Hoe je meer views krijgt op Instagram Stories (op de juiste manier)

 Hoe je meer views krijgt op Instagram Stories (op de juiste manier)

Patrick Harvey

Heb je de laatste tijd een daling in je Instagram Stories views opgemerkt? Wil je meer views op je Instagram Stories zodat je meer mensen kunt bereiken?

Met meer dan 70% van de Amerikaanse bedrijven die Instagram gebruiken, is het essentieel om je publiek betrokken te houden. Merken concurreren voortdurend om de aandacht van gebruikers. En Instagram Stories kan een van de beste manieren zijn om meer ogen op je content te krijgen.

Maar aangezien Stories al minder vaak worden bekeken dan feed posts, hoe zorg je er dan voor dat je content onder de aandacht komt?

En hoe zorg je ervoor dat je publiek tot het einde van elk verhaal blijft hangen?

Lees verder.

In dit artikel ontdek je waarom Instagram Stories essentieel zijn voor merken, 3 voorbeelden van merken met bijna perfecte Instagram Stories, plus 10 manieren waarop je meer views op je Instagram Stories kunt krijgen.

Laten we erin duiken.

Wat zijn Instagram Stories?

Instagram Stories zijn verdwijnende stukken content, met een levensduur van 24 uur. Als je een Story langer dan 24 uur wilt hebben, neem ze dan op in de "Highlights" van je profiel. Je kunt meerdere foto's en video's op een dag delen, tot de maximale limiet van 100.

Instagram Stories werd gemodelleerd naar Snapchat en werd al snel een essentiële functie van Instagram. In januari 2019 werd gemeld dat 500 miljoen mensen dagelijks Instagram Stories gebruikten:

En in een onderzoek in opdracht van Facebook zei 58% van de mensen dat ze door Stories meer geïnteresseerd raakten in een merk.

Waarom zijn Instagram Stories belangrijk?

Met het aantal mensen dat zich dagelijks bezighoudt met Stories, moet uw bedrijf Instagram Stories opnemen in uw social media-strategie. In feite is een derde van de best bekeken Instagram Stories afkomstig van een bedrijf.

Dus hoewel feed posts een hoger bereik hebben, zijn Stories nog steeds belangrijk voor uw bedrijf. Ze helpen u bijvoorbeeld:

1. Houd uw publiek betrokken

Er is geen betere manier om te begrijpen hoe uw publiek zich voelt dan het rechtstreeks te vragen. En Stories brengen u in contact met uw publiek zonder dat er iets tussen zit.

Met engagementfuncties zoals polls, vragen en quizzen kunt u ervoor zorgen dat u altijd op de hoogte bent van de gevoelens van uw publiek.

2. Krijg onmiddellijke feedback

Als je een idee hebt voor een nieuwe serie, een product, of iets anders waarvoor de mening van je publiek nodig is, hoef je niet te wachten tot de lancering om hun reactie te krijgen.

Met Instagram Stories kun je ze een fragment geven en direct feedback krijgen om je idee te verifiëren en duidelijkheid te verschaffen over je volgende stappen.

3. Bereikbaarder en transparanter worden

Merken hebben vaak moeite om hun publiek te bereiken. Maar met regelmatige interacties worden mensen meer op hun gemak gesteld om u te bereiken met eender welke vraag in plaats van over te stappen naar een concurrent.

Hoe interactiever u bent, hoe menselijker uw merk wordt.

Je kunt Stories ook gebruiken om je publiek zich betrokken te laten voelen bij je werkproces. Geef ze sneak peeks of neem ze mee achter de schermen om de transparantie van het merk te vergroten en vertrouwen op te bouwen.

4. De algemene betrokkenheid vergroten

Elke Instagram-gebruiker heeft een andere feed omdat die sterk gepersonaliseerd is, en hij zijn "favoriete" makers als eerste te zien krijgt. Onlangs heeft Instagram de metriek "meest getoond in feed" toegevoegd die deze speculaties bevestigt.

De interacties van gebruikers worden beschouwd als "signalen". En Instagram rangschikt inhoud op basis van deze "signalen".

Als je een betrokken publiek hebt, is de kans groot dat het bereik van je berichten en rollen ook toeneemt. Volgens onderzoek leidt het plaatsen van meer inhoud tot een groter mediaan bereik en meer impressies.

