16 beste SEO-tools voor 2023 (vergelijking)

 16 beste SEO-tools voor 2023 (vergelijking)

Patrick Harvey

In een tijd waarin de meeste niches oververzadigd en zeer concurrerend zijn, kunnen de juiste SEO-tools echt een verschil maken.

Zij zullen u helpen uw grootste concurrenten te onderzoeken, zoekwoorden te vinden om voor te ranken, fouten op te sporen die uw vermogen om te ranken kunnen beïnvloeden en meer.

In dit bericht behandelen we de beste SEO-tools die u kunt gebruiken om uw site op meerdere manieren te optimaliseren.

Laten we beginnen:

Let op: Semrush is de beste alles-in-één SEO-tool. Klik hier om uw gratis proefperiode te activeren.

De beste SEO-tools om te gebruiken in uw marketingstrategie

1. Semrush

Semrush is vooral bekend als een concurrerend onderzoek en SEO-tool, opgericht in 2008.

Sindsdien is het blijven groeien van een onderzoekstool voor concurrenten tot een alles-in-één marketingplatform.

De app heeft meer dan 20 tools ingebouwd, variërend van zoekwoordenonderzoek tot inhoudsanalyse.

Dit hulpmiddel heeft veel hulpmiddelen voor ons om in dit artikel te vermelden, dus we zullen de hoogtepunten behandelen.

Voor welke functies staat Semrush bekend?

 • Domeinanalyse - Bekijk een overvloed aan gegevens voor elk domein. Dit omvat hoeveel verkeer het domein krijgt van organische en betaalde zoekopdrachten, het aantal backlinks dat het heeft en waar ze vandaan komen, en voor welke zoekwoorden het organisch rankt. Bekijk ook de grootste concurrenten van het domein en exporteer individuele gegevenssets uit het rapport of het hele rapport zelf.
 • Trefwoordonderzoek - Zoek elk trefwoord op en bekijk analyses van het zoekvolume, CPC en betaalde concurrentie, SEO moeilijkheidsgraad, en de pagina's die ervoor ranken. Duizenden trefwoord suggesties zijn ook beschikbaar en zijn gescheiden in verschillende lijsten gebaseerd op brede matches, phrase matches, exacte matches en gerelateerde trefwoorden.
 • Projecten - Als u projecten maakt van domeinen die u of uw klant bezit, hebt u toegang tot een grote verzameling extra hulpmiddelen.
  • Site-audit - Controleert de SEO-status van uw site en spoort problemen op met betrekking tot crawlabiliteit, inhoud en links.
  • On-Page SEO Checker - Scant individuele pagina's op uw website en geeft een gestructureerde lijst van dingen die u kunt doen om de SEO te verbeteren.
  • Social Media Tracker & Poster - Met deze tools kunt u de activiteit en betrokkenheid voor u en uw concurrenten bijhouden en nieuwe berichten plannen en publiceren op sociale media. Dit werkt voor Twitter, Instagram, Facebook en YouTube.
  • Merkbewaking - Detecteert merk- en/of productnaamvermeldingen voor u en uw concurrenten op het web en op sociale media.
  • Backlink Audit &; Link Building - Ontdek en verwijder backlinks van lage kwaliteit terwijl de linkbuildingtool backlinks van hogere kwaliteit ontdekt.
 • Rapporten - Maak aangepaste rapporten op basis van een of meer gegevenssets. Kant-en-klare sjablonen omvatten Monthly SEO, Google My Business Insights, Domain Comparisons en Organic Search Positions.

Prijzen bij Semrush

Plannen beginnen bij $ 99,95/maand (jaarlijks betaald). Alle plannen komen met Semrush's 25+ tools, waaronder site audits, trefwoord onderzoek, on-page SEO controles, backlink audits en nog veel meer.

Elk plan biedt meer en meer functies, maar de belangrijkste kenmerken die hen van elkaar onderscheiden zijn het aantal resultaten waartoe u toegang hebt, hoeveel projecten u kunt aanmaken en het aantal PDF-rapporten dat u kunt plannen.

Probeer Semrush gratis uit

2. Mangools

Mangools is een lichtgewicht alles-in-één SEO-applicatie die krachtig en effectief is en toch gemakkelijk te gebruiken. Het werd opgericht toen zijn belangrijkste zoekwoordonderzoekstool KWFinder in 2014 werd gelanceerd.

