Hoeksteen Inhoud: Hoe een winnende inhoudstrategie te ontwikkelen

 Hoeksteen Inhoud: Hoe een winnende inhoudstrategie te ontwikkelen

Patrick Harvey

Worstelt u met het bedenken van gezaghebbende inhoudideeën? Publiceert u voortdurend inhoud zonder de richting van een solide contentmarketingstrategie?

We gaan de basisprincipes van hoeksteeninhoud uiteenzetten en bekijken hoe je die kunt creëren. Vervolgens gaan we bekijken hoe je die inhoud kunt gebruiken om je blog te promoten, leads te verzamelen en geweldige ideeën voor blogposts te bedenken.

Wat is hoeksteeninhoud?

Als u de tijd hebt genomen om uw niche te bepalen, zou u die moeten kunnen opsplitsen in drie tot vijf hoofdonderwerpen. De pagina's die u voor die onderwerpen maakt, dus één pagina per onderwerp, zijn hoeksteeninhoud.

Misschien hebt u hier en daar een paar artikelen in lange vorm op uw blog gepubliceerd. Misschien is elk bericht dat u publiceert wel meer dan 2500 woorden lang. Hoeksteeninhoud is anders dan artikelen in lange vorm en moet als zodanig worden behandeld.

Het is waar, hoeksteen artikelen zal langer zijn dan de gemiddelde post die u op uw blog publiceert, maar het is hun kolossale lengte, de diepte waarop ze hun onderwerpen behandelen en het pure belang dat ze zo anders maakt.

Bloggers, vooral nieuwe bloggers, hebben altijd geleerd om zich te richten op niet-concurrerende trefwoorden op hun blogs, en dat zou u zeker moeten doen. Het probleem met dit advies is dat het u bijna vertelt om de meest concurrerende trefwoorden in uw niche te vermijden. Dit zijn de trefwoorden waarvoor u hoeksteeninhoud moet maken.

Waarom is cornerstone content belangrijk voor uw contentmarketingstrategie?

Cornerstone-artikelen zijn veel langer dan de gemiddelde blogpost, omdat de trefwoorden waarop ze gericht zijn meestal gekoppeld zijn aan brede onderwerpen die een veel grondigere aanpak vereisen.

Zie ook: 6 Beste WordPress Thema Bouwers voor 2023

Hoewel cornerstone content meerdere onderwerpen in één artikel behandelt, wordt elk onderwerp slechts kort behandeld. U gebruikt blogberichten om deze secundaire onderwerpen grondiger te behandelen. Zo kan cornerstone content u helpen bij het uitstippelen van uw contentmarketingstrategie en algemene interne linkstructuur.

U identificeert een kleine handvol primaire onderwerpen en publiceert voor elk daarvan een lang en grondig artikel. Vervolgens promoot u deze artikelen grondig op uw site en met uw e-maillijst, linkbuildingcampagnes en zelfs advertenties.

Bouw vervolgens uw blog op uit secundaire onderwerpen die nauw verband houden met uw hoeksteenartikelen, en creëer interne links daartussen. Als de zoekmachinebot van Google uw website doorzoekt, zal hij alle links volgen die naar uw hoeksteenartikelen leiden en die pagina's grondiger doorzoeken en indexeren.

Dit alles zal uw site na verloop van tijd helpen te scoren voor de meest concurrerende zoekwoorden in uw niche. U zult ook een blog hebben die u zal helpen te scoren voor minder concurrerende zoekwoorden en in lijn te blijven met onderwerpen waar uw publiek het meest naar zoekt.

Hoe hoeksteeninhoud gebruiken op uw site

Het ontwikkelen van uw contentmarketingstrategie rond hoeksteeninhoud begint met het creëren ervan. Dit houdt in het identificeren van sleutelwoorden om dit type inhoud voor te creëren, en vervolgens het daadwerkelijk creëren ervan.

U moet dan hard werken aan de promotie van elk hoeksteenartikel zodra u het maakt, terwijl u uw contentmarketingstrategie aan de zijkant opbouwt.

Hoeksteenideeën voor inhoud vinden

De gemakkelijkste en meest effectieve manier om ideeën te vinden voor hoeksteeninhoud is het identificeren van de top drie tot vijf trefwoorden waarop uw site moet scoren. Begin met het opsplitsen van uw niche in drie tot vijf primaire concepten en zoek trefwoorden voor elk daarvan.

Zie ook: 8 Inspirerende Lifestyle Blog Voorbeelden voor 2023

Deze aantallen zijn overigens slechts richtlijnen. Als slechts twee concepten of zelfs zes beter werken voor u, ga er dan voor. Zorg er alleen voor dat u uw niche opsplitst in meerdere concepten, maar niet zo veel dat u het risico loopt uzelf te veel uit te smeren door te proberen te veel verschillende onderwerpen op uw blog tegelijk te behandelen.

