6 Beste WordPress Thema Bouwers voor 2023

 6 Beste WordPress Thema Bouwers voor 2023

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar de beste WordPress theme builder voor uw website?

Page builders worden vaak besproken in de WordPress-ruimte, maar theme builders tillen website-aanpassingen naar een geheel nieuw niveau.

In dit bericht overlopen we zes van de beste theme builders voor WordPress. Aan het eind leg ik enkele kernverschillen uit tussen theme builders en page builders.

Laten we in de lijst duiken:

De beste WordPress thema bouwers vergeleken

1. Thrive Theme Builder

Thrive Theme Builder is het meest flexibele product van Thrive Themes tot nu toe. Het is een standalone WordPress-thema waarmee u uw eigen aangepaste thema kunt bouwen zonder een likje code aan te raken.

Terwijl veel thema's u toestaan om aangepaste lettertypes en kleuren te kiezen, gaat Thrive Theme Builder enkele stappen verder door u toe te staan om aangepaste koppen, voetteksten, zijbalken en sjablonen voor blogberichten, uw 404-pagina, archiefpagina's en meer te bouwen.

Let op: Dankzij de Project Light Speed functie is Thrive Theme Builder de snelste WordPress theme builder die we hebben getest. In onze tests scoorden onze blog posts in de 90's op Google's PageSpeed Insights voor mobiele apparaten. Onze technische stack omvatte Cloudways hosting + WP Rocket voor caching.

Enkele van de belangrijkste kenmerken van Thrive Theme Builder:

 • Belangrijke thema-elementen aanpassen - Pas de headers, footers, sidebars, 404-pagina's, archiefpagina's, blogpostsjablonen, paginalay-outs, zoekpagina's en meer van uw site aan. Uw opties in dit opzicht zijn veel uitgebreider dan bij het gemiddelde thema, waarbij u doorgaans slechts een paar thema-opties kunt aanpassen en kunt kiezen uit een klein handvol vooraf gemaakte header- en footer-lay-outs. De gebruikersinterface van Theme Builder heeft een breed scala aan thema's.opties en een lange lijst van vooraf ontworpen lay-outs waaruit u kunt kiezen om uw site echt een unieke uitstraling te geven.
 • Vriendelijke UI - Dit thema gebruikt een intuïtieve UI die gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is. Het maakt deel uit van wat dit thema zo krachtig maakt, omdat het de gemiddelde blogger of marketeer in staat stelt zijn eigen thema te bouwen zonder dat hij hoeft te weten hoe hij moet coderen.
 • Project Lightspeed - Deze ingebouwde optimalisatiefunctie versnelt uw site en geeft hem het gevoel dat hij draait op een lichtgewicht (en functieloos) WordPress-thema.
 • Shapeshift, Bookwise, Omni en Kwik. - Dit zijn uw begeleidende thema's voor Thrive Theme Builder. Deze geven u een startpunt als u niet de tijd of het oog voor design heeft om uw eigen thema te bouwen. Elk begeleidend thema bevat een grote selectie sjablonen voor elk gebied van uw site. Van homepage tot blog posts. U kunt zelfs verschillende sjablonen specificeren voor audio/video posts. Opmerking: Kwik is ontworpen puur met Core Web Vitals indus het is extreem snel.

Thrive Theme Builder prijzen

$99/jaar (daarna te verlengen met $199/jaar) voor het zelfstandige product of $299/jaar (daarna te verlengen met $599/jaar) als onderdeel van Thrive Suite (omvat alle Thrive producten).

Zie ook: 8 strategieën voor het genereren van verkeer van 's werelds beste sociale media-accounts Krijg toegang tot Thrive Theme Builder

Lees meer in onze Thrive Theme Builder Review.

2. Elementor Pro

Elementor is een toonaangevende page builder plugin voor WordPress. De gratis versie integreert naadloos met de meeste WordPress thema's en stelt je in staat om aangepaste berichten en pagina's te bouwen.

Hoewel een officieel Elementor-thema, het Hello-thema, gratis beschikbaar is om u meer controle te geven over de manier waarop uw site eruit ziet met Elementor, kan deze versie van de plugin geen belangrijke thema-elementen aanpassen.

Die functie is voorbehouden aan Elementor Pro, de premium versie van Elementor. Met de Theme Builder tool in Elementor Pro kunt u verschillende onderdelen van bijna elk WordPress thema aanpassen, zoals uw header, footer, 404 pagina, zoekpagina, archiefpagina's, blogpost lay-outs en meer.

