7 beste domeinnaamregistrars vergeleken (editie 2023)

 7 beste domeinnaamregistrars vergeleken (editie 2023)

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar een registrar van domeinnamen om het perfecte domein voor uw bedrijf te kopen?

Het kiezen van de juiste domeinnaam is een essentiële stap bij het bouwen van een website. Het is echter ook belangrijk om de juiste domeinnaamregistrator te kiezen. De domeinnaamregistrator die u kiest, is van invloed op de kosten van uw domeinaankoop, uw hostingplan en nog veel meer, dus het is een goed idee om vanaf het begin de juiste te kiezen.

In dit artikel kijken we naar de beste domeinnaamregistreerders die er zijn om u te helpen beslissen welke de juiste is voor uw bedrijf.

Klaar? Laten we beginnen.

De beste domeinnaamregistreerders - samenvatting

  1. NaamSilo - Meest betaalbare domeinnaam registrar.
  2. Porkbun - Beste domeinnaam registrar met gratis privacy en SSL inbegrepen.
  3. Netwerk oplossingen - Beste domeinnaamregistrator voor nieuwe gTLD's (bijv. .tech, .io).

#1 - Namecheap

Namecheap is een van de meest populaire domeinregistreerders op het internet. Het heeft een supersimpele en gemakkelijk te gebruiken zoekfunctie die u kan helpen uw perfecte domeinnaam te vinden in slechts enkele seconden.

Zoals de naam al aangeeft, is Namecheap een geweldige site voor het vinden van goede deals en lage prijzen. In feite bieden ze regelmatig kortingen en promoties op bepaalde domeinextensies, bijvoorbeeld 30% .co of .store domeinen.

Wanneer u zoekt op Namecheap, is het gemakkelijk om precies te zien wat er beschikbaar is. Wanneer u zoekt naar een trefwoord, krijgt u een lijst met domeinen met betrekking tot dat trefwoord. Meestal kunt u een verscheidenheid aan verschillende domeinextensies bekijken als ze beschikbaar zijn.

Alle prijzen worden duidelijk weergegeven, zodat u gemakkelijk verschillende trefwoordvarianten en -extensies kunt vergelijken. Als uw gewenste domein al bezet is, kunt u wellicht een bod doen op het domein en te weten komen of de huidige eigenaar het wil verkopen.

Domeinen die zeer merkbare sleutelwoorden bevatten zoals 'bestdomains.com' zullen vaak een hogere waarde hebben. Namecheap helpt u te beslissen of een domeinnaam het geld waard is door deze zeer merkbare opties als premium te vermelden. Domeinnamen met korting en domeinen die onlangs zijn geregistreerd zijn ook duidelijk gemarkeerd.

Zodra u uw domein heeft gekozen, voeg het toe aan uw winkelwagen en ga naar de kassa. Alle domeinen op Namecheap worden geleverd met 1 jaar registratie, maar u kunt uw domein instellen voor automatische verlenging tijdens het betalingsproces. U kunt ook kiezen voor add-ons zoals EasyWP WordPress hosting, DNSPlus en SSL voor een extra vergoeding.

Naast de zoekfuncties voor domeinnamen, is het ook super eenvoudig om domeinen over te dragen met Namecheap. Schakel gewoon de schakelaar op de homepage van registreren naar overdragen, en u kunt uw overdracht in slechts een paar seconden voltooien.

Kortom, Namecheap is een van de beste domeinregistreerders die er zijn dankzij de ruime keuze aan domeinen en add-ons en het gebruiksgemak.

Probeer Namecheap vandaag nog

#2 - DreamHost

In tegenstelling tot sommige andere opties op deze lijst, DreamHost DreamHost is in de eerste plaats een hostingprovider. Wat echter geweldig is aan het hosten van uw site bij DreamHost is dat elk hostingpakket een gratis domeinregistratie bevat.

Het kiezen van een host die ook een gratis domeinregistratie zoals DreamHost omvat kan helpen om het opzetten van uw website dat beetje makkelijker, omdat het elimineert de noodzaak om uw domein apart te kopen en over te dragen of te verwijzen naar uw host.

DreamHost hostingpakketten beginnen al vanaf $2,59/maand, dus kiezen voor deze optie kan een betaalbare manier zijn om een site van de grond te krijgen en geld te besparen op de aanschaf van een domeinnaam.

