26 Laatste Facebook Live statistieken voor 2023: gebruik en trends

 26 Laatste Facebook Live statistieken voor 2023: gebruik en trends

Patrick Harvey

Inhoudsopgave

Benieuwd naar Facebook Live en of het deel moet uitmaken van uw social media-strategie?

We dekken je.

In deze post zullen we alle laatste Facebook Live statistieken, feiten en trends die je moet weten uit de doeken doen.

Klaar? Laten we beginnen.

Favorieten van de redactie - Facebook Live statistieken

Dit zijn onze meest interessante statistieken over Facebook Live:

 • In de eerste twee jaar van Facebook Live Videos waren er gezamenlijk meer dan 2 miljard views. (Bron: SocialInsider)
 • 50 miljoen dollar werd betaald aan beroemdheden om Facebook Live te gebruiken toen het voor het eerst werd uitgebracht. (Bron: Fortune)
 • Facebook Live-video's zorgen voor ongeveer 3 keer meer engagement dan traditionele video's. (Bron: Live Reacting)

Facebook Live gebruiksstatistieken

Facebook Live is een enorm populair onderdeel van het Facebook-platform. Hier zijn enkele statistieken die ons meer vertellen over hoeveel mensen gebruik maken van de Live-functie.

Zie ook: 12 beste tools voor concurrentieanalyse voor 2023

1. Live videogebruik op Facebook steeg met meer dan 50% in 2021

Facebook Live heeft een aanzienlijke en consistente groei laten zien sinds de functie werd uitgerold, en deze groei in gebruik lijkt niet te vertragen. Alleen al in 2021 steeg het aantal live video's op Facebook met 50%.

Facebook is een enorme speler op de markt voor live streaming, en steeds meer makers en merken kiezen het platform als de plek om hun live content te delen.

Bron : Socialnsider

2. Er waren meer dan 2 miljard views op Facebook Live Video's in de eerste 2 jaar na de introductie.

Facebook Live werd in 2016 volledig uitgerold voor iedereen. Vanaf dat moment begonnen gebruikers het platform onmiddellijk te overspoelen met video's van allerlei aard. In 2018 hadden live-video's op Facebook samen meer dan 2 miljard keer bekeken.

Helaas zijn er in de afgelopen jaren geen officiële statistieken door Facebook geplaatst om te laten zien hoeveel Facebook Live views er nu zijn. Het is echter duidelijk dat het platform is blijven groeien in populariteit.

Bron: Engadget

3. 1 op de 5 op Facebook geplaatste video's is live

Vooraf opgenomen video-inhoud op Facebook is nog steeds populairder dan live video's. Facebook Live vormt echter een goed percentage van de video's op het platform. Ongeveer 1 op de 5, oftewel 20% van de op het platform gepubliceerde video's is live.

Bron: Facebook voor bedrijven

4. In het voorjaar van 2020 steeg het aantal Facebook Live kijkersessies met 50%.

De lente van 2020 was voor veel mensen een moeilijke tijd, toen COVID-19 landen over de hele wereld in een langdurige lockdown dompelde. Veel sociale platforms maakten in die tijd echter een snelle groei door. 2020 was het jaar van de digitale verbinding, en dat gaf aanleiding tot een enorme toename van het gebruik van Facebook Live.

Alleen al in het voorjaar van 2020 was er een toename van 50% in Facebook Live content met veel mensen die het platform gebruiken om zich te vermaken en evenementen te organiseren. Facebook Live speelde gastheer voor een reeks unieke live streaming evenementen van quizzen, virtuele concerten en spelavonden. De live stream functies boden de perfecte setting voor mensen om digitaal en veilig te socialiseren tijdens een moeilijke tijd.

Bron: Facebook1

5. Het aantal zoekopdrachten naar "Facebook Livestream" is sinds de start van Facebook Live met 330% gestegen.

Facebook Live is ongetwijfeld aanzienlijk gegroeid sinds de start ervan in 2015. Facebook is een go-to bron voor live content geworden, en veel mensen gebruiken zelfs zoekmachines zoals Google om meer te weten te komen over Facebook Live.

