8 Beste TikTok Planning Tools (2023 Vergelijking)

 8 Beste TikTok Planning Tools (2023 Vergelijking)

Patrick Harvey

Sinds de lancering in 2016 heeft TikTok de wereld stormenderhand veroverd!

Maar of je nu een bedrijf bent dat een publiek opbouwt of een opkomende influencer die hoopt de wereld te beïnvloeden, de timing van je TikTok-berichten is cruciaal voor je engagementsratio.

Maar met de juiste TikTok-planningstool is je inhoud klaar om live te gaan wanneer je publiek het meest actief is - zonder dat je je telefoon bij de hand hebt.

Dus in dit bericht onderzoeken we enkele van de beste opties op de markt!

Laten we erin duiken.

De beste TikTok planningstools - samenvatting

TL;DR:

 1. TikTok Native Scheduler - Beste gratis optie.
 2. Loomly - Het beste voor postinspiratie.
 3. Brandwatch - Het beste voor grote bedrijven.

#1 - SocialBee

Best Overall

SocialBee is onze topaanbeveling voor TikTok en social media planning in het algemeen; hier is waarom:

Je kunt evergreen postingsequenties maken om posts sneller opnieuw in te plannen dan met welke andere TikTok scheduling tool dan ook; dit maakt het opnieuw delen van evergreen content moeiteloos. Je kunt zelfs content in verschillende categorieën indelen en video's voor een hele categorie tegelijk inplannen.

U kunt uw inhoudsschema visualiseren in een kalenderweergave en gemakkelijk berichten aanpassen of verwijderen. U kunt zelfs inhoud laten verlopen na een bepaalde tijd of wanneer een bepaald aantal shares is bereikt. Dit zorgt ervoor dat u niet automatisch oude inhoud van eerdere campagnes opnieuw delen.

SocialBee komt ook met zijn eigen Browser extensie. Hiermee kun je inhoud van andere webpagina's delen, je eigen commentaar en tagline toevoegen, en inplannen om te posten.

SocialBee komt ook met krachtige analytics om u te helpen uw TikTok publiek beter te begrijpen, inclusief about page en post analytics op:

 • Clicks
 • Houdt van
 • Opmerkingen
 • Aandelen
 • Niveaus van betrokkenheid
 • Goed presterende inhoud

SocialBee integreert met populaire content curation tools, waaronder Canva, Bitly, Unsplash, Giphy, Zapier, enz.

Als u een agentschap bent dat met meerdere klanten werkt, heeft SocialBee u ook gedekt. Het heeft workspaces waarmee u profielen tussen verschillende klanten kunt verdelen, zodat u nooit verwisselt welke inhoud bij welke klant hoort.

Tot slot biedt SocialBee ook een 'voor u gedaan' social media service die bestaat uit het schrijven van artikelen, het maken van merkgidsen, community management en meer.

Het is ook vermeldenswaard dat SocialBee voortdurend wordt bijgewerkt, dus we zijn ervan overtuigd dat het tot ver in de toekomst een toonaangevende TikTok-planner zal blijven.

Voors

 • Biedt uitstekende functies voor re-queuing
 • U kunt automatisch honderden berichten plannen, wat enorm veel tijd bespaart.
 • Betaalbare
 • Zapier integratie beschikbaar
 • U kunt RSS feeds en bulk upload met CSV bestanden gebruiken om berichten te maken.
 • Er is een browserextensie voor het verzamelen van berichten...

Nadelen

 • SocialBee biedt geen sociale inbox...
 • Er zijn geen controlefuncties om concurrerende sociale media accounts of hashtags te observeren.
 • U kunt slechts voor één sociaal profiel tegelijk inhoud bekijken in de kalendertool.

Prijzen

U kunt maandelijks betalen of profiteren van een jaarlijkse factuur met korting (we hebben het laatste hieronder vermeld):

De privéprijzen van SocialBee beginnen bij $15,80 per maand. U kunt vijf sociale accounts koppelen, één gebruiker registreren en meerdere inhoudscategorieën instellen die maximaal 1.000 berichten bevatten.

