijzen en beschikbaarheid af te ronden, en u bent klaar om te gaan verkopen.

Online cursusbouwer

Een van de paradepaardjes van Podia is de online cursusbouwer, waarmee u uw hele eLearning-curriculum kunt samenstellen.

Voor toegang tot de cursusbouwer, klik Producten > Nieuw product > Online cursus .

Cursussen worden georganiseerd in secties en lessen. Je kunt beginnen met het toevoegen van secties om een brede structuur voor je cursus te maken, en dan lessen toevoegen om de inhoud van je cursus in te vullen.

U kunt allerlei soorten multimedia-inhoud aan uw lessen toevoegen, waaronder tekst, video's, audiobestanden, embeds, enz. En u kunt zelfs coachingsessies toevoegen als afzonderlijke lessen in elke sectie.

Als je een beoordeling aan je cursus wilt toevoegen, kun je klikken op Quiz toevoegen en voer een aantal meerkeuzevragen en antwoorden in.

Helaas biedt Podia geen andere soorten beoordelingen dan meerkeuzevragen. Dit kan een probleem zijn als u een meer geavanceerde cursus met geavanceerde beoordelingen zoals essays wilt verkopen.

Er is ook geen manier om aangepaste feedback en cijfers voor leerlingen te geven, althans voor zover ik kon zien. Dit is een beetje teleurstellend, omdat dit iets is wat je kunt doen op veel andere online cursusplatforms, zoals Learnworlds.

Desalniettemin waren we onder de indruk van Podia's cursusbouwer. Het mist misschien wat geavanceerde functies, maar zijn USP is zijn eenvoud. Het is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken, zodat je je online cursusbedrijf met minimale kopzorgen kunt opzetten.

Productbundels

Met Podia kunt u meerdere producten combineren en in één pakket verkopen. Deze worden productbundels genoemd en zijn beschikbaar voor gebruikers met Shaker/Earthquaker-plannen.

Bundels kunnen een geweldige manier zijn om uw gemiddelde bestelwaarde te verhogen en klanten te stimuleren. U maakt een bundel zoals elk ander product: navigeer gewoon naar Producten > Nieuw product > Product maken en selecteer vervolgens Bundel .

Op het volgende scherm kun je producten toevoegen of verwijderen uit je bundel door de knop Gebundeld pictogram naast elk product aan of uit.

Daarna is het proces hetzelfde als bij elk ander product. U stelt gewoon een prijs in, voegt uw productbeschrijving toe, stelt de beschikbaarheid in, en publiceert.

Coupons

Als u korting wilt geven op producten en lidmaatschappen in uw Podia-winkel, kunt u coupons maken.

Om te beginnen klikt u op de Coupons tabblad in de bovenste navigatiebalk. Klik vervolgens op + Nieuwe coupon om uw eerste korting in te stellen.

Voer daarna een code in (of laat Podia een unieke couponcode voor u genereren), selecteer op welke artikelen u de couponkorting wilt toepassen en kies uw kortingswaarde. U kunt kiezen tussen een percentage of een vaste korting.

Pas ten slotte eventuele limieten toe en stel uw vervaldatum in, en klik vervolgens op Coupon aanmaken .

Betaalde gemeenschappen

Een ander belangrijk verkoopargument van Podia is zijn Gemeenschap U kunt het gebruiken om een bloeiende gemeenschap rond uw digitale producten te creëren en een terugkerende inkomstenstroom op te bouwen.

Om het te gebruiken, klikt u op de Gemeenschap tabblad bovenaan het dashboard, voeg dan een naam toe en druk op Een gemeenschap creëren .

Podia zet dan een gemeenschapsruimte op (zoals een online forum) waar u en uw leden berichten kunnen plaatsen, opmerkingen kunnen achterlaten en met elkaar kunnen communiceren.

U kunt uw community forum gebied aanpassen door het toevoegen van Onderwerpen om berichten te organiseren in verschillende thematische discussiegroepen.

Van de Instellingen tabblad, kunt u een communitybeschrijving, afbeelding, banner, enz. toevoegen. U kunt op deze pagina ook de prijsplannen voor uw community aanpassen.

Het is mogelijk om meerdere plan tiers op te zetten in verschillende prijsklassen met verschillende gebundelde producten.

En u kunt kiezen voor gratis of betaalde toegang tot elk gemeenschapsplan.

Van de Leden tabblad, kunt u nieuwe leden uitnodigen om lid te worden van uw community. Voer gewoon hun e-mailadres in en ze krijgen een e-mail waarin ze worden uitgenodigd om hun inloggegevens te kiezen.

Zie ook: De Top Spotify Gebruik & Inkomsten Statistieken voor 2023

U kunt ook Nieuwe berichten .

