28 Voorbeelden van aanmeldingsformulieren voor e-mail waar u ontwerpinspiratie uit kunt halen

 28 Voorbeelden van aanmeldingsformulieren voor e-mail waar u ontwerpinspiratie uit kunt halen

Patrick Harvey

Met zoveel verschillende soorten e-mail inschrijfformulieren die tegenwoordig beschikbaar zijn, kan het heel moeilijk zijn om uit te zoeken welke de juiste is voor u en uw site of blog.

Popovers, popups, slide-ins, incentives, freebies ... Met te veel keuzes en niet genoeg tijd om er wijs uit te worden, heb ik besloten om te proberen uw leven wat gemakkelijker te maken.

Ik heb 28 totaal willekeurige en populaire e-mailinschrijvingsformulieren op het internet onder de loep genomen, en een aantal trucs genoteerd die werken, functies die u misschien in uw eigen e-mailinschrijvingsformulier wilt opnemen, en een paar flauwekul die u waarschijnlijk beter kunt vermijden.

Zit je lekker?

Laten we kieskeurig zijn over e-mail aanmeldingsformulieren:

Inschrijvingsformulieren voor e-mail op de homepage

Iedereen denkt altijd dat je een flitsend, pop-up, zingend en dansend formulier nodig hebt om bezoekers zich te laten inschrijven voor je e-mail nieuwsbrief, maar dat is niet altijd het geval.

Als u geweldige inhoud, diensten of producten levert; nuttig advies of informatie; of gewoon iets wat lezers leuk vinden, zullen ze WANT om in te schrijven, geen popups nodig.

Voor die bezoekers moet u overwegen e-mailformulieren toe te voegen aan uw homepage of het grootste deel van de inhoud van uw blog of site, en hier zijn een paar manieren waarop u dat kunt doen.

1 - Trechter Overbelasting (nu Startup Bonsai)

De startpagina van Funnel Overload (nu Startup Bonsai) is ontworpen om eerst en vooral e-mails van bezoekers vast te leggen en mensen naar nuttige inhoud te leiden. na dat.

Sommigen zullen zeggen dat deze vorm van e-mail capture een gewaagde zet is, vooral omdat de bezoeker misschien nog niet eens weet wat de site eigenlijk aanbiedt, maar er zijn een paar dingen die helpen om hem ervan te overtuigen dat hij er goed aan doet zijn e-mailadres in te voeren.

De weggevertjes werken als een stimulans.

Ontvang ons content promotie hacks ebook & onze beste content.

ALLEEN Een bezoeker krijgt geen toegang tot dat echt, echt goede spul, tenzij hij zijn e-mailadres geeft.

Zie ook: Iconosquare Review 2023: Veel meer dan een Social Media Analytics Tool

2 - Vogue (Brits)

Kijk maar eens op de website van de Britse Vogue en je vindt een soortgelijke plaatsing van een aanmeldingsformulier voor e-mail, maar dan op een iets andere manier.

Het formulier staat direct onder het logo en het hoofdmenu, hoewel het niet al te duidelijk en opvallend is. Het is ontworpen om NIET te veel aandacht afleiden van de hoofdinhoud.

U kunt het paneel 'x' zetten en sluiten als het u irriteert, maar omdat het een tamelijk gedempte box is, is het niet echt een storende of gewaagde functie op de site.

3 - Schuh

De Schuh website heeft een heel pagina gewijd aan het vastleggen van e-mails op hun website ...

...naast een e-mailformulier onderaan alle pagina's, in de voettekst.

Meerdere mogelijkheden hebben om je in te schrijven is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je nooit een potentiële abonnee mist, en Schuh laat zien hoe je dat kunt doen zonder het de klant te veel op te dringen. Een e-mailadres krijgen is goed, maar de verkoper is meer geïnteresseerd om een bezoeker iets te laten kopen.

Een lange abonneelijst betekent niet altijd meer verkoop.

Wanneer een klant iets koopt, geeft hij in de meeste gevallen toch zijn e-mailadres door.

Een laatste ding dat ik je wil laten zien, op de Schuh e-mail aanmeldingspagina, is het taalgebruik.

LATEN WE ENIGE VRIENDEN ZIJN

Een spel met de woorden sole/soul maakt het inschrijvingsproces iets leuker dan het anders zou zijn geweest, en de bezoeker moet echt, echt naar de woorden kijken om de woordspeling te begrijpen. Het is bijna alsof ze een dubbele poging moeten doen - en dat betekent hun aandacht vasthouden.

