Jobify Review - Een van de beste vacaturesites voor WordPress

 Jobify Review - Een van de beste vacaturesites voor WordPress

Patrick Harvey

Online vacaturebanken zijn overal tegenwoordig - denk aan elke sector of carrièrepad en ik zal je minstens één speciale vacaturebank laten zien.

Dat is ook niet verwonderlijk; het internet trekt grote groepen getalenteerde sollicitanten aan, dus werkgevers doen er verstandig aan om bij de bron te werven. Door de tussenpersoon weg te laten, vermijden ze ook exorbitante bemiddelingskosten. En voor de werkzoekenden zelf bieden vacaturesites snelle toegang tot een heleboel banen, meestal met een snelle sollicitatieprocedure.

Met andere woorden, de wereld van werving en selectie is gek geworden van vacaturebanken.

Zie ook: 16 bewezen YouTube-video-ideeën om je kanaal een boost te geven

Als u een vacaturebank wilt beginnen, is WordPress een van de beste platforms. Om WordPress te gebruiken, hebt u echter een thema nodig, waardoor dit bericht precies op tijd komt: vandaag bespreek ik een van de beste WordPress vacaturebankthema's: Jobify.

Meer informatie over Jobify

Jobify en WP Job Manager

Jobify wordt uitsluitend verkocht op ThemeForest, waar het de eer heeft het best verkochte vacaturethema op de markt te zijn - en, naar mijn mening, een van de beste.

Het thema is ontwikkeld door elite auteur, Astoundify. In plaats van het creëren van de all-in-one mega Astoundify heeft een reputatie opgebouwd als specialist in niche-thema's. Hun portfolio bevat bijvoorbeeld ook thema's voor digitale marktplaatsen (Marketify) en gidsen (Listify).

Als zodanig weet je dat je in veilige handen bent met Jobify, met een prijskaartje van $69 - voor een gespecialiseerd thema met een geweldig ontwerp en krachtige functies, is dit een grote waarde.

Hoe heeft Astoundify zijn reputatie als specialist opgebouwd? Door de functionaliteit van marktleidende plugins in hun thema's op te nemen, waardoor de ontwikkelaars veel meer middelen kunnen besteden aan het bouwen en onderhouden van een goed geoliede machine.

In het geval van Jobify betekent dit een hechte integratie met de door Automattic overgenomen WP Job Manager plugin. Dit lijkt een winnende combinatie te zijn - Jobify haalt het beste uit WP Job Manager door een ontwerp te bieden dat is afgestemd op de specifieke behoeften van een vacaturewebsite, terwijl Jobify geniet van de strakke functionaliteit van WP Job Manager.

Jobify brengt natuurlijk ook wat eigen functionaliteit met zich mee, met functies die zijn ontwikkeld om de esthetiek en bruikbaarheid van je vacaturebank te verbeteren.

Krijg WP Job Manager

Ontwerp en belangrijkste kenmerken

Het Jobify thema ziet er prachtig uit, met een strak design en opvallende typografie. Het maakt gebruik van veel witruimte, waardoor de site opgeruimd aanvoelt en de bruikbaarheid wordt verbeterd.

De homepage is bijzonder stijlvol en koppelt stijlvolle esthetiek aan vacature-specifieke functionaliteit in de vorm van een interactieve kaart. Dit geeft een momentopname van de locaties van de aanbiedingen, plus een handige filter helpt werkzoekenden hun zoekopdrachten te focussen. Het is ook een belangrijke ontwerpfunctie.

De homepage voelt dynamisch aan, met opvallende animaties; felgekleurde, over de hele breedte aangepaste achtergrondafbeeldingen; en andere coole functies zoals een prijstabel en getuigenissen.

Jobify houdt de secties met vacatures schoon, met een overzichtelijk en professioneel ontwerp. Dit omvat kleurcoördinatie en ruimte voor uitgelichte aanbiedingen. Deze uitgelichte aanbiedingen worden weergegeven in stijlvolle gebogen vakken, compleet met miniatuurafbeeldingen.

De pagina's met individuele vacatures zien er ook goed uit, met een miniatuurafbeelding, een functieomschrijving en zelfs knoppen om de vacature te delen met anderen. Er zijn ook links naar de profielpagina van de werkgever en naar andere vacatures in dezelfde categorie.

Bezoekers kunnen direct vanaf de vacaturepagina's solliciteren, wat een nuttige functie is om grote aantallen sollicitaties te stimuleren. Na het indrukken van de Toepassen knop, verschijnt een eenvoudige lightbox die bezoekers door de aanvraagprocedure leidt. Het voelt allemaal professioneel en intuïtief aan.