Belangrijkste kenmerken van de themabouwer van Elementor Pro

 • Belangrijke thema-elementen aanpassen - Bewerk en bouw je eigen aangepaste headers, footers, single post templates, archiefpagina's, 404 pagina's, zoekpagina's en WooCommerce pagina's. Je zult ook in staat zijn om pagina templates te maken met dynamische inhoud. De builder zelf gebruikt zelfs dezelfde UI als de Elementor editor, waardoor de plugin een uniform ontwerp heeft.
 • Vooraf gemaakte lay-outs - De Theme Builder van Elementor heeft talrijke voorontworpen lay-outs die u als uitgangspunt kunt gebruiken.
 • Thema's van derden aanpassen - De Theme Builder van Elementor is meer een thema-editor dan een bouwer, omdat het een plugin is die een thema vereist om te bewerken. Toch is het een krachtig uniek product, omdat het iedereen de mogelijkheid geeft om delen van thema's aan te passen waarvoor normaal gesproken code nodig is.
 • Weergavevoorwaarden - Kies welke sjablonen waar worden weergegeven met de opname-/uitsluitingsvoorwaarden van de Theme Builder.
 • Slepen-en-neerzetten-editor - Elementor zelf gebruikt een frontend editor waarmee u prachtige webpagina's kunt bouwen met eenvoudige drag-and-drop acties. Het is gemakkelijk te gebruiken en vereist geen code, hoewel er ontwikkelaarsopties beschikbaar zijn.
 • Extra gereedschap - Elementor Pro wordt geleverd met een lange lijst functies waarmee je volwaardige landings- en productpagina's kunt bouwen, waaronder tientallen inhoudsmodules, honderden vooraf gemaakte sjablonen, een pop-up builder en WooCommerce modules.

Elementor Pro prijzen

De Theme Builder-functie is geïntegreerd in Elementor Pro, dat beschikbaar is voor slechts $59/jaar voor een licentie voor één site. Een 30 dagen geld-terug-garantie is beschikbaar voor nieuwe aankopen.

Probeer Elementor Pro

Lees onze Elementor review.

3. Divi

Divi is het belangrijkste WordPress-thema van Elegant Themes. Het is een WordPress-thema waarin een eigen frontend page builder is geïntegreerd, die beschikbaar is als een standalone plugin genaamd Divi Builder als uw site al is gebouwd met een thema van derden.

Een hulpmiddel dat de Divi Builder echter niet biedt, is een themabouwer. Die functie is exclusief beschikbaar voor het Divi-thema. Het geeft u uitgebreide aanpassingsmogelijkheden voor de kop- en voetteksten van Divi en stelt u in staat uw eigen paginasjablonen te bouwen.

Wat zijn enkele van de beste functies van Divi?

 • Belangrijke thema-onderdelen aanpassen - Met dezelfde intuïtieve frontend editor die de Divi Builder zelf gebruikt, kunt u uw eigen headers, footers, postsjablonen, categoriepagina's, 404-pagina's, zoekpagina's en productsjablonen maken. U kunt zelfs sjablonen maken met dynamische inhoud.
 • Vooraf gemaakte Theme Builder Packs - Bouw sneller uw eigen sjablonen met de vooraf gemaakte sjablonen van Divi Theme Builder, die beschikbaar zijn in pakketten.
 • Intuïtieve paginabouwer - Het Divi-thema heeft een van de meest innovatieve paginabouwers die beschikbaar zijn voor WordPress. Deze frontend editor heeft genoeg inhoudsmodules en vooraf ontworpen paginalay-outs waarmee u in een mum van tijd verschillende goed ontworpen, unieke landingspagina's kunt bouwen. Het heeft ook splittesten die u kunt gebruiken om twee verschillende pagina- of moduleontwerpen te vergelijken, evenals modules voor WooCommerce.
 • Extra marketinginstrumenten - Het Divi-thema maakt deel uit van de ledenclub van Elegant Themes, die gebundeld wordt met elk product dat Elegant Themes aanbiedt voor WordPress, waaronder Bloom, een e-mail opt-in plugin, en Monarch, een plugin voor sociaal delen.

Divi prijzen

Het Divi-thema is gebundeld in de lidmaatschapsclub van Elegant Themes. U kunt lid worden van de club voor $89 per jaar of een levenslang lidmaatschap kopen voor $249. Alle aankopen worden ondersteund door een 30 dagen geld-terug garantie.

Probeer Divi

Lees onze Divi-recensie.

4. Brizy Pro

Brizy is een WordPress page builder plugin die veel nieuwer is dan de hierboven genoemde builders, maar het is nog steeds een krachtige optie. Hij wordt gemaakt en beheerd door hetzelfde ontwikkelingsteam achter ThemeFuse.

Net als Elementor heeft Brizy een gratis versie die je kunt vinden in de officiële plugin directory van WordPress, maar de functies voor het bouwen van thema's zijn alleen te vinden in Brizy Pro.