Voorbeelden van merken die Instagram Stories gebruiken

Veel merken hebben bedacht hoe ze Stories kunnen gebruiken om hun publiek betrokken te houden. Hier zijn er drie:

1. Glossier

Glossier is een make-up- en huidverzorgingsmerk dat begon op sociale media en een actieve en betrokken Instagram-volger heeft van 2,7 miljoen. Volgens oprichter Emily Weiss komt 70% van hun online verkoop en verkeer via peer-to-peer verwijzingen, wat de sterke gemeenschap bewijst die ze hebben ontwikkeld.

Om zo'n grote, betrokken gemeenschap te behouden, hebben ze Instagram Stories onder de knie. Met creatieve en interactieve posts zorgen ze ervoor dat ze bovenaan staan bij hun klanten. Van het gebruik van stickers tot het plaatsen van afspeellijsten, ze gebruiken hun Stories om te linken naar hun website, waar ze meer diepgaande inhoud plaatsen.

2. The New York Times

De New York Times laat zien hoe merken in elke niche voordeel kunnen halen uit Instagram. Ze gebruiken het concept "ga waar je klant is" nauwkeurig.

Met creaties die door een centraal concept aan elkaar worden geregen, linken ze naar hun populaire artikelen op Stories. Ze maken ook gebruik van stickers en sterke hooks om hun publiek tot het einde te laten lezen.

3. Starbucks

Het derde voorbeeld zal geen verrassing zijn aangezien Starbucks al lange tijd succesvol is met zijn Instagram-strategie. Met meer dan 17 miljoen volgers hebben ze een groot publiek om betrokken te houden.

Ze gebruiken Instagram Stories om nieuwe producten onder de aandacht te brengen, aandacht te vragen voor een bepaalde kwestie, of gewoon content te reposten die door hun klanten is geplaatst (d.w.z. door gebruikers gegenereerde content reposten). Met een goed gestructureerd verhaal in elke Story, spelen ze quizzen en gebruiken ze slider stickers met basisvragen als: "Hoe belangrijk is koffie voor jou?".

Door de aandacht op hun klanten te richten en naar hen te vragen, zorgen ze voor een hoge betrokkenheid.

10 manieren om meer views te krijgen op Instagram Stories

Er zijn veel methoden die je kunt gebruiken om je Story views te verhogen. Er zijn echter ook enkele "populaire maar louche" manieren die je koste wat kost moet vermijden, zoals het gebruik van bots, apps, engagement pods of groepen.

Dus, hoe kunt u uw bereik vergroten organisch ?

Hier zijn tien manieren om je Story views te verhogen:

1. Vertel een verhaal

Mensen houden van een goed gestructureerd verhaal. Probeer, net als elk ander goed boek of film, je Instagram Stories zo te maken dat ze een verhaal vertellen. Het moet een:

 • Begin
 • Midden
 • Einde

Gestructureerde Stories houden uw publiek betrokken en verlagen het percentage vroegtijdige verlaters (d.w.z. het aantal gebruikers dat uw Story verlaat).

Instagram wil dat je zo veel mogelijk functies gebruikt bij het maken van je Stories. Maak dus gebruik van elk beschikbaar formaat, zoals foto's, video's, boomerangs, tekst en GIF's, om tot een goede mix van inhoud te komen.

Een eenvoudige manier om gestructureerde verhalen te maken is het gebruik van een storyboard. Hiermee kun je een schets maken van je verhaal, frame voor frame. Zie het als een ruwe schets van de afzonderlijke verhalen die je gaat plaatsen.

Uw verhalen moeten niet alleen conceptueel consistent zijn, maar ook qua vormgeving. Zorg ervoor dat de afbeeldingen van uw verhalen aansluiten bij het thema van uw pagina en de esthetiek van uw merk.

Met behulp van een storyboard kun je verschillende thema's, lettertypes en kleuren proberen om de beste optie te kiezen, zodat elk Story-frame er niet misstaat. Je kunt apps als Visme gebruiken om het proces sneller en gemakkelijker te maken. Visme heeft statische en geanimeerde sjablonen specifiek voor Instagram Stories die je inspiratie en creatie geven.

2. Ondertitel uw verhalen

Wanneer u video's maakt met de camera, zorg er dan voor dat u bijschriften toevoegt.

Veel mensen swipen door Stories zonder volume of met hun telefoon op stil. Zonder ondertitels mis je dit segment van je publiek. Bovendien zorgen Stories met ondertitels ervoor dat je content voor meer mensen toegankelijk is.

