SweepWidget Review 2023: Social Media Contests Made Easy

 SweepWidget Review 2023: Social Media Contests Made Easy

Patrick Harvey

Social media-wedstrijden kunnen u helpen uw sociale aanhang te vergroten, nieuwe leads te genereren en websiteverkeer te genereren, terwijl u uw merk meer bekendheid geeft.

Maar om een effectieve weggeefactie te lanceren en te beheren, heb je de juiste hulpmiddelen nodig. Er zijn een heleboel verschillende wedstrijdhulpmiddelen en platforms die kunnen helpen, maar in deze post richten we ons op slechts één ervan - SweepWidget.

SweepWidget stond bovenaan in onze recente ranglijst van de beste social media contest tools.

In deze diepgaande Sweep Widget review nemen we alles wat dit platform te bieden heeft onder de loep, belichten we de voor- en nadelen en nog veel meer.

Laten we beginnen!

Wat is SweepWidget?

SweepWidget is een cloud-applicatie waarmee je virale giveaways, social media wedstrijden, competities en sweepstakes kunt maken en uitvoeren.

Het is een van de meest populaire weggeefprogramma's op de markt dankzij de scherp geprijsde abonnementen, geavanceerde functies en uitgebreide ondersteuning voor invoermethoden en platforms. Tot nu toe heeft SweepWidget meer dan 30 miljoen leads en 100 miljoen sociale contacten gegenereerd voor honderden merken, waaronder bekende namen als Rakuten en Logitech.

Het geeft je alle tools die je nodig hebt om prachtige custom giveaways te maken en backend operaties te beheren zonder enige technische vaardigheden of kennis. Je hoeft geen ervaring te hebben met grafisch ontwerp of te weten hoe je moet coderen om SweepWidget te gebruiken - het is volledig beginnersvriendelijk.

Afgezien van de basiszaken voor het opzetten van weggeefacties, kun je SweepWidget ook gebruiken om geavanceerde functies te implementeren die de viraliteit van je weggeefcampagnes verbeteren, waaronder gamificatiefuncties zoals prijzen met meerdere niveaus en leaderboards. We zullen hier later meer over vertellen.

Probeer SweepWidget gratis uit

Welke functies biedt SweepWidget?

De gebruikersinterface van SweepWidget is verfrissend eenvoudig. Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je in de Dashboard gebied.

Aan de linkerkant heeft u toegang tot zaken als integraties, ondersteuning en uw accountinstellingen. Maar vrijwel alles wat u regelmatig moet doen om uw weggeefcampagnes op te zetten, gebeurt in de Nieuwe Giveaway Klik daarop om te beginnen.

Het eerste wat u moet doen is wat basisinformatie over uw wedstrijd invoeren, zoals de titel en de beschrijving van de prijs, de begin- en einddatum waartussen u de wedstrijd wilt laten lopen en het aantal winnaars. Het aantal winnaars dat u kunt hebben hangt af van het plan waarvoor u zich hebt aangemeld. Gebruikers van het Enterprise-plan kunnen een onbeperkt aantal winnaars hebben.

Vanaf hier kunt u de instellingen en het ontwerp van uw wedstrijd wijzigen en verschillende functies gebruiken om uw weggeefactie precies zo in te richten als u wilt. Hier volgt een overzicht van alles wat u kunt doen.

Fraudebestrijding

Onder de Basisinformatie Dit is een van de meest essentiële functies van een weggeefprogramma, omdat het u helpt te voorkomen dat uw bezoekers vals spelen door hen te beletten meerdere keren mee te doen.

U kunt kiezen hoe streng u deze instellingen wilt hebben. De Basis-optie valideert alle e-mails om uw lijst te beschermen. Het Standaard-niveau doet hetzelfde, plus vingerafdrukken van apparaten voor extra beveiliging. Als u de Verhoogde optie kiest, activeert u naast het bovenstaande ook gebruikersfraudescores. Om het Strikte niveau (de meest geavanceerde beveiligingsfuncties) te activeren, hebt u een Premiumabonnement.

U kunt ook kiezen hoeveel e-mailadressen elke deelnemer mag gebruiken, e-mailadressen van domeinen met een hoog risico blokkeren en authenticatie met twee factoren in- of uitschakelen (alleen Enterprise-plannen).

En SweepWidget gaat veel verder dan hun concurrenten door gebruik te maken van geavanceerde device fingerprinting technologie. Deze beveiligingsmethode controleert op potentiële fraude door 300+ datapunten van elke gebruiker te scannen.