*We zullen de ontbrekende apostrof over het hoofd zien en aannemen dat het opzettelijk was.

4 - Lifehack

Lifehack, een ander formulier voor het vastleggen van e-mail op de startpagina, gebruikt iets dat sociaal bewijs wordt genoemd om bezoekers te overtuigen zich in te schrijven.

Kijk naar de strook met grote bedrijfsnamen direct onder het eerste e-mail adres - die staat vol met namen die bedoeld zijn om een bezoeker vertrouwen te geven in de site, ook al is die ontmoeting met de site de allereerste.

The Guardian, The Washington Post, Harvard College ... Dat zijn GEEN namen om te besnuffelen. En als zij deze website goedkeuren, zal de bezoeker zich waarschijnlijk gedwongen voelen hetzelfde te doen.

Dezelfde social proof tool is ook gebruikt op de homepage van de Blogging Wizard website om hetzelfde e-mail-capture effect te bereiken.

De homepage is sindsdien veranderd, maar dit is nog steeds een geweldig voorbeeld.

E-mail aanmeldingsformulieren als popups, popovers en lightboxen

5 - HarperCollins UK

Deze pop-up landingspagina is een heel goed voorbeeld van wat marketeers graag een "squeeze"-pagina noemen - u "perst" in wezen informatie (in dit geval een e-mailadres) uit bezoekers.

Harper Collins doet dit door potentiële klanten een korting van 20% op toekomstige aankopen aan te bieden, wat mensen niet alleen aanmoedigt hun persoonlijke gegevens (e-mailadres) daadwerkelijk te delen, maar ook iets te kopen.

Technisch gezien is het een dubbele aanpak.

Zijn we niet allemaal eerder geneigd die aankoop te doen met de belofte van 20% (of iets dergelijks) korting op de prijs?

Het ENIGE DOEL van een pagina als deze is het vastleggen van e-mailadressen voor toekomstige marketingdoeleinden, want e-maillijsten zijn alles voor bedrijven, bloggers, marketeers, etc.!

Ik weet niet of het u al is opgevallen, maar het accepteren (of weigeren) van de korting en het invoeren van uw e-mailadres zijn vrijwel de enige dingen die u op de pagina kunt doen, behalve hem sluiten.

Je kunt het niet makkelijker maken voor bezoekers om die kostbare gegevens te overhandigen!

6 - Blogging Wizard

Blogging Wizard gebruikt een slide-in pop-up die bezoekers niet alleen een manier geeft om zich te abonneren op meldingen van nieuwe blogberichten, enz., maar ook wat GRATIS spul krijgt - een stimulans om die persoonlijke gegevens in te typen.

15+ gidsen, checklists EN sjablonen om je blog sneller te laten groeien ... en GRATIS!

Nou, dat is een aanbod dat te mooi is om af te slaan, toch?

Bezoekers een INCENTIEF geven om zich in te schrijven op uw e-maillijst, waardoor u op uw beurt een geweldige trechter voor verkeer, verkoop en meer kunt creëren, is de snelste en gemakkelijkste manier om e-mailadressen te verzamelen.

En wat is een e-mailadres?

Ja, dat klopt: het is een voet tussen de deur!

U kunt potentiële abonnees een heleboel dingen aanbieden - speciale kortingen, toegang tot gratis materiaal in een bibliotheek met hulpmiddelen, downloadbare items, bonusinhoud en nog veel meer. Adverteer dit alles via een pop-up op uw website en uw e-maillijst zal in een mum van tijd groeien!

7 - Ray-Ban

Een andere dag, een andere pop-up, deze vorm van e-mail capture is een van de populairste geworden. Het is niet moeilijk te zien waarom, vooral als je de website van Ray-Ban als voorbeeld neemt.

Wanneer iets op het scherm verschijnt, heeft de bezoeker geen andere keuze dan er iets mee te doen. Hij kan ofwel de "X" gebruiken en doorgaan met waar hij mee bezig was ...

... OF ze kunnen zich inschrijven als lid van iets, een beloning krijgen alleen omdat ze lid worden, en een heleboel voordelen krijgen, alleen omdat ze zoiets eenvoudigs als een e-mailadres hebben ingevuld.

