12 beste print-on-demand sites voor 2023: Merch verkopen + meer

 12 beste print-on-demand sites voor 2023: Merch verkopen + meer

Patrick Harvey

Op zoek naar de beste print-on-demand sites om merchandise online te verkopen? Wij hebben het voor je geregeld.

In dit bericht vergelijken we de beste print-on-demand sites die er zijn, van POD marktplaatsen en fulfillment diensten zoals Zazzle tot complete all-in-one e-commerce oplossingen zoals Sellfy.

Bovendien vindt u ook antwoorden op enkele van de meest voorkomende vragen die ontwerpers hebben wanneer ze hun eerste print-on-demand bedrijf beginnen.

Laten we beginnen!

De beste print-on-demand sites - samenvatting

TL;DR:

Sellfy is de beste optie om koopwaar op aanvraag aan te bieden vanuit uw eigen online winkel en biedt u tegelijkertijd de flexibiliteit om uw eigen inventaris te verkopen.

Als je al een eigen e-commerce winkel hebt, Gelato zou uw beste optie zijn omdat u daarmee drukwerk op aanvraag kunt verkopen vanuit uw bestaande winkel. U kunt bijvoorbeeld integreren met e-commerce platforms zoals Shopify, Etsy of WooCommerce.

U kunt ook kiezen voor een marktplaats zoals Zazzle Dit zou u toegang geven tot hun bestaande klantenbestand, maar u zou geen controle hebben over hoe uw producten worden verkocht. En als u uw producten promoot, zou u eerder het merk van iemand anders opbouwen dan uw eigen merk.

#1 - Sellfy

Sellfy is onze beste keuze voor de beste print-on-demand site. Het is een complete e-commerce oplossing ontworpen voor ontwerpers en een van de enige e-commerce platforms met ingebouwde print-on-demand functies.

De reden waarom wij Sellfy zo goed vinden is dat het zoveel controle in uw handen legt.

De meeste printing-on-demand diensten zijn in wezen marktplaatsen - u plaatst uw producten daar naast andere verkopers en het bedrijf voert uw bestellingen voor u uit - terwijl andere integreren met uw bestaande website.

Sellfy is anders. Het is een compleet ecommerce platform op zichzelf, dus u kunt het gebruiken om uw eigen online winkel te bouwen waar u volledige controle over heeft in minder dan 10 minuten.

Zodra u uw winkel hebt ontworpen en alles in werking is gesteld, kunt u uw ontwerpen maken, uw print-on-demand producten aan uw Sellfy-winkel toevoegen, prijzen instellen en beginnen te verkopen.

Wanneer een klant een bestelling plaatst, zorgt Sellfy voor de uitvoering. Zij drukken en verzenden de bestelling en brengen u vervolgens de basisprijs van het artikel, de belastingen en de verzending in rekening. U bepaalt de prijs van het product en houdt het verschil in uw zak, zodat u de winstmarges in de hand houdt.

Sellfy ondersteunt veel verschillende print-on-demand productcategorieën, waaronder kleding, tassen, stickers, mokken en telefoonhoesjes in verschillende kleuren en maten. U kunt aangepaste labels en borduurwerk toevoegen aan kledingstukken, naast afbeeldingen en tekst.

Sellfy gebruikt ook de DTG (Direct to Garment) drukmethode. Dit zorgt voor afdrukken van fotokwaliteit met CPSIA-conforme inkten op waterbasis die veilig zijn voor kinderkleding. Als u de kwaliteit zelf wilt controleren, kunt u een monster bestellen. Monsters zijn echter niet gratis - u moet nog steeds de basiskosten betalen.

Het is niet nodig om uw eigen inventaris bij te houden of te beheren als u alleen POD-producten verkoopt. Het leuke van Sellfy is echter dat als u andere inventaris wilt opslaan, u dat ook kunt doen!

U kunt elke soort koopwaar of digitale producten verkopen vanuit dezelfde winkel als uw print-on-demand merch, net als bij elk ander e-commerce platform.

Voor- en nadelen van Sellfy

Voors Nadelen
Volledige controle en eigendom van uw online winkel. Klanten kunnen POD artikelen niet retourneren of ruilen.
Flexibele e-commerce oplossing (verkoop van print-on-demand producten en/of uw eigen voorraad en digitale producten). Geen bestaand publiek om aan te boren (je zult zelf verkeer moeten genereren)
Ingebouwde marketingtools
Veel koopwaar categorieën om uit te kiezen.

