E-mailmarketing 101: De complete beginnersgids

 E-mailmarketing 101: De complete beginnersgids

Patrick Harvey

E-mailmarketing is een van de beste manieren om uw bedrijf te laten groeien.

U kunt verkopen terwijl u slaapt en een potentiële ROI zien in de buurt van 4.200%.

Klinkt goed, toch?

Maar hoe begin je met e-mailmarketing?

In deze beginnersgids - e-mailmarketing 101 - laat ik u zien hoe u uw e-mailmarketingsysteem opzet en uw eerste e-mailmarketingcampagne uitvoert.

Laten we beginnen:

Hoofdstuk 1 - Uw e-mailmarketingsysteem opzetten

Met bloggen, content marketing, social media marketing en e-mail marketing, hoe weet je waar je je op moet richten?

Als u een gemakkelijke manier wilt om uw bedrijf te laten groeien, dan is e-mailmarketing uw ticket.

Met een e-maillijst kunt u het gesprek over uw bedrijf naar een persoonlijker niveau leiden - de inbox van de bezoeker.

En slimme marketeers weten dat wanneer mensen zich inschrijven op hun lijst, dit de beste methode is om hen van geïnteresseerde naar zeker in het conversiegesprek.

Maar er is meer waarom u zich moet richten op e-mailmarketing dan alleen omdat het relatief eenvoudig is en zeer geoptimaliseerd voor conversies.

Mensen vinden het leuk om e-mails te krijgen

Hoewel veel mensen zich ergeren aan een volle inbox met marketingberichten, beschouwt de meerderheid van de mensen - tot 95% - e-mails van merken als nuttig volgens een onderzoek van Salesforce.

Over het algemeen schrijven mensen zich in op een lijst omdat ze op de hoogte willen blijven van uw bedrijf. Of u nu een seizoenskorting voor uw producten hebt of een weggeefactie organiseert, abonnees willen op de hoogte blijven.

Andere mensen schrijven zich in op een lijst om tips of hacks van een bedrijf te leren. Zo stuurt internetondernemer en eigenaar van het Traffic Generation Café, Anna Hoffman, regelmatig tips voor het opbouwen van verkeer naar haar abonnees.

Het is de beste manier om relaties op te bouwen met uw buyer persona

Mensen kopen niet van vreemden. We zijn vaak sceptisch en hebben bewijs nodig voordat we overwegen te kopen. Met e-mail kunt u uw leads opwarmen, en dat kan de verkoop met 20% verhogen ten opzichte van het proberen te verkopen aan koude leads.

E-mail geeft u het platform om:

 • Leads koesteren na verloop van tijd
 • Contact maken met prospects op een persoonlijker niveau
 • Laat uw expertise en geloofwaardigheid zien door waarde toe te voegen aan uw nieuwsbrieven.

Meer betrokkenheid betekent meer conversies. Dus als u de tijd neemt om uw e-mails te personaliseren en een sterke relatie met uw abonnees op te bouwen, hebt u meer kans op conversies, wat een boost geeft aan uw omzet.

E-mail maakt uw contentmarketingstrategie compleet

Elk online bedrijf zou een solide content marketing plan moeten hebben. Dit is meestal de eerste stap in het proces van klantenwerving.

Bezoekers lezen of bekijken uw inhoud, en kiezen van daaruit wat u te bieden hebt voordat ze besluiten - of niet besluiten - om bij u te kopen.

E-mail is goed te integreren met andere marketingstrategieën. U kunt e-mail gebruiken om uw abonnees op de hoogte te brengen van uw laatste blogbericht, webinars, weggeefactie of promotiedeal.

Zoals u ziet, zijn er veel voordelen verbonden aan een e-mailmarketingstrategie. Maar, als u er nog geen heeft, hoe begint u dan?

Een e-mailprovider kiezen

Een van de eerste dingen die u moet overwegen is welke e-mailprovider u moet kiezen. Elke provider biedt vergelijkbare functies, maar ze zijn niet allemaal afgestemd op uw specifieke behoeften.

