Je YouTube-kanaal promoten: 18 manieren om meer views te krijgen

 Je YouTube-kanaal promoten: 18 manieren om meer views te krijgen

Patrick Harvey

Ben je op zoek naar de beste manieren om je YouTube-kanaal te promoten? Wij hebben het voor je geregeld.

Met dit jaar meer dan 51 miljoen YouTube-kanalen op het platform is er aan concurrentie geen gebrek.

Goede YouTube-inhoud maken is niet langer genoeg. Als je door al die ruis heen wilt breken, views wilt krijgen en abonnees wilt verdienen, moet je ook werk maken van het promoten van je YouTube-kanaal. Maar maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen.

In dit artikel laten we je zien hoe je je YouTube-kanaal op de juiste manier kunt promoten en onthullen we 18 krachtige, minder bekende tactieken die je kunt gebruiken om de concurrentie voor te blijven.

Klaar? Laten we beginnen!

1. Focus op de horloge tijd

Het mooie van YouTube is dat als het je video's goed genoeg vindt, het de promotionele kant van de zaak voor je regelt.

Het algoritme van YouTube is ontworpen om boeiende videocontent die kijkers leuk lijken te vinden, naar zoveel mogelijk mensen te "pushen".

Dus als jouw YouTube-video goed lijkt te presteren bij kijkers, zal YouTube hem gaan aanbevelen aan meer kijkers door hem zichtbaar te maken op hun homepage en in de zijbalk van relevante video's:

De vraag is: hoe overtuig je YouTube ervan dat jouw video's het promoten waard zijn?

Makkelijk. Je zorgt dat je wachttijd zo hoog mogelijk is.

Kijktijd is een metriek die je vertelt hoe lang kijkers je video's bekijken. Als de gemiddelde kijker binnen de eerste 30 seconden van je video wegklikt, is dat een slecht signaal voor YouTube.

Aan de andere kant, als ze meestal tot het einde kijken, vertelt dit YouTube dat je video zeer boeiend is en je zichtbaarheid zal verbeteren.

Je kunt je kijktijd bekijken door naar je YouTube analytics te gaan.

Een manier om de kijktijd te verbeteren is ervoor te zorgen dat je de aandacht van je kijkers trekt in de eerste 30 seconden van de video. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een 'coming up...' teaser waarin je een hoogtepunt van later in de video deelt.

Als kijkers het leuk vinden wat ze in de trailer zien en meer willen weten, kunnen ze niet anders dan blijven kijken om erachter te komen wat er precies is gebeurd, waardoor de kijkduur toeneemt.

2. Gebruik aanklikbare titels en miniaturen

Naast de kijktijd is het ook belangrijk om je click-through rate (CTR) te maximaliseren. CTR verwijst naar het aantal kijkers dat op je YouTube-video klikt als percentage van het totale aantal vertoningen.

Als bijvoorbeeld 100 mensen uw video zien op hun YouTube-feeds, maar slechts 10 daarvan klikken erop, dan is dat een CTR van 10%.

Hoe hoger je CTR, hoe groter de kans dat YouTube je video voor je promoot, en hoe meer weergaven je zult krijgen.

De eenvoudigste manier om je CTR te verbeteren is door klikbare videotitels en thumbnails te gebruiken - oftewel 'clickbait' als je wilt. Het YouTube-kanaal van MrBeast is hier een goed voorbeeld van:

Zie ook: 5 manieren om een betrokken gemeenschap op te bouwen op sociale media

Al zijn thumbnails zijn super opvallend en zijn YouTube video titels kunnen niet anders dan je aandacht trekken. Dit is ongetwijfeld een groot deel van de reden dat hij zo snel gegroeid is en maar liefst 89 miljoen abonnees heeft.

Om je eigen miniaturen te maken, raad ik aan online grafische ontwerpsoftware te gebruiken, zoals Canva of Visme:

Beide zijn geweldige ontwerptools die YouTube thumbnail sjablonen en tonnen afbeeldingen bieden die je kunt gebruiken.

Zie ook: De beste Print-On-Demand bedrijven in het Verenigd Koninkrijk (2023 Vergelijking)

3. Geef commentaar op populaire video's in uw niche

Commentaar geven is een van de meest onderschatte en minst bekende technieken om je YouTube-kanaal te promoten. Het werkt als volgt:

Maak eerst een lijst van populaire kanalen in jouw niche. Met populair bedoelen we kanalen met minstens 100.000 abonnees of meer.

