5 Beste Social Media Inbox Tools voor 2023 (vergelijking)

 5 Beste Social Media Inbox Tools voor 2023 (vergelijking)

Patrick Harvey

Hebt u ooit gemerkt dat u onvermoeibaar tussen sociale media-accounts heen en weer springt? Of de afvalberg ervaren die het beheren van sociale media met behulp van "streams" is?

Ik voel je pijn.

Dat was ik enkele jaren geleden.

Maar dat veranderde allemaal toen ik een social media management tool ging gebruiken met een unified social inbox.

Ik bespaarde mezelf meer dan 2 uur per week door sociale streams te dumpen.

En voor degenen onder u die sociale media managers zijn die meer accounts beheren - u zult nog meer tijd besparen.

Het beste deel? Ik miste geen belangrijke berichten meer als ik een pauze nam van de sociale media. Het beheren van spam Facebook commentaren werd ook een stuk eenvoudiger.

In dit bericht loop ik met u door de basisprincipes van hoe social media-inboxen werken en deel ik de beste social media-tools met een gezamenlijke inbox.

Klaar? Laten we beginnen:

TL;DR: De beste social media inbox tool is Agorapulse. Vraag uw gratis proefversie aan.

Wat is een uniforme sociale media-inbox? En waarom heeft u er een nodig?

Een uniforme inbox voor sociale media verzamelt alle vermeldingen, retweets en berichten van al uw sociale platforms in één inbox.

Dit betekent dat u niet hoeft in te loggen op talloze sociale media-accounts en ze afzonderlijk hoeft te controleren.

En je hoeft niet om te gaan met de complete en totale verwarring van sociale streams zoals deze:

Screenshot van mijn TweetDeck account.

Sociale streams worden vooral verwarrend omdat er geen gemakkelijke manier is om precies te zien op wie je gereageerd hebt. Dit probleem werd nog groter toen ik van mobiel naar de desktopversie van TweetDeck overschakelde.

Begrijp me niet verkeerd, sociale streams kan nuttig zijn, maar ze zijn vreselijk voor de productiviteit.

Met een uniforme inbox heb je die problemen niet. Het maakt het beheer van sociale media zo gemakkelijk.

Ik zal zo meteen de beste sociale inbox tools bespreken, maar hier is een voorbeeld van mijn Agorapulse account zodat je precies kunt zien hoe het werkt:

Laten we eens kijken wat er precies gebeurt in deze schermafbeelding:

Links kan ik bladeren tussen al mijn sociale accounts.

Voor elke account kan ik alle sociale berichten zien die ik niet heb gecontroleerd/beantwoord. Ik werk me een weg door de lijst, bekijk die berichten en archiveer ze.

Als er iets is waar ik actie op moet ondernemen, verschijnt rechts de gespreksgeschiedenis, samen met details over die persoon.

Van daaruit kan ik antwoorden, het bericht leuk vinden of het toewijzen aan een lid van mijn team.

Het social media kennispaneel uiterst rechts is bijzonder nuttig. En u krijgt hier verschillende opties afhankelijk van welk social media platform u bekijkt.

Op Facebook krijg je bijvoorbeeld de optie om mensen te bannen zonder Agorapulse te verlaten. Geweldig om spammers aan te pakken zonder tijd te verspillen.

Andere tools zullen andere opties bieden en de precieze functies zullen enigszins verschillen. Maar op zijn minst moet je de mogelijkheid hebben om berichten/menties te bekijken vanuit een enkele inbox, en er actie op kunnen ondernemen.

Belangrijk is ook de mogelijkheid om deze berichten als beoordeeld te markeren en te archiveren.

Laten we nu eens kijken naar de beste social media tools met een gezamenlijke inbox:

De beste social media inbox tools vergeleken

De meeste van deze tools zijn "alles-in-één" social media tools.

Dit betekent dat ze u een social media-inbox geven, samen met andere belangrijke functies zoals het plannen van berichten en analyse/rapportage.

Het mooie hiervan is dat u het merendeel van uw social media marketing inspanningen kunt centraliseren in één tool.

Laten we ze allemaal eens nader bekijken:

#1 - Agorapulse

Agorapulse heeft naar mijn mening de beste social media-inbox van alle tools op deze lijst en is toevallig ook de beste alles-in-één social media-tool.

Deze sociale inbox is een kunstwerk. Ze hebben de details echt goed uitgewerkt en daarom koos ik deze tool nadat ik alle andere had getest.