Als u echter nog bezig bent met het afwegen van uw hostingopties kunt u ook apart domeinnamen kopen via DreamHost. DreamHost biedt een reeks van 400+ TLD's van .com tot .design.

Ze hebben een eenvoudige, maar makkelijk te gebruiken zoekfunctie die u kan helpen de perfecte domeinnaam met gemak te vinden. Wat geweldig is aan DreamHost is dat u domeinnaam privacy krijgt zonder extra kosten. U krijgt ook toegang tot gratis subdomeinen en eenvoudige transfers. Andere gratis add-ons zijn SSL-certificaten en aangepaste naamservers.

DreamHost is de perfecte all-in-one hosting oplossing voor beginners die nieuw zijn in het proces van het opzetten van websites. Met uw domein en hosting allemaal in een keurig pakket kan het leven een stuk makkelijker maken, en DreamHost biedt ook een aantal andere gunstige tools die u kunnen helpen.

Ze bieden bijvoorbeeld een WordPress website builder, e-mail hosting en Google Workspace, en meer. U heeft zelfs toegang tot pro services zoals marketing, design en webontwikkeling. Al met al is het de perfecte keuze als u op zoek bent naar zowel een nieuwe domeinnaam als een betrouwbare hosting provider.

Probeer DreamHost vandaag nog

#3 - Domain.com

Domein.com is een grote naam in de domeinregistratie-industrie, en beheert een enorme database van topleveldomeinen.

De homepage van Domain.com is netjes en eenvoudig en bevat alleen een zoekbalk. Voer gewoon de door u gekozen sleutelwoorden in en u krijgt binnen enkele seconden een groot aantal domeinnaamopties te zien.

Wanneer u uw resultaten bekijkt, kunt u aan de rechterkant duidelijk de prijs van elk domein zien. Domeinen met een hoge waarde zijn gemarkeerd als Premium om u te helpen de duurdere en waardevolle opties te markeren. Naast de kosten van de domeinnaam hebt u de optie om domeinprivacy en -bescherming toe te voegen voor $8,99/jaar.

Zodra u uw domein koopt, hebt u toegang tot een reeks beheeropties zoals DNS-beheer, e-mailaccounts en doorsturen, bulkregistratie, overdrachtsopties en meer.

Zie ook: 5 manieren om een betrokken gemeenschap op te bouwen op sociale media

Bij Domain.com hebt u de optie om vooraf voor 1 of 2 jaar registratie te betalen. In sommige gevallen verdient het de voorkeur om voor twee jaar vooraf te betalen, omdat u zich dan geen zorgen hoeft te maken dat u in het eerste jaar niet kunt verlengen en u zich kunt richten op het bouwen en uitbreiden van uw site. U kunt ook extra's toevoegen zoals SSL-certificaten, Sitelock-beveiliging en Google Workspace-abonnementen.

Als u problemen hebt met de aankoop of overdracht van uw nieuwe domeinnaam, kunt u hun supportteam bellen of online met hen chatten. Ze hebben zelfs een uitgebreid kenniscentrum met een reeks nuttige hulpmiddelen.

Vergeleken met andere opties op deze lijst, doet domain.com precies wat er op het blik staat - het is een registrator zonder franje en verder niets. Hoewel er bij het afrekenen enkele opties voor add-ons zijn, biedt domain.com geen enkele vorm van hosting of WordPress-diensten.

Daarom is het het meest geschikt voor mensen of bedrijven die al een hostingprovider hebben, en alleen een betaalbare domeinnaam nodig hebben die gemakkelijk te verlengen en over te dragen is.

Probeer Domain.com vandaag nog

#4 - NameSilo

NaamSilo NameSilo is een domeinnaamregistratiebedrijf dat zich richt op het helpen van gebruikers bij het vinden van goedkope, veilige en beveiligde domeinnamen. Op de homepage pocht NameSilo dat het goedkoper is dan andere populaire registratiebedrijven zoals GoDaddy, Name.com en Google Domains.

Domeinnamen van NameSilo beginnen al vanaf $0,99 en er zijn andere kortingsopties beschikbaar om aankopen nog goedkoper te maken.

Als u bijvoorbeeld domeinnamen in bulk koopt, biedt NameSilo een reeks aantrekkelijke kortingen. U kunt ook deelnemen aan het kortingsprogramma voor nog meer kortingen. De registrar van NameSilo beschikt over miljoenen unieke domeinen, met meer dan 400 verschillende domeinextensies.

