Hoe vindt u de grootste pijnpunten van uw publiek?

 Hoe vindt u de grootste pijnpunten van uw publiek?

Patrick Harvey

Het kan consumenten niet schelen hoe geweldig uw inhoud en uw producten zijn. Wat ze zoeken zijn oplossingen voor hun problemen.

Als blogger (en bedrijfseigenaar) zul je de meeste groei zien wanneer je oplossingen biedt voor die problemen.

Maar welke pijnpunten heeft uw publiek? En hoe ontdekt u precies wat die pijnpunten zijn?

Waarom u aandacht moet besteden aan de problemen van uw publiek

De beste producten lossen problemen op, hetzij door een oplossing te bieden voor een probleem dat nog nooit eerder is opgelost, hetzij door een geheel nieuwe manier van doen te bieden.

Daarom moet u aandacht besteden aan de problemen van uw publiek. Zij zijn uw beste kans om meer verkeer naar uw blog te leiden en meer inkomsten voor uw bedrijf te genereren.

Denk aan de producten en diensten die u onlangs hebt gebruikt. Ze waren waarschijnlijk niet wereldberoemd of spectaculair, maar ze dienden wel een belangrijk doel door een probleem op te lossen dat u had.

Uw inhoud en producten kunnen hetzelfde doen.

U hoeft niet in dezelfde val te trappen als veel ondernemers, namelijk die waarin ze alles proberen te overtreffen wat al eerder is gedaan en daarbij jammerlijk falen.

Het enige wat u moet doen is de uitdagingen vinden waarmee uw publiek wordt geconfronteerd. Zij zullen u een richtlijn geven om te volgen bij het zoeken naar onderwerp- en productideeën die u zullen helpen uw doelstellingen te bereiken.

Met deze informatie kunt u een zogeheten audience persona creëren.

Welke soorten pijnpunten heeft het publiek?

Uw publiek zal verschillende pijnpunten hebben die in de volgende categorieën kunnen worden onderverdeeld:

 • Monetair - Ze zijn niet in staat om te slagen in uw niche vanwege financiële beperkingen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, zoals de huidige oplossingen die niet kosteneffectief zijn voor de gemiddelde consument. Ze zijn misschien ook niet ervaren genoeg in uw niche om te weten hoe ze kunnen besparen, wat me tot mijn volgende punt brengt.
 • Leren - Een belangrijke reden waarom leden van jouw niche niet slagen is dat ze moeite hebben om alle nieuwe vaardigheden te leren die daarmee samenhangen. Ook hiervoor kunnen verschillende redenen zijn, variërend van hun eigen onervarenheid tot een gebrek aan betrouwbare informatie en tutorials over onderwerpen die met jouw niche te maken hebben.
 • Productiviteit - Wat ze ook doen, leden van uw doelgroep kunnen er niet in slagen vooruitgang te boeken bij het leren over of het slagen in uw niche. Dit kan neerkomen op geldproblemen of een gebrek aan kennis, of het kan iets heel anders zijn.
 • Ondersteuning - Iets wat je kunt tegenkomen terwijl je elke onderstaande methode doorloopt, is dat verschillende leden van je doelgroep klagen over het gebrek aan ondersteuning in je niche.

De problemen van je publiek zullen natuurlijk veel specifieker zijn dan deze. Als je bijvoorbeeld een tuiniersblog hebt, zullen ze in plaats van "productiviteitsproblemen" zeggen dat ze hun planten niet in leven kunnen houden of dat hun planten niet zo snel groeien als ze hadden gehoopt.

Laten we beginnen met de hoofdzaak van dit bericht.

Hoe vindt u de grootste pijnpunten van uw publiek?

Veel marketingartikelen moedigen het gebruik van koude gegevens aan om te bepalen welke problemen mensen binnen uw niche hebben.

In werkelijkheid bent u geen groot merk dat op deze manier als gezichtsloos bedrijf kan overleven. Als kleine ondernemer die geld wil verdienen met bloggen, is het vertrouwen van uw publiek uw waardevolste bezit.

Zie ook: Hoe uw persoonlijk Instagram-profiel om te zetten in een zakelijk profiel

Tot hoeveel gegevens u ook toegang hebt, er gaat niets boven het verkrijgen van deze informatie rechtstreeks uit de mond van het paard.

Daarom zijn veel van de methoden die we zullen behandelen gericht op het rechtstreeks aanspreken van je doelgroep. Hier is een overzicht van de methoden die we zullen bespreken:

 • Methode #1: Vraag het ze.
 • Methode #2: Luister naar hen
 • Methode #3: Forums
 • Methode #4: Beoordelingen
 • Methode #5: Commentaar Secties
 • Methode #6: Trefwoordonderzoek

Laten we bovenaan beginnen.