Prijzen

Betaalde plannen beginnen vanaf $19/maand. U kunt de premium functies ook uitproberen met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Sellfy biedt een 30 dagen geld terug garantie.

Bezoek Sellfy

#2 - Gelato

Gelato Het is geen e-commerce platform, het is een fulfillment service die verbinding maakt met uw website zodat u POD merch kunt gaan verkopen via uw bestaande winkel.

Gelato werkt als volgt: eerst meldt u zich aan en verbindt u het met uw online winkel. Het integreert naadloos met alle toonaangevende e-commerce platforms, zoals Shopify, Amazon, Etsy, WooCommerce, eBay en meer.

Vervolgens kiest u uw drukwerk op aanvraag uit de catalogus van Gelato (er zijn meer dan 48 categorieën waaruit u kunt kiezen), uploadt u uw ontwerpen naar de producten en voegt u ze toe aan uw winkel.

Wanneer een klant een bestelling plaatst, voert Gelato de bestelling automatisch voor u uit en brengt u de basiskosten van het product in rekening.

En het mooie is dat Gelato samenwerkt met 130 drukkerijen verspreid over 32 landen, en dat bestellingen automatisch worden doorgegeven aan de dichtstbijzijnde productiepartner van de klant.

Zo wordt 90% van de bestellingen lokaal geproduceerd en uitgevoerd, wat snellere levertijden, lagere verzendkosten en minder CO2-uitstoot betekent.

Ik heb Gelato onlangs zelf getest en ik moet zeggen dat ik super onder de indruk was. De ervaring was naadloos en zowel de productkwaliteit als de afdrukkwaliteit waren uitstekend. Dat is waarschijnlijk de reden waarom Gelato het hoogst gewaardeerde POD-platform op Trustpilot is, met 4,7 sterren.

Wat Gelato ook uniek maakt is dat zij, in tegenstelling tot de meeste andere POD fulfillment diensten, abonnementen aanbieden.

Er is een gratis niveau dat iedereen kan gebruiken om te beginnen met de verkoop van drukwerk op aanvraag zonder maandelijkse kosten (je betaalt alleen voor wat je verkoopt). Maar er zijn ook een heleboel betaalde niveaus met extra voordelen, zoals kortingen op verzending, product mockups, stockafbeeldingen, enz.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Geen minimumbestelling Stockbeelden vereisen een betaald abonnement
Bliksemsnelle verzendtijden Verzendkosten kortingen vereisen een betaald abonnement
Goedkope prijzen in vergelijking met andere aanbieders
Uitstekende kwaliteit.
Uitstekende ondersteuning

Prijzen

Gelato biedt een gratis forever plan. Betaalde abonnementen beginnen vanaf $14,99 per maand en komen met 30% korting op de standaard verzending + andere voordelen.

Bezoek Gelato

#3 - Printful

Printful is een andere populaire dienst voor print-on-demandverwerking die verbinding maakt met uw winkel en waarmee u een enorme selectie print-on-demandproducten aan uw klanten kunt aanbieden.

Het is een geweldige keuze voor iedereen die producten op aanvraag wil verkopen via zijn bestaande website/winkel, of via marktplaatsen als Amazon, Etsy en eBay.

Printful is anders dan de beide andere print-on-demand sites die we tot nu toe hebben bekeken: het is geen marktplaats zoals Redbubble, noch een e-commerce platform zoals Sellfy.

Het is eerder een print-on-demand oplossing die u de hulpmiddelen biedt om producten te ontwerpen en te verkopen op andere platforms, en vervolgens de bestellingen voor u uitvoert.

U kunt de ingebouwde Design Maker gebruiken om ingewikkelde, opvallende ontwerpen te maken (zelfs als u geen eerdere ontwerpervaring hebt) en mockups van uw producten samen te stellen.

Er zijn heel veel verschillende soorten producten in de Printful-catalogus, van milieuvriendelijke en hoogwaardige kledingstukken tot zitzakken en producten voor huisdieren, en alles daartussenin.

