Hoe uw persoonlijk Instagram-profiel om te zetten in een zakelijk profiel

 Hoe uw persoonlijk Instagram-profiel om te zetten in een zakelijk profiel

Patrick Harvey

Wil je leren hoe je je persoonlijke Instagram profiel kunt omzetten in een zakelijk profiel?

Of vraag je je af wat de verschillen zijn tussen de verschillende profielen die Instagram aanbiedt?

Geen probleem, ik heb je gedekt.

In deze post leg ik de verschillen uit tussen de verschillende profielen van Instagram. En ik laat je zien hoe je je persoonlijke IG-profiel omzet in een zakelijk profiel - stap voor stap.

Laten we beginnen:

Wat is het verschil tussen persoonlijke en professionele rekeningen?

Op het eerste gezicht lijkt een zakelijk en persoonlijk account op Instagram behoorlijk op elkaar.

Ze zijn allebei gratis te gebruiken, iedereen kan ze aanvragen, en ze zijn geweldig voor het delen van inhoud online.

Er zijn echter enkele grote verschillen tussen persoonlijke en professionele opties die het vermelden waard zijn. Zo moet u bijvoorbeeld zakelijke rekening nodig als je toegang wilt tot zaken als Instagram Insights (voor marketingintel), Instagram Ads en meer.

Met een zakelijke account kun je ook contactgegevens op je profiel plaatsen.

Voordat zakelijke profielen op Instagram verschenen, moesten merken proberen een kleine Insta-bio vol informatie te stoppen om hun doelgroep te vangen. Nu hebben bedrijven in plaats daarvan toegang tot een verbeterde versie van het persoonlijke profiel.

Terwijl je technisch gezien kan uw Instagram-account met een persoonlijk profiel, waarom zou u zich beperken tot minder functies?

Zie ook: 31 Beste WordPress Thema's Voor Bloggers En Schrijvers In 2023

Bedrijfsprofielen vs. makersprofielen

Als je op de hoogte bent van alles wat met Instagram te maken heeft, dan weet je dat een zakelijk profiel niet meer je enige optie is buiten een persoonlijk account.

Onlangs introduceerde Instagram ook Schepper profielen.

Creator accounts geven je toegang tot verschillende exclusieve functies en meer diepgaande analyses. Helaas, als u automatisch berichten wilt publiceren vanuit een sociaal planningsprogramma van derden, kunt u dat niet doen met een Creator-account. Alleen zakelijke accounts bieden automatische publicatie en planning.

Met een makersaccount zou je een herinneringssysteem moeten opzetten waarbij je een e-mail of melding krijgt wanneer het tijd is om te publiceren.

Aan de positieve kant krijg je wel exclusieve toegang tot de Instagram creator studio, follow/unfollow metrics, en engagement stats. Je kunt ook je direct messages inbox filteren, om gesprekken met klanten makkelijker te maken, en direct producten van merken taggen in je posts.

De voordelen van een professioneel account op Instagram

Sommige mensen kunnen een beetje aarzelen om van een persoonlijk profiel naar een zakelijk account op Instagram over te stappen. Verandering is eng.

De voordelen van upgraden zijn echter moeilijk te negeren.

Met een bedrijfsprofiel kunt u:

1. Toegang tot Instagram-inzichten

Waarschijnlijk de belangrijkste reden dat mensen overstappen van een persoonlijk account naar een zakelijk account, is dat zakelijke accounts meer inzicht bieden in je gebruikers. Als je een persoonlijk account gebruikt, heb je geen gegevens over hoe goed je Stories en Instagram-posts het doen.

Als je overstapt op een zakelijk profiel, krijg je de speciale selectie analytische tools van Instagram. Creator profielen kunnen zelfs dieper duiken in zaken als engagement en follow/unfollow aantallen. Hoe meer je weet over je publiek, en van welke content ze houden, hoe makkelijker het is om je following op Instagram te vergroten.

2. Zet advertenties op Instagram

Het potentiële bereik van adverteren op Instagram is 879 miljoen.

Terwijl organisch posten op Instagram je veel aandacht kan opleveren, als je je doelgroep kent, kun je veel meer bereiken met advertenties.

Door promoties te maken met het advertentieplatform van Instagram kunt u de juiste klanten binnen het platform bereiken, zodat u uw verkooppotentieel kunt opvoeren. Instagram kan ook doelgroepen voor u creëren, of u kunt precies selecteren wie u wilt bereiken.

Als je een kleine boost nodig hebt om je op de juiste plaats te krijgen op Instagram, zijn advertenties een geweldige functie - ze zijn echter alleen beschikbaar voor gebruikers van zakelijke profielen.

3. Verbeter uw Instagram profiel

Een ander enorm voordeel van het gebruik van een zakelijk account op Instagram, in plaats van een persoonlijk account, is dat je je profiel kunt laten opvallen. Je krijgt een paar extra functies om mee te spelen op een zakelijk account, waaronder contactknoppen die direct toegang bieden tot je bedrijf.