Volgens een artikel op LinkedIn is het aantal zoekopdrachten naar 'Facebook Livestream' sinds 2015 enorm toegenomen, met ongeveer 330% om precies te zijn. Dit getuigt van de snelle groei en populariteit van Facebook Live.

Bron: LinkedIn

6. Facebook betaalde meer dan 50 miljoen dollar aan beroemdheden om Facebook Live te gebruiken.

Toen Facebook Live voor het eerst werd geïntroduceerd, was Facebook erop gebrand om er een grote concurrent op het gebied van live streaming van te maken. Daarom pompten ze veel geld in de promotie van de nieuwe functie. Volgens Forbes gaf Facebook ongeveer 50 miljoen dollar uit om beroemdheden zover te krijgen dat ze het platform uitprobeerden. Naar verluidt gaven ze ook nog eens 2,5 miljoen dollar uit om BuzzFeed en New York Times aan te moedigen om FacebookLeef om inhoud te delen.

Bron: Fortune

Facebook Live engagement statistieken

Als het gaat om het maken van video-inhoud, draait het allemaal om betrokkenheid. Hier zijn enkele Facebook Live statistieken die wat licht werpen op wat wordt verwacht als het gaat om betrokkenheid.

7. Facebook Live video's zorgen voor 3X meer engagement dan traditionele video's.

Als je Facebook Live zakelijk gebruikt, is het waarschijnlijk je doel om inhoud te maken die betrokkenheid stimuleert. Op Facebook kan dit worden gemeten door middel van opmerkingen, likes en reacties.

Volgens een artikel gepubliceerd door Live Reacting zijn live video's op Facebook beter voor het stimuleren van engagement dan gewone vooraf opgenomen content. Makers kunnen ongeveer 3X meer engagement verwachten bij live content dan bij de traditionele tegenhanger.

Bron: Live reageren

8. Mensen geven 10X meer commentaar op live video's dan op gewone video's op Facebook.

Er wordt ook veel vaker commentaar gegeven op Facebook live-video's dan op vooraf opgenomen inhoud. Mensen geven gemiddeld zelfs 10X meer commentaar.

Bij livestreaming hebben kijkers de mogelijkheid om in realtime te communiceren met de maker en dit stimuleert veel meer mensen om hun zegje te doen. Als u uw opmerkingen en betrokkenheid bij livestreams nog meer wilt vergroten, kunt u overwegen om tijdens de stream mini-wedstrijden en weggeefacties te houden of uw publiek vragen te stellen.

Bron: Live reageren

9. Facebook Live video's worden 3X langer bekeken dan gewone video's.

Hoewel er op Facebook veel meer gewone video's zijn dan live-video's, lijkt het erop dat veel gebruikers de voorkeur geven aan het live-formaat. Volgens Facebook Newsroom worden live-video's ongeveer 3X langer bekeken dan gewone video's.

Dit is deels te wijten aan het feit dat live-video's doorgaans aan de langere kant zijn. Het feit dat live-kijkers langer bij de inhoud betrokken blijven, bewijst echter de populariteit van live-video's.

Bron: Facebook Nieuws

10. Facebook Live was het meest gebruikte video platform is het meest gebruikte live video platform

In 2021 is er een reeks opties beschikbaar voor live streamers, waaronder Twitch, YouTube, IGTV en meer. Uit een artikel van Go-Globe bleek echter dat Facebook Live de duidelijke favoriet is als het gaat om het consumeren van live content.

Het artikel stelde dat het het meest gebruikte live-videoplatform ter wereld was, en dit zou te wijten kunnen zijn aan het feit dat Facebook eerder een one-stop-shop is voor inhoud en netwerken van alle soorten, dan een specifiek live-streamingplatform.