In feite is het dezelfde technologie die grote spelers als Google, Facebook en Amazon gebruiken. Dit is vooral noodzakelijk voor incentivewedstrijden waarbij gebruikers proberen vals te spelen. Het voorkomt valse inzendingen, dubbele inzendingen, valse verwijzingen, bots, verdachte gebruikers en nog veel meer.

Dus, als legitieme vermeldingen essentieel voor u zijn, zal dit ervoor zorgen dat mensen daadwerkelijk zijn wie ze zeggen dat ze zijn.

Meerdere ingangsmethoden

Onder de Manieren waarop gebruikers kunnen binnenkomen tabblad, kun je kiezen welke verschillende manieren van deelname je in je weggeefactie wilt opnemen. Dit is waar SweepWidget echt schittert.

Je kunt kiezen uit 90+ inzendingen, wat meer is dan veel concurrerende platforms. Naast de belangrijkste sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Instagram, ondersteunt SweepWidget ook inzendingen via Reddit, Steam, Snapchat, Spotify, Patreon en meer dan 30 sociale platforms.

Wat voor soort giveaways je ook in gedachten had, de kans is groot dat je het met SweepWidget kunt opzetten. Hier zijn enkele voorbeelden van inzendingen die je zou willen gebruiken:

Zie ook: Instapage Review 2023: Een kijkje in hoe je snel een landingspagina maakt
 • Verwijs een vriend - Moedig gebruikers aan om de wedstrijd te delen met hun netwerk in ruil voor extra inzendingen voor de giveaway (geweldig voor virale campagnes)
 • Facebook bezoek - Gebruikers moeten een Facebook pagina, bericht of groep bezoeken om mee te doen aan de giveaway.
 • App downloaden - Gebruikers kunnen deelnemen aan de giveaway door uw app te downloaden in de app store
 • Commentaar - Gebruikers laten een reactie achter op uw blog, sociale post of YouTube-video om mee te doen.
 • Abonneren op de mailinglijst - Bouw uw lijst op door gebruikers aan te moedigen zich in te schrijven voor uw nieuwsbrief in ruil voor toegang tot de weggeefactie.
 • Een bestand uploaden - Gebruikers kunnen meedoen door een bestand te uploaden (dit kan een geweldige manier zijn om UGC te verzamelen voor uw marketingcampagnes)
 • Geheime code - Voeg een element van exclusiviteit toe aan uw giveaways door gebruikers geheime codes te geven waarmee ze kunnen meedoen.
 • Koop - Gebruikers kunnen deelnemen aan de giveaway door een betaling te doen voor een product.

U kunt op een beschikbare methode klikken om een lijst met gerelateerde opties te openen.

Als u bijvoorbeeld op Instagram klikt, verschijnen er zeven verschillende Instagram-gerelateerde invoermogelijkheden. U kunt selecteren of u wilt dat gebruikers een bericht bezoeken, uw profiel bezoeken, uw account volgen, een bericht leuk vinden, enz.

Als u wilt, kunt u meerdere toegangsmethoden toevoegen en gebruikers verplichten deze in een bepaalde volgorde in te vullen. U kunt ook een maximum stellen aan het aantal keren dat gebruikers kunnen proberen mee te doen.

Aangepaste formuliervelden

Een wedstrijd kan een geweldige manier zijn om informatie te verzamelen over je doelgroep en social media volgers. SweepWidget is geweldig voor het verzamelen van gegevens over je klanten' dankzij de uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en ondersteuning voor aangepaste formuliervelden. Je kunt met gemak enquêtes, polls, quizzen, vragenlijsten en aangepaste aanmeldingsformulieren maken.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Aangepast invoerveld U kunt kiezen uit meerdere invoervelden, waaronder tekst, keuzerondjes (voor meerkeuzevragen), selectievakjes, vervolgkeuzelijsten, enz.

Misschien wilt u de deelnemers ook verplichten om in te loggen. Dan kunt u dat instellen op het optionele Inloggen gebruiker Stappen tab.

Hier kunt u uw aanmeldingsformulieren aanpassen door verschillende verplichte aanmeldingsvelden toe te voegen. U kunt ook toestaan (of verplichten) dat gebruikers zich aanmelden via Facebook of Twitter.

Widget ontwerp editor

Onder de Stijl en ontwerp kun je de look en feel van je wedstrijdwidget en landingspagina aanpassen. Deze stap is geheel optioneel.

De standaardversie ziet er goed uit, maar als u wilt, kunt u de pagina verfraaien door een prijsafbeelding, logo, uitgelichte afbeelding/video, enz. toe te voegen. U kunt ook dingen doen als de positionering van de widgets wijzigen, een aangepaste achtergrondafbeelding of -kleur voor uw landingspagina toevoegen, bepaalde elementen verbergen/tonen, enz.

