21 manieren waarop je waarschijnlijk de social media-richtlijnen schendt zonder het te beseffen

 21 manieren waarop je waarschijnlijk de social media-richtlijnen schendt zonder het te beseffen

Patrick Harvey

Het is nooit leuk om te horen dat je iets verkeerd doet, maar als het gaat om sociale platforms en, meer specifiek, de richtlijnen, loont het de moeite om op de hoogte te zijn van dingen die je verkeerd zou kunnen doen; waardoor je de richtlijnen voor sociale media zou kunnen schenden zonder dat je het doorhebt.

(En ik zie veel van jullie er regelmatig een paar doen...)

Helaas is een straf voor het overtreden van de sociale-mediarichtlijnen veel ernstiger dan alleen een standje; het kan leiden tot het permanent verwijderen van inhoud, het voor langere tijd opschorten van accounts, het definitief beëindigen van accounts en zelfs gevangenisstraf of boetes!

En meestal is het niet zo eenvoudig als een gloednieuwe account aanmaken wanneer je huidige wordt verwijderd.

Laten we de richtlijnen, beleidsregels en T&C's van sociale media-platforms eens nader bekijken die u waarschijnlijk geheel per ongeluk overtreedt ...

1 - Een stockfoto van een echt persoon gebruiken als je profielfoto.

Waar: Twitter

Schendt: "Je kunt anderen op Twitter niet misleiden door nepaccounts te exploiteren."

Hoewel een stockfoto waarschijnlijk niet zal worden DE Het is een van de dingen waar het algoritme van Twitter naar kijkt om de echte van de nepaccounts te onderscheiden. Als iemand een wrok tegen je koestert en je account rapporteert, zal een stockfoto als profielfoto zeker tegen je werken.

Een paar andere dingen die tegen je werken, volgens het beleid van Twitter, is het gebruik van "gestolen of gekopieerde profiel bio", en "gebruik van opzettelijk misleidende profiel informatie, inclusief profiel locatie".

Wie wist dat de verkeerde locatie op je Twitter bio zo controversieel kon zijn?!

2 - Je hebt de verkeerde geboortedatum ingevuld.

Waar: Facebook

Schendt: "Geef uw identiteit niet ... verkeerd weer door ... een valse geboortedatum op te geven."

Dit zal waarschijnlijk niet voor veel mensen gelden, maar als je je geboortedatum hebt gemanipuleerd om een Facebook-account te krijgen voordat je dat wettelijk mocht (13 jaar), of om andere redenen, kun je je account volledig kwijtraken als je erachter komt.

Hoe kan dat gebeuren, hoor ik u vragen? Nou, iemand zou u/uw account kunnen rapporteren ... en u weet hoe snel mensen op het internet graag de knop omdraaien naar kleinzielig tijdens een meningsverschil over iets volkomen onschuldigs. Als Facebook dan vraagt om identificerende informatie die u niet kunt geven, loopt u het risico uw account te verliezen.

3 - Je gebruikt de verkeerde naam.

Waar: Facebook

Schendt: "De naam op je profiel moet de naam zijn die je vrienden je in het dagelijks leven noemen. Deze naam moet ook voorkomen op een ID of document uit onze ID-lijst."

Zie ook: Hoe uw persoonlijk Instagram-profiel om te zetten in een zakelijk profiel

Na het gebruik van de verkeerde geboortedatum kan het gebruik van de verkeerde naam op Facebook ook in strijd zijn met de regels en het beleid, vooral als het voor het platform lijkt alsof je iemand anders nabootst, of jezelf verkeerd voorstelt.

Nogmaals, als u om een identificatiebewijs wordt gevraagd en de rekening staat niet op een naam waarvan u de identiteit kent, kunt u uw rekening voorgoed kwijtraken en geen andere meer krijgen.

4 - U probeert een URL als gebruikersnaam te gebruiken.

Waar: Instagram

Schendt: "U kunt geen domeinnaam of URL in uw gebruikersnaam gebruiken zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming."

