7 Beste WordPress Booking Calendar Plugins voor 2023

 7 Beste WordPress Booking Calendar Plugins voor 2023

Patrick Harvey

Ben je op zoek naar de beste WordPress boekingskalender plugins?

Nu steeds meer diensten digitaal gaan, is het slechts een kwestie van tijd voordat uw bedrijf achterblijft.

Vanaf nu heeft uw kantoor waarschijnlijk een secretaresse (of een paar) die verantwoordelijk is voor het aannemen van telefoontjes van nieuwe en terugkerende klanten die geïnteresseerd zijn in het boeken van reserveringen of afspraken met uw bedrijf of dienstverleners.

Helaas raakt deze vorm van zakendoen achterhaald nu steeds meer klanten de voorkeur geven aan bedrijven die online diensten aanbieden.

In deze post vergelijk ik de beste boekingskalender plugins voor WordPress. Gebruik deze plugins om je tijd vrij te maken en je bedrijf sneller op te schalen.

Laten we beginnen:

De beste WordPress boekingskalender plugins

1. Amelia

Amelia is een nieuwere boekingsplugin die medio 2018 is opgericht. Hij is gemaakt door TMS, een webontwikkelingsbedrijf dat in 2014 is opgericht door professioneel ontwikkelaar Alexander Gilmanov, PhD.

Alexander's ervaring in het leveren van ontwikkelingsdiensten aan wereldwijde bedrijven hielp TMS bij het lanceren van diensten en producten die gericht zijn op de behoeften van ondernemingen.

Amelia maakt deel uit van die collectie producten. Deze plugin is beschikbaar in gratis en premium versies.

Amelia Free functies:

Amelia Lite is het meest geschikt voor freelancers of eenmanszaken, omdat u slechts één werknemer kunt toevoegen, maar wel een onbeperkt aantal diensten en evenementen, en afspraken die uw klanten kunnen boeken.

U beschikt wel over een boekingskalender die u op de backend kunt gebruiken om uw geplande afspraken te bekijken. U kunt zelfs handmatig afspraken beheren en nieuwe invoeren.

Rapporten en analyses worden zelfs weergegeven op het dashboard. Niet alles is toegestaan voor gebruikers van Amelia Lite, maar genoeg om de prestaties van uw bedrijf te volgen.

Amelia Pro functies:

Met de premium versie van Amelia kunt u een onbeperkt aantal medewerkers, evenementen en locaties toevoegen en beheren. Dit maakt het een uitstekende optie voor bedrijven die meer dan één dienstverlener hebben, zoals schoonheidssalons, advocatenkantoren en sportscholen.

U kunt ook meerdere categorieën en diensten toevoegen. Duur en prijs kunnen worden ingesteld voor individuele diensten, en u kunt zelfs extra diensten toevoegen die klanten kunnen boeken als add-ons.

Hier zijn andere opmerkelijke kenmerken:

 • Meerdere locaties beheren.
 • Ontwerp aanpassen.
 • WooCommerce, PayPal en Stripe integraties voor online betalingen.
 • Meerdere boekingsformulieren geoptimaliseerd voor individuele medewerkers of diensten.
 • Werkuren en pauzes, vrije dagen en speciale dagen configureren voor elke werknemer.
 • Dienstencatalogus.
 • Frontend paneel voor klanten en medewerkers.
 • Laat werknemers hun afspraken synchroniseren met Google Calendar en/of Outlook Calendar.
 • Kortingsbonnen.
 • Financiële gegevens voor elke boeking.
 • Zoom integratie voor virtuele sessies.

Prijs: Amelia Lite is gratis. Ze hebben 3 plannen: Basic $79/jaar, Pro $119/jaar & Developer $249/jaar. Er zijn ook levenslange plannen beschikbaar.

Bezoeken / Amelia halen

2. Bookly

Met meer dan 23.000 verkopen en meer dan 20.000 actieve installaties op WordPress.org, Bookly is een van de meest gebruikte boekingsplugins voor WordPress. Het is het enige en belangrijkste product van de ontwikkelaar Ladela.

Dit product is beschikbaar in gratis en premium versies. Er zijn ook premium add-ons beschikbaar.

Bookly Free functies:

Met Bookly kunt u een basis, goed ontworpen boekingsoplossing aan uw site toevoegen voor één werknemer en maximaal vijf diensten. U kunt talrijke categorieën toevoegen en de gegevens van uw werknemer, werktijden, pauzes en vakanties opnemen.