Klikken op de Uw Widget stylen knop in dit tabblad opent de widget design editor. Hier kun je de widget zelf aanpassen. Aan de rechterkant zie je een voorbeeld van hoe je widget er nu uitziet. Dit wordt in real-time bijgewerkt terwijl je wijzigingen aanbrengt.

U kunt hier heel gedetailleerd te werk gaan en vrijwel alles wijzigen: randen, lettertypen, schaduwen, kleuren, noem maar op! Als er iets is dat u niet in de editor kunt doen, kunt u ook uw eigen aangepaste CSS toevoegen om de onderliggende code te wijzigen.

Belangrijke opmerking: Bepaalde aanpassingsopties zijn alleen beschikbaar op bepaalde plannen. Je kunt bijvoorbeeld alleen de SweepWidget branding verwijderen en aangepaste CSS toevoegen op Premium en Enterprise plannen.

Gamification-functies

SweepWidget komt met een aantal handige gamification-functies die kunnen helpen om je wedstrijden boeiender te maken en hun virale potentieel te verbeteren. Als je het nog niet wist, gamification verwijst naar de strategie om spelmechanismen te gebruiken in een niet-spelcontext (i.e. marketing).

Onder de Leaderboard, mijlpalen, & Instant Coupons Als je dat doet, wordt de wedstrijdwidget uitgebreid met een lijst van deelnemers met de meeste punten.

Dit kan echt helpen om uw campagnes effectiever te maken. De reden hiervoor is eenvoudig: mensen houden van concurrentie.

Wanneer mensen een leaderboard op je wedstrijdpagina zien, willen ze natuurlijk hun naam daarboven zien staan. Dit geeft deelnemers een doel om naar te streven en kan hen motiveren om meer punten te verdienen door je campagne met hun vrienden te delen.

In ditzelfde tabblad kunt u ook gedifferentieerde beloningen en directe coupons instellen. Met deze functie kunt u deelnemers belonen wanneer ze bepaalde mijlpalen bereiken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om mensen te belonen met een kortingsbon van 10% voor uw winkel zodra ze 5 vermeldingen hebben, en nog eens een kortingsbon van 20% bij 10 vermeldingen.

Basis automatiseringen

SweepWidget is zeker geen marketingautomatiseringstool, maar er zijn wel een paar basisautomatiseringsfuncties ingebouwd.

Onder de Post Instap tabblad, kunt u ervoor kiezen om gebruikers door te sturen naar een landingspagina nadat ze de vereiste acties hebben voltooid. U kunt ze bijvoorbeeld automatisch een bedankpagina of downloadpagina sturen nadat ze aan de wedstrijd hebben meegedaan.

U kunt ook automatische welkomstmails sturen naar deelnemers aan een wedstrijd. De standaard welkomstmail is vrij eenvoudig, maar als u hem wilt aanpassen, kunt u de onderwerpregel, de hoofdtekst en het logo wijzigen. De editor voor welkomstmails is echter zeer beperkt, dus als u meer controle wilt, kunt u uw e-mails het beste maken met een programma van derden en de HTML-code uploaden.

Houd er rekening mee dat er een maximum is gesteld aan het aantal welkomstmails dat u kunt versturen. Zodra u de limiet overschrijdt, zullen meer gebruikers niet worden tegengehouden, maar zij zullen geen e-mails ontvangen.

Hoewel het misschien klinkt alsof dit beperkingen zijn van SweepWidget, zijn ze dat niet. Ik zie e-mailmarketing als iets dat buiten het bereik van een wedstrijdprogramma valt. Ik ben dus onder de indruk dat deze basisautomatisering überhaupt is opgenomen.

Gemakkelijk publiceren

Als je klaar bent met het instellen van je wedstrijd, kun je hem opslaan en een voorbeeld op ware grootte openen om te zien hoe hij eruit ziet.

De widget wordt automatisch gepubliceerd op een gehoste landingspagina op het SweepWidget domein. Ik raad aan om deze pagina te openen via de meegeleverde link om er zeker van te zijn dat hij eruit ziet zoals je wilt en om hem uit te testen.

Als je er eenmaal tevreden over bent, kun je de link gewoon pakken en hem gaan delen met je doelgroep.

Als alternatief kunt u de widget ook op uw eigen domein opnemen. Kopieer en plak daarvoor gewoon het meegeleverde codefragment in de HTML-code van uw website. Als u wilt dat de widget als popup op de pagina verschijnt, kunt u het selectievakje onder het codefragment aanvinken.