Sommige sociale platforms staan niet langer toe dat je een domeinnaam of URL als gebruikersnaam invoert, en geven je een foutmelding als je dat doet. Een of twee van de platforms stonden het echter ooit wel toe. Ik weet dit omdat ik zowel een Facebook- als een Instagram-gebruikersnaam had met een URL erin.

In feite heb ik *nog* een Facebook-pagina met een URL als gebruikersnaam en ondanks herhaalde pogingen om die te veranderen, weigert Facebook dat toe te staan. (Proost dat je mijn leven moeilijker maakt, Facebook.)

Het is gemakkelijker om een URL-gebruikersnaam helemaal te vermijden dan om hem later te veranderen. Mijn Pagina kan elk moment worden geschorst of beëindigd ... en daar ben ik eerlijk gezegd nogal nerveus over.

5 - Je gebruikt je sociale account niet.

Waar: Twitter

Schendt: "Om je account actief te houden, moet je ten minste elke 6 maanden inloggen en tweeten. Accounts kunnen permanent worden verwijderd wegens langdurige inactiviteit."

Het zou heel gemakkelijk zijn om een aantal tweets te plannen, ze hun gang te laten gaan en een paar maanden lang niet in te loggen op Twitter. Het is een van die platforms waarop je dat kunt doen: plannen en dan alles vergeten. Het is natuurlijk niet aan te raden, en je betrokkenheid en groei zullen waarschijnlijk laag en traag zijn als je dat doet - maar dat is niet het enige probleem dat je zult hebben als je je niet aanmeldt voor een paar maanden.enkele maanden.

TikTok heeft ook een vermelding over inactieve accounts in hun servicevoorwaarden, maar ze geven geen tijdsbestek. In plaats daarvan verwijst het platform ernaar als "verlengde periodes van inactiviteit".

6 - U maakt meer dan één "persoonlijke" account aan.

Waar: Facebook

Schendt: "U moet ... slechts één account aanmaken (uw eigen) en uw tijdlijn gebruiken voor persoonlijke doeleinden."

Je mag alleen een U kunt zoveel Pagina's of groepen hebben als u wilt, maar per persoon is slechts één echt Facebook-account toegestaan. Als u wordt betrapt met twee of meer accounts, kunt u ze allebei kwijtraken. (En, zoals ik in het volgende punt ga bespreken, mag u geen nieuw account beginnen).

Veel mensen komen er wel mee weg om meer dan één account te hebben, zich aan te melden in de ene browser (zoals Safari) en zich aan te melden in een andere browser (zoals Chrome), met verschillende e-mailadressen gekoppeld aan de accounts, maar er zijn veel mensen die al hun accounts kwijt zijn omdat ze betrapt zijn.

7 - Je gebruikt het woordmerk van Pinterest.

Waar: Pinterest

Schendt: "Gebruik alleen de Pinterest badge (gebruik alsjeblieft niet ons woordmerk!)"

Dit hele deel van de Pinterest Merk Richtlijnen is een beetje veel, als je het mij vraagt, maar ze zijn vrij specifiek over wat je kan en kan niet doen als merk of bedrijf op het platform. Wat volgens mij niet helpt, is het feit dat je het Pinterest-woordmerk kunt vinden en gebruiken op ontwerpsites als Canva.

Als je niet op de hoogte was van deze regel, zou het gemakkelijk zijn om het Pinterest woordmerk (en niet de badge) op je afbeeldingen te gooien en zo de richtlijn te overtreden.

Er zijn ook een paar andere richtlijnen die u moet lezen:

En verder naar beneden:

"Onze badge moet altijd worden weergegeven in ons Pinterest-rood, of het nu in druk of op het scherm is."

Nogmaals, terugkomend op Canva, er zijn verschillend gekleurde Pinterest logo's die je in je ontwerpen kunt gebruiken, waardoor je/uw account gewaarschuwd, geschorst of zelfs beëindigd kan worden.

Er is zelfs een lijst met zinnen en woorden die bedrijven/merken wel en niet mogen gebruiken als ze het in hun marketing over Pinterest hebben - en niet alleen Pinterest wordt streng met het gebruik van hun logo's en woordmerken. De zeer specifieke Facebook Brand Guidelines over het gebruik van het logo en woordmerk (onder andere) vind je hier.

