8 strategieën voor het genereren van verkeer van 's werelds beste sociale media-accounts

 8 strategieën voor het genereren van verkeer van 's werelds beste sociale media-accounts

Patrick Harvey

Hoe doen ze dat?

Honderden reacties, duizenden likes, miljoenen volgers - 's werelds beste sociale media-accounts lijken het allemaal zo moeiteloos te doen.

Is er een geheim voor hun succes, of is het gewoon een kwestie van op het juiste moment op de juiste plaats zijn?

De waarheid is dat het een beetje van beide is.

Oké, u kunt de klok niet terugdraaien en Facebook domineren in de kinderschoenen, maar u kunt wel enkele geheimen lenen van 's werelds beste sociale media-accounts om uw publiek te laten groeien en meer mensen op uw inhoud te krijgen.

In dit bericht laat ik je precies zien wat 's werelds grootste social media accounts goed doen, en wat jij van hen kunt leren.

Deze post is opgesplitst per sociaal netwerk, zodat u de voorbeelden en strategieën kunt vinden die het beste werken voor uw favoriete sociale netwerk. Gebruik de inhoudsopgave hieronder om naar het relevante gedeelte te springen.

Instagram marketing

Instagram is een harde noot om te kraken, maar het kan ook zeer lucratief zijn. Met meer dan een miljard gebruikers is het een van de grootste sociale netwerken in termen van algemeen bereik. En omdat het zeer visueel is, is het het perfecte platform om een merk op te bouwen.

En even terzijde, het is ook het sociale netwerk waar ik het liefst mijn tijd doorbreng vanuit gebruikersperspectief.

Laten we eens kijken hoe enkele van 's werelds beste social media accounts Instagram gebruiken om een aanhang op te bouwen:

1. 9Gag's beheersing van content curation

Op papier klinkt content curation als de makkelijkste zaak van de wereld.

Selecteer gewoon een aantal afbeeldingen/video's, voeg ze toe via je favoriete social media management tool, en je bent klaar.

Maar het blijkt dat het cureren van de rechts inhoud is ongelooflijk moeilijk en vereist dat je niet alleen je publiek kent, maar ook je bedrijf.

Enter 9Gag.

Met meer dan 42 miljoen volgers is 9Gag een van de top 50 accounts op Instagram, vóór Lady Gaga en David Beckham. Het concurreert ook in een moeilijke niche - "virale inhoud" - met duizenden, zo niet miljoenen soortgelijke accounts.

In plaats van eenvoudigweg de "grappigste memes en beelden" te cureren (een subjectieve definitie op zijn best), richt 9Gag zich op het cureren van visuals die aansluiten bij zijn doelpubliek: gewone mensen die snel willen lachen.

9Gag vermijdt obscure verwijzingen en niche-grappen. Alle inhoud die ze samenstellen is ontworpen om zoveel mogelijk mensen aan te spreken, zonder iemand tegen zich in het harnas te jagen.

Hier is een voorbeeld:

Een defecte printer is iets wat de meeste mensen kunnen begrijpen. Jij? Ik zeker! Vooral draadloze printers.

De grap is op zijn best mild grappig en op zijn slechtst onschuldig. Het is de volgende Louis CK-special, maar 9Gag weet dat mensen die door Instagram-feeds scrollen niet per se om betekenisvolle inzichten vragen.

Hier is nog een wild populaire afbeelding van 9Gag:

Meer dan 54% van alle Amerikanen boven de 18 drinkt dagelijks koffie.

Dus, afgezien van mijn mening over koffie, heeft dit beeld een grote aantrekkingskracht en is het zeer relateerbaar.

9Gag deelt ook regelmatig inhoud. Op zijn minst deelt 9Gag elke dag 10-12 afbeeldingen, verspreid over de dag. Het deelt ook 2-3 videoposts.

Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat zijn updates minstens één keer verschijnen in de feed van zijn volgers als zij hun IG-account slechts één keer per dag bekijken.

Belangrijkste opmerkingen:

 • Neem de tijd om uw doelgroep en het soort inhoud dat zij leuk vinden echt te begrijpen.
 • Cureer alleen inhoud die deze doelgroep direct aanspreekt en gemakkelijk te delen is.

2. De opvallende beelden en lange bijschriften van National Geographic.

Met de visuele focus van Instagram en het jeugdige publiek, zou je denken dat je je moet onderscheiden door luid en strijdlustig te zijn.