Zie ook: 6 manieren om betaald te worden voor de inhoud die je maakt

Beheer van de toegang

Zodra u uw weggevertje hebt ingesteld, verschijnt het als een nieuw tabblad op uw dashboard.

U kunt het op elk moment pauzeren door op de knop Pauze knop of bekijk basisanalyses zoals weergaven, sessies en deelnemers via de Stats Klik op de knop Inzendingen tab.

Hier kunt u een lijst van alle deelnemers aan uw wedstrijd in real-time bekijken, winnaars kiezen of willekeurig verdelen, inzendingen diskwalificeren en verwijderen, uw gegevens exporteren of inzendingen apart uploaden via een CSV-bestand. U kunt ook bepaalde e-mails of IP-adressen die u wilt blokkeren van deelname aan de wedstrijd op een zwarte lijst zetten.

Integraties

Om het meeste uit SweepWidget te halen, wil je het misschien integreren met de rest van je marketingstack.

Gelukkig werkt SweepWidget, naast de native integratie met alle grote sociale platforms, ook goed samen met een heleboel populaire e-mailmarketing-, automatiserings- en analysetools van derden, zoals Mailchimp, Active Campaign, Zapier en Google Analytics.

U kunt een volledige lijst van alle ondersteunde integraties en hoe ze in te stellen vanuit uw hoofddashboard door te navigeren naar het Integraties tab.

Ondersteuning

SweepWidget biedt uitgebreide documentatie en hulpartikelen, toegankelijk via de Docs tab.

Als u hier niet de informatie vindt die u nodig hebt, kunt u ook een echt mens om hulp vragen door te klikken op Ondersteuning Hierdoor verschijnt een chatbox met antwoorden op veelgestelde vragen en een Contacteer ons optie. Contacteer ons kunt u een bericht achterlaten voor het SweepWidget support team.

Het is geen echte live chat in de zin dat u niet onmiddellijk met een agent wordt verbonden en geen ondersteuning in real time kunt krijgen. Als u zich aanmeldt voor het Enterprise-plan, krijgt u ook toegang tot een toegewijde agent.

Probeer SweepWidget gratis uit

SweepWidget beoordeling: Voor- en nadelen

SweepWidget biedt een verscheidenheid aan plannen die het perfect maken voor zowat elk bedrijf. Hier is een snel overzicht van de voor- en nadelen om je te helpen beslissen of het de juiste wedstrijd tool is voor jouw bedrijf.

SweepWidget voordelen

 • Veel toegangsmethoden - SweepWidget biedt meer dan 90 verschillende inzendingen, wat gebruikers de flexibiliteit geeft om allerlei soorten wedstrijden te creëren.
 • Onbeperkte inzendingen en wedstrijden - Met alle SweepWidget-plannen kun je onbeperkt prijsvragen aanmaken met een onbeperkt aantal inschrijvingen, wat het gemakkelijker maakt om social media-wedstrijden aan te maken zonder je zorgen te maken over het overschrijden van limieten.
 • Uitgebreide aanpassingsmogelijkheden - SweepWidget is compleet met een widget designer waarmee je het uiterlijk van je wedstrijden kunt aanpassen.
 • Eenvoudige UI - SweepWidget is super eenvoudig om mee te beginnen, en de interface is voor beginners gemakkelijk te begrijpen en te navigeren.
 • Waar voor je geld - Vergeleken met andere wedstrijdprogramma's op de markt, is SweepWidget veruit de meest betaalbare optie en het bevat een brede set functies. Het heeft ook een gratis plan beschikbaar, wat ook een bonus is.

SweepWidget nadelen

 • SweepWidget branding - Gebruikers kunnen SweepWidget branding alleen verwijderen als ze kiezen voor het Premium of Enterprise plan.
 • Geen live chat ondersteuning - Bij SweepWidget is er geen optie voor directe chatondersteuning. De chatfuncties op de website geven je de mogelijkheid om een bericht achter te laten, maar er wordt niet direct gereageerd.

SweepWidget prijzen

SweepWidget biedt een gratis basisplan, en 4 verschillende betaalde prijsplannen.

Hier is een overzicht van wat elk plan inhoudt:

Gratis plan

Met de gratis versie van SweepWidget heb je alles wat je nodig hebt om een basiswedstrijd te maken. Je kunt overal een widget insluiten en het bevat een gratis gehoste landingspagina, onbeperkte campagnes, onbeperkte inzendingen, Social OAuth login, handmatige en gerandomiseerde winnaarsselectie, functies voor dagelijkse inzendingen, functies voor verplichte inzendingen, anti-cheating tools, leeftijdsverificatie en e-mail.collectie.