Instagram heeft het toevoegen van bijschriften zo eenvoudig gemaakt als het toevoegen van een " Bijschriften " sticker, waarmee u uw bereik kunt vergroten.

Als u niet elk woord van een bijschrift wilt voorzien, kunt u aan het einde een samenvatting van uw Verhalen toevoegen. Het idee is om het publiek context te geven en uw boodschap met hen te communiceren, zelfs als ze niet actief opletten.

3. Gebruik hashtags

Net zoals hashtags het bereik en de zichtbaarheid van feed posts vergroten, kunnen ze dat ook doen voor Stories. Terwijl feed posts 30 hashtags toestaan, zijn Stories beperkt tot tien hashtags per frame.

Zie ook: 6 Beste WordPress Job Board Thema's Voor 2023 (Vergelijking)

Maar hoe vind je de juiste hashtags?

Het concept blijft hetzelfde als dat voor rasterberichten. Denk na over wie uw doelgroep is en zoek naar de populaire hashtags. Kies daarna een mix van hashtags met zowel populaire hashtags als de niet-zo-populaire. En vergeet niet uw aangepaste merkhashtag op te nemen, zoals die van Nike. #JustDoIt .

Let op: Als je denkt dat je je publiek gaat spammen met hashtags, verberg ze dan met een sticker. Voeg gewoon je hashtags toe, maak ze kleiner en plak er een sticker overheen.

4. Houd uw publiek betrokken

Nu Stories onderweg worden gepost, zou je in de verleiding kunnen komen om van alles en nog wat te posten. Maar je moet niet vergeten om consequent inhoud te posten die relevant is voor je publiek. Als ze geen band hebben met de inhoud, zullen ze niet terugkomen.

Om een sterkere band te creëren, gebruik je Instagram-stickers om de interactie gaande te houden.

Er zijn veel stickers waaruit je kunt kiezen. Maar gebruik ze alleen als het relevant is:

a) Quizsticker:

Voeg een quizsticker om uw publiek te laten kiezen uit meerdere opties. Laten we het voorbeeld nemen van Amazon Prime Video:

Je kunt maximaal vier opties opnemen wanneer je een quizsticker gebruikt:

b) Vraagsticker:

Voeg een vraagsticker Starbucks gebruikte bijvoorbeeld een vraagsticker om hun publiek te vragen welke menu-items ze in Amerikaanse gebarentaal willen leren en maakte video's met werknemers die de gebaren tonen.

c) Stempelsticker:

Voeg een stempelsticker om hun mening over iets te weten te komen of een spelletje met hen te spelen. Netflix gebruikt de sticker bijvoorbeeld om hun publiek te betrekken bij spelletjes als "Never Have I Ever:"

d) Emoji slider:

Voeg een emoji slider Laten we eens kijken naar enkele merken zoals Netflix, Starbucks en ASOS die deze sticker gebruiken:

e) Aftelsticker:

Voeg een aftelsticker voor een komende verkoop of een evenement.

f) Hashtag sticker:

Voeg een hashtag sticker of van uw merk of een populair onderwerp om ervoor te zorgen dat u inhoud plaatst die relevant is voor uw publiek. Het gebruik van merkhashtags moedigt uw publiek ook aan om ze te gebruiken wanneer ze over u berichten:

Houd twee dingen in gedachten om de betrokkenheid met stickers te vergroten:

Zie ook: 8 Beste TikTok Planning Tools (2023 Vergelijking)
 1. Stel vragen over uw publiek. In plaats van hen te spammen met "Beoordeel onze verhalen" of "Wat vindt u van onze berichten?" vraag hen naar hun dag of doelen voor de maand.
 2. Stel vragen waaraan iedereen kan deelnemen. Je wilt zoveel mogelijk mensen betrekken. Stel dus eenvoudige vragen.

Als meerdere mensen zich met deze stickers bezighouden, krijgt Instagram door dat je Stories boeiend zijn. Daardoor pusht het je content naar meer mensen.

En zoals gezegd, Instagram houdt ervan als je al hun functies gebruikt.

5. Berichten beantwoorden

Wanneer je een antwoord op je Story ontvangt, moet je ervoor zorgen dat je erop reageert. Vergeet niet dat de reden om op Stories te zijn in de eerste plaats is dat je kunt interageren en connecties kunt opbouwen. Bovendien moedigt het je publiek aan om meer antwoorden te sturen, wat leidt tot meer betrokkenheid.

