Cloudways Review + Gratis krediet (2023): High Performance Cloud Hosting die de bank niet zal breken

 Cloudways Review + Gratis krediet (2023): High Performance Cloud Hosting die de bank niet zal breken

Patrick Harvey

Bent u klaar om uw webhosting te upgraden? Maar weet u niet zeker welke webhost u moet kiezen?

Als u de beste prestaties wilt - cloud hosting is een van de beste hostingtypes om voor te gaan.

Maar welke cloud hosting provider moet u kiezen?

Een populaire provider die in gesprekken steeds weer naar voren komt is Cloudways.

Dus, in deze Cloudways review, zal ik hun kenmerken, voor- en nadelen, performancetestgegevens en meer delen.

Probeer Cloudways gratis uit

Wat is Cloudways Hosting?

Cloudways werkt niet zoals de meeste webhosts die u bent tegengekomen.

Waar de meeste webhosts u serverruimte verhuren of de hardware van iemand anders gebruiken (bijv. Kinsta gebruikt Google Cloud) - kunt u bij Cloudways kiezen welke cloud hosting provider u gebruikt.

U kunt momenteel bijvoorbeeld Digital Ocean, Vultr, Linode, Amazon AWS of Google Cloud gebruiken.

Cloudways heeft zijn eigen managed platform zodat u in enkele minuten servers kunt opstarten en uw app naar keuze kunt implementeren. En u krijgt toegang tot ondersteuning als u tegen problemen aanloopt.

Het mooie van deze aanpak is dat u hoogwaardige hosting kunt krijgen die schaalbaar is - zonder de buitensporige prijs te betalen die sommige beheerde platforms in rekening brengen.

In deze Cloudways Hosting review richt ik me op hun WordPress managed cloud aanbod. Ze ondersteunen echter ook andere apps zoals Magento, Drupal, Joomla, Laravel en meer.

Let op: Wilt u Cloudways gratis proberen? Gebruik deze link om $10 gratis krediet te krijgen. Dit is genoeg voor een basis Digital Ocean server voor één maand.

De voordelen van cloud hosting vs traditionele hosting

Ik zal niet te diep ingaan op de voordelen van cloud hosting - we hebben een heel artikel over cloud hosting versus traditionele hosting.

Maar dit is wat je moet weten:

In het algemeen is cloudhosting kosteneffectiever, gemakkelijker te schalen en over het algemeen veel sneller dan de meeste traditionele hosts.

Er zijn enkele geweldige WordPress managed webhosts op de markt, maar de grootste uitdaging is het schalen ervan.

Bijvoorbeeld, als een van mijn artikelen ooit de voorpagina van Reddit haalt. Bij traditionele hosting - zou ik moeten upgraden naar een nieuwe server of helemaal verhuizen naar een nieuwe host.

Hoe zit het met Cloudways?

Ik zou gewoon naar serverbeheer gaan en mijn serverbronnen opschalen. Het proces is eenvoudig en duurt slechts 5-10 minuten.

Het is ook het vermelden waard dat cloud hosting verschilt van VPS en dedicated hosting omdat uw website niet op een enkele server wordt opgeslagen - hij wordt gerepliceerd over een cloud cluster voor maximale beschikbaarheid.

Cloudways prestatietests

Er kleeft een groot voorbehoud aan prestatietests!

Dus, hier is de deal:

Prestaties zijn afhankelijk van de cloud host die je kiest, host locatie, server resources en hoe je server & app zijn geconfigureerd. Maar, om een idee te krijgen van de prestaties, heb ik Digital Ocean en Vultr servers getest met een 'out of the box' server set up om een benchmark te krijgen.

Ook test ik de standaardversies van elke provider. U kunt enkele prestatieverbeteringen krijgen door Digital Ocean Premium of Vultr High Frequency te gebruiken. Deze servers waren niet beschikbaar toen ik onderstaande tests deed.

U kunt de prestaties gemakkelijk verbeteren door de PHP-versie te upgraden, de Cloudways CDN te gebruiken, Redis te installeren, uw app te optimaliseren (bv. WordPress), enz. Maar ik heb ervoor gekozen dat niet te doen omdat ik wilde zien hoe de prestaties 'out of the box' waren.