Let vooral op het taalgebruik op de rode knop - "UNLOCK ACCESS". Het is ontworpen om u te laten nadenken over die voordelen of beloningen en uzelf aan te melden.

De FOMO is sterk (Fear Of Missing Out).

8 - Shein

Op de Shein fashion website ziet u een voorbeeld van wat marketeers graag een scroll box (of slide-in) e-mail inschrijfformulier noemen.

Een bezoeker moet zijn cursor over een paneel aan de rechterkant van het scherm bewegen, dat op zijn beurt het inschrijfformulier voor e-mail opent. Dit is zowel een goed als een slecht idee.

Het is slechte omdat een bezoeker het gemakkelijk kan missen of overslaan - de popover verschijnt pas op het scherm als de gebruiker daar opdracht toe geeft, en dat doen ze misschien niet.

In dezelfde zin is het een goed De bezoeker wordt niet onderbroken door iets dat op het scherm verschijnt wanneer hij probeert te winkelen.

9 - Dr. Martens

De website van Dr. Martens biedt een ander voorbeeld van een pagina om e-mailadressen vast te leggen - een pagina die gewoonlijk wordt aangeduid als een popover of popup.

Het verschijnt op de pagina binnen enkele seconden nadat een bezoeker erop is geland, zonder dat een cursor-roll of iets dergelijks nodig is, en eist een actie of aandacht.

Een entry popover is eigenlijk storend voor een bezoeker. Het verhindert hen te doen wat ze aan het doen waren. Niet alleen dat, de website vraagt een potentieel gloednieuw bezoeker/klant om zijn gegevens te verstrekken, ook al kent hij het bedrijf helemaal niet.

Om die storende opdringerigheid tegen te gaan, bieden Dr. Martens en vele andere sites meestal een incentive, bijna als een compensatie.

Sorry voor het pop-up ongemak en het feit dat u even niet bij ons kunt winkelen, maar als u toch besluit uw gegevens af te geven, ook al weet u misschien niets van ons, krijgt u 10% korting op uw eerste bestelling!

Als je vraagt om mijn Persoonlijk advies, ik raad aan ALTIJD een korting, freebie of andere incentive aan te bieden wanneer u een inschrijvingsformulier via popover e-mail gebruikt.

(U vindt meer informatie over incentives voor het aanmelden per e-mail als u verder leest).

Een laatste opmerking: het inschrijfformulier voor e-mail staat niet in het midden van de pagina en dat vind ik echt irritant.

10 - Kylie Skin

De nieuwe website van Kylie Skin biedt u geen kortingen of aanbiedingen wanneer u wordt gevraagd u aan te melden voor de e-mail nieuwsbrief, maar wat het in plaats daarvan doet is eigenlijk heel slim ...

De pop-up verschijnt binnen enkele seconden na het laden van de pagina, die sommige mensen gewoon zouden afsluiten en verder zouden surfen.

Pas als je naar beneden begint te scrollen, besef je waarom dat aanmeldingsformulier voor e-mailadressen wat meer aandacht verdiende ...

Zo veel van de producten zijn niet op voorraad!

De website geeft u nog steeds de mogelijkheid om "lid te worden van de lijst", zodat u bent ingeschreven om meldingen te krijgen voor herbevoorrading met een klik-om-te-openen vakje linksonder op de pagina.

De meeste schoonheidsproducten van Kylie Jenner zijn meteen uitverkocht, dus een korting of deal is niet nodig om e-mailadressen vast te leggen. Een melding van een nieuwe voorraad, daarentegen, is gegarandeerd om fans hun gegevens te laten geven.

Ten slotte is er, net als op zoveel andere websites, ook onderaan de pagina, in de footer, op elke pagina een ruimte om je in te schrijven voor de e-mail nieuwsbrief ... net als die "join the list" popover linksonder.

11 - Kat Von D Beauty

We zijn helemaal niet uit op schaduw als we dit zeggen, maar veel van de Kat Von D Beauty producten zijn *in voorraad* op de website, dus het aanbieden van in-stock meldingen zou waarschijnlijk niet in het voordeel van het bedrijf werken.

Wat deze website in de popup en popover aanbiedt, is een kortingscode van 10% - als cadeau - om u geld te besparen op producten die u al van plan was te kopen. Daarom bent u toch op de website?

Let op de taal van deze call-to-action knop: "claim mijn gratis cadeau".

