15+ manieren om uw Facebook-groep 3x zo snel te laten groeien

 15+ manieren om uw Facebook-groep 3x zo snel te laten groeien

Patrick Harvey

Wil je je Facebook-groep sneller laten groeien?

Misschien ben je net een Facebook-groep begonnen of wil je een bestaande groep naar een hoger niveau tillen.

In dit bericht leert u hoe u uw Facebook-groep kunt laten groeien, zodat u een groter deel van de 2 miljard sterke Facebook-gebruikersbasis in handen krijgt.

Laten we beginnen:

1. Gebruik giveaways en wedstrijden om uw groep te promoten

Giveaways en wedstrijden zijn een van de meest effectieve marketingtactieken die u ter beschikking staan.

U kunt ze gebruiken om verkeer te genereren, meer volgers op sociale media te krijgen en uw e-maillijst te laten groeien.

Maar je kunt ze ook gebruiken om je Facebook groep te promoten.

Eerst moet u een prijs bedenken die u kunt weggeven. Dat kan van alles zijn, van gratis toegang tot een van uw producten tot een Amazon-cadeaukaart.

U kunt ook samenwerken met een merk dat de prijs kan leveren in ruil voor wat promotie.

Om deze giveaway mogelijk te maken, heb je een giveaway-app zoals SweepWidget nodig om je te helpen. De sleutel om deze tactiek te laten werken is dat een van de giveaway-inschrijvingsmethoden moet zijn om je Facebook-groep te bezoeken.

Dit is hoe je kunt beginnen:

 1. Aanmelden voor een gratis account bij SweepWidget.com - U kunt upgraden naar een betaalde account als u wilt, maar hun gratis account is voldoende om dit te laten werken.
 2. Selecteer "Nieuwe Giveaway". - Hier vult u alle details in voor uw giveaway.
 3. Uw invoermethoden aanpassen - Op dezelfde pagina hebt u de mogelijkheid om uw deelnamemethoden te selecteren. U kunt verschillende methoden toevoegen, zoals lid worden van uw e-maillijst, u volgen op Twitter, of iets anders. U moet "Facebook" selecteren en vervolgens "Groep bezoeken" - dit zal ervoor zorgen dat deelnemers aan de giveaway uw groep bezoeken. Het is echter de moeite waard om andere deelnamemethoden toe te voegen die deelnemers zullen aanmoedigen om uwgiveaway.
 1. Kies hoe u uw weggevertje presenteert - Je kunt je weggevertje in een blogpost opnemen of SweepWidget de landingspagina van je weggevertje laten hosten. Beide manieren werken.
 2. Deel uw weggevertje - Zodra uw weggever live is, deel uw weggever zo veel mogelijk. Deel hem op uw sociale media, e-mail uw abonnees, deel hem binnen uw Facebook-groep, en overal waar u maar kunt bedenken.

En dat is alles wat je hoeft te doen om je weggevertje te starten.

Na afloop kun je SweepWidget gebruiken om willekeurig een winnaar te kiezen. Daarna hoef je alleen nog maar je winnaar(s) bekend te maken en je prijs of prijzen te bezorgen.

Zie ook: De beste MailChimp alternatieven voor 2023 (vergelijking)

Een van de gemakkelijkste manieren om veel van de juiste mensen naar je Facebook-groep te lokken is door een link in je hoofdnavigatiemenu te plaatsen.

Deze mensen zijn naar alle waarschijnlijkheid uw exacte doelgroep, omdat ze uw blog al lezen. Dat maakt het waarschijnlijk dat ze de kans grijpen om lid te worden van uw Facebook-groep.

Je kunt "community" of "Facebookgroep" in je menu schrijven, zoals deze groepseigenaren hebben gedaan:

Een geniale strategie om op de automatische piloot nieuwe leden te werven is om de link naar je Facebookgroep in je e-mailhandtekening te zetten. Op die manier is elke e-mail die je verstuurt een kans om een nieuw lid te werven.

Zoals u kunt zien in de voorbeelden hierboven en hieronder - zijn er verschillende creatieve manieren om het uit te voeren. Beide maken het ongecompliceerd voor mensen om lid te worden van uw groep met de klik van een knop goed je slaapt!

4. Deel het op je YouTube-kanaal

Het is vast geen verrassing dat video-inhoud de zakenwereld stormenderhand verovert.

Als inhoud koning is, dan is video-inhoud zeker koningin.

