21+ Beste WordPress Portfolio Thema's Voor 2023

 21+ Beste WordPress Portfolio Thema's Voor 2023

Patrick Harvey

WordPress maakt het gemakkelijk om elk type website te maken, inclusief portfolio.

Of u nu een fotograaf, een ontwerper, een illustrator of een andere creatieve professional bent, u kunt een overvloed aan thema's vinden die zijn ontworpen met portfolio's in het achterhoofd.

Zie ook: 7 redenen waarom u een e-maillijst voor uw blog moet opbouwen (en hoe u kunt beginnen)

In dit bericht hebben we de beste portfoliothema's op een rijtje gezet, waaronder enkele gratis thema's om je te helpen een prachtig portfolio te maken en indruk te maken op potentiële klanten.

De beste portfoliothema's voor WordPress

De thema's op deze lijst zijn meestal betaalde thema's, maar we hebben ook de beste gratis portfoliothema's opgenomen die we konden vinden.

U vindt er ook een paar Genesis kindthema's die perfect zijn voor het tonen van vroegere projecten.

Alle thema's zijn responsief en voorzien van prachtige fotografie en creatieve manieren om je portfolio weer te geven.

1. Fevr

Fevr is een goede keuze voor een portfolio website omdat het een groot aantal portfolio lay-outs heeft, evenals een aantal andere paginasjablonen waarmee u uw eerdere projecten en uw bureau op een verbluffende manier kunt presenteren. U vindt veel ruimte om getuigenissen van eerdere klanten op te nemen, uw teamleden te laten zien, en nog veel meer.

Het thema bevat een uitgebreid paneel met thema-opties waarmee u kleuren, lettertypen, achtergronden, logo en nog veel meer kunt aanpassen. U zult ook gebruik kunnen maken van meer dan 200 haken en de mogelijkheid om een kinderthema te maken voor ultieme aanpassing. Het Fevr-thema is geoptimaliseerd om snel te laden, het is volledig responsief en wordt geleverd met WooCommerce en bbPress-integratie.

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

2. Oshine

Het Oshine thema heeft een modern en stijlvol ontwerp, met veel vooraf gemaakte lay-outs die het mogelijk maken om een unieke website voor je portfolio te maken. Het kan gebruikt worden door bureaus, freelancers, illustratoren en elke andere creatieve professional.

Oshine komt met een unieke builder waarmee je de pagina's in real time kunt bewerken en de veranderingen direct kunt zien.

Maak gebruik van video-achtergronden en prachtige parallaxsecties om de aandacht van uw publiek te trekken en gebruik een van de modules om getuigenissen, oproepen tot actie en knoppen toe te voegen aan alle pagina's op uw site.

Het thema wordt geleverd met talrijke aanpassingsmogelijkheden, is geoptimaliseerd om snel te laden en voor zoekmachines, en is volledig responsief.

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

3. Massive Dynamic

Massive Dynamic is een veelzijdig thema dat wordt geleverd met Massive Builder page builder waarmee u een van de vooraf gemaakte lay-outs kunt bewerken en een lay-out vanaf nul kunt maken. Met de builder kunt u in real time wijzigingen aanbrengen zonder de pagina's te hoeven verversen.

Het bevat kant-en-klare secties die het opzetten en ontwerpen aanzienlijk versnellen, zodat u alleen nog maar de inhoud hoeft te vervangen door uw eigen inhoud. Met het beheerderspaneel kunt u lettertypen, kleuren, logo en meer aanpassen. Massive Dynamic integreert perfect met enkele van de populairste plugins, zoals Contact Form 7, MailChimp, WooCommerce en andere.

Prijs: $39

Bezoek Thema / Demo

4. Werkstatt

Kies het thema Werkstatt als u op zoek bent naar een minimalistisch thema. Het is een uitstekende keuze voor creatieve bureaus, architecten en fotografen. U kunt kiezen tussen een gemetselde of een kolomlay-out voor uw portfolio en gebruikmaken van vooraf gemaakte portfoliostijlen om meer details over uw eerdere projecten te delen.

