9 Beste WordPress Lidmaatschap Plugins (2023 Top Picks)

 9 Beste WordPress Lidmaatschap Plugins (2023 Top Picks)

Patrick Harvey

Ben je op zoek naar de beste WordPress membership plugin voor je website?

Met een lidmaatschapssite heb je volledige controle over je inkomstenstroom. Je hoeft je geen zorgen te maken over een van je grote filialen die hun programma annuleert... of het verliezen van die enorme reclame deal Nee! Jij bezit je inkomstenstroom.

En er is nog een ander groot voordeel van de hausse aan lidmaatschapssites:

We worden verwend met keuze als het gaat om kwaliteit lidmaatschap site plugins. Er zijn hopen van grote WordPress lidmaatschap plugins die er zijn. En in dit bericht, ga ik u door de beste van de beste.

Dan, aan het einde van de post, zal ik praten over wat te zoeken in een lidmaatschap plugin, en ik geef je mijn picks voor welke plugin je moet kiezen.

Laten we eerst meteen in alle beste WordPress membership plugins duiken.

De beste WordPress lidmaatschapsplugins om uw gemeenschap van energie te voorzien

TLDR:

MemberPress is de meest complete WordPress membership plugin op de markt. Er is een aanzienlijk aantal add-ons inbegrepen, waaronder zelfs een LMS. Je vindt ook een groot aantal integraties met externe plugins en tools zoals LearnDash, etc.

Inhoud beperken Pro is de beste keuze voor wie het beste evenwicht wil tussen functies, gebruiksgemak en prijs. Er is een beperkte gratis versie of u kunt de premium versie gratis krijgen bij Nexcess hosting.

Betaalde ledenabonnementen is de beste lidmaatschapsplugin voor wie een eenvoudige en lichte plugin wil die toch flexibel is.

1. MemberPress

MemberPress is een populaire & goed ondersteunde leden plugin. Dankzij de brede selectie van add-ons en standaard functies is het de meest complete plugin die we hebben getest.

Ten eerste kunt u onbeperkte lidmaatschapsniveaus aanmaken met allerlei proefperiodes en betalingsmogelijkheden. En u kunt zelfs verschillende lidmaatschapsniveaus categoriseren in "Lidmaatschapsgroepen" om voorgedefinieerde upgradepaden te creëren. Dat is zeker een uniek verkoopargument!

U kunt inhoud op verschillende manieren beperken. U kunt breed gaan en hele categorieën of sets van kindpagina's beperken, of u kunt granulair gaan en alleen delen van een bericht/pagina beperken. U kunt ook de toegang tot individuele bestanden beperken om u te helpen bij het beheer van downloads.

En net als de vorige plugins kun je met MemberPress je inhoud druppelen volgens een vooraf bepaald schema.

MemberPress geeft u alle soorten rapporten om te zien hoe uw lidmaatschapssite presteert. En het heeft ook een handige functie genaamd MemberPress Reminders waarmee u e-mails kunt versturen wanneer zich specifieke gebeurtenissen voordoen, zoals een aanstaande abonnementsvernieuwing.

Wat de integraties betreft: MemberPress werkt samen met de meeste grote e-mailmarketingdiensten en met de grote betalingsgateways zoals PayPal, Authorize.Net en Stripe. En deze integratie zal u zeker bevallen als u een online cursus geeft:

MemberPress kan integreren met LearnDash , een populair leerbeheersysteem voor het maken van online cursussen met behulp van WordPress. Dat ontsluit een aantal krachtige online cursusfuncties. Maar MemberPress heeft nu zijn eigen LMS inbegrepen bij alle plannen!

Onbeperkte coupons en een ingebouwd partnerprogramma ronden de functies af.

Er is ook een aantal add-ons beschikbaar voor de plugin.

Prijs: MemberPress begint bij 179 dollar per jaar

Ontvang MemberPress

2. Restrict Content Pro

Restrict Content Pro is een van de grootste namen als het gaat om lidmaatschapsplugins. Het werd ontwikkeld door Pippin's Plugins en later overgenomen door Liquid Web. Pippin heeft terecht een reputatie opgebouwd voor het uitbrengen van plugins van hoge kwaliteit, en Restrict Content Pro is daarop geen uitzondering.

