Hoe geld verdienen met Instagram in 2023: 18 methoden die werken

 Hoe geld verdienen met Instagram in 2023: 18 methoden die werken

Patrick Harvey

Wil je groot geld gaan verdienen met je Instagram-account? Lees dan verder om te leren hoe je Instagram effectief te gelde kunt maken.

Als je een influencer bent met minstens een paar duizend volgers op Instagram, is er geen reden waarom je geen goed inkomen kunt verdienen met het platform. En we gaan je nu laten zien hoe.

In deze post zullen we enkele van de beste methoden om geld te verdienen onderzoeken. We zullen zowel de essentiële, effectieve methoden behandelen als enkele minder bekende strategieën die je misschien nog niet hebt overwogen.

Klaar? Laten we beginnen.

1. Verkoop gesponsorde berichten

Het verkopen van gesponsorde berichten is de kern van Instagram. Het is de methode waar de meeste influencers voor kiezen en de belangrijkste manier waarop makers geld verdienen op het platform.

Het idee achter gesponsorde content is dat bedrijven je betalen om posts te maken die hun merk of producten promoten als onderdeel van een samenwerkingsovereenkomst. Instagram noemt dit soort posts 'branded content' en ze zijn voorzien van de tag 'Betaald partnerschap met...', net als deze:

Het bedrag dat je kunt verdienen met gesponsorde posts hangt af van factoren als hoeveel Instagram-volgers je hebt, je gemiddelde engagementsratio's en de niche die je vult.

Maar als algemene vuistregel kun je verwachten dat je ongeveer $10 per 1.000 volgers verdient.

Dus als je 100k volgers hebt, kom je uit op ongeveer $1k per gesponsorde post, wat echt niet slecht is. Bij deze omvang heb je maar een paar gesponsorde posts per maand nodig en je hebt een fulltime inkomen.

Er is genoeg vraag, en het is niet alleen voor de grote mega-influencers. Zelfs als je maar een kleine influencer bent met ongeveer 1k volgers, kun je nog steeds veel deals met merken vinden. Sterker nog, merken erkennen steeds meer de waarde van het aanboren van het kleinere maar meer betrokken publiek dat micro-influencers meestal hebben.

Dat gezegd hebbende, als je je eerst wilt richten op het laten groeien van je volgers, bekijk dan onze diepgaande gids over hoe je meer Instagramvolgers krijgt.

Hoe doe je dat?

De beste manier om nieuwe samenwerkingsmogelijkheden voor merken te vinden, is contact opnemen met merken waarvan je denkt dat ze goed bij je publiek passen, om te zien of ze geïnteresseerd zijn in het betalen voor een gesponsorde post.

Maar voordat u dat doet, moet u een mediakit opstellen. In uw mediakit wordt opgesomd wie u bent en wat u merken te bieden hebt. Het bevat details zoals het aantal volgers dat u hebt, de demografische gegevens van uw publiek, de mate van betrokkenheid, tarieven en alle andere gegevens waarin u denkt dat merken geïnteresseerd zouden kunnen zijn.

Je kunt een Instagram analytics tool gebruiken om deze metrics bloot te leggen en de prestaties van je gesponsorde posts te volgen. Wij raden Social Status aan.

Zodra u uw mediakit hebt, maakt u een lijst van prospects en begint u hen ermee te e-mailen. Als u interesse krijgt, kunt u een telefoongesprek of videochat opzetten om het verder te bespreken. En als ze verder willen gaan, stelt u een contract op met uw nieuwe merkpartner en tekent u dit.

Houd er rekening mee dat Instagram specifieke richtlijnen heeft die je moet volgen als het gaat om branded content. Je moet bijvoorbeeld je merkpartner taggen in de post. Lees hier meer.

2. Word merkambassadeur

Een andere manier om geld te verdienen op Instagram via merkpartnerschappen is door je aan te sluiten bij een merkambassadeursprogramma. Dit is niet precies hetzelfde als het verkopen van gesponsorde posts, maar het is wel vergelijkbaar.

Het verschil is dat Instagram-influencers die merkambassadeurs worden, regelmatig een bedrijf voor langere tijd promoten door op te treden als woordvoerder en er positief over te praten op social - het is geen eenmalige regeling zoals een gesponsorde post. Denk aan Nike en Michael Jordan, of Nespresso en George Clooney.

Het voordeel is natuurlijk dat de langere contracten u een stabielere, voorspelbare inkomstenstroom bieden.