Het portfolio is volledig filterbaar zodat potentiële klanten gemakkelijk projecten kunnen zien die aan hun behoeften voldoen. Het thema is volledig aanpasbaar en geoptimaliseerd om snel te laden. Het integreert ook met WooCommerce zodat je gemakkelijk je creatieve ontwerpen kunt verkopen.

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

5. Grafiek

Grafik thema biedt heel wat homepage lay-outs en laat u toe om een unieke lay-out te creëren voor individuele portfolio projecten. Het beschikt over een prachtige parallax header slider die perfect is om uw recente werken te tonen of om bezoekers naar pagina's van uw site te leiden waar ze meer over u en uw diensten te weten kunnen komen.

Dit WordPress portfolio thema komt met aangepaste pagina templates voor pagina's zoals Diensten en Prijzen, Team, Over, en meer. U kunt ook verschillende shortcodes gebruiken om verschillende elementen toe te voegen zoals getuigenissen, accordeons, tabbladen, en anderen.

Grafik is geïntegreerd met Visual Composer, zodat u de lay-out snel kunt aanpassen, en met het paneel met thema-opties kunt u kleuren, lettertypen en meer wijzigen. Het thema is ook responsief en ondersteunt interactieve infographics die perfect zijn voor het delen van case studies.

Prijs: $75

Bezoek Thema / Demo

6. Bateaux

Het Bateaux WordPress thema heeft een strak design met veel witruimte om uw afgelopen projecten op te laten vallen. Het thema maakt gebruik van een innovatieve Blueprint page builder die beweert de snelste en de lichtste page builder voor WordPress te zijn.

Met Blueprint heeft u volledige controle over de lay-out van uw pagina's en het thema bevat ook verschillende demoversies en menuvarianten om uw navigatie visueel aantrekkelijker te maken.

Het aanpassen van het thema is eenvoudig met de geavanceerde Live Customizer waar u de lay-out van uw pagina's kunt aanpassen, de breedte kunt instellen, kleuren en lettertypen kunt wijzigen, uw eigen achtergrond en logo kunt uploaden en nog veel meer. Bateaux is ook SEO geoptimaliseerd en heeft een responsief en vloeiend ontwerp dat zich naadloos aanpast aan elk schermformaat.

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

7. Kalium

Kalium komt met verschillende demo lay-outs speciaal gemaakt voor creatieve bureaus en freelancers die beschikken over een elegante raster lay-out voor uw portfolio met extra ruimte om logo's van eerdere klanten en hun getuigenissen op te nemen.

U kunt zelfs uw Dribble-portfolio synchroniseren met uw site en uw projecten gemakkelijk importeren. Het thema maakt gebruik van Visual Composer en wordt geleverd met geïntegreerde Revolution Slider om visueel aantrekkelijke diavoorstellingen te maken.

Kalium integreert ook met WPML plugin die van pas komt als u uw thema wilt vertalen. Gebruik het krachtige beheerpaneel om uw merk in het thema te verwerken en voeg een vleugje elegantie toe met lettertypen van Google Fonts, Adobe Typekit en Font Squirrel.

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

8. Uncode

Het Uncode WordPress thema bevat meer dan 16 portfolio lay-outs om je werk in stijl te delen. Je kunt de grid stijl gebruiken om je eerdere projecten te organiseren en gebruik maken van het parallax effect om de aandacht te vestigen op je oproepen tot actie.

Een unieke functie van dit thema is het Content Block, waarmee u vooraf gemaakte contentsecties kunt aanmaken, opslaan en eenvoudig hergebruiken op elke pagina van uw website. U kunt ook verschillende media-inhoud in uw website opnemen voor meer variatie, zoals Youtube-video's, Tweets, Flickr-galerijen en meer.

Bovendien wordt het thema geleverd met een geavanceerd paneel met thema-opties en meer dan 1000 zelfgekozen pictogrammen en pictogrammen voor sociaal delen.