Met Restrict Content Pro kunt u een onbeperkt aantal abonnementsniveaus aanmaken. U kunt kiezen tussen gratis, proef- en premiumabonnementen, wat u veel flexibiliteit biedt.

U kunt ook creatief omgaan met prijzen. Voor betaalde lidmaatschappen kunt u ervoor kiezen een bepaald bedrag voor een bepaalde periode in rekening te brengen, evenals een optioneel eenmalig bedrag. Deze combinatie maakt interessante prijsstructuren mogelijk. U zou bijvoorbeeld iets van $20 per maand in rekening kunnen brengen met een eenmalige inschrijfprijs van $50.

Als gebruikers van plan willen veranderen, kunnen ze gemakkelijk upgraden of downgraden en het bedrag dat ze betaald hebben naar hun nieuwe plan laten overhevelen. Alleen als u dat toestaat, natuurlijk. Niet veel lidmaatschapsplugins bieden deze functionaliteit.

Zie ook: 10 Beste Social Media Contest Tools voor 2023 (Tried & Tested)

Om de inhoud van de leden te structureren, kunt u met Restrict Content Pro inhoud per bericht beperken. Of u kunt shortcodes gebruiken om alleen specifieke inhoud te beperken binnen een anders beschikbare post/pagina.

U kunt couponcodes maken, maar alleen voor een vast bedrag of percentage. In combinatie met het beperken van de codes tot specifieke lidmaatschapsniveaus, kunt u zo toch een verscheidenheid aan promoties maken.

En als u moet integreren met externe diensten, werkt Restrict Content Pro met WooCommerce, Easy Digital Downloads en een aantal e-mailmarketingdiensten en betalingsgateways.

Al met al brengt Pippin Williamson consequent geweldige plugins uit, dus met Restrict Content Pro kan het niet misgaan.

Prijs: Restrict Content Pro begint bij $99 per jaar of gratis inbegrepen bij hosting op Membership Site plannen door Nexcess.

Krijg Restrict Content Pro

3. Betaalde lidmaatschappen Pro

Paid Memberships Pro is een krachtige lidmaatschapsplugin die ideaal is voor wie op zoek is naar functierijke abonnementswebsites.

Een ding dat ik vooral leuk vind is dat het wordt geleverd met een eigen WordPress-thema. Soms spelen thema's niet goed met lidmaatschapsplugins uit de doos, dus dit is een leuke bijkomstigheid. Vooral omdat het beschikbaar is met hun gratis plugin.

Met Betaalde lidmaatschappen Pro kunt u ook een onbeperkt aantal lidmaatschapsniveaus aanmaken met flexibele betalingsvoorwaarden. U kunt een prijs, terugkerende factureringscyclus en lidmaatschapsperiode kiezen en gratis of afgeprijsde proefperioden opgeven.

Om inhoud te beperken, voegt Paid Memberships Pro een metabox toe aan uw berichten/pagina's waarmee u deze op individuele basis kunt beperken. Of u kunt er ook voor kiezen om hele categorieën te beperken.

En hier is een ander groot ding Betaalde lidmaatschappen Pro:

Hiermee kunt u een uittreksel van uw beperkte inhoud tonen aan niet-leden. Waarom is dit belangrijk? Omdat het je nog steeds een kans geeft om in de SERP's te scoren, zelfs als je inhoud beperkt is.

Paid Memberships Pro staat ook enkele interessante reclame-opties toe. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om advertenties weer te geven voor sommige lidmaatschapsniveaus, terwijl u ze voor andere niveaus verbergt. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen advertenties tonen aan gratis leden, terwijl u ze verbergt voor premium leden.

Tot slot, de plugin bevat ook tal van integraties met e-mail marketing diensten en betaling gateways. En als je nodig hebt om functionaliteit zelf tweaken, betaald lidmaatschap Pro is 100% GPL, zodat u de code zo veel als nodig aanpassen kunt.