Berichten ondersteunen multimedia-inhoud, zodat u en uw leden opsommingen, afbeeldingen, video-insluitingen, enz. kunnen toevoegen.

Wanneer u klaar bent om te starten, klikt u op Start gemeenschap in de rechterbovenhoek van de pagina.

Betalingen

U kunt uw betalingsinstellingen op podia beheren door te navigeren naar Instellingen > Betalingen .

Hier kunt u de valuta kiezen die u wilt accepteren en de betalingsverwerker aansluiten die u wilt gebruiken om betalingen te ontvangen.

Op dit moment ondersteunt Podia slechts twee betalingsgateways: PayPal en Stripe. Dit is een gebied waarop het platform zeker voor verbetering vatbaar is, aangezien veel van Podia's belangrijkste concurrenten tientallen betalingsgateways van derden accepteren.

U kunt ook BTW-afhandeling Dit is een heel handige functie en een van de grootste pluspunten van Podia. Als u dit eenmaal hebt ingesteld, int Podia automatisch de omzetbelasting voor u door bij het afrekenen het juiste bedrag in rekening te brengen.

Om te beginnen klikt u op het selectievakje met het label Belastingen innen en voeg vervolgens alle relevante rechtsgebieden toe (u hebt een geldig belastingnummer nodig voor elke locatie die u registreert) en configureer uw belastinggedrag. U moet ook uw bedrijfsnaam toevoegen en het land selecteren waarin uw bedrijf is geregistreerd.

E-mail marketing

Om u te helpen uw producten op de markt te brengen, heeft Podia een vrij goede ingebouwde e-mailmarketingtool. U kunt op de knop E-mail tabblad in de bovenste navigatiebalk om het te openen.

Van hieruit kunt u e-mail broadcasts versturen, automatische campagnes opzetten en alle belangrijke statistieken bijhouden, zoals opens, clicks, bounces, unsubscribes, etc. Podia houdt zelfs de inkomsten voor u bij, iets wat veel vergelijkbare platforms nog niet bieden.

Om uw eerste uitzending te maken, klikt u op Maak > Nieuwe uitzending .

In het volgende venster kunt u een onderwerpregel invoeren, inhoud toevoegen aan de body van de e-mail, en kiezen naar welke e-mailabonnees de e-mail moet worden gestuurd.

U kunt uw e-mail begroeting personaliseren voor elke ontvanger. Klik gewoon op + Voornaam waar u ook hun naam wilt toevoegen in de body van uw e-mail.

En voordat u op verzenden drukt, kunt u op Voorbeeld of Test verzenden om te zien hoe het eruit ziet als het de inbox van uw klant bereikt.

Om een druppelcampagne op te zetten, klikt u op Maak > Nieuwe campagne .

Hier kunt u getriggerde e-mailsequenties instellen die automatisch naar uw abonnees worden verzonden op basis van de door u ingestelde automatiseringsregels.

Eerst wil je een Toelatingsvoorwaarden Een ingangsvoorwaarde kan zijn wanneer een klant zich voor het eerst aanmeldt voor uw mailinglijst (dit kan bijvoorbeeld een welkomstsequentie triggeren). Of wanneer hij lid wordt van een communityplan, zich aanmeldt voor een product, enz.

U kunt ook een Exit voorwaarde om te bepalen wanneer abonnees de campagne moeten verlaten en geen e-mails meer ontvangen.

Vervolgens kunt u de e-mailsequentie maken in een intuïtieve editor. Schrijf elke e-mail op volgorde en geef aan na hoeveel dagen elke e-mail moet worden verzonden om de stroom te controleren.

Als u klaar bent, klikt u op Start campagne en Podia zorgt voor de rest.

Affiliate marketing

Naast e-mailmarketing heeft Podia ook een ingebouwd affiliate marketing systeem. Affiliate marketing is een geweldige manier om meer digitale producten te verkopen zonder een fortuin uit te geven aan advertenties.

Klik op de Filialen tabblad van uw dashboard om te beginnen.

Van hieruit kunt u iedereen uitnodigen om deel te nemen aan uw affiliate programma door te klikken op Affiliate uitnodigen en vervolgens een e-mail in te voeren.

Van de Instellingen tabblad, kunt u uw commissiestructuur kiezen.

De meeste mensen kiezen ervoor om een percentage van elke verkoop die door een affiliate wordt verwezen aan te bieden als commissiebetaling (bv. 20%), maar u kunt ook een vaste betaling aanbieden (bv. $10).

Als u wilt, kunt u aangepaste commissiebedragen instellen voor individuele producten, die uw standaardinstellingen overschrijven.

Zodra een affiliate zich aansluit bij het programma, kan hij beginnen met het promoten van zijn affiliate links om commissies te verdienen. U kunt de verkopen, inkomsten, kliks en conversies die uw affiliates genereren bijhouden via het affiliate dashboard.

