Hoe krijg je meer volgers op Snapchat: beginnershandleiding

 Hoe krijg je meer volgers op Snapchat: beginnershandleiding

Patrick Harvey

Wil je leren hoe je meer Snapchat volgers krijgt?

Zelfs met de opkomst van andere sociale media zoals TikTok, heeft Snapchat nog steeds miljoenen dagelijks actieve gebruikers.

En als beïnvloeder, marketeer of bedrijfseigenaar kun je het je niet veroorloven om deze mensen af te wijzen. Je zult ze moeten inschakelen als je je doelen wilt bereiken.

Maar gezien de aard van Snapchat, waar posts na enige tijd verdwijnen, is het mogelijk om een aanhang te kweken op het platform?

Spoiler alert: Het is absoluut mogelijk met de juiste strategie. En ik laat je in dit bericht zien hoe.

Laten we beginnen:

Krijg meer Snapchat volgers met deze methoden

Hier zijn enkele bruikbare tips over hoe je meer Snapchat volgers en vrienden kunt krijgen.

1. Ontdekbaar zijn

Laten we beginnen met iets eenvoudigs. Je wilt je voorbereiden op succes door ervoor te zorgen dat je Snapchat-account niet alleen toegankelijk is, maar ook goed gepromoot wordt.

Wat betekent dat?

Je moet aan iedereen die wil luisteren laten weten dat je een Snapchat account hebt. Zet een link naar je Snapchat profiel op je website. Vermeld het in een blog post. Maak een post op je andere social media sites waarin je iedereen vertelt je te volgen op Snapchat.

Zie ook: 14 Beste Social Media Agenda Tools voor 2023 (vergelijking)

Heb je gedrukt marketingmateriaal? Zorg er dan voor dat je je Snapchat-account ook daar vermeldt.

2. Gebruik Snapcodes

Snapcodes gebruiken om gebruikers aan te moedigen je te volgen is een goed idee. Voor de onbekenden: Snapcodes werken net als QR-codes. Als mensen ze scannen met de Snapchat-app, worden ze doorverwezen naar een landingspagina die je aangeeft of die acties met betrekking tot het platform activeert.

Snapcodes worden echter vaak gebruikt om anderen je als vriend te laten toevoegen. Dat betekent dat iedereen die je wil toevoegen dat handmatig kan doen of je Snapcode kan scannen. Dat maakt het proces niet alleen eenvoudiger, maar ook leuk en interactief.

Bron

U kunt uw Snapcode digitaal delen of ergens in de echte wereld ophangen zodat mensen hem kunnen vinden. Als u een ondernemer bent met een fysieke winkel, kunt u uw Snapcode plaatsen op een plek waar mensen hem gemakkelijk kunnen zien en scannen. U kunt hem ook toevoegen aan uw marketingmateriaal, zoals flyers en visitekaartjes.

Sommigen stellen het zelfs in als hun profielfoto op hun andere sociale media-accounts.

3. Doe giveaways

Mensen aanmoedigen om je te volgen is helemaal geen slechte optie. Door een weggever of wedstrijd te organiseren, moedig je mensen aan om je niet alleen te volgen, maar ook om interactie te hebben met je Snapchat-account.

Het is echt een geweldige manier om nieuwe Snapchat vrienden te maken.

De beste manier om je weggever te lanceren is met behulp van een tool van derden, zoals SweepWidget. Het gebruik van een weggever-app is super eenvoudig. Het zou je slechts een paar minuten moeten kosten om op te zetten als je eenmaal geregistreerd bent.

Bron

Je doel zou zijn om je volgen op Snapchat een vereiste voor deelname te maken. Door op een call-to-action zoals Volg op Snapchat te klikken, krijgen gebruikers de kans om een prijs te winnen.

Maar welke prijs moet je weggeven met SweepWidget?

Dat hangt van u af. De realiteit is dat mensen eerder geneigd zijn mee te doen als de prijs veel waarde heeft. Zorg er alleen voor dat het iets is wat ze echt willen hebben. De prijs moet tenslotte bij het publiek passen.

Maar voor kleinere makers of bedrijven kan beginnen met prijzen zoals kortingen nog steeds werken. Zet jezelf niet onder druk om alles uit de kast te halen als je het niet kunt betalen. Of je kunt proberen samen te werken met een merk dat bereid is je wedstrijd te sponsoren.

