9 Beste ActiveCampaign Alternatieven (2023 Vergelijking)

 9 Beste ActiveCampaign Alternatieven (2023 Vergelijking)

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar een alternatief voor ActiveCampaign, maar hebt u hulp nodig bij uw keuze? Wij hebben het voor u geregeld.

ActiveCampaign is een populaire optie voor wie e-mail- en marketingautomatiseringsfuncties nodig heeft, maar het is niet de beste keuze voor iedereen.

Ten eerste is het niet het meest toegankelijke platform om te gebruiken. Vergeleken met de meeste concurrenten is het zelfs een grotere uitdaging.

Geen nood; dit bericht vergelijkt de beste ActiveCampaign-alternatieven en behandelt de belangrijkste kenmerken, voor- en nadelen, prijzen en meer - de meeste zijn veel gemakkelijker te gebruiken.

Laten we beginnen.

De beste ActiveCampaign alternatieven - samenvatting

TL;DR:

  1. MailerLite - Beste budget alternatief met een gratis plan.
  2. Omnisend - Het beste voor e-commerce.
  3. Brevo - Het beste voor SMS en transactionele e-mails.
  4. Druppel - Een andere solide optie voor e-commerce platforms.
  5. HubSpot - Het beste voor ondernemingen.
  6. AWeber - Nog een lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken platform.
  7. GetResponse - Beste alles-in-één alternatief.

#1 - Moosend

Moosend is een e-mailmarketingplatform dat voor kleine bedrijven een van de meest toegankelijke hulpmiddelen is voor geavanceerde automatisering.

Met de software kunt u snel e-mails afleveren met sterk gepersonaliseerde inhoud voor elk van uw abonnees, gebruikmaken van volledig aanpasbare sjablonen met een drag-and-drop bouwer, en de betrokkenheid meten met A/B-tests.

U kunt kiezen uit meer dan 40 gratis sjablonen waarmee u merknieuwsbrieven kunt versturen, van 'Skincare', dat ideaal is voor alles wat met schoonheid te maken heeft, 'Bubble Tea Shop' voor wie een online bezorgservice heeft, tot 'Billie Jean' voor het promoten van eBooks.

De sjablonen op ontwerpniveau zijn zo klaar als je wilt - meer dan indrukwekkend, als je bedenkt hoeveel tijd je kunt besparen. Moosend biedt ook analyses die opens, clicks, social shares en uitschrijvingen bijhouden, evenals geavanceerde segmentatie, bewerkbare e-mail inschrijfformulieren en de waardevolle optie om te importeren naar WordPress.

Veel gemakkelijker wordt het niet als u net begint met e-mailmarketingautomatisering.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Krachtige analyses die u op koers houden Sommige geavanceerde functies zijn niet beschikbaar en kunnen elders worden gevonden.
Intuïtieve interface met snel laden Sjablonen voor inschrijvingsformulieren zijn een beetje eenvoudig
Meer dan 40 ontwerpsjablonen die tijd besparen Niet veel directe integraties met derden
Landing page builder met countdown timers om leads te genereren

Prijzen

Moosend komt in twee plannen: Pro en Enterprise. Pro kost $9 per maand voor 0-500 abonnees en $315 voor maximaal 50.000 abonnees - u krijgt ook onbeperkte e-mails, geautomatiseerde workflows en landingspagina's. U kunt jaarlijks betalen tegen een gereduceerde prijs.

Voor de Enterprise-tier moet u een aangepaste offerte aanvragen, maar deze biedt prioritaire ondersteuning en een toegewijde accountmanager.

Een gratis proefperiode van 30 dagen is beschikbaar en er is geen creditcard nodig.

Probeer Moosend Gratis

#2 - MailerLite

MailerLite is betaalbare e-mailmarketingsoftware, ideaal voor wie een budgetoplossing zoekt voor ActiveCampaign met behoud van de meeste geavanceerde functies.

U kunt kiezen uit niet één, maar drie editors om uw e-mailcampagnes te maken: een drag-and-drop editor met vooraf gemaakte blokken, een rich-text email voor het toevoegen van afbeeldingen, CTA-knoppen en video's, en u kunt aangepaste campagnes vanaf nul maken met de HTML-editor.

Met MailerLite kun je gratis foto's en GIF's van hoge kwaliteit importeren rechtstreeks van het bestandsbeheer, integreert met e-commerce platforms zoals Shopify en WooCommerce, en biedt analyses waarmee u verkopen en opens kunt volgen. U kunt zelfs aangepaste enquêtes en e-mailpeilingen maken.