Abonneer je vervolgens op elk van deze kanalen en druk op de bel zodat je meldingen krijgt wanneer ze een nieuwe video uploaden.

Zodra je bericht krijgt dat er een nieuwe upload is geweest, bekijk die dan zo snel mogelijk en laat een gedetailleerde, inzichtelijke of grappige reactie achter. Probeer zo mogelijk de eerste te zijn die commentaar geeft.

Het idee is dat als je vroeg commentaar geeft, andere kijkers het zullen zien en het leuk vinden, waardoor het bovenaan de commentarenfeed komt te staan, waardoor het maximaal zichtbaar wordt voor andere kijkers. Als je geluk hebt wordt het misschien zelfs gepind.

Als het eenmaal bovenaan in de feed met reacties staat, is de kans groot dat andere kijkers die geïnteresseerd zijn in soortgelijke inhoud als wat jij produceert, je YouTube-kanaalnaam daar zien en doorklikken om je video's te bekijken. Hoe meer reacties je achterlaat, hoe groter je aanwezigheid op YouTube zal zijn.

Dit eenvoudige commentaar op een video van MrBeast kreeg bijvoorbeeld maar liefst 465k likes:

Als zelfs maar een klein deel van de mensen die dat commentaar leuk vonden doorklikken, zijn dat nog steeds duizenden nieuwe kanaalweergaven.

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar deze tactiek werkt niet als de commentaren niet spammy overkomen.

De beste commentaren zijn die welke de kijkers van die video aanzienlijke waarde bieden.

4. Cross-promoot uw video's met eindschermen en kaarten

Vanuit de YouTube studio kun je eindschermen en kaarten toevoegen aan je video's:

Je moet er altijd voor zorgen dat je dit doet, bij elke video die je uploadt. Het is een gemakkelijke winst die je kan helpen je video's te promoten met heel weinig moeite.

Zodra u eindschermen toevoegt, verschijnen ze in de laatste 20 seconden van de video.

Nadat ze klaar zijn met een video, kunnen kijkers op het scherm klikken om onmiddellijk naar je volgende video te gaan, wat je kan helpen om meer views en kijktijd te persen, en zo de organische zichtbaarheid van je kanaal te verbeteren.

Kaarten zijn minder belangrijk dan eindschermen, maar toch de moeite waard om toe te voegen. Je kunt ze gebruiken om je kijkers midden in de YouTube-content andere video's voor te stellen.

Ze verschijnen als een kleine melding in de rechterbovenhoek van het scherm, waarop uw kijkers tijdens de video kunnen klikken om door te klikken.

5. Promoot je YouTube-kanaal op Reddit

Reddit is een fantastisch kanaal om je YouTube-kanaal op te promoten. Het wordt door de meeste makers veel te weinig gebruikt, dus als je dit goed aanpakt, kun je de concurrentie voorblijven.

Dit is hoe ik het zou aanraden.

Zoek eerst op Google naar " site:reddit.com + [uw niche] YouTube kanalen "Als je bijvoorbeeld video's maakt over wonen in Japan, zoek je naar " site:reddit.com + Japan YouTube kanalen ".

Dit zou een hoop topics over het onderwerp moeten opleveren. Meestal zijn de posts van Redditors op zoek naar aanbevelingen.

Laat een reactie achter op deze berichten waarin u uw YouTube kanaal voorstelt- maar maak het niet duidelijk dat je het promoot... Dit is echt belangrijk.

Redditors zijn berucht om hun afkeer van adverteerders, en de meeste subreddits hebben een expliciet verbod op het gebruik van het forum voor promotionele doeleinden. Zorg er dus voor dat je de suggestie zo formuleert dat het niet duidelijk is dat het gaat om uw kanaal.

Doe alsof je een abonnee bent, in plaats van de maker, en je doet gewoon een aanbeveling op basis van je eigen ervaringen.

Het helpt ook als je veel Reddit-karma hebt en als je actief bent in de bredere Reddit-gemeenschap. Probeer niet alleen op dit soort berichten te reageren en neem ook deel aan discussies over andere onderwerpen.

Bonus tip: Word lid van niche-relevante subreddits en kijk regelmatig of er nieuwe berichten zijn. Als je een kans ziet om je YouTube-kanaal op een natuurlijke manier te promoten zonder spammy over te komen, ga er dan voor.

