15 Beste elektronische handtekening apps voor 2023 (gratis + betaald)

 15 Beste elektronische handtekening apps voor 2023 (gratis + betaald)

Patrick Harvey

Op zoek naar de beste apps voor elektronische handtekeningen waarmee u documenten online kunt ondertekenen?

Er zijn genoeg hulpmiddelen die het kunnen, maar ze zijn niet allemaal gelijk.

Met de beste apps kun je niet alleen je handtekening typen, tekenen of op een andere manier digitaal toevoegen aan een document. Ze zorgen er ook voor dat je handtekeningen juridisch bindend zijn en helpen bij het coderen en beschermen van de belangrijke documenten die je verstuurt en ontvangt.

Sommige zullen zelfs extra details opnemen wanneer u ondertekent om een robuust controlespoor te creëren dat meer kans maakt om stand te houden in de rechtbank, mocht het ooit zover komen.

In dit bericht zal ik de beste eSign-apps op de markt op een rijtje zetten en vergelijken, zodat je gerust kunt zijn dat je de beste tool voor je werk hebt.

Laten we beginnen!

De beste apps voor elektronische handtekeningen - samenvatting

 1. Signatuurlijk - Beste elektronische handtekening app voor eenvoud en betaalbaarheid.
 2. HelloSign - Meest uitgebreide integratiemogelijkheden.
 3. DocuSign - Nog een goede oplossing, maar de plannen zijn beperkend in vergelijking met andere apps.
 4. SignEasy - Het beste voor persoonlijk gebruik.
 5. Voorbeeld - Beste keuze voor het ondertekenen van documenten op een Mac.
 6. Adobe Acrobat Reader - Het beste voor het af en toe ondertekenen van PDF's.
 7. PandaDoc - Het beste om tegelijkertijd handtekeningen aan te vragen en betalingen te innen.
 8. DocHub - Meest gebruiksvriendelijke en betaalbare app voor het ondertekenen en bewerken van PDF's.
 9. Juro - De beste end-to-end contracttool met ingebouwde functies voor het ondertekenen van documenten.
 10. eSignatures.io - Meest flexibele betalingsplan.
 11. SecuredSigning - Zeer veilig en de beste keuze voor juridisch bindende handtekeningen.
 12. SIGNiX - Het beste voor makelaars.

#1 - Signaturely

Signatuurlijk is onze #1 keuze voor de beste elektronische handtekening app en onze go-to aanbeveling voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige manier om zijn documenten legaal te laten ondertekenen.

Wat Signaturely geweldig maakt is hoe eenvoudig het is. Het is verreweg het snelste en eenvoudigste platform om te gebruiken.

Veel andere apps worden geleverd met een hoop toeters en bellen die weinig mensen echt nodig hebben. Dat is niet het geval met Signaturely. In plaats van functies toe te voegen, richt Signaturely zich op het elimineren ervan.

Het schrapt alle onnodige stappen en bloatware, zodat u uw documenten sneller kunt laten ondertekenen.

Het enige wat je hoeft te doen is:

 1. Upload uw document (of maak er een uit een selectie van 45+ professioneel ontworpen, kant-en-klare sjablonen)
 2. Wijs aan en klik waar u wilt dat de ontvanger tekent
 3. Verstuur het

Je ontvangers krijgen een e-mail met een link. Ze klikken erop en tekenen hun handtekening - en in een paar seconden is het klaar. Het werkt op elk apparaat.

Er is niet veel meer nodig dan dat. Het is een eenvoudig 1-2-3 stappen proces. Als u een grote onderneming runt en een heleboel flitsende functies nodig hebt voor uw complexe ondertekeningsworkflow, is het misschien niet de juiste keuze voor u. Anders is er geen betere optie.

Prijzen:

Signaturely biedt een gratis forever plan dat beperkt is tot 3 handtekeningaanvragen per maand. Het gratis plan bevat geen toegang tot sjablonen.

Betaalde plannen beginnen bij $20 per maand en omvatten onbeperkte handtekeningverzoeken.

Probeer Signaturely Gratis

#2 - signNow

signNow is een van de beste apps voor elektronische handtekeningen voor KMO's en ondernemingen.