Ik overtrad er een paar zonder het te beseffen!

Is dat zo?

8 - Je verkoopt vermeldingen, likes of retweets.

Waar: Twitter

Schendt: "Je mag je eigen of andermans volgers of engagement niet kunstmatig opblazen. Dit omvat het verkopen/inkopen van Tweet of account metric inflation - het verkopen of kopen van volgers of engagements (Retweets, Likes, mentions, Twitter Poll votes)."

Ik ga geen namen noemen, maar ik zie momenteel veel mensen deze richtlijn overtreden. Als je als blogger een promotiepakket aanbiedt aan andere bloggers (bijvoorbeeld) met daarin een #FF of #FollowFriday, dan verkoop je Twitter-vermeldingen. Op je beurt loop je het risico dat je geschorst wordt.

Eén persoon is verkoop van betrokkenheid en de andere persoon is koopverplichting .

Beide partijen kunnen gevolgen ondervinden - schorsingen, waarschuwingen, permanente beëindiging van de account, enz.

9 - U staat meer dan één inschrijving per persoon voor een wedstrijd toe.

Waar: Pinterest

Schendt: "Laat niet meer dan één inzending per persoon toe."

Er zijn eigenlijk nogal specifieke richtlijnen voor het houden van wedstrijden op ALLE sociale platforms, en ik raad je ten zeerste aan een beetje te lezen en te onderzoeken voordat je uiteindelijk op verzenden drukt bij het bericht over de aankondiging van de wedstrijd.

Met name Pinterest heeft strikte richtlijnen over hoe mensen aan de wedstrijd kunnen deelnemen, hoe vaak ze aan de wedstrijd kunnen deelnemen en zelfs over de formulering van eventuele schrijfsels bij de wedstrijd.

Je mag bijvoorbeeld niet suggereren dat de wedstrijd op enigerlei wijze door Pinterest wordt gesteund of gesponsord.

Je mag nu ook eisen dat deelnemers een specifieke afbeelding of Pin van jou opslaan, op Pinterest, om mee te doen aan de wedstrijd. In de richtlijnen van het platform staat specifiek: "Geef mensen de mogelijkheid om Pins te kiezen op basis van hun smaak en voorkeuren, zelfs als het gaat om een selectie of een bepaalde website."

Andere sociale platforms gaan iets verder, wat me mooi brengt bij mijn volgende richtlijnovertreding...

10 - Je zegt niet dat je concurrentie niet is goedgekeurd door het sociale platform.

Waar: Facebook

Schendt: "Promoties op Facebook moeten het volgende bevatten: ... Erkenning dat de promotie op geen enkele wijze wordt gesponsord, onderschreven, beheerd door of geassocieerd met Facebook."

Wanneer u wedstrijden op Facebook de wereld instuurt op een pagina of groep, of als evenement, moet u specifiek vermelden dat de wedstrijd zelf NIETS met het sociale platform.

Dit betekent dat je MOET ergens een zin in je post hebben, die iets zegt in de trant van: "Deze promotie wordt op geen enkele manier gesponsord, onderschreven, beheerd door of geassocieerd met Facebook." (Je kunt die exacte regel gebruiken.)

Zie ook: 15 Beste elektronische handtekening apps voor 2023 (gratis + betaald)

Laten we nog even bij het idee van wedstrijden blijven.

11 - U eist dat uw publiek vrienden tagt om mee te doen aan de wedstrijd.

Waar: Facebook

Schendt: "Persoonlijke tijdlijnen en vriendenconnecties mogen niet gebruikt worden om promoties te beheren."

Je mag je publiek niet vragen om een vriend of familielid te taggen om mee te doen aan een wedstrijd - maar dat zijn niet alle beperkingen waarmee je te maken krijgt als je een wedstrijd organiseert op Facebook. Je mag ook niet eisen dat mensen wedstrijdberichten delen op de tijdlijnen van vrienden/familie, of zelfs op hun eigen persoonlijke tijdlijnen.

