De beste chatbotbouwers voor 2023: boost je conversies

 De beste chatbotbouwers voor 2023: boost je conversies

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar de beste chatbot bouwer om bezoekers te betrekken en te converteren, en uw klanten te helpen?

Chatbots zijn in opkomst, en of u ze nu gebruikt voor verkoop, marketing of ondersteuning, ze kunnen een geweldige aanvulling zijn op uw virtuele team.

In dit artikel hebben we de beste chatbotbouwers op de markt op een rijtje gezet.

Eerst overlopen we elke chatbotbouwer en zijn opvallende kenmerken, en dan delen we enkele aanbevelingen op basis van verschillende use cases, zodat u de beste chatbotbouwer kunt kiezen om uw bedrijf te laten groeien.

Laten we beginnen!

De beste chatbot software tools vergeleken

Hier is onze line-up van de beste chatbotbouwers op de markt:

1. TARS

TARS kunt u een chatbot maken vanuit een van de door de branche gedefinieerde sjablonen, zoals verzekeringen, gezondheidszorg en meer. Of, als u dat liever doet, kunt u een chatbot vanuit het niets maken in de drag-and-drop bouwer.

Je bouwt je chatbot met Gambits (conversatieblokken) en werkt je een weg door de workflow, voert je vragen in en definieert het type antwoordvak, zoals standaard tekst, knoppen voor snel antwoorden, agenda, uploaden van bestanden en geolocatie.

Zodra je de hele conversatie-workflow hebt voltooid, kun je de chatbot publiceren en testen. Als alles goed werkt, kun je het ontwerp gaan bewerken zodat het past bij je merkkleuren.

Met TARS kunt u de verzamelde gegevens controleren in uw dashboard, downloaden in een CSV-bestand of verzenden naar uw favoriete CRM- en marketingapps. U kunt ook conversies, gebruikersgedrag en demografische gegevens bijhouden door uw chatbot te integreren met Google Analytics en Facebook Pixel.

Opvallende kenmerken:

 • Kies uit 650+ chatbot-sjablonen.
 • Pas chatbots aan of maak ze met de drag-and-drop builder.
 • Kies uit 10+ soorten gebruikersinvoer.
 • Prestatiecijfers controleren of exporteren.
 • Integreer met Google Analytics en Facebook Pixel.
 • Laat uw chatbot(s) maken door een TARS-expert (eenmalig).

Prijzen

TARS heeft drie prijsopties, vanaf $99/maand voor 1 chatbots en 500 chats/maand.

Probeer TARS gratis uit

2. ChatBot

ChatBot is een eenvoudig te gebruiken chatbot-bouwer waarmee u virtuele assistenten kunt maken voor uw websites, Facebook-pagina's en messaging-apps. (Het is van hetzelfde bedrijf als LiveChat).

U kunt uw eerste chatbot in enkele minuten lanceren met een van de branchespecifieke sjablonen, zoals verkoop, boekingen, werving en meer. Of pas de Stories (gespreksscenario's) snel aan met de drag-and-drop visual builder.

Met Chatbot kunt u dynamische reacties (tekst, knoppen en afbeeldingen) combineren met krachtige acties om de Story te bouwen die u wenst. En vervolgens het scenario testen voordat u live gaat.

Bovendien kunt u uw chatbot ook trainen om trefwoorden te herkennen en slimme filters toe te passen om chats te leiden op basis van uw criteria.

Eenmaal ingezet, kunt u de prestaties van uw chatbots volgen met de ingebouwde rapporten en statistieken. U kunt bijvoorbeeld het aantal chats, drukke periodes en interacties zien. Bovendien kunt u de gegevens doorgeven aan uw CRM- en marketingautomatiseringssoftware als gekwalificeerde leads.

Opvallende kenmerken:

 • Begin met een ruime keuze aan kant-en-klare sjablonen.
 • Verhalen aanpassen met de visual builder.
 • Combineer dynamische reacties met krachtige acties.
 • Volg de prestaties van uw chatbots.
 • Integreer met apps en diensten van derden.
 • Maak veilig verbinding met veilige 256-bit SSL data encryptie.

Prijzen

ChatBot heeft een reeks abonnementen met prijzen vanaf $52/maand (jaarlijks gefactureerd) met één actieve chatbot en 1.000 chats inbegrepen.