Het is een kortingscode, ja, maar het is een speciale gave kortingscode alleen voor de bezoeker, alleen voor het aanmelden. Iedereen houdt van geld korting op iets wat ze al van plan waren te kopen!

12 - HomeOwners Alliance

Het type popup van HomeOwners Alliance verschijnt niet onmiddellijk nadat de pagina is geladen, zoals de voorbeelden die u al hebt gezien. In plaats daarvan verschijnt het inschrijfformulier voor e-mail na een bepaalde tijd (30/60 seconden, enz.), of zodra de bezoeker naar een bepaald deel van de pagina is gescrold.

Dit formulier verschijnt als u ongeveer halverwege de pagina bent.

Een getimede popup heeft de voorkeur boven een instappopup, omdat het de bezoeker de kans geeft even rond te kijken en zich een beeld te vormen van de site en wat hij eraan heeft, voordat hij wordt aangesproken en om zijn persoonlijke gegevens wordt gevraagd.

Het betekent ook dat niet alles tegelijk wordt geladen, wat de site kan vertragen.

13 - Expert Fotografie

Dit aanmeldingsformulier voor e-mail dient als voorbeeld voor niet alleen een exit popup, maar ook voor het gebruik van incentives en freebies om nieuwe abonnees te lokken.

Een exit of exit-intent popup is een popup die verschijnt wanneer de site denkt dat een bezoeker gaat vertrekken zonder verdere actie te ondernemen - een laatste poging om wat gegevens te verzamelen voordat u ze voorgoed kwijt bent.

Om ervoor te zorgen dat de site absoluut de aandacht van de bezoeker trekt voordat deze vertrekt, wordt een gratis aanbieding gedaan die te mooi is om af te slaan.

De bezoeker krijgt een volledig gratis video van 21 minuten, met 7 stappen, om te zorgen voor betere, scherpere foto's. Ze weten dat omdat de site hen dat vertelt, en dat stelt hen gerust dat ze iets krijgen dat de moeite waard is in ruil voor hun e-mailadres.

De bezoeker weet dat hij niet zomaar een video van 5 minuten krijgt die niet dekt wat hij moet leren; hij weet dat hij een behoorlijk diepgaande video krijgt, waarin een breed scala aan problemen wordt behandeld en oplossingen voor alle problemen worden gevonden.

Voor iemand die zijn foto's wil verbeteren, is dat informatie die eigenlijk te mooi is om af te slaan.

14 - Victoria Beckham

Deze minimalistische, monochrome popup verschijnt na een paar seconden op de pagina, maar ik wil uw aandacht vestigen op de keuzevakjes van het Victoria Beckham e-mail inschrijfformulier - "Mode", "Reebok", en "Schoonheid".

Hierdoor kan een lezer specifiek kiezen welk marketingmateriaal hij ontvangt, waardoor de nieuwsbrief veel meer op hem is afgestemd en ook veel relevanter is.

Het geeft de bezoeker ook het gevoel dat hij... meer de controle over welke e-mails zij ontvangen; zij kunnen de dingen waarin zij niet geïnteresseerd zijn weglaten en toch informatie krijgen over de dingen waarin zij wel geïnteresseerd zijn.

15 - Tech Crunch

Nu ik het toch over opties heb, heb ik nog een fantastisch voorbeeld daarvan: de site Tech Crunch.

Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrieven, kunt u kiezen welke u in uw inbox wilt ontvangen, zodat u niet een heleboel dingen krijgt die u niet interesseren en u vervolgens afmeldt.

Het is allemaal goed en wel om mensen zover te krijgen dat ze hun e-mailadres doorgeven, maar u wilt ze ook op de lijst houden!

Inschrijvingsformulieren voor e-mail in de zijbalk

Veel blogs en websites hebben een zijbalk - een balk die van boven naar beneden loopt, rechts of links van de pagina, met widgets, zoals links naar sociale media accounts, advertenties, enz.

Het is een uitstekende plaats voor een permanent inschrijvingsformulier voor e-mail, omdat de kijker het dan ziet - en de mogelijkheid heeft om zich in te schrijven - op elke pagina van de zijbalk.

Helaas verschijnen sidebars niet op dezelfde manier op een mobiel apparaat als op een desktop of laptop.

De balk staat meestal onderaan de pagina, onder de hoofdmoot van de inhoud (homepage, blogbericht, enz.). Tenzij een bezoeker helemaal naar beneden scrolt, bestaat de kans dat hij dat inschrijvingsvak helemaal mist.