6. Deel uw video's op sociale media

Een andere geweldige manier om je YouTube-kanaal te promoten is via sociale media. Een gemakkelijke manier om te beginnen is bijvoorbeeld om een link naar je kanaal toe te voegen in je Instagram-bio.

Je moet ook regelmatig sociale berichten maken om je YouTube-kanaal bij je volgers te promoten en hen aan te moedigen zich te abonneren. Elke keer dat je een nieuwe video uploadt, plaats je een update op Facebook, Instagram, Twitter en TikTok om je volgers daarvan op de hoogte te stellen.

Misschien wilt u zelfs korte voorbeeldfragmenten van uw video maken en deze delen op uw sociale platforms. Video's doen het meestal erg goed op sociale media (vooral Facebook, waar 500 miljoen mensen elke dag video's bekijken), dus u kunt op deze manier veel betrokkenheid opbouwen.

Het enige probleem is dat sociale-mediamarketing veel werk kan zijn. Om uw werklast tot een minimum te beperken, kunt u gebruikmaken van tools voor sociale-mediaplanning en -automatisering.

Met tools als SocialBee en Pallyy kunt u social media-kalenders instellen, zodat u berichten van tevoren kunt plannen. Het is ook de moeite waard om te lezen wat de beste tijden zijn om berichten op social media te plaatsen voor maximale betrokkenheid.

En als het promoten van je YouTube-kanaal op elk netwerk nog steeds te veel werk lijkt, kun je je inspanningen richten op slechts één of twee netwerken. Wij raden je aan het sociale-mediaplatform te kiezen waarop je doelgroep het meest actief is.

Als je bijvoorbeeld YouTube-video's maakt over knutselen en doe-het-zelven, is Pinterest waarschijnlijk een goede plek om je kanaal te promoten. Als je je richt op een jonger publiek, kun je je misschien beter richten op TikTok.

U kunt meer te weten komen over het soort publiek dat elk platform gebruikt in onze statistieken over sociale media.

7. Voer een betaalde advertentiecampagne

Als je graag investeert in je succes, kun je proberen een advertentiecampagne op YouTube te voeren. Je kunt kiezen uit verschillende advertentieformaten, waaronder:

 • Overlay advertenties. Dit zijn in-video advertenties die verschijnen als semi-transparante banners onderaan het scherm.
 • Skippable en non-skippable YouTube-video-advertenties We hebben ze allemaal wel eens gezien. Het zijn de video-advertenties die aan het begin van YouTube-video's verschijnen. Afhankelijk van hoe je ze instelt, kunnen kijkers ze na vijf seconden overslaan of moeten ze tot het einde kijken.
 • Advertenties Dit zijn advertenties die worden weergegeven buiten het YouTube-videoscherm, in de zijbalk aan de rechterkant.
 • Gesponsorde kaarten. Dit zijn net de videokaarten waar we het eerder over hadden, behalve dat het advertenties zijn die verschijnen op video's van andere makers in plaats van die van jou.

Voor in-video skippable en non-skippable advertenties kan het zijn dat het alleen telt als een weergave als de gebruiker uw advertentie gedurende een bepaalde tijd bekijkt (bijv. 30 seconden of tot het einde van de advertentie).

U kunt uw eigen creaties voor de advertenties ontwerpen. Als het om een videoadvertentie gaat, is het misschien een goed idee om een clip van een video van uw YouTube-kanaal te kiezen waarvan u denkt dat die bijzonder goed heeft gepresteerd en een CTA toe te voegen die kijkers ertoe aanzet zich op uw kanaal te abonneren.

8. Uw video's rangschikken op YouTube

YouTube is de op één na grootste zoekmachine, wat betekent dat het ontzettend belangrijk is om je video's te laten scoren bij zoekopdrachten binnen het platform.

We hebben al geschreven over SEO tactieken die je kunnen helpen bij het ranken van je website pagina's, maar YouTube SEO werkt een beetje anders.

Net als bij website-inhoud zijn trefwoorden nog steeds erg belangrijk. Probeer een aantal video's te maken rond onderwerpen met een hoog maandelijks zoekvolume, en optimaliseer ze dan rond die trefwoorden door ze op te nemen in de videotitel, videobeschrijving en tags.

Het algoritme van YouTube is heel slim en kijkt naar een heleboel gegevenspunten om te bepalen hoe relevant je video is voor een bepaalde zoekopdracht, waaronder wat je in de video zelf zegt.