De naam Mangools werd aangenomen in 2016, kort nadat het bedrijf een tweede tool lanceerde, SERPChecker. Vandaag de dag bestaat Mangools uit een handvol SEO-tools die beschikbaar zijn tegen een redelijke prijs.

Welke hulpmiddelen biedt Mangools?

 • KWFinder - Een volwaardige keyword research tool. Het vertelt je het zoekvolume, SEO moeilijkheidsgraad en CPC/PPC statistieken voor elk keyword. Je ziet ook de top-ranking pagina's voor dat keyword en tot 700 suggesties gebaseerd op gerelateerde keywords, autocomplete en vragen. Als alternatief, voer een domein in om te zien voor welke keywords het ranked.
 • SERPChecker - Bekijk welke pagina's scoren voor bepaalde zoekwoorden. Metrics omvatten domein autoriteit, pagina autoriteit, aantal backlinks en sociale media betrokkenheid.
 • SERPWatcher - Volg rankings voor maximaal 1.500 trefwoorden voor meerdere domeinen.
 • LinkMiner - Vind tot 15.000 backlinks voor elke URL of hoofddomein.
 • SiteProfiler - Bekijk de statistieken voor elk domein, inclusief domein autoriteit, backlinks, top content en concurrenten.

Prijzen bij Mangools

Plannen beginnen bij $49/maand of $358,80/jaar, waarvan de laatste een korting van 40% is. Er zijn in totaal drie plannen, en bij elk plan is elke tool beschikbaar. Ze verschillen in de beperkingen die ze bieden.

Voor nieuwe klanten is een gratis proefperiode van 10 dagen beschikbaar.

Probeer Mangools gratis uit

3. Ahrefs

Ahrefs is een andere alles-in-één marketingapplicatie met een focus op SEO. Het is de grootste concurrent van Semrush en net zo populair. Het werd opgericht in 2011 met de eerste versie van Site Explorer en is uitgegroeid tot een veelzijdig beest met tal van tools onder zijn riem.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Ahrefs?

 • Verkenner - Een overzicht van elk domein met een analyse van het organische zoekverkeer van de site, inclusief de hoeveelheid organisch verkeer die het ontvangt en voor welke trefwoorden het rankt. U ziet ook gegevens over backlinks.
 • Trefwoorden Verkenner - Ontdek het zoekvolume, SEO moeilijkheidsgraad en CPC tarief van elk trefwoord. Vind ook gerelateerde trefwoorden gebaseerd op zin matches of trefwoorden waar de top-ranking pagina's voor dat trefwoord ook voor ranken. U kunt ook trefwoord suggesties krijgen gebaseerd op vragen en Google autocomplete. Trefwoord data is beschikbaar voor 10 verschillende zoekmachines, inclusief Google, Bing, Yandex, Baidu, Amazon en YouTube.
 • Inhoud verkenner - Vind de populairste artikelen voor elk onderwerp, en ontdek statistieken voor organisch verkeer, verkeerswaarde, domeinbeoordeling, verwijzende domeinen en sociale aandelen. U kunt ook backlinks met een hoge ranking ontdekken die gebroken, dun of verouderd zijn.
 • Rank Tracker - Monitor de rankings van uw site op Google in real time. Beschikbare statistieken omvatten zichtbaarheid, organisch verkeer, posities en meer. U kunt ook gegevens segmenteren op basis van trefwoorden en locatie.
 • Site-audit - Een on-page SEO-checker die een aantal verschillende SEO-fouten in uw inhoud detecteert, waaronder ontbrekende of dubbele HTML-tags, prestatieproblemen, mogelijk inhoud van lage kwaliteit, problemen met inkomende en uitgaande links, en meer.
 • Waarschuwingen - Ontvang meldingen over nieuwe en verloren backlinks, merk- of productvermeldingen en keyword rankings.

Prijzen bij Ahrefs

Plannen beginnen bij $99/maand of $990/jaar. De hogere plannen bieden een paar extra functies, maar de belangrijkste verschillen tussen elk plan zitten in hun beperkingen. U kunt de tool zeven dagen proberen voor slechts $7.