Je ontgrendelt meer gebruikers, berichten en sociale accounts met het Accelerate-plan voor $32,50 per maand. Of profiteer van onbeperkte inhoudscategorieën en tot 25 sociale accounts met het Pro-plan voor $65,80 per maand.

De Agency-plannen zijn voor managers van sociale media. Deze beginnen bij 65,80 dollar per maand en omvatten 25 sociale accounts, drie gebruikers en vijf werkruimten. Agency-plannen gaan tot 315,80 dollar per maand voor 150 sociale accounts, vijf gebruikers en 30 werkruimten.

Probeer SocialBee gratis uit

#2 - Pallyy

Beste UI voor het plannen van workflows en TikTok commentaarbeheer

In een wereld waar sociale media voortdurend evolueren en nieuwe tools uitrollen, Pallyy neigt een van de eersten te zijn die ze in zijn dienst integreert. Ze waren bijvoorbeeld een van de eersten die een sociale inbox aanboden die TikTok comment moderatie ondersteunt.

Zie ook: Teachable vs Thinkific 2023: functies, prijzen en meer

Met deze sociale inbox kun je:

 • Teamleden toewijzen aan specifieke onderwerpen of opmerkingen
 • Berichten markeren als opgelost
 • Antwoorden op inkomende berichten automatiseren
 • Maak aangepaste labels en mappen om uw communicatie te organiseren.

Pallyy was ook een van de eerste platforms die ooit TikTok-planning aanbood. Bovendien wordt Pallyy geleverd met een uitstekende UI voor het maken van soepele en intuïtieve workflows. U kunt bijvoorbeeld TikTok-video's in bulk uploaden en inhoud naar de kalender slepen. Ook het schakelen tussen sociale accounts is eenvoudig. U kunt ervoor kiezen om geplande inhoud te bekijken in een bord, tabel of kalenderformaat.

Dankzij de hashtag-onderzoekstool van Pallyy kunt u eenvoudig content bekijken die interessant is voor uw merk en deze overnemen in uw eigen contentstrategie.

Tot slot, als het gaat om rapportage, kunt u aangepaste tijdsbestekken maken en PDF-rapporten exporteren over uw volgers en betrokkenheid bij verschillende kanalen. U kunt statistieken bekijken zoals pagina-volgers, impressies, betrokkenheid, post shares, klikken en nog veel meer.

Voors

 • Er zijn verschillende opties om je TikTok-content te visualiseren.
 • Pally is vaak de eerste die nieuwe sociale media tools toevoegt
 • Zijn sociale inbox omvat TikTok commentaarbeheer
 • De super gebruiksvriendelijke UI zorgt voor een geweldige gebruikerservaring.
 • Gemakkelijk inhoud cureren met hashtag-onderzoekstools.
 • Gratis plan beschikbaar

Nadelen

 • Het biedt geen post recycling
 • Pally is gericht op Instagram, dus niet alle functies zijn even geschikt voor TikTok.
 • White labelling is niet beschikbaar, dus Pallyy is niet ideaal voor agentschappen.

Prijzen

Pallyy komt met een gratis plan dat tot 15 geplande posts voor een sociale set omvat: Met andere woorden, u kunt een account koppelen voor elk social media platform (Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, Google Business, Pinterest, TikTok).

Je moet upgraden naar het premiumplan voor $13,50 per maand (jaarlijkse facturering) om meer berichten te plannen. Dit omvat onbeperkt geplande berichten, bulkplanning en aangepaste analyserapporten. Je kunt extra sociale sets toevoegen voor $15 per maand extra en andere gebruikers voor $29 per maand.

Probeer Pally Gratis

#3 - Crowdfire

Het beste voor het cureren van inhoud

Crowdfire is een andere handige social media scheduling tool die automatisch kan posten naar verschillende sociale kanalen. Net als Pallyy heeft het een inbox waarmee u uw vermeldingen, privéberichten en opmerkingen op één plaats kunt volgen.