Met de gratis versie kunt u ook handmatig afspraken toevoegen en zelfs meldingen naar klanten sturen via e-mail en SMS-berichten. U hebt ook toegang tot basisaanpassingsopties, zoals kleur.

Natuurlijk kunnen ook maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse kalenders op de achterkant worden bekeken.

Bookly Pro functies:

De premium versie van Bookly ontsluit een onbeperkt aantal medewerkers en diensten. Het is ook compatibel met WooCommerce, maar je kunt ook betalingen via PayPal accepteren.

U kunt ook een onbeperkt aantal klanten toevoegen en betalingsstatistieken voor individuele klanten bekijken.

Hier zijn een aantal extra functies inbegrepen bij Bookly Pro:

 • Volledig aanpasbaar boekingsformulier.
 • Filters, sorteerfuncties en zoekbalk op de voorkant.
 • 2-wegsynchronisatie met Google Agenda.
 • Ingebouwde analyses met boekingsstatistieken.

Bookly is een krachtige boekingsoplossing. Helaas is het ook een van de duurste. Extra functies die beschikbaar zijn in andere premium boekingsplugins zijn alleen beschikbaar via premium add-ons bij Bookly.

Prijs: De basis Bookly plugin is gratis. Bookly Pro kost $89. Extra functies kunnen worden toegevoegd via de 30+ add-ons die voor deze plugin beschikbaar zijn.

3. WooCommerce boekingen en afspraken

WooCommerce boekingen en afspraken is een boekingsplugin die integreert met WooCommerce. Hij is gemaakt door PluginHive, een webontwikkelingsbedrijf met een verzameling van ongeveer een dozijn op WooCommerce gebaseerde plugins onder hun riem.

Hiermee kun je in wezen boekingen toevoegen aan je WooCommerce site of WooCommerce specifiek gebruiken voor een boekingssite. Dit doe je door de plugin te gebruiken om een WooCommerce product of dienst om te zetten in een boekbare bron.

Deze plugin is beschikbaar in gratis en premium versies.

WooCommerce Boekingen en Afspraken Gratis functies:

Met deze versie van de plugin kun je boekingen configureren op basis van tijd, dagen of maanden. Je kunt zelfs een kalender tonen die potentiële klanten kunnen gebruiken om te zien wat je beschikbaar hebt en om de datum of data te selecteren die ze willen boeken.

U kunt zelfs aangeven op welke tijden u niet beschikbaar bent, zodat klanten uw bedrijf of dienst niet kunnen boeken tijdens niet-werkuren. U kunt dit ook doen voor niet-werkdagen.

WooCommerce Boekingen en Afspraken Pro functies:

Met de premium versie kunt u "Personen", "Deelnemers" en "Items" aanmaken en toewijzen aan boekbare middelen. U kunt ook extra medewerkers toevoegen en deze beheren.

Plus, omdat deze plugin uitsluitend integreert met WooCommerce, kun je elke betaalmethode accepteren waarmee WooCommerce integreert. Er zijn ook veel meer technische specificaties die je kunt configureren in termen van beschikbaarheid en prijs van boekingen.

Hier zijn extra functies die u nuttig zult vinden:

 • Kleur aanpassing.
 • Voeg extra's toe (genaamd "Resources") en wijs ze automatisch toe aan bepaalde boekingen of laat klanten dat doen.
 • Sta annuleringen toe.
 • Alleen boekingsbevestigingen van admins inschakelen.
 • Laat klanten extra details invoeren met een veld Boekingsnotities.
 • Google Agenda sync.

Prijs: De basisversie is gratis. De Pro-versie is verkrijgbaar voor $99. Ondersteuning en updates kunnen met een jaar worden verlengd met 50% korting.

4. Booki

Booki is een boekingsplugin die uitsluitend beschikbaar is in een premium versie. Het is een andere geweldige optie voor bedrijven met meerdere dienstverleners.

Booki functies:

Met Booki kun je projecten aanmaken in plaats van diensten of kalenders. Elk van deze projecten krijgt een eigen kalender. Je kunt ook een onbeperkt aantal dienstverleners aanmaken en aan projecten toewijzen.

Er is geen integratie met WooCommerce, maar u kunt online betalingen accepteren met PayPal. U kunt geen werktijden of pauzes opgeven, maar u kunt voorkomen dat klanten te vroeg boeken.

Hier zijn extra functies:

 • Maak extra's met extra prijzen en specifieke hoeveelheden voor elk.
 • Boekingen handmatig aanmaken en annuleren.
 • Pas kalenderfuncties en uiterlijk aan.
 • Boekingsmeldingen met aanpasbare e-mailsjablonen.
 • Aangepaste formuliervelden om extra informatie te verzamelen.
 • Coupons.
 • Stel seizoenen in om speciale vakantietarieven toe te passen.
 • Google Agenda sync.
 • Stats pagina.

