Leadpages Review 2023: Meer dan alleen een landingspagina bouwer

 Leadpages Review 2023: Meer dan alleen een landingspagina bouwer

Patrick Harvey

U bent op zoek naar een eenvoudige, codevrije manier om landingspagina's met een hoge conversie te maken, toch?

In het verleden vereiste het maken van een landingspagina eindeloos heen en weer gepraat met ontwerpers en ontwikkelaars.

Nu is het iets dat je kunt doen vanuit de rust van je eigen computer (geen vergaderingen nodig!).

Maar om die droom te verwezenlijken, heb je een landingspagina maker nodig.

Leadpages is zo'n tool. En in mijn Leadpages review zal ik nagaan of het al dan niet de juiste tool voor u is en u een echte kijk geven op de werking van Leadpages.

Over het algemeen ben ik onder de indruk van het gebruiksgemak en de functionaliteit die Leadpages biedt. Maar laten we niet te ver vooruit lopen!

Wat doet Leadpages? Een snelle blik op de lijst met functies

Ik zal later zeker dieper ingaan op deze functies. Maar omdat Leadpages een paar afzonderlijke, maar met elkaar verbonden functies bevat, leek het me handig om een snelle duik in de functies te nemen voordat ik daadwerkelijk aan de slag ga en je wegwijs maak in de interface van Leadpages.

Uiteraard is de kern van Leadpages zijn landing page creator. Deze creator biedt:

 • Slepen en neerzetten - In 2016 heeft Leadpages zijn editor volledig herontworpen om drag and drop aan te bieden en de nieuwe ervaring is intuïtief en storingsvrij.
 • 130+ gratis sjablonen + een enorme marktplaats van betaalde sjablonen - Deze helpen u om snel nieuwe landingspagina's te maken, omdat u alleen maar de tekst hoeft te bewerken en op Publiceren .
 • Tal van marketingintegraties - Maak eenvoudig verbinding met uw favoriete e-mailmarketingdienst, webinarsoftware, CRM, betalingsgateway en meer.
 • Gehoste landingspagina's - Leadpages host al uw landingspagina's voor u, hoewel u nog steeds uw eigen domeinnaam kunt gebruiken.
 • Tal van website-integraties - Leadpages maakt het ook gemakkelijk om zich aan te sluiten op uw website. Er is bijvoorbeeld een speciale Leadpages WordPress-plugin, evenals tonnen andere website-integraties voor Squarespace, Joomla en meer.
 • Gemakkelijk A/B-testen - U kunt snel een nieuwe splittest opzetten om te zien welke versies van uw landingspagina's het beste presteren.
 • Gedetailleerde analyses - Leadpages biedt niet alleen in-dashboard analytics, maar maakt het ook gemakkelijk om aan de slag te gaan met Facebook Pixel, Google Analytics en meer.

Dus dat is het landing page builder gedeelte van Leadpages...maar het bevat ook een paar andere "lead" merkfuncties. Deze zijn:

 • Loodbakken - Op maat gemaakte pop-upformulieren die u automatisch of op basis van de acties van een gebruiker kunt weergeven. U kunt zelfs een knop die u in de landing page creator maakt, koppelen aan een Leadbox om gemakkelijk een conversieverhogende opt-in in twee stappen te creëren.
 • Leadlinks - Hiermee kunt u bestaande abonnees aanmelden voor een aanbieding in één klik U kunt hen bijvoorbeeld inschrijven voor een webinar of een sublijst door hen gewoon een link te sturen.
 • Leaddigits - Dit is een beetje meer niche - maar het stelt je leads in staat zich via hun mobiele telefoon en geautomatiseerde tekstberichten aan te melden voor je e-maillijst of webinar.

Hoewel de landing page creator nog steeds de kernwaarde is, kunnen deze kleinere toevoegingen u helpen om een aantal nette dingen te doen en ook goed integreren in de landing page builder.

Let op: Leadpages heeft een volledige website builder functie toegevoegd, zodat u ook volledige conversiegerichte websites kunt maken. We zullen deze functie later in de review behandelen.

Probeer Leadpages gratis uit

Een landingspagina maken met Leadpages

Nu je weet wat je op theoretisch niveau kunt verwachten, laten we deze Leadpages review een beetje meer...praktisch maken.

Dat wil zeggen, ik neem u mee door de interface, geef u mijn gedachten, en vertel u hoe u de functies van Leadpages kunt toepassen op uw eigen zakelijke behoeften.