Zie ook: Hoe maak je een aanmeldingsformulier in WordPress (beginnershandleiding)?

National Geographic bewijst het tegendeel.

National Geographic staat al sinds jaar en dag bekend om zijn dramatisch gebruik van fotografie bij reportages over uiteenlopende onderwerpen als wilde dieren, geografie, geschiedenis en cultuur.

Deze op fotografie gerichte inhoud is perfect geschikt voor Instagram.

Natuurlijk heeft het een van de meest succesvolle Instagram accounts met meer dan 80 miljoen volgers. Volgens Social Blade krijgt het elke dag gemiddeld meer dan 20K volgers.

Hoewel dit enorme aantallen zijn, is het nog interessanter hoe NatGeo zijn inhoud betrekt.

In plaats van een enkele social media marketeer wordt het Instagram account van NatGeo gerund door meer dan 110 fotografen en freelancers die het wachtwoord voor het account hebben gekregen. Dit betekent dat ze foto's van hun opdrachten kunnen delen en volgers kunnen meenemen op unieke, begeleide "reizen".

Dit geeft de updates van NatGeo een zeer persoonlijk tintje.

En alle updates van NatGeo volgen een heel specifiek patroon:

 • Prachtig beeld dat onmiddellijk de aandacht trekt.
 • Een zinvolle beschrijving van de afbeelding.
 • Een beschrijving van het onderwerp, de geschiedenis en de geografische/historische/omgevingsbetekenis van het beeld.

Kijk eens naar deze twee voorbeelden:

De lengte van deze updates gaat in tegen het conventionele advies om updates op sociale media kort te houden.

Maar het werkt voor National Geographic omdat het weet dat zijn gebruikers nieuwsgierig zijn naar de wereld en meer willen dan een mooi plaatje om hen geïnteresseerd te houden.

Belangrijkste opmerkingen:

 • Lange inhoud kan werken, mits je die aanvult met prachtig beeldmateriaal.
 • Bron inhoud van meerdere auteurs/bronnen om een gevoel van authenticiteit van uw updates te ontwikkelen (vraag toestemming en geef credits, natuurlijk).

Let op: Er zijn een heleboel tools die het beheer van je Instagram-account kunnen vergemakkelijken, lees meer in deze post.

Twitter marketing

Ondanks recente hobbels blijft Twitter een van de populairste sociale netwerken ter wereld, met meer dan 330 miljoen maandelijkse gebruikers.

Om verkeer te genereren via Twitter, moet u waardevolle inhoud creëren, consequent posten en met uw volgers in gesprek gaan om relaties op te bouwen.

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden van succesvolle Twitter accounts die precies dat hebben gedaan:

3. UberFacts' slim gebruik van afbeeldingen en frequente updates

UberFacts biedt zijn volgers willekeurige feiten. Het begon als een Twitter handle van een toen 19-jarige student. Vandaag de dag heeft het een website en mobiele app. Oh, en 13,5 miljoen volgers!

Al zijn tweets volgen hetzelfde patroon:

 • Een feit geplaatst als een afbeelding of een infographic.
 • Het UberFacts logo op de afbeelding.
 • Een tweet in platte tekst die een uitspraak doet over het feit.

Voordat Twitter afbeeldingen inline ging tonen, beperkte UberFacts zich tot gewone tweets.

Maar omdat afbeeldingen 34% meer kans hebben om geretweet te worden dan tweets zonder afbeelding, zijn de meeste updates van UberFacts nu voorzien van een afbeelding.

Het gebruik van het UberFacts-logo op elke afbeelding zorgt ervoor dat iedereen die de afbeelding opnieuw deelt het merk UberFacts verspreidt. En het herinnert de kijkers er op subtiele wijze aan dat het bedrijf synoniem is met interessante feiten.

Wat opvalt is de enorme hoeveelheid updates van UberFact. Vergeet 2-3 updates per dag - dat doen ze elk uur. Het is niet ongebruikelijk om 5+ updates per uur te zien.

Dit is geen toeval. Het is omdat de levensduur van een tweet notoir kort is.

En dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat je volgers voortdurend gebombardeerd worden met updates. Het is dus slim om zoveel mogelijk updates bij elkaar te gooien als redelijkerwijs mogelijk is.

Misschien irriteer je sommige gebruikers, maar het vergroot de kans dat je de meerderheid van je publiek kunt bereiken.