Klantenberichten

Podia heeft een ingebouwde live chatfunctie die u kunt gebruiken om te communiceren met uw ingelogde klanten of iedereen die uw site bezoekt.

U kunt alle berichten bekijken die klanten in de live chat hebben ingevoerd door te klikken op de knop tekstballon pictogram in de rechterbovenhoek van uw dashboard en selecteer vervolgens Bekijk alle berichten .

Van hieruit kunt u reageren op vragen van uw bezoekers en gesprekken voortzetten. Als u een gesprek wilt starten, klikt u op Begin een gesprek en zoek de klant waarmee je wilt chatten.

Integraties

Podia biedt veel verschillende functies uit de doos. Maar als er iets is dat u niet kunt doen met Podia alleen, kunt u het aansluiten op alle hulpmiddelen die u nodig hebt om de klus te klaren.

Podia biedt native integraties met een reeks systemen van derden, waaronder e-maildienstverleners, analyseplatforms, CRM-systemen, bouwers van landingspagina's, planningstools, reclameplatforms, enz.

Beschikbare integraties zijn onder andere:

 • MailChimp
 • ConvertKit
 • AWeber
 • Druppel
 • GetResponse
 • ActiveCampaign
 • PayPal
 • Streep
 • Google Analytics
 • HotJar
 • Zoom
 • YouTube Live
 • Calendly
 • Facebook
 • Google Advertenties
 • Pinterest
 • Sumo
 • Fomo
 • En meer!

U kunt ook inhoud van meer dan 1.900 websites insluiten in de Podia-websitebouwer met behulp van de ingebouwde iFramely-insluitfunctie. Bovendien kunt u Podia verbinden met meer dan 1.000 apps met behulp van Zapier.

Podia gratis proberen

Hoeveel kost Podia?

Laten we de prijzen van Podia eens nader bekijken:

Podia biedt vier verschillende plannen: Free, Mover, Shaker en Earthquaker, elk met verschillende functies, voordelen en gebruikslimieten.

De Gratis plan kost je geen cent, maar je moet een 8% transactiekosten op elke verkoop die je doet. Het komt met de volgende functies:

 • Volledige website
 • E-mail marketing
 • Ondersteuning via chat
 • Gemeenschap
 • 1 download
 • 1 coaching product
 • Ontwerp-cursussen
 • Ontwerp-webinars
 • 250 broadcast e-mails
 • 3 e-mails per campagne
 • 1 actieve e-mailcampagne

De Mover plankosten $39 per maand of $33 per maand als u zich aanmeldt voor een jaarplan. Het heeft dezelfde kernfuncties als het Gratis plan plus deze extra voordelen:

 • Geen transactiekosten
 • Aangepast domein
 • Onbeperkte downloads
 • Onbeperkte coaching
 • Onbeperkte cursussen
 • Video uploaden in gemeenschappen
 • Upsells
 • Coupons
 • Onbeperkt actieve e-mailcampagnes
 • Onbeperkt aantal e-mails per campagne
 • 5k broadcast e-mails

De Shaker plankosten $89 per maand of $75 per maand als u zich aanmeldt voor een jaarplan. Het omvat alles in het Mover plan plus:

 • Live chat
 • Onbeperkte webinars
 • Filialen
 • Bundels
 • Cursuscertificaten
 • Aanmelden limieten
 • 15k broadcast e-mails

De Earthquaker plankosten $199 per maand Dit is het meest uitgebreide plan en omvat alles in het Shaker-plan plus:

 • 5 teamplaatsen
 • Prioritaire ondersteuning
 • Onboarding gesprekken
 • Code van derden
 • Maandelijks scheppersgesprek
 • 50k broadcast e-mails

Let op: Er zijn nog andere verschillen tussen elk plan naast wat we hier hebben besproken. Dit zijn slechts de hoogtepunten, maar u kunt een volledig overzicht zien op de prijzenpagina van Podia.

De voor- en nadelen van Podia

Podia is zonder twijfel een geweldig digitaal e-commerce platform. Maar zoals elk ander platform dat er is, is het niet perfect.

Met dat in gedachten is hier een snelle opsomming van wat wij de belangrijkste voor- en nadelen van Podia vonden.