Op dit moment worden er dagelijks meer dan 500 miljoen uren geconsumeerd op YouTube, waardoor het het perfecte platform is om je groeiende Facebook-groep te promoten.

Hoe kun je je Facebook-groep promoten op YouTube?

 • Gebruik tekstoverlays in uw video's om kijkers aan te sporen lid te worden van uw groep
 • Zet een link naar je Facebook groep in elke video, in de beschrijving.
 • Vermeld uw groep als een CTA aan het einde van uw video's.

Let op: Als je niet veel tractie krijgt op YouTube, bekijk dan ons artikel over hoe je een YouTube-kanaal kunt promoten.

5. Stuur een massabericht op Facebook

Voeg nooit doelloos mensen toe aan je groep zonder hun toestemming. Het is een opdringerige methode om nieuwe leden te krijgen die mensen zal irriteren voordat ze de kans hebben om verliefd te worden op je groep.

Denk eens na. Hoeveel Facebook groepen zijn er aan u toegevoegd zonder uw toestemming? Het is vervelend, nietwaar?

Je wilt toch niet iedereen in je groep.

U wilt de rechts mensen.

Zij zijn je doelgroep.

Zij die uw inhoud verslinden, zich inschrijven voor uw gratis opt-in acties, betalen voor uw producten of diensten en uw trouwe fans worden.

Als u uw e-maillijst wilt uitbreiden, blogverkeer wilt winnen en meer geld wilt verdienen met uw nieuwe groep - is het verstandig om kieskeurig te zijn met wie u in uw groep toelaat.

Hoe verstuur je een massabericht?

 • Ga door je vriendenlijst op Facebook om mensen te vinden die relevant zijn voor het doel van je groep.
 • Voeg al die mensen toe aan een nieuw bericht op Facebook Messenger
 • Nodig hen uit voor uw Facebook-groep door hen te vertellen voor wie uw groep is, wat het doel ervan is en waarom uw groep zich onderscheidt.

Het is het perfecte alternatief voor het toevoegen van mensen zonder hun toestemming. U zult zien dat mensen verzoeken om lid te worden van uw groep en langzaam tractie krijgen.

6. Maak een Pinterest-grafiek voor je groep

Met maandelijks 175 miljoen actieve gebruikers op Pinterest is het de plek bij uitstek geworden voor bloggers, marketeers en ondernemers.

Het is alleen maar logisch dat je naar deze marketing krachtpatser gaat wanneer je je Facebook groep probeert te promoten.

Het is een van de snelste manieren om inhoud gezien te krijgen op het web, en het duurt veel langer dan posten op Facebook of Twitter.

Je kunt een beginnersvriendelijke tool zoals Canva gebruiken om afbeeldingen zoals deze te maken:

Als u Twitter niet gebruikt om uw inhoud, producten en diensten te promoten, dan mist u veel. En hetzelfde geldt voor uw Facebook groep.

Elke dag gaan er meer dan 500 miljoen tweets de deur uit, waardoor het een uitdaging is om je inhoud lang genoeg te laten hangen om gezien te worden.

Dus wat heeft het voor zin om te proberen je groep te promoten op Twitter?

De sleutel tot het in de gaten houden van een stuk inhoud op Twitter is om het bovenaan je feed te "pinnen".

Maak een opvallende afbeelding, plaats hem op Twitter en "pin hem" zodat hij als eerste wordt gezien wanneer iemand op uw account stuit.

8. Plaats het op de zijbalk van uw website

Uw website is een uitstekende plaats om reclame te maken voor uw nieuwe Facebook-groep. Als u een Facebook-groep hebt gemaakt die samenhangt met uw blog, dan hebt u al een voorsprong.

De reden: je hebt dezelfde doelgroep voor zowel je blog als je Facebookgroep.

Dus alle enthousiaste fans die op je blog rondhangen zullen de kans grijpen om lid te worden van je nieuwe groep op Facebook.

Hierboven staan twee opvallende voorbeelden van hoe verschillende bloggers een link naar hun Facebook-groep in hun sidebar konden toevoegen.

9. Maak een welkomstmail of -reeks

Een geweldige strategie om je Facebook-groep voor meer ogen te krijgen is om het te vermelden aan elke persoon die zich inschrijft op je e-maillijst.

Wanneer u zorgvuldig een welkomstmail of een welkomstreeks voor nieuwe abonnees opstelt, zorg er dan voor dat u hen uitnodigt om lid te worden van uw Facebook-groep.