Laten we eens kijken naar de populairste e-mailmarketingplatforms.

ConvertKit

ConvertKit is een nieuwere e-mail service provider die gericht is op professionele bloggers en ondernemers.

Ze maken het gemakkelijk om meerdere lead magnets en content upgrades in te stellen en te leveren - en ze maken het gemakkelijk om verschillende e-mail capture formulieren op uw site te zetten.

Een enigszins unieke functie voor een e-mailserviceprovider is dat ConvertKit u een selectie van landingspaginasjablonen biedt waaruit u kunt kiezen, waardoor het een snelle, gemakkelijke en alles-in-één oplossing is voor het vastleggen van leads.

Met de gebruiksvriendelijke interface van ConvertKit zal iemand die nieuw is in e-mailmarketing het niet zo moeilijk vinden om het te gebruiken als andere e-mailproviders.

Omdat het echter nog in de kinderschoenen staat, kunnen geavanceerde gebruikers bepaalde gebieden van ConvertKit beperkend vinden - in vergelijking met platforms met meer functies, zoals ActiveCampaign of Drip.

Het bedrijf reageert echter goed op feedback van gebruikers en het platform ontwikkelt zich voortdurend.

Probeer ConvertKit gratis uit

Opmerking: bekijk onze volledige ConvertKit review & tutorial voor meer informatie.

ActiveCampaign

Om echt indruk te maken met uw e-mailmarketing, ActiveCampaign kan u helpen uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen wat betreft de groei van abonnees met zijn geavanceerde marketingautomatiseringsfunctionaliteit.

Het kan zeer diepgaande funnels ondersteunen met zijn intelligente automatiseringsfuncties. Er is een eenvoudige flowchart-achtige weergave om u te helpen uw automatiseringen te structureren, en de complexiteit van uw marketing funnels wordt eigenlijk alleen beperkt door uw verbeelding. Het is dat krachtig.

Met ActiveCampaign kunt u uw abonnees taggen, en ze ook segmenteren in verschillende lijsten en groepen. In tegenstelling tot sommige tools betaalt u slechts één keer voor elke abonnee, ongeacht hoeveel tags ze hebben of op hoeveel lijsten ze staan. U kunt onder andere uw e-mails A/B-splittesten om conversies te optimaliseren.

Als u echter nieuw bent in e-mailmarketingautomatisering, heeft ActiveCampaign zoveel functies dat het een beetje overweldigend kan zijn, waardoor de leercurve steiler is dan bij sommige andere e-maildienstverleners.

Toch is het iets om te overwegen als u een grote lijstgroei verwacht en krachtige automatiseringsmogelijkheden nodig hebt.

Probeer ActiveCampaign gratis uit

Druppel

Druppel wordt beschouwd als een lichtgewicht - maar nog steeds krachtige - versie van de zwaardere, meer gecompliceerde e-mailmarketingautomatiseringsproviders die er zijn.

Het bevat een van de beste flowchart-achtige visuele workflowbouwers waarmee u ingewikkelde marketingautomatiseringscampagnes kunt opzetten.

U kunt "Als, anders"-logica gebruiken om abonnees in een andere richting te sturen wanneer zij een bepaalde actie ondernemen of een e-mail minicursus beëindigen. U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk een workflow opzetten om een nieuwe koper automatisch van een lead-nurturing minicursus naar een producttraining minicursus te sturen.

Drip bevat ook krachtige taggingmogelijkheden en kan reageren op gebeurtenissen zoals wanneer een abonnee op een link klikt, zich inschrijft voor een webinar, zich inschrijft voor een proefperiode, en nog veel meer.

Het heeft ook e-mail broadcast functionaliteit die kan worden gebruikt om een eenmalige gerichte e-mail of nieuwsbrief te sturen naar een segment - of uw hele lijst - van abonnees.