Het is gebouwd voor bedrijven en bevat alle tools die u nodig hebt om documenten te ondertekenen en te verzenden, overeenkomsten te genereren, toegang te krijgen tot betalingen, processen te automatiseren en te stroomlijnen en contracten te beheren.

Dit platform is ontworpen om u tijd te besparen. Met herbruikbare sjablonen kunt u documenten maken met invulbare formuliervelden. Dit vereenvoudigt het verzendingsproces van documenten, zodat u efficiënter met uw tijd kunt omgaan.

Een reeks mobiele apps brengt efficiëntie verder. U kunt vanaf mobiele apparaten creëren, verzenden en ondertekenen, en zelfs complexe routingworkflows creëren.

Over workflows gesproken - met signNow kunt u documenten in groepen indelen en versturen op basis van de rol van de ontvanger. U kunt ook verschillende acties instellen nadat de ondertekening is voltooid.

Er zijn tal van functies die helpen bij de samenwerking tussen teams. Ten eerste is het betaalbaar, met lage kosten per gebruiker in vergelijking met veel andere plannen.

Via het tabblad Teams kun je je teamleden snel instellen en uitnodigen. Als je dat gedaan hebt, kun je gemakkelijk sjablonen en documenten met elkaar delen.

En er is een API beschikbaar voor het geval u signNow wilt integreren met uw CRM, website of een aangepaste app.

Prijzen:

Betaalde plannen beginnen bij $8 per maand en een gratis proefversie is beschikbaar.

Probeer signNow gratis uit

#3 - CocoSign

CocoSign is een andere zeer populaire en vertrouwde oplossing voor het ondertekenen van documenten, die door meer dan 1 miljoen mensen en 8.000 bedrijven wordt gebruikt.

In tegenstelling tot DocuSign heeft CoCoSign geen mobiele app, maar hun online browser app is super eenvoudig te gebruiken. Als je gewoon een document wilt ondertekenen, kun je een PDF naar de betreffende pagina slepen.

Vervolgens sleept u het handtekeningblok naar het document waar u wilt ondertekenen en klikt u erop om uw handtekening te typen, te tekenen of te uploaden. Vervolgens kunt u uw wijzigingen opslaan en downloaden naar uw apparaat.

U kunt CoCoSign ook gebruiken voor het verzenden, beheren en volgen van handtekeningverzoeken voor meerdere ontvangers tegelijk.

CoCoSign geeft uw klanten een stap-voor-stap handleiding over waar en hoe ze het document moeten ondertekenen om het nog gemakkelijker te maken, wat geweldig is voor het opbouwen van betere klantrelaties.

Het kan ook uw aanvragen bijhouden en u laten weten wanneer iemand heeft ondertekend. Als uw ontvangers met hun voeten slepen, kan CoCoSign automatisch herinneringen sturen naar degenen die nog niet hebben ondertekend. Als u zelf handmatig een herinnering wilt sturen, kan dat ook.

CoCoSign ondersteunt zowel elektronische als digitale handtekeningen, waarvan de laatste een veiligere, op certificaten gebaseerde versie is die handtekeningen in het document insluit om manipulatie te voorkomen.

Prijzen:

U kunt met CoCoSign gratis een onbeperkt aantal documenten ondertekenen (maximaal 5 bestanden downloaden). Betaalde plannen beginnen bij $8 per maand.

Probeer CoCoSign gratis uit

#4 - SignWell

SignWell is een betaalbare, gebruiksvriendelijke app voor elektronische handtekeningen die door meer dan 61.000 bedrijven wordt gebruikt.

Het kan u helpen uren te besparen op uw gebruikelijke processen voor het ondertekenen van documenten en voldoet volledig aan de Amerikaanse en internationale wetgeving inzake elektronische handtekeningen.

Het gratis forever plan is een van de meest genereuze die we hebben gezien, omdat het bijna al hun functies bevat, inclusief premium functies zoals document tracking, reminders en flexibele workflows.

Prijzen:

Het gratis plan van SignWell bevat de meeste functies, maar is beperkt tot 3 documenten/maand. Betaalde plannen beginnen bij $8/maand.

