11 Extra inkomstenbronnen voor webontwikkelaars en ontwerpers

 11 Extra inkomstenbronnen voor webontwikkelaars en ontwerpers

Patrick Harvey

Hoe vergroot u de levenslange waarde van elk van uw klanten zonder simpelweg meer in rekening te brengen voor dezelfde hoeveelheid werk?

Als u uw webdesignbedrijf wilt laten groeien, moet u nadenken over hoe u uw klanten meer waarde kunt bieden, en tegelijkertijd uw inkomsten kunt verhogen.

Dit legt minder financiële druk op u en uw bedrijf en geeft u de mogelijkheid om uit te breiden en nog meer groeimogelijkheden aan te boren.

In dit bericht deel ik een aantal strategieën om inkomsten te genereren die u kunt gebruiken voor uw webontwikkelings- en ontwerpklanten.

Sommige zullen add-ons zijn voor bestaande diensten die de waarde van elke verkoop zullen verhogen, andere zullen aanvullende diensten zijn die de bonus hebben dat ze een meer diverse reeks klanten binnenhalen.

Andere zullen terugkerende inkomstenstromen zijn die een extra inkomstenstroom bieden - ideaal voor zowel nieuwe als bestaande klanten.

En het beste deel is dat sommige van deze diensten volledig kunnen worden uitbesteed via white label diensten. Ik zal hieronder aanbevelingen geven voor elke inkomstenstroom.

Laten we beginnen:

1. Webhosting

Het aanbieden van elke vorm van webontwikkeling of webdesign is altijd gemakkelijker wanneer u de volledige controle heeft over de server.

Hoewel dit moeilijker te verkopen is voor mensen met bestaande websites, zal het toevoegen van webhosting aan uw dienstenaanbod uw werk gemakkelijker maken en u een nieuwe terugkerende inkomstenstroom geven.

Hoe webhosting diensten aan te bieden:

Een populaire optie is het gebruik van reseller hosting. Hiermee kunt u een groot aantal klantensites hosten, e-mailaccounts aanmaken en beheren, de serverprestaties bewaken en de facturering voor uw klanten afhandelen - alles in één.

De reseller hosting van 20i is een goed voorbeeld.

Een alternatieve optie die beter is vanuit klantperspectief zou zijn om uw klant aan te melden bij een webhost die u aanbeveelt, zodat ze hun eigen account hebben.

U zou geld kunnen verdienen met een partner/link link en maandelijks een onderhoudsbijdrage in rekening kunnen brengen. Facturering zou apart moeten worden geregeld als u het op deze manier doet.

Als u websites bouwt op WordPress en op zoek bent naar een goede host om aan te bevelen, bekijk dan onze lijst met beheerde WordPress webhosts.

2. Lopend onderhoud van de website

Dit is een gebruikelijke upsell om aan te bieden, maar als u die niet aanbiedt, zou het de moeite waard zijn.

Klanten hebben het druk. Ze moeten hun tijd besteden aan de groei van hun bedrijf in plaats van zich zorgen te maken over technische problemen.

Dit is waar u om de hoek komt kijken. Het aanbieden van doorlopend websiteonderhoud is een geweldige manier om uw klanten gemoedsrust te geven.

Wat u hier precies opneemt hangt af van uw bedrijf en uw klanten, maar voor een algemene WordPress website zou dit kunnen inhouden:

 • Scannen en verwijderen van malware
 • Beheer van back-ups
 • WordPress updates

Hoe biedt u doorlopend websiteonderhoud:

Er zijn een paar verschillende manieren om onderhoudsplannen aan te bieden.

Als u maximale controle wilt en niemand anders een deel van uw inkomsten wilt, kunt u deze dienst zelf aanbieden.

Ik raad je echter aan een dienst als BlogVault te gebruiken om het zware werk te doen.

Met BlogVault kan ik een back-up maken van websites zonder de prestaties negatief te beïnvloeden, plugins, thema's & core bijgewerkt houden, hackers blokkeren en scannen op malware.

Het zorgt ook voor het opruimen van malware en omvat white labelling van hun connector plugin.

Als alternatief kunt u ervoor kiezen om dit volledig uit te besteden aan een gespecialiseerd WordPress onderhoudsbedrijf, met name een bedrijf dat een soort van affiliate programma aanbiedt.

3. Niche website diensten

Webdesign is nog maar het begin.

Er zijn een aantal verwante diensten die u kunt aanbieden en die uw klanten een aanzienlijke meerwaarde bieden.