Allereerst organiseert het uw sociale accounts per merk, zodat u alleen de accounts hoeft te doorlopen die u op dat moment nodig hebt. Reacties, @mentions, RT's en DM's worden binnengehaald van populaire sociale netwerken zoals Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, enz.

En u kunt zelfs reageren op reacties op uw FB/IG advertenties.

Zie ook: 19 Top YouTube-kanaalideeën voor 2023 (+ voorbeelden)

Met Agorapulse kunt u al uw berichten doorwerken en ze onderweg bekijken. U kunt antwoorden, RT-en, liken of een taak toewijzen aan een teamlid.

Een bijzonder leuke functie is dat wanneer je een sociaal bericht bekijkt, je niet alleen dat sociale bericht ziet, maar ook de bijbehorende conversatiedraad. Je hoeft niet meer te zoeken.

Er is een automatische inbox-assistent die je kan helpen je inbox op te ruimen door regels op te stellen. En botsingsdetectie is een geweldige functie die ervoor zorgt dat er geen overlappende berichten van teamleden zijn.

Andere tijdbesparende functies zijn ingebouwd. U kunt bijvoorbeeld Facebook-gebruikers vanuit de app verbieden zonder dat u rechtstreeks naar Facebook hoeft te gaan. Geweldig om spammers aan te pakken.

Met een mobiele app kunt u uw sociale inbox onderweg beheren. En met opgeslagen antwoorden kunt u veel tijd besparen.

Naast de fantastische sociale inbox vindt u een robuuste sociale planningstool die directe Instagram-planning ondersteunt, social media listening, en krachtige rapportage & analytics functionaliteit.

Prijs: Een gratis account is beschikbaar en ondersteunt 3 sociale media accounts. Betaalde plannen beginnen bij €59/maand/gebruiker. Jaarlijkse kortingen beschikbaar. Probeer elk betaald plan 30 dagen gratis uit.

Probeer Agorapulse gratis uit

Lees onze Agorapulse review.

#2 - Pallyy

Pallyy is een andere complete social media toolkit met enkele unieke functies voor Instagram, zoals een bio link tool. En het komt met een van de beste sociale inboxen die ik heb getest.

De UI van de inbox is vergelijkbaar met die van Gmail en voelt meteen vertrouwd aan, wat het gebruik ervan bijzonder gemakkelijk maakt.

Andere tools hebben wat meer toeters en bellen aan hun inbox, maar ik hou van het lichte gevoel van Pallyy's inbox. Het maakt het makkelijker om door sociale berichten te werken.

U kunt nog steeds alle belangrijke dingen doen zoals: labels toevoegen, teamleden toewijzen, like & retweeten en antwoorden op uw sociale berichten. En, het belangrijkste, u kunt updates markeren als beoordeeld en ze archiveren.

Maar wat hier uniek is, zijn de sociale netwerken die Pallyy's inbox ondersteunt. Het ondersteunt niet alleen Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn, maar ook Google My Business reviews en TikTok comments. Bijna geen enkele tool ondersteunt deze platforms in zijn inbox!

Naast de verenigde inbox krijg je toegang tot social media profiel analytics voor een aantal populaire netwerken, een link in bio tool, en een aantal Instagram-specifieke functies.

De planningsfunctie voor sociale media omvat een kalender, een rasterweergave (voor Instagram) en is geoptimaliseerd voor het delen van visuele inhoud. Canva-integratie inbegrepen. De workflow is gelikt.

Gezien het prijspunt van Pallyy is het een geweldige optie voor bloggers, content creators en ondernemers. Het heeft een lagere instapprijs dan de meeste andere tools op deze lijst.

Team accounts beschikbaar als add-on.

Prijs: $15/maand per sociale groep. Een gratis proefperiode is beschikbaar.

Pallyy biedt wel een gratis account, maar daar zit geen sociale inbox bij.

Probeer Pallyy gratis

Lees onze Pallyy review.

#3 - Sendible

Verzendbaar is een van de beste allround sociale mediatools op de markt en beschikt over een uitgebreide unified inbox en social streams.

Als je een uniforme sociale inbox nodig hebt, maar het realtime karakter van sociale streams mist, dan is Sendible een geweldige optie.

De inbox is buitengewoon goed. Je kunt er opmerkingen & mee beheren; berichten van Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn.

Er is een ingebouwde goedkeuringsworkflow die het makkelijk maakt om berichten met je team te delen. En je kunt filteren op berichttype en profielen. Het archiveren van berichten is eenvoudig, maar je kunt gemakkelijk oude berichten doorzoeken als je per ongeluk iets archiveert.

