10 Beste Social Media Contest Tools voor 2023 (Tried & Tested)

 10 Beste Social Media Contest Tools voor 2023 (Tried & Tested)

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar het beste social media contest platform om uw bedrijf online te laten groeien?

Wedstrijden zijn een van de beste manieren om de verkoop te verhogen, de betrokkenheid te vergroten en de aanhang van uw sociale media te laten groeien.

Trind, een Nederlands cosmeticabedrijf, gaf bijvoorbeeld een weggeefactie voor hun manicureset. Binnen twee weken genereerden ze meer dan 900 nieuwe leads.

Sociale wedstrijden omvatten giveaways, loterijen en sweepstakes en bieden hun doelgroep meestal veel waarde.

In deze post vergelijken we de beste social media contest tools en apps om in je bedrijf te gebruiken.

Klaar? Laten we beginnen:

De beste social media wedstrijdplatforms & apps - samenvatting

TL;DR:

SweepWidget is de beste wedstrijd app voor de meeste gebruikers. Het ondersteunt 90+ inschrijfmethoden en 30+ social media platforms. Het bevat ook een gratis plan. Embed je SweepWidget op elke pagina van je blog. Inclusief speciale WordPress plugin.

Woorise is de beste wedstrijd-app voor wie extra functionaliteit voor lead generation nodig heeft. Maak landingspagina's voor verschillende soorten wedstrijden en weggevertjes. Dat omvat Twitch-wedstrijden, ontgrendeling van spelsleutels en meer. Voer ook quizzen en enquêtes uit en maak pagina's voor lead generation.

ShortStack is het beste voor teams en agentschappen die een rijk uitgeruste weggeef-app nodig hebben voor hun campagnes.

De bovenstaande hulpmiddelen zullen geschikt zijn voor de meeste gebruikers, maar ik raad aan de rest van het artikel te lezen om het juiste hulpmiddel voor u te vinden.

Denk eraan - elk van deze hulpmiddelen biedt een gratis proefversie of een gratis plan, zodat u kunt zien of het geschikt is voor u.

1. SweepWidget

SweepWidget is een krachtige online wedstrijd-app die 90+ deelnamemethoden op 30+ social media platforms biedt. Ze maken het makkelijk om je likes, volgers, shares en gebruikersbetrokkenheid op vrijwel elk groot platform te laten groeien. Je kunt de volgende soorten wedstrijden organiseren:

 • Viraal delen van wedstrijden/giften
 • Social media groei wedstrijden
 • Leaderboard wedstrijden
 • Directe coupons/beloningswedstrijden
 • Mijlpaalcampagnes

Bouw je wedstrijden met hun gebruiksvriendelijke drag-and-drop bouwer. Voor degenen onder jullie die waarde hechten aan esthetiek heeft SweepWidget een geavanceerde design editor en custom CSS builder. Zodra je wedstrijd klaar is kun je een gratis hosted landing op Sweepwidget gebruiken en/of het direct in je blog of website embedden.

SweepWidget heeft 20+ API integraties met e-mail marketing en marketing automation tools, waaronder: Mailchimp, Mailerlite, Aweber, etc. Ze hebben ook API integraties voor Zapier, Google Analytics, Google Tag Manager, Facebook Tracking Pixel, Stripe, en hebben zelfs een native API.

SweepWidget maakt het eenvoudig om al je inzendingen te volgen en te beheren. Je kunt willekeurig of handmatig winnaars selecteren, inzendingen diskwalificeren/verwijderen en alle gebruikersinformatie exporteren naar een CSV-bestand. Ook kun je individuele gebruikersacties bekijken/bewerken vanuit het geavanceerde analyseportaal.

SweepWidget heeft een gratis plan met onbeperkte invoer. Het pro-plan biedt meer mogelijkheden en begint bij $29/maand. Over het geheel genomen biedt SweepWidget je alle functionaliteit die je ooit nodig zult hebben voor een zeer betaalbare prijs.

Probeer SweepWidget gratis uit

Lees onze SweepWidget review.

2. Woorise

Woorise is een andere alles-in-één tool waarmee gebruikers sociale wedstrijden en vele andere soorten leadgeneratiecampagnes kunnen opzetten.

Met Woorise kunt u een breed scala aan sociale wedstrijden creëren, waaronder Instagram wedstrijden en giveaways, Facebook giveaways, en Twitter wedstrijden. Het kan ook worden gebruikt om wedstrijden te creëren voor alternatieve sociale platforms zoals Twitch, en Youtube.