U vindt er verschillende standaard e-mail opt-in formulieren die gemakkelijk kunnen worden aangepast zonder code te schrijven, maar een vrij unieke is hun live-chat geïnspireerde widget. U kunt ze op elke pagina van uw site plaatsen om het aantal inschrijvingen te verhogen.

Drip is aan de dure kant in vergelijking met sommige van hun tegenhangers, maar het is ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken, vereist weinig training, en is uitgerust met sterke automatiseringstools om je funnels aan te drijven.

Probeer Drip Free

Vind meer e-mailmarketingtools in Adams vergelijking van populaire e-mailmarketingproviders.

Mensen aantrekken om zich in te schrijven op uw lijst

Als dat geregeld is, is het volgende waar u zich op moet concentreren het aantrekken van mensen voor uw lijst.

Als ze eenmaal op uw site zijn, hoe zorgt u er dan voor dat ze zich inschrijven op uw e-maillijst?

De eerste manier is met een sterke lead magnet en de tweede manier is te weten waar u uw inschrijvingsformulier moet weergeven.

Maak een sterke lead magnet

Niet veel mensen zullen zich op uw lijst inschrijven als u alleen maar een blurb hebt die zegt dat u zich aanmelden !

Dit spreekt uw koperpersona niet aan en het zal bezoekers niet verleiden om in uw merk te investeren, aangezien er niets van waarde te winnen valt door u in te schrijven op uw lijst.

Een betere manier om bezoekers om te zetten in leads is het geven van een incentive of aanbieding bij inschrijving. Dit wordt een lead magnet genoemd.

Als je een waardevolle stimulans biedt, zullen bezoekers zich eerder aanmelden. Hier is een voorbeeld van een lead magnet van Melyssa Griffin:

Met een sterke lead magnet die specifiek is en als waardevol wordt ervaren voor uw publiek, kunt u uw inschrijvingspercentage drastisch verhogen. Melyssa biedt niet alleen een bibliotheek met hulpmiddelen, maar ze geeft u ook toegang tot een besloten Facebook-groep om in contact te komen met andere gelijkgestemden.

Enkele waardevolle prikkels die kunnen worden aangeboden zijn:

 • Een gratis e-cursus
 • Toegang tot een besloten gemeenschap
 • Een gereedschapskist met digitale hulpmiddelen, plugins of thema's
 • Een bibliotheek met hulpmiddelen, gidsen en eBooks
 • Video webinar

Let op: Hulp nodig bij het maken van de perfecte lead magnet en het opzetten van de technische kant van de zaak? Bekijk Adams definitieve gids voor lead magnets.

Gebruik een inhoudsupgrade

Een content upgrade is vergelijkbaar met een lead magnet, behalve dat het zeer specifiek is voor een bepaald bericht en te vinden is binnen de inhoud van dat bericht.

Wanneer een bezoeker uw bericht leest en dan een aanbieding ziet die verband houdt met wat hij leest, is de kans veel groter dat hij zich inschrijft op uw lijst. U kunt tot 30% opt-in percentages hebben wanneer u inhoudsupgrades gebruikt.

Een upgrade van de inhoud ziet er als volgt uit:

Deze werken zo goed omdat de lezer al geïnteresseerd is in het onderwerp. Als ze een bericht lezen over 5 verschillende manieren om uw productiviteit te maximaliseren en dan een inhoudsupgrade ziet met een cheatsheet met nog eens 20 manieren om je productiviteit te verhogen - omdat ze al geïnteresseerd zijn - zal die persoon zich eerder aanmelden.

Let op: Meer hulp nodig met inhoudsupgrades? Bekijk mijn bericht over het gebruik van inhoudsupgrades om je lijst te laten exploderen, of Colin's bericht over de tools & plugins die je kunt gebruiken om inhoudsupgrades te leveren.

Waar u uw inschrijvingsformulier kunt plaatsen

Nu moet u uw inschrijvingsformulier op uw site plaatsen.