Probeer ChatBot gratis

3. MobileMonkey

MobileMonkey is een multi-platform chatbot bouwer waarmee u in real-time contact kunt maken met klanten via Web Chat, SMS en Facebook Messenger. En u kunt alle gesprekken beheren in één verenigde chat inbox op desktop en mobiele apps.

Om u snel op weg te helpen wordt MobileMonkey ook geleverd met meer dan 20 sjablonen voor schoonheidssalons, makelaars, personal coaches, e-commerce en meer.

U kunt uw chatbot ontwerpen en bouwen met de drag-and-drop bouwer, waarbij u kunt kiezen uit widgets zoals snelle kwalificatievragen, formulieren, afbeeldingen, tekst, GIF's en meer.

Zie ook: Meer e-mailabonnees krijgen: 36 strategieën die u kunt gebruiken

MobileMonkey's slimme website chatbot laat bezoekers chatten in hun favoriete berichtkanaal. Bijvoorbeeld, als ze ingelogd zijn op Facebook Messenger, zien ze een Facebook Messenger chat widget, anders zien ze je native web chatbot.

U kunt de chatbot-campagnegegevens en visualisaties van belangrijke statistieken beoordelen om te zien wat werkt.

Opvallende kenmerken:

 • Schrijf eenmaal chatinhoud en gebruik die op elk chatplatform.
 • Controleer unified chat inbox voor alle communicatie met klanten via chat.
 • Ga aan de slag met 20+ branchespecifieke sjablonen.
 • Pas chatbots aan met de drag-and-drop builder.
 • Controleer chatbot-campagnegegevens en belangrijke statistieken.
 • Verbind MobileMonkey met elke app met Zapier integraties.

Prijzen

MobileMonkey heeft een reeks abonnementen, beginnend met een gratis plan dat omvat 1.000 verzendkredieten/maand .

Probeer MobileMonkey gratis uit

4. ManyChat

ManyChat is speciaal ontworpen voor verkoop- en marketingactiviteiten, zodat u producten kunt verkopen, afspraken kunt maken, leads kunt verzorgen, contactgegevens kunt vastleggen en relaties kunt opbouwen via Messenger.

U kunt beginnen met een sjabloon gericht op uw bedrijf of uw eigen bot bouwen in enkele minuten met de eenvoudige drag-and-drop interface.

Hoewel je een Facebook-pagina (plus beheerdersrechten) nodig hebt om te beginnen, kunnen klanten je Messenger-bot overal lanceren waar je een link kunt plaatsen, zoals op je website, in een e-mail of op een QR-code.

Met ManyChat kun je druppelsequenties in je Messenger-bot inbouwen, zodat je je leads kunt nurturen of in de loop van de tijd content kunt aanbieden, van enkele minuten tot enkele weken.

Je kunt je publiek ook segmenteren op basis van de acties die ze ondernemen (of niet ondernemen) in je Messenger bot met behulp van Tags. Je kunt bijvoorbeeld je abonnees taggen om bij te houden hoe ze zich hebben aangemeld voor je bot, welke knoppen ze hebben aangeraakt en meer.

ManyChat sluit aan op andere marketingtools, zoals Shopify, Google Sheets, MailChimp, HubSpot, ConvertKit, Zapier en nog veel meer.

Opvallende kenmerken:

 • Ontworpen voor verkoop- en marketingactiviteiten.
 • Bouw een Messenger-bot met de sjablonen en visual builder.
 • Voeg druppelsequenties toe aan je Messenger bot.
 • Segmenteer uw publiek met Tags op basis van hun acties.
 • Controleer analyses en statistieken in het dashboard.
 • Verbinden met andere populaire marketing tools.

Prijzen

ManyChat heeft een gratis en een premium plan, vanaf $10/maand voor maximaal 500 abonnees.

Probeer ManyChat gratis uit

5. Stroom XO

Stroom XO kunt u snel ongelooflijke chatbots bouwen die u helpen bij de communicatie en het contact met uw klanten op verschillende sites, apps en platforms.

Zie ook: SweepWidget Review 2023: Social Media Contests Made Easy

Je begint met beslissen welk platform (of platforms) je wilt gebruiken. Met Flow XO kun je chatbots maken op Facebook Messenger, Slack, Telegram, Twilio SMS, of als een stand-alone messenger op je webpagina.