Naast de mogelijkheden om wedstrijden te creëren, kunnen gebruikers met Woorise ook enquêtes en quizzen maken om leads te genereren. Dit kan u helpen om leads te voeden, inzicht te krijgen in uw publiek en de conversie te verbeteren.

Woorise komt ook compleet met een krachtige landing page builder die u kan helpen bij het hosten van uw giveaways. De landing page builder gebruikt een eenvoudige drag-and-drop editor die het super eenvoudig maakt om professionele en hoog converterende landing pages te maken in slechts een paar klikken. Ook bevat het een handige bio-link tool die perfect is voor Instagram marketing.

Woorise is een bijzonder goede optie voor bureaus, omdat je er aparte workspaces mee kunt aanmaken om verschillende accounts voor merken en klanten te beheren.

Zoals u ziet, is dit veel meer dan een eenvoudige wedstrijd-app.

Woorise biedt een gratis plan dat wedstrijden omvat en tot 5000 inzendingen/maand toelaat. Betaalde plannen beginnen vanaf slechts $23/site/maand.

Probeer Woorise Gratis

3. ShortStack

Als u op zoek bent naar een krachtige alles-in-één tool voor het houden van uw social media wedstrijden, overweeg dan om ShortStack te gebruiken.

U kunt alles uitvoeren, van Instagram & Twitter hashtag wedstrijden, tot Facebook giveaways.

Great Lakes organiseerde een Facebook giveaway met behulp van ShortStack en genereerde meer dan 200.000 inschrijvingen, waardoor hun Facebook fans in slechts drie weken met 200 procent groeiden.

ShortStack kan ook worden gebruikt met andere platforms zoals Instagram en Pinterest.

Er zijn meer dan 90 sjablonen en 30 thema's om u te helpen uw weggeefcampagne te creëren, drag-and-drop functionaliteit die zelfs de niet zo tech-savvy kan gebruiken, en de mogelijkheid om aangepaste URL's te gebruiken om uw branding aan te passen.

Het komt ook met gedetailleerde analyses, geverifieerde stemming, en de optie om stemmen te beperken, waardoor ShortStack een robuuste keuze voor uw sociale wedstrijden.

Afhankelijk van uw doel kunt u de betrokkenheid vergroten door uw deelnemers te belonen met extra kansen om te winnen als ze een vriend(in) doorverwijzen. Of, als uw doel is om leads te verzamelen, kunt u uw deelnemers informatie laten delen zoals hun e-mailadres of in welke staat ze wonen.

ShortStack heeft ook een action-gate functie om u te helpen uw lijst te laten groeien door een deelnemer iets te laten doen - zoals het invullen van hun e-mailadres - om een korting of vermelding te ontvangen.

Met de mogelijkheid om uw campagne te promoten via verschillende media zoals sociale media, uw blog en e-mail - en via elk apparaat - maakt ShortStack een flexibele en gemakkelijke manier om uw merk op te bouwen en uw publiek te leren kennen.

ShortStack is een alles-in-één tool in de zin dat u er landingspagina's mee kunt maken, en een bootlading aan functies biedt om ervoor te zorgen dat uw campagnes resultaat opleveren.

Plannen zijn gebaseerd op uw sociale mediadoelstellingen. Voor een gratis proefperiode krijgt u toegang tot alle functies die het businessplan te bieden heeft. Betaalde plannen beginnen bij $99/maand en worden opgeschaald op basis van uw behoeften.

Probeer ShortStack gratis uit

4. Wishpond

Als u de leadgeneratie van uw bedrijf wilt verbeteren en een tool nodig hebt die zowel sociale wedstrijden als e-mailcampagnes en meer kan verwerken, dan is Wishpond een uitstekende keuze. Het is een betaalbaar alles-in-één marketingplatform dat u kan helpen nieuwe leads te genereren, de leads die u hebt te verzorgen en - het belangrijkste - uw leads om te zetten in verkoop.

Als het gaat om sociale wedstrijden, weggeefacties en promoties, heeft Wishpond veel te bieden. Het stelt gebruikers in staat om onbeperkt sociale promoties te maken en biedt een scala aan verschillende wedstrijdtypes. Er zijn in totaal 12 wedstrijdtypes en deze omvatten populaire social media wedstrijden zoals foto en Instagram Hashtag wedstrijden. U kunt Wishpond ook gebruiken om meer unieke wedstrijden te maken, zoals Pinterestwedstrijden, sweepstakes en kortingsbonnen.