Om uw perfecte domeinnaam te vinden, hoeft u alleen maar naar de door u gekozen trefwoorden te zoeken in het zoekvak op de homepage. U krijgt dan een lijst met opties te zien die u kunt kopen, of waarop u kunt bieden als ze al in het bezit van iemand zijn.

Het leuke van winkelen bij NameSilo is dat ze u niet alleen de prijs van het eerste jaar registratie laten zien, maar ook hoeveel de domeinnaam zal kosten om te verlengen. Bij sommige registrars zijn de verlengingskosten hoger dan de oorspronkelijke prijs. Bij NameSilo is het echter meestal hetzelfde bedrag als het eerste jaar of minder.

Zodra u een domein heeft gekozen, kunt u kiezen uit een aantal extra's die NameSilo aanbiedt. U kunt domeinbescherming en privacy toevoegen voor $9 en een SSL-certificaat voor $9,99/jaar. U heeft ook de mogelijkheid om de NameSilo websitebouw tools te gebruiken.

Naast dit alles biedt NameSilo ook verschillende hostingpakketten aan. Pakketten met 20GB opslagruimte, een website, cPanel, eenvoudige WordPress installatie, een websitebouwer en e-mail beginnen al vanaf $2,99/maand.

Het belangrijkste voordeel van hosting bij NameSilo is dat het super betaalbaar is en dat u veel extra voordelen krijgt als onderdeel van uw hostingpakket. Als u op zoek bent naar een blog of website voor een klein budget, kan NameSilo de juiste optie voor u zijn.

Probeer NameSilo vandaag nog

#5 - GoDaddy

GoDaddy is een titaan in de domeinnaamregistratiebranche en biedt een geweldige optie voor e-handelaren die nieuwe websites willen opzetten.

Zoals veel van de opties op deze lijst heeft GoDaddy een enorme database met domeinnamen waaruit u kunt kiezen, en .com-namen kunnen al beginnen vanaf $0,01 voor de eerste twee jaar. U kunt gemakkelijk door de database bladeren en zowel premium als gewone domeinnamen vinden met meer dan 400 verschillende extensies.

U kunt ervoor kiezen om domeinen voor maximaal 10 jaar vooruit te kopen en domeinprivacy en -bescherming is beschikbaar vanaf $9,99/maand. Er zijn ook verlopen domeinveilingen.

Naast domeinnaamdiensten biedt GoDaddy ook een selectie van hostingplannen. Als je een e-commerceverkoper bent, dan is GoDaddy hosting zeker het overwegen waard. Niet alleen krijg je een gratis domeinnaam inbegrepen bij hun WooCommerce hostingplan, maar er is ook een reeks andere voordelen.

GoDaddy's WooCommerce hosting plan heeft diepe WooCommerce integratie, waardoor het opzetten van een e-commerce winkel snel en probleemloos verloopt. Het wordt geleverd met meer dan $ 6000 aan WooCommerce extensies en automatische WordPress updates en patching.

Met dit hostingplan heb je ook toegang tot GoDaddy's betalingsplatform-plugin, waarmee je naadloos een betalingsoptie kunt integreren in je website. Deze wordt vooraf geïnstalleerd en geactiveerd in WordPress nadat je je hebt aangemeld, dus dit kan de installatietijd van je winkel aanzienlijk verkorten.

Voor e-commerce handelaren die op zoek zijn naar een domeinnaam, hostingdiensten en websitebouw tools, biedt GoDaddy de volledige pakketten. WooCommerce hosting begint al vanaf $15,99 per maand, en met een gratis domein erbij, betekent dit dat het super goedkoop is om je e-commerce winkel van de grond te krijgen.

Probeer GoDaddy vandaag

#6 - Porkbun

Porkbun is een in de VS gevestigde domeinnaam registrar met een uitgebreide database van TLD's. Porkbun gaat er prat op dat het een eenvoudige en probleemloze manier is om domeinen en add-ons aan te schaffen. Porkbun biedt een eenvoudig te gebruiken zoekfunctie die u kunt gebruiken om enkele of bulk domeinen te zoeken.

Porkbun heeft domeinen met meer dan 400 verschillende extensies. In veel opzichten lijkt Porkbun op registrators als NameSilo of NameCheap, maar ze hebben een veel kleinere aanhang en waarschijnlijk een betere service.