Bron: Go-Globe

11. Langere Facebook Live video's hebben een hogere engagementsratio dan kortere.

Hoewel de algemene trend bij video-inhoud lijkt te zijn "hoe korter hoe beter", geldt die regel niet voor live streaming.

Volgens een artikel gepubliceerd door SocialInsider, is langer beter als het gaat om Facebook Live. En als we zeggen langer, bedoelen we niet alleen 10 of 20 minuten. Uit het onderzoek bleek dat live video's die meer dan een uur duren de hoogste engagement rates hebben - gemiddeld 0,46%.

Bron: SocialInsider

Facebook Live en marketingstatistieken

Facebook Live kan een essentieel onderdeel vormen van marketing en verkoop voor bedrijven. Hier zijn enkele Facebook Live marketing- en omzetstatistieken die ons laten zien hoe marketeers live video op Facebook gebruiken.

12. Facebook Live is het belangrijkste live video platform onder marketeers

Het gebruik van live video als onderdeel van een marketingstrategie is nog steeds vrij ongebruikelijk. De meerderheid van de marketeers die gebruik maken van het potentieel van live video-inhoud kiezen echter voor Facebook Live als hun go-to platform. Uit een onderzoek van Social Media Examinator blijkt dat ongeveer 30% van de marketeers die gebruik maken van live video's streamen op Facebook Live.

Bron: Social Media Examiner

13. 82% van de mensen ziet liever live video's van merken dan op tekst gebaseerde posts...

Live video is een geweldige manier om de kloof tussen merken en consumenten te overbruggen, en het kan hen in staat stellen om op een natuurlijke en organische manier te interageren. Consumenten houden van dit soort dingen, en de statistieken laten dat ook zien. Volgens Live Stream ziet 82% van de mensen liever Livestream content van merken die regelmatig social media posts plaatsen. Daarom wordt live streaming een spraakmakend medium inmarketing, maar de adoptie is traag.

Bron: Live stroom

14...Maar slechts 12,8% van de merken plaatste in 2020 live videocontent op Facebook

Ondanks het bewijs dat consumenten graag live content van merken willen zien, hebben veel marketeers de boodschap nog niet begrepen. Volgens een grafiek van Statista heeft slechts 12,8% van de marketeers in 2020 Facebook Live-video's geplaatst. De studie suggereert dat dit te wijten is aan het feit dat merken er de voorkeur aan geven hun content te bewerken en op te poetsen voor publicatie, omdat ze dan meer controle hebben over de inhoud.hun merkimago.

Bron: Statista1

15. Meer dan 80% van de bedrijven gebruikt Facebook om video-inhoud te posten

Ondanks het feit dat merken traag zijn met het gebruik van live video, plaatst de meerderheid van de merken een soort van video-inhoud op Facebook. Uit statistieken van Buffer blijkt dat 80% van de bedrijven Facebook gebruikt om video-inhoud te plaatsen. Met zoveel merken die al videofuncties op Facebook gebruiken, zal het zeker niet lang duren voordat ze Facebook Live in hun video-inhoudstrategie gaan opnemen.

Bron: Buffer

16. 28% van de marketeers zal dit jaar Facebook Live gebruiken in hun marketing

Hoewel merken een beetje lijken te aarzelen om op de Facebook Live-bandwagon te springen, tonen statistieken van Hootsuite aan dat een groot deel van de marketeers overweegt de sprong te wagen. 28% van de marketeers meldde dat ze dit jaar Facebook Live zullen gebruiken als onderdeel van hun contentstrategieën. Dit cijfer is echter met ongeveer 4% gedaald ten opzichte van de cijfers van vorig jaar.

Bron: Wyzowl

Facebook Live is geliefd bij zowel gebruikers als bedrijven, en er duiken veel nieuwe trends op. Hier zijn enkele Facebook Live statistieken met betrekking tot de huidige trends op het platform,

17. De meest bekeken Facebook Live video ooit is 'Chewbacca Mom'.

Facebook Live biedt een verscheidenheid aan verschillende soorten inhoud, van shopping channel-achtige streams tot live quizzen en meer. Maar net als op veel andere social media-platforms is een van de populairste soorten inhoud virale grappige video's.