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

9. Grote portefeuille

Het Grand Portfolio thema heeft een elegant ontwerp met gedurfde beelden en prachtige typografie. Het eerste wat u zal opvallen is de grote header afbeelding die gebruikt kan worden om uw agentschap of uw teamleden te tonen; gevolgd door een filterbaar portfolio in een strakke raster lay-out.

Het thema wordt geleverd met voorgemaakte lay-outs die zijn afgestemd op creatieve sectoren zoals ontwerpers, fotografen en architecten. Als je veel projecten hebt, zul je profiteren van de infinite scroll-functie en je kunt lettertypen, kleuren, logo's, lay-outs en nog veel meer aanpassen met behulp van de ingebouwde Customizer en page builder.

Het thema is volledig responsief, geoptimaliseerd voor SEO, en bevat uitgebreide documentatie.

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

10. Adios.

Het Adios thema is een andere uitstekende keuze voor degenen die houden van een minimalistische aanpak. Het thema heeft 9 homepage lay-outs en een keuze uit portfolio lay-outs waaronder grid, metselwerk en een horizontale lay-out.

Met Adios kunt u grote afbeeldingen gebruiken zodat uw werk opvalt en u kunt uw teamleden en getuigenissen van vroegere klanten laten zien om vertrouwen op te bouwen. Door de minimalistische aanpak laadt het thema snel en is het geoptimaliseerd voor SEO.

Er is een speciaal paginasjabloon ontworpen voor case studies, zodat u dieper kunt ingaan op uw projecten en uw creatieve proces kunt delen. Adios wordt ook geleverd met een eenvoudig te gebruiken drag and drop page builder, onbeperkte widgets, verschillende navigatiestijlen en een uitgebreid paneel met thema-opties.

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

11. Proton

Proton ziet er misschien eenvoudig uit, maar heeft een overvloed aan opties om je portfolio weer te geven. Om te beginnen kun je kiezen tussen raster, metselwerk en verschillende kolom lay-outs. Je vindt ook verschillende lay-outs voor individuele projecten en verschillende galerij lay-outs.

Bovendien kunt u kiezen uit verschillende hover-effecten om uw werk echt te laten opvallen. Het thema is geïntegreerd met Google Fonts, zodat het maken van een moderne en visueel aantrekkelijke typografie vrij eenvoudig is.

Met de Customizer kun je de instellingen voor header, sidebar, kleuren, blogpagina en social media iconen regelen. Het Proton thema is ook responsive en vertaalbaar.

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

12. Mai Studio Pro

Het Mai Studio Pro thema is een child theme voor het populaire Genesis framework en is perfect voor bureaus die een stijlvol thema nodig hebben. De homepage heeft een groot headergebied waar u een video achtergrond kunt gebruiken om de aandacht van uw publiek te trekken of een call to action knop kunt invoegen.

Hieronder vindt u drie widgetgebieden om uw vakgebied te benadrukken, gevolgd door een strakke rasterindeling van uw recente werk. Het beste deel van het thema is dat de homepage widgets gebruikt om de indeling te maken, zodat het gemakkelijk is om elementen te herschikken en te organiseren zodat ze bij uw merk passen.

Aangezien dit een Genesis child theme is, kunt u er zeker van zijn dat uw site er op alle apparaten geweldig uitziet en snel laadt, en ook de SEO-voordelen bevat die het Genesis framework met zich meebrengt.

Prijs: $99/jaar

Bezoek Thema / Demo

13. Mai Success Pro

De Mai Success Pro klinkt misschien alsof het alleen voor bedrijven is gemaakt, maar het thema werkt heel goed voor creatieve bureaus en freelancers. U kunt kiezen uit verschillende pagina-indelingen, zoals twee-kolommen, volledige breedte of gecentreerde inhoud, evenals paginasjablonen voor diensten en een landingspagina die perfect is voor het verhogen van uw e-mailaanmeldingen, webinarregistraties en verkoop.