Ik heb het over diensten die zijn ontworpen rond zeer specifieke einddoelen, zoals beveiligingsaudits, technische SEO-audits en prestatie-optimalisatie.

U zou deze diensten kunnen aanbieden als upsells voor uw kernaanbod van webdesign, maar het is de moeite waard om ze ook als zelfstandige diensten aan te bieden. Op die manier kunnen ze ook leads genereren voor uw webdesignwerk.

In feite zijn er genoeg webontwikkelaars die een goede boterham verdienen door slechts één hyper specifieke dienst aan te bieden, zoals prestatie-optimalisatie.

Het goede nieuws is dat veel van deze diensten gedeeltelijk kunnen worden gecontroleerd met behulp van tools van derden. Deze SEO-audit tools helpen u bijvoorbeeld bij het uitvoeren van technische audits en het genereren van rapporten voor uw klanten.

Ik zou echter aanraden om waar mogelijk handmatige rapporten te maken om ervoor te zorgen dat u context kunt toevoegen voor uw klanten. Het probleem met veel technische audittools is dat de informatie voor de meeste klanten niet veel betekenis heeft.

4. Installatie & aanpassing van specifieke WordPress plugins

Voortbordurend op de vorige strategie, zou je nog verder kunnen nivelleren door de installatie & aanpassing van specifieke WordPress plugins aan te bieden.

U kunt bijvoorbeeld de installatie en aanpassing van een LMS-plugin zoals LearnDash of LifterLMS aanbieden.

Je zou dit kunnen doen met elke andere WordPress plugin. Van boekingskalender plugins zoals Amelia tot performance plugins zoals WP Rocket. Hoe populairder en tijdrovender te configureren, hoe beter.

U kunt nog een stap verder gaan en speciale landingspagina's maken voor elke specifieke dienst. Optimaliseer ze voor relevante zoekwoorden en u hebt een andere manier om leads voor uw bedrijf te genereren.

En u moet nadenken over hoe dit soort aanbiedingen uw andere diensten kunnen voeden.

Bijvoorbeeld, klanten die u inhuren om een online boekingssysteem of een e-learning platform te bouwen zouden goede kandidaten zijn voor doorlopend website onderhoud. U zou ook beperkte kortingen voor webdesign werk kunnen aanbieden aan klanten die uw website onderhoud service nemen voor 6+ maanden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

(H/T aan Glen Long voor de suggestie om e-learning plugins te installeren als extra inkomstenbron).

5. Optimalisatie van de omrekeningskoers

Conversion rate optimization, of CRO, vereist zeer gespecialiseerde vaardigheden.

Het doel is eenvoudig - uw klanten helpen meer geld te verdienen.

Als u deze optie overweegt, raad ik u ten zeerste aan een cursus te volgen om beter te begrijpen hoe CRO werkt en hoe het in uw bestaande aanbod kan passen.

Hoe conversie optimalisatie diensten aan te bieden:

Als je ervaring hebt met CRO, dan kun je gewoon wat basis CRO in je webdesign aanbod opnemen. En zie het als een toegevoegde waarde.

Voor meer dan dat zijn substantiële tests nodig op basis van echt verkeer, of het gebruik van een AI-tool zoals Attention Insight.

Je kunt CRO ook aanbieden als een op zichzelf staande dienst waarbij je specifieke pagina's binnen de sales funnel van je klant optimaliseert. Zo krijgen ze het beste rendement voor hun geld.

U moet ofwel CRO leren om dit aan te bieden, het werk uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau en de dienst white label aan uw klanten aanbieden, of klanten naar een bureau verwijzen tegen een commissie.

6. Inhoudelijke strategie + voortdurende creatie van inhoud

Veel bedrijven zouden baat hebben bij een contentstrategie en voortdurende creatie van content.

Maar de meeste hebben niet de expertise in huis om de klus goed te klaren.

Hoe u doorlopende diensten voor het creëren van inhoud kunt aanbieden:

Gewoonlijk biedt u een eenmalige inhoudstrategie aan om een plan samen te stellen dat voldoet aan de doelstellingen van de klant. Dit omvat waarschijnlijk een basis zoekwoordenonderzoek (we gaan later dieper in op SEO).

Spreek dan een vast aantal artikelen af om elke maand voor de klant te publiceren.