Methode 1: Vraag het hen

De meest effectieve manier om te weten te komen wat de grootste problemen van uw publiek zijn, is het hun rechtstreeks te vragen. Er komt geen giswerk aan te pas.

U zult geen inhoud en producten creëren in de hoop een bewegend doel te raken. U zult elke keer bullseyes raken door oplossingen te creëren voor problemen die zij u hebben verteld te hebben.

Zie ook: Wincher Review 2023: De meest nauwkeurige Keyword Rank Tracker die er is?

U kunt uw publiek op verschillende manieren vragen wat hun grootste pijnpunten zijn. De meest effectieve aanpak is een-op-een gesprekken.

Kijk of sommige van uw meest betrokken bloglezers of e-mailabonnees met u willen chatten via voicechat, e-mail, DM of de telefoon. U kunt ook mensen benaderen op forums die verband houden met uw niche of zelfs in uw persoonlijke leven. Zorg er alleen voor dat ze deel uitmaken van uw doelgroep.

U kunt ook een e-mail toevoegen aan uw welkomstmailserie waarin u nieuwe abonnees vraagt wat op dit moment hun grootste probleem is. Begin de e-mail met een zeer kort verhaal van één tot twee alinea's over een van de grootste obstakels die u in uw niche hebt overwonnen. Sluit af met een eenvoudige vraag - "Wat is het grootste probleem waarmee u op dit moment wordt geconfronteerd?".

U kunt zelfs een korte enquête maken en deze promoten via uw site, e-maillijst en sociale media. Een gratis tool zoals Typeform.com zal u daarbij helpen.

Methode #2: Luister naar ze

De tweede meest effectieve manier om erachter te komen wat de grootste pijnpunten van je publiek zijn, is door gewoon naar ze te luisteren. Ze stellen je waarschijnlijk al de hele tijd vragen.

Zij kunnen u wijzen op alles waar uw doelgroep mee worstelt. Ook deze antwoorden zullen u leiden naar onderwerpen waarop u zich moet richten.

Besteed speciale aandacht aan uw commentaarsectie, e-maillijst en vermeldingen op sociale media. Begin met het noteren van alle vragen die uw publiek u stelt, en kijk of u overeenkomsten kunt ontdekken.

U kunt zelfs een "Vraag"-contactformulier instellen dat uw publiek kan gebruiken om u rechtstreeks vragen te stellen. Geef dit contactformulier een eigen pagina en plaats het op specifieke blogberichten, zoals uw populairste berichten, om ervoor te zorgen dat het door zoveel mogelijk mensen wordt gezien.

Methode #3: Fora

Nu gaan we weg van uw eigen publiek en ons richten op uw doelgroep, die vrijwel overal kan bestaan. We beginnen met online forums.

Net als bij uw eigen publiek, zoekt u naar patronen in de vragen die leden van uw doelgroep stellen. Begin met speciale forums in uw niche. Doe een eenvoudige Google-zoekopdracht, zoals "ijsvisforums".

Je kunt ook onderwerpen met betrekking tot je niche bekijken op Quora en door subreddits op Reddit bladeren. Als je moeite hebt met het vinden van vragen op forums, start dan een nieuwe thread genaamd "Wat is het grootste probleem waarmee je op dit moment wordt geconfronteerd in [niche]?".

Facebook Groepen zijn ook een goede plek om te kijken.

Methode #4: Beoordelingen

Beeldbron: Amazon.com

Een goede plek om de grootste pijnpunten van je publiek te vinden zijn recensies over producten die met je niche te maken hebben. Daarbij kijk je vooral naar boeken en cursussen, maar je kunt ook kijken naar applicaties en fysieke producten als je die wilt maken.

Zoek naar negatieve opmerkingen van klanten, vooral in beoordelingen met één of twee sterren. Noteer de negatieve punten die ze maken en wat de maker volgens hen niet goed genoeg heeft behandeld of uitgelegd.

Recensies over boeken en cursussen met betrekking tot uw niche op Amazon en Udemy zijn fantastische plaatsen om te kijken.

Methode #5: Commentaarsecties

Deze houdt verband met de vorige methode. In plaats van te zoeken naar negatieve commentaren in recensies, zoekt u ze in commentaarsecties buiten uw blog.