Opmerkelijk is dat Brizy's functionaliteit voor het bouwen van thema's momenteel beperkt is tot het ontwerpen van kop- en voetteksten. Hoewel dat een probleem kan zijn als u een blog maakt, zal het voldoende zijn voor eenvoudige websites.

Welke functies biedt Brizy?

 • Aangepaste sjablonen maken - Gebruik dezelfde editor die u gebruikt in Brizy's paginabouwer om aangepaste sjablonen en stijlen te maken voor kop- en voetteksten en lay-outs voor afzonderlijke berichten, categoriepagina's, 404-pagina's, zoekpagina's, archiefpagina's en meer. U kunt zelfs sjablonen maken voor auteurs-, product- en winkelpagina's (WooCommerce).
 • Weergavevoorwaarden - Kies welke sjablonen worden weergegeven en wanneer ze worden weergegeven met de ingebouwde weergavevoorwaarden van de Brizy themabouwer.
 • Drag-and-Drop Page Builder - De belangrijkste functie van Brizy is het bouwen van pagina's, en u kunt dit doen met de drag-and-drop editor, die de schoonste UI heeft van alle beschikbare page builder voor WordPress. Vooraf gemaakte sjablonen en pagina-indelingen zijn ook inbegrepen.

Brizy prijzen

Themabouwelementen zijn alleen beschikbaar in Brizy Pro, die u kunt aanschaffen voor slechts $49/jaar voor maximaal drie sitelicenties. Uw aankoop wordt ondersteund door een 30 dagen geld-terug garantie.

Probeer Brizy

5. Beaver Builder

Beaver Builder is een andere WordPress page builder plugin die beschikbaar is in gratis en premium versies. De plugin werkt met bijna elk WordPress thema, maar de tweede tier van de premium versie geeft u toegang tot de Beaver Builder Theme, die ontsluit talloze manieren voor u om ervoor te zorgen dat het ontwerp en de stijl van uw site uniform zijn met de pagina's die u bouwt.

Er is echter een extensie die u kunt kopen voor de premium versie van Beaver Builder waarmee u verschillende thema-elementen in thema's van derden kunt aanpassen. Het heet Beaver Themer.

Kenmerken

 • Thema-onderdelen aanpassen - Maak aangepaste kop- en voetteksten en sjablonen voor blogberichten, archiefpagina's, 404-pagina's, zoekpagina's en aangepaste posttypes. Dit werkt met het Beaver Builder-thema samen met talrijke WordPress-thema's van derden.
 • Weergavevoorwaarden & Dynamische inhoud - Kies de voorwaarden waaronder sjablonen worden weergegeven, en maak gebruik van dynamische inhoud in sjablonen.
 • Frontend Page Builder - De Beaver Builder zelf gebruikt een frontend editor in zijn pagina en De editor is gemakkelijk te navigeren voor niet-ontwikkelaars en wordt geleverd met tientallen modules en paginalay-outs.

Beaver Builder prijzen

Beaver Themer is een add-on van de premium versie van de Beaver Builder WordPress plugin, dus je moet op zijn minst een licentie kopen voor de Standard versie. Deze kost $99 voor je eerste jaar met een korting van 40% beschikbaar voor automatische verlengingen.

Beaver Themer kost een extra $147 voor uw eerste jaar, en het wordt ook verlengd met 40% korting. Alle producten komen in aanmerking voor terugbetaling binnen 30 dagen na aankoop.

Probeer Bever Bouwer

6. Zuurstof

Oxygen is een theme builder die uitsluitend als WordPress-thema beschikbaar is, ook al wordt het niet direct als thema geadverteerd. Het is geen uitbreiding van een page builder plugin (want het is helemaal geen plugin) en je kunt er ook geen thema-onderdelen van thema's van derden mee aanpassen.

Met het thema kunt u vooral het ontwerp van een bedrijfs- of blogsite aanpassen, maar er zijn ook talrijke WooCommerce-mogelijkheden aanwezig. De ontwikkelaar heeft zelfs tutorials over hoe u de bouwer met plugins van derden kunt gebruiken om lidmaatschapssites en online scholen te bouwen.

De tool gebruikt drag-and-drop editing en een intuïtieve UI, maar het is nog steeds de meest technische manier om te gaan in vergelijking met andere opties op deze lijst. Dit maakt het het meest geschikt voor ontwikkelaars of marketeers die de tijd en het geduld hebben om met de steile leercurve van de builder om te gaan.