Elk bericht dat u publiceert, wordt automatisch aangepast aan het beoogde sociale platform. Dit omvat het automatisch aanpassen van de lengte van het bericht, de hashtags, de grootte van de afbeelding en of video's worden gepost als link of als geüploade video.

Voordat u publiceert, kunt u elke post bekijken en bewerken en de tijdstippen van publicatie aanpassen of vertrouwen op het oordeel van Crowdfire over de beste tijdstippen van publicatie. Bovendien houdt een wachtrijmeter bij hoeveel inhoud u nog in uw publicatiewachtrij hebt om u te helpen zien wanneer u te weinig inhoud hebt.

Crowdfire wordt geleverd met handige content curation tools die u helpen relevante content te ontdekken van derden, uw blog of uw e-commerce winkel.

Ten slotte kunt u aangepaste PDF-rapporten maken en downloaden die al uw sociale netwerken omvatten en alleen de statistieken bevatten die voor u van belang zijn. U kunt zelfs het maken van rapporten plannen, zodat u nooit een slag mist.

De analytics van Crowdfire omvatten, vrij uniek, een analyse van de concurrentie. Je kunt de top posts van je rivalen bekijken, zien welke trends voor hen werken en een duidelijk prestatieoverzicht krijgen.

Voors

 • Gratis versie
 • Geweldig hulpmiddel voor het cureren van inhoud
 • Biedt concurrentieanalyse
 • Je kunt deelbare afbeeldingen voor Instagram cureren.
 • Aangepaste rapportbouwer voor meer gedetailleerde analyses

Nadelen

 • Belangrijke functies zoals planning in een kalenderweergave zitten opgesloten achter een dure prijsmuur.
 • Elk plan beperkt het aantal berichten dat u per account per maand kunt plannen.
 • De leercurve is vrij steil, en de interface kan onoverzichtelijk aanvoelen - vooral als je een lager plan hebt, omdat je ontoegankelijke premium functies kunt zien.

Prijzen

Met het gratis plan kun je tot drie sociale accounts koppelen, en je kunt tien berichten per account plannen. Als je opwaardeert naar het Plus-plan voor $7,49 per maand (jaarlijks betaald), krijg je vijf accounts, 100 geplande berichten, een aangepast schema voor berichten en ondersteuning voor videoposts. Je kunt ook tot vijf RSS-feeds koppelen en berichten met meerdere afbeeldingen ondersteunen.

Het Premium-plan kost 37,48 dollar per maand wanneer u jaarlijks betaalt en wordt geleverd met tien sociale profielen. Bovendien kunt u berichten in bulk en in een kalenderweergave plannen en een concurrentieanalyse uitvoeren op twee concurrerende sociale accounts.

Met het VIP-plan voor 74,98 dollar kunt u 25 sociale profielen met 800 berichten per account koppelen. U krijgt ook voorrang bij de ondersteuning en de analyse van 20 concurrerende profielen.

Probeer Crowdfire gratis uit

#4 - Metricool

Het beste voor analyses

Metricool richt zich minder op planning en meer op het analyseren, beheren en laten groeien van uw digitale aanwezigheid via verschillende kanalen.

Voor het plannen van TikTok-berichten kunt u vertrouwen op een eenvoudige drag-and-drop-interface om inhoud naar uw agenda te slepen.

U kunt ook TikTok-advertentiecampagnes uitvoeren vanuit uw Metricool-account en postschema's en campagnes optimaliseren met de optimale lanceringstijden van Metricools. U kunt ook inhoud in bulk importeren vanuit een CSV-bestand en deze in één keer publiceren op alle sociale-mediaplatforms.

Wat de analyses betreft, kunt u een rapportsjabloon kiezen of uw eigen aangepaste rapporten maken die gericht zijn op de statistieken die voor u het belangrijkst zijn.