Prijs: Gratis versie beschikbaar met betaalde plannen vanaf $247

Betaalde lidmaatschappen Pro

4. Betaalde ledenabonnementen

Paid Member Subscriptions is een lichtgewicht, maar toch flexibele WordPress lidmaatschapsplugin die zowel in een gratis versie op WordPress.org, als in twee premium versies met een heleboel extra functies ( zonder de bank te breken ).

De gratis versie geeft je toegang tot een goede hoeveelheid functionaliteit, waardoor het een geweldige instapmogelijkheid is voor mensen met een budget. Zonder je portemonnee open te breken, kun je..:

 • Maak meerdere lidmaatschapsniveaus.
 • Breng geld in rekening voor verschillende lidmaatschapsniveaus via PayPal standaard. De gratis versie werkt alleen voor eenmalige betalingen , hoewel .
 • Beperk de toegang tot inhoud op basis van het lidmaatschapsniveau van een gebruiker.
 • Maak front-end ledenregistratie en aanmeldingsformulieren

Daarmee kunt u al een volledig functionerende, zij het basale, lidmaatschapssite maken.

Als u bereid bent te betalen, kunt u ook veel andere nuttige functies toevoegen.

U kunt bijvoorbeeld in de loop der tijd inhoud uitdruppelen en globale inhoudsbeperkingsregels maken voor berichttypes of taxonomieën, in plaats van inhoud eenmalig te beperken.

Zie ook: 6 Beste WordPress Video Galerij Plugins voor 2023

U krijgt ook veel meer opties voor betalingen. U kunt kortingscodes aanbieden of "betalen wat u wilt", en u krijgt meer betalingsmogelijkheden zoals Stripe en PayPal Express. U kunt ook automatisch terugkerende betalingen voor abonnementen innen, en leden kunnen meerdere lidmaatschapsniveaus hebben en deze beheren vanuit hun eigen accountgebied.

Tot slot krijg je een heleboel handige integraties. Je kunt bijvoorbeeld integreren met bbPress om een forum voor alleen leden te maken, of je kunt integreren met WooCommerce om de toegang tot je winkel te beperken en speciale kortingen voor alleen leden aan te bieden.

Prijs: Gratis basisversie. De betaalde versie begint bij 69 dollar per jaar, of 149 dollar per jaar voor alle functies.

Betaalde abonnementen voor leden

5. MemberMouse

MemberMouse is een van de meest functierijke lidmaatschapsplugins die er zijn.

Ten eerste kunt u met MemberMouse zowel lidmaatschapsniveaus als bundels Lidmaatschap niveaus zijn wat je zou verwachten van een lidmaatschap plugin, maar bundels kunt u individuele berichten / pagina's (of groepen van berichten / pagina's) te verkopen op een eenmalige basis.

Zo zou je bijvoorbeeld een eenmalige speciale aanbieding kunnen verkopen aan mensen die al premium lid zijn.

MemberMouse laat je ook je beperkte inhoud uitdruppelen. En ze hebben een heel coole functie waarmee je je cursus kunt ervaren zoals een lid dat zou doen. In principe kun je handmatig veranderen hoe "oud" je testaccount is om snel dingen te zien zoals nieuwe abonnees dat zouden doen.

Het bevat ook een widget waarmee abonnees kunnen zien tot welke inhoud zij toegang hebben en welke beperkte inhoud nog moet komen.

Wat die beperkte inhoud betreft, kunt u met MemberMouse beperken op berichten, pagina's en aangepaste posttypes, en categorieën.

MemberMouse bevat ook een heleboel handige tools voor optimalisatie. U kunt prijzen split-testen en zowel upsells als "save-the-sale" downsells testen. Allemaal ingebouwd in de kernplugin .

U kunt ook tonnen verschillende couponcodes aanbieden en integreren met massa's e-mailmarketingdiensten van derden en betalingsgateways. MemberMouse bevat zelfs een API waarmee u op aangepaste manieren kunt synchroniseren.