Maar waar?

De best converterende plaatsen om uw inschrijvingsformulieren toe te voegen zijn:

 • Op uw homepage
 • Bovenaan uw zijbalk
 • Onderaan een blogbericht
 • Uw Over pagina
 • Als popover
 • Als een slide-in

Er is geen regel voor het aantal inschrijvingsformulieren dat u op uw site kunt hebben. Door uw inschrijvingsformulier op deze plaatsen te plaatsen, door inhoudsupgrades in uw bericht op te nemen en door gebruik te maken van pop-ups en exit-intents kunt u uw inschrijvingspercentage positief beïnvloeden.

Enkele of dubbele opt-in?

Een laatste punt om in gedachten te houden bij het opzetten van uw mailinglijst is of het een enkele of dubbele opt-in zal zijn (ook wel confirmed opt-in genoemd).

Wilt u dat uw abonnee bevestigt of niet?

Met een single opt-in lijst hoeft een abonnee alleen maar uw aanmeldingsformulier in te vullen en te klikken op indienen Zij ontvangen onmiddellijk hun bonus en zijn nu abonnee.

Met een dubbele opt-in lijst, klikt een abonnee indienen Zodra ze die e-mail ontvangen, klikken ze op de link om hun inschrijving te bevestigen - en dan krijgen ze meestal instructies over hoe ze de bonus kunnen ontvangen.

Bijvoorbeeld, wanneer je je aanmeldt bij Blogging Wizard, moet je bevestigen:

Zodra u op de bevestigingsknop klikt, ontvangt u de goodies.

Dus, wat is beter?

Het is waar dat een dubbele opt-in uw conversiepercentage verlaagt - tot 30% minder conversiepercentage. Hoe meer obstakels u voor een potentiële lead plaatst, hoe kleiner de kans dat hij doorgaat.

Een dubbele opt-in lijst is echter meer betrokken, heeft doorgaans een hogere CTR en open rate, en kan half zoveel afmeldingen hebben als een enkele opt-in lijst.

Het verzenden van de bevestigingsmail helpt dus de kwaliteit te verhogen, wat een grotere kans betekent op het genereren van verkoop na verloop van tijd.

De meningen over enkele versus dubbele opt-in variëren, maar in veel gevallen heeft een enkele opt-in lijst eigenlijk alleen het voordeel van een hoger conversiepercentage van mensen die zich op de lijst inschrijven. Hier is een grafiek van Get Response die laat zien dat dubbele opt-in volgens hen een duidelijke winnaar is.

Let op: In 2018 werd in Europa een nieuwe wet van kracht die bekend staat als de GDPR en die iedereen treft die aan EU-burgers verkoopt. GDPR helpt klanten om meer controle te krijgen over hun gegevens. Het blijkt dat in dubbele bevestiging een belangrijke stap is naar naleving. Raadpleeg bij twijfel een advocaat, want wij zijn geen juridische professionals en dit mag ook geen juridisch advies zijn.

Samenvatting

Voor elk online bedrijf is het hebben van een lijst een integraal onderdeel van het algehele succes. Door het opbouwen van een loyale en betrokken aanhang bent u verzekerd van hoge conversies en terugkerende zaken.

Een e-maillijst beginnen is ook niet moeilijk. Door de juiste e-mailprovider te vinden en een sterke leadmagneet te maken, hoeft u alleen nog maar uw site te optimaliseren voor aanmeldingen en te beslissen of u een enkele of dubbele opt-in wilt.

Zodra u uw inschrijvingsformulier op uw site hebt staan, is de volgende horde de eigenlijke e-mail. Welke soorten e-mails verstuurt u? Wat zegt u? In hoofdstuk twee bespreken we hoe u een effectieve e-mailcampagne opzet.