En als u terug moet naar een real-time stream, kunt u dat doen met één druk op de knop.

De enige beperking van de inbox die ik heb gevonden, is dat reacties op Facebook-posts niet altijd worden opgepikt als de reactie meer dan 5 dagen na de livegang van de post verschijnt. De oplossing die ik kreeg van hun ondersteuning was om een reactie achter te laten op de post.

Zie ook: Cloudways Review + Gratis krediet (2023): High Performance Cloud Hosting die de bank niet zal breken

Buiten de inbox krijg je ook toegang tot een zeer goede sociale planningstool. Je kunt berichten in bulk uploaden, rechtstreeks naar Instagram plannen en inhoudswachtrijen instellen. Je kunt ook automatisch delen vanuit RSS-feeds.

Dan zijn er nog de analytics en de report builder - beide buitengewoon goed. Sendible ondersteunt nogal wat verschillende social media netwerken en heeft een mobiele app.

Al met al een van de beste social media tools voor het geld.

Prijs: Plannen beginnen vanaf $29/maand, inclusief toegang tot de sociale inbox. Een gratis proefversie is beschikbaar.

Probeer Sendible gratis uit

Lees meer in onze Sendible review.

#4 - NapoleonCat

NapoleonCat beschikt over een fantastische unified inbox die is ontworpen om klantenservice teams te helpen efficiënter te worden. Het is ook een geweldige optie voor solopreneurs en ondernemers.

Een van de dingen die de inbox van deze social media tool onderscheidt is de focus op het leveren van effectieve klantenservice.

Naast de integratie met de gebruikelijke social media platforms die je zou verwachten, kun je bijvoorbeeld ook direct reageren op reviews op Facebook en Google My Business. FB & IG Ad comment moderation wordt ook ondersteund.

Aangezien deze tool is geoptimaliseerd voor teams, is er een sterke team-workflow aanwezig, zodat u notities & tags kunt toevoegen aan berichten of ze naar een ander lid van uw team kunt sturen.

Er zijn andere tijdbesparende functies opgenomen, zoals automatische vertalingen en tagging door gebruikers.

Een bijzonder leuke functie is de integratie van sociale automatisering in de inbox zelf. Dit betekent dat u "als-dan"-stijlregels kunt instellen om antwoorden op veelvoorkomende woorden/vragen af te handelen.

Naast dit alles bevat NapoleonCat ook social media scheduling en krachtige analytics.

Prijs: Begint vanaf $21/maand en wordt opgeschaald afhankelijk van het aantal profielen en functies dat u nodig hebt. Een gratis proefversie is beschikbaar.

Probeer NapoleonCat gratis uit

#5 - Sprout Social

Sprout Social is een toonaangevende social media marketing tool die onder andere beschikt over een zeer sterke social media inbox.

De sociale inbox in deze tool is fantastisch. De UX is goed en het bevat een extreem diepe functieset.

Naast de typische basiswerking van een uniforme inbox krijg je bijvoorbeeld ook geavanceerde automatisering, goedkeuringsworkflow voor teams en kun je precies zien wanneer andere teamleden antwoorden - ideaal om cross-overs te vermijden.

U kunt uw inbox filteren op berichttype en specifiek sociaal profiel om de efficiëntie verder te verbeteren.

Dan zijn er nog alle andere functies die u mag verwachten van een alles-in-één social media tool - krachtige sociale planning, gegevensrijke analyses & rapportage, en meer.

Het enige bezwaar dat ik heb? Sprout Social is extreem duur in vergelijking met andere social media inbox tools op deze lijst. Het prijspunt is een deal-breaker voor kleinere bedrijven, maar als je de kosten kunt rechtvaardigen, is het de moeite waard om het te bekijken.

Prijs: Vanaf 249 dollar/maand/gebruiker. Een gratis proefversie is beschikbaar.

Probeer Sprout Social gratis uit

Lees onze Sprout Social review.

Laatste gedachten

Als u uw sociale media accounts niet beheert met een gezamenlijke inbox, je verspilt enorm veel tijd .

Het gebruik van een tool met een uniforme sociale inbox is de sleutel tot effectief en efficiënt beheer van sociale media.

Bent u klaar om slimmer te werken, niet harder? Probeer een van deze tools. De meeste hebben gratis proefversies, zodat u de juiste oplossing voor u kunt vinden.

Ik zou aanraden te beginnen met Agorapulse of Pallyy. Met beide kun je niet fout gaan.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.