Wishpond biedt ook een brede selectie van geoptimaliseerde sjablonen waarmee u gemakkelijk professioneel ogende sociale promoties kunt ontwerpen en maken. Zodra uw wedstrijden live zijn, kunt u Wishpond ook gebruiken om hun prestaties te volgen en diepgaande rapporten te maken.

Naast sociale promoties kan Wishpond u ook helpen bij het beheren van uw lead generation inspanningen en het creëren en automatiseren van e-mailmarketingcampagnes. Wishpond wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke landing page builder, evenals een handige funnel builder. U kunt ook gebruik maken van de betaal-, popup- en formuliertools om uw klanttraject te optimaliseren en conversies te verhogen.

De prijzen van Wishpond beginnen al bij $49/maand voor maximaal 1000 leads. Wishpond biedt ook een gratis proefperiode van 14 dagen voor jaarplannen.

Probeer Wishpond Gratis

5. Uitgroeien

Als je een multifunctionele tool voor weggeefacties en social media-wedstrijden wilt, overweeg dan Outgrow. Hiermee kun je niet alleen gemakkelijk weggeefacties en social media-wedstrijden houden, maar je kunt er ook andere vormen van interactieve inhoud mee maken, zoals calculators, quizzen, chatbots en meer.

Outgrow's Development Studio is een zeer aanpasbare WYSIWYG drag and drop editor die uw weggeefactie of wedstrijd in enkele minuten op poten zet. En met meer dan 1000 voorgeoptimaliseerde sjablonen tot uw beschikking kunt u er zeker van zijn dat u in een mum van tijd leads en verkeer voor uw website genereert.

Hun editor richt zich op 3 belangrijke onderdelen: bouwen, configureren en analyseren.

Met Build kun je vanaf nul beginnen of een kant-en-klaar sjabloon gebruiken, maar je kunt er ook je giveaways en social media-wedstrijden professioneel mee maken door je merkidentiteit te integreren - voeg je logo, merkkleuren, middelen en lettertypes toe aan je content.

Configureren richt zich op het optimaliseren van je weggever of wedstrijd met een verscheidenheid aan SEO-instellingen, e-mailmeldingen aan jezelf of gebruikers, het instellen van integraties met andere apps zoals Active Campaign, Hubspot en Drip, en embed-instellingen.

Tot slot kunt u met de tabbladen analyseren de analyses van uw weggeefactie of social media-wedstrijd bekijken.

Er zijn momenteel 4 plannen beschikbaar, elk met verschillende toegangsniveaus. Ze hebben een gratis plan met beperkte functies, maar zeer geschikt voor kleine solomakers. Voor meer functies en meer leads per jaar heb je het Freelancer- of Startup-plan nodig, dat $25-$85/maand kost.

Elk plan heeft een gratis proefperiode van 7 dagen.

Probeer Outgrow gratis uit

6. Schitteren

Gleam biedt een robuustere wedstrijd- en sweepstakes-app dan wat je krijgt met bijvoorbeeld Rafflecopter.

Met Gleam bent u ervan verzekerd dat elke wedstrijd die u organiseert, zal resulteren in een of andere vorm van groei. Of het nu gaat om de groei van uw e-maillijst of uw social media aanhang, het lanceren van een wedstrijd met Gleam zal u helpen uw doelen te bereiken.

Het is eenvoudig en snel om invoermethoden toe te voegen met hun drag and drop functionaliteit. Selecteer het type invoer dat u wilt - ze bieden een scala aan invoermethoden - en rangschik ze naar wens.

Een uniek kenmerk van Gleam is dat, in tegenstelling tot veel andere platforms, er verificatie is van elke actie die een gebruiker onderneemt. Gleam houdt bij of gebruikers de acties voor uw weggever al dan niet voltooien.

Dit helpt u gekwalificeerde gegevens te krijgen en bespaart u tijd, zodat u niet hoeft te spitten in inzendingen die niet aan alle eisen voldoen.

Voor de deelnemer is het invullen van een Gleam-formulier veel sneller dan andere formulieren, omdat voor sommige inzendingen slechts één klik nodig is. Bijvoorbeeld, als een vereiste is om het weggevertje te tweeten, hoef je maar één keer te klikken en het is klaar.

Bij andere formulieren krijg je een link om te kopiëren en te plakken of moet je wachten op een pop-up.

Als u wilt, kunt u ook instellen dat sommige van uw invoeracties elke dag kunnen worden herhaald. U kunt uw deelnemers belonen door hen dagelijks te laten twitteren of delen op Facebook voor meer punten.