Let op: Hoewel de gegevens er niet zo indrukwekkend uit zullen zien als bij andere reviews waarin vreselijke hosts supersnelle snelheden leveren voor vrijwel lege websites en waarbij belastingstests gemakshalve worden uitgesloten - De prestatietests die ik in deze review deel zijn veel realistischer en laten zien wat je kunt bereiken zonder enige optimalisatie. En ter bevestiging: er werd ook geen CDN gebruikt.

Mijn testomgeving

Ik heb niet zomaar een razendsnel vanille-thema gebruikt met een pagina met inhoud en het dan voor gezien gehouden - dat zou geen zinvolle prestatietests opleveren.

In plaats daarvan heb ik een voorgemaakte site gemaakt met het Astra-thema. Om de test realistischer te maken, heb ik Elementor Pro geïnstalleerd en een starterssite geïmporteerd om de site met inhoud te propageren. Deze bevatte een grote en niet goed geoptimaliseerde heldenafbeelding.

In totaal waren dit de plugins die ik had geïnstalleerd:

 • Astra thema
 • Astra pro add-on
 • Astra startsites (hiermee importeer ik een kant-en-klare site)
 • Astra widgets
 • Elementor
 • Elementor Pro
 • WP Formulieren Lite
 • Breeze (caching plugin standaard geïnstalleerd)

Hoewel er een caching plugin was geïnstalleerd, heb ik de instellingen niet aangeraakt of op een andere manier geoptimaliseerd.

Let op: Nieuwe servers worden nu geleverd met een andere caching oplossing - Object Cache Pro.

Zie ook: Hoe vindt u uw Instagram-doelgroep (beginnersgids)?

Ik selecteerde het "Growth Marketer" website sjabloon en importeerde het om ons een volledig opgebouwde website te geven.

Let op: Wilt u Cloudways gratis proberen? Gebruik deze link om $10 gratis krediet te krijgen. Dit is genoeg voor een basis Digital Ocean server voor één maand.

Mijn eerste testronde met Digital Ocean

Ik koos Digital Ocean voor mijn eerste testronde - het is de goedkoopste cloud hosting provider beschikbaar op Cloudways.

Plannen beginnen bij $10/maand, wat waanzinnig betaalbaar is voor wat je krijgt - ik koos voor het plan van $22/maand. Dit omvatte 2GB RAM, 1 processorkern, 50GB opslag en 2TB bandbreedte.

Ik begon met een LoadImpact test om te simuleren hoe de server zou omgaan met meerdere gelijktijdige gebruikers.

De prestaties waren uitstekend:

Gemiddelde serverreactietijd van 94ms met 116.000+ verzoeken op ongeveer 195 verzoeken/seconde. En, het belangrijkste - geen pieken in de serverreactietijd.

En de Google PageSpeed score zag er ook goed uit:

Over het geheel genomen - geweldige prestaties van Digital Ocean op Cloudways.

Mijn tweede testronde met Vultr

Na mijn Digital Ocean-test was ik onder de indruk van de resultaten, dus groef ik dieper in de prestatieverschillen van cloud hosts. Ik vond een paar benchmarktests die suggereerden dat Vultr superieure prestaties zou bieden.

Ik wilde dus zien wat voor prestaties ik kon krijgen van een Vultr-server die vergelijkbaar was met de prijs die ik betaalde voor de huidige hosting van Blogging Wizard.

Ik schreef me in voor het Vultr-plan van 44 dollar per maand, met 4GB RAM, een 2-core processor, 80GB opslag en 3TB bandbreedte. In ongeveer 10 minuten was WordPress geïnstalleerd.

Met dezelfde testconfiguratie als de Digital Ocean server heb ik mijn eerdere tests opnieuw uitgevoerd.

Dit is hoe de LoadImpact test eruit zag:

We kregen een gemiddelde serverresponstijd van 17ms, 129.000+ verzoeken bij een gemiddelde verzoeksnelheid van 216 verzoeken/seconde.

Ik heb deze test verschillende keren opnieuw uitgevoerd op verschillende testlocaties en de langzaamste test had een gemiddelde serverreactietijd van 32ms. Verbazingwekkend!

Hoe zit het met PageSpeed? Het was hier minder merkbaar, maar we zagen dat de First Meaningful Paint 0,5 seconden sneller was:

Eerste gedachten over de prestaties van Cloudways

De serverreactietijden voor Vultr waren in de LoadImpact-tests een stuk beter dan die van Digital Ocean.