Prijs: Booki is verkrijgbaar voor $29 en heeft geen gratis versie.

Bezoeken / Boeken

5. Boekingskalender

Boeken Kalender is een boekingsplugin ontwikkeld door Wp Dev Art, de ontwikkelaars van een grote verzameling WordPress plugins. Deze omvatten WpDevArt Facebook Comments, Countdown Timer - Widget Countdown, en Coming Soon en Maintenance Mode.

Dit is een geweldige plugin voor bedrijven die alleen klanten nodig hebben om afspraken of reserveringen te maken met het bedrijf, niet specifieke werknemers. Dit komt omdat het geen functies heeft waarmee je werknemers of diensten kunt toevoegen.

Er zijn gratis en premium versies, waarbij de premium versie in meerdere niveaus is onderverdeeld.

Booking Calendar Free functies:

Met de gratis versie van Booking Calendar kunt u meerdere kalenders toevoegen. U kunt ook een onbeperkt aantal boekingsformulieren toevoegen.

Hoewel u geen diensten kunt toevoegen op dezelfde manier als met de andere plugins op deze lijst, kunt u kan Extra's toevoegen en er verschillende prijzen en hoeveelheden aan toekennen. "Volwassenen" en "Kinderen" worden standaard als extra's toegevoegd.

U kunt zelfs uw eigen thema's maken en deze toewijzen aan kalenders. Met de thema's in de gratis versie kunt u de manier waarop data worden geformatteerd configureren, welke velden ze gebruiken en een grote lijst van technische instellingen.

Booking Calendar Pro functies:

De premium versie komt in twee versies, die beide verschillende niveaus hebben op basis van het aantal sitelicenties dat u nodig hebt. Deze versies heten Pro (zonder betalingssysteem) en Extended (met betalingssysteem).

Met Pro kunt u uw thema's volledig aanpassen en afspraken per uur boeken. U krijgt ook meer mogelijkheden voor extra velden en kunt reserveringen per maand bekijken.

Extended voegt de volgende functies toe:

 • Multi-user functionaliteit.
 • Verschillende waarden voor verschillende dagen van de week.
 • Google reCAPTCHA ondersteuning.
 • Kortingsmogelijkheden voor verschillende dagen van de week.
 • Minimum- en maximumwaarden voor uren en dagen.
 • Reserveringen bewerken.
 • Betalingssysteem met PayPal-integratie.

Prijs: De basisversie van Booking Calendar is gratis. De premium versies beginnen bij 60 dollar.

Zie ook: Hoe je bloglezers het hele jaar door kunt boeien met inhoudsthema's

6. BirchPress

BirchPress is een eenvoudige boekingsplugin in vergelijking met de andere plugins op deze lijst, maar het is nog steeds een waardige mededinger.

Er was vroeger een gratis versie van deze plugin die is gesloten. De premium versie is beschikbaar in niveaus met elk niveau biedt meer mogelijkheden dan zijn voorganger.

BirchPress functies:

De premium versie van BirchPress is beschikbaar in drie niveaus - Persoonlijk, Zakelijk en Zakelijk+. Elk niveau voegt e-mailmeldingen en meer controle over de manier waarop klanten afspraken boeken toe.

Dit zijn extra functies die de Business en Business+ niveaus bieden:

 • Agenda synchroniseren met Google Calendar, iCal, iPhone, Android en Outlook.
 • Formuliervelden aanpassen.
 • PayPal, Authorize.net en WooCommerce integraties.
 • Duizenden functies, actiehaken en filters voor ontwikkelaars.

Helaas is ondersteuning voor WooCommerce en Authorize.net alleen beschikbaar in Business+, het duurste niveau.

Prijs: BirchPress is verkrijgbaar voor $99/jaar (Personal), $199/jaar (Business) of $249/jaar (Business+).

Bezoek / Verkrijg BirchPress

7. WP Eenvoudige Boekingskalender

WP Eenvoudige Boekingskalender is een boekingsplugin die anders werkt dan de rest van de plugins op deze lijst. Dat komt vooral doordat het een uitgeklede versie is van een boekingsplugin.

In plaats van uw klanten in staat te stellen diensten of reserveringen te boeken, toont het gewoon een kalender die u kunt configureren om weer te geven welke data u open heeft en welke data u geboekt heeft. Dit maakt het ongeschikt voor bedrijven met meerdere medewerkers waar klanten diensten kunnen boeken.