Met Gleam kunt u ook een YouTube-video insluiten om interactiever te zijn door uw bezoekers te laten zien wat ze zullen winnen of hoe ze aan uw weggeefactie kunnen deelnemen.

Hier is een voorbeeld van hoe het weggeefformulier eruit ziet:

Als je de giveaway op je WordPress site wilt uitvoeren, heeft Gleam een WordPress plugin om je te helpen. Hiermee kun je het formulier eenvoudig aan je site toevoegen.

Gleam is beschikbaar met vier apps - Competities, Beloningen, Galerijen en Captures. Deze kunnen afzonderlijk worden gekocht van $10-$29/maand elk. U kunt het volledige pakket kopen voor $97/maand (kortingen beschikbaar voor jaarabonnement).

Probeer Gleam gratis uit

7. Vyper

Vyper is een referral marketing platform waarmee je verschillende soorten social media wedstrijden kunt houden:

 • Virale wedstrijden/giften
 • Door de gebruiker gegenereerde inhoud
 • Mijlpaal Wedstrijden
 • Leaderboard wedstrijden

Met de super eenvoudige wedstrijdbouwer van Vyper kun je snel een campagne maken, de stijl aanpassen en kiezen hoe je de wedstrijd wilt weergeven (landingspagina, widget of embed).

Zie ook: RafflePress Review 2023: Is het de beste WordPress Wedstrijd Plugin?

Het hele platform is ontworpen om u meer verkeer, verwijzingen, aandelen, e-mailleads en klanten te bezorgen.

Niet alleen dat, maar het is uniek in de manier waarop het deelnemers aan een wedstrijd betrekt. U kunt een reeks beloningen instellen (1e plaats, willekeurige winnaar, mijlpalen enz.) en "bonusacties" instellen om mensen te belonen voor delen, liken, volgen en doorverwijzen.

En, Vyper behandelt niet alleen wedstrijden - gebruik het om pre-launch campagnes, loyaliteitscampagnes, ambassadeursprogramma's en nog veel meer uit te voeren. U kunt integreren met uw online winkel (bijv. Shopify) om zowel leads als inkomsten die via het platform worden gegenereerd te volgen.

Vyper begint vanaf 149 dollar/maand met maximaal 30.000 leads/maand.

Probeer Vyper gratis uit

8. Rafflecopter

Rafflecopter wordt beschouwd als een van de eenvoudigste en gemakkelijkste manieren om uw wedstrijd te organiseren. Solopreneurs gebruiken het vanwege het gemak en de snelheid, en grote merken gebruiken het vanwege de gerenommeerde campagnes. U kunt in minder dan drie minuten een weggeefactie starten, en het is gemakkelijk te integreren in uw site. Kopieer en plak gewoon de code en bepaal waar u de widget wilt weergeven.

Zo ziet het er bijvoorbeeld uit op je blog:

Het is eenvoudig om uw wedstrijd te stimuleren met één klik integratie met alle populaire sociale media platforms.

U kunt deelnemers meerdere mogelijkheden bieden om aan uw wedstrijd deel te nemen en u kunt deze acties ook wegen. Als een van uw doelstellingen bijvoorbeeld is om uw Twitter-volgers te laten groeien, kunt u meer gewicht geven - 3 vermeldingen in plaats van 1 - aan de deelnemers die u op Twitter volgen.

Rafflecopter biedt een gratis proefversie van hun Basic, Grow of Premium plan, waardoor het gemakkelijk is om hun service te testen en te zien of het voor uw bedrijf werkt.

U kunt Rafflecopter ook op uw Facebook-pagina gebruiken voor wedstrijden die gericht zijn op uw Facebook-gemeenschap.

Hoewel het Basis-plan alle functies van het gratis plan heeft, staat het prijsafbeeldingen op uw formulier toe voor slechts $13/maand. Als u integratie met één klik in uw e-maillijst wilt, zult u moeten kiezen voor het Groei-plan voor $43/maand of Premium voor $84/maand, dat ook analyses biedt en de verwijdering van het Rafflecopter-logo.

Probeer Rafflecopter gratis uit

9. Agorapulse

Agorapulse is vooral bekend als een social media management tool, maar het verdubbelt als een social media contest platform. Met de toevoeging van een CRM, Facebook apps en een analytics suite om uw bedrijf te helpen groeien.

Wat uniek is aan deze tool is hun diepgaande rapportagesysteem. Als u bekend bent met Facebook Analytics en hun beheertools, is Agorapulse veel intuïtiever en gericht op uw belangrijkste statistieken.

Er is een ROI-berekening, evenals inzicht in de beste dagen en tijden om te posten, en welk type medium de beste betrokkenheid oplevert.