De meest bekeken video zelfs op Facebook Live was 'Chewbacca Mom'. Als je de feel-good viral hit nog niet hebt gezien, zie je een moeder die met volle teugen geniet van een brullend Chewbacca masker. De video heeft als titel 'The simple joys in life...' en heeft tot nu toe meer dan 2,9 miljoen keer bekeken.

Bron: Facebook2

18. De derde meest bekeken Facebook Live Video aller tijden was het aftellen van de verkiezingen van 2020.

Hoewel we allemaal houden van een beetje gezinsvriendelijke, gezonde inhoud, is Facebook Live ook een hub voor meer serieuze onderwerpen zoals live nieuws en politiek. Volgens een artikel gepubliceerd door MediaKix stond de BuzzFeed 2020 election countdown stream op de 3e plaats als het ging om de meest bekeken Facebook Live video's aller tijden.

De stream werd in de aanloop naar de zenuwslopende verkiezingen meer dan 50 miljoen keer bekeken en ongeveer 800.000 keer gedeeld.

Bron: MediaKix

19. Facebook heeft "Live Chat with Friends" geïntroduceerd, wat de betrokkenheid bij live video's bevordert.

Facebook is erop gebrand om Facebook Live te blijven verbeteren en ontwikkelen en ze implementeren regelmatig nieuwe functies. Een van de meest recente ontwikkelingen is de functie 'Chatten met vrienden'. Hiermee kunnen gebruikers privé chatrooms creëren wanneer ze Facebook live video's bekijken.

In een tijdperk waarin de meeste mensen virtueel met elkaar in contact moeten komen, helpt deze functie gebruikers om gepersonaliseerde evenementen met vrienden te creëren, zoals kijkfeesten voor live video's. Het biedt niet alleen een unieke kans voor gebruikers, maar stimuleert ook betrokkenheid, wat ook geweldig is voor makers.

Bron: Facebook3

20. Facebook-gebruikers kijken liever naar video's zonder geluid

Video's zonder geluid zijn zeer populair bij Facebook-gebruikers. In feite geven de meeste gebruikers de voorkeur aan video's zonder geluid, omdat ze dan video's kunnen bekijken op rustige plaatsen of tijdens het woon-werkverkeer. Dit feit is echter lastig voor makers van Live-video's, omdat er geen manier is om video's te ondertitelen tijdens het live-streamen.

Bij het maken van livestreamcontent moeten makers rekening houden met dit feit, maar er zijn dingen die je kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld visuele hulpmiddelen gebruiken binnen je video, of een assistent laten reageren op opmerkingen met tekstberichten.

Bron: Digiday

21. Facebook-exploitant Nicola Mendelsohn voorspelde dat Facebook in 2021 tekstvrij zou zijn.

Hoewel de voorspelling van Mendelsohn niet helemaal juist was (er zijn nog steeds veel op tekst gebaseerde posts op Facebook), bewijst dit hoe overheersend video op het platform aan het worden is. Video-inhoud zoals livestreams zullen de komende jaren in populariteit toenemen op het platform.

Dus als je Facebook opneemt in je marketingstrategie, is het een goed idee om te overwegen videofuncties zoals Facebook Live te gebruiken om de trends voor te blijven.

Bron: Kwarts

Algemene Facebook-videostatistieken

De onderstaande statistieken hebben betrekking op Facebook video in het algemeen, inclusief live content. De onderstaande feiten kunnen je helpen bij het plannen van je Facebook Live content.

22. Op Facebook wordt dagelijks meer dan 100 miljoen uur aan video bekeken.

Deze statistiek spreekt voor zich: elke dag wordt er maar liefst 100 miljoen uur aan video bekeken op Facebook, en veel van deze video's zijn livestreams. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat Facebook-gebruikers van video houden, en dit maakt het maken van Facebook Live of Facebook-video-inhoud een geweldige optie voor bedrijven.

