27 Nieuwste website statistieken voor 2023: feiten en trends op basis van gegevens

 27 Nieuwste website statistieken voor 2023: feiten en trends op basis van gegevens

Patrick Harvey

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar de laatste website statistieken? We hebben je gedekt.

Uw website is het digitale gezicht van uw merk. Het is uw beste verkoper, uw meest fervente merkambassadeur en uw belangrijkste marketingstatistiek - dus natuurlijk moet hij goed zijn.

Maar als u het meeste uit uw website wilt halen, is het belangrijk te weten wat klanten vandaag de dag willen en op de hoogte te blijven van de nieuwste webdesign-trends.

Met dat in gedachten hebben we deze lijst samengesteld met de belangrijkste websitestatistieken, feiten en trends voor dit jaar. Gebruik de op gegevens gebaseerde statistieken hieronder om uw eigen website te verbeteren of betere websites te bouwen voor uw klanten.

Favorieten van de redactie - websitestatistieken

Dit zijn onze meest interessante statistieken over websites:

  • Er zijn ongeveer 2 miljard websites op het internet. (Bron: Hosting Tribunaal)
  • De eerste indruk van een website is voor 94% afhankelijk van het ontwerp. (Bron: WebFX)
  • Meer dan 50% van al het websiteverkeer komt van mobiele apparaten. (Bron: Statista)

Algemene website statistieken

Laten we beginnen met enkele algemene websitestatistieken die het belang en de populariteit van websites in de wereld van vandaag benadrukken.

1. Er zijn ongeveer 2 miljard websites op het internet

Het internet breidt zich steeds verder uit en er zijn momenteel in totaal ongeveer 2 miljard verschillende websites.

Bron: Hosting Tribunaal

2. Van die 2 miljard zijn er slechts ongeveer 400 miljoen actief.

Slechts een vijfde van alle websites op het internet is daadwerkelijk actief. De overige ⅘ zijn inactief, wat betekent dat ze al lange tijd niet meer zijn bijgewerkt of dat er geen nieuwe berichten zijn geplaatst.

Bron: Hosting Tribunaal

3. Meer dan 20 miljoen sites zijn e-commerce websites

E-commerce is een van de populairste soorten websites, en volgens Kommando Tech zijn er momenteel in totaal meer dan 20 miljoen e-commercewinkels.

Bron: Kommando Tech

4. Gemiddeld bezoeken internetgebruikers in de VS meer dan 130 webpagina's per dag.

Websites zijn een vast onderdeel van de dag van de gemiddelde persoon. In de VS bladert de gemiddelde internetgebruiker dagelijks door meer dan 100 verschillende webpagina's.

Bron: Kickstand

5. Het duurt slechts 50 milliseconden voordat gebruikers een mening over uw website vormen.

Websites zijn een belangrijk contactpunt voor bedrijven, en consumenten weten heel goed wat ze van de websites van een bedrijf kunnen verwachten. In minder dan een seconde vormen bezoekers een mening over uw websites, en daarom is het zo belangrijk om een website te ontwikkelen die een geweldige eerste indruk maakt.

Bron: Taylor and Francis online

Zie ook: Een bericht toevoegen in WordPress: de beginnersgids

Statistieken over webdesign

6. 48% van de mensen zegt dat webdesign de nummer 1 manier is waarop zij de geloofwaardigheid van een bedrijf bepalen.

Het belang van goed webdesign kan niet worden onderschat. Met bijna de helft van de consumenten die verklaren dat webdesign de nummer één manier is waarop zij de geloofwaardigheid van een bedrijf bepalen, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat uw webdesign op punt staat.

Bron: Virtueel venster

7. De eerste indruk van een website is voor 94% gerelateerd aan het ontwerp.

Websites zijn een manier voor klanten om een gevoel te krijgen voor uw bedrijf en waar het allemaal om draait, en het enige waar ze echt op af hoeven te gaan is hoe goed uw website is ontworpen. Elke bezoeker van uw site is een potentiële nieuwe lead, dus het is belangrijk om een geweldige eerste indruk te maken.

Bron: WebFX

8. 38% van de gebruikers stopt met het gebruik van een website als ze de lay-out onaantrekkelijk vinden.

Webdesign en lay-out zijn belangrijk voor gebruikers. Meer dan een derde van de gebruikers beweert dat ze een website niet meer zouden gebruiken vanwege een slechte lay-out, dus het is belangrijk dat uw lay-out goed ontworpen en intuïtief is.

Bron: Webfx

9. 83% van de consumenten verwacht dat websites laden in minder dan 3 seconden...

Laadsnelheden zijn een hot item in 2020. Hoewel een paar seconden niet veel lijken, kunnen ze voor doorgewinterde webgebruikers voelen als een mensenleven. De meerderheid van de consumenten verwacht dat een webpagina in minder dan 3 seconden wordt geladen, en Google heeft onlangs zijn algoritme bijgewerkt om prioriteit te geven aan laadsnelheden.