Agorapulse heeft verschillende Facebook apps die je kunt gebruiken voor je sociale wedstrijd:

 • Facebook Quiz App
 • Facebook Foto Wedstrijd App
 • Facebook Sweepstakes App
 • Facebook Instant Win App
 • Facebook Persoonlijkheidstest App
 • Facebook Fan Stem App
 • Facebook Coupon App

Als je geïnteresseerd bent in het organiseren van een sociale wedstrijd met Agorapulse, kun je hun tijdlijnwedstrijd gratis uitproberen en kiezen tussen sweepstakes, fotowedstrijd of quiz voor je Facebook-pagina.

Als u meer functies en meer Facebook-apps wilt, moet u het Pro-plan proberen voor € 99/maand/gebruiker bij jaarlijkse betaling, met een limiet van 10.000 deelnemers. Als u onbeperkte deelnemers wilt, moet u kiezen voor het Advanced-plan voor € 149/maand/gebruiker.

Zie ook: Missinglettr Review 2023: Hoe maak je unieke social media campagnes? Probeer Agorapulse gratis uit

10. Woobox

Samen met Shortstack is Woobox geweldig als uw marketingstrategie Facebook-wedstrijden gebruikt.

Maar Woobox is ook perfect voor andere populaire sociale platforms zoals Vine, YouTube, Instagram en Pinterest.

Er zijn kant-en-klare campagnes om je op weg te helpen, zoals persoonlijkheidsquizzen, poll posts, coupons, sweepstakes en meer.

Het is eenvoudig om je sociale wedstrijd op te zetten. Woobox heeft een drag-and-drop functionaliteit om je te helpen je campagne aan te passen en je merkelementen, zoals je marketingafbeelding, toe te voegen.

In het dashboard kunt u het bericht instellen dat wordt gedeeld naar Twitter of Facebook wanneer bezoekers meedoen aan uw wedstrijd of weggeefactie.

Als het gemaakt is, ziet het er hier uit op je Facebook pagina:

Net als bij Wishpond hebt u, wanneer uw wedstrijd loopt, toegang tot uw analyses om uw promotie voor uw campagne te verfijnen.

Woobox heeft een gratis beperkt plan en vier betaalde plannen. Om onbeperkte deelnemers en campagnes te krijgen heb je minstens het Standaard plan nodig, dat $32/maand kost (jaarlijks gefactureerd). De twee hoogste plannen hebben 5 onbeperkte teamleden en toegang tot alle functies.

Probeer Woobox gratis uit

De beste tools voor social media-wedstrijden kiezen

Een social media-wedstrijd is een geweldige manier om naamsbekendheid op te bouwen en een hype voor uw bedrijf te creëren. En ze zijn geweldig voor het genereren van leads.

De beste tool voor sociale wedstrijden om uw inhoud te creëren en uit te voeren hangt af van uw behoeften en doelstellingen.

Voor de meeste gebruikers zal SweepWidget je beste optie zijn. Het platform heeft een enorme hoeveelheid functies en maakt het gemakkelijk om weggeefacties op je blog te embedden. Het is ook ideaal voor degenen die een gratis weggeef-app nodig hebben dankzij hun gratis plan.

Als je een wedstrijd-app nodig hebt waarmee je speciale landingspagina's voor je wedstrijden kunt maken, overweeg dan Woorise. Ze bieden een beperkt gratis plan en hebben de mogelijkheden om meer dan alleen verlotingen, weggeefacties en wedstrijden te houden. Je kunt ook pagina's voor het genereren van leads, quizzen, enquêtes en meer maken.

ShortStack is ideaal voor teams en bureaus. Ze bevatten alle functies die je nodig hebt om op hoog niveau social media wedstrijden te houden. Er is een landing page builder, en e-mail marketing inbegrepen.

Outgrow is een multifunctionele tool die allerlei soorten interactieve content ondersteunt, waaronder giveaways, quizzen, calculators en chatbots. Dit maakt het een ideale keuze voor contentmarketeers en contentteams die een gevarieerde contentstrategie willen ontwikkelen.

Wil je een compleet referral marketing platform dat giveaways, wedstrijden, leaderboards, ambassadeursprogramma's, loyaliteitscampagnes en meer biedt - kijk dan eens naar Vyper. Het is vooral populair bij e-commerce sites.

Wil je een super eenvoudige maar effectieve wedstrijd oplossing? Kijk dan eens naar Gleam.

Verwante lectuur: De beste social media management tools vergeleken.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.