Om een nieuwe landingspagina te starten, hoeft u alleen maar op een knop in de Leadpages interface te klikken:

Vervolgens vraagt Leadpages je om te kiezen uit de 130+ gratis sjablonen.

Ze geven je ook een optie om over te schakelen naar de oude Standaard editor (in tegenstelling tot de nieuwe Slepen en neerzetten Hoewel het leuk is om de flexibiliteit te hebben, is de oudere ervaring inferieur aan de herontworpen editor, dus ik raad u aan altijd de standaard Slepen en neerzetten sjablonen.

Je kunt natuurlijk ook altijd beginnen met een 100% leeg canvas. Maar omdat ik denk dat een van de belangrijkste waarden van Leadpages is de sjabloonbibliotheek, ga ik demonstreren hoe ik een van de gratis sjablonen aanpas voor deze bespreking:

Leuk feitje - dit sjabloon lijkt erg op het sjabloon dat gebruikt wordt op de inschrijfpagina voor de nieuwsbrief van Blogging Wizard. Een pagina die, toevallig, gebouwd is met Leadpages!

Zodra u een sjabloon kiest, vraagt Leadpages u om de pagina een interne naam te geven, waarna u meteen in de sleep-en neerzet-editor terechtkomt.

Een diepere kijk op de Leadpages bouwer met slepen en neerzetten

Als u ooit een WordPress page builder hebt gebruikt, zou u zich thuis moeten voelen in de Leadpages editor.

Aan de rechterkant van het scherm ziet u een live voorbeeld van hoe uw pagina eruit zal zien. En in de linker zijbalk heeft u toegang tot:

 • Widgets - Dit zijn de bouwstenen van uw pagina. Als u bijvoorbeeld een nieuw opt-in formulier of een knop wilt invoegen, gebruikt u een widget.
 • Pagina-indeling - Met dit tabblad kunt u de basislay-out van uw pagina maken met rijen en kolommen.
 • Pagina Stijlen - In dit tabblad kunt u lettertypen, achtergrondafbeeldingen en meer kiezen.
 • Pagina volgen - Hiermee kunt u basis SEO-instellingen (zoals meta title) en tracking- en analyticscode (zoals Facebook Pixel en Google Analytics) instellen.

Voor elke widget die u gebruikt, hebt u ook toegang tot unieke instellingen voor die widget.

Hoe gemakkelijk is de Leadpages editor te gebruiken?

Hoewel het niet 100% free-form is zoals de Instapage builder, is het behoorlijk flexibel. Om bijvoorbeeld een element te verplaatsen, sleep je het gewoon naar een nieuwe plek:

En u kunt ook slepen en neerzetten om de kolombreedte aan te passen:

Al met al is alles vrij intuïtief en, het belangrijkste, codevrij. Dat wil zeggen, je zou in staat moeten zijn om goed uitziende en effectieve landingspagina's te bouwen, zelfs als je nog nooit in je hele leven naar een regel code hebt gekeken.

Een oproep tot actie (CTA) maken met Leadpages

Als u landingspagina's bouwt, bent u waarschijnlijk van plan om ten minste één oproep tot actie (CTA) op de landingspagina te plaatsen, toch?

Slim gebruik van een CTA-knop is een essentieel onderdeel van landing page optimization.

Omdat het zo belangrijk is, wil ik u wat dieper ingaan op Leadpages' Knop widget.

Wanneer u op een knop widget klikt, verschijnt een nieuwe set opties:

De twee middelste opties zijn vrij eenvoudig. Hiermee kunt u de:

 • Lettertype en lettergrootte
 • Knop- en tekstkleuren

Maar de buitenste opties ontsluiten enkele interessante mogelijkheden.

Ten eerste, door op de knop links te klikken, ontgrendel je de mogelijkheid om snel te schakelen tussen verschillende ontwerpstijlen:

Zie ook: 60 Laatste Video Marketing Statistieken voor 2023: de volledige lijst

Hoewel dit geen groot probleem is, maakt het het gemakkelijker om stijlvolle knoppen te maken zonder dat u veel verstand hoeft te hebben van design. Bij sommige andere landingspagina's zou u bijvoorbeeld handmatig de straal en schaduwen moeten instellen om deze effecten te bereiken, maar bij Leadpages kunt u dit gewoon doen door een vooraf ingestelde optie te selecteren.

Dit is een functie waar ik dol op ben in Thrive Architect, dus het is geweldig om te zien dat het ook in Leadpages verschijnt.