U MOET erop voorbereid zijn dat meer mensen uw website of blog bekijken op een mobiel apparaat dan op een desktop site.

Als u alleen een inschrijvingsformulier voor e-mail in een widget in de zijbalk hebt, mist u veel potentiële inschrijvers.

16 - Pixiewoo

Een van de populairste beautyblogs in het Verenigd Koninkrijk - Pixiewoo - is een klassiek voorbeeld van hoe een aanmeldingsformulier voor e-mail netjes in de zijbalk kan passen.

Hetzelfde aanmeldingsformulier verschijnt echter NIET, zelfs niet onderaan de pagina, op een mobiel apparaat. In dat geval zou een ander aanmeldingsformulier (in-page of pop-ups/lightboxes) nuttig zijn om de gegevens vast te leggen.

17 - The Dish Daily

Een ander voorbeeld van een sidebar - en een heel, heel eenvoudige - staat op de website The Dish Daily, verkozen tot #5 in Lifehack's Top 10 van beste blogs over de hele wereld die uw leven zullen inspireren.

Geen gimmicks, geen poespas, gewoon simpel. Als ze de laatste roddels willen, moeten ze zich inschrijven via e-mail.

En het inschrijvingsvak voor e-mail verschijnt *wel* onderaan de pagina op een mobiel apparaat, in tegenstelling tot bij Pixiewoo.

18 - Gary Vaynerchuk

Deze lifestyleblog stond op nummer 1 in dezelfde Lifehack Top 10 van beste blogs over de hele wereld die uw leven zullen inspireren, en is ook de thuisbasis van een ander aanmeldingsformulier voor e-mail in de zijbalk.

De zijbalk is niet te zien op de homepage, maar zodra je op een bericht klikt wordt hij rechts geladen. Hij is er en duidelijk, maar niet in je gezicht of overdreven opvallend. Zeker een voorbeeld om inspiratie uit te halen als je een zijbalk op je blog of site hebt.

Inschrijvingsformulieren voor e-mail in de voettekst

Heel wat websites hebben een klein, discreet e-mail inschrijvingsformulier onderaan, meestal in de voettekst of net erboven.

Het is een manier om ervoor te zorgen dat het inschrijvingsformulier op de pagina staat - op elke pagina - zonder het door de strot van een bezoeker te duwen (bij wijze van spreken), en het kan er nog steeds aantrekkelijk en enigszins in het oog springend uitzien om mensen over te halen hun e-mailadres in het vakje te stoppen.

19 - Lekker

Tasty is misschien beter bekend voor het maken van die geweldig uitziende voedselvideo's op Facebook die je het gevoel geven dat je een vijfsterrenkok bent ... zelfs als je dat niet bent!

Deze website heeft een ruimte in de footer voor een inschrijfformulier voor e-mail, hoewel het zeker niet de bedoeling is dat het naar de achtergrond verdwijnt. De ruimte is helder en kleurrijk gemaakt, versierd met afbeeldingen van smakelijke ingrediënten. Als u zover naar beneden scrolt, zult u DEFINITIEEL merk het.

Makkelijke recepten en kooktrucs rechtstreeks naar je inbox.

De formulering van de call-to-action is ontworpen om te klinken alsof ze koken gemakkelijk kunnen maken, met veel hacks waarmee je in een mum van tijd een meester-kok wordt.

Ja, jij. Je zou echt zulke gerechten kunnen koken... maar eerst hebben ze je e-mailadres nodig.

20 - EA / De Sims 4

Als je op zoek zou gaan naar meer informatie over De Sims 4 (een van de meest verslavende spellen op aarde, als je het mij vraagt), zou je waarschijnlijk op de website van EA terechtkomen - zij hebben het formulier om je aan te melden voor e-mail onderaan de pagina geplaatst.

Niet echt in de voettekst; net erboven, en boven de sectie met andere Sims spellen.

Ik ben een DIE-HARD Sims fan, dus ik heb me vele, vele jaren geleden ingeschreven voor de e-mail nieuwsbrief - en ik ben blij dat ik dat gedaan heb.