Dit betekent dat elke nieuwe abonnee een uitnodiging krijgt voor je Facebook-groep.

Bovendien weet je dat ze al genieten van je inhoud - dus de meeste van die abonnees zullen de perfecte kandidaat zijn voor je groep.

U zult de link ook in elke nieuwsbrief of e-mail die u verstuurt willen plaatsen. Hoewel het niet dezelfde hoge open rates heeft - kan het nog steeds een effectieve tactiek zijn om uw nieuwe groep te laten groeien.

10. Koppel het aan uw Facebook-pagina

Het gebruik van Facebook-bedrijfspagina's is bijna overbodig geworden door de enorme daling van het organische bereik.

Het is om meerdere redenen nog steeds gunstig voor uw bedrijf om een Facebook-pagina te hebben - maar de dagen dat u rechtstreeks bezoekersstromen van Facebook-pagina's ziet, lijken voorbij.

Ze hebben echter bewezen een uitstekende manier te zijn om Facebook-groepen te promoten - door je groep te koppelen aan je Facebook-pagina.

Hoe koppelt u uw Facebook-groep:

 1. Ga naar je "instellingen", en dan "pagina bewerken".
 2. Voeg vervolgens het tabblad "groepen" toe aan uw pagina

Dan krijg je een tabblad "groepen", zoals hieronder afgebeeld:

Zodra uw publiek op dat tabblad klikt, krijgen ze toegang tot uw Facebook-groep!

De meeste bloggers of bedrijfseigenaars die Facebookgroepen gebruiken om hun blogverkeer te laten groeien, zien een groot deel van hun verkeer uit deze Facebookgroepen. Ze zijn krachtig als je ze goed gebruikt.

Bijna elke Facebook-groep heeft dagelijkse thread prompts. Ze zijn een geweldige manier om je groepsleden te betrekken en actief te houden.

Bij sommige kun je op bepaalde dagen elk type promotie plaatsen.

Zolang je de regels van elke thread leest, kun je je Facebook-groep op deze manier promoten. Dit werkt bijzonder goed in groepen met een soortgelijk publiek als dat van jou.

Om de aandacht van uw doelgroep te trekken, schrijft u een zin of twee bij de link.

Iets intrigerends om ze binnen te halen.

Iets dat hen precies vertelt waarom ze op "join group" moeten klikken.

Er zijn tal van plaatsen waar u links naar uw groep kunt plaatsen, overal op uw website. We hebben het al gehad over uw navigatiemenu en uw zijbalk, maar we zijn nog lang niet klaar!

Uw website is uw beste kans om nieuwe groepsleden te werven, omdat uw publiek al geïnteresseerd is in uw inhoud.

Ze zullen de sprong naar je nieuwe groep zonder nadenken maken!

 • Uw homepage
 • Het kleine voettekstmenu
 • Uw over pagina
 • Uw contactpagina
 • Aan het einde van elke blogpost

Hier is een voorbeeld van een bedrijfseigenaar die haar Facebook-groep effectief adverteert op haar homepage:

Zoals je kunt zien, heeft ze sociaal bewijs gebruikt om haar publiek naar haar Facebook-groep te lokken. Als je nog geen sociaal bewijs hebt, kun je je bezoekers verleiden met de juiste tekst en ontzagwekkende afbeeldingen.

Je zult ook zien dat ze "Word onmiddellijk lid" gebruikt als haar Call-to-Action. Dit stimuleert de urgentie, en het werkt waarschijnlijk goed om nieuwe leden te converteren naar haar Facebook-groep.

Meer hulp nodig met sociaal bewijs? Bekijk onze beginnersgids.

13. Promoot uw groep op uw bedankpagina's

Als u opt-in aanbiedingen of betaalde producten op uw blog heeft, dan heeft u zeker "dank u" landingspagina's die verschijnen nadat de bezoeker zijn e-mailadres heeft ingevoerd.

"Dank u" pagina's worden op zijn minst over het hoofd gezien.

Wanneer iemand net de goederen, aka, zijn e-mailadres heeft gegeven - dat betekent dat hij uw inhoud en uw merk waarschijnlijk al aanbidt.

De timing kan niet beter zijn om hen te vragen lid te worden van je Facebook groep.

Hier is een voorbeeld van hoe een blogger haar "dank u"-pagina gebruikte om precies dat te doen:

14. Voeg het toe aan uw social media content schema

Tijdens de drukte van het runnen van een bedrijf is het maar al te gemakkelijk om een van de slimste manieren te vergeten om je Facebook-groep op te laten vallen.