Het thema wordt ook geleverd met een Beaver Builder paginasjabloon, wat betekent dat je dit thema integreert met een van de populairste page builder plugins en je eigen lay-outs kunt maken. Dankzij het moederraamwerk, Genesis, is het thema ook eenvoudig aan te passen en geoptimaliseerd voor SEO.

Prijs: $99/jaar

Bezoek Thema / Demo

14. Slush Pro

De Slush Pro is niet uw gebruikelijke WordPress portfolio thema, met een homepage die een traditionele blog lay-out gebruikt in combinatie met grote uitgelichte afbeeldingen die geweldig zijn voor het tonen van uw projecten.

Het portfolio kan worden weergegeven in een 2-, 3- of 4-koloms lay-out en u vindt ook verschillende header- en paginalay-outs. Met dit thema kunt u ook uw sociale media-iconen weergeven en het beschikt over een widget onder individuele blogberichten, perfect om uw inschrijvingspercentage voor e-mail te verhogen.

Prijs: $49

Bezoek Thema / Demo

15. Aspire Pro

Overweeg het Aspire Pro thema als je een fan bent van donkere achtergronden. Dit WordPress thema doet een geweldige job van het gebruik van contrast omdat donkere header en achtergrond worden gecombineerd met prominente gedurfde kleuren die de aandacht van je bezoekers trekken en het oog naar je oproep tot actie trekken.

De hele homepage is ontworpen om uw geloofwaardigheid op te bouwen en vertrouwen te wekken bij potentiële klanten en u kunt uw creativiteit gemakkelijk tonen met de Portfolio-pagina.

Naast verschillende paginasjablonen bevat dit Genesis child theme ook stijlvolle prijstabellen en zullen de homepage secties zich aanpassen aan het aantal aangepaste widgets dat u toevoegt.

Prijs: Beschikbaar via Genesis Pro lidmaatschap - $360/jaar

Bezoek Thema / Demo

16. Elegant

Elegant komt met prachtig bewerkte typografie, full-width featured images, en verschillende blog en portfolio lay-outs. Het thema doet een uitstekende job van het verwijderen van de afleiding en het plaatsen van uw inhoud in de belangrijkste focus. U kunt de blog gebruiken om ontwerptips, uw proces, en details over eerdere projecten te delen.

Elegant bevat ook aangepaste pictogrammen voor sociale media en aantrekkelijke beeldfilters die u op uw foto's kunt toepassen nadat u ze hebt geüpload. Dit thema is ontwikkeld door Themify en maakt gebruik van zijn kenmerkende paginabouwer, zodat u gemakkelijk aangepaste lay-outs kunt maken met behulp van een drag-and-drop-interface.

Bovendien kunt u uw teamleden in de kijker zetten met de aangepaste teamledenpost en de headerachtergrond, lettertypes en kleuren voor elke pagina en post afzonderlijk aanpassen.

Prijs: Van $59

Bezoek Thema / Demo

17. Hoek

Angle is een mooi, responsief portfolio-thema dat wordt geleverd met een homepage slider en de mogelijkheid om alle creatieve diensten die u te bieden heeft te laten zien. U kunt uw portfolio presenteren in een raster-gebaseerde lay-out en uw teamleden en getuigenissen van eerdere klanten laten zien om vertrouwen op te bouwen. Net als veel andere thema's op deze lijst, heeft het thema veel witruimte om uw projecten te kunnenopvallen in combinatie met een elegante typografie.

Angle bevat meerdere widgetgebieden, zodat u de structuur van uw homepage kunt bouwen en aanpassen met aangepaste WPZOOM-widgets. U kunt ook de Live Customizer gebruiken om widgets op de homepage toe te voegen en te configureren en uw wijzigingen direct te bekijken.

Prijs: €69

Bezoek Thema / Demo

18. Ontwerp

Draft is een gratis portfoliothema dat zich kan meten met veel premium portfoliothema's. Het biedt een strak ontwerp samen met de mogelijkheid om snel je portfolio te maken. Je kunt de WordPress Customizer gebruiken om kleuren en lettertypen aan te passen, je eigen logo en achtergrond te uploaden en meer.