YouTube weet waar je over praat in video's, omdat het automatisch de audio transcribeert om gesloten bijschriften te maken, dus zorg ervoor dat je je trefwoord en verwante trefwoorden overal vermeldt (en vooral in de eerste 15 seconden).

Betrokkenheid is een andere zeer belangrijke rankingfactor op YouTube. Zaken als de gemiddelde kijkduur, doorklikpercentages, betrokkenheidspercentages (d.w.z. likes, commentaar, delen) en kijktijd zijn allemaal zeer belangrijke statistieken om naar te kijken.

Hoe boeiender, klikbaarder en beter bekijkbaar je YouTube-content is, hoe groter de kans dat je bovenaan de zoekresultaten komt te staan.

9. Rangschik uw video's in Google Zoeken

Je video's laten scoren in Google Search is een andere geweldige manier om je YouTube-kanaal te promoten.

Google Search is de populairste zoekmachine en integreert YouTube-video's rechtstreeks in SERP's (Search Engine Results Pages) voor een groot aantal zoekopdrachten.

En voor sommige zoekopdrachten geeft Google voorrang aan video's (in plaats van artikelen). Video's scoren bijvoorbeeld vaak goed voor "how to"-zoekwoorden.

Probeer dit soort video's te maken en optimaliseer ze voor zoekopdrachten om uw kansen op een plaats in Google te vergroten. Als u dat kunt doen, krijgt u meer ogen op uw inhoud en kunt u een hoop nieuwe abonnees binnenhalen.

Voor de beste resultaten maakt u blogberichten rond uw doelzoekwoorden, en sluit u daarin uw video's in. Dat maakt de kans groter dat u niet alleen in het videopakket komt, maar ook in de gewone organische resultaten.

U zult ook uw SEO voortgang moeten monitoren. Hiervoor kunt u rank tracking software zoals SE Ranking gebruiken om uw rankings in de gaten te houden.

Onthoud: als het kan worden gemeten, kan het worden verbeterd.

Let op: Als u meer wilt weten over SEO, bekijk dan onze beginnersgids voor SEO.

10. Video's opnemen in relevante blogberichten

We hebben het gehad over het rangschikken van uw video's op YouTube en in Google Search.

Maar er is nog een SEO-gerelateerde stap die u kunt nemen om meer views en abonnees te krijgen van elke video die u publiceert - video's inbedden in relevante artikelen op uw blog.

Bron

Als je geen relevante blogberichten hebt, maak ze dan.

Zorg ervoor dat u eerst wat zoekwoorden onderzoekt en de SERP's bestudeert om er zeker van te zijn dat u een goed begrip hebt van het soort inhoud dat Google rangschikt. Maak vervolgens dat soort inhoud.

U moet uw inhoud ook optimaliseren. Deze SEO tools voor het schrijven van inhoud zullen u helpen.

Eenmaal gepubliceerd, promoot uw inhoud uitgebreid om extra verkeer aan te trekken. Backlinks zijn nog steeds een belangrijke rankingfactor, dus linkbuilding zal ook nuttig zijn.

Het is een goed idee om ook vanaf YouTube naar je artikel te linken. Sommige van je lezers kunnen een geschreven versie waarderen. En het geeft je een kans om nieuwe e-mailabonnees te winnen, mits je opt-in formulieren op je site hebt.

Maar bovenal zijn er verschillende waanzinnig goede redenen om al die extra moeite te doen:

 • U krijgt twee kansen om op de eerste pagina van Google te komen voor uw doelzoekopdrachten - één in het videopakket en één in de organische lijsten. Dit betekent gezamenlijk dat u meer klikken krijgt.
 • Het opnemen van video's in uw inhoud houdt bezoekers langer op uw website - het verlaagt uw bounce rate.
 • Je krijgt meer views op je video's van buiten YouTube. Deze views komen van je eerste promotie-inspanningen en Google Search (als je content scoort). Dit alles helpt je bij het opbouwen van die zo belangrijke engagementmetingen voor YouTube. Als alles goed gaat, zul je meer views van binnen YouTube gaan zien.

11. Vragen beantwoorden op Quora

Een andere weinig bekende strategie is het promoten van je video op Q&A websites zoals Quora.

Zoek eerst naar niche-relevante vragen. Als u bijvoorbeeld beautytutorials maakt, kunt u zoeken naar vragen over beautytips, aanbevelingen voor huidverzorgingsproducten, kapsels of modetips. U krijgt het idee.