Een goede aanpak zou zijn om een VA in te huren met een content marketing achtergrond. Zij kunnen de content strategie + planning afhandelen. Afhankelijk van hun beschikbaarheid, gebruik je een content fulfilment platform zoals WriterAccess om al het schrijfwerk af te handelen, waarna je VA de content kan toevoegen in het CMS van de klant, klaar voor publicatie.

7. Voortdurend toezicht en rapportage

Rapportages zijn een gemakkelijke abonnementsdienst om toe te voegen aan uw dienstenpakket. Gedeeltelijk omdat ze zo verdomd eenvoudig zijn!

Het web staat vol met SaaS-apps die rapportage & monitoring voor verschillende elementen van de marketing van uw klant aankunnen.

Maar wat voor soort rapportage moet u aanbieden? U zou een soort gestandaardiseerd rapport kunnen aanbieden op basis van marketing KPI's op topniveau. Dingen als verkeer, rankings voor prioritaire sleutelwoorden, rankings van concurrenten, betrokkenheid bij sociale media, enz.

Of u kunt speciale rapporten aanbieden voor specifieke KPI's, en klanten laten kiezen wat ze in hun rapporten willen hebben.

Hoe bewakings- en rapportagediensten aan te bieden:

Er zijn tal van social media rapportage tools op de markt, en speciale SEO tools zoals SE Ranking die robuuste rapportage bieden.

U kunt ook een speciaal hulpmiddel voor marketingrapporten overwegen, zoals Raven Tools.

Dat gezegd hebbende, je zou de beste waarde voor je geld krijgen door te gaan voor SE Ranking omdat je ook een krachtig hulpmiddel krijgt voor keyword onderzoek, concurrent onderzoek, en meer.

8. SEO en linkbuilding

SEO-diensten aanbieden is als werken op stuivend zand dat op elk moment snel zand kan worden. Vreemde analogie, zeker, maar hij klopt helemaal.

Hoe dan ook, de meeste klanten hebben geen idee hoe SEO werkt en het is een van de beste manieren om kopersintentieverkeer te verwerven.

Het SEO landschap is behoorlijk divers en er zijn tal van kleinere onderdelen van SEO die je zou kunnen aanbieden. Deze zouden kunnen omvatten:

 • SEO strategie
 • Trefwoordonderzoek
 • Onderzoek van de concurrent
 • Technische SEO
 • On-page SEO
 • Lokale SEO
 • Bevordering van inhoud
 • Blogger bereik
 • Infografische marketing

Hoe SEO en link building diensten aan te bieden:

Kijk naar elk facet van een solide SEO-strategie en breek elk gebied af in eenmalige taken en doorlopende taken. Overweeg dan het opbouwen van een initiële "SEO set up" dienst en een "doorlopende SEO" dienst.

Je zou een van beide of beide kunnen aanbieden.

Een speciale link building service is ook het overwegen waard. Als u geen ervaring heeft met link building, kunt u dit het beste uitbesteden aan een bureau-vriendelijke link building service zoals UK Linkology.

9. Lopend grafisch ontwerp

Er zal enige vorm van grafisch ontwerp betrokken zijn bij de websites die u bouwt, maar u zou grafisch ontwerp kunnen aanbieden als een doorlopende dienst.

Uw klanten kunnen bijvoorbeeld behoefte hebben aan:

 • Flyers
 • Illustraties
 • Infografieën
 • Blog post afbeeldingen
 • Afbeeldingen op sociale media
 • Branding zoals briefhoofden
 • Beeldmanipulatie

En er zijn waarschijnlijk nog veel meer opties.

Hoe grafische ontwerpdiensten aan te bieden:

Als je een achtergrond hebt in grafisch ontwerp is dit een gemakkelijke manier om je dienstenaanbod uit te breiden.

Maar als je geen team hebt, kan het ongelooflijk moeilijk zijn om dit soort diensten op te schalen.

U kunt ook een grafisch ontwerpbedrijf zoals Design Pickle inschakelen of een freelance grafisch ontwerper inhuren.

10. E-mailmarketing en transactie-e-mails

E-mailmarketing is een andere upsellmogelijkheid, maar er is ook een ander type e-maildienst dat u kunt aanbieden. Ze zijn heel verschillend, dus ik zal u uitleggen hoe.

Als iemand zich aanmeldt om e-mailupdates te ontvangen, een bron downloadt in ruil voor zijn e-mailadres of zich aanmeldt voor een e-mailnieuwsbrief - dit soort e-mails wordt beschouwd als marketingmails.