De CTA-knoppen bovenaan uw bedrijfsprofiel zorgen ervoor dat uw klanten kunnen bellen, e-mailen of zelfs een routebeschrijving naar uw bedrijf kunnen vinden. Bovendien hebben Creator-accounts de optie om berichten te filteren, zodat ze zo snel mogelijk op de juiste leads kunnen reageren.

Instagram staat geen klikbare links toe binnen beeld- of videobeschrijvingen. En ook biolinks zijn sterk beperkt.

Als je echter een zakelijk account hebt en meer dan 10.000 volgers, kun je links toevoegen aan je Instagram-verhalen.

5. Blijf in overeenstemming met de voorschriften

Nu toezichthouders hard blijven optreden tegen bedrijven die hun doelpubliek proberen te misleiden, maakt Instagram het voor bedrijven gemakkelijker om complexiteiten te vermijden. Als je uitgevers of influencers betaalt om een advertentie te sponsoren, dan moet je dit in elke post bekendmaken.

Aangezien 78% van de influencers Instagram gebruikt voor samenwerking tussen merken, is het waarschijnlijk dat je Instagram uiteindelijk ook op deze manier gaat gebruiken. Gelukkig kun je de functie branded content gebruiken met je zakelijke account om ervoor te zorgen dat je je aan de regels van online adverteren houdt.

U kunt ook de functie branded content gebruiken om een dieper inzicht te krijgen in de prestaties van gepromote berichten. Zo hoeft u niet te wachten tot uw influencer u details van hun kant verstrekt.

6. Mogelijke vroege toegang tot nieuwe functies

Hoewel er geen garantie is dat je de eerste bent die nieuwe functies op Instagram ontgrendelt als je een bedrijfs- of makersaccount hebt - is de kans groot. Instagram rolt voortdurend nieuwe functionaliteiten uit. Voordat de nieuwste functies live gaan, worden ze vaak eerst getest met een kleinere groep deskundige gebruikers.

Hoewel je niet altijd als eerste in de rij zult staan voor nieuwe functies, maak je meer kans als je een van de bedrijven bent die voortdurend hun toewijding aan Instagram bewijzen.

Hoe over te stappen op een Instagram bedrijfsprofiel

Nu je weet hoe voordelig het juiste profiel op Instagram kan zijn, laten we onderzoeken hoe je kunt overstappen op een zakelijk profiel.

Zorg ervoor dat uw profiel is ingesteld op openbaar voordat je met het proces begint. Privé-accounts kunnen niet overschakelen naar zakelijke profielen.

Begin door naar je Instagram instellingen of "Opties" te gaan.

Scroll tot u "Overschakelen naar een bedrijfsprofiel" ziet:

Klik op deze optie, en Instagram zal u vragen om verbinding te maken met uw Facebook-pagina.

Je hebt nodig Admin toegang tot uw Facebook-pagina als u deze wilt omzetten naar een bedrijfsprofiel:

Kies de pagina die je wilt koppelen aan je Instagram-account, en kies een categorie voor je profiel. Categorieën zijn bijvoorbeeld Persoonlijke Blog, of Gezondheid/Beauty.

Zie ook: 12 Beste WordPress Mailing List Plugins voor 2023 (Vergelijking)

Maak uw bedrijfsprofiel aan door uw e-mailadres, fysiek adres en telefoonnummer in te vullen:

Zodra u uw zakelijke contactgegevens hebt bekeken, controleert u ze dubbel en tikt u op de knop "Gereed".

Dat is alles!

Hoe terugschakelen naar een persoonlijke rekening

Als je om wat voor reden dan ook van gedachten verandert en besluit dat je niet langer een zakelijk account wilt, zit je niet vast. Je kunt gewoon inloggen op je Instagram-account en:

  • Ga naar uw instellingen
  • Tik op Zakelijke instellingen
  • Hit Terugschakelen naar persoonlijke rekening
  • Bevestig dat u wilt wisselen wanneer Instagram u dat vraagt

Niets houdt u tegen om naar believen heen en weer te schakelen tussen zakelijke en persoonlijke rekeningen.

Klaar om over te stappen?

De meeste mensen beginnen op Instagram met een persoonlijk profiel.

Maar als je begint in te zien hoe krachtig Instagram kan zijn voor je marketingstrategie, kun je besluiten dat het tijd is om je posting game op te schroeven.

Overstappen op een zakelijk profiel geeft je meer macht op Instagram, zodat je als nooit tevoren verkopen kunt doen en merkentrouw kunt opbouwen.

En het mooiste is dat je nu Instagram-planningsapps kunt gebruiken om rechtstreeks op Instagram te publiceren - je hebt geen begeleidende apps nodig om je eraan te herinneren dat je moet posten.

Eindelijk kun je je IG laten groeien en de inhoud laten stromen zonder de hele dag aan je telefoon gebonden te zijn.

Gerelateerde content om je Instagram aanwezigheid een boost te geven:

  • 14 krachtige Instagram-tools om je aanwezigheid op sociale media te vergroten
  • 7 tools om je Instagram Bio Link te optimaliseren
  • De definitieve gids voor Instagram-hashtags
  • 21 Instagram statistieken en feiten om uw online aanwezigheid te vergroten
  • Hoe Instagram Stories gebruiken om het algoritme van Instagram te slim af te zijn

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.