6. Geef shoutouts

Als je klanten hebt die regelmatig content over je merk delen of je taggen in posts, deel hun content dan opnieuw op je Story. Je kunt ook de content van je peers delen.

Het geven van zulke shoutouts leidt tot reshares van je Story. Hoewel het misschien niet voor elke Story je views verhoogt, brengt het je voor een nieuw publiek. En als je dit regelmatig doet, bereik je meer mensen en vergroot je je following.

U zult uw publiek ook aanmoedigen om op deze manier inhoud over u te posten en sociaal bewijs voor u opbouwen.

7. Begin met een sterke "haak".

Maak de begindia van je verhaal sappig De meeste mensen swipen passief door Instagram, wat betekent dat ze niet veel aandacht besteden aan de inhoud.

Als u wilt dat uw publiek kennis neemt van uw verhalen, moet u hun aandacht vanaf het begin trekken. Dat kan:

 • Stel een vraag
 • Neem een controversiële verklaring op
 • Gebruik een interactieve sticker

Deze tactieken zullen je helpen om mensen vroegtijdig te overtuigen. En ze zullen eerder blijven.

8. Gebruik locatietags

Net als hashtags geven locatietags u zichtbaarheid aan een nieuw publiek, dat uw inhoud ook relevant zal vinden. Een locatietag kan ook een goede manier zijn om aandacht te trekken voor uw bedrijf als het locatieafhankelijk is.

Wanneer iemand een geotag aanvinkt, is de kans groot dat hij je Verhaal ziet in het gedeelte Verhalen van die specifieke locatie.

9. Wees consequent

Betrokkenheid opbouwen op Stories is zelden mogelijk met eenmalige Story-berichten. Aangezien Stories slechts 24 uur beschikbaar zijn, is het des te belangrijker om er consistent mee te zijn.

U kunt uw eigen niveau van consistentie bepalen - of het nu één Story per dag is of één Story om de 3 uur. Het belangrijkste is dat u zich eraan houdt.

Het is de moeite waard om Stories van tevoren in te plannen om inconsistenties te voorkomen. Bovendien helpt het je om een consistent storyboard te maken met een duidelijke call-to-action.

Maar hier is het addertje - Hoe plan je Stories?

Op dit moment kun je met Instagram niet direct Stories inplannen, dus misschien moet je een planningstool zoals Iconosquare gebruiken:

10. Gebruik Instagram analytics

Zodra je de juiste methoden begint te gebruiken om meer Instagram Story views te krijgen, moet je Instagram analytics blijven bekijken om diepere inzichten te krijgen.

Instagram Insights en Facebook Business Suite geven je een aantal belangrijke gegevens die je kunt gebruiken om je inhoud te verbeteren en te verdubbelen wat je publiek al leuk vindt. Je krijgt bijvoorbeeld te weten:

 • Aantal indrukken op een Verhaal
 • Aantal aandelen
 • Klikken op een toegevoegde link
 • Ontvangen antwoorden
 • Aantal exits (aantal mensen die naar het volgende verhaal zijn gegaan)
 • Bereik
 • Aantal tikken vooruit (volgende Story slide)
 • Aantal terugblikken (aantal mensen dat opnieuw naar de vorige Story ging)

Deze Instagram Insights kunnen u helpen te bepalen wanneer uw publiek de aandacht verliest, zodat u dat specifieke probleem kunt aanpakken.

Let op: Facebook Business Suite is de nieuwe analysetool waarmee je al je aangesloten zakelijke accounts op Facebook en Instagram op één plek kunt beheren. Instagram Insights is beschikbaar binnen de mobiele app, maar alleen als je een zakelijk account hebt. Je kunt je omzetten naar een Instagram Business-account door deze snelle tutorial te volgen.

Boost je views op Instagram Stories

Met Instagram Stories kan je merk verbonden blijven met je publiek. Ze verhogen je algehele Instagram-betrokkenheid door je meer zichtbaarheid te geven en direct feedback van je klanten te krijgen.

Vermijd het gebruik van duistere tactieken zoals bots of engagement pods, omdat je daarmee het risico loopt om door Instagram te worden geschaduwd. Koester in plaats daarvan je community door Stories op de juiste manier te maken en te plaatsen.

En als je deze post nuttig vond, bekijk dan zeker onze gids over hoe je meer views krijgt op TikTok.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.