Iconosquare Review 2023: Veel meer dan een Social Media Analytics Tool

 Iconosquare Review 2023: Veel meer dan een Social Media Analytics Tool

Patrick Harvey

Welkom bij onze Iconosquare review.

Ben je hard aan het werk om post na post op sociale media te publiceren en vraag je je af wanneer die engagementen gaan komen?

Wat je nodig hebt zijn diepgaande gegevens over de prestaties van je profiel en de laatste berichten.

Iconosquare is de beste social media analytics tool die we hebben getest, maar het biedt veel meer dan alleen analytics.

In deze Iconosquare review tonen we je alle manieren waarop je het kunt gebruiken om je sociale media accounts te laten groeien en je sociale strategie uit te voeren.

Wat is Iconosquare?

Iconosquare is in de eerste plaats een social media analytics app, maar het is zoveel meer dan dat; het kan fungeren als uw social media management tool.

Het bevat tools voor social media publishing en monitoring, waarbij het laatste een combinatie is van social listening en engagement.

Je kunt Iconosquare gebruiken als web- of mobiele app, en ze bieden ook verschillende gratis tools voor Instagram.

Hier is een overzicht van de beste functies die Iconosquare te bieden heeft:

 • Analytics voor Instagram(inclusief stories), Facebook, TikTok en LinkedIn
 • Publiceren voor Instagram, Facebook en Twitter
 • Monitoring (luisteren en engagement) voor Instagram, Facebook en Twitter (geen inboxfuncties voor Twitter)
 • Ondersteunt 10+ profielen
 • Ondersteunt een onbeperkt aantal teamleden met inbegrip van goedkeurings- en samenwerkingstools
 • Labels en albums voor het categoriseren van berichten voor een diepere analyse van campagnes
 • Benchmarks voor de industrie
 • Analytics voor tags en vermeldingen op Instagram
 • Geautomatiseerde rapporten
 • Gegevens over concurrenten, hashtags, community- en profielactiviteit
 • Bibliotheek voor media, opgeslagen bijschriften en hashtaglijsten
 • Aangepaste feeds
 • Exporteren tool Instagram en Facebook reacties
 • Gratis gereedschap
  • Omnilink - Instagram bio link tool
  • Twinsta - Zet tweets om in Instagram posts
  • Willekeurige commentaarkiezer - Selecteert winnaars voor Instagram wedstrijden
  • Kalender voor sociale media - Bevat meer dan 250 hashtag feestdagen voor het huidige jaar
  • Audits voor Instagram en Facebook

In deze Iconosquare review bekijken we hoe elke functie presteert binnen de Iconosquare app zelf.

Probeer Iconosquare gratis uit

Welke functies biedt Iconosquare?

We gaan over elk onderdeel van Iconosquare's platform:

 • Dashboard
 • Analytics
 • Uitgeverij
 • Toezicht op

We beginnen bovenaan met de Iconosquare gebruikersinterface.

Dashboard

Iconosquare heeft een intuïtieve gebruikersinterface in een eenvoudige lay-out. Aan de linkerkant bevindt zich een menu met links naar elk onderdeel van de interface, terwijl de bovenste balk snel te gebruiken knoppen bevat voor het toevoegen van en schakelen tussen extra profielen.

Het grootste deel van de interface wordt bewaard voor de sectie die je open hebt staan.

Het eigenlijke "Dashboard"-gedeelte van de interface is volledig aanpasbaar. U kunt meerdere dashboards maken om elk soort gegevens op elke gewenste manier weer te geven.

Het is vergelijkbaar met aangepaste dashboards in Google Analytics als u die ooit hebt gebruikt en stelt u in staat om de gegevens die u ziet te prioriteren op basis van statistieken die u het meest waardevol vindt.

U kunt zelfs dashboards filteren op aangepaste datumbereiken.

Het mooiste is dat u gegevens van meerdere sociale mediaplatforms in één dashboard kunt opnemen.

Analytics

De analytische sectie is onderverdeeld in meerdere minisecties voor verschillende gegevenssets. Het begint met een sectie Overzicht, maar de feitelijke gegevens en minisecties die u ziet verschillen afhankelijk van het profiel dat u hebt geopend.

Het onderdeel Overzicht is vergelijkbaar met hoe andere social media management apps omgaan met het analyse-aspect van hun apps. Het is ontworpen om u een momentopname te geven van hoe uw berichten en profielen/pagina's presteren binnen een bepaald tijdsbestek.

Iconosquare gaat veel verder dan dit met zijn minisecties. Voor Facebook kunt u een diepe duik nemen in uw gegevens voor betrokkenheid, publieksgroei, uw publicatiegewoonten (totaal geposte links, geposte afbeeldingen, geposte video's, enz.), bereik, impressies, videoanalyse en paginaprestaties.