Aan de andere kant is het niet raadzaam om zo vaak te publiceren op een netwerk als Facebook (we zullen het later in dit bericht specifiek over Facebook hebben).

Belangrijkste opmerkingen:

 • Beeldupdates vallen op in de Twitterfeed - gebruik ze royaal.
 • Tweet meerdere keren per dag om zoveel mogelijk aandacht te trekken.

4. Coca-Cola's subtiele branding en gebruikersbetrokkenheid.

Dankzij zijn populariteit bij journalisten heeft Twitter zich gepositioneerd als de go-to bron voor het verkennen van actuele gebeurtenissen en trending topics.

Coca-Cola profiteert hiervan door haar inhoud af te stemmen op deze evenementen. Omdat Coke al een enorme bestaande bibliotheek van inhoud heeft, is het voor het merk gemakkelijk om in te springen op een trending evenement en relevante inhoud aan te bieden, meestal met een slim gebruik van hashtags.

Hier is een tweet van het bedrijf tijdens Valentijnsdag waarin een populaire hashtag wordt gebruikt en mensen (of in dit geval een stel) samen worden getoond:

Dit sluit ook aan bij de merkboodschap van Coke.

Hier is nog een tweet van het handvat dat de VS steunt tegen Argentinië in een komende voetbalwedstrijd:

En hier is een retweet van Coca-Cola Music op Internationale Muziekdag:

Dit alles zorgt ervoor dat Coke wordt gezien bij elke zoekopdracht naar een belangrijk evenement of hashtag. En voor Coke betaalt deze zichtbaarheid zich terug in de vorm van merkherkenning.

Coke gaat ook intensief met haar volgers om door te reageren op vermeldingen:

Wanneer iemand beelden deelt die het merk Coke helpen, zal het handvat ze ook opnieuw delen.

Hier is een voorbeeld:

Dit helpt Coke te vestigen als een vriendelijk en benaderbaar merk. Het levert hen ook veel liefde en goodwill op van de oorspronkelijke deler.

En elk element op de Twitter-pagina van Coke is in overeenstemming met de merkrichtlijnen van het bedrijf.

Van de kleuren tot de gedeelde beelden, alles heeft de bekende rode tint:

Dit is een andere subtiele tactiek die het merk Coke promoot.

Belangrijkste opmerkingen:

 • Associeer uw merk met trending topics en evenementen die een emotionele betekenis hebben voor uw publiek (zoals Valentijnsdag of Moederdag).
 • Verander het ontwerp van uw Twitter-account zodat het volledig overeenkomt met uw merkrichtlijnen.
 • Laat zien dat je vriendelijk en benaderbaar bent door te reageren op vragen en verzoeken.

Als u meer resultaten uit Twitter wilt halen, bekijk dan zeker onze post over de beste Twitter marketing tools.

Pinterest marketing

Pinterest heeft zich bewezen als een populair platform om inhoud te tonen en te delen. Hoewel het aanvankelijk alleen werd gezien als een visueel ontdekkingsplatform, hebben merken en bedrijven al snel het ongelooflijke potentieel ervan ontdekt.

Laten we eens kijken naar een paar voorbeelden van succesvolle Pinterest accounts en wat we daarvan kunnen leren:

Zie ook: 19 Top YouTube-kanaalideeën voor 2023 (+ voorbeelden)

5. L.L. Bean's Pinterest branding mastery

L.L. Bean, dat outdooruitrusting en laarzen maakt, heeft een van de populairste accounts op Pinterest met meer dan 5 miljoen volgers. Met honderden pins verspreid over tientallen borden is het zo ongeveer het sjabloon voor succesvolle Pinterest marketing.

Een paar dingen zijn vanaf het begin duidelijk, zoals het websiteadres van L.L. Bean en de hashtag in de bio.

Maar wat niet zo duidelijk is, is hoe dit merk zijn eigen productgerichte beeldmateriaal combineert met klantgerichte beelden.

Op dit bord heeft L.L. Bean bijvoorbeeld beelden opgeslagen van zijn eigen site en van blogs over het hele internet.

Ik vind het ook leuk hoe ze twee van de grootste obsessies van het internet - puppy's en katten - in hun verzameling pins verweven. Het heeft twee borden - "Best Friends" (voor honden) en "L.L. Bean Cat Lovers" - die foto's van huisdieren van heel Pinterest verzamelen.