Dit kan deels te wijten zijn aan het feit dat er meer middelen beschikbaar waren, maar in mijn eerste onderzoek vond ik een hoop prestatiebenchmarks met vergelijkbare specificaties waaruit bleek dat Vultr betere prestaties levert met servers met vergelijkbare specificaties.

Dus als ik in de toekomst meer servers op Cloudways lanceer, ga ik voor Vultr.

En, om te herhalen - deze prestatietests waren 'out of the box' en u kunt gemakkelijk een paar server tweaks en plugin tweaks maken om de prestaties te verbeteren.

Probeer Cloudways gratis uit

Wat ik leuk vind aan Cloudways

Ik ga u niet vervelen door eindeloos alle functies op te sommen - daarvoor kunt u terecht op de pagina met functies van Cloudways.

In plaats daarvan zal ik u enkele van de hoogtepunten van het platform vertellen en waarom ze belangrijk zijn:

1. Cloud hosting met hoge prestaties die betaalbaar is

Ik zal later in deze Cloudways review dieper ingaan op de prijzen, maar zoals we hierboven zagen - de prestaties van elke hosting server waren geweldig.

Natuurlijk zou het sneller gaan als we de PHP-versie en de MariaDB-versie hadden bijgewerkt, een CDN hadden toegevoegd, de instellingen van de Breeze-plugin hadden aangepast, enz.

Maar uit de doos? Uitstekend.

2. Onbeperkte websites en toepassingen met volledige isolatie

Er zijn geen grenzen aan het aantal websites en toepassingen (bv. WordPress).

Bij veel hosts zul je, als je een extra website wilt toevoegen, waarschijnlijk je abonnement moeten upgraden. Dat is hier geen probleem.

En, in tegenstelling tot de meeste traditionele VPS en dedicated servers - is elke app op uw server geïsoleerd van elkaar. Dit zorgt voor een veel betere beveiliging.

3. Beveiliging en caching wordt voor u geregeld

Cloudways heeft server-level caching out of the box (Memcache + Varnish) met de optie om Redis caching te installeren - wat de moeite waard is omdat het de prestaties zal verbeteren.

WordPress-installaties worden geleverd met hun eigen in-house caching-plugin genaamd Breeze, zodat u geen extra caching-plugins nodig hebt - het gaat verder dan caching en zorgt voor CDN-integratie, minification en meer.

Cloudways heeft firewalls en patcht servers proactief om ze tegen kwetsbaarheden te beschermen.

Met IP whitelisting kunt u alle andere IP-adressen blokkeren die via SSH of SFTP toegang proberen te krijgen tot uw server, tenzij deze in de whitelisting is opgenomen.

Er is ook ingebouwde database beveiliging en twee-factor authenticatie om uw account login te beschermen.

En u kunt SSL gratis installeren via Let's Encrypt via hun dashboard. U kunt auto-renew instellen en SSL vroegtijdig vernieuwen als u dat wilt. U kunt uw eigen SSL-certificaat installeren als u dat wilt.

4. Zelfherstellende servers en genoeg controle om de meeste problemen zelf op te lossen.

De meeste managed hosts geven u geen controle over bepaalde functionaliteit - zoals PHP-processen of caching.

Bij Cloudways draaien ze zelfherstellende servers. Dus als uw server down gaat, start hij opnieuw op en dit lost de meeste problemen op.

En u hebt toegang tot de processen die op uw server draaien, zodat u ze opnieuw kunt starten wanneer dat nodig is - zonder dat u contact hoeft op te nemen met ondersteuning.

U kunt ook New Relic installeren om problemen verder op te lossen.

5. Controleer uw serverbronnen, verkeer, PHP-gebruik en meer.

Een probleem dat ik vind bij veel managed WordPress hosting is dat je weinig tot geen zicht hebt op wat er eigenlijk gebeurt met je server.

Zeker, u kunt meestal zien welke bronnen u gebruikt in termen van bandbreedte en opslagruimte, maar dat is vooral voor factureringsdoeleinden.

Met Cloudways kunt u niet alleen zien welke resources u gebruikt, maar ook IP-verzoeken, URL-verzoeken, botverkeer, statuscodes, PHP-gebruik, MySQL, cronjobs, enz. monitoren.