Probeer SignWell gratis uit

#5 - HelloSign

HelloSign Een andere app voor elektronische handtekeningen is eigendom van Dropbox, een toonaangevende dienst voor het delen van bestanden. Zoals je zou verwachten, biedt het krachtige integratie met Dropbox, evenals vele andere tools die je al gebruikt, zoals Google Suite, Gmail en meer.

Het is super eenvoudig te gebruiken. Zodra je inlogt, heb je de mogelijkheid om een sjabloon te openen, een document te versturen of iets te ondertekenen. De interface maakt al deze processen heel eenvoudig.

Uiteraard werkt het goed naast Dropbox. Je kunt bestanden rechtstreeks vanuit je Dropbox-opslag uploaden en ondertekenen naar HelloSign, of je kunt je documenten binnen Dropbox openen en ze van daaruit versturen voor ondertekening.

Prijzen:

HelloSign biedt een gratis versie waarmee je 3 handtekeningverzoeken per maand kunt versturen.

Betaalde plannen beginnen bij $15/maand en worden geleverd met onbeperkte handtekeningen, plus sjablonen en extra functies. Een gratis proefversie van 30 dagen is beschikbaar.

Probeer HelloSign gratis uit

#6 - DocuSign eSignature

DocuSign eSignature is de populairste app voor elektronische handtekeningen ter wereld en wordt gebruikt door honderden miljoenen gebruikers over de hele wereld.

Het kan afzonderlijk worden aangeschaft of als onderdeel van de grotere DocuSign Agreement Cloud: een suite van tools die u kunnen helpen bij alle fasen van het overeenkomstproces.

U kunt DocuSign eSignature gebruiken om gemakkelijk documenten te verzenden en te ondertekenen terwijl u onderweg bent via hun mobiele app of door toegang tot hun mobiel-responsieve web app op uw telefoon of desktop browser.

Omdat ze zo ongelooflijk populair zijn, is DocuSign een naam die u kunt vertrouwen.

Ze voldoen volledig aan de toepasselijke wettelijke en privacyregels, zoals de Amerikaanse ESIGN Act en UETA, en de EU eIDAS-verordening, zodat u gerust kunt zijn dat de handtekeningen die u via DocuSign verzendt en verzamelt, rechtsgeldig zijn.

Ze hebben ook strenge beveiligingsmaatregelen genomen om de gegevens en de privacy van de gebruiker te beschermen.

DocuSign is volgens ons niet zo gebruiksvriendelijk als Signaturely, maar wel flexibeler en krachtiger.

Het wordt geleverd met tal van sjablonen, geavanceerde ingebouwde rapportage, en een paar premium functies, waaronder sms-aflevertools, ondersteuning voor ID-verificatie, en inzicht in ondertekening.

Dit alles is misschien niet zo nuttig als u slechts een paar documenten per maand verstuurt of ondertekent, maar als u een groot bedrijf runt en veel contracten verstuurt en ontvangt, kunnen ze heel nuttig zijn en u helpen uw activiteiten te stroomlijnen.

Prijzen:

Er is een gratis editie van DocuSign beschikbaar, waarmee u onbeperkt documenten kunt ondertekenen, maar waarmee u geen documenten kunt verzenden, noch andere premium functies. Betaalde plannen beginnen vanaf $10 per maand en er is een gratis proefversie van 30 dagen beschikbaar.

Probeer DocuSign gratis uit

#7 - SignEasy

SignEasy is onze topaanbeveling voor particulieren. Het is een geweldige app voor elektronisch ondertekenen voor persoonlijk gebruik, in plaats van zakelijk gebruik.

Het is gemakkelijk om ermee te beginnen: meld u aan voor een gratis proefperiode en u kunt onmiddellijk beginnen met het uploaden van documenten, ze voorbereiden op handtekeningen en ze verzenden.

Het wordt geleverd met uitgebreide ondersteuning voor integratie en werkt binnen uw favoriete apps. Open een document binnen gmail, onderteken het en verstuur het meteen - geen gedoe.

U kunt ook profiteren van krachtigere functies zoals tracering, automatische herinneringen en seriële en parallelle ondertekeningsreeksen.

Prijzen:

SignEasy-plannen beginnen bij $8/maand. Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar.

Probeer SignEasy gratis uit

#8 - Voorbeschouwing

De eenvoudigste manier om documenten op een Mac OS te ondertekenen is met het programma Voorbeeld.