Begin met de toppers in uw niche, omdat die waarschijnlijk actieve commentaarsecties hebben. U kunt ook YouTube-video's opzoeken die betrekking hebben op uw niche. Kijk ten slotte in de commentaarsecties van artikelen die betrekking hebben op uw niche en die zijn gepubliceerd door sites met een hoog profiel.

Nogmaals, waar je naar op zoek bent zijn problemen die commentatoren noemen. Zoek naar commentaren die specifiek kritiek hebben op artikelen of video's. Net als recensies laten ze je weten waar je concurrenten tekortschieten, wat je kansen biedt om de gaten die ze achterlaten op te vullen.

Methode #6: Trefwoordonderzoek

Dit zou uw laatste redmiddel moeten zijn, omdat het u dwingt te vertrouwen op gegevens in plaats van op echte antwoorden van uw doelgroep. U gaat het zoekvolume gebruiken om te bepalen welke onderwerpen uw publiek het meest interesseren.

De gemakkelijkste (en goedkoopste) manier om dit te doen is door KWFinder van Mangools te gebruiken. Om te beginnen voert u een brede zoekterm in die uw niche vertegenwoordigt, zoals "sappige tuin", "vliegvissen" of "veganistisch koken". Gebruik het hulpmiddel Trefwoordideeën om verwante termen te vinden waar gebruikers naar zoeken. Hoe hoger het zoekvolume, hoe meer ze om dat onderwerp geven.

U kunt deze verwante ideeën zelfs gebruiken als trefwoorden voor methode 3, 4 en 5. Dit geeft u de kans om trefwoordgegevens te staven met feitelijke antwoorden van uw doelgroep.

Je vindt meer opties in Davids post over tools voor zoekwoordenonderzoek.

Hoe u de grootste pijnpunten van uw publiek kunt gebruiken om uw blog te laten groeien

De grootste pijnpunten van je publiek gebruiken om je blog te laten groeien is eenvoudig. Het enige wat je moet doen is oplossingen bedenken voor hun problemen en die toepassen. Maar we kunnen iets specifieker worden dan dat.

Tegen de tijd dat je klaar bent met Methode 6, zou je een behoorlijke lijst moeten hebben met de grootste pijnpunten die je publiek op dit moment heeft. Begin met het herschikken van deze lijst op basis van het aantal keren dat een probleem werd genoemd, waarbij je de meest genoemde problemen bovenaan zet.

In plaats van te proberen al deze problemen tegelijk op te lossen, pak je ze één voor één aan, te beginnen met het meest genoemde pijnpunt op je lijst. Brainstorm verschillende oplossingen voor dit probleem met de volgende soorten inhoud en producten:

 • Blog berichten
 • Loodmagneten
 • Cursussen
 • Boeken
 • Software, indien van toepassing
 • Fysieke producten, indien van toepassing

Als u producten gaat maken, zoals cursussen, overweeg dan te beginnen met bètacursussen die slechts 10-25% klaar zijn. Gebruik blogberichten die betrekking hebben op deze cursussen als een manier om e-mailabonnees vast te leggen en te segmenteren als zijnde geïnteresseerd in de onderwerpen die ze vertegenwoordigen.

Gebruik deze segmenten om beta-cursussen te verkopen tegen gereduceerde prijzen die veel lager zijn dan wat je zou vragen voor de volledige versies. Als je conversiepercentages hoog zijn, weet je dat je een winstgevend idee in handen hebt. Betaal het geld terug en ga verder met het volgende idee als het niet goed verkoopt.

Als u één-op-één spreekt met leden van uw publiek en/of doelgroep, zorg er dan voor dat u hen raadpleegt bij het creëren van uw oplossingen, of het nu gaat om een blogpost of een fysiek product.

Zij zijn degenen die u hebben geïnformeerd over de problemen die zij in de eerste plaats hadden, waardoor zij het beste kunnen beoordelen of u al dan niet met levensvatbare oplossingen bent gekomen.

Laatste gedachten

Het vinden van de grootste pijnpunten van uw publiek is een van de belangrijkste stappen die u als blogger en solopreneur kunt nemen. Het gaat erom te ontdekken welke problemen zij in uw niche hebben, zodat u hen oplossingen kunt bieden met inhoud en producten.

Het is een veel effectievere manier om je bedrijf op de lange termijn te plannen. Hoewel je niet kunt garanderen dat je op deze manier meer inkomsten verdient, weet je in ieder geval dat je oplossingen creëert voor onderwerpen die je weet waar je publiek om geeft.

Als u hulp nodig heeft bij het te gelde maken van deze oplossingen, lees dan zeker onze gids over het te gelde maken van blogs.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.