U kunt bijvoorbeeld uw TikTok-betrokkenheid en advertentieprestaties analyseren, de TikTok-strategieën van uw concurrenten volgen en uw historische gegevens bekijken. Metricool maakt ook verbinding met Google Data Studio, waarmee u extra gegevens kunt importeren.

Zie ook: Hoe maak je een T-shirtwinkel met WordPress?

Voors

 • Het is een krachtig analyse-instrument, inclusief analyse van concurrenten en rapporten over de prestaties van advertenties.
 • Beheer TikTok-advertenties vanuit je Metricool-account
 • Verbinding maken met Google Data Studio
 • Metricool ontwikkelt regelmatig nieuwe functies

Nadelen

 • Zijn sociale inbox faciliteert nog geen TikTok commentaren.
 • Het is een extra $9,99 per maand voor het bijhouden van hashtags.
 • Sommige functies, waaronder rapportsjablonen, zijn alleen beschikbaar in hogere plannen.

Prijzen

Metricool heeft veel flexibele prijsplannen, dus we zullen hier niet naar elk plan kijken. Er is echter een gratis plan dat geschikt is voor één merk. Je kunt 50 posts maken en één set sociale accounts verbinden. Je kunt ook één bestaande website blog en één set advertentie accounts verbinden (d.w.z. één x Facebook Ad Account, Google Ad Account, TikTok Ad Account).

Daarna zijn de plannen gebaseerd op de grootte van uw team. Elk niveau verhoogt het aantal sociale accounts dat u kunt koppelen en de lengte van de historische gegevens die voor u beschikbaar zijn. Met alle premium plannen kunt u concurrentieanalyses uitvoeren op maximaal 100 sociale en tien YouTube-accounts.

De prijzen variëren van $12 per maand (jaarlijkse facturering) tot $119 per maand (jaarlijkse facturering). De meeste waardevolle functies van Metricool worden geleverd met het Team 15-plan voor $35 per maand (jaarlijkse facturering). Dit omvat aanpasbare rapporten, Google Data Studio en Zapier-integraties, en API-toegang.

Probeer Metricool gratis uit

#5 - TikTok Native Scheduler

Beste gratis optie

Goed nieuws: als u TikTok-posts wilt inplannen, hoeft u geen geld uit te geven. In plaats daarvan kunt u uw inhoud rechtstreeks inplannen vanuit TikTok .

Zodra u bent ingelogd, klikt u op het wolkenpictogram om naar uw uploadpagina te gaan. Upload vervolgens uw video en plan hem handmatig in door de datum te bepalen waarop u hem wilt plaatsen.

Vergeleken met andere social media schedulers is het erg simplistisch. Je kunt bijvoorbeeld geen posts inplannen via de TikTok app. Bovendien kun je je video niet bewerken als hij eenmaal is ingepland, dus als je een verandering moet aanbrengen, moet je je post verwijderen en opnieuw beginnen.

Er zijn ook geen geavanceerde functies zoals automatisch berekende optimale posttijden of een kalender om te zien wanneer je wat post.

Voors

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Toegankelijk vanuit je TikTok-account
 • Volledig gratis

Nadelen

 • Kan geen berichten plannen op mobiel
 • Geen kalenderweergave
 • Geen bulk uploads/planning
 • Je kunt je bericht niet meer bewerken als het eenmaal gepland is.

Prijzen

De planningstool van TikTok is gratis te gebruiken.

Probeer TikTok Native Scheduler gratis uit

#6 - Later

Het beste voor beginners

Later is een algemene tool voor het beheer van sociale media die vooral aantrekkelijk is voor beginners. Het heeft een gratis plan, een vriendelijke gebruikersinterface en een gastvrije uitstraling.

De tool is waarschijnlijk het meest geschikt voor Instagram-gebruikers, maar bevat ook handige planningsfuncties voor TikTok en andere sociale medianetwerken.