In tegenstelling tot sommige Windows-apparaten beschikken Macs over een ingebouwde PDF-viewer die elektronische handtekeningen ondersteunt, het programma Voorbeeld. U hoeft zich dus niet aan te melden voor een ander platform voor e-handtekeningen.

Het enige wat u hoeft te doen is het PDF-formulier openen in de app Voorbeeld en navigeren naar Extra> Annoteren> Handtekening> Handtekeningen beheren. Van daaruit maakt u een nieuwe handtekening door deze te tekenen met uw muis, trackpad of touchscreen.

Vervolgens kunt u uw handtekening opslaan en naar het relevante veld op het document slepen, en exporteren om het terug te sturen.

Prijzen:

De Preview-app is gratis en is ingebouwd in Mac OS-apparaten.

Zie ook: De beste Print-On-Demand bedrijven in het Verenigd Koninkrijk (2023 Vergelijking) Probeer Voorbeeld Gratis

#9 - Adobe Acrobat Reader

Adobe Acrobat Reader is onze beste aanbeveling als u slechts af en toe PDF's moet ondertekenen op een Windows-pc en niet van plan bent documenten te versturen om te laten ondertekenen.

Windows heeft geen ingebouwde PDF-editor die handtekeningen ondersteunt zoals Voorbeeld, maar u kunt er een gratis downloaden via Adobe.

De Adobe Acrobat Reader is de toonaangevende PDF-viewer voor windows. U kunt uw documenten erop openen en ze ondertekenen door te klikken op Fill & Sign, en vervolgens uw handtekening toe te voegen.

Als je geen touchpad hebt, kun je het uittypen in plaats van tekenen en Adobe zet het om in een handtekening die er handgeschreven uitziet.

Prijzen:

U kunt Adobe Acrobat Reader gratis downloaden.

Probeer Adobe Acrobat Reader gratis uit

#10 - PandaDoc

PandaDoc is een andere complete tool voor documentbeheer waarmee gebruikers naar eigen zeggen "40% sneller eSign-documenten kunnen maken, goedkeuren en volgen".

Het heeft een uitgebreide set functies, maar een van de dingen die ons het meest bevalt is de manier waarop het integreert met betalingsgateways zoals Stripe, Square en PayPal. Je kunt PandaDoc gebruiken om documenten zo in te richten dat ze bij het ondertekenen ook hun betalingsgegevens kunnen invoeren.

Dit is ideaal voor aannemers die contracten moeten versturen en vooraf betaling voor opdrachten moeten ontvangen.

Prijzen:

Met het gratis plan van PandaDoc kun je een onbeperkt aantal wettelijk bindende e-handtekeningen verzenden en een onbeperkt aantal documenten uploaden.

Betaalde plannen met meer geavanceerde functies beginnen bij $19 per maand per gebruiker. U kunt zich ook aanmelden voor een gratis proefversie.

Probeer PandaDoc gratis uit

#11 - DocHub

DocHub is volgens ons de meest gebruiksvriendelijke en betaalbare app voor het ondertekenen en bewerken van PDF's.

De gratis versie is goed voor maximaal 2.000 documenten en het betaalde plan is supergoedkoop.

Het heeft niet zoveel toeters en bellen als sommige andere tools op deze lijst, maar het is een prima keuze als je niets bijzonders nodig hebt en gewoon een pijnloze manier wilt om documenten te ondertekenen.

Het integreert heel goed met gmail. Ik gebruik de add-on zelf wanneer ik e-maildocumenten moet ondertekenen - het duurt letterlijk enkele seconden. Als je dat liever hebt, kun je ook documenten uploaden, ondertekeningsverzoeken beheren en herbruikbare formulieren maken vanuit de online DocHub-app.

Prijzen:

DocHub biedt een gratis plan dat beperkt is tot 2.000 documenten, 5 e-handtekeningen en 3 ondertekeningsaanvragen/maand. Het Pro-plan komt met onbeperkte alles en kost slechts $4/maand. .

Probeer DocHub gratis uit

#12 - Juro

Juro is veel meer dan alleen een app voor elektronische handtekeningen. Het is een complete end-to-end contracttool met ingebouwde functies voor het ondertekenen van documenten.