Eerlijk gezegd verdient het bespreken van de functies van MemberMouse een hele post van 3000 woorden.

Wees je ervan bewust Hoewel MemberMouse al deze coole functies heeft, krijg je ze door ontwikkelaar-vriendelijkheid op te offeren (dat wil zeggen, MemberMouse is niet GPL). Dus als je kleine code tweaks wilt maken om de functionaliteit van MemberMouse te verbeteren, kun je dat niet doen, terwijl je dat met andere GPL lidmaatschapsplugins wel kunt.

Prijs: MemberMouse begint bij $399/jaar voor onbeperkte leden. Ontgrendel meer functies op hogere plannen. Introductiekorting beschikbaar.

Haal MemberMouse

6. iThemes Uitwisseling Lidmaatschap Add-on

In tegenstelling tot de vorige lidmaatschapsplugins is iThemes Exchange Membership geen standalone plugin, maar een add-on voor iThemes' Exchange eCommerce plugin. Later bespreek ik nog een eCommerce add-on in WooCommerce Memberships.

iThemes Exchange Membership kunt u instellen onbeperkt lidmaatschap niveaus ( Voel je een thema? U kunt zowel gratis als betaalde lidmaatschapsniveaus aanmaken. En als leden van niveau willen veranderen, kunnen ze dat doen en wordt hun vorige betaling automatisch verrekend zoals bij Restrict Content Pro.

U kunt ook lidmaatschapshiërarchieën toekennen - zodat sommige lidmaatschapsniveaus kinderen kunnen zijn van een ander lidmaatschapsniveau, wat erg handig is.

Voor inhoudsbeperkingen kunt u inhoud beperken per bericht of pagina, maar ook per categorie en tag. En één ding dat ik leuk vind aan iThemes Exchange Membership is dat u gemakkelijk betaalde digitale producten kunt integreren in uw lidmaatschapssite. Dus als u lidmaatschapsabonnementen en eenmalige digitale aankopen wilt combineren, is dit een geweldige optie.

U kunt uw inhoud ook druppelen zoals de andere plugins . Al deze mogelijkheden om de inhoud te beperken zorgen samen voor een aantal mooie combinaties.

Wees je ervan bewust dat omdat iThemes Exchange Membership een add-on is, je misschien andere Exchange add-ons moet kopen om alle functionaliteit te krijgen die je nodig hebt. Bijvoorbeeld, de MailChimp integratie add-on kost $30. Of, je kunt alle Exchange add-ons kopen voor $197.

Prijs: Begint bij $97 voor de Membership add-on. Inclusief de Recurring Payments add-on gratis.

Krijg iThemes Exchange lidmaatschap

7. s2Member

s2Member is een populaire gratis plugin voor leden. Het heeft een verrassend aantal functies voor een gratis plugin, hoewel ze beperkt zijn.

Zoals gebruikelijk kunt u berichten/pagina's, aangepaste berichttypes en categorieën beperken. s2Member voegt echter ook een paar andere handige beperkingsmethoden toe. U kunt BuddyPress, specifieke URL-fragmenten en specifieke stukken inhoud in volledige berichten beperken. En u kunt ook streaming media en het downloaden van bestanden beperken.

U krijgt ook handige hulpmiddelen zoals e-mailsjablonen, aangepaste login-welkomstpagina's, IP-beperkingen en brute-force beveiligingen.

Helaas, de gratis versie is beperkt tot 4 betaalde lidmaatschapsniveaus en mist de mogelijkheid om couponcodes of druppelinhoud te creëren , naast andere functiebeperkingen.

Dus als u serieus een lidmaatschapssite wilt maken, moet u vrijwel zeker een van de premium versies gebruiken om die beperkte mogelijkheden te krijgen. En op dat punt bent u waarschijnlijk beter af met het kiezen van een van de andere premium opties op deze lijst.

Prijs: Gratis. Pro versies beginnen bij $89.