Deze behoren ook tot de populairste boards van het bedrijf, met meer dan 100K volgers voor elk.

Honden en katten passen niet per se in de productcatalogus van L.L. Bean, maar door dit soort inhoud samen te stellen, sluit het bedrijf zich aan bij de zeer uitgesproken demografische groep van dierenliefhebbers online.

Deze foto van een puppy die rust op een L.L. Bean laars is een perfect voorbeeld van hoe dit kan werken:

Probeer iets soortgelijks te doen met uw producten. Als u diensten aanbiedt, kunt u een iets andere invalshoek kiezen die net zo effectief zou moeten zijn.

Belangrijkste opmerkingen:

 • Creëer inhoud die relevant is voor uw niche.
 • Stem uw producten af op internettrends.
 • Zorg op elk bord voor een gezonde balans tussen pins van anderen en je eigen website(s).

6. De educatieve inhoud van Petplan

Verzekering is een van de moeilijkste dingen om online te verkopen.

Ten eerste is er geen echte manier om je te onderscheiden. Het "product" dat je verkoopt is in feite onzichtbaar. Je kunt niet pronken met de kenmerken of het superieure ontwerp.

En daardoor concurreren de meeste verzekeringsmaatschappijen in een race naar de bodem met hun prijzen. Vooral met de opkomst van vergelijkingswebsites.

Petplan, dat huisdierenverzekeringen verkoopt, gaat al deze problemen te lijf via zijn Pinterest boards. In plaats van directe verkoop wil het zich onderscheiden door informatief en onderhoudend te zijn - een verre van de zoekgerichte aanpak van de meeste van zijn concurrenten.

Hun bord "Breed All About It" is een geweldig voorbeeld. Dit bord gebruikt prachtige beelden en lange beschrijvingen om de lezers te informeren over de verschillende hondenrassen:

Het stelt ook gezondheidstips voor huisdieren samen op een apart bord om lezers te informeren over een onderwerp dat rechtstreeks verband houdt met zijn product (huisdierenverzekering):

Om betrokkenheid aan te moedigen, organiseert Petplan wedstrijden zoals 'Tournament of Tails', waarbij volgers op huisdieren stemmen zodat een reddingsorganisatie een donatie kan ontvangen:

Verzekeringsmaatschappijen krijgen niet echt veel liefde van klanten. Om de negatieve connotaties die met verzekeringsmaatschappijen worden geassocieerd tegen te gaan, deelt Petplan kleurrijke beelden van zijn team met huisdieren:

Dit toont volgelingen dat ze te maken hebben met echte mensen, en niet met een monolithische organisatie.

Belangrijkste opmerkingen:

 • Maak uw bedrijf menselijk door foto's van u en uw team te delen - dit moet verder gaan dan sociale media en worden geïntegreerd in andere aspecten van uw digitale marketingstrategie.
 • Richt je op het opleiden van lezers door tips en nuttige foto's rechtstreeks op Pinterest te zetten.
 • Maak specifieke onderwerpen (zoals "Gezondheid van huisdieren" of "Hondenrassen") om lezers te informeren, maar zorg ervoor dat er een link is naar uw bedrijf.

Let op: Er zijn een heleboel handige tools die het plannen van inhoud & het laten groeien van je publiek een stuk makkelijker maken op Pinterest. Lees meer in dit bericht.

Facebook marketing

Hoewel Facebook meer dan tien jaar oud is, heeft het nog steeds het grootste bereik van alle sociale netwerken. Als u indruk wilt maken en grote hoeveelheden verkeer naar uw website wilt leiden, wilt u zeker op dit platform zijn.

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden van succesvolle Facebook accounts:

7. Het gebruik van visuele media door Red Bull om de fans aan zich te binden

Red Bull is een caffeïnehoudende energiedrank, maar één blik op hun Facebook-pagina en je kunt dat moeilijk geloven.

In plaats daarvan zou je denken dat je naar een sportmerk kijkt.

De Facebook-pagina van Red Bull bevat bijna uitsluitend beelden en video's (vooral video's) van atleten die extreme sporten beoefenen. Deze inhoud helpt Red Bull te vestigen als een levensstijlkeuze, niet alleen als energiedrankje.

Hun bijschriften zijn meestal heel kort - nog geen dozijn woorden - zodat de fans zich kunnen concentreren op de video's.

Zie je ook hoe de bijschriften aansluiten bij hun motto "Red Bull geeft je vleugels"?