Hoewel dit cijfer lang niet zo hoog is als bij YouTube, is het toch een aanzienlijk bedrag. Dus als je actief bent op YouTube, is het de moeite waard om te overwegen Facebook-video's op te nemen in je strategie.

Bron: Facebook Inzichten

Verwante lectuur: De Beste Video Hosting Sites Vergeleken (Gratis + Betaald).

23. Facebook native video's genereren 10x meer shares dan YouTube video's

Volgens statistieken gepubliceerd door Forbes zijn native video's die rechtstreeks via het Facebook-platform worden geplaatst 10x effectiever dan video's die worden gedeeld vanaf externe bronnen zoals YouTube.

Dit is geweldig nieuws voor Facebook Live-gebruikers, omdat het lijkt te bewijzen dat Facebook eerder geneigd is native content te promoten. De studie onderzocht meer dan 6,2 miljoen accounts en stelde vast dat native video's 1055% meer werden gedeeld dan video's van YouTube.

Bron: Forbes

Verwante lectuur: De laatste YouTube-statistieken: gebruik, demografie en trends.

24. Kortere bijschriften genereren de beste betrokkenheid

Als je je Facebook Live-video's maakt, overweeg dan om ze te voorzien van een korte en opvallende tagline.

Volgens statistieken hebben video's met minder dan 10 woorden in het bijschrift een 0,15% hoger engagementpercentage dan video's met langere bijschriften. Facebook-gebruikers willen graag de belangrijkste informatie over uw video weten en willen geen alinea's tekst lezen om die te vinden.

Bron: Socialinsider

25. 75% van de Facebook-video's wordt nu mobiel bekeken.

Bij het plannen van inhoud voor livestreams is het belangrijk om te bedenken wie er kijkt en op welk apparaat ze kijken.

Aangezien ongeveer 75% van alle Facebook-video's op mobiel wordt bekeken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw inhoud ook op een klein scherm leuk blijft voor de kijkers. Het kan bijvoorbeeld een goed idee zijn om tijdens het opnemen dichter bij de camera te gaan staan, zodat de kijkers gemakkelijk kunnen zien wat er gebeurt.

Bron: Facebook Insights2

26. De gemiddelde CTR van videoposts is ongeveer 8%.

Als je graag wilt dat livestream-kijkers doorklikken en je website of andere sociale pagina's bezoeken, is deze statistiek belangrijk. Interessant is dat kleinere accounts op Facebook een veel hoger doorklikpercentage hebben als het gaat om video-inhoud. Profielen met minder dan 5000 volgers hebben een gemiddelde CTR van 29,55% voor video-inhoud.

Bron: SocialInsider

Facebook Live statistieken bronnen

 • Buffer
 • Dacast
 • Digiday
 • Engadget
 • Facebook1
 • Facebook2
 • Facebook3
 • Facebook voor bedrijven
 • Facebook Inzichten1
 • Facebook Insights2
 • Facebook Nieuws
 • Forbes
 • Fortune
 • LinkedIn
 • Live reageren
 • Live stroom
 • Media Kix
 • Social Insider
 • Social Media Examiner
 • Statista
 • Kwarts
 • Wyzowl

Laatste gedachten

Dus daar heb je het - de top Facebook Live statistieken die je moet weten.

Zie ook: Hoe schrijfblok snel overwinnen

Facebook Live groeit in populariteit onder marketeers en gebruikers. Met hoge betrokkenheid en kijktijd voor Facebook Live-video's kan het de perfecte aanvulling zijn op uw marketingstrategie.

Als u overweegt uw social media marketing game te verbeteren, bekijk dan zeker onze berichten over Facebook Live tips, content marketing statistieken en video marketing statistieken.

Als u zich verder wilt verdiepen in sociale-mediamarketing, raad ik u aan onze berichten over de beste tijdstippen om berichten te plaatsen op sociale media en over tools voor sociale-media-analyse & -rapportage te bekijken.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.