Printful biedt white-label diensten, zodat u uw eigen aangepaste branding kunt toevoegen aan de binnenetiketten en verpakkingen van wat u ook maar wilt verkopen.

Wat ons echter het meest bevalt aan Printful is de kwaliteit van hun fulfillmentdiensten.

Zij bieden een snellere verzending (producten zijn doorgaans binnen 2-5 werkdagen klaar voor verzending), scherpere tarieven en een betrouwbaardere kwaliteit dan de meeste concurrenten. Dit is ongetwijfeld mede te danken aan hun grote netwerk van interne en partnerfaciliteiten over de hele wereld.

Voor- en nadelen van Printful

Voors Nadelen
Intuïtieve ontwerpvaardigheden Geen marktplaats (levert u geen verkeer op)
Geen bestelminima
Integreert met de meeste e-commerce platforms en marktplaatsen
Hoogwaardige en uitgebreide productcatalogus

Prijzen

Printful biedt een gratis plan met alle basisfuncties, maar er zijn ook kortingen beschikbaar afhankelijk van het aantal bestellingen.

Wanneer een klant een bestelling plaatst, worden ook de uitvoering, verzending en toepasselijke belastingen in rekening gebracht. De verzendkosten zijn afhankelijk van het product en de regio.

Mogelijk moet u ook apart betalen voor het e-commerce platform waarmee u Printful integreert (bijv. Shopify, Wix, enz.).

Bezoek Printful

#4 - Printify

Printify is een fantastische print-on-demand dienstverlener met enkele van de laagste printprijzen (en hoogste marges) in de industrie.

Printify fungeert als een print-on-demand fulfillment bedrijf en biedt productdruk- en verzenddiensten, evenals een reeks hulpmiddelen om je te helpen bij het maken van ontwerpen.

U kiest waar u uw producten wilt verkopen en verbindt Printify met het platform van uw keuze. Het integreert met alle grote e-commerce platforms en marktplaatsen, waaronder WooCommerce, Squarespace, Wix, Shopify, Etsy en eBay.

Een van de beste dingen van Printify is dat het je niet beperkt tot zijn eigen printers, maar je toegang geeft tot zijn grote netwerk van wereldwijd verspreide printpartners.

U kunt uw afdrukpartner selecteren op basis van het land waar uw klanten gevestigd zijn, wat een snellere en goedkopere verzending betekent. Ook kunnen zij een enorme verscheidenheid aan verschillende soorten producten aanbieden.

Als gevolg van deze kosteneffectieve verzending kan Printify betere marges bieden dan de meesten. Met lage basiskosten kunt u het zich veroorloven om meer winst per verkoop te nemen terwijl uw producten toch betaalbaar blijven voor uw klanten.

Voor- en nadelen van Printify

Voors Nadelen
Enorme productcatalogus De afdrukkwaliteit varieert per partner
Kosteneffectieve verzending Beperkte branding/aanpassing
Wereldwijd netwerk van partners
Eenvoudige integratie met e-commerce platforms

Prijzen

Printify biedt een gratis plan dat beperkt is tot 5 winkels per account.

U kunt upgraden naar het Premium-plan vanaf 24,99 dollar om meer winkels en tot 20% korting op alle producten vrij te spelen.

Op maat gemaakte Enterprise-plannen zijn ook beschikbaar voor bedrijven met grote volumes.

Bezoek Printify

#5 - Zazzle

Zazzle is een ander populair print-on-demand bedrijf. Het heeft het op één na grootste bestaande publiek van alle POD marktplaatsen, met meer dan 10 miljoen bezoeken per maand (volgens onze beste schattingen) en een wereldwijd bereik van meer dan 30 miljoen kopers.

Zazzle was een van de voorlopers van print-on-demand marktplaatsen, opgericht in 2005. Het was al vroeg erg populair en krijgt nog steeds veel verkeer, maar de groei stagneert.

Omdat het al een tijdje bestaat, is het ook een beetje oververzadigd, zodat het voor nieuwe makers moeilijk kan zijn om door het lawaai heen te breken en hun producten onder de aandacht te brengen.

Maar gezien het aantal mensen dat elke maand nog producten van Zazzle koopt, is het zeker de moeite waard om daar aanwezig te zijn.