4. Publiceer leuke video's

Als je wilt slagen op Snapchat, moet je meer doen dan alleen regelmatig inhoud publiceren. Snapchat draait namelijk om plezier. De enige manier om Snapchat-volgers te krijgen is door leuke en spannende inhoud te posten.

Dit moet je in een paar seconden overbrengen. Hoe doe je dat?

Het begint met een geweldige kop. Titels moeten pakkend zijn. En ze moeten in een paar woorden beschrijven waar het bericht over gaat. Of je kunt proberen titels een beetje vaag te laten om de interesse van nieuwsgierigen te wekken.

Wat kun je nog meer doen om een gemiddelde video spannender te maken? Door muziek toe te voegen - een van de belangrijkste functies van Snapchat trouwens - verander je elke video van saai in must-watch content.

Bron

Maar vergeet niet:

Het publiek van Snapchat wil korte inhoud. Probeer je video's dus zo kort mogelijk te houden. Houd het te lang en je loopt het risico dat gebruikers weg swipen om video's van andere gebruikers te zien.

5. Creëer waardevolle inhoud

Het is één ding om leuke video's te publiceren. Maar dat is alleen genoeg om de aandacht van andere Snapchat-gebruikers te trekken. Als je je aanhang wilt behouden, zul je waardevolle inhoud moeten creëren.

Wat is waardevolle inhoud?

Dat hangt af van je doelgroep. Voor bedrijven kan dat betekenen dat ze nieuwe producten en evenementen aankondigen. Influencers kunnen exclusieve content publiceren - content die hun volgers niet op andere social media-kanalen te zien krijgen.

U kunt Snapchat ook gebruiken om een specifiek type inhoud te posten. Sommigen zien Snapchat bijvoorbeeld als hun eigen sociale mediaplatform voor live streaming. Of u kunt het gebruiken om andere gebruikers een unieke kijk te geven op wat er achter de schermen gebeurt als u een winkel runt.

6. Werk samen met beïnvloeders

Een deel van de zichtbaarheid op Snapchat bestaat uit het krijgen van exposure van enkele van de grotere namen op het platform. Dit betekent dat je moet samenwerken met Snapchat influencers.

Gelukkig is er geen tekort aan influencers die bereid zijn samen te werken met merken of collega-creators. Je hoeft ze alleen maar te vinden en contact op te nemen.

Maar er zijn een paar dingen waar u op moet letten. Ten eerste wilt u alleen werken met mensen die uw doelgroep aantrekken.

En je moet elke persoon waarmee je wilt samenwerken goed doorlichten. Controversiële figuren trekken vaak de verkeerde aandacht. Je wilt uit de buurt blijven van mensen die je naar beneden kunnen halen.

Nog belangrijker is dat u alleen samenwerkt met mensen die dezelfde idealen delen als u of uw bedrijf. Moreel op één lijn zitten is een groot pluspunt. Soms zijn partnerschappen meer dan alleen het promoten en verkopen van een product of merk.

7. Heb Snapchat takeovers

Snapchat takeovers zijn gebeurtenissen waarbij een influencer content post op het account van een merk in plaats van op hun eigen account. Natuurlijk kunnen influencers niet posten op het Snapchat account van een andere gebruiker. Daarom zijn merken degenen die verantwoordelijk zijn voor het opzetten van het geheel.

Het doel is dat het merk Snapchat-volgers krijgt door alle aandacht die de influencer geeft. Het is ook een geweldige manier om mensen te attenderen op een nieuw product dat je lanceert of om nieuwe ogen op je merk te richten.

Hoe vind je de juiste persoon om mee samen te werken aan een Snapchat overname?

Zie ook: 15 Beste elektronische handtekening apps voor 2023 (gratis + betaald)

U hanteert dezelfde normen als wanneer u met een andere influencer samenwerkt. Zoek iemand die dezelfde idealen heeft als u. Denk na over wat voor soort publiek hij of zij meebrengt. Als zijn of haar publiek niet overeenkomt met het uwe, kunt u andere kandidaten overwegen.

Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat ze de cijfers hebben om een overname te doen. Om eerlijk te zijn, zul je waarschijnlijk uiteindelijk betalen voor hun hulp. Dus wil je er zeker van zijn dat je waar voor je geld krijgt.

