3 krachtige copywriting tactieken om een betere blogger te worden

 3 krachtige copywriting tactieken om een betere blogger te worden

Patrick Harvey

Heb je het gevoel dat je je blogging mojo kwijt bent de laatste tijd?

Hoeveel ontwerpen je ook schrijft, geen enkele zegt wat je in gedachten hebt.

Je kop stinkt, je bericht leest als een proefschrift, en je hebt een saaie intro.

Uiteindelijk schrijf je het toe aan een bloggerblock en heb je nauwelijks tijd om te schrijven omdat je wilt ontspannen en genieten van je weekend.

Nou, zou het niet leuk zijn om een blogbericht in elkaar te flansen dat de aandacht van een lezer vasthoudt, hem op het puntje van zijn stoel houdt en hem ertoe aanzet zich in te schrijven voor je nieuwsbrief - en dat alles zonder een miljoen concepten of honderd hoofdbrekens?

Het advies dat niemand je gaf

Bloggen was voor mij niet vanzelfsprekend.

Toen ik ging zitten om mijn eerste blogbericht te schrijven, schreef ik het alsof ik op school zat. Ik volgde alle grammaticaregels, zorgde voor een stelling en goed uitgewerkte paragrafen en week niet af van mijn schema.

Was het goed leesbaar? Ik betwijfel het. .

Was het boeiend? Gaat iemand dit echt lezen?

Zie je, ik moest leren hoe om een blogbericht te schrijven dat de interesse van een lezer wekt en hem de hele tijd nieuwsgierig houdt. Voor sommigen is dit een tweede natuur, maar voor de rest van ons is bloggen een kunst.

Van een opvallende kop tot de scanbaarheid van je bericht en een zinvolle en krachtige call-to-action voor je lezers: bloggen is niet zomaar een dagboekartikel.

Het is een plek om je ervaringen te delen, tips te geven en echt een verschil te maken.

Bloggen kan ook een geweldig middel voor contentmarketing zijn - een plek om je expertise te tonen - waar je geld kunt verdienen, mensen kunt helpen en in contact kunt komen met anderen zoals jij.

Sinds ik begon met freelancen en regelmatig bloggen, heb ik geleerd dat er een manier is om meer betrokkenheid in je bericht te injecteren, zodat je meer verkeer kunt genereren en een sterke en trouwe aanhang kunt creëren.

Dat heet copywriting.

En het kan u een betere blogger maken. U zult betere blogberichten hebben die mensen daadwerkelijk zullen lezen en delen.

Wil je meer reacties? Meer abonnees? Inhoud die mensen aan het praten krijgt?

Copywriting kan dat en meer.

Het is dat ene snelle ding dat je blog succesvol kan maken, maar niet veel mensen weten hoe ze copywriting in hun inhoud moeten gebruiken om te converteren of te overtuigen.

Dus, om je in de overtuigende mindset te krijgen, laten we eens kijken naar drie copywritinggeheimen om van elke blogger een schrijfrockster te maken.

1. Volg de 4 U's van copywriting

Volgens David Ogilvy, een beroemde copywriter,

"Gemiddeld lezen vijf keer zoveel mensen de koppen als de tekst."

Je kop moet de aandacht van de lezers trekken en hen ertoe aanzetten op je bericht te klikken en het te lezen.

Copywriters gebruiken de 4 U's formule wanneer ze een kop of e-mail onderwerpregel moeten schrijven. Het is wat een saai stuk tekst kan veranderen in een dynamische en aandachttrekkende kop.

Michael Masterson, een van de beste tekstschrijvers die er zijn, ontwikkelde oorspronkelijk het best bewaarde geheim van de 4U.

Laten we eens nader bekijken hoe je een overtuigende kop kunt maken met behulp van de 4 U's formule.

Het is nuttig.

Laten we eerlijk zijn:

Zie ook: Kun je Instagram gebruiken om je bedrijf te laten groeien?

Niemand gaat een bericht lezen dat niet nuttig voor hen is. Door uw publiek een reden te geven om uw bericht te lezen, zal het hen dwingen om te blijven lezen.

Zou u bijvoorbeeld een bericht willen lezen met de titel Mijn road trip met mijn kinderen of 3 veilige tips voor een goede reis met kleine kinderen ?

Beide berichten gaan over hetzelfde, maar terwijl de eerste titel gericht is op de road trip van de blogschrijver, geeft de tweede versie de lezer een voordeel - gelukkige kinderen - en vertelt precies hoe je dat kunt bereiken - met drie faalveilige tips. Dit maakt het nuttig voor de lezer.