Probeer Ahrefs

4. AnswerThePublic

AnswerThePublic is een eenvoudige keyword research tool die een breed scala aan keyword suggesties biedt op basis van een enkel seed keyword. Data wordt gepresenteerd in een esthetisch aantrekkelijke visuele grafiek met uw primaire keyword in het midden en meerdere lijnen die leiden naar keyword suggesties.

In beide gevallen kunt u uw resultaten downloaden als afbeeldingen of CSV-bestanden.

Wat voor soort trefwoorden stelt AnswerThePublic voor?

 • Vragen - Op vragen gebaseerde trefwoorden beginnen met of bevatten de woorden "zijn", "kunnen", "hoe", "wie/wat/wanneer/waar/wat", "welke" of "zullen".
 • Voorzetsels - Sleutelwoorden zijn "kan", "voor", "is", "dichtbij", "aan", "met" of "zonder".
 • Vergelijkingen - Sleutelwoorden zijn onder meer vergelijkingstermen, zoals "zoals", "of" en "vs".
 • Alfabetisch - Trefwoorden gerangschikt in alfabetische volgorde. Voorbeelden zijn "keto a en lichaamsbeweging," "keto b lees recepten," "keto c boek," enz.
 • Verwante Trefwoorden - Top gerelateerde sleutelwoorden, ongeacht of het vragen, voorzetsels, enz. zijn.

Prijzen bij AnswerThePublic

AnswerThePublic kan gratis worden gebruikt met beperkte dagelijkse zoekopdrachten. Gebruik het naast een tool als Keywords Everywhere om het zoekvolume en de SEO moeilijkheidsgraad te zien.

Het Pro-plan is beschikbaar voor $99/maand of $948/jaar. Dit plan biedt onbeperkte zoekopdrachten, de mogelijkheid om per regio te zoeken, gegevensvergelijkingen, opgeslagen rapporten en meer.

Probeer het publiek gratis te beantwoorden

5. Google Search Console

Google Search Console is een essentiële SEO-tool die elke bedrijfseigenaar of sitebeheerder in zijn collectie moet hebben. Door uw site als eigendom aan deze tool toe te voegen, kunt u ervoor zorgen dat uw hele site en individuele pagina's door Googlebot kunnen worden gecrawld en geïndexeerd.

Om welke functies staat Google Search Console bekend?

 • Kruipbaarheid bevestigen - Uw site kan helemaal niet scoren als de zoekmachine-bot van Google hem niet kan crawlen. Deze tool bevestigt dat Googlebot uw site kan crawlen.
 • Indexproblemen oplossen - Googlebot moet uw site en pagina's indexeren voordat ze kunnen worden gerangschikt. Met dit hulpmiddel kunt u indexproblemen voor bestaande inhoud oplossen en bijgewerkte inhoud indienen voor herindexering.
 • Prestatiemonitoring - U kunt zien welke pagina's en trefwoorden kliks krijgen vanuit Google Search. En u kunt zien welk verkeer wordt gestuurd vanuit andere eigenschappen van Google, zoals Google Discovery.
 • Fouten opsporen - Waarschuwt u voor spam en mogelijke fouten, zoals wanneer URL's naar 404-foutpagina's leiden.
 • Linkverslagen - Ontdek de top sites die naar uw site linken en uw top gelinkte externe en interne pagina's.

Let op: Als u backlinkgegevens wilt om te herstellen van handmatige straffen, moet u weten dat Google het volgende biedt bemonsterde gegevens Dit betekent dat u niet alle links krijgt die naar uw site verwijzen. Voor dit gebruik is het aanbevolen dat u meerdere backlinkprogramma's gebruikt en vervolgens uw lijst met links combineert en ontdubbelt.

Prijzen bij Google Search Console

Google Search Console is een gratis SEO-tool dat door Google zelf wordt aangeboden.

Probeer Google Search Console gratis uit

6. BuzzStream

BuzzStream is een outreach-tool die u kunt gebruiken om een lijst van prospects op te bouwen voor mogelijkheden voor gastposten en linkbuilding. Backlinks van hoge kwaliteit zijn een belangrijke rankingfactor, waardoor deze dienst een SEO-tool van onschatbare waarde is.

Enkele van zijn klanten zijn Airbnb, Shopify, Indeed, Glassdoor, Canva en 99designs.

Welke functies biedt BuzzStream?