Laten we een site over online marketing met betrekking tot bloggen als voorbeeld nemen. Dit type blog kan worden onderverdeeld in de volgende primaire onderwerpen:

 • Marketing van inhoud
 • E-mail marketing
 • SEO marketing
 • Marketing via sociale media
 • Affiliate marketing

Dit zijn de vijf belangrijkste gebieden van marketing waar bloggers zich mee bezig moeten houden. Ze vertegenwoordigen ook de primaire onderwerpen die een online marketing blog doorgaans behandelt.

Als je moeite hebt om je lijst licht te houden, moet je misschien je niche heroverwegen en nog verder opsplitsen.

Hoeksteeninhoud creëren

Het schrijven van cornerstone artikelen zal anders zijn dan alles wat u ooit op uw site hebt gedaan. Tegelijkertijd zijn het gewoon longform artikelen die veel langer zijn dan wat u gewend bent te schrijven, en ze moeten als zodanig worden behandeld.

Bepaal welk onderwerp het belangrijkst is, en ga daarmee aan de slag. Begin met een eenvoudige brainstormsessie, en schrijf alles op wat met dat onderwerp te maken heeft.

Gebruik trefwoordenonderzoek en Google om aanvullende onderwerpen te bedenken.

In de volgende stappen gebruikt u deze gerelateerde onderwerpen om een schets en het hoeksteenartikel zelf te maken. Uw doel is om voor elk onderwerp een megagids te maken, zoals "De ultieme gids voor affiliate marketing voor beginners".

Er is geen magisch getal in termen van lengte. Het enige wat je moet doen is een epische bron creëren over een primair onderwerp in je niche, wat, nogmaals, de reden is waarom dit soort artikelen van nature langer zijn.

Zorg ook voor kwaliteitsafbeeldingen. Gebruik tools als Greenshot en FireShot om schermafbeeldingen te maken. Je kunt hoogwaardige afbeeldingen zonder rechten vinden op sites als Pexels, Pixabay, Unsplash en andere websites met stockfoto's. Je kunt ook je eigen grafieken en infographics maken met tools als Canva en Venngage.

Bevordering van hoeksteeninhoud

U kunt veel van dezelfde content promotie strategieën gebruiken om een cornerstone artikel op de markt te brengen als elk ander artikel of uw hele merk in het algemeen.

De snelste maar duurste manier zou zijn om te adverteren met Facebook Ads, Instagram Ads en Google Adwords. Je kunt de artikelen ook gewoon delen via sociale media en je e-maillijst, maar deze promotiestrategieën zijn op zichzelf veel te simpel.

Laten we een paar effectievere promotietechnieken doornemen. Gastposten zijn een goede manier om te gebruiken voor hoeksteeninhoud. In plaats van een product of uw domein te promoten, vraagt u om een URL die verwijst naar uw hoeksteenartikel.

Backlinks van hoge kwaliteit zijn een belangrijke SEO ranking factor, en daarom moet u ook white-hat link building strategieën gebruiken. Gebruik tools zoals SEMrush en KWFinder om te zoeken naar het trefwoord waar u zich op richt, zoek blogs met vergelijkbare artikelen, ontdek de sites die naar hen linkten, en e-mail die sites met een eenvoudig verzoek om hun links naar uw artikel te veranderen. Dit werkt het beste met verouderdeen inferieure artikelen.

Je kunt ook een expert roundup in je artikel verwerken en elke influencer vragen het te promoten zodra het is gepubliceerd.

Voortbouwen op hoeksteeninhoud

Als u de weg naar succes voor uw blog wilt vrijmaken, moet u een aantal doelen vaststellen. Zo wordt het gemakkelijker om een contentmarketingstrategie uit te stippelen en nog sneller succes te boeken.

U kunt beginnen met het ontwikkelen van uw contentmarketingstrategie zodra u uw eerste hoeksteenartikel publiceert. Begin met contentupgrades die u in het artikel zelf kunt gebruiken.

U kunt dan voortbouwen op die artikelen door uw blog te vullen met gerelateerde onderwerpen. Uiteindelijk kan deze weg leiden tot een paar productlanceringen.

Uw doelstellingen bepalen

Neem de tijd om een paar doelen te bedenken die u wilt bereiken met uw contentmarketingstrategie. Met een solide strategie kunt u uw publiek laten groeien en effectiever meer inkomsten genereren dan wanneer u gewoon zou publiceren wat in uw hoofd opkomt.

Hier zijn een paar doelen die je voor jezelf kunt stellen:

