Teachable vs Thinkific 2023: functies, prijzen en meer

 Teachable vs Thinkific 2023: functies, prijzen en meer

Patrick Harvey

Wil je beginnen met de verkoop van online cursussen? Discussiëren over welk cursusplatform je moet gebruiken?

Dan ben je vast wel eens in aanraking gekomen met Teachable en Thinkific, twee van de populairste platforms voor online cursussen.

Maar hoe beslis je welke je moet gebruiken?

In deze gids vergelijken we de belangrijkste verschillen tussen Teachable en Thinkific, zodat je kunt beslissen wat voor jou het beste is?

Wat zijn Teachable en Thinkific?

Teachable en Thinkific zijn gehoste platforms waarmee u online cursussen kunt maken, op de markt brengen en verkopen. Ze worden ook wel een Learning Management System (LMS) genoemd. Het komt erop neer dat als u een van deze platforms gebruikt, u zich geen zorgen hoeft te maken over het veranderen van uw WordPress-site in een LMS met behulp van verschillende plugins en addons.

Het is ook vermeldenswaard dat Teachable en Thinkific... geen cursus marktplaatsen zoals Skillshare en Udemy, zodat je volledige controle hebt over de prijs en structuur van je cursussen.

Wie gebruikt Teachable en Thinkific?

In theorie kan iedereen die zijn kennis wil delen, zoals solopreneurs, sprekers, auteurs en coaches, plus middelgrote bedrijven, een van deze online cursusplatforms gebruiken.

Teachable vs Thinkific: belangrijke verschillen

Zoals je zou verwachten, hebben Teachable en Thinkific veel dingen gemeen, dus we behandelen de overeenkomsten en belichten vervolgens de belangrijkste verschillen.

Cursus creatie

Teachable en Thinkific hebben het allebei gemakkelijk gemaakt voor mensen om online cursussen te maken, maar ze verschillen allebei in termen van specifieke functies voor het maken van cursussen.

Inhoud uploaden en je cursus structureren

Zowel Teachable als Thinkific bieden onbeperkte hosting, zodat je een grote verscheidenheid aan multimedia-inhoud kunt uploaden, waaronder audio, video, PDF's, tekst en quizzen.

Teachable heeft het extra voordeel dat het je toelaat om bulkupload van OneDrive, Google Drive of Dropbox evenals uw computer.

U kunt uw inhoud in bulk uploaden naar het platform en vervolgens slepen en neerzetten in de door u gewenste cursusstructuur via lessen en hoofdstukken op Thinkific of secties en lezingen op Teachable. De lessen kunnen uit één stuk inhoud bestaan of uit meerdere stukken gerelateerde inhoud - bijvoorbeeld video, tekst en PDF.

Met Teachable kun je ook lessen in bulk selecteren en de instellingen wijzigen voor het bekijken, downloaden, publiceren en verwijderen van de leerplanpagina zonder naar de afzonderlijke lessen te gaan.

Een leuke touch van Thinkific zijn de beproefde cursussjablonen voor Pre-sell, Mini-cursus, Flagship Course, Webinar Replay, Membership Resource Library, en het standaard blanco sjabloon, om sneller cursussen te kunnen maken en gebruik te maken van de beste praktijken op het gebied van curriculum- en cursusontwerp.

Inhoud leveren met de Course Player

Vanuit het oogpunt van een leerling ziet de Course Player er op elk platform goed uit. De zijbalk laat zien hoe je vordert, en het is gemakkelijk om een les opnieuw te bekijken als dat nodig is.

Op Thinkific kunnen leerlingen de cursus doorzoeken op lestitels, plus ze kunnen gebruik maken van schermvullende modus om de zijbalk en andere afleidingen te verbergen.

Inhoud druppelen en vergrendelen

Met beide platforms kun je je inhoud druppelen op basis van de startdatum van de cursus of de startdatum van de student. Teachable heeft het extra voordeel dat je in staat bent om drip e-mails versturen om uw studenten te verwittigen.

Met beide cursusplatforms kun je ook inhoud vergrendelen (cursusnaleving genoemd), zodat leerlingen specifieke taken, zoals lessen of quizzen, moeten voltooien voordat ze aan de volgende les kunnen beginnen. Het belangrijkste verschil is dat je met Thinkific cursusnaleving op lesniveau kunt instellen, terwijl Teachable op cursusniveau werkt.

Betrokkenheid van studenten

Betrokkenheid en interactie met je leerlingen is een integraal onderdeel van online leren, dus laten we eens kijken wat elk platform biedt.

Discussies met studenten

Met Thinkific kunt u met uw leerlingen communiceren buiten zijn Koersspeler met de Gemeenschappen die u koppelt aan een specifieke cursus of cursusbundel. Het is net als een Facebook-groep, maar dan gehost op uw site, zodat u uw cursus- of lidmaatschapscommunity kunt opbouwen en beheren.

Teachable gebruikt een commentaarsysteem die aan elk college is gekoppeld, wat betekent dat het heel erg onderwerpgericht is. Thinkific heeft ook een soortgelijk systeem genaamd Discussies die u kunt inschakelen voor afzonderlijke lessen of de hele cursus.

Quizzen en opdrachten

Als het gaat om quizzen en opdrachten is Thinkific veel geavanceerder. Quizzen kunnen multimedia bevatten, meerdere gevolgde pogingen toestaan, uitleg over de juiste antwoorden bevatten, beoordeeld worden en uit een gerandomiseerde vragenbank komen.

Met Thinkific kun je ook enquêtes en opiniepeilingen zodat u leerlingen kunt beoordelen, feedback van docenten kunt verzamelen en doelen kunt bijhouden.