Andere pagina's omvatten een formulier voor het indienen van cv's/vacatures, een advertentiepagina voor kandidaten/vacatures en een op maat gemaakte inlogpagina. Het Jobify-thema wordt ook geleverd met ondersteuning voor een speciale blogsectie.

Aan de slag

Na het installeren van het thema is de volgende stap het installeren van de benodigde plugins. Jobify is speciaal ontwikkeld voor gebruik met deze plugins, dus maak je geen zorgen over compatibiliteitsproblemen.

Er zijn 15 plugins te installeren - één verplicht, WP Job Manager, en 14 die worden aanbevolen. Door de functionaliteit van deze 15 speciale plugins te benutten, wordt Jobify een krachtig, alles-in-één vacatureplatform - mogelijk het beste in zijn klasse.

Het installeren van zoveel plugins kan intimiderend lijken, maar gelukkig wordt Jobify geleverd met een snelle-installatie functie.

Navigeer gewoon naar Verschijning > Plugins installeren , kies dan de plugins die u wilt (ik raad aan ze allemaal te installeren). Selecteer Installeer uit het drop-down menu en druk dan op Toepassen Omdat alle 15 plugins gratis zijn, zal Jobify ze allemaal installeren als een job lot. Ga lekker zitten en wacht een paar seconden, want het downloaden en installeren wordt voor je afgehandeld.

De laatste stap is het activeren van de zojuist geïnstalleerde plugins. Dit gebeurt via de Geïnstalleerde Plugins scherm - Plugins > Geïnstalleerde Plugins .

Dummy-inhoud

Een gloednieuwe website lijkt in niets op de demo van het thema, wat nogal verontrustend kan zijn voor onervaren WordPress-gebruikers.

Om dit probleem te omzeilen heeft de Jobify .zip map bevat dummy-inhoud. U kunt deze installeren door te navigeren naar Gereedschap > Import > WordPress Dit zal je vragen om de WordPress Importer plugin te installeren (als je dat nog niet gedaan hebt), die gebruikt kan worden om de jobify.xml Dit voegt inhoud en afbeeldingen toe aan uw site.

Als u ook widgets wilt importeren - en uw website precies zo wilt instellen als de demo - moet u de Widget Importer en Exporter plugin installeren. Navigeer vervolgens naar Gereedschap > Widget importeur en exporteur en importeer de jobify-widgets.wie bestand.

Het proces is niet zo gepolijst als het met één klik importeren van dummy-inhoud in veel moderne thema's, maar het werkt wel. En omdat het opbouwen van een lege vacaturebank lastig kan zijn, is het importeren van dummy-inhoud een aanrader!

Uw vacaturewebsite bouwen

Jobify ondersteunt ook functionaliteit in de vorm van een page builder, zodat je iets memorabels en unieks kunt maken.

Jobify ondersteunt 20+ specifieke modules, die je kunt mixen en matchen om je perfecte creatie te bouwen.

Voordat u begint, maakt u een WordPress pagina aan met behulp van de Jobify Homepage template - te vinden in een meta box rechts van de WordPress visuele editor. Om toegang te krijgen tot de Jobify modules, navigeer naar Verschijning > Widgets Gebruik nu de drag-and-drop functionaliteit om de modules te plaatsen in de Widget homepage sectie. Zonder live voorbeeld is dit niet het gemakkelijkste proces, maar hou vol, want het eindresultaat is de moeite waard.

Zie ook: MyThemeShop Lidmaatschap Review - Hoe vormen ze zich?

Om je een idee te geven van een aantal van de modules die beschikbaar zijn met Jobify, zijn hier een paar van mijn favorieten.

 • Banen Kaart - een kaart gemaakt voor de homepage, met spelden die beschikbare banen aangeven.
 • Home Video - een video insluiten op uw homepage.
 • Prijstabel - Als u uw vacaturebank te gelde wilt maken met premium aanbiedingen, kunt u uw vacaturepakketten weergeven in een stijlvolle, aanpasbare prijstabel.
 • Getuigenissen - citaten weergeven van werkzoekenden/bedrijven die je hebt geholpen.
 • Stats - Verleid bedrijven om hun vacature bij u te plaatsen door statistieken te delen van het aantal vacatures dat u hebt vervuld.
 • Geholpen bedrijven - een stijlvolle carrousel met de logo's van bedrijven die bij u adverteren.

Er zijn ook een aantal aanpassingsopties, die kunnen worden geregeld via de WordPress Customizer - dit omvat de mogelijkheid om uw header en achtergrondkleuren aan te passen.

Meer informatie over Jobify

Vacaturebankfunctionaliteit

Door WP Job Manager te installeren, is Jobify uitgerust met alle kernfuncties die je nodig hebt. Om je vacaturebank actief te maken, moet je echter verschillende pagina's aanmaken, zoals vereist door de plugin.