Het belangrijkste nadeel van het gratis plan is dat het opschalen van je wedstrijden niet zo eenvoudig is. Je kunt geen social media-wedstrijden maken met maximaal 100 winnaars, of aangepaste invoermethoden gebruiken. Je krijgt ook geen toegang tot de ontwerp-editor.

Pro plan

Het SweepWidget Pro-plan begint vanaf $29/maand Met het Pro-plan kunt u één merk beheren en krijgt u toegang tot alle functies van het gratis plan, zoals een gratis gehoste landingspagina en nog veel meer.

Enkele van de extra functies zijn 19 nieuwsbrief-API-integraties, meertalige ondersteuning, viraal delen, aangepaste formuliervelden en geheime code-invoer. Je krijgt ook toegang tot de stijleditor en prijsafbeeldingsfuncties. Het Pro-plan is gericht op individuele merken die op zoek zijn naar meer volgers op sociale media, e-mails en leads.

Bedrijfsplan

Het SweepWidget Ondernemingsplan start vanaf $49/maand Het business plan is perfect voor bedrijven die leaderboard wedstrijden willen houden en de instant prijzen functies willen gebruiken. Naast alle functies in de basis en pro plannen, bevat het Business Plan functies zoals:

 • Leaderboards
 • Directe beloningen
 • Directe coupons
 • Zapier-integratie
 • Tot 250 winnaars per giveaway
 • Extra invoermethode opties

Met het Business-plan kunt u ook maximaal twee merken beheren, terwijl u met het Pro-plan slechts één merk kunt beheren.

Premieplan

Het Premium plan begint vanaf $99 per maand en is gericht op bedrijven die meer controle willen hebben over hun concurrentie branding. Het belangrijkste om op te merken met de sprong naar Premium is dat je het SweepWidget logo kunt verwijderen uit je social media wedstrijden. Daarnaast krijg je ook toegang tot een aantal premium functies, waaronder:

 • Volledige witte etikettering
 • Aangepaste CSS
 • Aangepast logo
 • Invoer beperken per locatie
 • Gemaskeerde verwijzingen
 • Autofill gebruikers van uw website

Met het Premium-plan kunt u ook tot 3 merken beheren.

Ondernemingsplan

Het ondernemingsplan begint vanaf $249/maand. Het Enterprise-plan geeft u veel vrijheid, en u kunt tot 5 merken beheren. U krijgt toegang tot alle functies die beschikbaar zijn op de lagere niveaus, plus extra opties en geavanceerde beveiligingsfuncties zoals:

 • API toegang
 • Aangepaste SMTP
 • SMS tekstverificatiecode
 • Verificatiecode e-mail
 • Aangepaste HTML e-mails
 • Onbeperkte winnaars

U krijgt ook toegang tot extraatjes zoals een toegewijde supportagent, en de optie om transactionele e-mails te versturen vanaf uw domein.

Iets opmerkelijks aan de prijsstelling van SweepWidget is dat het goedkopere betaalde plannen heeft dan veel concurrenten.

Het instapmodel van ShortStack begint bijvoorbeeld bij $99/maand, wat meer dan 3x zo duur is als het Pro-plan van SweepWidget. En met SweepWidget krijg je ook meer voor je geld.

Voor datzelfde ShortStack-plan geldt een maximum van 10k inzendingen per maand, terwijl SweepWidget voor alle plannen onbeperkte inzendingen aanbiedt.

SweepWidget beoordeling: laatste gedachten

Tot zover mijn diepgaande review van de wedstrijdtool SweepWidget. Over het geheel genomen is SweepWidget zeker een van de beste contenttools die er zijn, en het is onze topaanbeveling.

In vergelijking met andere tools op de markt ondersteunt het meer invoermethoden, heeft het meer geavanceerde functies, en biedt het een geweldige klantenservice en waar voor je geld. En als je rekening houdt met het royale gratis plan, is het een no-brainer.

Of je nu een influencer bent die eenvoudige giveaways moet organiseren voor je social media volgers zonder te investeren in een dure tool of een grote onderneming die wedstrijden tot een vast onderdeel van haar marketingstrategie wil maken, met SweepWidget zit je goed.

Maar geloof ons niet op ons woord, test het zelf uit. Je kunt SweepWidget gratis proberen door je aan te melden voor een gratis account. Als het je bevalt wat het te bieden heeft, kun je op elk moment upgraden naar een betaald plan vanuit je accountinstellingen.

Probeer SweepWidget gratis uit

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.