Hoofdstuk 2 - Uw eerste e-mailmarketingcampagne uitvoeren

In hoofdstuk 1 van deze Beginnersgids voor e-mailmarketing Van het kiezen van de beste e-mailprovider tot het opstellen van een onweerstaanbare lead magnet en de keuze voor een enkele of dubbele opt-in, als kleine ondernemer is dit nog maar het begin.

Nu komt het moeilijke gedeelte: hoe schrijf je een effectieve e-mailcampagne? Moet die geautomatiseerd zijn? En waarschijnlijk het belangrijkste: hoe genereer je een hoge open rate of CTR?

Ja, e-mailmarketing heeft serieuze aandacht nodig. Voor 89% van de marketeers is e-mail de primaire bron voor het genereren van leads. Wat nog verrassender is: tot 61% van de consumenten geniet van wekelijkse promotie-e-mails en 28% wil er meer.

E-mail is niet dood. Sterker nog, het is een zeer effectief marketingkanaal dat u zou moeten gebruiken voor uw marketingstrategie.

In dit deel bespreken we hoe u een e-mailcampagne opzet en ontwerpt die uw abonnees leuk vinden en waar ze naar handelen, en we bespreken ook manieren om uw open rate en CTR te verhogen.

Hoe maak je een goede e-mailcampagne?

U hebt abonnees. Nu is het tijd om een e-mail te maken die mensen willen openen, lezen en doorklikken naar uw website.

En het begint allemaal met uw onderwerpregel.

Effectieve e-mailonderwerpregels schrijven

Het eerste wat de abonnee in zijn inbox ziet, is de onderwerpregel van zijn e-mail. Dit is het punt waarop hij beslist of hij uw e-mail opent of naar de prullenbak stuurt en verder gaat.

Er zijn verschillende manieren om openingswaardige e-mailonderwerpregels te maken. Laten we drie manieren bekijken.

1. Ze zijn zeer gepersonaliseerd

Een gemakkelijke manier om een persoonlijk tintje aan uw e-mail toe te voegen is de onderwerpregel. Bij de meeste e-mailproviders kunt u de naam van een abonnee in de onderwerpregel invoegen met behulp van personaliseringstags.

In Mailerlite gebruikt u bijvoorbeeld een merge tag in uw onderwerpregel of in de body van uw bericht om het te personaliseren.

Dit maakt uw boodschap zeer aangepast en persoonlijk. Het mooie is dat dit volgens Aberdeen uw click-through rates met 14% en conversies met 10% kan verbeteren.

2. Maak het kort en duidelijk

Er is een groeiende trend dat abonnees mobiele apparaten gebruiken om e-mails te openen en te lezen. Maar liefst 53% van de abonnees kiest ervoor om hun smartphone of tablet te gebruiken om e-mails te lezen in plaats van een desktop of laptop.

Deze trend stopt niet, dus om rekening te houden met deze groeiende populatie van mobiele gebruikers, moet u ervoor zorgen dat de onderwerpregels van uw e-mail 50 tekens of minder zijn. Dit is de hoeveelheid tekst die u kunt zien op een gemiddeld 4-inch smartphonescherm.

Voor nog betere open rates - tot 58% beter - probeer e-mailonderwerpregels te maken met 10 of minder tekens.

Wanneer u beslist wat u in de onderwerpregel van uw e-mail wilt zeggen, zorg er dan voor dat deze duidelijk leest en niet dubbelzinnig is. Zeggen "Het is eindelijk zover" is vaag en onduidelijk. Probeer iets directs en bruikbaars te zeggen, zoals "10 nieuwe lettertypes voor uw website".

Zorg er ook voor dat u bepaalde woorden vermijdt die spamfilters kunnen ontregelen en ervoor kunnen zorgen dat uw e-mail nooit het daglicht ziet. Dit zijn onder andere:

 • Gratis
 • Geld verdienen
 • Opruiming
 • Dringend
 • Inkomen
 • Cash
 • Claim
 • Verhoog uw

3. Creëer een gevoel van urgentie

Hoewel u dit niet kunt doen bij elke campagne die u verstuurt, kunt u bij uw tijdgevoelige aanbiedingen of inschrijvingscampagnes uw open rate verhogen door een gevoel van urgentie in de onderwerpregel van uw e-mail te plaatsen.