Sindsdien heb ik me aangemeld voor nog meer lidmaatschappen om geld te besparen op games, af en toe toegang te krijgen tot vroege kortingen en uitverkoop, en ik weet wanneer de nieuwste add-on- en uitbreidingspakketten beschikbaar zijn, zodat ik mijn agenda kan opschonen en ervoor kan zorgen dat niets mij en vele degelijke uren gamen in de weg staat.

Het aanmeldingsformulier maakt het EXACT duidelijk waar je je voor aanmeldt! Mensen [zoals ik] weten graag vooraf wat ze krijgen.

21 - Skinny Dip

Nog een voorbeeld van de footer e-mail signup, deze gooit er een aantal verkoop previews, exclusieve traktaties, EN een 10% korting code - die echt is het krijgen van de meeste voor dat e-mailadres!

Incentives zijn eigenlijk een geweldige manier om uw bezoekers te interesseren. U geeft iets terug in ruil voor die e-mail capture, en de bezoeker krijgt er ook iets voor terug. Of, in dit geval, heel veel dingen - previews, traktaties, kortingen ...

Laten we wat meer praten over prikkels...

E-mail inschrijvingsformulieren die incentives of freebies aanbieden

Als u absoluut, absoluut wilt dat uw website- of blogbezoekers hun gegevens afstaan, moet u hen daar een reden voor geven, vooral als u vrij vroeg in de relatie om die gegevens vraagt.

Er zijn genoeg manieren om je bezoekers iets terug te geven, en ik heb een paar manieren verzameld waarop je dat kunt doen die niet alleen gebaseerd zijn op een kortingscode.

22 - Costa Coffee Club

Als je veel Costa Coffee drinkt en slim bent (zoals ik), schrijf je je in voor de Costa Coffee Club, een loyaliteitsprogramma om iets terug te doen voor de klant... aangekleed als een geweldige manier om e-mailadressen en andere gegevens te verzamelen die vervolgens voor marketingdoeleinden kunnen worden gebruikt.

Het is vrij typisch voor een loyaliteitsprogramma - je verdient punten door geld uit te geven, waardoor je gratis koffie, gebak, enz. kunt krijgen als je genoeg hebt verdiend.

En als bonus krijgt u regelmatig e-mails over de laatste aanbiedingen, promoties en nieuwe producten, die u zullen verleiden naar binnen te gaan, dingen te kopen en punten te verdienen ... waardoor u weer terugkomt om ze in te wisselen!

23 - Amy Shamblen

U kunt een soortgelijke aanpak hanteren als een blogger met een wachtwoord - geef bezoekers en trouwe volgers toegang tot een 'resource library' vol echt, echt goed materiaal in ruil voor een e-mailadres.

De bezoeker meldt zich aan, en in de eerste welkomstmail krijgen ze een link naar de bibliotheek met hulpmiddelen, samen met een wachtwoord dat hen toegang geeft. Ze kunnen geen toegang krijgen zonder een e-mailadres op te geven, maar ze kunnen een fragment zien van het goede materiaal waartoe ze toegang krijgen, als ze dat doen.

24 - Thomas Sabo

Hoe klinkt 10 pond korting op dat artikel dat je toch al wilde kopen? Dat is wat je krijgt als je je inschrijft op het Thomas Sabo e-mail adres, onderaan de pagina, in de footer.

Het is een eenvoudige, maar doeltreffende strategie - geef uw bezoekers een INCENTIEF om hun e-mailadressen te geven en op uw marketingnieuwsbrieflijst te komen.

25 - Tas lenen of stelen

Sommige e-mailinschrijvingsformulieren zijn gedempt en minimalistisch, zoals op de website van Vogue, maar niet het e-mailinschrijvingsformulier op Bag Borrow or Steal. Deze website gebruikt een aantal trucs om bezoekers over te halen zich in te schrijven.

Ten eerste is de popover van de vermelding zelf groot (hij bedekt een groot deel van de pagina), helder, vet en zeer Opvallend. Het is felroze - een behoorlijk contrast met de rest van de zwarte, witte en verder neutraal ogende pagina.

Een bezoeker krijgt ook 20% korting als hij zich inschrijft ... maar alleen op de prijs van zijn eerste bestelling.

Zie ook: SocialBee Review 2023: De beste social media planning & publicatie tool?

En wanneer ze op de pagina komen waar ze hun gegevens beginnen in te voeren, worden ze uitgenodigd om deel uit te maken van een "team", ontworpen om een bezoeker zich opgenomen, beloond en speciaal te laten voelen.