Bron: Webfx

10. ... maar de gemiddelde mobiele landingspagina duurt 7 seconden om te laden

Hoewel consumenten willen dat hun pagina's in minder dan drie seconden laden, is de gemiddelde laadsnelheid van een pagina meer dan het dubbele. Dit is niet alleen slecht voor de gebruikerservaring, maar kan ook grote gevolgen hebben voor de SEO.

Vanaf augustus 2021 zal het algoritme rekening houden met laadsnelheden bij het bepalen welke pagina's zullen worden gerangschikt. Dit is geweldig nieuws voor consumenten die de voorkeur geven aan snel laden, maar slecht nieuws voor website-eigenaren als uw site trage laadsnelheden heeft.

Bron: Denk met Google

11. Websitegebruikers kijken eerst naar de linkerbovenhoek van uw website

Dit is het 'primaire optische gebied' en het is waar de ogen van de gebruiker het eerst worden getrokken. Ontwerpers kunnen deze kennis over hoe de blik van uw klanten over hun pagina beweegt, gebruiken om de lay-out van hun landingspagina te beïnvloeden. U kunt bijvoorbeeld uw waardevoorstel of andere elementen die uw klanten het eerst moeten zien, naar de linkerbovenhoek van de pagina verplaatsen.

Bron: CXL

12. Websitebezoekers besteden 80% van hun tijd aan de linkerhelft van uw pagina's.

Volgens Nielsen Norman kijken gebruikers het grootste deel van hun tijd op een pagina naar links. Daarom zal een conventionele lay-out met navigatiebalken bovenaan of links en prioritaire inhoud in het midden waarschijnlijk de gebruikerservaring en de winstgevendheid verbeteren.

Bron : Nielsen Norman Group

13. 70% van de kleine bedrijven heeft geen CTA op de homepage van hun website.

CTA's, ook bekend als 'calls to action', zijn een belangrijk onderdeel van goed webdesign. Ze zetten gebruikers aan tot actie, wat leidt tot conversies, lead generation en verkoop. Maar ondanks het feit dat bekend is dat CTA's een noodzakelijk element zijn voor elke webhomepage, heeft 70% van de bedrijven er geen.

Bron: Business2Community

14. Gebruikers kijken gemiddeld 5,94 seconden naar de hoofdafbeelding van de website.

Afbeeldingen zijn ook uiterst belangrijk als het gaat om ontwerp. Aangezien de gemiddelde gebruiker ongeveer 6 seconden besteedt aan het bekijken van de belangrijkste websiteafbeeldingen, is het uiterst belangrijk dat deze afbeeldingen professioneel en relevant zijn.

Afbeeldingen trekken de aandacht van de gebruiker, dus het heeft geen zin deze impact te verspillen door uw pagina te vullen met een irrelevante stockafbeelding in plaats van iets waarmee u een geweldige eerste indruk kunt maken.

Bron: CXL

15. 83% van de klanten vindt een naadloze website-ervaring op alle apparaten zeer belangrijk

Hoewel veel webdesigners zich vastbijten in het ontwerpen van sites voor desktopweergave, gebruiken internetgebruikers een breed scala aan apparaten, van laptops en desktops tot tablets en smartphones. Als u echt wilt dat uw website uw klanten overweldigt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat ze een naadloze ervaring hebben, welk apparaat ze ook kiezen te gebruiken.

Bron: Visual.ly

16. Meer dan 50% van al het websiteverkeer komt van mobiele apparaten

Volgens een statistiek van Statista waren mobiele apparaten goed voor 54,8% van al het webverkeer in het eerste kwartaal van 2021. Sinds 2017 is meer dan 50% van al het webverkeer afkomstig van mobiele apparaten.

Bron: Statista

17. Websitebezoek vanaf mobiele telefoons is goed voor 61% van alle bezoeken aan Amerikaanse websites in 2020.

In de VS is mobiel surfen zelfs nog populairder, met meer dan 60% van alle websitebezoeken afkomstig van mobiele apparaten zoals smartphones. Deze cijfers tonen aan hoe belangrijk het is om uw site te optimaliseren voor mobiel.

Bron: Perficient

Gebruiksstatistieken van de website

Bij het ontwerpen van een goede website gaat het niet alleen om esthetiek, het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat uw site functioneel is en gemakkelijk te navigeren. Hier zijn enkele statistieken die het belang van de gebruiksvriendelijkheid van websites belichten.

18. 86% van de mensen wil product- en dienstinformatie op de homepage van een website zien.

Volgens een onderzoek van Komarketing willen websitebezoekers precies zien wat een bedrijf te bieden heeft zodra ze op de homepage komen. Meer dan ¾ van de mensen gaf aan dat ze op de homepage van een website gemakkelijk product- en dienstinformatie willen kunnen vinden.

Bron: Komarketing

19. En 64% van de mensen wil toegang tot contactinformatie.

Gemakkelijk toegankelijke contactinformatie is volgens het Komarketing-onderzoek ook een prioriteit voor websitebezoekers. Meer dan de helft van de respondenten zei dat het belangrijk is dat contactinformatie gemakkelijk te vinden en direct beschikbaar is.