 • Onderzoek - Stel lijsten samen van potentiële prospects waarmee u in contact wilt komen. Voeg bloggers en redacteuren aan uw lijst toe terwijl u op het web of in de sociale media surft. BuzzStream kan ook e-mailadressen en sociale-mediaprofielen voor een bepaald domein ontdekken.
 • E-mail - Segmenteer uw lijsten, en stuur outreach e-mails rechtstreeks vanuit het dashboard van BuzzStream. U kunt e-mails plannen, betrokkenheid bijhouden en herinneringen instellen voor follow-ups.
 • Rapporten - Bekijk rapporten en statistieken over open- en doorklikpercentages, prestaties van e-mailsjablonen, voortgang van campagnes en meer.

Prijzen bij BuzzStream

Plannen beginnen bij $24/maand. Dit plan wordt geleverd met ondersteuning voor de primaire functies van BuzzStream, tot 1.000 contacten, één gebruiker en tot 1.000 links om te monitoren. Hogere plannen bieden functies die zijn ontworpen voor grotere teams.

U kunt met de meeste plannen gratis beginnen met de gratis proefperiode van 14 dagen. U krijgt een maand gratis als u een heel jaar vooruit betaalt.

Probeer BuzzStream gratis uit

7. Raven Tools

Raven Tools is een alles-in-één marketingapplicatie die bestaat uit een aantal verschillende SEO-tools. Het bevat tools waarmee u uw eigen site en die van uw concurrenten kunt monitoren.

Wat zijn enkele van de beste functies van Raven Tools?

 • Trefwoordonderzoek - Bekijk keyword metrics voor elk keyword, inclusief suggesties, zoekvolume, SEO difficulty en PPC rates. U kunt ook de top-ranking keywords vinden voor elke URL of domein.
 • Analyse van de concurrentie - Onderzoek uw concurrenten om te ontdekken wat voor hen werkt. Metrics zijn onder andere backlinks, trefwoorden waarvoor ze ranken, domein autoriteit en meer.
 • SERP Rank Tracker - Volg de positie van duizenden trefwoorden.
 • Site Auditor - Bekijk crawlability rapporten, en herstel fouten zodra ze komen.
 • Marketinginstrumenten - Verbind uw account met meer dan 30 marketingplatforms, waaronder Google Analytics, AdSense, Search Console en Facebook Ads, en bekijk visuele rapporten.

Prijzen bij Raven Tools

Plannen beginnen bij $49/maand. U kunt tot 30% besparen op jaarplannen. Elk plan bevat alle tools van de dienst, maar verschillende vergoedingen. Het begint met maximaal 2 campagnes, 1.500 positiecontroles en twee gebruikers in het Small Biz-plan.

Zie ook: 21 manieren waarop je waarschijnlijk de social media-richtlijnen schendt zonder het te beseffen

Alle plannen worden geleverd met een gratis proefperiode van zeven dagen.

Probeer Raven Tools gratis uit

8. SE Ranking

SE Ranking is een multifunctionele SEO tool gebruikt door meer dan 300.000 klanten, waaronder enkele grote namen als Zapier, Bed Bath & Beyond en Trustpilot. Zijn belangrijkste tool laat je toe om keyword rankings te volgen, maar het biedt veel meer dan dat.

Welke functies biedt SE Ranking?

 • Trefwoord Rank Tracker - Volg uw zoekwoorden en die van uw concurrenten via Google, Bing, Yahoo en meer.
 • Analyse van de concurrentie - Bekijk voor welke trefwoorden uw concurrenten scoren. Inclusief gegevens over betaald verkeer.
 • Website-audit - Detecteert technische SEO-fouten en ontbrekende of dubbele metatags en evalueert de snelheid, afbeeldingen en interne links van uw site.
 • On-Page SEO Checker - Analyseer hoe goed individuele pagina's zijn geoptimaliseerd voor SEO op basis van meer dan 10 verschillende on-page ranking factoren.
 • Backlink Tools - Vind elke backlink voor een bepaald domein en beheer uw eigen backlinks. U kunt zelfs backlinks direct vanuit het dashboard desavoueren.
 • Trefwoord suggesties - Vind duizenden suggesties voor bepaalde trefwoorden, en ontvang statistieken over zoekvolume, betaalde tarieven en SEO-moeilijkheid.
 • Houd paginawijzigingen in de gaten - Ontvang waarschuwingen wanneer de code of inhoud van uw website wordt gewijzigd.
 • Beheer van sociale media - Plan sociale mediaposts en verzamel gegevens over betrokkenheid.