Dat is een heleboel stimulans, daar - allemaal vet en helder gedaan.

26 - Self-Publishing School

Voor zover het gratis aanbiedingen of prikkels betreft, zou dit wel eens een van de beste kunnen zijn. Je krijgt een heel GRATIS BOEK vol tips over hoe je een bestsellerauteur wordt in slechts 90 dagen!

De kleine click-to-open popup rechtsonder op de pagina is altijd aanwezig, waardoor hij altijd toegankelijk is, en de tekst is gebruikt om op te vallen en een bezoeker die op de site surft echt aan te spreken.

Ga niet weg voordat je je gratis boek hebt gekregen!!!

Het is een beetje alsof je moeder je na roept ... "Vergeet je lunchbox niet mee te nemen!"

Vertrouwd, vriendelijk en conversationeel; mensen wisten niet eerder van dat gratis boek, maar het heeft waarschijnlijk de interesse van een bezoeker op zijn minst genoeg gewekt om een kijkje te nemen. En als dat nog niet genoeg was, zullen de video's die uitleggen wat je gaat krijgen hen geruststellen en overtuigen.

E-mail inschrijfformulieren voor lidmaatschappen

Lidmaatschapsregelingen zijn een goede manier om bezoekers aan te moedigen hun e-mailadres te geven, maar alleen als het lidmaatschap ook echt de moeite waard is ...

27 - Nike Exclusief Lidmaatschap

Zonder lidmaatschap (te beginnen met het vastleggen van een e-mailadres) zijn er bepaalde stijlen en ontwerpen van trainers die je niet op de website van Nike kunt kopen.

Je moet wel lid worden van dat speciale clubje als je de "vergrendelde" ontwerpen in handen wilt krijgen.

De club is gratis om mee te doen - iets wat de productpagina heel duidelijk maakt - wat betekent dat de bezoeker niets te verliezen heeft en misschien een paar speciale/gelimiteerde trainer-ontwerpen te winnen heeft.

Ik kan u natuurlijk niet vertellen hoe hoog het conversiepercentage van Nike voor e-mail captures is, maar met zo'n exclusieve lidmaatschapsstijl kan ik me voorstellen dat het vrij hoog is.

28 - Groupon

Kortingsites zoals Groupon hanteren vaak een soortgelijke aanpak voor het vastleggen van e-mail - u kunt niet veel doen op de site totdat u zich met uw e-mailadres hebt geregistreerd.

Als bezoekers bij de grote deals en aanbiedingen willen komen, hebben ze geen andere keuze dan die details te delen. Ze kunnen wel kijken, maar niet aanraken.

Een belangrijk en interessant aspect van de Groupon popup is dat de popup alleen kan worden verlaten als de bezoeker op ja of nee klikt.

U kunt uw e-mailadres invoeren en doorgaan, of u kunt "Nee bedankt" zeggen tegen de extra 20% korting op uw eerste dienst of 10% korting op uw eerste bestelling van goederen.

Mensen voelen zich er niet gemakkelijk bij nee te zeggen tegen dingen, en als ze een actie moeten ondernemen die niet gewoon "x" uit de popup is, zou dat wel eens de e-mail capture kunnen zijn. De kans is 50/50 in plaats van 33,3%.

Inpakken

We hebben genoeg voorbeelden van e-mail aanmeldingsformulieren besproken.

Nu is het tijd om inspiratie op te doen uit het ontwerp, de tekst en de lay-out van deze formulieren om uw e-maillijst sneller te laten groeien.

Op dezelfde manier als u landingspagina's opstelt met doelgroeppersona's in gedachten, moet u hetzelfde doen met uw e-mailformulieren.

Als je nog geen doelgroeppersona hebt gecreëerd, moet je er een (of meerdere) creëren voordat je begint.

Maar vooral:

Het formulier dat u maakt is slechts een beginpunt. U kunt al het beste CRO-advies ter wereld inwinnen, maar de enige zekere manier om te weten wat werkt is testen.

Je moet dus een opt-in form tool gebruiken waarmee je verschillende formulieren tegen elkaar kunt testen. Als je WordPress gebruikt, is een van de beste opties voor dit soort dingen Thrive Leads.

Maar welke tool of WordPress plugin je ook gebruikt voor het maken van je formulieren - zorg ervoor dat het split-testing biedt. Anders ben je gewoon aan het gissen.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.