De paginaprestaties verschillen van het onderdeel Overzicht in die zin dat ze gegevens verschaffen over de prestaties van verschillende onderdelen van uw pagina binnen een bepaald tijdsbestek. Deze statistieken omvatten call-to-action activiteit, bekeken pagina's, pagina likes vs. unlikes, en weergaveverdeling voor paginatabs (Home, Foto's, Video's, Over, Recensies, enz.).

In het algemeen kunnen de gegevens in Iconosquare u helpen te bepalen waar uw marketingcampagnes het moeilijkst te promoten zijn op sociale media.

U kunt zelfs statistieken en commentaren voor afzonderlijke berichten bekijken in het gedeelte Inhoud, dat volledig gescheiden is van het gedeelte Analytics.

Uitgeverij

Iconosquare mag dan gespecialiseerd zijn in analytics, maar hun publicatietool is bijzonder goed ontworpen en bevat alle functies die u nodig hebt om uw schema voor sociale media-inhoud te beheren.

In de UI voor het toevoegen van berichten kunt u een bijschrift, link, datum en tijd, status (ontwerp of wachten op goedkeuring) en interne notities toevoegen. Er is zelfs een link voor het delen van berichten voor samenwerking.

Secties voor het toevoegen van media zullen ook beschikbaar zijn afhankelijk van het type post dat u kiest om te maken, zoals Iconosquare u vooraf laat kiezen.

Het scherm dat u gebruikt om een bericht te maken, heeft ook een optie genaamd Crosspost. Met deze functie kunt u concepten voor andere profielen genereren. U kunt bijschriften bewerken in het volgende gedeelte. Instagram verschijnt niet als u ervoor koos om oorspronkelijk een tekstbericht te maken.

Wanneer je berichten hebt gepland, kun je de kalender van de planner gebruiken om te zien welke berichten je voor de dag, week of maand hebt gepland.

Voor een snellere planning schakel je over naar het tabblad Tijdslots, waar je specifieke dagen en tijden van de week kunt aanwijzen waarop je berichten automatisch wilt plannen.

Je vindt berichten die je moet goedkeuren in het gedeelte Samenwerking van de publicatietool.

Als laatste zijn er de bibliotheekfuncties van Iconosquare, die zijn onderverdeeld in twee aparte secties. De mediabibliotheek behandelt afbeeldingen en video's.

In de sectie Opgeslagen bijschriften en lijsten kunt u verzamelingen maken van bijschriften en hashtags die u vaak gebruikt.

Toezicht op

De monitoringfuncties van Iconosquare maken het gemakkelijk om te reageren op opmerkingen en mentions op Facebook en Instagram. Twitter-reacties en mentions zijn echter niet opgenomen in deze functie.

U kunt het luistergedeelte ook gebruiken om te zien waar u in uw branche staat qua prestaties op het gebied van sociale media.

Het is een geweldige manier om u te helpen uw sociale-mediamarketingstrategie af te stemmen op wat voor anderen in uw branche werkt op Facebook en Instagram. Twitter is ook niet opgenomen in deze functie.

U kunt ook onaangeboorde marketingstrategieën ontdekken, zoals betaald bereik op Facebook.

Ten slotte kunt u voor elk platform meerdere aangepaste feeds instellen met berichten van specifieke accounts die u kiest.

Zie ook: 19 Beste Monospaced lettertypes voor 2023

Iconosquare prijzen

Iconosquare heeft drie plannen die vooral verschillen in het aantal profielen en teamleden dat u kunt gebruiken.

Het basisplan Pro kost $59/maand of $588 ($49/maand). Dit plan ondersteunt drie profielen en twee teamleden. Extra profielen en gebruikers kosten elk $19/maand.

Dit beperkt ook uw concurrenten en hashtags per profiel tot één elk. Een paar functies zijn ook weggesneden, waaronder goedkeuringen van berichten en samenwerkingstools, analyses voor gepromote berichten, PDF-rapporten, aangepaste dashboards, tags en vermeldingen voor Instagram, en meer.

Het Geavanceerde plan kost $99/maand of $948/jaar ($79/maand). Dit plan ondersteunt vijf profielen en een onbeperkt aantal teamleden. Extra profielen kosten $12/maand per stuk.

Dit plan verhoogt uw concurrenten en hashtags per profiel tot vijf elk en omvat alle functies die het vorige plan weglaat. Het omvat alleen geen bedrijfsrapporten en Iconosquare's succesprogramma voor klanten.

Het hoogwaardige Enterprise-plan kost 179 dollar per maand of 1.668 dollar per jaar (139 dollar per maand). Het ondersteunt 10 profielen en een onbeperkt aantal teamleden. Extra profielen kosten elk 10 dollar per maand.