Influencer en celebrity Stacey Solomon is merkambassadeur voor winkelketen Primark en promoot het merk regelmatig op haar Instagram-account:

De deal lijkt zeer lucratief te zijn geweest voor Stacey, want ze heeft nu zelfs haar eigen dames- en kinderkledingcollecties in de winkel.

Hoe doe je dat?

Als je gaat optreden als ambassadeur voor een merk, moet het er waarschijnlijk een zijn waar je echt in gelooft. Begin dus met na te denken over de merken die je echt waardeert en die je zou willen promoten.

Van daaruit zou je kunnen beginnen met gratis over hen te posten op je Instagram-account, in de hoop dat iemand van hun sociale team de positieve publiciteit oppikt en contact opneemt.

Je kunt hen ook rechtstreeks per e-mail benaderen en vragen of ze een ambassadeursprogramma hebben. Zorg ervoor dat je aangeeft waarom je denkt dat je een goede ambassadeur zou zijn en deel je mediakit.

Als je eenmaal een merkambassadeur bent, zul je waarschijnlijk regelmatig over hen posten. Het kan zelfs in je contract staan dat je een minimum aantal berichten over het merk per maand moet delen.

In dat geval kun je een Instagram scheduling tool zoals Pallyy gebruiken om deze posts met hoge prioriteit van tevoren in te plannen.

Nog een van de beste manieren om geld te verdienen als influencer is het promoten van affiliate links bij je publiek.

Het werkt als volgt:

Eerst zoekt u een affiliate programma voor een product waarin u gelooft en waarvan u denkt dat het goed bij uw publiek past.

Daarna meld je je aan als affiliate en pak je je unieke doorverwijslink. Vervolgens deel je posts op Instagram waarin je het product aanbeveelt aan je publiek:

Wanneer mensen die jouw Instagram berichten zien op jouw doorverwijslink klikken en een aankoop doen, verdien jij een commissie. De commissiepercentages variëren per programma, maar kunnen oplopen tot 10%-50%.

Het meest populaire affiliate programma in de wereld is Amazon Associates. Het is gemakkelijk om je aan te melden en er zijn miljoenen Amazon producten die je kunt promoten, maar de commissies zijn over het algemeen vrij laag.

Wij raden u aan om lid te worden van een affiliate netwerk zoals ShareASale en daar te beginnen. U kunt ook onze lijst van de beste affiliate platforms hier bekijken.

Hoe doe je dat?

Instagram is onlangs begonnen met het uitrollen van zijn eigen affiliate programma voor makers, maar het is nog niet op grote schaal beschikbaar.

Als u het geluk hebt in aanmerking te komen, kunt u aan boord gaan door te navigeren naar Professioneel dashboard > Affiliate opzetten .

Zoek dan een winkel en kies de producten die je wilt promoten en sla ze op in je verlanglijstje. Wanneer je een affiliate post maakt, kun je de producten die je hebt opgeslagen taggen.

Als het affiliate programma nog niet voor je beschikbaar is, zul je het op de ouderwetse manier moeten doen. Dat wil zeggen, voeg je affiliate link toe in je Instagram bio en deel vervolgens posts die je affiliate producten promoten met een opmerking waarin je vertelt dat ze op de link in je bio moeten klikken.

Als je meerdere affiliate producten tegelijk wilt promoten, zul je een link in bio tool zoals Shorby moeten gebruiken. Pallyy komt ook met een bio link tool. Met deze tools kun je een aangepaste landingspagina maken voor al je affiliate links, zodat je naar die pagina kunt linken vanuit je bio.

4. Breng je eigen merch lijn uit

In plaats van andermans producten te verkopen via Instagram, waarom niet gewoon je eigen producten verkopen? Het is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit om je eigen lijn merchandise uit te brengen dankzij print-on-demand platforms.

U kunt zich aanmelden voor een print-on-demand platform en op maat gemaakte koopwaar verkopen zoals T-shirts, mokken, draagtassen, onderzetters, enz. met uw eigen ontwerpen.

Zach King heeft 24,3 miljoen volgers op Instagram en biedt een van de beste voorbeelden van deze monetisatiestrategie.

Hij heeft duizenden hoeden, stickers en kledingproducten met zijn iconische logo verkocht via zijn online winkel.

Hoe doe je dat?