Ten tweede kunt u met de hyperlinkknop niet alleen een URL kiezen om de knop naartoe te sturen - u kunt er ook gemakkelijk mee linken naar een andere Leadpage of een Leadbox die u hebt aangemaakt:

Dit is super handig omdat je er gemakkelijk opt-ins in twee stappen mee kunt maken, die een effectieve manier zijn om je conversiepercentage te verhogen.

Met een opt-in in twee stappen klikken uw bezoekers op de knop om een nieuwe pop-up te openen met de aanmeldingsgegevens in plaats van dat u die details vanaf het begin op de pagina weergeeft ( u kunt dit in actie zien door op de CTA te klikken op de eerder genoemde VIP Blogging Hulpmiddelen pagina ).

Leadpages maakt de techniek gemakkelijk. En het is ook flexibel omdat u elk van uw pop-ups op maat kunt ontwerpen met dezelfde drag and drop editor ( meer hierover later in het overzicht ).

Probeer Leadpages gratis uit

Een blik op hoe flexibel de formulierenwidget is

Een ander ding dat je waarschijnlijk wilt doen op je landingspagina's is een soort formulier weergeven, toch?

Met de Leadpages Formulier widget, krijgt u gedetailleerde controle over alle formulieren op uw landingspagina's.

Wanneer u op een Formulier widget, opent het een nieuw zijbalkgebied waar je elk aspect van je formulier kunt aanpassen:

In deze zijbalkinterface kunt u:

 • Integreren met e-mailmarketing of webinar diensten
 • Nieuwe formuliervelden toevoegen
 • Kies wat er moet gebeuren nadat een gebruiker op verzenden heeft geklikt

Die laatste optie is vooral cool omdat je de mogelijkheid hebt om ofwel:

 • Houd de gebruiker op de pagina
 • Stuur ze naar een andere pagina (zoals een bedankpagina)
 • E-mail hen een bestand, wat het gemakkelijk maakt om lead magnets te maken

Werken met betalingen en de kassa-widget

De laatste individuele widget die ik wil bekijken is de Kassa widget. Dit is een vrij recente toevoeging waarmee u betalingen via Stripe kunt accepteren... en digitale producten te leveren:

In principe kun je met deze widget je Leadpages en Leadboxen gebruiken om dingen te verkopen zoals:

Zie ook: Hoe krijg je meer views op TikTok: 13 bewezen strategieën
 • eBooks of andere digitale producten
 • Tickets voor een evenement (zoals een besloten webinar)

En Leadpages heeft zelfs plannen om upsells en downsells te integreren, hoewel die functies nog op de roadmap staan.

Responsive previews, maar geen responsive drag and drop editor

U weet waarschijnlijk hoe belangrijk mobiel verkeer is, en daarom moet u ervoor zorgen dat uw landingspagina's er op mobiele apparaten net zo goed uitzien als op desktops.

Om u daarbij te helpen, geeft Leadpages u een gemakkelijk toegankelijke responsieve preview rechtsboven in de editor:

Dit brengt me echter tot één klein punt van kritiek. Dit is slechts een voorbeeld Je kunt je pagina niet echt ontwerpen volgens de responsieve instellingen, iets wat je met Instapage wel kunt doen.

Hoewel Leadpages vrij goed is in het responsief maken van uw ontwerpen, zou wat extra controle hier fijn zijn.

Uw landingspagina publiceren, op zichzelf staand of op WordPress

Zodra u klaar bent met het ontwerpen van uw landingspagina, hoeft u alleen nog maar te klikken op de knop Publiceren knop om het live te zetten op een Leadpages subdomein:

Maar het op een subdomein laten staan is niet de meest professionele uitstraling, dus zult u het waarschijnlijk in uw site willen integreren zodat u uw eigen domeinnaam kunt gebruiken.

Leadpages geeft u een heleboel verschillende opties om dat te doen, waaronder een dynamische HTML-optie die voor de meeste sites zou moeten werken.

Maar dit is wat ik echt leuk vind:

Er is een speciale WordPress plugin.

Met deze plugin hoef je alleen maar in te loggen op je Leadpages account vanuit je WordPress dashboard en dan kun je snel Leadpages inhoud importeren als dat nodig is:

Wat vooral leuk is, zijn de extra functies waarmee je..:

 • Gebruik uw Leadpage als welkomstpoort ( de eerste pagina die een bezoeker te zien krijgt )
 • Cache uw Leadpages voor betere prestaties en laadtijden van de pagina's ( dit werkt echter niet als je split tests uitvoert. )

Over splittesten gesproken...