Ik hou vooral van de aangepaste enquêteregels die resulteren in dynamische enquêtes; met andere woorden, de enquêtes voeren acties uit op basis van de keuzes van uw abonnees. Het is een geweldige manier om een publiek betrokken te houden, stelt u in staat de klanttevredenheid te meten en laat hen hun mening delen zodat u uw strategie kunt vormgeven.

Met een uitstekende gebruikersinterface en een uitstekende e-mailbezorging, doet MailerLite veel goed voor een respectabele prijs.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Gebruiksvriendelijke tool met eersteklas emaildeliverability Vergeleken met ActiveCampaign, ontbreken functies zoals alles-in-één CRM en geavanceerd segmentatiesysteem
UI is snel, efficiënt en goed gepresenteerd Automatisering is basaal in vergelijking met anderen
Geweldige drag-and-drop editor met veel sjablonen om uit te kiezen Zowel de oude als de nieuwe MailerLite-versie zorgen voor verwarring door bugs in de back-end.
Gedetailleerde analyses, dynamische enquêtes en enquêtes per e-mail

Prijzen

MailerLite is verkrijgbaar in vier betaalbare hoofdplannen: Free, Growing Business, Advanced en Enterprise.

Het gratis plan is gratis voor maximaal 1000 abonnees, terwijl Growing Business begint bij $9 per maand en Advanced bij $19 per maand. Zowel het tweede als het derde plan bieden onbeperkte maandelijkse e-mails. Voor een offerte op maat voor het Enterprise-niveau moet u contact opnemen.

U kunt gratis beginnen, en er zijn proefversies van 30 dagen beschikbaar op de niveaus Growing Business en Advanced.

Probeer MailerLite gratis uit

#3 - Omnisend

Omnisend is een e-commerce marketing automation platform dat gemakkelijk uw e-mails, SMS en web push meldingen kan afhandelen.

Zodra u het aan uw winkel hebt gekoppeld, kunt u met de software geïntegreerde e-mail- en sms-campagnes opzetten met zeer aanpasbare sjablonen en geautomatiseerde e-mailworkflows, allemaal op één plek.

U kunt gepersonaliseerde campagnes maken met de drag-and-drop e-mail builder met behulp van inhoudsblokken die op hun plaats klikken waar u maar wilt. Er is ook op e-commerce afgestemde segmentatie waarmee u uw publiek kunt filteren op basis van transactiegebeurtenissen en aankoopgedrag - u kunt klanten segmenteren op basis van de artikelen die ze kopen, de gemiddelde bestelwaarde en de frequentie van hun aankopen.

Een ingebouwde productkiezer, aanbevelingenmotor en hulpmiddelen voor het opstellen van formulieren zijn beschikbaar, en ook de automatiseringsfuncties van Omnisend zijn indrukwekkend. De automatiseringsreeksen zijn bruikbaar met een paar aanpassingen - u kunt gebruik de kopie; je hoeft niet telkens te vechten tegen frustrerende plaatshoudertekst.

Een gezonde verscheidenheid aan automatiseringsrecepten, A/B-splittests, ingebouwde berichtrapporten en geavanceerde rapportage - met deze laatste kunt u engagementgegevens analyseren en uw best presterende automatisering bekijken - completeren het complete pakket.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Ingebouwde productkiezer en productaanbevelingmotor Doelgroepsegmenten kunnen moeilijk op te bouwen zijn
Grote selectie van automatiseringsrecepten beschikbaar U moet een e-commerce winkel aansluiten om het te kunnen gebruiken.
Verwerkt e-mail, SMS en web pushmeldingen op één plaats Klein aantal e-mailsjablonen
Gebruiksvriendelijke bouwer met slepen en neerzetten

Prijzen

Omnisend heeft drie plannen: Gratis, Standaard en Pro - met het gratis plan kunt u 250 contacten bereiken. Standaard kost $16 per maand, terwijl Pro $59 per maand kost, beide voor maximaal 500 contacten en meer.

De gratis versie is beperkt, maar er is geen tijdslimiet, zodat je een goed idee kunt krijgen van het platform zonder je vast te leggen.

Probeer Omnisend gratis uit

#4 - Brevo (voorheen Sendinblue)

Brevo biedt software voor e-mailmarketingautomatisering en blinkt uit in transactionele e-mails en SMS.