Podia pro's

 • Beginner vriendelijk. Het beste aan Podia is ongetwijfeld het gebruiksgemak. Podia is ontworpen om het online verkopen van digitale producten te vereenvoudigen en de eenvoudige no-code interface maakt het voor iedereen gemakkelijk om een website op te zetten en producten toe te voegen zonder kennis van webdesign of ontwikkeling.
 • Brede functieset. Podia is een alles-in-één digitale e-commerce oplossing. Het biedt een heleboel functies uit de doos, waaronder een site builder, e-mail marketing, affiliate marketing, cursus creator, community builder, en nog veel meer. Als zodanig hoeft u geen tonnen integraties van derden samen te voegen om uw bedrijf te beheren - u hebt het allemaal op één plek.
 • Ondersteunt de meeste digitale producten Ik kan geen enkel type digitaal product bedenken dat u niet op Podia kunt verkopen. Of u nu downloadbare bestanden, betaalde toegang tot de gemeenschap, cursussen of coaching verkoopt, Podia kan u helpen.
 • Waar voor je geld. Podia's gratis plan is geweldig voor beginners die krap bij kas zitten en geen geld willen investeren voordat ze beginnen met verkopen. En de betaalde plannen zijn zeer betaalbaar gezien alle functies die u krijgt.

Podia nadelen

 • Beperkt maatwerk. Vergeleken met platforms als Shopify en WooCommerce is Podia niet erg flexibel en geeft het u niet zoveel controle over uw winkel. De aanpassingsmogelijkheden zijn zeer beperkt. Maar misschien vindt u dat minder meer is.
 • Mist geavanceerde functies. De websitebouwer van Podia is niet helemaal op één lijn met speciale websitebouwers, en hij mist enkele geavanceerde functies zoals klantenondersteuning voor live-evenementen, workflows voor e-mailautomatisering, geavanceerde e-mailpersonalisering/segmentering, studentenbeoordeling, cloudimport, enz.
 • Geen mobiele app. Podia heeft geen mobiele app zoals sommige concurrenten, dus het is moeilijker om uw winkel onderweg te beheren.
 • Ondersteunt geen fysieke producten Podia is ideaal voor de verkoop van digitale producten, maar biedt niet de functies die u nodig hebt om fysieke producten te verkopen, zoals tools voor verzending en voorraadbeheer.
Podia gratis proberen

Podia alternatieven

Op zoek naar andere opties? Bekijk dan deze Podia alternatieven:

 • Payhip - Eenvoudig alles-in-één e-commerce platform. Gebruik het om uw winkel te bouwen en online cursussen, digitale downloads, coaching en lidmaatschappen te verkopen, evenals fysieke producten.

Laatste gedachten over Podia

Tot zover onze Podia review!

Al met al is het Podia-platform zonder twijfel een van de beste e-commerce platforms voor de verkoop van digitale producten.

Het begon als een online cursusplatform - en de cursusbouwer is nog steeds een van de beste functies - maar het is sindsdien sterk geëvolueerd.

Het is nu een van de beste alles-in-één oplossingen voor ondernemers en kleine bedrijven die op een eenvoudige manier online digitale producten willen verkopen, met een reeks nuttige verkoop-, marketing- en handelstools.

Wij vonden de intuïtieve interface van Podia erg prettig. Alles voelde erg gebruiksvriendelijk aan, en het is mogelijk om je hele online bedrijf in een uur of minder op te zetten, zelfs als beginner zonder technische vaardigheden.

Dat gezegd hebbende, zullen sommige gebruikers ongetwijfeld het gebrek aan aanpassingsmogelijkheden en geavanceerde functies een probleem vinden.

Podia is een platform van het type duizendpoot. Het biedt veel verschillende hulpmiddelen, maar sommige zijn basaal.

De e-mailmarketingtools missen bijvoorbeeld de meer geavanceerde automatiserings-, segmenterings- en personaliseringsmogelijkheden die u krijgt met speciale e-mailmarketing software. En de online cursusmaker mist geavanceerde beoordelingsopties en gamificatiefuncties die u krijgt met speciale LMS-platforms.

En natuurlijk ondersteunt Podia geen fysieke producten. Daarvoor raden we een platform als Shopify aan.

Maar niet iedereen heeft de geavanceerde functionaliteit nodig die dedicated tools kunnen bieden. En alles onderbrengen in één enkel platform zoals Podia zal voor sommigen de voorkeur genieten. Het maakt de zaken een stuk eenvoudiger. En het vermijdt de extra kosten van dedicated tools voor e-mailmarketing, het bouwen van websites, enz.

Een platform als Podia levert dus nogal wat kostenbesparingen op.

Al met al zouden we Podia zeker aanraden als je een online coach, cursusmaker, influencer of iemand anders op zoek bent naar een eenvoudige en gemakkelijke manier om digitale producten online te verkopen.

Maar als u een groot bedrijf runt en meer controle, flexibiliteit of geavanceerde functies nodig hebt, is Podia misschien niet de beste oplossing voor uw behoeften.

En als je nog steeds niet zeker bent, waarom probeer je het dan niet zelf?

U kunt Podia uitproberen met het gratis plan - geen creditcard nodig! Klik op de knop hieronder om te beginnen. Veel succes!

Podia gratis proberen

Op zoek naar meer digitale e-commerce platforms zoals Podia? Bekijk onze roundup van de beste platforms om ebooks te verkopen!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.