Melyssa Griffin doet dit voor abonnees die niet hebben gekozen voor haar webinarlessen.

Met deze drie eenvoudige tips voor uw e-mailonderwerpregels kunt u hoge openpercentages bereiken en trouwe fans creëren.

Vertel een verhaal in uw campagnes

We hebben het gehad over personalisering bij het gebruik van e-mailonderwerpregels. Vervolgens wilt u persoonlijk zijn in uw campagnes.

De meeste mensen die zich op uw lijst inschrijven, willen meer weten over u en uw merk. Hen de ene pitch na de andere sturen, helpt niet bij de retentie en kan uw abonnees alleen maar irriteren.

Omdat mensen van nature nieuwsgierig zijn, zal een persoonlijk verhaal over hoe u bent begonnen of over de achtergronden van uw bedrijf helpen een band met uw lijst op te bouwen en loyaliteit onder uw abonnees te kweken.

Persoonlijk zijn helpt ook bij het verhogen van uw doorklikpercentage als abonnees een mate van personalisering verwachten wanneer zij uw e-mail in hun inbox zien. En na verloop van tijd schept dit vertrouwen.

Uw abonnees zullen weten dat u niet alleen marketingmails stuurt, maar dat u uw bedrijf openstelt en persoonlijke informatie deelt.

Mariah Coz van Femtrepreneur is bijvoorbeeld vaak persoonlijk in haar e-mails. Ze doet haar best om verhalen te vertellen en contact te maken met de duizenden abonnees die ze heeft.

Ze doet dit om zichzelf te vermenselijken en om haar voor haar abonnees veel sympathieker te maken.

Als u nog steeds denkt dat storytelling geen effectieve strategie is, interviewde Crazy Egg internet marketeer en coach Terry Dean nadat hij met één e-mail 96.250 dollar aan verkopen had gerealiseerd.

Zijn reden voor de succesvolle e-mailcampagne? Storytelling.

"Professionele sprekers weten dat hun publiek binnen 10 minuten na afloop van hun presentatie elk punt kan vergeten, maar ze onthouden de verhalen."

Als je met een verhaal een gevoel of emotie aan je product kunt koppelen, heb je meer kans op conversies dan met welke andere marketingstrategie dan ook.

Het is opgemaakt voor gemakkelijk lezen

Aangezien het uw bedoeling is dat mensen op de onderwerpregel van uw e-mail klikken en uw e-mail daadwerkelijk lezen, kunt u het hen het beste gemakkelijk maken om uw e-mail te lezen.

E-mails met grote blokken tekst of een klein lettertype maken het voor de abonnee moeilijk om er echt in te komen en het daadwerkelijk te lezen.

Dit maakt het voor uw abonnee moeilijk om uw e-mail te lezen en er iets uit te halen.

Maar als je veel witruimte inlast door kortere zinnen te maken en je lettertype te vergroten, heb je meer kans dat mensen lezen wat je te zeggen hebt.

John Lee Dumas van Entrepreneurs on Fire stuurt e-mails die niet-merkgebonden, gemakkelijk te lezen en zeer boeiend zijn.

Enkele andere manieren om uw campagnes goed leesbaar te maken zijn:

 • Maak woorden of zinnen vet of cursief
 • Gebruik opsommingstekens of genummerde lijsten
 • Sommige studies tonen aan dat voor het gemakkelijkst lezen 16-punts formaat wordt gebruikt.

Nu we de basisbeginselen van het schrijven van een e-mailcampagne hebben behandeld, laten we eens kijken waarom het maken van een geautomatiseerde e-mailserie een goede optie is voor uw bedrijf.