De meeste eigenaren van Facebook-groepen plaatsen de eerste week een prachtige afbeelding op sociale media om reclame te maken voor hun groep - maar daarna sterft het langzaam uit.

En dat geldt ook voor de conversiepercentages van hun Facebookgroep.

Grote fout.

Dit is wat je in plaats daarvan moet doen:

Stel een social media scheduling tool in en gebruik deze om je Facebook groep te cross-promoten op andere social media platforms.

Tools die de mogelijkheid bieden om social media berichten te recyclen werken hier het beste. Zo wordt je Facebook Groep op de automatische piloot gepromoot.

Maak het een vast onderdeel van uw social media marketing strategie, en het zal veel opleveren.

Zie ook: 27+ Beste WordPress Fotografie Thema's Voor 2023

Pinterest groepsborden zijn marketing krachtpatsers - met de mogelijkheid om duizenden of zelfs miljoenen mensen te bereiken.

Het is dus logisch dat bijna elke ondernemer en blogger op Pinterest minstens één groepsbord heeft.

Een gemeenschappelijk thema van deze bedrijfseigenaren is het plaatsen van een link naar hun Facebook-groep aan het einde van de beschrijving van het groepsbord.

Deze eigenaar van het groepsbord vermeldt haar Facebook-groep direct in de beschrijving van het groepsbord:

Dit is een briljante zet, aangezien middelgrote tot grote groepsboards dagelijks grote hoeveelheden verzoeken krijgen om lid te worden van hun boards. Dat zijn heel wat ogen die haar link zien.

16. Gebruik je Instagram Bio om reclame te maken voor je Facebookgroep

Op Instagram heb je maar één klein plekje om een grote eerste indruk te maken.

Een klein gebied compleet met een link.

Eén link van de 10 die je waarschijnlijk in je hoofd hebt zitten.

In het beginstadium van de groei van je Facebookgroep is het echter het slimst om die link zo lang mogelijk te gebruiken voor je Facebookgroep.

Zo kun je je groep op de automatische piloot laten groeien, zoals veel van deze strategieën.

Je kunt het later altijd nog veranderen, of het zo instellen dat je Facebook-groep slechts een paar dagen per week wordt getoond als je andere links hebt die je graag wilt delen.

Je haalt echter het meeste uit je bio door een van deze Instagram bio link tools te gebruiken om een speciale social media landingspagina te maken.

17. Gebruik Facebooklevens om je groep te promoten

Het lijdt geen twijfel dat Facebook-bedrijfspagina's niet meer zo effectief zijn als vroeger, tenzij je er veel geld voor over hebt. Maar ze kunnen nog steeds op veel manieren nuttig zijn - als je weet hoe je ze moet gebruiken.

Twee belangrijke manieren om te slagen met Facebook pagina's:

 1. Deelnemen aan Facebook-advertenties om uw bereik te verbeteren
 2. Facebook live video's maken
 3. Gebruik je pagina om te linken naar je Facebook groep en je website

Wat betreft Facebooklevens - u hebt een kans om uw Facebookgroep langdurig te promoten.

Soms zie je Facebook-levens in je nieuwsfeed een week nadat het live is geplaatst.

Dus wanneer je een Facebook live video maakt op je Facebook pagina - moet je altijd je groep vermelden.

Combineer dat met een link in de beschrijving van de video, en je hebt goud in handen.

Verwant: Hoe Facebook Live te gebruiken: tips & beste praktijken

Inpakken

Een Facebook-groep beginnen lijkt misschien een zware strijd, maar ik kan u verzekeren - het wordt gemakkelijker en het is een uitstekende marketingtactiek die uw bedrijf kan katapulteren.

Zeker als je de juiste strategieën hebt, gaat de groei van je groep op de automatische piloot.

Je hebt de mogelijkheid om een bloeiende gemeenschap op te bouwen vol enthousiaste en trouwe fans.

Fans die als eerste in de rij staan voor elk betaald product dat je hebt.

Ze komen voor elk webinar.

Verslind elke blogpost.

En ze zullen lovend zijn over je betaalde aanbod, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Al met al zijn ze de droom van een ondernemer.

Verwante lectuur:

 • 8 krachtige social media management tools om uw sociale aanwezigheid te vergroten.
 • 11 beste alternatieven voor Facebook-groepen om uw online gemeenschap te versterken.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.