Er zijn duizenden artikelen waarop u uw ontwerpen kunt aanbrengen en verkopen: visitekaartjes, uitnodigingen, T-shirts, mokken, bagagelabels en zelfs pingpongs!

Zodra u uw ontwerp hebt gemaakt, bepaalt u het royaltytarief en ontvangt u een uitbetaling telkens wanneer een product met uw ontwerp op de markt wordt verkocht. Zazzle zorgt voor alle klantenservice en productafhandeling voor u.

Daarnaast kun je ook geld verdienen via Zazzle LIVE. Als LIVE designer laten klanten je via tekst, audio of videochat weten wat ze willen ontwerpen. Vervolgens gebruik je je ontwerpvaardigheden om hun ideeën tot leven te brengen en krijg je betaald!

Voor- en nadelen van Zazzle

Voors Nadelen
Uitgebreide productcatalogus Slecht ontwerp/upload proces
Groot klantenbereik (30 miljoen wereldwijde shoppers)
Zazzle LIVE biedt verdere inkomensmogelijkheden
Zeer geschikt voor de verkoop van geschenken, briefpapier en uitnodigingen

Prijzen

Iedereen kan zich aanmelden als Zazzle Creator en zijn kunstwerken uploaden en gratis verkopen op producten.

Er zijn geen kosten en u kiest uw eigen royaltytarieven (tussen 5% en 99%).

Bezoek Zazzle

#6 - Redbubble

Redbubble is een andere geweldige print-on-demand site die kunstenaars en ontwerpers een gemakkelijke manier biedt om hun merch te verkopen met nauwelijks een tijdsinvestering vooraf.

In tegenstelling tot Sellfy is Redbubble geen e-commerce platform, maar een marktplaats (zoals Etsy) waar klanten naartoe gaan als ze producten willen kopen die door onafhankelijke artiesten zijn ontworpen.

Het is in feite de populairste print op de marktplaats ter wereld qua verkeer en krijgt maar liefst 34 miljoen maandelijkse bezoekers (waarvan 9,5 miljoen uit organisch verkeer).

Als u uw drukwerk op aanvraag op Redbubble plaatst, kunt u gebruikmaken van dat enorme bestaande publiek van potentiële klanten en krijgt u meer ogen op uw ontwerpen. Bovendien verschijnen Redbubble-producten vaak op Google voor gerelateerde trefwoorden. Ze investeren zelfs in Google Shopping Ads en retargeting uit eigen zak (niet de uwe).

Dit alles betekent dat u niet zo veel van uw tijd hoeft te investeren in de marketingkant van de dingen. Bij Sellfy moet u al uw verkeer en verkoop regelen, maar bij Redbubble komt de verkoop naar u toe. Het enige wat u hoeft te doen is een geweldig product maken dat mensen willen hebben.

En natuurlijk zorgt Redbubble ook voor de afhandeling. Zij drukken en verzenden uw bestellingen rechtstreeks naar klanten over de hele wereld via hun wereldwijde netwerk van drukpartners. De afdrukkwaliteit is over het algemeen goed, maar het hangt echt af van de derde partij die zij op dat moment gebruiken.

Het uploaden van ontwerpen is eenvoudig, en er is een goede selectie van meer dan 70 verschillende soorten producten om uw ontwerpen op af te drukken.

Dankzij flexibele prijzen kunt u uw eigen marges bepalen en hebt u volledige controle over uw inkomsten. Bovendien zijn klanten op Redbubble meestal bereid iets meer te betalen dan op andere platforms.

Door de rekeningkosten die rechtstreeks van de winst van gebruikers op het standaardplan worden afgetrokken, is het echter vrij duur om het platform te gebruiken voor nieuwe gebruikers en kleine winkels.

Voor- en nadelen van Redbubble

Voors Nadelen
Groot klantenbestand en verkeer Minder controle/flexibiliteit
Flexibele marges Productkwaliteit kan wisselend zijn
Wereldwijd bereik Extra rekeningkosten die uit uw winst worden gehaald (tenzij u een hoger plan hebt).
Anti-piraterij functies om uw kunstwerken te beschermen

Prijzen

Het is gratis om een winkel op te zetten en te gaan verkopen op Redbubble. Zij trekken hun service af van uw productverkoop als onderdeel van de basisprijs - u bepaalt uw eigen winstmarges.