Ga na of de influencer een goede betrokkenheid heeft. Kijk of hun stijl en toon niet in strijd zijn met die van je merk. Overweeg om met een influencer marketingbureau te praten als je moeite hebt om de juiste Snapchat-gebruikers te vinden om takeovers mee te doen.

Bedrijven hoeven echter niet met influencers te werken als ze dat niet willen. Andere overnamemogelijkheden zijn bijvoorbeeld een klant, een cliënt of een werknemer. Een Snapchat-overname is slechts een concept. Hoe je het gebruikt is geheel aan jou.

Na het opzetten van je Snapchat takeover, moet je je gast niet al het zware werk laten doen. Jij moet jouw deel doen en het promoten.

8. Filters toepassen

Terwijl je de Snapchat-app gebruikt, ontdek je langzaam enkele van zijn vele functies. Je ziet hoe Snapchat Stories werken en wat je er allemaal mee kunt doen. En je raakt gewend aan het gebruik van Snapchat-filters.

Filters helpen je Snapchat-content leuker te maken. En als je ze goed gebruikt, kunnen ze je helpen extra informatie te verstrekken of context te geven aan je bericht. Je kunt zelfs meer dan één filter toepassen op een bericht, zodat je er niet slechts één hoeft te kiezen.

Gebruikers kunnen bijvoorbeeld informatie opnemen zoals snelheid, temperatuur, hoogte en tijd.

Je krijgt meer Snapchat-vrienden als je interessante filters gebruikt die ze misschien nog niet eerder hebben gezien. Als je vaak genoeg filters gebruikt, gaan ze je misschien volgen om te zien welke andere filters je uiteindelijk gebruikt in toekomstige posts.

Als je inspiratie zoekt, kijk dan welke filters de grootste makers op het platform gebruiken. Nog beter, waarom maak je niet je eigen Snapchat-filter? Als je bijvoorbeeld een groot evenement hebt, zou een Snapchat-filter speciaal voor die dag een enorm publiciteitsinstrument zijn.

Bron

9. Gebruik Snap AR

Toegegeven, deze strategie is waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd. Maar als je helemaal achter Snapchat staat en echt alles uit het platform wilt halen, wil je leren wat Snap AR voor je kan doen.

Snap AR gebruikt augmented reality om effecten te creëren die mensen kunnen gebruiken als lenzen in hun content. Met deze technologie kunnen mensen speciale filters over hun gezicht laten leggen om visueel verbluffende effecten te creëren.

Bron

Eenvoudiger gezegd, je kunt speciale effecten gebruiken wanneer je selfie video's maakt die je uiterlijk veranderen, zoals het hebben van puppy-oren of vampiertanden.

Als Snapchat-gebruiker zul je geen probleem hebben om AR-filters te vinden om te gebruiken in je content. Dat is niet het probleem. Je moet AR-filters gebruiken wanneer het gepast is om je posts leuk te maken voor je volgers.

De echte uitdaging ligt in het creëren van je eigen effect. Snapchat staat open voor ontwikkelaars van derden die Snap AR gebruiken om hun ideeën tot leven te brengen. Er is zelfs een desktopapplicatie genaamd Lens Studio die Snapchat ontwikkelaars gratis laat downloaden en ermee laat spelen.

De gemiddelde persoon heeft misschien niet de vaardigheden of het geduld om zijn eigen lens te maken. Maar merken en influencers die de middelen hebben om aangepaste lenzen te maken, kunnen hun Snapchat-inhoud veel leuker maken.

Bron

Is het de moeite waard om te investeren in Snap AR?

Het zou kunnen. AR kan zorgen voor meer betrokkenheid, wat zich vertaalt in meer Snapchat volgers. Maar het kost wat tijd om het op te zetten. En als je het te druk hebt met het runnen van je bedrijf, is tijd misschien een middel dat je je niet kunt veroorloven. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je waarschijnlijk uiteindelijk een ontwikkelaar moet inhuren om te helpen met het project.

Dus het is aan jou om te beslissen of je Snap AR moet gebruiken.

10. Start een inhoudskalender

Als je er nog geen hebt, moet je voor de start van je Snapchat-campagne een inhoudskalender maken. Eigenlijk zou je een inhoudskalender moeten hebben voor al je sociale mediaplatforms.