Terzijde: Instagram is eigendom van Facebook, dus veel van de regels, richtlijnen en beleidslijnen van laatstgenoemde zijn ook van toepassing op eerstgenoemde. Deze concurrentieregel is er een van.

12 - Je organiseert een loterij wedstrijd.

Waar: Facebook

Schendt: "Pagina's, groepen en evenementen mogen geen online gokken, online echt geld, behendigheidsspellen of online loterijen faciliteren of promoten zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming."

Als je een pagina, een groep of een evenement op Facebook hebt en er is een loterij aan verbonden, kan je pagina, groep of evenement worden verwijderd en je account worden afgesloten - en dat is nog niet alles.

In het Verenigd Koninkrijk worden loterijen - zelfs Facebook loterijen - geclassificeerd als een loterij, en zoals de Gambling Commission UK stelt, "Loterijen in Groot-Brittannië kunnen alleen worden gepromoot voor goede doelen en andere goede doelen. Ze kunnen niet worden gepromoot voor particulier of commercieel gewin."

Zelfs kleine wedstrijden voor lokale goede doelen moeten worden geregistreerd bij het lokale gebied.

En, hier is de echte kicker:

"Als u een loterij organiseert of promoot op een sociaal netwerk, kunt u onrechtmatig handelen en vervolgd worden. Als u wordt veroordeeld, kunt u een boete krijgen, een gevangenisstraf of beide."

Dus, niet alleen kan uw Facebook-pagina worden gesloten, maar u kunt ook uw persoonlijke account verliezen, een vrachtwagenlading geld aan boetes krijgen, en mogelijk zelfs uw vrijheid verliezen, als u wordt vervolgd en naar de gevangenis gestuurd. (Ik wed dat het lezen van al die sociale media richtlijnen nu niet zo'n slecht idee lijkt, of wel?)

Weet je niet zeker wat de verschillen zijn tussen loterijen en andere soorten wedstrijden? Dit artikel van Promosimple legt het goed uit, maar om het samen te vatten: het is een loterij als de deelnemers kaartjes moeten kopen.

13 - U begint een nieuwe account wanneer uw oude/originele account wordt beëindigd of geschorst.

Waar: Twitter

Schendt: "Je kunt een Twitter schorsing, handhavingsactie of anti-spam uitdaging niet omzeilen."

De meeste social media platforms hebben een sectie in de algemene voorwaarden waarin staat dat je geen nieuw profiel mag aanmaken als je oude of oorspronkelijke profiel is bestraft voor overtredingen van de richtlijnen. Twitter heeft er een hele sectie over - en ze behandelen echt alles, inclusief de mogelijkheid om "een reeds bestaande account opnieuw te gebruiken".

Ik ken genoeg bloggers en social media influencers die hun account op Twitter hebben laten beëindigen, een nieuw account hebben aangemaakt, en vervolgens werd het nieuwe account binnen een paar dagen geschorst of beëindigd.

Het schijnt zo te zijn dat je absoluut geen nieuw account kunt aanmaken op dezelfde telefoon als waar het oude account op stond, maar zelfs degenen die een goedkope telefoon met alleen Twitter hebben gekocht om het verbod te omzeilen, werden al snel weer afgesloten.

De moraal van dit verhaal is: als je de richtlijnen schendt, loop je het risico Twitter (en andere platforms) voorgoed vaarwel te zeggen.

14 - Je deelt inhoud die niet van jou is.

Waar: Alle sociale platforms.

Schendt: Diverse copyrightwetten + T&C's op alle sociale platforms.

Het spreekt voor zich dat je geen inhoud moet delen die niet van jou is, tenzij je daar expliciet toestemming voor hebt. Helaas komt deze praktijk vaak voor - en als je het zelf doet, kun je problemen krijgen met Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, enz.

Hoewel het delen van inhoud wordt aangemoedigd, zijn er manieren om dit te doen om niet in de problemen te komen. De Foute manier is om de inhoud te downloaden of op te slaan en vervolgens te delen op je eigen platforms.