TikTok-inhoud maken en plannen met Later is net zo eenvoudig als media uploaden en naar je agenda slepen. Je kunt ver vooruit plannen, berichten op elk moment bewerken en zien hoe ze eruit zullen zien in een voorbeeldfeed.

Op premium plannen identificeert Later optimale plaatsingstijden. Bovendien kunt u ook TikTok-commentaren modereren, d.w.z. u kunt antwoorden, liken, pinnen, verbergen en commentaren verwijderen.

Je kunt ook een aanpasbare biolink voor TikTok maken. Later komt ook met TikTok analytics, zoals demografie en publieksgroei, en je kunt de prestaties van elke post bekijken.

Voors

 • U kunt video's en media in verschillende formaten snijden om ze te optimaliseren voor verschillende platforms binnen uw planner.
 • Praktische tools voor TikTok publiceren en modereren
 • TikTok statistieken zijn beschikbaar met het goedkoopste plan.

Nadelen

 • De gegevensgeschiedenis is beperkt tot 12 maanden
 • Je kunt de statistieken van berichten alleen bekijken als je ze hebt gepland met Later.
 • Het duurste plan voegt alleen live chat en onbeperkte berichten toe
 • Latere branding is opgenomen in de linkin.bio pagina op de lagere tier plannen

Prijzen

Later biedt een beperkt gratis plan waarmee je maximaal vijf maandelijkse posts kunt plannen. Wie serieus meer views op TikTok wil krijgen, zal willen upgraden. Er zijn drie premium plannen; als je kiest voor jaarlijkse facturering, bespaar je 17% (wat hieronder staat).

Het Starter-plan voor $15 per maand wordt geleverd met één sociale set en is geldig voor één gebruiker. U kunt 30 berichten per sociaal profiel per maand publiceren, tot 12 maanden aan gegevens, en een aangepaste linkin.bio-pagina maken.

Het Groeiplan voor 33,33 dollar per maand biedt drie sociale sets, drie gebruikers, 150 berichten per sociaal profiel en volledige analyses met maximaal een jaar aan gegevens. Het omvat ook extra team- en merkbeheertools en verwijdert de Later branding van je Linkin.bio-pagina.

Het Geavanceerde plan voor 66,67 dollar per maand ontsluit zes sociale sets, zes gebruikers, onbeperkte berichten en live chatondersteuning.

Probeer later gratis

#7 - Loomly

Het beste voor postinspiratie

Loomly beweert het ene platform te zijn dat u nodig hebt voor al uw sociale-mediamarketingbehoeften. Het integreert met vele sociale platforms en laat u al uw media in één bibliotheek beheren, inclusief foto's, video's, notities, links en postsjablonen.

Loomly helpt je niet alleen bij het plannen van berichten vooraf, in bulk en via een eenvoudige kalenderweergave, maar stelt je ook in staat om ideeën voor berichten te verzamelen.

U kunt Twitter-trends, evenementen, vakantiegerelateerde ideeën, best practices voor sociale media en meer observeren. Loomly integreert ook met Unsplash en Giphy om licentievrije media voor uw berichten te bieden.

Loomly biedt ook optimalisatietips voor je posts en laat je posts en advertenties bekijken voordat ze live gaan. Als je in een team werkt, kun je ook posts inplannen voor goedkeuring door je leidinggevende.

Net als andere tools voor sociale planning heeft Loomly geavanceerde analyses en kunt u al uw sociale media-interacties op één plaats volgen.

Voors

 • Wordt geleverd met goedkeuringsworkflows, wat handig is voor grotere teams
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Zijn optimalisatietips zijn nuttig
 • De post ideeën zou kunnen inspireren uw volgende stuk van inhoud
 • U kunt hashtaggroepen opslaan en hun prestaties observeren
 • Onbeperkt TikTok-content plaatsen, ongeacht het plan dat je gebruikt.