Een inhoudskalender is een goede manier om alle berichten te plannen. Het geeft je een overzicht van alles wat je voor de komende dagen, weken of maanden op stapel hebt staan. Zo kun je consistenter berichten plaatsen.

Een van de geheimen van het krijgen en houden van volgers op elk social media platform is consistentie. U wilt volgens een regelmatig schema posten. Maar als u het te druk heeft, vergeet u misschien per ongeluk inhoud voor die dag te maken. Dat kunt u voorkomen door altijd naar uw inhoudskalender te verwijzen.

Je kunt ook een contentkalender gebruiken om te werken aan ideeën voor Snapchat-verhalen.

Snapchat heeft een functie genaamd Snapchat Trends die - zoals de naam al aangeeft - gebruikers een blik gunt op de laatste trends op het platform. Het is een krachtig hulpmiddel dat bedrijven en influencers kunnen gebruiken om te peilen hoe mensen op een bepaald moment over een bepaald onderwerp denken.

Bron

U kunt de gegevens van Snapchat Trends gebruiken om inhoudelijke ideeën te bedenken of mee te doen aan gesprekken die onder uw Snapchat-volgers plaatsvinden.

Gebruikers kunnen ook onderzoek doen naar elke top door een trefwoord of product in te voeren. Wat een paar dagen geleden trending was, is dat vandaag misschien niet meer. Snapchat Trends kan vertellen welke onderwerpen nog steeds hot zijn en welke je voorlopig kunt negeren.

Als u bekend bent met Google Trends, dan lijkt het daar in zekere zin op.

Hoe zal dit je helpen?

Het is moeilijk om bij te houden wat er op elk moment in de Snapchat-gemeenschap gebeurt. Dat geldt vooral voor degenen die bezig zijn hun bedrijf op te bouwen of hun publiek op andere kanalen te laten groeien. Snapchat Trends geeft je de mogelijkheid om te zien wat de laatste tijd populair is bij je Snapchat-vrienden.

Bron

Meegaan in de toptrends kan u ook helpen viraal te gaan. Mensen zullen eerder over uw inhoud praten als die relevant is voor de tijd.

12. Adverteren op Snapchat

Wie het budget ervoor heeft, kan overwegen te adverteren op Snapchat om meer volgers te krijgen. Omdat Snapchat-advertenties tussen organische posts verschijnen, vergroot je de kans om ontdekt te worden door mensen die anders nooit op je content zouden zijn gestuit.

Je hebt de mogelijkheid om een stilstaand beeld of een video te maken, wat betekent dat er flexibiliteit is in de manier waarop je gebruikers kunt betrekken.

Bedrijven hebben ook de mogelijkheid om verzameladvertenties te doen. Deze advertenties zijn vergelijkbaar met gewone advertenties, maar geven mensen de mogelijkheid om op producttegels te klikken net onder de afbeelding of video. Als gebruikers op een producttegel klikken, worden ze doorgestuurd naar een productpagina die u opgeeft. Het is een handige functie, vooral voor e-commercebedrijven.

Advertenties op Snapchat kunnen vele andere vormen aannemen. Je kunt een volledige commercial plaatsen als dat de aanpak is die je wilt. Of je kunt story ads doen die andere content op het platform nabootsen. Sommigen gebruiken zelfs camerafilters in hun advertenties.

13. UGC bevorderen

UGC of user-generated content zijn posts die Snapchat-gebruikers maken ter ondersteuning van een influencer of een merk. Hoe meer UGC er over jou te vinden is, hoe meer exposure je krijgt op het platform.

Als je merkt dat je Snapchat-volgers posts maken die over jou of je producten gaan, moet je hun inspanningen gaan erkennen. Zo ontwikkel je een sterke gemeenschap op Snapchat. Promoot alle UGC die je ziet.

U kunt uw Snapchat-vrienden ook aanmoedigen om hun gevoelens voor u of uw merk te delen. En als ze dat doen, kunt u degene die u leuk vindt promoten op uw eigen account. Trouwe fans zouden het delen van hun verhalen niet leuk vinden. Maar als u merkt dat mensen niet zo ontvankelijk zijn voor het idee, kunt u hen stimuleren door iets terug te geven, zoals couponcodes.