Dit omvat een pagina met vacatures, een pagina waar werkgevers hun vacatures kunnen indienen en een dashboard waar werkgevers hun sollicitaties kunnen bekijken.

De gemakkelijkste manier om je vacaturebank te configureren is natuurlijk door de dummy-inhoud te importeren. Maar als je besloten hebt om het alleen te doen, moet je pagina's maken met de volgende shortcodes:

 • Voor de vacaturepagina: [vacature].
 • Voor de vacaturepagina: [submit_job_form].
 • Voor het recruiter dashboard: [job_dashboard].

Als deze pagina's gemaakt zijn, kunt u uw vacaturebank beheren vanuit de WordPress back-end.

U kunt banen aanmaken door te navigeren naar Vacatures > Nieuw toevoegen Onder de standaard WordPress editor ziet u een Jobgegevens Hiermee kunt u alle belangrijke details over de functie invullen - functietitel, locatie, beschrijving, bedrijf, enz.

WP Job Manager is ook uitgerust met zijn eigen taxonomieën, die u helpen uw vacatures te organiseren. U kunt bijvoorbeeld een regio en een functietype aan elke vacature toewijzen. Dit gebeurt via metavakken rechts van de editor.

Zodra u op Publiceren Uw vacatures verschijnen live op de vacaturepagina. U kunt ook alle vacatures goedkeuren die werkgevers aan de voorkant indienen.

De WP Job Manager plugin is intuïtief - zo intuïtief als zo'n complexe plugin kan zijn - dus je zou het beheer van je vacaturebank relatief snel onder de knie moeten krijgen.

Premium functionaliteiten

De eerder geïnstalleerde gratis plugins bieden alle basisfuncties die je nodig hebt. Maar als je je vacaturebank naar een hoger niveau wilt tillen - of geld wilt verdienen - zul je de WP Job Manager plugin waarschijnlijk willen uitbreiden met premium add-ons.

Alle officiële WP Job Manager extensies werken naadloos samen met Jobify, dus maak je geen zorgen over compatibiliteitsproblemen. Enkele van de nuttigste add-ons zijn:

 • Resume Manager ($39) - sollicitanten kunnen hun cv's uploaden zodat werkgevers ze kunnen bekijken.
 • WC Betaalde Advertenties ($39) - stelt je in staat kosten in rekening te brengen voor vacatures door integratie met de WooCommerce kassa.
 • Toepassingen ($39) - Werkzoekenden kunnen hun sollicitaties rechtstreeks vanaf de vacaturepagina indienen.

Jobify voor- en nadelen

Pro's

 • Uitstekend ontwerp, speciaal gebouwd voor vacaturesites.
 • Snelle installatie met dummy-inhoud en widgets.
 • Krachtige functionaliteit door integratie van WP Job Manager.
 • Page builder functionaliteit, met veel nuttige modules.

Con's

 • Niet compatibel met sommige WP Job Manager modules.
 • Geavanceerde functionaliteit vereist dat gebruikers hun portemonnee openen voor premium extensies (dit geldt ook voor de meeste vacaturethemas).

Tot besluit van deze Jobify beoordeling

Het Jobify-thema maakt het proces van het bouwen, beheren en onderhouden van een vacaturebank zo pijnloos mogelijk - geen geringe prestatie als je bedenkt dat vacaturebanken van nature relatief complex zijn, met veel bewegende delen.

Het ontwerp ziet er prachtig uit, met volledige kleuraanpassing voor branding doeleinden, plus veel vacaturebank-relevante modules. Mijn favoriet is de vacaturekaart, die uw homepage dynamisch maakt en tegelijkertijd werkzoekenden helpt om relevante vacatures te vinden.

Als het gaat om de functionaliteit van een vacaturebank, heeft Jobify een goede keuze gemaakt. Dankzij de volledige integratie met WP Job Manager, kun je met Jobify alle dagelijkse taken achter de schermen van een vacaturebank met gemak afhandelen. Plus, door premium WP Job Manager extensies aan de mix toe te voegen, heb je de mogelijkheid om je site naar een hoger niveau te tillen, met veel professionele functies.

Jobify is echter niet volledig afhankelijk van WP Job Manager. Het heeft ook zijn eigen functies, met name de page builder functionaliteit. Deze omvat een aantal van zijn andere nuttige functies - zoals prijstabellen, getuigenissen, en de job map hierboven besproken - zodat u een website kunt bouwen die is afgestemd op de unieke eisen van uw niche. Werkgevers en werknemers zullen het geweldig vinden!

Meer informatie over Jobify

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.