Wat ik het nuttigst vind zijn de verkeersgerelateerde statistieken. Deze informatie is ongelooflijk nuttig.

 • IP-verzoeken - Dit vertelt u welke IP-adressen uw server het meest bezoeken. Dit kan u helpen IP-adressen te vinden die misbruik maken van uw website. U kunt deze informatie ook uitsplitsen om te zien welke URL's ze ook bezoeken.
 • URL verzoeken - Dit vertelt u uw meest bezochte URL's. Dit is een geweldige verkeersmeter omdat er geen manier is om de gegevens te blokkeren zoals bij Google Analytics. Maar het kan worden opgeblazen door botverkeer.
 • Botverkeer - Deze gegevens laten u weten welke bots potentiële problemen zijn, zodat u ze kunt blokkeren in uw robots.txt-bestand.
 • Statuscodes - Normaal zou ik hiervoor moeten vertrouwen op een WordPress-plugin, wat inefficiënt is. Dit is handig om te achterhalen welke URL's op uw site 404 zijn. En u kunt het gebruiken om andere fouten, zoals 502 fouten, op te sporen.

6. Schaal uw serverbronnen in enkele minuten

Met Cloudways heeft u de mogelijkheid om server resources binnen een paar klikken te schalen.

Het duurt een paar minuten om het proces te voltooien, maar het is zo verdomd makkelijk!

Wat als u resources wilt terugschalen? Als u Digital Ocean gebruikt, moet u uw server klonen, maar bij de meeste andere cloudproviders kunt u gemakkelijk terug naar uw oorspronkelijke serverresources.

7. Uitgebreide controle over back-ups op serverniveau

De meeste webhosts maken back-ups voor u, maar het is soms moeilijk te achterhalen wanneer die back-ups zijn gemaakt. En het terugzetten is ook niet altijd even gemakkelijk.

Dit is een probleem, want als u wijzigingen op uw site hebt aangebracht - weet u misschien niet hoeveel u verliest.

Ik vind het geweldig dat Cloudways u laat kiezen wanneer uw back-ups worden uitgevoerd en hoe vaak ze worden uitgevoerd. U weet precies wat er aan de hand is als u ze moet herstellen.

Let op: Ongeacht welke back-upoplossing uw webhost aanbiedt - u moet altijd een externe back-upoplossing gebruiken die geïsoleerd is en volledig onder uw controle staat.

Wat is er beter aan Cloudways?

Er is veel om van Cloudways te houden en het was niet gemakkelijk om dit deel te schrijven - ik schraap de bodem van het vat, om het zo maar te zeggen!

1. De ondersteuning kan beter

Laat ik vooropstellen dat ik verwend ben met webhosts die bekend staan om hun uitstekende ondersteuning. Kinsta is een goed voorbeeld.

Met Kinsta helpen ze u bij het diagnosticeren van problemen en dat weerspiegelt zich in hoe duur ze zijn.

Cloudways doet dat niet en ze kunnen dat ook niet omdat ze veel goedkoper zijn. Bovendien is WordPress niet het enige CMS dat ze ondersteunen.

Dus, als u ondersteuning op rockstarniveau verwacht met probleemoplossing en de oplossing van de meeste problemen in 2 minuten - dan is Cloudways waarschijnlijk niets voor u.

Maar het is de moeite waard erop te wijzen dat de ondersteuning van Cloudways nog steeds beter is dan die van veel webhosts.

Zie ook: Hoe uw bedrijf promoten op Instagram: de volledige gids

Bijvoorbeeld - toen ik bij Media Temple werkte, wachtte ik regelmatig 45-60 minuten om op live chat te komen. Bij Cloudways kon ik meteen met iemand op live chat praten en ze waren behoorlijk behulpzaam!

2. Offsite back-ups zijn betalend

Dit is meer een waarschuwing dan een nadeel van Cloudways. Offsite back-ups zijn betalend en bedragen ongeveer $0,033 per GB.

Aangezien het offsite back-ups zijn en Cloudways hiervoor moet betalen, is het begrijpelijk. Uiteindelijk zijn ze redelijk geprijsd.

3. Cloudways heeft een CDN, maar het is niet gratis.

Nogmaals, dit is een waarschuwing - CloudwaysCDN rekent bandbreedte aan.