Als het op addons aankomt, is Porkbun een geweldige optie. Terwijl de meeste bedrijven ongeveer $10+ vragen om privacy en bescherming aan uw domein toe te voegen, en een SSL-certificaat, heeft Porkbun dit standaard gratis. Dit is een belangrijk voordeel als u een budget hebt en niet wilt dat de prijs van uw domein omhoog schiet als u bij de kassa komt.

Naast hun domein add-ons, krijg je ook een gratis proefperiode van hun e-mail en hosting diensten wanneer je een domein koopt. Dit is een enorme bonus als je nog steeds je opties afweegt als het gaat om hosting providers.

U kunt de hostingpakketten van Porkbun tot 15 dagen uitproberen voordat u een beslissing neemt. Porkbun biedt WordPress, PHP en Static hosting voor slechts $5/maand.

Als u besluit dat u niet tevreden bent met Porkbun hosting zodra uw proefperiode eindigt, is het super eenvoudig om uw domein over te dragen. Over het geheel genomen is Porkbun een geweldig alternatief voor andere grote domeinnaam registrars omdat er geen verborgen kosten zijn, en essentiële add-ons zoals SSL en privacy bescherming zijn inbegrepen in de prijs.

Probeer Porkbun vandaag

#7 - Netwerkoplossingen

Netwerk oplossingen is een van de oudste domeinnaamregistreerders op de markt. Ze bestaan al meer dan 25 jaar en ze zijn nog steeds sterk. In die tijd hebben ze duizenden websites bediend, waaronder kleine bedrijven en Fortune 500-bedrijven.

Network Solutions is een goede optie als u van plan bent een nieuw gTLD (generic Top Level Domain) te registreren. Ze hebben momenteel speciale aanbiedingen voor .tech , .site en .store domeinen, dus nu is de perfecte tijd om er een te pakken als je in de markt bent.

Omdat dit soort TLD's minder populair zijn dan traditionele domeinen zoals .com en .org, is het meestal veel gemakkelijker om uw merknaam of doelzoekwoord veilig te stellen.

Helaas heeft Network Solutions geen duidelijke prijsstructuur. Ze vermelden de prijzen van hun domeinen niet van tevoren en u moet een paar pagina's in het afrekenproces doorlopen voordat ze het u zelfs vertellen, wat een beetje een gedoe is.

Ze zeggen ook dat de prijzen voor domeinregistratie kunnen variëren, maar voor het .com-domein dat ik heb getest, bedroeg de prijs $25/jaar, met kortingen voor langere termijnen. Dit is waarschijnlijk een vrij goede benchmark.

Network Solutions biedt veel functies, zoals eenvoudig online accountbeheer, ondersteunde subdomeinen, automatische verlengingen (zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken dat uw domein vervalt), domeinoverdrachtsloten voor extra veiligheid, eenvoudig DNS-beheer en meer.

Ze bieden ook uitstekende online ondersteuning, met een uitgebreide kennisbank vol how-to gidsen en antwoorden op veelgestelde vragen.

Als het domein dat u wilt niet beschikbaar is, biedt Network Solutions ook een Certified Offer Service, waarmee u een anoniem bod kunt doen om het te kopen van de huidige houder. U kunt zich ook aanmelden voor meldingen wanneer een domein beschikbaar komt via een RSS-feed.

Naast domeinnaam registratie, biedt Network Solution ook andere diensten om u te helpen uw bedrijf te laten groeien. Dit omvat verschillende web hosting pakketten, intuïtieve website en e-commerce winkel bouwers, professionele e-mail hosting, en zelfs online marketing tools en diensten.

Zie ook: 10 beste webanalysetools voor 2023: krijg zinvolle website-inzichten Probeer Network Solutions vandaag nog

De juiste domeinnaamregistrar voor uw bedrijf kiezen

Let bij het kiezen van een domeinregistrator op belangrijke factoren als prijs, registratieperiode en kosten voor domeinoverdracht. De prijzen variëren afhankelijk van de waarde van de domeinnaam en de extensie.

Het is ook een goed idee om de verlengingskosten, overdrachtskosten en addons te controleren voordat u een registrar voor uw domeinnaam kiest.

Als u nog steeds niet zeker weet welke optie u moet kiezen, kunt u niet verkeerd gaan met een van onze top drie:

    Als u meer wilt weten over het opzetten van een website, bekijk dan enkele van onze andere berichten zoals Domeinnaamideeën: 21 manieren om snel een websitenaam te bedenken en Hoe kies ik een webhost: de beginnersgids.

    Patrick Harvey

    Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.