De gemakkelijkste manier om custom merch te verkopen is door een print on demand site te gebruiken. Deze diensten leveren producten on-demand voor u door ze af te drukken en rechtstreeks naar de klant te verzenden wanneer u een verkoop doet, en dan die u de basiskosten in rekening brengt.

U hoeft vooraf geen voorraad aan te schaffen - u uploadt gewoon uw ontwerpen en voegt het product toe aan uw productcatalogus.

Natuurlijk heb je ook je eigen e-commerce winkel nodig om je koopwaar te verkopen. Er zijn veel e-commerce platforms die je kunt gebruiken om er een te bouwen, maar wij raden Sellfy aan.

Sellfy is zowel een e-commerce platform als een print on demand fulfillment provider in één. En het is speciaal gebouwd voor makers.

Alles wat u hoeft te doen is u aanmelden, uw winkel aanmaken (dit deel kan minder dan een uur duren) en uw ontwerpen uploaden naar producten in Sellfy's print-on-demand catalogus. Dan bent u klaar om te beginnen verkopen!

5. Digitale downloads verkopen

Als je geen fysieke merch wilt verkopen, kun je in plaats daarvan altijd digitale downloads verkopen aan je Instagram-publiek. Ik heb het dan over dingen als PDF's, audiobestanden, fotografie, downloadbare prints, sjablonen, enz.

Als je bijvoorbeeld een fitness Instagrammer bent, zou je je trainingsplannen of dieet cheat sheets als digitale downloads kunnen verkopen.

Evenzo zouden muzikanten met een aanhang op Instagram hun muziek kunnen verkopen als MP3-downloads. Of als je een van life influencer bent, zou je je bouwplannen kunnen verkopen. Je krijgt het idee!

Hier is een real-life voorbeeld van Eamon & Bec, een koppel met 334k volgers op Instagram:

Ze verkopen verschillende digitale downloads via hun e-commercesite, waaronder een veganistisch-recepten-ebook, een gids voor de opmaak van bestelwagens en een preset-pakket.

Hoe doe je dat?

De eerste stap is het maken van een e-commerce winkel. Ook hier raden we Sellfy aan, maar elk van deze 10 beste platforms om digitale producten te verkopen zal werken.

Vanaf daar kun je je digitale downloads uploaden, je prijzen instellen en je winkel bouwen. En als je dat gedaan hebt, kun je beginnen met verkeer ernaartoe te leiden via Instagram.

Probeer fragmenten te delen op Instagram die het publiek naar meer verlangen. Fitness influencers zouden bijvoorbeeld korte videotips kunnen uitbrengen via Instagram Reels en het publiek uitnodigen om hun trainingsgids te kopen voor meer.

Of als je een food Instagrammer bent, post dan verrukkelijke foto's van je beste culinaire creaties en vertel je volgers dat ze het recept kunnen krijgen via de link in je bio.

6. Instagram Shopping opzetten

In plaats van verkeer naar uw website te leiden, waarom verkoopt u uw digitale of fysieke producten niet rechtstreeks via Instagram?

Met shoppable posts kan je publiek klikken op de producttags in de afbeeldingen en video's die je deelt om artikelen uit je winkel te kopen zonder de app te hoeven verlaten.

Niet alleen dat, maar u kunt uw producten ook in de shopping tab krijgen, wat helpt bij het ontdekken.

Hoe doe je dat?

Om een Instagramshop te openen, moet je ervoor zorgen dat je aan de voorwaarden voldoet. Er zijn een paar vereisten, waaronder het hebben van een eigen websitedomein waar klanten producten kunnen kopen en een Instagramprofiel dat is ingesteld als bedrijfs- of makersaccount.

Zodra u aan de voorwaarden voldoet, kunt u uw winkel opzetten in Commerce Manager of een ander ondersteund platform, of via de Instagram-app.

Je moet een afrekenmethode kiezen, je verkoopkanalen specificeren (bijvoorbeeld Instagram, Facebook of beide) en producten toevoegen door je bestaande catalogus te koppelen of een nieuwe aan te maken.

Als je dat allemaal hebt gedaan, kun je het ter beoordeling indienen en als het wordt goedgekeurd, ben je klaar om te gaan verkopen.

7. Ga Live & verdien Badges

Instagram Badges is een relatief nieuwe functie voor Instagram Live. Wanneer je Live gaat, kunnen kijkers badges kopen als een manier om je te steunen.