Als je echter een standaardrekening hebt (wat de meeste gebruikers zullen zijn), zullen ze extra rekeningkosten rechtstreeks van je winst afhalen.

Bezoek Redbubble

#7 - SPOD

SPOD Dit is een andere afdrukservice op aanvraag van Spreadshirt. Het is een goede keuze als je je zorgen maakt over duurzaamheid of als je de snelst mogelijke verzendtarieven wilt.

SPOD werkt zoals veel van de andere print-on-demand sites die we tot nu toe hebben bekeken: je meldt je aan, voegt je ontwerpen/producten toe, verbindt het met je online winkel of marktplaats, en begint te verkopen. SPOD zorgt voor het drukken en verzenden voor je.

Als u geen grafisch ontwerper bent, kunt u de bibliotheek van SPOD met tot 50.000 gratis ontwerpen gebruiken om uw kunstwerk te maken en het vervolgens tot leven te brengen op een van de meer dan 200 producten.

SPOD heeft een bewezen track record van snelle productie en produceert 95% van de bestellingen in minder dan 48 uur, wat een snellere levering betekent. De drukkerijen zijn gevestigd in de EU en de VS, maar ze verzenden over de hele wereld.

Een andere leuke functie van SPOD is dat het samples met korting aanbiedt. Als u de kwaliteit van de producten wilt controleren voordat u ze naar uw klanten stuurt, kunt u ze bestellen met een korting tot 20%.

Wij houden ook van het intuïtieve dashboard, waarmee u de voorraad kunt bekijken en bestellingen kunt volgen/annuleren.

Maar het beste aan SPOD is waarschijnlijk hoe milieuvriendelijk het is. Dat is belangrijker dan ooit als u wilt verkopen aan de bewuste consument van vandaag.

Zie ook: 7 Beste WordPress Caching Plugins voor 2023 (vergelijking)

Ze bieden een biologische collectie met katoen met een lage impact uit Turkije, gebruiken een waterbesparende druktechniek met OEKO-TEX-gecertificeerde veganistische inkt en produceren papierloos.

Bovendien worden de producten verzonden in plasticvrije verpakkingen, en alle geretourneerde artikelen worden geupcycled of aan liefdadigheidsinstellingen gegeven om het afval tot een minimum te beperken.

Voor- en nadelen van SPOD

Voors Nadelen
Intuïtief dashboard Geen aangepaste branding
Volledige automatisering
Duurzame productie
Eenvoudige verzending

Prijzen

Het is helemaal gratis om SPOD te gebruiken. U betaalt alleen wanneer uw klanten een bestelling afronden. Mogelijk moet u ook kosten betalen aan het e-commerce platform waarmee u SPOD integreert.

Bezoek SPOD

#8 - TPop

TPop is een Europese, ecologisch verantwoorde print-on-demand site met de grootste selectie milieuvriendelijke producten van topkwaliteit.

Net als Printful is het meer een back-end oplossing die de producten en orderverwerking voor u verzorgt, maar u verantwoordelijk laat voor de daadwerkelijke verkoop.

Het integreert naadloos met Shopify, Etsy en WooCommerce, maar als je nog geen site hebt om op te verkopen, kun je ook rechtstreeks via TPop verkopen met de functie Direct Orders.

Er is veel leuks aan TPop, maar laten we beginnen met de brandingfuncties. TPop biedt verreweg de beste brandingopties op de markt.

U kunt uw logo en merknaam toevoegen op elk pakket en op de leveringsbon, plus de sociale netwerken van uw merk op de pakbon. Als u wilt, kunt u bijsluiters toevoegen en een aangepaste bedanktekst meesturen met uw bestelling - Pop zal deze zelfs gratis voor u vertalen naar de taal van het land van bestemming.

TPop biedt niet alleen ecologisch ontworpen producten aan met een kleine ecologische voetafdruk, maar verzendt ook alle bestellingen zonder plastic, gebruikt groene druktechnieken en verzendt met koolstofneutrale postbedrijven.

Bestellingen worden gedrukt in Frankrijk. Het duurt meestal 2-4 dagen voor ze producten verzenden na een bestelling, en de verzending naar Frankrijk en Europa is vrij snel (3-7 dagen). Internationale bestellingen duren iets langer (5-10 dagen).