Prijzen bij SE Ranking

SE Ranking biedt flexibele prijsplannen. Ze zijn afhankelijk van hoe vaak u wilt dat de tool rankings controleert en bijwerkt, hoeveel maanden u vooraf wilt betalen, en het maximale aantal trefwoorden dat u wilt volgen.

De plannen beginnen bij $23,52/maand voor wekelijkse rankingcontroles en maximaal 250 trefwoorden. Een gratis proefperiode van 14 dagen is ook beschikbaar.

Probeer SE Ranking gratis

Lees meer in onze SE Ranking Review.

9. Surfer

Surfer is een gespecialiseerd hulpmiddel voor trefwoordonderzoek dat u helpt strategieën die uw concurrenten gebruiken om te keren, zodat u verbeterde versies kunt toepassen op uw eigen inhoud. Het helpt u ook individuele pagina's te optimaliseren voor SEO en leesbaarheid.

Om welke eigenschappen staat Surfer bekend?

 • SERP Analyzer - Analyseert wat werkt voor de top 50 pagina's van een bepaald trefwoord. De tool kijkt naar tekstlengte, aantal koppen, trefwoorddichtheid, aantal afbeeldingen, verwijzende URL's en domeinen, en meer.
 • Inhoud Redacteur - Optimaliseert blogberichten, landingspagina's en productpagina's door analyse van primaire en secundaire zoekwoorden, lengte van de inhoud, aantal paragrafen, aantal koppen, aantal afbeeldingen, vetgedrukte woorden en prominente woorden.
 • Trefwoordonderzoek - Vind suggesties met gelijkaardige sleutelwoorden, exact match sleutelwoorden en vraaggebaseerde sleutelwoorden. Het is ook een goede manier om LSI sleutelwoorden te vinden.

Prijzen bij Surfer

Plannen beginnen bij 59 dollar per maand met beperkte functies en query's. Bij jaarlijkse betaling krijgt u twee maanden gratis.

Probeer Surfer

Lees onze Surfer review.

10. Jager

Hunter is een e-mail outreach tool die u kunt gebruiken om het e-mailadres te vinden van elke professional in uw niche. Het is een geweldig hulpmiddel om te gebruiken voor gastposten en link building campagnes.

Het wordt gebruikt door meer dan 1,8 miljoen klanten, waaronder bedrijven als Google, Microsoft, IBM en Adobe.

Wat zijn de topfuncties van Hunter?

 • Domein zoeken - Vind de meeste of alle e-mailadressen van een bedrijf door op hun domein te zoeken.
 • E-mail zoeker - Vind het professionele e-mailadres van een persoon door zijn volledige naam en domeinnaam in te voeren.
 • E-mail controleren - Controleer de geldigheid van een e-mailadres door het in te voeren in de e-mailverificatietool.
 • Chrome Uitbreiding - Vind de e-mailadressen van een domein on the fly met de gratis Hunter for Chrome-extensie.
 • Campagnes - Verbind je Gmail of G Suite account met Hunter, en verstuur of plan e-mailcampagnes. De tool vertelt je of e-mails zijn geopend of beantwoord.

Prijzen bij Hunter

Het gratis plan van Hunter biedt 50 aanvragen/maand, campagnes en geen CSV rapporten. Een "aanvraag" is gelijk aan één domeinzoekopdracht, één e-mailzoekopdracht of één e-mailverificatie.

Premium plannen beginnen bij $49/maand voor maximaal 1.000 aanvragen met CSV-rapporten inbegrepen. Jaarplannen bieden 30% korting.

Probeer Hunter gratis

11. WooRank voor Chrome en Firefox

De WooRank browserextensie voor Chrome en Firefox is een gratis tool van WooRank. Met de tool kunt u een eenvoudige SEO-analyse van een willekeurige URL on the fly bekijken. De volledige service geeft u toegang tot keyword tracking, backlink analyse, een site crawler en meer gegevens.

Wat heeft de WooRank-extensie te bieden?