Als kijkers badges kopen, verschijnt er een hartje naast hun gebruikersnaam als erkenning voor hun bijdrage. Je kunt je totale verdiensten van badges zien en je vooruitgang naar de doelen die je hebt gesteld.

Fitness Instagrammer @charleeatkins liet haar kijkers teruggeven via badges en kreeg een stortvloed aan steun.

Dit is echt een leuke manier om je trouwste volgers je te laten steunen als maker, en een geweldige manier om je livestreams te gelde te maken.

Zie ook: 8 bewezen Facebook weggeefideeën om maximale betrokkenheid, verkeer en verkoop te genereren

Hoe doe je dat?

Controleer eerst of je in aanmerking komt en of de functie Badges beschikbaar is in jouw land. De functie is momenteel beschikbaar voor in aanmerking komende makers in de VS, maar is alleen op uitnodiging beschikbaar in andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Japan, Brazilië en Mexico.

Als je daarvoor in aanmerking komt, kun je badges inschakelen door te navigeren naar Profiel> Professioneel dashboard> Badges instellen.

Ga dan live en laat je publiek weten dat je Badges hebt ingeschakeld en nodig ze uit om ze te gebruiken als ze je willen steunen.

8. Stuur verkeer naar uw website en verdien er geld mee

Zelfs als je geen producten wilt verkopen via je eigen online winkel, is het nog steeds zinvol om je eigen website te maken en daar verkeer naartoe te leiden via je Instagram bio link.

Op die manier kunt u AdSense, Ezoic, of monetaire advertenties van een koploper op uw site zetten en dat verkeer via advertentie-inkomsten te gelde maken.

Omdat je een hoop verkeer via Instagram genereert, zullen je websiteposts en -pagina's dankzij al die positieve sociale signalen snel in Google scoren, waardoor je nog meer verkeer krijgt via SEO. En meer verkeer betekent meer advertentie-inkomsten.

Hoe doe je dat?

Eerst moet je je website maken, een domein koppelen en je aanmelden voor webhosting.

Wij raden aan WordPress.org te gebruiken, gehost door DreamHost, maar elk van deze blogplatforms is ook geschikt.

Maak vervolgens blogberichten en website-inhoud waarvan u denkt dat uw doelgroep die zal waarderen, en promoot die via uw account.

Als je bijvoorbeeld een food influencer bent, kun je een blogpost maken met een van je eigen originele recepten, vervolgens een link ernaar delen en deze promoten in je feed of Instagram Stories.

Zorg ervoor dat uw blogberichten zijn geoptimaliseerd voor een populair trefwoord waarop mensen zoeken en optimaliseer het voor SEO om nog meer organisch verkeer via zoekopdrachten te genereren.

Blijf consistent posten, promoot je berichten op Instagram en laat je websiteverkeer groeien. Zodra je minstens 10.000 bezoekers per maand hebt, kun je beginnen met het te gelde maken van je website met advertentie-inkomsten.

Gebruik Google Adsense of een van de beste Google Adsense alternatieven. U kunt ook onze opsomming van de beste advertentienetwerken bekijken om andere advertentiemogelijkheden te vinden.

9. Cross-promoot andere te gelde gemaakte kanalen

Instagram biedt beperkte native monetisatiemogelijkheden buiten gesponsorde posts en Instagram Shopping. Maar je kunt Instagram wel gebruiken om andere kanalen te promoten die gemakkelijker te gelde te maken zijn.

Je zou bijvoorbeeld Instagram kunnen gebruiken om reclame te maken voor je podcast. En dan je podcasts te gelde maken met advertenties.

Of je kunt je Instagram-volgers vragen zich te abonneren op je YouTube-account, en vervolgens YouTube te gelde maken met video-advertenties, mecenaat en sponsoring.

Kijk maar naar Ria Ricis. De Indonesische influencer begon op Instagram, waar ze meer dan 32 miljoen volgers heeft.

Uiteindelijk gebruikte ze Instagram als platform om haar eigen YouTube-kanaal te lanceren, en al snel vergaarde ze meer dan 30 miljoen abonnees - een aanhang die bijna net zo groot is als op Instagram.

En omdat ze lange video's publiceert op haar YouTube-account, kan ze meerdere advertenties per video plaatsen en heeft ze veel betere mogelijkheden om geld te verdienen.

Hoe doe je dat?

Deze is gemakkelijk: link naar je belangrijkste monetaire kanaal in je Instagram bio, en vraag je publiek om het te bekijken in je berichten.