Voor- en nadelen van TPop

Voors Nadelen
Milieuvriendelijke producten en verzending Internationale verzendtijden kunnen beter
Uitgebreide branding mogelijkheden
Zeer geschikt voor verkoop aan Europese klanten
Goede selectie van mode en accessoires

Prijzen

TPop is gratis om mee te beginnen. U betaalt alleen wanneer u een verkoop doet voor de basiskosten van het product en de uitvoering.

Bezoek T-Pop

#9 - Fine Art America

Fine Art America is een andere print-on-demand marktplaats waar je je ontwerpen kunt verkopen. Het richt zich vooral op muurkunst, posters en prints, dus als je dit soort merch verkoopt, is het de moeite waard om even te kijken.

Hoewel het niet zo populair is als Redbubble of Zazzle, krijgt het een goede hoeveelheid organisch verkeer en stijgt het in populariteit. Bovendien is het minder verzadigd dan deze andere meer bekende platforms, dus het kan gemakkelijker zijn om op te vallen en te verkopen.

De meeste gebruikers van Fine Art America zijn shoppers die op zoek zijn naar originele kunst, prints en huisdecoratie, hoewel ze ook andere soorten producten zoals kleding ondersteunen. Het is het meest geschikt voor kunstenaars/fotografen.

Als u het wilt uitproberen, hoeft u zich alleen maar aan te melden, uw afbeeldingen te uploaden, uw producten te kiezen en uw prijs te bepalen, en dan te wachten tot de verkoop binnenrolt. Fine Art America zorgt voor de uitvoering en neemt een deel van de verkoop - u houdt het verschil als winst.

Naast de toegang tot de marktplaats en de fulfillmentdienst, geeft Fine Art America u ook toegang tot een heleboel nuttige marketing- en verkooptools die u kunt gebruiken om afdrukken te verkopen op Facebook, nieuwsbrieven op te stellen, enz.

Voor- en nadelen van Fine Art America

Voors Nadelen
Zeer geschikt voor fotografen en beeldend kunstenaars Niet zoveel verkeer als sommige andere marktplaatsen
Grote selectie prints, posters en muurkunst
Snelgroeiende marktplaats
Biedt marketing- en verkooptools

Prijzen

Fine Art America biedt een gratis standaard plan. U kunt upgraden naar het Premium plan voor $30/jaar om extra exposure en verkoopmogelijkheden te ontsluiten.

Bezoek Fine Art America

#10 - Displate

Displate is een andere POD marktplaats gespecialiseerd in muurkunst - specifiek metaal Het groeit ongelooflijk snel dankzij een effectieve social media campagne, dus dit is het perfecte moment om je aan te melden en te beginnen met de verkoop van je ontwerpen.

In tegenstelling tot Fine Art America, dat zich meer richt op traditionele muurkunstprints, biedt Displate slechts één zeer specifieke productcategorie aan: metalen muurkunst. Dit is een relatief nieuw type product dat erg populair is geworden, vooral onder de gaming gemeenschap.

Als je deze opkomende markt wilt aanboren, kun je je aanmelden en je ontwerpen uploaden. Het uploadproces is mooi en eenvoudig en zodra je klaar bent, zal Displate je prints promoten bij hun publiek van 50 miljoen mensen per maand. Als je ontwerp verkoopt, verdien je royalty's en Displate zal de bestelling voor je uitvoeren.

Bovendien kunt u een totale commissie van 50% verdienen op elke verkoop die u via uw affiliate links doorverwijst.

Voor- en nadelen van Displate

Voors Nadelen
Opkomende productcategorie Slechts één type product ondersteund
Snel groeiende markt Enkele inbreukmakende modellen
Hoge winstmarges
Weinig concurrentie

Prijzen

Het is gratis om een winkel te openen op de Displate marktplaats. Je moet wel eerst je portfolio naar hun team sturen en kunt je pas aanmelden als/als je bent goedgekeurd.

Bezoek Displate

#11 - Lulu xPress

Lulu xPress is de beste print-on-demand oplossing voor auteurs en self-publishers en biedt wereldwijde fulfillment diensten voor boeken.