Haal s2Member

8. WooCommerce lidmaatschappen

WooCommerce Memberships is geen op zichzelf staande plugin - het is gebouwd op WooCommerce. Natuurlijk is WooCommerce gratis, maar het feit dat je de functionaliteit van je site koppelt aan nog een andere plugin is iets om rekening mee te houden.

Natuurlijk, als je al producten verkoopt met WooCommerce, dan is dat eigenlijk een enorme bonus!

Door deze integratie krijgt u een aantal mooie opties voor lidmaatschappen. U kunt lidmaatschappen verkopen als zelfstandige producten, of ze koppelen aan een deel van een productaankoop. U kunt bijvoorbeeld iedereen die uw eBook koopt toegang geven tot een lidmaatschapsniveau met bonusinhoud.

Net als de andere plugins kunt u uw beperkte inhoud in de loop van de tijd uitdruppelen. En u kunt ook speciale kortingen geven om nieuwe klanten te lokken.

Als je leden op terugkerende basis wilt factureren, moet je helaas WooCommerce Subscriptions aanschaffen, een andere add-on die $199 kost.

Al met al past WooCommerce Lidmaatschappen in sommige niches, maar voor de meeste normale lidmaatschapssites is het waarschijnlijk niet de beste oplossing.

Prijs: De Membership Add-on begint bij $199.

Krijg WooCommerce lidmaatschappen

9. WP-leden

WP-Members is een andere "gratis" WordPress lidmaatschapsplugin. Waarom staat "gratis" tussen aanhalingstekens? Omdat je, net als bij s2Member, bijna zeker een aantal betaalde extensies nodig hebt om de functionaliteit te krijgen die je wilt. Maar de betaalde extensies zijn nog steeds redelijk betaalbaar, dus maak je niet te veel zorgen!

WP-Members werkt standaard tegenovergesteld aan de andere plugins. In plaats van bepaalde inhoud te beperken, beperkt WP-Members alle Vervolgens markeert u de inhoud die u voor iedereen beschikbaar wilt hebben. U kunt deze instelling omkeren. Maar zo werkt het standaard.

WP-Members maakt het ook gemakkelijk om aangepaste registratie- en aanmeldingsformulieren toe te voegen die specifiek zijn voor uw lidmaatschapssite. U kunt deze tools gebruiken om specifieke URL's te maken voor uw aanmeldingspagina, wat geweldig is om te fungeren als een landingspagina voor uw advertenties.

Voor de ontwikkelaars onder ons, WP-Members is zeer aanpasbaar ... als je wat code kent. Het bevat ook een aantal premium add-ons om integraties, abonnementen en meer toe te voegen.

Al met al is WP-Members niet zo krachtig als de andere plugins out of the box. Maar als je een dev bent, zul je genieten van hoe aanpasbaar het is.

Prijs: Gratis. Alle add-ons zijn beschikbaar als onderdeel van een $59/jaar lidmaatschap bij Rocket Geek.

Krijg WP-Leden

Wat te zoeken in een WordPress lidmaatschapsplugin

Het kiezen van een WordPress lidmaatschap plugin is een meer geïnvesteerd proces dan de meeste andere soorten WordPress plugins. Zie, ongeacht welke plugin je kiest, je gaat besteden een ton van tijd om het op te zetten. Het is gewoon de aard van het beestje.

De plugin die je kiest kan de beste interface ter wereld hebben, maar er zijn gewoon een ton van instellingen die menselijke input vereisen met een lidmaatschapssite.

Dus wanneer je een WordPress lidmaatschapsplugin kiest, wil je er een kiezen die alle functies heeft die je nodig hebt. Op die manier krijg je geen onaangename verrassing nadat je al 10 uur hebt besteed aan het configureren van je lidmaatschapsniveaus en het beperken van inhoud.

Hier zijn enkele dingen om te overwegen:

Hoe werken de lidmaatschapsniveaus?

Op dit punt, is het vrij standaard voor een lidmaatschap plugin om u te laten maken onbeperkt lidmaatschap niveaus. Er is echt geen verschil daar. In plaats daarvan, overweeg dingen als:

 • Hoeveel controle heeft u over wat er gebeurt als het lidmaatschap van een gebruiker afloopt?
 • Kan een gebruiker meerdere lidmaatschapsrollen hebben?
 • Hoeveel flexibiliteit heeft u bij proefperiodes?