Alle video's worden gehost op Facebook, wat autoplay mogelijk maakt. Tegelijkertijd is Red Bull niet vies van het delen van korte GIF's.

Red Bull promoot vaak zijn blogberichten, apps of andere sociale mediakanalen in het commentaargedeelte van elke video.

Op deze video moedigt Red Bull gebruikers bijvoorbeeld aan om een evenement volledig te bekijken op hun website:

Red Bull gaat ook vaak de dialoog aan met fans in het commentaargedeelte, waarbij ze vaak reageren met links, opmerkingen of grappige GIF's:

Dit is pure soft branding - Red Bull positioneren als een merk voor avontuurlijke, risicovolle mensen. De pagina gebruikt een toon die hoogstwaarschijnlijk de aandacht zal trekken van de demografische doelgroep: jonge mannen tussen 18-34 jaar.

Het werkt om een paar redenen uitstekend: ze hebben uitstekende inhoud die verspreid is over de verschillende kanalen en ze werken met veel beïnvloeders die een aanzienlijke aanhang hebben (in dit geval atleten).

Belangrijkste opmerkingen:

 • In plaats van naar YouTube te linken, uploadt u uw video's rechtstreeks naar Facebook om gebruik te maken van autoplay.
 • Mis nooit een kans op branding. Iets kleins als een bijschrift moet aansluiten bij de tagline van uw merk.
 • Ga zo veel mogelijk in gesprek met mensen in de comments. Maak gebruik van GIF's en afbeeldingen in de comments - mits ze passen bij de toon van je merk.

8. Oreo's gebruik van wedstrijden en unieke partnerschappen

Oreo, het koekjesbedrijf, is een social media powerhouse met meer dan 42 miljoen likes alleen al op Facebook.

Dit is deels te danken aan Oreo's gebruik van wedstrijden en unieke partnerschappen.

Om fans betrokken te houden, organiseert Oreo bijvoorbeeld wedstrijden in een eigenzinnige en leuke stijl:

Dit helpt om de leuke kant van het merk te laten zien en het meer relateerbaar te maken voor de doelgroep.

Oreo stopt daar niet. Ze gaan verder met het idee van wedstrijden en werken samen met influencers.

In dit voorbeeld werken ze samen met een atleet, Neymar Jr, wiens Facebook-pagina meer dan 60 miljoen likes heeft:

Die hij vervolgens deelde met zijn fans:

En meer recent werd Oreo de naam voor de 8e versie van Android, het populaire mobiele besturingssysteem.

Dit is een vreemde, maar uiterst unieke samenwerking. Zoals je zou verwachten, kondigden ze het op een leuke manier aan op hun Facebook:

Dit is een geweldig voorbeeld van een 'off the wall' strategisch niet-concurrerend partnerschap. En gezien de populariteit van Android zal dit een enorme impact hebben op het merk.

En het is opmerkelijk dat ze alleen een teaser-video hebben geüpload naar Facebook met een link naar de volledige versie op YouTube. Deze cross-promotie zal meer van hun fans aanmoedigen om hen te volgen op een extra platform.

Belangrijkste opmerkingen:

 • Organiseer wedstrijden die aansluiten bij uw doelgroep en introduceer ze op een aantrekkelijke manier, bijvoorbeeld met behulp van een video.
 • Werk samen met beïnvloeders om het bereik van uw campagnes & te vergroten; verkrijg sociaal bewijs.
 • Kijk uit naar niet-concurrerende merken waarmee u zou kunnen samenwerken.

Over naar jou.

Grote merken hebben grote marketingafdelingen en tientallen mensen die hun sociale media-activiteiten beheren.

Dat betekent echter niet dat u hun tactiek niet kunt gebruiken op uw eigen sociale kanalen.

Of je nu je aanhang wilt vergroten zodat je je blog kunt promoten, of dat je een startup op de markt brengt - we hebben genoeg ideeën besproken die je kunt gebruiken.

Regelmatig content delen, innovatieve contentformats gebruiken, samenwerken met influencers en je merk neerzetten zijn allemaal big-brand dingen waar je meteen mee aan de slag kunt.

Omdat je niet zoveel beperkingen hebt als grote merken, kun je zelfs nog avontuurlijker zijn en geheel nieuwe dingen uitproberen.

Gebruik dus deze ideeën om een solide strategie samen te stellen en laat de wereld zien wat je kunt!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.