Zie ook: 3 krachtige copywriting tactieken om een betere blogger te worden

De voordelen van een automatische e-mailresponder

Je hebt het druk.

Je hebt vergaderingen bij te wonen, content marketing om je op te concentreren en sales funnels om te creëren.

Als eigenaar van een klein bedrijf wilt u niet verzanden in het handmatig versturen van e-mails. Waarom automatiseert u uw e-mailmarketing niet?

Het helpt uw abonnees om uw bedrijf in de loop der tijd beter te leren kennen.

Het versturen van een drip e-mail campagne zorgt ervoor dat je abonnees je niet vergeten, terwijl ze je tegelijkertijd leren kennen en weten wat je nog meer te bieden hebt.

John Lee Dumas van Entrepreneurs on Fire verstuurt een welkomstreeks waarin hij zijn nieuwe abonnees tips en strategieën geeft om hen te helpen met hun online business.

Het is een uitstekende gelegenheid om uw producten te promoten

In een geautomatiseerde reeks is de inhoud evergreen en wat u vandaag schrijft kan maanden later van toepassing zijn op uw abonnees.

Als u een product hebt, kunt u een e-mail opstellen waarin u uw product en eventuele aanbiedingen vermeldt. Aangezien nieuwe abonnees misschien niet op de hoogte zijn van oudere producten of niet zo bekend zijn met u of uw bedrijf, kunt u een campagne opstellen waarin u benadrukt wat u te bieden hebt.

Melyssa Griffin heeft bijvoorbeeld een Pinterest cursus uit en maakte een e-mail over de verandering van het algoritme van Pinterest in februari 2016. Ze kon deze recente gebeurtenis koppelen aan haar cursus.

Het is ideaal voor het opzetten van een trechter voor uw bedrijf

Veel bloggers en ondernemers profiteren van het gebruik van eCourses voor hun lead magnet.

Website-ontwerper Nesha Woolery heeft bijvoorbeeld een gratis zesdaagse cursus merkontdekking die zij gebruikt om kwaliteitsvolle leads voor haar bedrijf te lokken.

Je begint haar cursus door je e-mailadres in te vullen en gedurende de zesdaagse cursus prijst ze haar diensten aan.

Als u uw abonnees wilt voorlichten, hen u en uw bedrijf beter wilt leren kennen, of een druppelcampagne wilt opzetten voor hogere conversies, kunt u dat doen met een reeks tijdgebonden en geautomatiseerde e-mails.

Samenvatting

Met uw bedrijf online is het van vitaal belang om leads aan te trekken en te behouden. E-mailmarketing is uw ticket naar nieuwe klanten en naar het opbouwen van een loyale aanhang.

Als u weet hoe u effectieve onderwerpregels en e-mails schrijft, kunt u uw open- en doorklikpercentage verhogen, en dat is uiteindelijk wat elk bedrijf wil - een betrokken lijst.

Conclusie

Uitstekend! Je hebt het einde bereikt van deze e-mail marketing beginnersgids.

U weet nu hoe u uw e-mailmarketingsysteem moet opzetten en hoe u uw eerste e-mailmarketingcampagne moet uitvoeren.

Nu is het tijd om in praktijk te brengen wat je hierboven hebt geleerd, zodat je je e-maillijst kunt laten groeien en meer klanten kunt krijgen.

Voor deze post hebben we ons gericht op het opzetten van een e-mailsysteem gericht op e-mails in broadcaststijl, ook wel bekend als marketingmails.

Maar, dit is niet het enige type e-mail.

Er zijn ook transactie-e-mails die voor de meeste bloggers niet belangrijk zijn, maar als u digitale producten verkoopt of een e-commerce site beheert, is het de moeite waard om er meer over te weten te komen.

Verwante lectuur: 30+ E-mail Marketing Statistieken die u moet weten.

Zie ook: 32 Laatste Instagram-statistieken voor 2023: de definitieve lijst

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.