Het komt niettemin in gratis en premium versies.

WP Simple Booking Calendar Gratis functies:

Met de gratis versie van deze plugin kun je één kalender maken. Je kunt elke individuele datum labelen als "Vrij", "Geboekt" of "Wissel".

U kunt deze agenda aan elke pagina toevoegen met een eenvoudige shortcode zodra u klaar bent met het configureren van uw agenda.

Zie ook: 29 Laatste Lead Generation Statistieken voor 2023

WP Simple Booking Calendar Pro functies:

U kunt een onbeperkt aantal kalenders maken met de premium versie. U kunt ook meerdere maanden weergeven en meerdere data bewerken met één klik. U kunt zelfs een legenda maken en aanpassen om naast uw kalender weer te geven zodat klanten weten hoe ze hem moeten gebruiken.

De premium versie geeft u ook toegang tot thema's en verschillende technische instellingen die u kunt configureren. U kunt zelfs uw agenda synchroniseren met sites als Airbnb en FlipKey via het gebruik van iCal feeds.

Ondersteuning voor Google Agenda is ook beschikbaar.

Prijs: De basisversie van deze plugin is gratis. Prijzen voor de premium versie beginnen bij $39 en zijn gebaseerd op het aantal site licenties die je nodig hebt.

Het kiezen van de beste WordPress boekingskalender plugin voor jou

Sommige van deze plugins lijken ongelooflijk veel op elkaar, terwijl andere zich onderscheiden van de rest. Laten we het hebben over hoe je tussen hen kunt kiezen op basis van waarvoor je ze zou gebruiken.

Als je een bedrijf bent met meerdere dienstverleners, zul je vooral deze plugins willen bekijken:

 • Amelia is een fantastische all-round optie voor bedrijven die een robuuste agenda boekingsoplossing willen. Het is een bijzonder goede optie voor degenen die meerdere locaties beheren en meerdere boekingsformulieren willen maken. En de gebruikersinterface is uitstekend. Er is een gratis versie die voldoende zou zijn voor kleinere bedrijven, en een betaalbare pro-versie die alle functiebeperkingen ontsluit.(inclusief levenslange updates).
 • Bookly is een geweldige optie voor bedrijven die een eenvoudige maar effectieve online boekingsoplossing nodig hebben met ondersteuning voor online betalingen. Ik raad aan om de andere opties op deze lijst te bekijken als je meer nodig hebt dan wat de Pro-versie biedt, want je betaalt een flinke prijs met add-ons.
 • WooCommerce Boekingen en Afspraken is perfect voor bedrijven die naast diensten ook producten verkopen. Dienstverleners zullen deze oplossing echter ook nuttig vinden vanwege de volledige WooCommerce-integratie die meer functies mogelijk maakt.

Hoe WordPress booking plugins te gebruiken in uw bedrijf

Veel bedrijven kunnen profiteren van het gebruik van een online boekingssysteem, vooral als het wordt geïmplementeerd via een WordPress-plugin.

Hier zijn vier grote voordelen van WordPress boekingsplugins:

 • Ze moderniseren uw bedrijf. Terwijl uw concurrenten nog steeds telefonisch afspraken maken, kunt u een pionier worden door als een van de eerste bedrijven in uw omgeving online afspraken te maken.
 • Ze automatiseren uw bedrijf. Traditioneel zijn boekingen een handmatig proces. Boekingsplugins automatiseren dit proces door de klant online al het werk voor u te laten doen.
 • Normaal gesproken moet u een ontwikkelaar inschakelen om dit soort functionaliteit aan uw website toe te voegen. Met WordPress kunt u echter met een paar eenvoudige klikken een boekingssysteem aan uw site toevoegen.
 • Met deze plugins kun je online betalingen accepteren via integraties met PayPal, Stripe en WooCommerce. Je kunt potentieel meer inkomsten genereren door de gebruikelijke hoepels waar klanten doorheen moeten springen om te betalen voor boekingen weg te nemen.

Inpakken

Nu hebben we een flink aantal plugins doorgenomen. De belangrijke volgende stap is uitzoeken welke functies je precies nodig hebt.

Begin met het opschrijven van een lijst van alles wat je Ik heb nodig. de plugin te doen, en werk van daaruit terug.

Als u niet zeker weet welke plugin u in dit stadium moet gebruiken, probeer dan een van de bovenstaande gratis plugins te installeren, zoals Amelia Lite, om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Misschien vindt u dat die alles doet wat u nodig hebt.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.