Je kunt ook een landingspagina maken met Shorby en daar links naar al je monetaire kanalen aan toevoegen. Link vervolgens naar die landingspagina in je Insta bio.

10. Vraag om donaties

Een van de makkelijkste manieren om Instagram te gelde te maken is door simpelweg je publiek te vragen je te helpen ondersteunen.

Je zou verbaasd zijn hoe goed dit werkt. Als je een goede relatie hebt met je volgers en ze waarderen wat je doet, kun je er zeker van zijn dat een groot deel van je meest loyale fans iets terug willen doen.

Het mooie van deze methode is dat het supermakkelijk uit te rollen is. Je hoeft geen sponsormogelijkheden te vinden of producten te maken, je zet gewoon een donatielink op en nodigt je fans uit om je te steunen als ze dat willen.

Hoe doe je dat?

De makkelijkste manier om steun van je fans te accepteren is met Koop me een koffie.

Het is een volledig gratis dienst, dus je hoeft niets vooraf te betalen; het platform houdt 5% van je donaties in.

Meld je gewoon aan om een donatiepagina te maken en link er vervolgens naar in je Instagram-bio. Instagram-gebruikers kunnen naar je pagina gaan en kiezen hoeveel koffie ze voor je willen kopen: 1 ($5), 3 ($15) of 5 ($25).

We hebben zelfs onze eigen Buy Me a Coffee pagina. Bekijk die als je wilt zien hoe het er in actie uitziet of als je Blogging Wizard wilt steunen.

P.S. Als het uiterlijk van Buy Me a Coffee je niet bevalt, probeer dan Patreon. Of kijk eens naar deze Patreon alternatieven voor meer opties.

11. Bonussen verdienen

Bonussen zijn een andere relatief nieuwe reeks Instagram-functies die gebruikers mogelijkheden bieden om geld te verdienen aan de prestaties van hun inhoud.

Een voorbeeld is Reels Play, een bonusprogramma dat je beloont met geld op basis van het aantal keren dat je de rollen speelt. Hoe meer keer je speelt, hoe meer je verdient.

Het wordt nu nog getest en is alleen beschikbaar voor geselecteerde makers (alleen op uitnodiging). Maar als je een van de gelukkigen bent die geselecteerd is, kan het een fantastische bron van inkomsten zijn.

Hoe doe je dat?

Zoals ik al zei, moet je uitgenodigd worden om deel te nemen aan Reels Play.

Als u in aanmerking komt, kunt u beginnen door te navigeren naar Professioneel dashboard > Bonussen > Aan de slag Lees vervolgens de voorwaarden, voeg uw bedrijfsinformatie toe en zorg ervoor dat u de regels, doelen en deadlines begrijpt, en u bent klaar om te beginnen met het maken van rollen!

12. Een mailinglijst samenstellen

Het probleem met geld verdienen op Instagram is dat je probeert geld te verdienen aan een gehuurd publiek. Het kanaal is eigendom van Facebook - niet van jou.

Dus als u meer geld wilt vrijmaken, is het zinvol om uw volgers zo snel mogelijk naar een eigen kanaal over te brengen. En uw beste kans is e-mail.

Zodra je je Instagram-volgers hebt laten inschrijven op je mailinglijst, heb je veel meer mogelijkheden om geld te verdienen. Je kunt ze producten, aanbiedingen, enz. presenteren en ze door je verkooptrechter leiden om ze je producten of affiliate-links te laten kopen. Of je kunt je lijst te gelde maken met solo-advertenties.

@xiaomanyc is een polyglot influencer die zijn Instagram- en YouTube-kanalen gebruikt om volgers zich te laten inschrijven voor zijn nieuwsbrief om talen te leren en heeft duizenden opt-ins verzameld.

Uiteindelijk wil hij taalcursussen uitbrengen en zijn nieuwsbrief gebruiken om veel te verkopen. En omdat hij zijn lijst vooraf heeft gevoed, zijn ze waarschijnlijk klaar om te kopen.

Hoe doe je dat?

Ten eerste moet u investeren in een soort e-mailmarketingsoftware. Wij raden Moosend aan, maar elk van deze e-mailmarketingplatforms werkt.

De volgende stap is het opzetten van een landingspagina met een opt-in formulier waarin bezoekers wordt gevraagd zich in te schrijven op uw mailinglijst. Het helpt om een soort van lead magnet aan te bieden om hen te stimuleren zich in te schrijven, zoals een gratis bron of download.