Als de persoon die de inhoud heeft gemaakt of er eigenaar van is erachter komt en je vervolgens rapporteert, kun je te maken krijgen met repercussies - en dit kan variëren van het verwijderen van de inhoud, het krijgen van een waarschuwing, schorsing of zelfs permanente beëindiging van je account (voor recidivisten).

TikTok zegt dit in hun servicevoorwaarden:

Terzijde: ik ken mensen die TikTok-video's hebben opgeslagen, ze hebben gedeeld op Instagram, en vervolgens waarschuwingen hebben gekregen omdat ze dat hebben gedaan. Tegenwoordig hoeft iemand de schending van het auteursrecht niet meer fysiek te melden; de algoritmen van de platforms zijn ontworpen om het op te pikken. (Dus gewoon hopen dat niemand je meldt is geen winnende strategie).

Vraag ALTIJD om toestemming voordat je de inhoud van iemand anders deelt. Als ze nee zeggen, doe het dan niet. En als ze ja zeggen, volg dan hun instructies. Vaak moet je op een specifieke manier krediet geven, zoals taggen plus een vermelding in het onderschrift.

15 - Je vraagt/ publiceert een positieve recensie in ruil voor freebies.

Waar: Facebook

Schendt: "Pagina's, groepen en evenementen mogen mensen niet aanzetten tot misbruik van Facebook-functies of -functionaliteit."

En het gaat verder: "Voorbeeld: gebruikers aanmoedigen om valse beoordelingen te geven in ruil voor gratis goederen."

Het probleem met het uitdelen van gratis cadeaus in ruil voor recensies is dat je nooit zeker weet of de recensie echt is of niet. Deze specifieke overtreding zou moeten worden bewezen en als je het over recensies hebt, heb je het over meningen - en het bewijzen van een mening is moeilijk. Vrijwel onmogelijk, zouden sommigen kunnen zeggen.

Maar afgezien van een schending van de Facebook-richtlijnen, schendt het publiceren van valse positieve recensies in ruil voor freebies (of geld) je volgers/publiek. Vroeg of laat gaat iemand een product kopen dat jij valselijk hebt voorgesteld als geweldig, het haten, en jou dan een leugenaar en een oplichter noemen omdat JIJ degene bent die zei dat het geweldig was.

Deze specifieke overtreding wordt ook specifiek genoemd in de Community Standards van Facebook, onder "Fraude en bedrog", want dat is EXACT wat het is.

16 - Je doet mee aan follow trains.

Waar: Twitter

Schendt : "Je kunt je eigen of andermans volgers of betrokkenheid niet kunstmatig opblazen." Platformmanipulatie en spam

En, als je echt specifiek wilt zijn, Twitter zegt ook dit:

"Dit omvat: ... wederkerige inflatie - handelen of coördineren om follows of Tweet engagementen uit te wisselen (inclusief maar niet beperkt tot deelname aan "follow trains," "decks," en "Retweet for Retweet" gedrag)."

Denk daar maar eens aan als je de volgende keer een tweet plaatst met de tekst "retweet mijn gepinde tweet en ik pin de jouwe", wat de nieuwste trend in Twitter-marketing lijkt te zijn. Dat is wat Twitter bedoelt met 'retweet for retweet'.

Een "volg trein" is ontworpen om volgers te stimuleren. Eén persoon start de trein (Twitter thread) met een tweet die iets zegt als, "Laat je gegevens achter onder & volg elkaar". De hoop is dat iedereen die reageert op die tweet uiteindelijk de rest zal volgen, waardoor ieder van hen een paar extra volgers krijgt (veel, in sommige gevallen), en de gemeenschap openstelt zodat gelijkgestemde Twitter gebruikerskunnen vinden en met elkaar kunnen communiceren.

Het is volkomen logisch als je erover nadenkt, maar helaas is het een schending van de richtlijnen van Twitter waardoor je je account kunt verliezen.

En, voor ik verder ga, laten we even stoppen en het hebben over 'decks'. Dat zijn net als Twitter-volgtreinen, maar ze zijn meer bedoeld voor betrokkenheid. Een voorbeeld van een deck is bekend als een 'selfie deck' - een persoon post een selfie, dan deelt een andere persoon zijn selfie daaronder, en uiteindelijk heb je een lange reeks mensen, die allemaal hun selfies posten in de hoop dat ze een paarextra likes, reacties of volgers eruit te halen.