U hebt ook toegang tot 10 concurrenten en 10 hashtags per profiel, samen met de bedrijfsrapporten en het klantensuccesprogramma die in het vorige plan niet beschikbaar waren.

Extra hashtags kosten $6,75/maand en extra concurrenten kosten $3,75/maand elk, ongeacht welk plan je hebt.

Elk Iconosquare-plan wordt geleverd met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer Iconosquare gratis uit

Iconosquare review: voor- en nadelen

Iconosquare's focus is social media analytics, dus het zal geen verrassing zijn als ik zeg dat de analytics tool zijn beste feature is.

Door een specifiek datumbereik te selecteren en feiten en details te verzamelen over berichten die u binnen dat bereik hebt gepubliceerd, kunt u deze statistieken gebruiken om precies vast te stellen wat voor u heeft gewerkt en welke strategieën tot minder engagement en groei hebben geleid.

Wanneer u een bericht hebt dat het heel goed of heel slecht doet, hoeft u alleen maar dit gedeelte te openen en de statistieken ervan te vergelijken met uw andere berichten om precies te zien wat er anders is.

Het publiceren is ook ongelooflijk intuïtief en maakt het gemakkelijk om berichten te plannen op meerdere platforms met behulp van een concept van één platform.

Bovendien is de functie Industry Benchmark, die uniek is voor Iconosquare, een van de beste manieren om te zien waar uw profielen staan ten opzichte van andere profielen in uw branche. Het geeft niet alleen een overzicht van rankings of likes, maar ook van het soort content dat u publiceert, hoe vaak u publiceert, hoeveel mensen uw verhalen aanvullen en meer.

En het aanbod van Iconosquare omvat ook TikTok analytics, een zeldzame functie onder de social media tools.

Zie ook: Tailwind Review 2023: Voors, tegens, prijzen, en meer

Iconosquare, zoals alle software is niet perfect. Een paar nadelen die ik ondervond tijdens het testen van de app:

De aangepaste dashboards die u kunt maken niet meegerekend, is de hele interface gescheiden in verschillende profielen. Dit is een kleine grief, maar het zou fijn zijn om al uw sociale media-commentaren en aangepaste feeds op één scherm te kunnen beheren.

Dit was vooral duidelijk in het onderdeel Planning van de publicatietool. Wanneer u uw agenda bekijkt, kunt u niet elke post bekijken die u op alle platforms hebt gepland. U moet de agenda van elk profiel afzonderlijk openen.

Iconosquare is vooral geoptimaliseerd voor Facebook en Instagram. Ze bieden minder functies voor Twitter en hebben alleen analytics voor LinkedIn, geen publicatie. Voor Twitter-gebruikers gaan deze nadelen zover dat ze geen goede manier hebben om antwoorden en vermeldingen van het platform te beheren.

Dat gezegd hebbende, als je vooral gericht bent op Instagram en Facebook, zal dit voor jou geen probleem zijn.

Tot slot heeft de luistertool van Iconosquare geen keyword monitoring. Je kunt alleen trends monitoren op basis van hashtags en kunt alleen hashtags invoeren in de geavanceerde media search tool.

Probeer Iconosquare gratis uit

Iconosquare review: laatste gedachten

In onze Iconosquare review worden de belangrijkste functies besproken, evenals de prijzen van Iconosquare.

Iconosquare blinkt uit in analytics en is de beste social media analytics tool die we tot nu toe hebben getest. Er zijn zoveel gegevens om uit te pakken, een bewijs dat Iconosquare veel verder gaat in het helpen begrijpen van uw prestaties op de top drie social media platforms van het web dan vergelijkbare tools die er zijn.

Iconosquare heeft ook een geweldige publicatietool met een eenvoudige interface en kan concepten maken voor andere platforms. Je kunt zelfs Facebook- en Instagram-commentaren beheren en merk- en hashtagvermeldingen bijhouden.

Als u de publicatietool van de app te eenvoudig vindt voor uw behoeften, overweeg dan om Iconosquare te houden, maar voeg SocialBee toe aan uw gereedschapskist. Het is vrij goedkoop en stelt u in staat om automatische inhoudswachtrijen aan te maken en inhoud te importeren om te delen vanuit meerdere bronnen. Het ondersteunt ook meer platforms.

Als de luister- en inboxtools van Iconosquare niets voor u zijn en u de extra analytics kunt missen, probeer dan Agorapulse. Dat heeft veel robuustere tools voor publicatie, inbox en monitoring.

Elk Iconosquare-plan heeft een gratis proefperiode van 14 dagen als u wilt zien of deze tool geschikt is voor u en uw team.

Probeer Iconosquare gratis uit

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.