Hoe flexibel is inhoudsbeperking?

Nogmaals, met al deze lidmaatschapsplugins kun je inhoud beperken. De vraag is dus meer hoe flexibel de inhoudsbeperking van elke plugin is, en hoe gemakkelijk hij te gebruiken is. Denk aan functies als:

 • Kan ik kleine delen van berichten/pagina's beperken? Of moet ik het hele bericht/pagina beperken?
 • Hoe gemakkelijk is het om inhoud te beperken/toe te staan voor individuele lidmaatschapsniveaus?
 • Kan ik toegang tot berichten/pagina's op individuele basis verkopen? Of moet ik het toewijzen aan een lidmaatschapsplan?

Staat het druppelinhoud toe?

Met druppelinhoud kunt u langzaam inhoud vrijgeven naarmate een lidmaatschap ouder wordt. Het is als kabel-tv in plaats van Netflix. Geen binging! Als u de kans wilt hebben om wat van uw inhoud te druppelen, zorg er dan voor dat uw plugin dit ondersteunt.

Hoe werken coupons?

Coupons zijn een ander essentieel onderdeel van lidmaatschap plugins. De meeste plugins bieden ten minste een vorm van coupon creator, maar zorg ervoor dat u vragen als:

 • Kan ik bulk coupons genereren of alleen individuele coupons?
 • Wat voor soort dingen kan ik verdisconteren? Vast tarief, percentage, X gratis maanden?

Heeft het de juiste integraties?

De meeste lidmaatschap plugins integreren met een verscheidenheid van e-mail marketing diensten, betaling gateways, forums, en nog veel meer. Controleer altijd dubbel dat de plugin de nodige integraties heeft. voor jou Een plugin zou bijvoorbeeld MailChimp kunnen ondersteunen, maar Campaign Monitor niet. Dus als je van Campaign Monitor houdt, is dat misschien niet de plugin voor jou.

Sluit de plugin je in?

Ok, ik heb je gezegd dat je niet willen Maar soms kan het gewoon onvermijdelijk zijn. Dus je moet altijd dubbel controleren of een lidmaatschap plugin kunt u uw leden lijsten exporteren in een formaat dat andere lidmaatschap plugins kunnen importeren. Als het niet, je bent in voor een wereld van pijn als je ooit nodig hebt om te schakelen langs de lijn.

Wat is de beste WordPress membership plugin voor jou?

Omdat je nogal wat keuzes hebt, zal ik proberen wat suggesties te doen om je te helpen het veld te verkleinen.

Als u de breedste functieset wilt MemberPress is de plugin die je moet hebben. Het heeft een enorm aantal add-ons en integraties. En als je een LMS wilt, is de MemberPress Courses add-on precies wat je nodig hebt.

Als u de beste combinatie wilt van prijs, functies en flexibiliteit Dan denk ik dat Restrict Content Pro uw beste optie is. Het is flexibel, eenvoudig te gebruiken en heeft alle functies die u nodig hebt om een lidmaatschapssite te bouwen. U kunt het gratis krijgen door te hosten bij Nexcess.

Als u uw lidmaatschapssite wilt integreren met een e-commerce winkel, dan de iThemes Exchange Membership add-on of WooCommerce lidmaatschappen zijn je beste gok.

En als je iets wilt waarmee je gratis kunt beginnen overweeg een betaald ledenabonnement, omdat u dan nog steeds toegang hebt tot de kernfuncties, zelfs in de gratis versie. U kunt zelfs eenmalige lidmaatschapsbetalingen accepteren via PayPal Standard.

MemberMouse en Paid Memberships Pro zijn beide kwaliteitsopties. Maar ik denk niet dat hun kernfuncties hen onderscheiden van MemberPress, Paid Member Subscriptions of Restrict Content Pro. Als een van hun nichefuncties je aanspreekt, zijn het zeker geen slechte opties.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.