Het andere type is transactionele e-mails. Dit zijn de e-mails die nodig zijn vanwege een aankoop die u hebt gedaan of een account waarvoor u zich hebt aangemeld. Dit zijn e-mails waarvoor ontvangers zich niet kunnen afmelden.

Beide zijn belangrijk en hebben verschillende toepassingen.

Hoe transactionele en e-mailmarketingdiensten aan te bieden:

Over het algemeen moeten transactie-e-mails eenmalig worden ingesteld en is er verder niets nodig, tenzij de klant wijzigingen wil.

U kunt dit als een upsell in uw webdesigntarief opnemen of als een op zichzelf staande optie voor nieuwe klanten aanbieden.

De beste transactionele e-maildienst hangt af van de behoeften van de klanten, maar Brevo is in de meeste gevallen een goed uitgangspunt.

Hoe zit het dan met e-mailmarketing?

Dit kan worden onderverdeeld in een initiële set-up fee en een doorlopend implementatie/onderhoudsabonnement.

Er zal een e-mailmarketingdienst nodig zijn. Idealiter heeft de klant hiervoor een eigen account, dan kun je alles instellen, enz.

Zie ook: 32 slimme manieren om meer verkeer naar uw blog te leiden

Welke tool u precies nodig hebt, hangt af van de behoeften van uw klanten. Bekijk onze vergelijking van e-mailmarketingdiensten om iets geschikts te vinden.

11. Marketing via sociale media

Sommige klanten willen sociale media helemaal zelf beheren, anderen niet.

Hoewel het voor de meeste bedrijven essentieel is om op zijn minst enige vorm van actieve aanwezigheid op sociale media te hebben, verschilt het verschil in omzet per bedrijf.

Dus, voor sommige klanten, zal het iets zijn dat ze van hun bord moeten halen zodat ze zich op andere dingen kunnen concentreren.

Hoe social media marketing diensten aan te bieden:

Wanneer u een website bouwt voor een klant die geen sociale media heeft, kan een basispakket voor sociale media goed werken.

Dit zou bestaan uit het aanmelden voor accounts, ze aanpassen, een beetje inhoud toevoegen en ze in het algemeen toonbaar maken.

Daarna komt een abonnement met gedifferentieerde plannen om de hoek kijken. Dit kan zo eenvoudig zijn als het plannen van nieuwe inhoud of een combinatie van het beheren van reacties, nieuwe inhoud en rapportage.

Een optie zou zijn om het werk uit te besteden aan een bedrijf dat white label sociale mediadiensten aanbiedt, zoals SocialBee.

Maar u kunt een dienst aanbieden die beter is afgestemd op de behoeften van uw klanten door dit werk zelf te doen of door een VA in te huren en die op te leiden.

Je hebt echter wel de juiste tool nodig om het proces van social media management te stroomlijnen. Ik ben een grote fan van Sendible. De tool helpt je om content te delen, die content in te plannen op meerdere sociale netwerken, alle reacties in een enkele inbox te beantwoorden en de rapportage af te handelen. Ze bieden ook white labelling.

Als u geen diensten voor het creëren van inhoud zou willen aanbieden, zou u gewoon een beheersdienstlaag kunnen aanbieden waarbij u de accounts van klanten controleert via de sociale inbox en updates toewijst die een reactie van uw klant vereisen.

Vanuit zakelijk oogpunt zou dit klanten meer ademruimte geven en hen tijd besparen, zodat zij zich meer op groeigerichte taken kunnen concentreren.

Let op: Hulp nodig bij het kiezen van een social media tool? Bekijk onze vergelijking van social media management tools.

Conclusie

Als u uw bedrijf wilt uitbreiden, is een one-stop-shop worden voor andere website-gerelateerde diensten een geweldige manier om dit te realiseren.

Zie ook: 29 Laatste Lead Generation Statistieken voor 2023

Niet alleen verhoogt u de gemiddelde levenslange waarde van elke klant, u maakt uzelf ook kritischer voor de werking van hun bedrijf, zodat u die klant langer behoudt.

En als je blijft schalen, kun je beginnen met het aannemen van personeel en je freelancebedrijf omvormen tot een digitaal bureau. Het schalen van een bedrijf gaat sneller en gemakkelijker met een team.

Ongeacht of u die weg al dan niet wilt inslaan, een paar van deze ideeën opnemen in uw dienstenaanbod zal een aanzienlijke impact hebben op uw bedrijf.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.