Volgens Buffer krijgen Twitter threads 54% meer engagement dan losse tweets, dus het heeft wel degelijk zin.

Het kan geweldig zijn om je zelfvertrouwen een boost te geven, maar selfie decks, of andere soorten decks, schenden de richtlijnen. Sorry voor de regen op je parade en zo.

17 - Je koopt of verkoopt accounts/gebruikersnamen.

Waar: Twitter

Schendt: "Je mag je eigen of andermans volgers of betrokkenheid niet kunstmatig opkrikken. Dit omvat ... het verkopen, kopen, verhandelen of aanbieden van de verkoop, aankoop of handel van Twitter-accounts, gebruikersnamen of tijdelijke toegang tot Twitter-accounts."

Ik weet wat u denkt: waarom zou ik in godsnaam een rekening kopen of verkopen? Er zijn eigenlijk vele redenen, waaronder:

  1. Je hebt een grote aanhang, wilt het account niet langer beheren en verkoopt het aan iemand anders - volgers inbegrepen - zodat ze je inhoud kunnen verwijderen, de bio kunnen rebranden en het als hun eigen account kunnen gebruiken, of;
  2. Je krijgt een account aangeboden met een grote aanhang, klaar om te rebranden, en je denkt dat het hogere aantal volgers een geweldige manier zal zijn om je eigen onderneming te starten, of;
  3. U "kraakt" een aantal gebruikersnamen met de bedoeling ze later te verkopen aan mensen die ze willen hebben voor hun eigen bedrijf of merk.

Beide zijn in strijd met het beleid van Twitter en uw account wordt geschorst of (waarschijnlijker) beëindigd, omdat het als manipulatie wordt beschouwd.

Het kopen/verkopen van gebruikersnamen of accounts is ook in strijd met het beleid van andere sociale platforms, waaronder Facebook, Snapchat en Instagram.

18 - U kopieert/plakt herhaaldelijk dezelfde opmerkingen.

Waar: Instagram

Schendt: "Help ons spam-vrij te blijven door geen ... herhaalde commentaren of inhoud te plaatsen."

Niet alleen is het kopiëren en plakken van dezelfde commentaren over en weer, op berichten van verschillende mensen, vreselijk vervelend, het is ook een geweldige manier om je account te laten markeren als spam - en sociale media platforms proberen echt hard op te treden tegen spam.

Dit soort praktijken is ook verschrikkelijk voor de betrokkenheid, en het is ook een heel snelle manier om jezelf te ontvolgen. Authentieke, oprechte opmerkingen zijn de weg vooruit, mensen.

19 - Je noemt Donald Trump een [vul hier een belediging in].

Waar: Alle sociale platforms.

Schendt: Diverse beleidsmaatregelen inzake pesten en intimidatie.

Elk sociaal platform heeft een onderdeel in de servicevoorwaarden of richtlijnen waarin specifiek staat dat je een ander niet mag lastigvallen, kwaad toewenst of pesten - en deze richtlijnen zijn vaak vatbaar voor interpretatie. Wat jij bijvoorbeeld als pesten ziet, mag een ander niet.

Snapchat zegt dit:

Facebook heeft een zeer uitgebreide lijst van wat zij beschouwen als pesten of intimidatie, die hier te vinden is.

Twitter is hetzelfde, en met het aantal mensen dat ik iets heb zien zeggen in de trant van: "Ik hoop dat die-en-die het Coronavirus krijgt!", vind ik het belangrijk om dit specifieke punt onder de aandacht te brengen:

De rest van het beleid van Twitter inzake wangedrag vindt u hier.

20 - Je neemt herhaaldelijk contact op met mensen zonder hun toestemming.

Waar: Facebook

Schendt: "Herhaaldelijk contact opnemen met iemand op een manier die: ... ongewenst is, of ... gericht is op een groot aantal personen zonder voorafgaand verzoek."