Zodra u uw platform(en) hebt toegevoegd, kunt u beginnen met het bouwen van uw workflows, die een 'trigger' verbindt met een of meer 'acties'. Uw workflow kan luisteren naar een specifiek trefwoord of een specifieke zin als trigger, zoals, "Hallo," of "Hoi," en dan reageren met een passend antwoord, "Hoi, hoe kan ik helpen?".

Flow XO bevat ook meer dan 100 modules en integraties die u kunt gebruiken als bouwstenen om een flow te creëren, die elk kunnen fungeren als trigger of actie. Als u Flow XO bijvoorbeeld zou integreren met Active Campaign, zou u de trigger 'Nieuw contact' kunnen koppelen aan de actie 'Een contact toevoegen, bijwerken, ophalen en verwijderen'.

Opvallende kenmerken:

 • Aansluiten op meerdere platforms.
 • Bouw een oneindig aantal workflows.
 • Integreer met 100+ apps

Prijzen

Flow XO heeft een flexibel prijsplan op basis van het aantal bots, flows en interacties dat u nodig hebt, te beginnen met een GRATIS plan met 500 interacties en 5 bots of actieve flows.

Let op: Een "interactie" telt elke keer dat een stroom wordt getriggerd.

Probeer Flow XO gratis uit

6. Botsify

Botsify is een volledig beheerd, AI-aangedreven, chatbot-platform waarmee je meerdere chatbots kunt bouwen voor je website, Facebook-pagina, WhatsApp en SMS.

U kunt een chatbot maken met behulp van een van de vier vooraf gemaakte sjablonen en deze vervolgens aanpassen met behulp van de drag-and-drop functies, waaronder conversatieformulieren, media blokken, groetpagina berichten, AI-leren en meertalige ondersteuning.

Met Botsify kun je ook de chatbotconversatie in de gaten houden en indien nodig ingrijpen en de chat overnemen.

Botsify integreert met WordPress en Zapier, zodat je verbinding kunt maken met meer dan 100 apps. En met de opties voor het bijhouden van de prestaties kun je analyseren wat je hebt bereikt op het gebied van bezoekers, verkoop en het genereren van leads.

Opvallende kenmerken:

 • Bouw je eigen chatbots voor meerdere platforms.
 • Krijg volledig beheerde chatbots, gebouwd door Botsify-technici.
 • Neem chatbot gesprek over indien nodig.
 • Chat in meerdere talen.
 • Volg en analyseer de prestaties van uw chatbots.
 • Integreer met 100+ apps, waaronder WordPress en Zapier.

Prijzen

Botsify heeft een reeks prijsplannen, vanaf $49/maand voor 2 actieve chatbots en 5.000 gebruikers/maand.

Probeer Botsify gratis uit

Wat is de beste chatbot bouwer voor jou?

De beste chatbot-software hangt af van uw behoeften.

Als u een chatbotbouwer wilt die nog meer platforms kan dekken en een team heeft dat chatbots voor u kan maken, kijk dan eens naar TARS. Ze hebben ook een bibliotheek met 950+ chatbot-templates.

ChatBot is een geweldige optie en zou voldoende moeten zijn voor de meeste gebruikers. Het bouwen van chatbots is eenvoudig met hun visuele editor. U kunt vanaf nul beginnen of een sjabloon gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een klantenservicebot, leadgeneratiebot, wervingsbot en nog veel meer maken. U hoeft niet vanaf nul te beginnen (tenzij u dat wilt, dat is).

En het is ook een geweldige keuze als je hun zusterproduct LiveChat gebruikt - een van de beste live chat apps die er zijn.

MobileMonkey is een andere solide all-round optie, maar het blinkt uit in chatbots voor Facebook Messenger. Het ondersteunt ook web en SMS.

Voor sales & marketing teams is ManyChat een geweldige oplossing. Je kunt het gebruiken met Facebook Messenger en SMS. Er is een gratis plan beschikbaar. Op het betaalde plan krijg je toegang tot veel functies voor het geld.

Laatste gedachten

Je eigen chatbot bouwen is een relatief eenvoudig 'codevrij' proces met kant-en-klare sjablonen en drag-and-drop editors.

Uiteindelijk komt het erop aan te beslissen wat je wilt dat je chatbot doet, en op welke platforms je hem wilt gebruiken.

Profiteer van de gratis proeven om een paar chatbots te testen en te zien welke voor jou het beste werkt.

Verwante lectuur:

 • 29 Top Chatbot-statistieken: gebruik, demografie, trends

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.