A/B-tests maken om uw pagina's te optimaliseren

Leadpages maakt het gemakkelijk om nieuwe splittesten uit te voeren, rechtstreeks vanuit uw dashboard:

Zodra u op die knop klikt, kunt u uw controlepagina kiezen en zo nodig verschillende testvarianten toevoegen.

Je kunt een variatie maken door de controlepagina te kopiëren en een paar aanpassingen te maken, of een geheel andere pagina te kiezen:

En u kunt ook verkeersverdelingen kiezen om te bepalen hoeveel verkeer er naar elke variant gaat, wat een leuke bonusfunctie is.

Analyses bekijken om te zien hoe uw pagina's het doen

Hoewel u Leadpages altijd kunt integreren met analysetools van derden, bevat Leadpages ten slotte ook een analysetabblad dat u een snelle blik geeft op het verkeer en de conversie voor al uw landingspagina's:

Hoewel u waarschijnlijk nog steeds een meer gedetailleerde analysedienst wilt gebruiken, zijn deze nuttig om een snelle blik te werpen op de gezondheid van uw landingspagina's.

Bouw uw hele website met Leadpages

Toen ik deze Leadpages review voor het eerst schreef, kon je alleen de drag-and-drop Leadpages builder gebruiken om landingspagina's te ontwerpen. Dat is de functionaliteit die je hierboven zag.

Begin 2019 lanceerde Leadpages echter een nieuw product waarmee u dezelfde stijl van bouwen kunt toepassen op het ontwerpen van uw hele website Ja, net als Squarespace en Wix kunt u met Leadpages complete stand-alone sites ontwerpen.

Ik zal hier niet zo diep op ingaan, omdat de eigenlijke bouwervaring vergelijkbaar is met wat je hierboven zag met landingspagina's. Alleen krijg je nu nieuwe opties om sitebrede instellingen te regelen, zoals je navigatiemenu's:

Net als bij landingspagina's kunt u beginnen met het kiezen uit een aantal kant-en-klare websitesjablonen. Daarna hoeft u ze alleen nog maar aan te passen aan uw behoeften:

En het mooiste is dat u nog steeds alle andere conversiebevorderende Leadpages-functies kunt invoegen. Nu we het toch hebben over...

Hoe een Leadbox maken met Leadpages

Zoals ik al een paar keer heb gezegd, zijn Leadboxes popups die je automatisch kunt laten verschijnen of op basis van een specifieke actie (zoals een bezoeker die op een knop klikt).

Om een Leadbox te maken, kunt u dezelfde vertrouwde sleep-en neerzet-editor van hierboven gebruiken, hoewel de widgets en opties een paar verschillen hebben:

Wanneer u de Leadbox publiceert, kunt u kiezen hoe deze wordt geactiveerd.

Je kunt het activeren door een:

 • Link in gewone tekst
 • Knopverbinding
 • Afbeelding link
 • Getimede popup
 • Pop-up intentie verlaten

Het mooie is dat je via deze opties gemakkelijk een Leadbox kunt integreren in inhoud die geen Leadpages landingspagina is.

U kunt bijvoorbeeld de gewone tekstlink gebruiken om een opt-in in twee stappen op te nemen in een gewone WordPress-post of -pagina, wat u heel wat flexibiliteit biedt.

Hoe waarschuwingsbalken maken met Leadpages

Naast het uitrollen van de volledige website builder begin 2019, heeft Leadpages ook een andere nieuwe tool uitgebracht om u te helpen uw conversie te verhogen:

Alarmbalken . Of, u kunt ze ook kennen als meldingsbalken .

U kunt nu opvallende, responsieve balken maken die u kunt gebruiken om:

 • Aanbiedingen promoten
 • Drive inschrijvingen (e. g. naar een webinar )
 • Laat uw e-maillijst groeien

Om te beginnen kun je kiezen uit een van de voorgemaakte lay-outs en de tekst aanpassen:

Vervolgens kunt u uw waarschuwingsbalk publiceren op zowel landingspagina's/sites die u met Leadpages hebt gebouwd, als op zelfstandige sites die met een ander programma zijn gebouwd ( zoals WordPress ).

U kunt uw waarschuwingsbalk koppelen aan alle normale Leadpages-integraties. En u krijgt ook toegang tot dezelfde geweldige analyses om het succes van uw balk te volgen.