Behalve dat u documenten kunt ondertekenen en verzenden, biedt Juro ook een heleboel andere tools om u te helpen contracten te beheren in één uniforme werkruimte.

U kunt het gebruiken om geautomatiseerde contractsjablonen te maken in de sjablooneditor, routinematige contractworkflows te stroomlijnen en te automatiseren, en nog veel meer. Het is een uitstekende keuze voor bedrijven met complexe activiteiten en grote teams.

Prijzen:

Juro biedt een beperkt gratis plan voor maximaal 10 contracten per maand en 1 gebruiker. U moet een demo aanvragen en een offerte aanvragen als u geïnteresseerd bent in de betaalde plannen.

Probeer Juro gratis

#13 - eSignatures.io

eSignatures.io is een ander eenvoudig en efficiënt hulpmiddel voor elektronische handtekeningen dat een pay-as-you-go prijsstelling biedt.

Het is een krachtige tool met een groot aantal geavanceerde functies voor het ondertekenen van documenten en contractbeheer, en is net zo gemakkelijk te gebruiken als Signaturely. Wat eSignatures.io echter anders maakt, is het prijsmodel.

In plaats van een vast maandelijks bedrag, betaalt u per verzonden contract. Dit flexibele, pay-as-you-go prijsmodel is ideaal voor snelgroeiende starters en bedrijven die een oplossing nodig hebben die met hen mee kan schalen.

Prijzen:

U betaalt 0,49 dollar per verzonden contract voor het standaardplan van eSignatures.io, zonder extra maandelijkse kosten.

Probeer eSignatures.io

#14 - SecuredSigning

SecuredSigning is een van de veiligste platforms en de beste keuze voor juridisch bindende handtekeningen.

Het is perfect voor gebruikers die ondertekening serieus nemen.

Geavanceerde functies zoals PKI-encryptie helpen uw bedrijf en documenten te beveiligen, zodat u kunt bewijzen dat ze niet zijn gewijzigd nadat ze zijn ondertekend. Functies voor tijdstempels en ondersteuning voor digitale handtekeningen helpen ervoor te zorgen dat de documenten die u ondertekent of laat ondertekenen juridisch bindend zijn.

Prijzen:

SecuredSigning biedt een gratis proefplan dat beperkt is tot 1 verzender en 3 documenten per maand. Ze gebruiken een flexibel prijsmodel voor betaalde plannen - de kosten zijn afhankelijk van hoeveel documenten u per maand verstuurt/ondertekent.

Probeer SecuredSigning gratis uit

#15 - SIGNiX

Tenslotte hebben we SIGNiX , een zeer vertrouwd platform voor digitale handtekeningen en een van de populairste keuzes voor makelaars.

Zie ook: Wat is een Instagram Handle (en hoe kies je de jouwe)?

SIGNiX is volledig cloud-based, wat betekent dat alles online wordt afgehandeld. U hoeft niets te downloaden of apps te installeren.

Het is ideaal voor makelaars omdat het zeer veilig is. Ze bieden online notariële diensten op afstand, een eenvoudig platform voor het ondertekenen van documenten en een flexibele API.

Prijzen:

Betaalde MyDoX-plannen beginnen bij $10/maand. Er is geen gratis proefversie beschikbaar.

Probeer SIGNiX gratis uit

De beste apps voor elektronische handtekeningen vinden voor uw bedrijf

Tot zover onze opsomming van de beste apps voor elektronische handtekeningen. Zoals u ziet, zijn er genoeg opties - dus welke moet u kiezen?

Nou, als u het alleen wilt gebruiken om af en toe een PDF-document te ondertekenen, werkt vrijwel elk van de bovenstaande tools.

Als u echter veel documenten per maand moet ondertekenen, als u een bedrijf runt en een veilige en juridisch bindende oplossing nodig hebt, of als u van plan bent documenten en contracten te verzenden en te ontvangen, moet u de opties zorgvuldig afwegen en er een kiezen die aan uw behoeften voldoet.

Dit is wat we aanraden:

 1. signNow is de beste keuze als u complexe workflows voor het ondertekenen van documenten hebt en premium functies nodig hebt.
 2. CoCoSign is een goed alternatief als u een veilige digitale handtekening nodig hebt en geen van de bovenstaande oplossingen geschikt is.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.