En als mensen uiteindelijk negatieve verhalen over je delen, negeer ze dan niet, maar vertel ze wat je gaat doen om het goed te maken. Laat ze zich gehoord voelen.

Snapchat-gebruikers die alle interactie zien die je met je fans hebt, zijn eerder geneigd zich bij je community aan te sluiten.

Is Snapchat nog steeds relevant?

Een van de grootste vragen die marketeers, bedrijfseigenaren en influencers zich stellen is of ze Snapchat in hun social media-strategie moeten opnemen of niet. Er valt iets voor te zeggen dat Snapchat met andere spelers als Meta en TikTok op de markt misschien niet meer zo relevant is als het ooit was.

Maar dat is helemaal niet waar. Er zijn genoeg redenen waarom je inhoud voor Snapchat wilt maken.

Om te beginnen loopt het aantal Snapchat-gebruikers nog steeds in de miljoenen. Het platform kent zelfs een consistente groei sinds Q1 van 2014. En vanaf Q3 van 2022 heeft Snapchat gemiddeld 363 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

Bron

Je zou het niet denken maar Snapchat heeft eigenlijk meer maandelijkse actieve gebruikers dan Twitter. Snapchat heeft 557 miljoen maandelijkse actieve gebruikers tegenover 436 miljoen van Twitter vanaf januari 2022 volgens Statista.

Snapchat is ook beter voor merken en influencers die achter een jongere markt aanzitten. De meeste Snapchat-gebruikers zijn jong. Snapchat beweert dat het 75% van de millennials en Gen Z bereikt.

Dit betekent dat merken die op Snapchat zitten, coole punten krijgen omdat ze gewoon op het platform zitten. Dat kun je van een sociale mediasite als Facebook niet zeggen.

Snapchat voor bedrijven

Niet alleen is het platform nog steeds relevant, maar het heeft ook een lange lijst met tools die speciaal voor bedrijven zijn gebouwd. Het platform wil echt samenwerken met potentiële adverteerders. Het is dus geen verrassing dat het zijn functies voortdurend verbetert om merken zich thuis te laten voelen.

U moet gebruik maken van al deze functies, omdat deze u kunnen helpen om enige bekendheid te krijgen.

Merken kunnen openbare profielen aanmaken. Deze zijn ontworpen om u te helpen in contact te komen met potentiële klanten en volgers door uw meest nuttige en boeiende inhoud te benadrukken. U kunt uw openbare profiel gebruiken om te pronken met uw AR Lens als u die heeft.

Nog beter, je kunt het gebruiken om producten te verkopen direct vanuit de app.

Snapchat zegt dat merken die organische inhoud posten op Snapchat Spotlight hun publiek 1,5 keer sneller laten groeien dan degenen die niet posten op Spotlight.

Om een openbaar profiel te krijgen, moet je eerst je zakelijke account aanmaken. Je hoeft niet te betalen voor een Snapchat-bedrijfsaccount. Zelfs niet-adverteerders kunnen er een hebben. Zodra je je zakelijke account hebt, is het aanmaken van een openbaar profiel net zo eenvoudig als het bijwerken van je profiel.

Conclusie

Als uw doelgroep actief is op Snapchat, is het zinvol om ook op dat platform aanwezig te zijn. Het komt erop aan of het platform aansluit bij uw doelstellingen.

Snapchatvolgers krijgen is eenvoudig zolang je de sterke punten van het platform goed kent, vooral de unieke functies.

Maar het belangrijkste is dat je oprecht blijft. Het maakt niet uit hoeveel volgers je uiteindelijk krijgt als ze niet blijven hangen omdat je nep lijkt. Doe niet alsof als je vrienden toevoegt. Laat ze zien wie je echt bent.

Overschat ook de kracht van een goede profielfoto niet. Kijk of een van je bestaande contacten je wil toevoegen. Promoot je Snapchat bij nieuwe volgers op andere sociale kanalen. En zorg voor een Snapchat-gebruikersnaam die zich gemakkelijk kan onderscheiden.

Meer weten over Snapchat? Bekijk deze statistieken.

Als je een aanhang wilt opbouwen op andere platforms, bekijk dan deze berichten:

    Patrick Harvey

    Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.