Met de tool kunt u tijdgevoelige evenementen promoten door bulk SMS marketing campagnes te sturen naar een door u gekozen lijst van contactpersonen; u schrijft gewoon uw bericht, kiest de lijst en plant het. U kunt SMS berichten personaliseren met behulp van slimme segmentatie functies en kunt zelfs individuele contact kenmerken toevoegen zoals voor- of achternaam, bedrijfsnaam, en wat u maar wilt.

Voor de e-mails zelf kunt u in een paar klikken een e-mail op ontwerpniveau maken. Het is zo gemakkelijk als het kiezen van een sjabloon uit de bibliotheek, het toevoegen van de blokken en de stijl met behulp van de drag-and-drop bouwer, en het kiezen van de lijst om het te verzenden op het juiste moment - er zijn onbeperkte lijsten en contacten.

Automatisering is ook geen sinecure - het is zelfs uitstekend - en stelt u in staat om snel regels en voorwaarden te definiëren die de gewenste acties in gang zetten, van het verzenden van e-mails en sms-berichten tot het organiseren van contacten in verschillende lijsten. U kunt meerdere workflows op dezelfde contactenlijst hebben, waarbij workflows eindigen en de gebruiker dan naadloos naar een andere leiden.

Als dat te complex is, kunt u onmiddellijk gebruik maken van vooraf gemaakte workflows om de zaken in beweging te houden. De automatisering hier is moeilijk te overtreffen.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Meerdere workflows tegelijk op dezelfde lijst Klantenservice kan traag zijn
Prijsmodel dat geweldig is voor infrequentending Alleen bij de hogere plannen kunt u logins instellen voor meerdere gebruikers.
Onbeperkte contacten op alle plannen
Geavanceerde segmentatie voor een budgetprijs

Prijzen

Brevo berekent alleen kosten op basis van het aantal e-mails dat je elke maand verstuurt, met plannen vanaf $25 per maand voor het Starter-plan, $65 per maand voor het Business-plan en $1000 per maand voor Enterprise-gebruikers. Het is een geweldig prijsmodel voor degenen die weinig e-mails versturen.

Er zijn geen gratis tests beschikbaar voor het Starter- of Business-plan, maar het beperkte gratis plan is een uitstekende plek om te beginnen.

Probeer Brevo gratis uit

#5 - ConvertKit

ConvertKit is een e-mailmarketingtool waar bloggers en makers van inhoud dol op zullen zijn.

Met de tool kunt u snel zoveel merkeigen e-mailsjablonen maken als nodig is, met handige inline stylingopties waarmee u knoppen, afbeeldingen en video's aan uw e-mail kunt toevoegen. Dat wordt ondersteund door een opmerkelijke e-mailafleveringsgraad van 98%, wat betekent dat uw e-mails bij mensen terechtkomen.

U kunt landingspagina's opzetten of inschrijvingsformulieren toevoegen aan uw blog - elke ConvertKit-account wordt geleverd met een onbeperkt aantal formulieren en pagina's, dus er zijn weinig beperkingen - met de optie om vervolgkeuzelijsten toe te voegen aan uw formulieren om meer te weten te komen van abonnees.

Met een filtersysteem kunt u ook groepen abonnees maken op basis van allerlei tags, aangepaste formuliervelden en locaties, en er is geen limiet aan het aantal segmenten dat u kunt maken.

In een notendop: onafhankelijke makers van inhoud zullen een nieuw thuis hebben gevonden.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Uitstekende e-mailbezorging Mist integraties met e-commerce platforms
Kant-en-klare leadmagneet leveringsfunctionaliteit Niet veel e-mailsjablonen beschikbaar
Goede segmentatie-eigenschappen Email builder kan beter
Gemakkelijk te gebruiken

Prijzen

Zoals de meeste tools berekent ConvertKit kosten op basis van uw e-mailabonnees; het gratis plan dekt tot 300. De plannen Creator en Creator Pro, met uitsluitend automatisering, beginnen bij $9 en $25 per maand voor hetzelfde aantal abonnees.

Alle plannen bieden een onbeperkt aantal formulieren en landingspagina's.

Probeer ConvertKit gratis uit

Lees onze ConvertKit review.

#6 - Drip

Druppel is een e-mail & SMS automatiseringstool die gericht is op e-commerce winkels.

Met de software kunt u snel uw e-commerce bedrijf laten groeien en in enkele minuten e-mailcampagnes opzetten. Er zijn een reeks vooraf gebouwde sjablonen om de zaken te versnellen, of, als u dat liever doet, kunt u uw eigen sjablonen maken met behulp van een handige drag-and-drop editor.