 • SEO Analyse - Beoordeelt de zoekmachineoptimalisatie van elke URL en bepaalt gegevens als gebruik van koppen, lengte van titels, verdeling van trefwoorden en meer.
 • SEO fouten - De tool waarschuwt u voor SEO-fouten of prestatieproblemen die u kunt verhelpen of verbeteren.
 • Gestructureerde gegevens - Bekijk de gestructureerde gegevens van uw URL om ervoor te zorgen dat deze correct wordt weergegeven in zoekmachines.
 • Beveiliging - Controleert op basisbeveiliging, zoals een actief SSL-certificaat.
 • Technologieën - Bekijk de tools die een bepaalde URL of domein gebruikt, inclusief WordPress plugins.
 • Backlinks - Bekijk de backlinkscore van een URL en hoeveel backlinks deze heeft.
 • Verkeer - Zie een basisbeschrijving van de hoeveelheid verkeer die een URL ontvangt, zoals "zeer veel".
 • Sociale media - Bekijk de sociale mediaprofielen die bij een bepaald domein horen.

Prijzen voor de WooRank-extensie

De WooRank browserextensie is gratis voor Chrome en Firefox. De prijs voor de volledige versie van WooRank begint bij $59,99/maand na een gratis proefperiode van 14 dagen.

Zie ook: Hoe kies je een blognaam (inclusief blognaam ideeën en voorbeelden) Probeer WooRank voor Chrome

12. Animalz Revive

Animalz Revive is een eenvoudige content audit tool die verouderde en slecht presterende content opspoort die moet worden opgefrist. Het wordt aangeboden door Animalz, een content marketing bureau uit New York City.

Welke functies biedt Animalz Revive?

 • Analyse van de inhoud - De tool analyseert uw inhoud via uw Google Analytics-account.
 • Vernieuwing Suggesties - Het rapport dat de tool u stuurt bevat een lijst van artikelen die moeten worden bijgewerkt.
 • Email rapporten - Uw rapport wordt aan u gedeeld via een link, die u gemakkelijk kunt delen met uw team of klanten.

Prijzen voor Animalz Revive

Animalz Revive is een gratis tool. Alles wat u nodig heeft is een actieve Google Analytics account met uw site toegevoegd als een eigenschap.

Probeer Animalz Revive gratis

13. SpyFu

SpyFu is een multifunctionele SEO tool. Het biedt het merendeel van de tools die u nodig hebt om te zien wat werkt voor uw concurrenten en om nieuwe, meer effectieve zoekwoorden te vinden om u op te richten.

Wat voor functies biedt SpyFu?

 • SEO overzicht - Onderzoek uw concurrenten, en ontdek voor welke organische trefwoorden zij scoren. U kunt ook hun inkomende links en rankinggeschiedenis onderzoeken.
 • Trefwoordonderzoek - Ontdek het zoekvolume, SEO moeilijkheidsgraad en PPC gegevens van elk trefwoord. U kunt ook duizenden trefwoordsuggesties ontvangen en zien welke pagina's voor een bepaald trefwoord ranken.
 • Backlinks - Zoek de backlinks van een concurrent. U kunt de resultaten zelfs filteren op trefwoord.
 • Kombat - Vergelijk uw site met twee andere concurrenten om effectieve trefwoorden te benadrukken en te zien of u zich op de juiste trefwoorden richt.
 • Rank Tracker - Volg Google en Bing rankings voor elk trefwoord, en ontvang wekelijks updates.

Prijzen bij SpyFu

Plannen beginnen bij $39/maand of $33/maand (jaarlijks gefactureerd). Dit plan biedt SpyFu's belangrijkste functies met een limiet van 10 SEO rapporten voor kleine domeinen. Test een basisversie van SpyFu met behulp van de zoekbalk op de homepage.

Probeer SpyFu

14. DeepCrawl

DeepCrawl is een SEO-tool die crawlers zoals Googlebot nabootst, waardoor het onder andere problemen met crawlability en indexering kan ontdekken.

Om welke functies staat DeepCrawl bekend?

 • Googlebot repliceren - Boots de manier na waarop Googlebot uw website crawlt, en detecteer problemen wanneer ze zich voordoen, niet wanneer Google Search Console ze rapporteert.
 • Indexeerbare pagina's - Bekijk welke delen van een pagina worden getoond in de zoekresultaten.
 • Sitemap-analyse - Test uw sitemap om onvolledige en/of ontbrekende gegevens op te sporen.
 • Analyse van de inhoud - Vind slecht presterende inhoud naast dubbele pagina's.