Van daaruit kun je een link naar je landingspagina toevoegen in je Instagram-profiel en je volgers aanmoedigen om zich in te schrijven.

Het kan zelfs de moeite waard zijn om een weggeefwedstrijd op Instagram te houden om e-mailabonnees te verzamelen. Deze strategie werkt heel goed en kan je lijst supersnel opbouwen.

Zodra u uw lijst hebt, gebruikt u uw e-mailmarketingsoftware of een trechterbouwer om een eenvoudige verkooptrechter te maken die hen voedt tot ze klaar zijn om te converteren. Converteren kan betekenen dat u uw producten koopt of iets anders dat uw bedrijf inkomsten oplevert.

13. Abonnementen verkopen

Abonnementen verkopen is geweldig omdat makers zo een terugkerende inkomstenstroom kunnen verdienen die stabieler en voorspelbaarder is dan de verkoop van producten of gesponsorde berichten.

Als je een zeer trouwe en betrokken fanbase hebt, en je komt in aanmerking, kun je je aanmelden voor het abonnementenprogramma van Instagram. Dan kun je je eigen maandelijkse tarieven bepalen en perks aanbieden aan fans die zich abonneren, zoals exclusieve content.

Hoe doe je dat?

Toegang tot de functie Abonnementen is voorlopig alleen op uitnodiging, maar wordt in de toekomst mogelijk opengesteld voor meer makers, dus houd een oogje in het zeil. Als je bent uitgenodigd, kun je het instellen via je professionele dashboard.

Als u niet bent uitgenodigd, kunt u in plaats daarvan een abonnementenplatform zoals Patreon gebruiken om lidmaatschappen te verkopen.

14. Zet betaalde gemeenschappen op

Betaalde communities lijken veel op abonnementen. Het uitgangspunt is hetzelfde: je verdient geld aan je Instagram-publiek door ze een maandelijks bedrag te laten betalen voor toegang tot exclusieve extraatjes.

Maar in dit geval is het extraatje dat ze krijgen door zich te abonneren de toegang tot uw gemeenschapsruimte. In de gemeenschapsruimte kunnen ze communiceren met andere gelijkgestemde fans.

U kunt meerdere planniveaus instellen met verschillende voordelen. U kunt bijvoorbeeld een goedkoop Basisplan aanbieden waarmee abonnees toegang krijgen tot het forum en opmerkingen en vragen kunnen plaatsen, en een duurder Goudplan waarmee ze toegang krijgen tot exclusieve discussieborden of rechtstreeks met u kunnen communiceren.

Het mooie van betaalde communities is dat ze u niet alleen een mooie inkomstenstroom opleveren, maar dat u er ook uw trouwste fans mee kunt belonen en de merkentrouw kunt stimuleren door een betrokken community rond uw merk op te bouwen.

Hoe doe je dat?

Wij raden u aan Podia te gebruiken om uw gemeenschap op te bouwen.

Zodra u zich aanmeldt, kunt u de functie Communities gebruiken om met één klik een virtuele discussieruimte te creëren, die u vervolgens kunt aanpassen door uw eigen themaborden te maken, enz.

U kunt Podia ook gebruiken om een online winkel te maken en lidmaatschappen van gemeenschappen te verkopen als digitale producten.

Lees onze volledige Podia review.

15. Verkoop uw sjablonen en filters

Als er één ding is waar Instagram-makers ongelooflijk goed in zijn, dan is het wel het bijwerken van foto's. Maar wist je dat je je Instagram-sjablonen en lightroom-voorinstellingen voor goed geld kunt verkopen? Het is waar.

Kijk maar naar deze collectie Mom Blogger presets op Etsy, gemaakt om je te helpen een gezellige esthetiek te creëren in je Instagram feed:

De verkoper achter deze listing heeft meer dan 100k presets verkocht - denk daar maar eens over na. Dat zijn honderdduizenden dollars aan digitale producten alleen al.

Hoe doe je dat?

Verkoop je sjablonen en presets op je eigen website, of via sites als Creative Market of Etsy.

Laat je volgers dan weten dat als ze het leuk vinden hoe je feed en berichten eruit zien, ze de sjablonen en filters die je gebruikt kunnen kopen via de link in je bio.

Zie ook: ConvertKit Review 2023: E-mailmarketing vereenvoudigd?