Geef vervolgens een antwoord op de vraag en probeer daarbij subtiel je YouTube-kanaal te promoten. Dit is natuurlijk nog makkelijker als je een vraag vindt waarin de gebruiker specifiek om kanaalaanbevelingen vraagt.

Je moet ook proberen een link naar je kanaal op te nemen in je antwoord. Gebruikers die het Q&A bericht openen en je antwoord zien, kunnen dan doorklikken naar je kanaal, wat je kan helpen om meer abonnees te krijgen. Als extra bonus bouw je ook relevante backlinks op, wat kan helpen bij je SEO inspanningen.

12. Uw video's toevoegen aan aangepaste afspeellijsten

Met de afspeellijstfunctie van YouTube kun je je video's aan elkaar koppelen en in verschillende afspeellijsten indelen. Dit kan helpen bij je promotie-inspanningen doordat het voor je kijkers gemakkelijker wordt om door je kanaal te navigeren en je video's te bekijken door meerdere video's achter elkaar te bekijken.

Maar er is ook een andere, nog geniepiger manier om afspeellijsten te gebruiken om je video's te promoten.

Als je vanaf nul begint en nog geen groot publiek hebt, kun je afspeellijsten maken met andere video's van populairdere YouTubers in jouw niche en jouw video's in dezelfde afspeellijst opnemen. Hier zie je wat ik bedoel.

In de afbeelding hierboven zie je een aangepaste afspeellijst met video's over Rusland van verschillende YouTube-kanalen. Deze afspeellijst verschijnt in de zoekresultaten als je zoekt op "Rusland reizen" en de resultaten filtert zodat alleen afspeellijsten worden getoond.

Kijkers die geïnteresseerd zijn in dit soort inhoud klikken vaak op dit soort gecureerde afspeellijsten en binge-watchen inhoud.

Een tactiek die u kunt proberen is uw eigen samengestelde afspeellijsten te maken over onderwerpen waarin uw doelgroep geïnteresseerd zou kunnen zijn. Neem in het begin video's op van zeer populaire kanalen in uw niche om het aantal klikken te maximaliseren, en voeg een paar video's later stiekem uw eigen video toe.

Vervolgens zullen kijkers die op de afspeellijst klikken om inhoud van hun favoriete kanalen te bekijken, een paar video's later op uw kanaal stuiten, waardoor uw bekendheid toeneemt.

13. Werk samen met andere YouTubers in je niche

Samenwerken met andere YouTubers met een vergelijkbaar publiek als dat van jou is een geweldige manier om je kanaal te promoten. Het stelt je kanaal bloot aan een gloednieuw publiek waarvan je weet dat het geïnteresseerd is in het soort inhoud dat je produceert.

En omdat je werkt met een maker die ze al vertrouwen, is de kans veel groter dat ze zich abonneren dan kijkers die je via andere kanalen bereikt.

Om het succes van uw samenwerkingen te maximaliseren, is het belangrijk om kieskeurig te zijn over met wie u samenwerkt.

Je moet alleen contact opnemen met YouTubers met een soortgelijk publiek en publieksgrootte als jij. Idealiter hebben ze dezelfde interesses als jij en produceren ze soortgelijke soorten inhoud, omdat je collab dan oprechter en authentieker aanvoelt, en minder promotioneel.

Als je een gamekanaal hebt, is een gemakkelijke manier om samen te werken met andere YouTubers door samen met hen games te spelen. Een ander idee is om een influencer challenge of toernooi te organiseren en andere YouTubers uit te nodigen om mee te doen.

MrBeast heeft deze zelfde strategie gebruikt om zijn kanaal te laten groeien tot bijna 90 miljoen abonnees:

Hij organiseert regelmatig influencer-toernooien met enkele van de grootste namen op het platform. Deze video's doen het meestal erg goed en hebben gezamenlijk honderden miljoenen views gekregen.

14. Vraag je publiek om hulp

Een gemakkelijke manier om je YouTube-kanaal te promoten is om hulp te krijgen van je publiek.

Een eenvoudige oproep tot actie aan het einde van je video's om je YouTube-publiek aan te moedigen de video leuk te vinden, commentaar te geven, zich te abonneren en te delen, is al heel wat.

Als u video's kunt maken die het delen waard zijn, kan dit een sneeuwbaleffect hebben. Uw vaste kijkers zouden het kunnen aanbevelen aan hun vrienden, die het kunnen bekijken en aanbevelen aan hun vrienden, enzovoort. Voor u het weet hebt u een virale video in handen met miljoenen weergaven!