Het is uniek.

Hoe zorg je ervoor dat wat je schrijft uniek is? Iedereen heeft al over SEO of bloggen geschreven, dus hoe maak je die van jou anders?

Als u niet wilt dat uw lezers geeuwen en uw kop vergeten omdat ze die al eerder hebben gezien, voeg er dan een beetje persoonlijkheid aan toe.

Hier is bijvoorbeeld de slogan van AppSumo:

Het is brutaal, toont de persoonlijkheid van het merk, en je kunt er zeker van zijn dat hun slogan niet lijkt op die van iemand anders.

Het is dringend.

Vaak ziet u dringende koppen voor e-mailonderwerpen of voor producten en diensten.

Maar je kunt ook dringende koppen gebruiken voor blogberichten. Dit bericht van Kissmetrics heeft de noodzaak van urgentie goed overgebracht:

Als u hebt gehoord hoe geweldig retargeting is voor uw bedrijf, zal het lezen van deze kop u misschien aansporen om het te lezen of op zijn minst te bookmarken voor toekomstige referentie.

Het is ultra-specifiek

Sommige van de beste blogberichten zijn zeer specifiek voor hun doelpubliek. Hoe specifieker uw kop is, hoe meer succes het bericht heeft bij de juiste mensen.

Adam is heel goed in het ultra-specifiek zijn van zijn blogtitels. Kijk maar naar enkele van zijn populaire berichten:

10 Time-Saving Blogging Tools to Keep You Organized - Het is een lijstpost, dus dit vertelt je meteen over hoeveel tools je zult lezen, en het is specifiek voor bloggers.

How To Grow Your Blog's Audience (And Keep It) - Dit is een how-to post, die een lezer precies vertelt hoe hij iets moet doen. Voor deze blogtitel gaat het specifiek over het laten groeien en behouden van je blogpubliek, iets waar elke blogger naar verlangt.

2. Houd een veegbestand bij

Lees je soms blogberichten of kijk je op Twitter als iets je opvalt?

Het kan een kop zijn of een afbeelding of gewoon een zin in een blogbericht. Het is een goed idee om deze klompjes inhoud te bewaren in een digitaal veegbestand.

Een veegbestand is een verzameling koppen, blogberichten, opt-ins - bijna alles wat u online ziet en waar uw oog op valt.

U kunt een veegbestand op verschillende manieren opslaan:

 • Desktop map
 • Gmail map
 • Google Drive map
 • Pinterest bord
 • Trello
 • Evernote

Terwijl tekstschrijvers veegbestanden gebruiken om effectieve kopij te catalogiseren, kunt u ze gebruiken om koppen op te slaan die uw aandacht trekken, screenshots te maken van een aantrekkelijke opt-in of gewoon een webpagina-indeling die u bevalt.

Nu, dit betekent niet dat je deze ideeën steelt - je gebruikt ze gewoon ter inspiratie. Dit komt van pas als je vastzit en niets kunt bedenken om te schrijven, of als je gewoon wat hulp nodig hebt bij de afwerking van een bericht.

Dit is een geweldige manier om altijd frisse nieuwe blogpostideeën te hebben, en het kan u helpen begrijpen welke koppen of welke blogposts aanslaan. uw aandacht.

Sommige van de beste inhoud om in swipebestanden te zetten zijn infographics omdat je veel informatie en tips op één plek krijgt. Je kunt honderden infographics vinden op Pinterest.

Hier is het resultaat voor "headline infographic:"

Hoewel u Pinterest kunt gebruiken om favoriete recepten, doe-het-zelf-tutorials of interessante blogonderwerpen vast te pinnen, zijn er andere sites die zijn ontworpen als een soort veegbestand.

Dribbble biedt een plek om favoriete beelden die je online ziet op te slaan en te delen.

Zie ook: Waarom bloggen? 19 voordelen van bloggen voor bedrijven

3. Gebruik de AIDA-formule wanneer u uw blogbericht schrijft.

Deze formule werd oorspronkelijk gebruikt voor direct mail copywriting, maar is sindsdien overgenomen door content marketeers.

Deze effectieve formule is ontworpen om iemands aandacht onmiddellijk te trekken, hem ertoe aan te zetten meer van uw inhoud te lezen en hem ertoe aan te zetten actie te ondernemen aan het einde van uw inhoud.

En dit is wat je wilt doen in je blogbericht, toch?

Laten we uitzoeken wat AIDA is en hoe we het kunnen gebruiken in ons schrijven.