16. Een online cursus maken en verkopen

Als je naam hebt gemaakt op Instagram, is de kans groot dat je waarschijnlijk kennis op expertniveau hebt waar anderen voor willen betalen.

In dat geval kun je overwegen je eigen online cursus of masterclass te maken en die te verkopen via Instagram. Hier zijn enkele ideeën:

Instagram-fotografen zouden een fotocursus kunnen uitbrengen waarin ze hun fans leren hoe ze foto's kunnen maken zoals zij.

Als je een Instagram-model bent, zou je mensen kunnen leren over mode, hoe je moet poseren voor foto's, of hoe je ze effectief bewerkt.

Of als je een fitness Instagrammer bent, kun je een cursus uitbrengen waarin je mensen leert over voeding, beweging en hoe ze in vorm kunnen komen.

En als je denkt dat je geen speciale vaardigheden hebt - dat heb je wel! Als je erin geslaagd bent om je Instagram-volgers tot een behoorlijke omvang te laten groeien, is dat een vaardigheid op zich. Dus waarom maak je geen cursus die anderen leert hoe ze hetzelfde kunnen doen en een Instagram-account kunnen laten groeien?

Hoe doe je dat?

De eerste stap is je aanmelden voor een online cursusplatform. Ook hiervoor raden wij Podia aan, omdat het een ingebouwd leermanagementsysteem heeft en alles wat je nodig hebt om kennisproducten te maken en te verkopen.

Stel vervolgens enkele lessen samen en maak je cursus in het platform, en maak het klaar voor verkoop. En tot slot, promoot het op je Instagram pagina.

17. Breng je eigen lied uit

Tegenwoordig lijkt het wel of elke influencer zijn eigen nummer heeft uitgebracht. Bella Poarch, PewdiePie, Logan Paul... Ik kan nog wel even doorgaan.

@tatemcrae heeft meer dan 2 miljoen volgers op Instagram en heeft haar profiel gebruikt om haar nieuwe nummer 'Uh Oh' te promoten.

Als je een grote aanhang hebt op Instagram en een talent voor muziek, zou je hetzelfde kunnen doen. En als je geluk hebt, kan het eerste momentum dat je opbouwt via sociaal verkeer je nummer in de hitlijsten duwen, waardoor je een bonafide muzikant wordt.

Van daaruit kun je lucratieve platencontracten sluiten en een hoop geld verdienen met muziekstreaming en albumverkoop.

Hoe doe je dat?

Neem een liedje op (je zult waarschijnlijk een opnamestudio willen huren om dit professioneel te doen) en verspreid het via een muziekdistributiedienst.

Lees onze gids over hoe je audiobestanden online kunt verkopen voor meer advies.

18. Verkoop gepersonaliseerde video's via Cameo

Dit is een andere gemakkelijke strategie om geld te verdienen die veel makers over het hoofd zien.

Als je het nog niet wist, Cameo is een app waar fans gepersonaliseerde videoboodschappen van beroemdheden en influencers kunnen kopen...

Videoboodschappen zijn meestal vrij kort - gemiddeld 30 seconden tot 3 minuten - en vergen dus weinig inspanning, maar hebben een groot verdienpotentieel.

De Japanse influencer @natsukitheman gebruikt zijn Instagram-account met 128k volgers om zijn Cameo-pagina te promoten.

Hij heeft honderden gepersonaliseerde video's verkocht, waarmee hij tienduizenden dollars verdiende.

Hoe doe je dat?

Ook deze is vrij eenvoudig: meld je aan voor Cameo, stel je prijzen en beschikbaarheid in en voeg een link naar je pagina toe aan je Instagram-bio.

Bedenk wel dat je waarschijnlijk een zeer grote en betrokken aanhang nodig hebt om verkoop te krijgen, dus deze strategie is het beste voor mega-influencers en beroemdheden en misschien niet geschikt voor kleinere micro-influencers.

Laatste gedachten

Dat besluit onze diepgaande gids over hoe geld te verdienen met Instagram.

Hopelijk heb je een paar monetisatiemethoden kunnen vinden om te helpen met je Instagram-marketingstrategie.

Wil je meer weten? Bekijk deze berichten:

  • Hoe verdienen influencers geld? De volledige gids
  • Hoeveel Instagramvolgers heb je nodig om geld te verdienen?
  • De beste manieren om geld te verdienen met uw blog (en waarom de meeste bloggers falen)
  • 6 manieren om betaald te worden voor de inhoud die je maakt

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.