Met de visuele editor kun je de elementen slepen die je nodig hebt voor desktop en mobiel, of het nu gaat om afbeeldingen, knoppen, pictogrammen voor sociale media of nieuwe tekstdelen. Ik vond het gebruik ervan over het algemeen bijzonder bevredigend, vooral omdat je de elementen met één klik kunt herschikken of delen kunt verwijderen.

Bovendien beschikt Drip over een selectie vooraf gebouwde automatiseringsworkflows die de meest voorkomende e-commercefuncties bestrijken, zoals het achterlaten van een winkelwagentje, het terugwinnen van klanten en Cyber Monday-aanbiedingen. Er is ook de mogelijkheid om mobiele klanten te targeten met SMS, krachtige segmenteringsfuncties om inhoud aan de juiste mensen te leveren en gepersonaliseerde begeleiding via analyses.

Het is een uitstekend allround hulpmiddel dat de meeste gebruikers onmisbaar zullen vinden in hun marketingarsenaal.

Zie ook: Hoe over te stappen van Blogspot naar WordPress, stap voor stap

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Geavanceerde en gebruiksvriendelijke e-mailautomatisering Kan geen contacten importeren uit andere formaten, zoals Excel-bestanden
Onsite analytics zodat inhoud de juiste mensen bereikt Behoefte aan extra integratie met hulpmiddelen van derden
Meerdere lijsten kunnen aan dezelfde hoofdaccount worden gekoppeld met behulp van aanvullende subaccounts - u hoeft niet voor elke lijst een nieuwe account te kopen. Kan duur worden als je een groot aantal contacten hebt.
Snel mobiele gebruikers bereiken met SMS campagnes

Prijzen

De tarieven van Drip zijn in wezen het aantal mensen op uw e-maillijst. Het is een eenvoudig prijsmodel, maar het betekent ook het volgende kan duur worden; 30.000 e-mailcontacten kosten u bijvoorbeeld 449 dollar per maand.

Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar en er is geen creditcard nodig.

Probeer Drip Free

#7 - HubSpot

HubSpot is een geavanceerd CRM-platform dat een uitgebreide reeks marketingtools en verkoopautomatisering biedt, het meest ideaal voor ondernemingen.

Verborgen in dat uitgebreide pakket vindt u e-mailmarketing waarmee u uw e-mailcampagnes op bedrijfsniveau kunt maken, personaliseren en optimaliseren. U kunt e-mails ontwerpen en verzenden met behulp van doelgerichte e-mailsjablonen, of u kunt een van de vele gratis sjablonen gebruiken die op de markt te vinden zijn.

De drag-and-drop editor is eenvoudig, zodat je de lay-out, call-to-actions en branding gemakkelijk kunt aanpassen. De e-mails zelf worden gevoed via HubSpot's belangrijke CRM database, zodat de gegevens altijd accuraat en up-to-date zijn.

Zie ook: 15 Beste WordPress Kennisbank & Wiki Thema's (editie 2023)

Daarnaast vindt u A/B-tests waarmee u leert welke onderwerpregels de meeste opens krijgen en kunt u uw e-mail in een paar klikken verzenden of plannen als u tevreden bent. Het tabblad Prestaties geeft een overzicht van alles, van uw openpercentage tot klikpercentage, deliverabilityresultaten en de best geklikte links.

En dan hebben we het nog niet eens over de omnichannel marketingautomatisering, ABM-tools of lead- en contactscoring. Voor bulkverzending van e-mail zonder gedoe is dit de oplossing voor ondernemingen.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Geavanceerde functies op bedrijfsniveau die u nergens anders zult vinden Niet het gemakkelijkste instrument om te gebruiken
Een echt alles-in-één platform Kan heel snel duur worden
Goede klantenondersteuning
Houdt een groot aantal contactgegevens bij

Prijzen

HubSpot biedt e-mailautomatisering als onderdeel van hun Marketing Hub Starter-plan, dat begint vanaf 45 dollar per maand en 1000 marketingcontacten dekt.

De Professional tier komt op $800 per maand voor 2000 contacten, met de Enterprise tier die nog verder gaat en begint bij $3600 per maand voor 10.000 contacten.

Er is geen gratis versie, maar een beperkt aantal tools zijn gratis te gebruiken.