Als je herhaaldelijk berichten stuurt naar een heleboel mensen op Facebook of Instagram (want veel van deze regels en richtlijnen gelden voor beide) met de vraag of ze je willen volgen, je producten of diensten willen kopen, of zich ergens voor willen aanmelden, dan schend je deze richtlijn.

Je hoeft ook niet iets te verkopen of aan te bieden om deze overtreding te begaan. Een heleboel Facebook-berichten sturen naar een ex-partner die heeft gezegd dat hij niet geïnteresseerd is, is ook herhaaldelijk contact opnemen met iemand terwijl hij dat niet wil.

Gewoon wat stof tot nadenken...

21 - Je denkt dat je het RECHT hebt op een social media account.

Waar: Alle sociale platforms.

Schendt: "Pinterest wordt u gratis aangeboden. We behouden ons het recht voor om de service aan iedereen te weigeren, maar we zullen een passende kennisgeving geven."

Alle sociale media platforms hebben ergens een stukje in de servicevoorwaarden staan dat je vertelt dat ze je op elk moment van hun site kunnen schoppen, om welke [goede] reden dan ook, en ECHT als je de voorwaarden, richtlijnen of het beleid schendt.

U kunt niet eisen dat de klantendiensten een geschorste of opgeheven rekening herstellen, en u kunt ook niet met uw kennis van "rechten en wetten" zwaaien om de rekening hersteld te krijgen.

Net zoals winkels op elk moment en om elke [goede] reden dienst kunnen weigeren, kunnen sociale mediaplatforms dat ook.

En op die nota, laten we naar de conclusie springen.

Sociale media richtlijnen & schendingen: Conclusie

Je sociale media accounts zijn kostbaar. We nemen allemaal onze Facebook/Instagram/Snapchat/Twitter/whatever accounts voor lief, in de veronderstelling dat we alles volgens het boekje doen, of dat we niet gepakt en gestraft worden als we dat niet doen.

Maar wat gebeurt er als u uw account opbouwt tot duizenden of miljoenen volgers en het dan verliest? Wat als uw sociale media accounts uw belangrijkste bron van inkomsten zijn, of uw belangrijkste bron van verkeer voor een blog?

Dat social media account verliezen zou verwoestende Zelfs als je geen indrukwekkend aantal volgers hebt, kan het verlies van een account slopend zijn. Al die foto's, al die inhoud... verloren.

(Ik zeur nog steeds over een Instagram-account dat ik vijf of zes jaar geleden had, met duizenden volgers, van vroeger, toen het krijgen van volgers en engagement een baziljoen procent makkelijker was dan nu. Ik heb nog steeds geen idee waarom het account werd geschorst en vervolgens beëindigd. Ik ben er nooit over geïnformeerd. SIGH.)

Zodra je bij het aanmelden op 'akkoord' klikt op die voorwaarden, vertel je het sociale platform dat je belooft je aan elke regel te houden. Daarom geven ze je de T&C's: het is de bedoeling dat je ze leest.

Het is net als een contract: het sociale platform houdt zich aan zijn deel van de afspraak (je een account geven), als jij je aan jouw deel houdt (de richtlijnen of T&Cs niet overtreden). Als je een richtlijn overtreedt, je hebt het contract heeft verbroken; daarom kan het platform het contract volledig herroepen (uw account definitief of tijdelijk afnemen).

Het is niet leuk om de voorwaarden, het beleid of de richtlijnen van een bedrijf door te lezen - maar het is een echt De kleinste overtreding kan ertoe leiden dat je account voorgoed verdwijnt, vooral als je een recidivist bent die zich er niet eens van bewust is dat je de regels overtreedt.

Als je goed advies wilt wat betreft social media marketing, neem dan eens een kijkje bij enkele van de andere berichten hier op Blogging Wizard. Misschien vind je deze nuttig:

  • Heb je echt sociale media nodig om een succesvolle blogger te zijn?
  • De beste tijden om te posten op sociale media: de definitieve gids (met statistieken en feiten)
  • De beste social media management tools om uw publiek te laten groeien
  • Hoe krijg je meer sociale aandelen: de definitieve gids voor bloggers?

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.