Bron: Komarketing

20. 37% van de gebruikers zegt dat slechte navigatie en ontwerp ertoe leiden dat ze websites verlaten

Bruikbaarheid en navigatiegemak zijn van groot belang voor websitebezoekers. Volgens een onderzoek van Komarketing is meer dan 30% van de respondenten geïrriteerd door slechte navigatie en ontwerp op websites. Ze vinden het zelfs zo desoriënterend dat ze de pagina verlaten zonder de informatie te vinden die ze nodig hebben.

Hoewel sites goed ontworpen en visueel aantrekkelijk moeten zijn, zijn functie en bruikbaarheid de sleutel tot een goede gebruikerservaring.

Bron: Komarketing

21. 46% van de gebruikers gaf "gebrek aan berichtgeving" op als belangrijkste reden om websites te verlaten.

Een andere verrassende bevinding uit de Komarketing-studie is dat 'gebrek aan boodschap' een van de belangrijkste redenen is waarom mensen websites verlaten. Dit betekent dat ze niet gemakkelijk kunnen vertellen wat een bedrijf doet of welke diensten het levert.

Een goede website moet duidelijk en beknopt zijn om gebruikers te helpen zo snel mogelijk de informatie te vinden die ze nodig hebben. Dit zal de gebruikerservaring verbeteren en geloofwaardigheid en vertrouwen opbouwen.

Bron: Komarketing

22. 89% van de consumenten stapte over naar de website van een concurrent als gevolg van slechte gebruikerservaring

Bruikbaarheid en een aantrekkelijk ontwerp zijn essentieel voor bedrijven in een concurrerende markt. Zoals deze statistiek laat zien, kan een slechte gebruikerservaring op uw website betekenen dat klanten overstappen naar een concurrerende site. Daarom is het zo belangrijk om uw gebruikerservaring te perfectioneren, zodat uw website er goed uitziet en perfect werkt voor uw klanten.

Bron: WebFX

Hieronder staan enkele feiten en statistieken over recente trends in het ontwerpen van websites.

23. 90% van de webdesigners is het ermee eens dat webdesigntrends sneller veranderen dan ooit tevoren

Volgens webdesigners is het nu moeilijker dan ooit om bij te blijven met opkomende trends. 90% van de ontwerpers gelooft dat de industrie sneller evolueert dan ooit tevoren en krachten zoals de pandemie en veranderingen in consumentengewoonten betekenen dat ontwerptrends snel moeten evolueren om tegemoet te komen aan de behoeften van bedrijven en consumenten.

Bron: Adobe

Parallax scrolling effecten zijn al een paar jaar populair, en het blijft een populaire trend in 2021.

Als u het nog niet wist, parallax scrollen is een techniek in webdesign waarbij de achtergrond langzamer beweegt dan de voorgrond wanneer de gebruiker scrolt. Dit creëert de illusie van diepte en laat de pagina meer driedimensionaal lijken.

Bron: Webflow

25. 80% van de consumenten is eerder geneigd te kopen bij merken die een gepersonaliseerde website-ervaring bieden.

Personalisering van de inhoud van websites is een andere toptrend in 2021. Zoals uit deze statistiek blijkt, vindt de overgrote meerderheid van de klanten het een goed idee dat websites meer op hun specifieke behoeften worden afgestemd.

En het goede nieuws is dat het personaliseren van uw inhoud gemakkelijker is dan ooit. Er zijn tal van plugins voor productaanbevelingen en personalisatietools waarmee u product- en inhoudsvoorstellen kunt doen aan verschillende klanten op basis van hun surfgeschiedenis en gebruikersgegevens.

Bron : Epsilon Marketing

Zie ook: Hoe geld te verdienen op YouTube in 2023: 12 bewezen tactieken

26. Het gebruik van chatbots op websites is sinds 2019 met 92% toegenomen

Een duidelijke trend die we de afgelopen 2 jaar in webdesign hebben gezien, is het steeds bredere gebruik van chatbots. Chatbots zijn een effectief communicatiekanaal voor klanten waarmee je 24 uur per dag on-demand klantondersteuning kunt bieden.

Geautomatiseerde, AI-gestuurde chatbots kunnen leads beantwoorden, algemene vragen van klanten voor u beantwoorden en alleen de meer ingewikkelde vragen aan uw vertegenwoordigers doorgeven, waardoor uw team tijd vrijmaakt en u geld bespaart.

Bron: Drift

27. Augmented reality website ervaringen zijn in opmars

Bij augmented reality (AR) gaat het om het aanbieden van meeslepende, interactieve ervaringen van echte omgevingen, verbeterd en verrijkt met technologie. Er zijn tal van manieren waarop AR kan worden gebruikt door e-commerce websites en online retailers om een betere klantervaring te bieden en de conversies te verhogen.

Klanten kunnen AR bijvoorbeeld gebruiken om outfits te 'passen' of producten te bekijken in een echte omgeving vanuit hun eigen huis.

Bron: Webflow

Inpakken

Dat was onze samenvatting van de laatste website statistieken.

Hongerig naar meer statistieken? Probeer een van deze artikelen:

  • Statistieken over elektronische handel

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.