Nadelen

 • Er is geen gratis plan beschikbaar
 • Je kunt niet meerdere foto's/carrousel posten

Prijzen

Loomly is niet de goedkoopste op deze lijst. Er zijn vier premium plannen en één enterprise plan; de prijzen hieronder zijn gebaseerd op de meer betaalbare jaarlijkse facturering.

Het basisplan voor $26 per maand is geschikt voor twee gebruikers, tien sociale accounts, en wordt geleverd met alle kernfuncties van Loomly.

Geavanceerde analytics, content export, Slack, en Microsoft team integraties worden beschikbaar op het Standard plan voor $59 per maand. Dit ontsluit ook zes gebruikers en 20 sociale accounts.

Het Geavanceerde plan voor 129 dollar per maand wordt geleverd met aangepaste rollen, workflows, 14 gebruikers en 35 sociale accounts.

Het Premium plan voor $269 per maand ontsluit 30 gebruikers, 50 sociale accounts en white labelling als je Loomly wilt gebruiken met je klanten.

Probeer Loomly Gratis

#8 - Brandwatch

Het beste voor grote bedrijven

Brandwatch is een social media management tool die geprijsd is voor grotere bedrijven. Het stelt merken in staat om snel sociale strategieën aan te passen met toegang tot robuuste analysetools die AI gebruiken om diepgaand onderzoek te doen naar miljoenen publieksstemmen wereldwijd.

U kunt samenwerken met uw team om sociale media te creëren en te beheren. kanalen, teams, workflows, goedkeuring van inhoud en campagnes, zodat het merk op één lijn ligt.

Ook de kalenderweergave is collaboratief, zodat meerdere teamleden tegelijkertijd toegang hebben tot de planning van de detachering en deze kunnen optimaliseren.

Om uw merk te beschermen, kunt u opkomende sociale trends en conflicten in de gaten houden. Zo kunt u uw merk voorbereiden op nieuwe sociale bewegingen, oplaaiende kritiek of verschuivingen in de merkperceptie.

Net als bij andere tools is er ook een sociale inbox van waaruit u al uw sociale interacties via verschillende kanalen kunt beheren.

Voors

 • Robuuste analyses en het ophalen van gegevens
 • Er is een grote verscheidenheid aan integraties
 • Robuuste publieksrapportage, inclusief trend- en noodmonitoring
 • Verschillende samenwerkingsfuncties zijn beschikbaar, evenals de mogelijkheid om merkgidsen te maken

Nadelen

 • De prijzen zouden transparanter kunnen zijn
 • Het is waarschijnlijk veel te duur voor de gemiddelde kleine onderneming.

Prijzen

Voor kleine teams van 1-2 personen raadt Brandwatch het Essentials-pakket aan vanaf $108 per maand. Dit wordt geleverd met een social media content kalender, een asset library, campagne management tools en een gecentraliseerde social media inbox.

Voor meer prominente merken zijn de prijzen niet zo transparant. Je moet contact opnemen met het team om een afspraak te maken en een offerte te ontvangen voor een van de drie Brandwatch product suite plannen. Deze zijn opgesplitst in consumenteninformatie, social media management, of beide.

Probeer Brandwatch gratis uit

De beste TikTok planningstool vinden

TikTok is een van de populairste sociale netwerken. Het is dus nu een goed moment om serieus werk te maken van dit sociale platform.

Of u nu een influencer of een bedrijf bent, als u op zoek bent naar een geavanceerde maar betaalbare social media scheduling tool, raden wij u aan SocialBee .

Echter, Pallyy is een goed alternatief voor een modernere, gestroomlijnde interface.

Als u daarentegen een groter bedrijf bent Brandwatch is waarschijnlijk de meest geschikte keuze. Dat gezegd hebbende, onze top aanbeveling voor diepgaande analytics blijft Metricool !

Als u ten slotte andere hulpmiddelen wilt verkennen, is ons artikel over hulpmiddelen voor het plannen van sociale media wellicht nuttig.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.