Het thema ondersteunt ook twee navigatiemenu's, het hoofdmenu bovenaan en een menu voor sociale media in de voettekst, zodat u gemakkelijk uw sociale profielen kunt koppelen. Draft heeft een eenvoudige blogpagina, zodat u ontwerptips kunt geven en uw creatieve proces kunt delen.

Prijs: Gratis

Bezoek Thema / Demo

19. Nikkon

Het Nikkon-thema is perfect voor fotoportfolio's omdat de homepage een op rasters gebaseerde lay-out gebruikt om uw eerdere projecten weer te geven. Het thema wordt geleverd met verschillende headerstijlen, zodat u degene kunt kiezen die het beste bij uw merk past en andere ontwerpinstellingen kunt aanpassen om het imago van uw merk te weerspiegelen.

Nikkon integreert ook met WooCommerce, zodat u uw creatieve ontwerpen kunt verkopen. Er zijn meerdere paginalay-outs beschikbaar, waardoor dit gratis thema verrassend veel functies heeft.

Prijs: Gratis

Bezoek Thema / Demo

20. Gridsby

Als u van een lay-out in Pinterest-stijl houdt, probeer dan Gridsby. De homepage lijkt op Pinterest, met afbeeldingen die het grootste deel van de pagina uitmaken. U vindt er ook een gebied om een aangepaste oproep tot actie toe te voegen of de bio van uw bedrijf te delen. Promoot uw recente blogberichten om van bezoekers lezers en klanten te maken en gebruik pictogrammen voor sociale media om uw aanhang op uw favoriete platforms te vergroten.

Dit gratis thema is niet alleen responsief, maar ook retina-klaar en bevat verschillende paginalay-outs en sjablonen, evenals tal van aanpassingsopties. U kunt een aangepaste achtergrond en logo uploaden, de kleuren en lettertypen wijzigen en nog veel meer.

Prijs: Gratis

Bezoek Thema / Demo

21. Milo

Het Milo-thema is een uitstekende keuze voor minimale portfolio's omdat het ontwerp zo minimaal is als maar kan. De homepage bevat slechts één portfolio-item tegelijk, maar er is een portfoliopagina waar uw bezoekers meer van uw creatieve werken kunnen zien. Andere paginasjablonen zijn een pagina voor uw diensten en een blogpagina met grote uitgelichte afbeeldingen.

Het navigatiemenu is verplaatst naar de linkerzijbalk zodat uw bezoekers zich kunnen concentreren op uw inhoud en u kunt pictogrammen voor sociale media toevoegen aan de voettekst van uw site. Gebruik de Customizer om lettertypen, kleuren en logo's aan te passen. Milo maakt het gemakkelijk om digitale producten te verkopen dankzij de integratie met WooCommerce.

Prijs: $100 (inclusief toegang tot alle Dorsey, Eames, Milo en Wright thema's)

Bezoek Thema / Demo

22. Dorsey

Een ander minimaal thema, Dorsey, geeft een creatieve draai aan het portfolio concept. De homepage begroet bezoekers met een carrousel die bezoekers kunnen gebruiken om door uw projecten te bladeren en op een van hen te klikken om meer details te zien. Als alternatief kunnen bezoekers overschakelen naar miniatuurweergave om alle projecten tegelijk te zien.

Net als bij Milo zijn het navigatiegedeelte en het logo geïntegreerd in de zijbalk, zodat uw projecten het grootste deel van het schermoppervlak in beslag nemen. Het Dorsey-thema is responsief en geschikt voor retina en is geïntegreerd met Google Fonts, zodat u de typografie-instellingen gemakkelijk kunt wijzigen. Bovendien is het thema gemakkelijk aan te passen en wordt het geleverd met een sjabloon voor een blogpagina.