15. Een gemeenschap opbouwen

Kijkers zullen uw video's eerder delen met hun vrienden en familie als u een gevoel van gemeenschap bevordert.

Daarom is interactie met je kijkers en abonnees een belangrijk onderdeel van de marketing van je kanaal. Een manier om dit te doen is het opzetten van een Discord-kanaal of een Patreon-pagina voor alleen leden en deze te gebruiken als een gemeenschapshub:

Hier zijn een paar andere, eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw gemeenschap op te bouwen:

 • Like en pin altijd een paar van je favoriete commentaren op elke video die je post.
 • Vraag je kijkers wat voor soort inhoud ze willen zien van je kanaal.
 • Interactie met uw kijkers op sociale media. Social media listening tools zoals Brand24 kunnen u hierbij helpen door u op de hoogte te stellen wanneer iemand uw merk op sociale media noemt.

16. Maak een e-maillijst aan

Je kunt ook e-mailmarketing gebruiken om je YouTube-kanaal te promoten. Dit is een geweldige, onderbenutte strategie waar maar weinig YouTubers vanaf weten.

Eerst moet u een mailinglijst opbouwen. U kunt beginnen met het opzetten van een e-mail opt-in formulier met behulp van een e-mail marketing tool zoals ConvertKit, en dan een soort van incentive aanbieden om mensen aan te moedigen om zich bij uw lijst aan te sluiten.

Stel bijvoorbeeld dat u op uw YouTube-kanaal video's maakt om Franse talen te leren.

In je videobeschrijvingen en CTA's zou je kunnen aanbieden om een korte gratis cursus Frans, waarin je de door jou aanbevolen methode om een taal te leren uiteenzet, toe te sturen aan kijkers die zich bij je mailinglijst aansluiten.

De populaire polyglot vlogger Xiaomanyc gebruikt dezelfde strategie:

Als je een blog of website hebt die maandelijks wat verkeer krijgt, kun je dat ook gebruiken om opt-ins te krijgen.

Als je eenmaal een mailinglijst hebt opgebouwd, kun je regelmatig e-mails naar je abonnees sturen als je een nieuwe video publiceert. Zo krijgen ze een melding rechtstreeks in hun inbox, wat je kan helpen om meer views te krijgen.

17. Doe een weggeefactie

Een andere geweldige manier om je YouTube-kanaal te promoten is het organiseren van een weggeefactie. Je kunt weggeefprogramma's zoals SweepWidget gebruiken om sociale wedstrijden op te zetten en zo veel video's te bekijken en interacties te genereren.

Het idee is om een soort beloning aan te bieden aan de winnaar van de giveaway, waaraan gebruikers kunnen deelnemen door uw video's te liken, zich te abonneren of te delen op sociale media. U kunt zelfs extra vermeldingen toekennen aan gebruikers die de video meerdere keren delen.

Als uw weggevertjes genoeg aandacht krijgen, kunnen uw video's viraal gaan en mogelijk honderden nieuwe abonnees opleveren.

18. Maak YouTube-shorts en livestreams

Houd het niet bij standaard YouTube-video's van 10 minuten. Probeer te experimenteren met andere videoformaten om de zichtbaarheid van je kanaal te maximaliseren en een nieuw publiek te bereiken.

Je zou bijvoorbeeld kunnen experimenteren met live streaming op YouTube om kijkers te bereiken die de voorkeur geven aan live content.

Live streaming is de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen en neemt nu een groot deel van de online kijktijd in beslag.

Je kunt ook proberen korte video's te maken (~1 minuut lang) en ze te taggen met #Shorts.

Ook dit soort video's wordt steeds populairder, niet in de laatste plaats dankzij de razendsnelle opkomst van het korte videoplatform TikTok.

Laatste gedachten

Tot zover onze gids over het promoten van je YouTube-kanaal. Hopelijk heb je enkele nieuwe ideeën opgedaan om je YouTube-strategie naar een hoger niveau te tillen.

Denk eraan: het draait allemaal om consistentie. Je kunt niet van de ene op de andere dag een succesvol YouTube-kanaal maken, maar als je goede inhoud blijft maken en die overal en nergens promoot, moet je er uiteindelijk wel komen.

Als je dit nuttig vond, wil je misschien deze gerelateerde berichten bekijken:

 • 19 bewezen ideeën voor YouTube-kanalen die je kunt gebruiken (+ voorbeelden)

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.