De belangrijkste kenmerken van Oxygen

 • Site & WooCommerce Builder - De tool heeft een frontend editor voor het bouwen van pagina's die goed ontworpen is, maar het rechterpaneel bestaat uit de structuur van de pagina, die woorden bevat waarmee niet-ontwikkelaars waarschijnlijk niet vertrouwd zijn, zoals "div." Dit is een deel van wat deze tool veel technischer maakt dan zijn concurrenten. Toch kunt u aangepaste kop- en voetteksten bouwen, evenals aangepaste ontwerpen voor 404-pagina's, zoekpagina's, blogDynamische gegevens kunnen ook worden geïntegreerd in ontwerpen.
 • Bekende paginabouwelementen - Ondanks de technische benadering van site- en paginabouw, heeft Oxygen nog veel vertrouwde paginabouwelementen die u kunt gebruiken, zoals tekststijlen, animaties, kant-en-klare lay-outs en websitepakketten met kant-en-klare ontwerpen.
 • Aangepaste Gutenbergblokken - Een unieke functie die Oxygen biedt is de mogelijkheid om je eigen blokken te maken voor de Gutenberg editor. Dit is vooral handig voor gebruikers die niet comfortabel zijn met het gebruik van page builders op blog posts.

Prijzen voor zuurstof

Oxygen heeft een unieke prijsstructuur. Een levenslange licentie voor onbeperkte sites kost slechts $99. Dit niveau heeft echter geen WooCommerce of Gutenberg integratie. Daarvoor moet u het WooCommerce niveau aanschaffen voor $179 of het Agentschap niveau voor $199.

Een 60 dagen geld-terug garantie is beschikbaar op alle aankopen.

Probeer Zuurstof Bouwer

Theme builders vs page builders uitgelegd

Als u ooit page builders hebt gebruikt, weet u dat dit aparte editors voor WordPress zijn waarmee u prachtige pagina- en blogpostontwerpen kunt maken zonder dat u hoeft te weten hoe u moet coderen. De aanpassingen die u mag maken, zijn beperkt tot de inhoud of het "lichaam" van de berichten en pagina's die u aanpast.

Wat u niet mag aanpassen zijn de kop- en voetteksten van de pagina's die u maakt, noch kunt u de lay-out van uw blogberichten, 404-pagina, zoekpagina, archiefpagina's en soortgelijke paginasjablonen aanpassen.

Zeker, sommige thema's worden geleverd met een brede selectie van thema-opties om te configureren, maar als u echt deze delen van uw website wilt aanpassen zonder te weten hoe u moet coderen, hebt u een themabouwer nodig.

Vanaf daar is het vrij eenvoudig uit te leggen: met een page builder kun je individuele pagina's en berichten aanpassen, terwijl je met een theme builder verschillende onderdelen van je thema kunt aanpassen.

Zie ook: Verwijzingsspam oplossen in Google Analytics

Een laatste ding dat je moet begrijpen voordat we in onze lijst komen, is hoe elk type builder verpakt wordt in het WordPress ecosysteem. Het zal je niet verbazen dat sommige beschikbaar zijn als WordPress plugins, terwijl andere beschikbaar zijn als complete WordPress thema's.

Sommige page builders bevatten functionaliteit voor het bouwen van thema's (bijv. Elementor Pro). Daarmee kunt u thema's van derden aanpassen. Dan zijn er theme builders die gebouwd zijn als thema's - ze zouden dus uw bestaande thema vervangen.

Deze zijn een mooie optie omdat ze efficiënter zijn omdat ze geen extra plugin hoeven te gebruiken.

De beste WordPress themabouwer voor uw site kiezen

Welke themabouwer u kiest, hangt af van het stadium waarin u zich met uw site bevindt. Als u de site nog niet hebt gebouwd, overweeg dan Thrive Theme Builder, Divi of Oxygen. Deze bouwers werken met hun eigen thema's, dus u kunt ze alleen gebruiken voor nieuwe sites en herbouwingen.

Als uw site al gebouwd is met een ander thema, overweeg dan Elementor Pro, Beaver Builder of Brizy. Deze opties werken met thema's van derden, en ze hebben allemaal een laks terugbetalingsbeleid als uw thema er niet compatibel mee blijkt te zijn.

Het is ook vermeldenswaard dat Brizy nog geen volledige functionaliteit heeft voor het bouwen van thema's. Het kan omgaan met headers & footers, maar niet met archiefpagina's of blog posts. Dus, als u een website wilt bouwen met een blog, is Brizy niet geschikt. Het is echter geweldig voor eenvoudige 'brochure' stijl websites.

Wat als je op zoek bent naar de gemakkelijkste themabouwer om te gebruiken? Thrive Theme Builder is de beste optie.

Oxygen is aan de andere kant van de schaal - het is vrij complex, maar het voordeel daarvan is dat het extreem flexibel is. Daarom is het populair geworden bij ontwikkelaars.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.