Prijs: $100 (inclusief toegang tot alle Dorsey, Eames, Milo en Wright thema's)

Bezoek Thema / Demo

23. Lucht

De Air is een prachtig thema met verschillende portfolio-concepten en veel witruimte om de aandacht te vestigen op uw vroegere projecten. U kunt een slider gebruiken om uw beste werk te promoten en de rest presenteren met een stijlvolle gemetselde lay-out of een lay-out over de volledige breedte gebruiken om het aantal weer te geven projecten te maximaliseren.

Het thema komt in lichte en donkere versies en welke u ook kiest, u kunt aangepaste categorieën instellen voor uw projecten, zodat bezoekers door uw portfoliopagina's kunnen filteren.

Met de aanpassingsopties kunt u niet alleen de kleuren en lettertypen bepalen, maar ook de ruimte tussen de afzonderlijke portfolio-items, de achtergrond en nog veel meer. Bovendien is het Air-thema geoptimaliseerd voor SEO, laadt het snel en bevat het prachtige pictogrammensets van Font Awesome om het visueel nog aantrekkelijker te maken.

Prijs: $59

Zie ook: 13 Statistieken laadtijd website (gegevens 2023) Bezoek Thema / Demo

24. Avoir

Avoir is een minimaal en flexibel WordPress thema geschikt voor grafische en webontwerpers, creatieve bureaus, freelancers, fotografen en beeldende kunstenaars in het algemeen. Het thema besteedt speciale aandacht aan typografie en wordt geleverd met gedurfde kleuren, en grote fotografie die perfect is voor het tonen van je eerdere projecten.

Avoir is volledig responsief en geoptimaliseerd voor snelheid en is ook cross-browser compatibel. U kunt Visual Composer en Slider Revolution plugins gebruiken om onbeperkte sliders en unieke lay-outs te maken en het admin-panel gebruiken om verschillende ontwerpinstellingen te tweaken.

Bovendien integreert Avoir met enkele van de populairste plugins, zoals Contact Form 7, WooCommerce, WPML en andere.

Prijs: $39

Bezoek Thema / Demo

25. Hestia Pro

Hestia Pro is gebaseerd op material design en beschikt over levendige kleuren die de aandacht van uw publiek zullen trekken. Het is een thema dat goed werkt voor zowel bedrijven als creatieve en digitale bureaus die hun werk onder de aandacht moeten brengen.

Dit thema is een uitstekende keuze voor iedereen die een website met één pagina wil, omdat het thema veel ruimte biedt voor uw projecten, diensten, teamleden en zelfs uw producten als u thema's of andere digitale bestanden wilt verkopen.

Het gebruik van parallax in dit thema trekt het oog naar uw oproep tot actie en u kunt de kleuren en meer veranderen met WordPress Customizer. En alsof dat nog niet genoeg is, integreert Hestia Pro met grote page builder plugins zoals Elementor, Beaver Builder, en anderen, zodat u aangepaste lay-outs kunt maken zonder een enkele regel code aan te raken.

Prijs: $69

Bezoek Thema / Demo

Maak uw portfoliosite met WordPress

Het tonen van uw eerdere projecten is een geweldige manier om uw creatieve vaardigheden te laten zien, maar het is niet het enige dat bezoekers in klanten verandert. U moet ook duidelijk maken welke diensten u aanbiedt en vertrouwen wekken bij potentiële klanten.

Gelukkig hebben de WordPress portfolio thema's in deze lijst veel functies die deze taak gemakkelijker maken. Gebruik onze collectie om het beste thema voor je portfolio site te vinden.

Geen thema gevonden dat u bevalt? Hier zijn een paar andere thema-roundups die misschien hebben wat u nodig hebt:

  • 30+ Fantastische WordPress Thema's Voor Serieuze Bloggers
  • 45+ gratis WordPress-thema's voor uw website
  • 15+ Prachtige Genesis Kindthema's voor WordPress
  • 25+ Geweldige Minimal WordPress Thema's voor Bloggers en Schrijvers

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.