Probeer HubSpot gratis uit

#8 - AWeber

AWeber is een gemakkelijk te gebruiken en aangenaam lichtgewicht e-mailmarketingplatform.

De tool laat u een reeks kant-en-klare e-mailsjablonen gebruiken, die u met de intuïtieve drag-and-drop bouwer precies naar wens kunt aanvullen. Of, als u dat liever doet, kunt u helemaal opnieuw beginnen en kiezen uit meerdere verschillende kleurenschema's, lay-outs en ontwerpen met meer dan 600 gratis beschikbare stockfoto's.

U kunt met Canva opvallende afbeeldingen maken zonder uw account te verlaten, en er is zelfs een optie om e-mailsjablonen te maken met alleen uw website-URL of Facebook-pagina.

Het aanbod is groot, met kant-en-klare autoresponders om nieuwe abonnees te verwelkomen, aangepaste inschrijvingsformulieren en landingspagina's, en geautomatiseerde welkoms-, verlaten winkelwagen- en bevestigingse-mails. U kunt ook A/B-splittests gebruiken om te leren welke tekst en afbeeldingen het beste presteren en bijhouden welke e-mails uw klikken stimuleren.

Het is een andere geweldige optie die niet eenvoudiger te gebruiken is voor uw e-mailcampagnes.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Prachtige landingspagina-sjablonen Gebrek aan geavanceerde functies
Snelle en vriendelijke ondersteuning De prijs kan duur worden
E-mailanalyses bieden verkooptracking
Eenvoudige integratie met andere platforms

Prijzen

U kunt gratis beginnen tot 500 e-mailabonnees en 3.000 e-mailverzendingen per maand. Het Pro-niveau begint bij 16,15 dollar per maand, omvat analyses en onbeperkte e-maillijsten, en verwijdert de AWeber-huisstijl.

Probeer gratis AWeber

#9 - GetResponse

GetResponse is een krachtige alles-in-één e-mailmarketingoplossing die alles levert wat u nodig hebt en meer.

Het is een tool die speciaal is ontworpen voor wie marketing- en e-commercefunctionaliteit direct uit de doos nodig heeft, met segmentatie- en automatiseringsfuncties, evenals sms- en webpushmeldingen.

Met de drag-and-drop e-mail builder kunt u in een paar minuten e-mails ontwerpen, en u kunt uw lay-outs aanpassen met eenvoudige tekst-, beeld-, video- en knoppenblokken. Vervolgens kunt u ze verder verfraaien met GIF's of zelfs gratis stockfoto's.

Het juiste gebruik van autoresponders is een praktisch en ongecompliceerd onderdeel van e-mailmarketing. GetResponse weet dit en stelt je in staat om opnieuw ontworpen RSS-to-email sjablonen te gebruiken, inclusief de mogelijkheid om direct na publicatie te versturen of berichten samen te voegen in dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse digests. Gebruikers kunnen ook automatisch delen via zowel Facebook als Twitter.

Voeg daarbij lead funnels, slimme popups en de mogelijkheid om je lijst te laten groeien met goed uitziende landingspagina's, en je hebt het hele werk.

Voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Grote segmentatie- en marketingautomatiseringsoplossingen Mist personaliseringsopties voor e-mail
Gemakkelijk te gebruiken en te navigeren Onnodige functies voor de meeste gebruikers
Gratis voor maximaal 500 contacten en geen limieten voor het verzenden van e-mails
Klantenservice van topniveau

Prijzen

GetResponse geeft gebruikers toegang tot een gratis plan voor maximaal 500 contacten.

Er zijn ook drie betaalde plannen: E-mail Marketing begint bij $15,58 per maand, Marketing Automation bij $48,38 per maand, en Ecommerce Marketing bij $97,58 per maand voor 1000 contacten.

Probeer GetResponse gratis

De beste ActiveCampaign-alternatieven voor uw bedrijf vinden

Dat maakt onze lijst van de beste ActiveCampaign alternatieven compleet.

Alle e-mailmarketingplatforms zijn uw tijd meer dan waard, en welke u uiteindelijk ook kiest, u bevindt zich in goed gezelschap.

Denk goed na over uw specifieke behoeften en beschikbare budget voordat u zich vastlegt.

Onze top drie is als volgt:

  • Moosend is zeer geschikt voor wie krachtige e-mailautomatisering nodig heeft die niet moeilijk te gebruiken is. Dankzij de gelikte gebruikersinterface is de leercurve minimaal.

Dat staat er op. Fijne jacht!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.