Het enige wat ik graag toegevoegd zou zien is de mogelijkheid om je waarschuwingsbalken te A/B-testen, want die optie lijkt er nu niet te zijn. Deze functie is echter nieuw, dus hopelijk komt A/B-testen in de toekomst!

Tot slot wil ik het praktijkgedeelte van mijn Leadpages review afronden met een blik op twee kleinere functies:

 • Leadlinks
 • Leaddigits

Deze zul je waarschijnlijk niet zo vaak gebruiken, maar je kunt er leuke dingen mee doen.

Met Leadlinks kun je een link maken die abonnees met één klik automatisch aanmeldt voor een sublijst of webinar.

Dit is handig om bijvoorbeeld een e-mail te sturen naar uw abonnees over een komend webinar. In plaats van abonnees te vragen hun gegevens opnieuw in te voeren, kunt u ze gewoon aanmelden zodra ze op de link klikken.

Minder wrijving betekent hogere conversies!

Met Leaddigits kunt u iets soortgelijks doen, maar dan met tekstberichten. U kunt uw klanten een opt-in per mobiele telefoon laten doen en ze vervolgens automatisch toevoegen aan een specifieke e-maillijst of webinar:

Dit is waarschijnlijk de meest niche-functie - maar als het past bij uw publiek, is de functionaliteit zelf behoorlijk cool.

Hoeveel kost Leadpages?

Leadpages begint bij $27 per maand, jaarlijks gefactureerd. Maar...

Het goedkoopste plan omvat niet:

 • A/B testen
 • Loodbakken
 • De betalingswidget
 • Leaddigits of Leadlinks

Als u die functies, of een aantal andere meer geavanceerde functies wilt, zult u kijken naar een van de duurdere plannen die beginnen met 59 dollar per maand (jaarlijks gefactureerd).

Opmerking: hun prijzen & functies veranderen van tijd tot tijd, dus het is de moeite waard hun prijzenpagina te controleren voor de laatste stand van zaken.

Leadpages voor- en nadelen

Pro's

 • Beginner-vriendelijke sleep-en neerzet-editor
 • 200+ gratis sjablonen, plus nog meer betaalde sjablonen
 • Gemakkelijk A/B-tests maken
 • Ingebouwde analyses
 • Gemakkelijke opt-ins in twee stappen
 • Goede selectie van widgets
 • AI-headline generator ingebouwd
 • Lead magnet functionaliteit voor levering van activa
 • Tal van integraties voor e-mailmarketingdiensten, webinar-diensten en meer.
 • Nuttige toegevoegde functionaliteit in Leadboxen, Leadlinks en Leaddigits
 • NIEUW: Bouw hele conversie-geoptimaliseerde websites in een paar klikken (geen behoefte aan een website builder zoals Wix)
 • NIEUW: Met waarschuwingsbalken kunt u formulieren en CTA's in "meldingsstijl" op uw site zetten.

Con's

 • Hoewel er een responsieve preview is, kunt u niet echt de responsieve versie van uw pagina ontwerpen.
 • De prijs plaatst Leadpages buiten het bereik van de meeste gelegenheidsgebruikers.
 • Niet alle functies zijn inbegrepen in het goedkoopste niveau, wat de kosten nog hoger maakt als u dingen wilt doen zoals A/B-testpagina's.

Leadpages review: laatste gedachten

Laten we nu deze Leadpages review afronden.

Functioneel gezien vind ik Leadpages geweldig. Het is zeker een krachtigere ervaring dan een WordPress page builder.

De enige verwarrende factor is de prijs, die vrij fors is in vergelijking met een WordPress page builder oplossing. Het is echter een volledig gehoste oplossing met ingebouwde website builder + landing page builder.

Als u een supergemakkelijke manier wilt om prachtige landingspagina's te maken voor meerdere sites, en geavanceerde functies wilt zoals Leadboxen, tonnen integraties en A/B-tests, dan zal Leadpages u niet teleurstellen.

U moet er alleen voor zorgen dat die functies voor u een goede ROI opleveren, hetzij in termen van hogere inkomsten, hetzij in termen van tijdsbesparing.

Je hoeft echter niet te raden - Leadpages biedt een gratis proefperiode van 14 dagen zodat u zich kunt aanmelden en zien of de extra functies de extra kosten waard zijn.

Probeer Leadpages gratis uit

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.