Prijzen bij DeepCrawl

Plannen beginnen bij $14/maand of $140/jaar. Twee maanden service zijn gratis wanneer u jaarlijks betaalt. Dit plan staat maximaal één project en 10.000 URL's toe. Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar.

Probeer DeepCrawl gratis uit

Google Tends is een hulpmiddel van Google waarmee u de populariteit van een onderwerp of trefwoord over een bepaalde periode kunt bekijken. Zo weet u welke een constante hoeveelheid belangstelling hebben en welke afnemen.

 • Rente in de tijd - Bekijk de populariteit van een bepaalde zoekterm in het afgelopen jaar of zelfs in 2004.
 • Interesse per regio - Bekijk de populariteit van elke zoekterm wereldwijd of per land, staat/provincie en stad.
 • Verwante termen - Populariteitsmetingen voor verwante termen worden getoond op de resultatenpagina.
 • Vergelijkingen - Vergelijk meerdere trefwoorden met elkaar.
 • Abonnementen - Abonneer u op individuele zoekopdrachten en ontvang regelmatig e-mail updates.

Google Trends is een gratis tool die Google zelf aanbiedt.

Probeer Google Trends gratis uit

16. Screaming Frog

Screaming Frog is een SEO en marketing bureau dat geavanceerde SEO tools biedt. Met Log File Analyser kunt u de zoekmachine bots controleren die uw site crawlen. SEO Spider is een crawl tool die u kan helpen bij het optimaliseren van de manier waarop zoekmachine bots uw pagina's crawlen.

Welke functies biedt Screaming Frog?

 • Kruipbaarheid - Log File Analyser identificeert welke URL's door Googlebot kunnen worden gecrawld en detecteert fouten. SEO Spider biedt een soortgelijke functie.
 • Kruipen optimaliseren - Log File Analyser controleert uw tijdelijke en permanente redirects en detecteert crawl-omgevingen die verschillend kunnen zijn. U kunt ook de crawl-efficiëntie verbeteren door de tool uw meest en minst gecrawlde pagina's te laten identificeren.
 • Analyse van de inhoud - SEO Spider detecteert fouten in uw inhoud en metatags, en identificeert dubbele inhoud.
 • Sitemaps - Genereer XML sitemaps voor uw site.

Prijzen bij Screaming Frog

Log File Analyser en SEO Spider zijn gratis te gebruiken, maar bieden meer mogelijkheden in hun premium versies. De prijzen voor Log File Analyser beginnen bij £99/jaar voor een site licentie, terwijl de prijzen voor SEO Spider beginnen bij £149/jaar.

Probeer Screaming Frog gratis

De beste SEO-tool voor u kiezen

Dat is het einde van onze lijst met de beste SEO-tools die u kunt gebruiken om uw site te optimaliseren. Sommige lijken op elkaar, terwijl andere unieke functionaliteiten bieden.

Als u uw budget verder wilt laten gaan - all-in-one tools zoals Semrush zijn het uitproberen waard. Semrush zou u bijvoorbeeld toegang geven tot backlinkgegevens, PPC-gegevens, rank tracking, linkbuildingtools, trefwoordonderzoek, inhoudsaudits, merkmonitoring en meer.

Maar als je op zoek bent naar een tool met een specifieke use-case, zoals een speciale site-auditor en crawler - dan is een dedicated tool als DeepCrawl meer geschikt.

Evenzo, als u een sterk outreach tool wilt - overweeg dan een speciaal gebouwde tool zoals BuzzStream. En, als u een on-page SEO tool wilt - is Surfer het overwegen waard.

Dan zijn er essentiële 100% gratis tools die iedereen zou moeten gebruiken zoals Google Search Console. En freemium tools zoals AnswerThePublic die nuttige gratis functionaliteit bieden.

Zorg ervoor dat u die kiest waarvan u denkt dat ze de grootste impact zullen hebben op de marketingstrategie van uw site zonder dat ze te veel van uw budget opslokken.

Gerelateerde vergelijkingen van SEO Tools:

 • Tools voor het schrijven van inhoud voor SEO

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.