Er zijn hosts die een gratis CDN hebben, maar de meeste daarvan gebruiken Cloudflare, dat sowieso gratis is. En niet per se de beste optie.

CloudwaysCDN wordt aangedreven door StackPath, wat een betaalde dienst is, zodat het niet verzandt in het voeden van talloze gratis accounts.

Cloudways moet StackPath betalen, dus het is begrijpelijk dat ze hiervoor extra kosten in rekening brengen.

Het is redelijk geprijsd, maar misschien is het voordeliger om u rechtstreeks bij StackPath aan te melden - zij hebben een CDN-plan van $10 per maand met 1 TB bandbreedte en onbeperkte websites. Er komt meer kijken bij het instellen, maar u krijgt wel toegang tot hun dashboard.

Vasthouden aan CloudwaysCDN is veel gemakkelijker en het proces wordt automatisch afgehandeld, mede dankzij hun Breeze caching plugin.

4. E-mail is alleen beschikbaar via een add-on

Als u e-mails wilt, moet u een betaalde add-on gebruiken.

Dit is enigszins begrijpelijk omdat de meeste WordPress managed hosts (bijv. WP Engine) ook geen e-mails ondersteunen. En de beste praktijk is om je e-mails apart te hosten.

Deze betaalde add-on gebruikt RackSpace e-mail management, dus het zou zeer betrouwbaar moeten zijn.

Krijg $10 gratis Cloudways krediet

Cloudways plannen & prijzen

Cloudways prijsplannen beginnen vanaf $10/maand. U kunt per uur betalen indien nodig en er zijn geen contracten of wat dan ook om u te binden.

De prijs die u betaalt hangt af van de hoeveelheid serverbronnen die u wilt en de cloud hosting provider.

De startprijzen zijn bijvoorbeeld:

 • Digital Ocean - $11/maand
 • Linode - $14/maand
 • Vultr - $16/maand
 • Amazon AWS - $38.56/maand
 • Google Cloud - $37.45/maand

Amazon AWS en Google Cloud zijn aanzienlijk duurder dan andere aanbieders. Vultr lijkt de beste balans te bieden tussen prijs, middelen en prestaties.

Ga voor meer informatie naar de Cloudways-prijzenpagina.

Cloudways review: Mijn laatste gedachten

Het mooie van het Cloudways platform is dat u genoeg controle krijgt om de meeste problemen zelf op te lossen en de mogelijkheid om serverbronnen snel te schalen. Ondersteuning is beschikbaar via e-mail en live chat met minimale wachttijden.

Er is ook een uitgebreide kennisbank en ondersteunende forums.

Mijn ervaring tot nu toe is uitstekend. De ondersteuning kan beter, maar mijn benchmark voor ondersteuning is extreem hoog dankzij hosting bij Kinsta (en dat is te zien aan de kosten!).

Maar Cloudways is niet voor iedereen de ideale host.

Als u een eenvoudige hosting setup wilt waar u zich geen zorgen hoeft te maken over de dingen achter de schermen - dan is Cloudways waarschijnlijk niets voor u. Dat is waar WPX Hosting en Kinsta ideaal zijn.

Als u echter meer waar voor uw geld wilt en meer controle over uw hosting - Cloudways is perfect .

Of, als u een agentschap of webontwikkelingsbedrijf runt en de mogelijkheid nodig hebt om bepaalde servers aan verschillende gebruikers toe te wijzen, geïsoleerde websites voor veiligheidsdoeleinden en de mogelijkheid om servers snel op te starten - Cloudways zal goed bij uw behoeften passen.

Er is een grotere leercurve nodig om het platform onder de knie te krijgen, maar dat is logisch omdat je meer functionaliteit tot je beschikking hebt.

Bijvoorbeeld serverlogboeken, verkeerslogboeken, de mogelijkheid om processen opnieuw op te starten, aanpasbare back-ups, het maken van staging sites en nog veel meer.

Hier komt het op neer:

Cloudways biedt hoogwaardige webhosting tegen een veel betaalbaarder prijs dan de meeste webhosts die er zijn.

Als u overweegt uw hosting te upgraden - probeer Cloudways eens.

En Cloudways is een van de enige webhosts die een gratis proefperiode aanbiedt - dus probeer ze eens uit en kijk wat u ervan vindt.

Krijg $10 gratis Cloudways krediet

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.