Het is de POD-tak van Lulu (een online self-publishing platform) en maakt het gemakkelijk om je eigen geschreven print-on-demand producten zoals boeken, kalenders, strips en tijdschriften te plannen, te maken en te verkopen.

Je kunt kiezen uit meer dan 3.000 verschillende formaatopties, lay-outs en bindwijzen en alles aanpassen, van de papiersoort tot de afwerking. Naast fysieke boeken kun je Lulu ook gebruiken om ebooks te verkopen en te distribueren naar marktplaatsen als Amazon en Barnes and Noble.

Voor- en nadelen van Lulu xPress

Voors Nadelen
Snelle verzending Beperkt aantal ondersteunde producten (meestal boeken)
Geweldig voor auteurs en self-publishers
Veel opties voor productaanpassing
Wereldwijde distributie

Prijzen

Het is gratis om uw boeken zelf uit te geven op Lulu xPress. Wanneer u een bestelling plaatst, worden de druk- en afhandelingskosten voor de bestelling in rekening gebracht, die variëren afhankelijk van de afdrukopties.

Bezoek Lulu xPress

#12 - Merch by Amazon

Geen lijst van de beste print-on-demand sites zou compleet zijn zonder vermelding van Merch van Amazon Dit is Amazons eigen print-on-demand programma. Hiermee kun je je POD merch verkopen op de Amazon marktplaats.

Het beste aan verkopen op Merch by Amazon is natuurlijk dat uw producten zichtbaar worden voor een enorm aantal online kopers - geen enkele andere marktplaats voor drukwerk op aanvraag komt in de buurt van de omvang en het bereik van Amazon.

Het is de meest bezochte online winkelwebsite ter wereld en neemt een groot deel van alle e-commerce verkopen voor zijn rekening.

Een andere reden om Merch by Amazon te waarderen is de levertijd. Amazon drukt en verzendt producten sneller dan de meeste andere POD fulfillment diensten, en dat betekent blijere klanten. Het biedt ook flexibele royalty's - u bepaalt uw eigen marges.

Helaas kan niet iedereen zich zomaar aanmelden voor Merch by Amazon. Je moet een uitnodiging aanvragen en goedgekeurd worden voordat je kunt beginnen met verdienen.

Voor- en nadelen van Merch by Amazon

Voors Nadelen
Enorm bereik Beperkte mogelijkheden voor branding
Hoog conversiepercentage (vertrouwd platform) Alleen toegang op uitnodiging
Snelste wereldwijde verzending

Prijzen

Aanmelden voor Merch by Amazon is gratis. Zij nemen hun vergoeding als deel van de basiskosten wanneer u een verkoop doet.

Bezoek Merch by Amazon

De beste print-on-demand sites: FAQ

Wat is drukken op aanvraag?

Het is een variant van het dropshipping bedrijfsmodel. Bij dropshipping verkoopt u rechtstreeks aan klanten, en een derde partij vervult de bestelling. U houdt geen voorraad aan.

Print-on-demand werkt ongeveer op dezelfde manier. Het verschil is dat de producten worden gedrukt of aangepast voordat ze naar de klant worden gestuurd.

Als u aan de slag wilt met dropshipping, bekijk dan ons overzicht van de beste dropshipping-websites.

Wat is een print-on-demand site?

Een print-on-demand site helpt u met elke stap van het proces van het runnen van een print-on-demand bedrijf, inclusief verkopen, drukken en fulfillment. Dit omvat print-on-demand marktplaatsen zoals Redbubble, print-on-demand e-commerce platforms zoals Sellfy, en print-on-demand fulfillment bedrijven zoals Gelato &ful.

Wat alle print-on-demand sites gemeen hebben, is dat ze de verkoop van white-label producten faciliteren en deze voor u uitvoeren door ze per bestelling af te drukken en naar uw klanten te verzenden.

Print on demand sites zijn anders dan print on demand bedrijven. POD bedrijven drukken alleen de koopwaar voor u en helpen niet met de uitvoering, vergemakkelijken de betalingen of doen iets anders.

Drukt Etsy op bestelling?

Etsy staat toe dat producten op aanvraag worden verkocht op de marktplaats, maar biedt geen print-on-demand fulfillment service. Als je producten op aanvraag wilt verkopen via Etsy, moet je je aanmelden bij een POD site zoals Gelato of Printful en die koppelen aan je Etsy shop.