 • Verkeer - Je hebt niet veel verkeer nodig om te slagen, maar meer verkeer op je blog geeft je wel mogelijkheden om meer van de onderstaande doelen te bereiken.
 • Gebruikersbetrokkenheid - Daarom hebt u niet noodzakelijk veel verkeer nodig om te slagen. Als uw site en inhoud aantrekkelijker zijn ontworpen, kunt u met een kleine hoeveelheid verkeer hogere conversiepercentages en verkopen behalen.
 • E-mail abonnees - Ontvang meer e-mail inschrijvingen door het gebruik van lead magnets en strategisch geplaatste opt-in formulieren.
 • Rankings van zoekmachines - Het doel van hoeksteeninhoud is uw blog te helpen rangschikken voor de meer concurrerende trefwoorden in uw niche, maar als u deze artikelen combineert met een sterke contentmarketingstrategie, is de kans groter dat u in het algemeen een hogere rangschikking behaalt.
 • Product Verkoop - Een contentmarketingstrategie die erop gericht is een publiek op te bouwen met waardevolle gratis content is een geweldige manier om meer productverkopen te realiseren wanneer productmarketing zorgvuldig in uw content is verweven. Het kan ook toekomstige productlanceringen succesvoller maken.
 • Affiliate inkomsten & sponsoring - Als u nog niet klaar bent om producten te lanceren, kunt u nog steeds inkomsten verwerven via affiliate marketing en sponsordeals. Door meer verkeer en hogere rankings te ontvangen kunt u het bedrag dat u via deze ondernemingen verdient verhogen.
 • Sociale media volgen - De blogger outreach en content promotie platforms die u gebruikt kunnen u helpen een grotere aanhang op sociale media te verdienen terwijl u uw blog laat groeien. Dit geeft u, vergelijkbaar met uw e-maillijst, een manier om direct te communiceren met een groot deel van uw publiek, wat enorm zal helpen wanneer u nieuwe blog posts publiceert of producten lanceert.

U kunt ongedefinieerde doelen stellen waarbij u er gewoon naar streeft om meer te ontvangen dan u oorspronkelijk bereikte, of u kunt specifieke getallen kiezen om te halen. De keuze is aan u.

Het creëren van inhoudsupgrades

Voordat u begint met het uitbouwen van uw contentmarketingstrategie vanuit de hoeksteeninhoud die u maakt, hebt u een manier nodig om die artikelen voor te bereiden op het verkeer dat ze zullen ontvangen. Contentupgrades zijn een prachtige manier om een deel van dat verkeer te vangen als leads.

Inhoudsupgrades zijn een soort leadmagneten die rechtstreeks gekoppeld zijn aan het artikel waarop ze worden aangeboden. Dit betekent dat je ze niet op andere delen van je site moet aanbieden, zoals je dat wel zou doen met andere leadmagneten.

Hier zijn een paar inhoudsupgrades die u kunt aanbieden op hoeksteenartikelen:

 • Bonus inhoud
 • Checklist
 • Werkblad
 • Spiekbriefje
 • Boek
 • Email Cursus
 • Bronnenlijst
 • Rapporteer
 • Casus
 • Uitdaging
 • Expert Interview

U moet meerdere soorten content upgrades aanbieden in cornerstone artikelen, omdat ze langer zijn dan de gemiddelde blogpost en een verscheidenheid aan verschillende onderwerpen behandelen.

Voeg inline, click-to-reveal en niet-intrusieve pop-up opt-in formulieren toe die elke content upgrade aanbieden naar gerelateerde secties van het artikel.

Blogberichten en andere inhoud creëren

Zodra u ten minste één hoeksteenartikel hebt geoptimaliseerd met inhoudsupgrades en promotiestrategieën, begint u te werken aan de kern van uw contentmarketingstrategie - uw blog.

Gebruik uw hoeksteenartikelen als leidraad. U hebt waarschijnlijk elk secundair onderwerp in de artikelen slechts kort behandeld, waardoor ze stuk voor stuk ideale kandidaten zijn voor blogberichten. Zo kunt u elk onderwerp diepgaand behandelen terwijl u uw redactionele kalender vult met gerelateerde onderwerpen.

Hier volgen enkele voorbeelden aan de hand van het voorbeeld van affiliate marketing van eerder:

 • De beginnersgids voor het ontwikkelen van een sterke affiliate marketing strategie
 • X Affiliate Marketing strategieën voor gebruik op uw blog in [jaar].
 • Affiliate programma's vinden voor uw blog
 • Hoe een Affiliate Marketeer te worden in X eenvoudige stappen
 • Hoe Productbeoordelingen Uw Affiliate Marketing Strategie kunnen opvoeren

Dit zijn allemaal onderwerpen die het hoeksteenartikel "De ultieme gids voor affiliate marketing voor beginners" had moeten behandelen. Door ze toe te voegen aan de redactionele kalender van mijn blog krijg ik de kans ze grondiger te behandelen en hoger te scoren voor trefwoorden die verband houden met affiliate marketing.

Laatste gedachten

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u uw contentmarketingstrategie vanaf daar kunt afronden, te beginnen met het maken van leadmagneten die u sitebreed kunt gebruiken en niet alleen op hoeksteenpagina's. Deze moeten breed genoeg zijn om op meerdere blogberichten te gebruiken.

U kunt ook andere vormen van inhoud creëren, zoals YouTube-video's en een podcast. U hoeft niet eens met nieuwe inhoud te komen. U kunt inhoud die u al hebt gemaakt gewoon opnieuw gebruiken en optimaliseren voor audio en video.

Ten slotte moet u uiteindelijk werken aan het maken van uw eigen producten en uw blog en de inhoud daarvan gebruiken om ze te promoten. Cursussen, boeken en lidmaatschappen zijn de gemakkelijkste soorten producten voor bloggers om in te stappen.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.