AIDA staat voor A Aandacht, I interesse, D verlangen, en A Met deze vier elementen in je blogbericht trek je niet alleen meer lezers, maar krijg je ook meer betrokkenheid, en als je je blog te gelde maakt, is dat essentieel voor je succes.

Dus, laten we dit in praktijk brengen.

Attentie

Je kop en intro zijn de twee belangrijkste onderdelen van je blogbericht om een lezer aan te trekken.

Hier zijn enkele manieren om de aandacht van uw lezers te trekken wanneer u uw volgende blogbericht schrijft:

 • Stel een ja-vraag - Dit is een trucje dat veel copywriters gebruiken en dat veel bloggers ook toepassen. Open je blogbericht met een vraag waarop een 'ja' als antwoord staat. Dit maakt je bericht meteen boeiender en spraakzamer. Ten tweede, als iemand 'ja' antwoordt op je vraag, betekent dit dat hij meer wil weten over het onderwerp, en is de kans groter dat hij je bericht leest.
 • Vertel een verhaal - Als je een verhaal vertelt, kan je publiek zich met je identificeren, waardoor ze eerder geneigd zijn je bericht te lezen. Dit blogbericht begon bijvoorbeeld met een verhaal over hoe bloggen voor veel mensen moeilijk kan zijn.
 • Geef iets onverwachts aan - Soms kan het beginnen met een ongebruikelijke zin of een onverwachte inleiding de interesse van een lezer wekken en hem overtuigen verder te lezen. Hier is een unieke intro voor een van Darren Rowse's blogposts op Problogger:

Rente

Vervolgens wilt u de interesse van de lezer in uw bericht vasthouden. Vaak kunt u zich inleven in uw publiek door te laten zien dat u hun problemen herkent en begrijpt.

In Adams artikel over back-upplugins voor WordPress stelt hij bijvoorbeeld een probleem dat veel bloggers niet willen hebben:

Ze doet haar best om haar publiek aan te spreken en de lezer te begrijpen door te wijzen op de toewijding die bloggers hebben en de uren die het kost om een site te onderhouden. Vervolgens wekt ze hun interesse door te wijzen op het probleem van ontbrekende gegevens.

Nu wilt u weten hoe u dit probleem kunt oplossen en zult u waarschijnlijk het bericht lezen.

Verlangen

Volgens Forbes medewerker, Jason DeMers, is verlangen,

"Over dat moment van de verschuiving, van intellectuele nieuwsgierigheid naar de beslissing 'Ik wil dat voor mezelf.' Dat is de kern van verlangen."

Sommige van de beste bloggers kunnen in een blogpost je kwetsbaarheden en angsten aanboren en aan het eind heb je het verlangen om dat allemaal te veranderen.

Jon Morrow doet bijvoorbeeld fantastisch werk door de vinger te leggen op je angsten en stressfactoren bij het bloggen, en je vervolgens een emotionele peptalk te geven over wat je eraan kunt doen.

De passie om mensen te helpen komt naar voren in je schrijven. Gebruik deze emotie om verlangen op te wekken bij je lezers. Laat ze hunkeren naar elk woord dat je schrijft, enthousiast wachtend op je volgende blogpost.

Actie

Elk van uw blogberichten moet de lezer aanzetten tot een bepaalde actie. Dit staat bekend als een call-to-action.

Dit kan ook een lead magnet zijn aan het einde van je blogbericht of gewoon een simpele vraag in je conclusie.

Je call-to-action is ook een geweldige manier om betrokkenheid in het commentaargedeelte te stimuleren. Stel een vraag om je lezers aan het praten te krijgen en deel te laten nemen aan je discussie.

Inpakken

Schrijven voor je blog hoeft niet het laatste te zijn op je to-do lijstje. Door enkele slimme copywriting trucs te gebruiken, kan schrijven een makkie worden, waardoor je elke dag wilt beginnen met een blogpost.

En denk niet dat je niet wordt opgemerkt als je een paar copywriting-elementen aan je bericht toevoegt. Mensen zullen gaan beseffen hoe beter je blog schrijft.

Dus, als je een beetje overtuigingskracht aan je tekst wilt toevoegen, probeer dan deze tips en zie hoe je publiek elk bericht dat je schrijft waardeert.

Verwante lectuur:

 • Hoe u inhoud schrijft die in Google scoort (en waarvan uw lezers zullen houden)
 • Hoe u uw inhoud oppept met zintuiglijke woorden
 • Hoe creëert u een eindeloze hoeveelheid inhoud voor uw publiek?

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.