Wat is de beste POD site?

Wij vinden Sellfy de beste POD-site in zijn geheel. Hij is zeer beginnersvriendelijk, betaalbaar, krachtig en geeft u volledige controle over uw productcatalogus.

Als een alles-in-één ecommerce oplossing geeft het u ook toegang tot een heleboel andere tools om u te helpen uw print-on-demand bedrijf te laten groeien, inclusief ingebouwde marketing tools. En wat meer is, het is niet alleen geweldig voor POD maar ook voor andere soorten bedrijven. Het is bijvoorbeeld ook ons favoriete ecommerce platform voor het verkopen van digitale producten.

Er zijn echter ook genoeg andere goede POD-sites. Als je een bestaande winkel hebt (bijv. Shopify of WooCommerce), dan zijn platforms als Gelato en Printful het bekijken waard. Ze kunnen ook verbinding maken met marktplaatsen als Etsy.

Een andere mogelijkheid is om uw producten op een print-on-demand marktplaats zoals Redbubble aan te bieden.

Kun je nog geld verdienen met drukken op aanvraag?

Ja, u kunt nog steeds geld verdienen met drukken op aanvraag. Het bedrijfsmodel is nog even populair, en hoewel het waar is dat er tegenwoordig meer concurrentie is dan een paar jaar geleden, is er ook meer vraag.

Door de digitalisering en de veranderende consumentengewoonten is de wereldwijde e-commerceverkoop de afgelopen jaren snel gegroeid; vorig jaar werd deze geschat op maar liefst 4,89 miljard dollar. Er zijn meer online shoppers dan ooit tevoren, wat betekent dat er meer potentiële klanten zijn om uw drukwerk op aanvraag te kopen.

Zie ook: 6 beste CDN-diensten voor 2023 (vergelijking)

Wat zijn de meest winstgevende print-on-demand producten?

Er is niet één 'meest winstgevend' product op aanvraag. De winstgevendheid van uw bedrijf hangt af van veel factoren, zoals hoe goed uw ontwerpen zijn, hoe goed uw product bij de klant past, hoe goed u uw producten op de markt brengt, waar u ze te koop aanbiedt, enz.

Er zijn echter veel best verkopende print-on-demand producten die zeer winstgevend kunnen zijn. In het bijzonder zou ik aanraden om te kijken naar sneakers, stickers en draagtassen. Alle drie deze productcategorieën hebben de neiging om goed te verkopen en zijn minder verzadigd dan T-shirts en mokken.

De beste print-on-demand sites voor uw bedrijf vinden

Tot zover onze opsomming van de beste print-on-demand sites. Zoals u ziet, zijn er veel goede POD sites waaruit u kunt kiezen. De beste keuze voor u hangt af van de behoeften van uw bedrijf en de manier waarop u uw producten wilt verkopen.

Dit is wat wij aanbevelen:

  1. Kies Sellfy als u merch op aanvraag wilt verkopen vanuit uw eigen online winkel, evenals digitale producten of uw eigen voorraad
  2. Als je al een eigen website of Shopify winkel hebt, of je wilt POD merch verkopen via een marktplaats zoals Etsy of Amazon, Gelato U hoeft het alleen maar te integreren met het verkoopplatform van uw keuze en te beginnen met verkopen - zij zorgen voor de rest.
  3. Voor een meer hands-off aanpak, probeer Zazzle U hoeft geen eigen winkel te hebben en kunt in plaats daarvan verkopen via de Zazzle marktplaats. U kunt gebruik maken van hun ingebouwde klantenbestand, maar u hebt niet zoveel controle als wanneer u via uw eigen site verkoopt.

Het is ook de moeite waard om de locatie van uw publiek te overwegen, en welke POD-sites lokale printfaciliteiten hebben. Dit zorgt voor een snellere en meer kosteneffectieve verzending. Gelukkig hebben bijvoorbeeld Sellfy en Printful fulfillmentfaciliteiten over de hele wereld, op locaties als de VS, Europa, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Wij hopen dat dit u in de juiste richting heeft geholpen.

Verwante lectuur: 10 beste Teespring alternatieven vergeleken: Print-On-Demand Made Easy.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.