En Thinkific's Opdracht Met de lessen kunt u inzendingen van studenten maken, aanvragen en beoordelen. Bovendien is het geïntegreerd met een andere examenleverancier, Brillium.

Certificaten van voltooiing

Je kunt certificaten aanmaken en naar je studenten sturen wanneer ze een cursus afronden. Teachable laat je op haar platform certificaten aanmaken door te kiezen uit een van de drie sjablonen. Ter vergelijking, Thinkific integreert met een certificaatdienst van derden, genaamd Accredible.

Cursusrapportage en analyses

Met beide platforms kunt u de betrokkenheid van studenten bij uw cursussen volgen, inclusief:

  • Inschrijvingen en voltooiingspercentage
  • Voltooide lessen vs. bekeken lessen
  • Overzichten per inhoudstype
  • Quiz pogingen
  • Aantal cursusbeoordelingen
  • Gemiddelde waardering van de cursus

U kunt ook bestellingen bekijken - bijv. nieuwe versus terugkerende studenten, coupons, producttype en meer - en inkomsten bijhouden - bv. nieuwe versus terugkerende studenten, betalingsprovider en filiaal.

Website ontwerp en aanpassing

Afgezien van het aanbieden van cursussen, zul je ook je cursus op de markt willen brengen en verkopen. Dit kun je desgewenst op je eigen website doen. Maar bij beide platforms kun je een website op hun platform bouwen.

Als u die optie neemt, dan krijgt u gratis hosting met een SSL-certificaat, plus hun team zorgt voor beveiliging, back-ups en onderhoudsupdates. U krijgt ook een gratis subdomein voor uw site -... bijv. bloggingwizard.teachable.com of bloggingwizard.thinkific.com Of, als u wilt, kunt u een aangepast domein gebruiken - bijv. bloggingwizardcourses.com .

Zowel Thinkific als Teachable bieden drag-and-drop landing page design, aangepaste pagina's en de mogelijkheid om je checkout en bedankpagina's aan te passen met zaken als sociaal bewijs of upsells.

Maar laten we kijken naar de verschillen.

Website thema's

De themabibliotheek van Thinkific heeft 3 thema's, elk met 4 verschillende stijlen waarin u kleurenpaletten kunt aanpassen.

Teachable heeft een standaardsjabloon dat alle websites gebruiken. Je kunt je logo uploaden, de letterfamilie kiezen en een kleurenpalet selecteren of je eigen sjabloon samenstellen.

Zie ook: 40+ Beste Gratis WordPress Thema's Voor 2023

Pagina bouwer

Teachable's page builder is beperkt tot het toevoegen van Banner, Tekst en Afbeelding met Tekst blokken. Aan de andere kant, Thinkific's Sitebouwer is veel meer aanpasbaar met 20+ sectietypes, waaronder een 'Hero'-sectie, getuigenissen, prijzen, FAQ's, CTA's, countdown timers, tekst met afbeeldingen, en meer. (Net zoals je zou verwachten in Thrive Architect of Elementor).

Bloggen

Teachable bevat een minimale blog, en Thinkific heeft er helemaal geen. Geen van beide platformen richt zich op deze functionaliteit, en wij zouden aanraden om bij je WordPress-blog te blijven.

Witte etikettering

Beide platforms staan je toe hun branding te verwijderen door een aangepast domein te gebruiken. Het is echter de moeite waard op te merken dat de aanmeldings-, aanmeldings- en afrekeningspagina's nog steeds een subdomein gebruiken in Teachable:

Verkoop- en marketinginstrumenten

Naast het maken van je cursus moet je hem ook op de markt brengen en verkopen. En zowel Teachable als Thinkific zijn uitgerust met de tools om dat te doen.

Zie ook: 12 beste tools voor concurrentieanalyse voor 2023

Ze bieden bijvoorbeeld allebei de mogelijkheid om:

  • Verkoop levenslange cursussen
  • Abonnementen aanmaken
  • Genereer coupon codes
  • Bundel cursussen
  • 1-click upsells toevoegen
  • Uitvoeren van e-mailmarketingcampagnes
  • Start affiliate marketing programma's
  • Gebruik Google analytics en cursus tracking

Maar ze pakken het anders aan, dus laten we eens kijken.

Afrekenen

Teachable biedt een Afrekenen in 1 stap waar een leerling op dezelfde pagina zijn gegevens invult en de betaling uitvoert. Als de betaling gelukt is, wordt hem gevraagd een account aan te maken.

Teachable beweert dat dit wrijvingsloze proces hogere aankoopconversies oplevert voor hun studenten.

Maar Thinkific is het daar niet mee eens.

Zij beweren dat u, zonder vooraf een e-mailadres te verzamelen, geen manier hebt om contact op te nemen met potentiële studenten die "op het hek," en dus verlaagt u waarschijnlijk uw totale conversiepercentage.

Thinkific denkt dat met Teachable, je eindigt met het verzamelen van tot 20-30% minder hoogwaardige potentiële e-mails elke maand, waardoor u de kans misloopt om uw lijst uit te breiden met waardevolle klanten die net klaar zijn om te kopen.

Thinkific heeft een afrekenen in 2 stappen waar een leerling eerst een rekening aanmaakt en dan de betaling doet op de volgende pagina.

Teachable beweert dat dit een onhandige, verouderde methode is, en dat een aanzienlijk % van de gebruikers afhaakt zonder een betaling te doen.

U kunt beide kanten van het argument zien. Dit is dus een gebied waar u zult moeten beslissen welk afrekenproces voor u het beste werkt.

Betalingsverwerking en uitbetalingen

Het volgende belangrijke verschil is de manier waarop de platforms betalingen verwerken.

Op Thinkific , betalingen gaan altijd onmiddellijk naar uw eigen Stripe of PayPal rekening - er is nooit een vertraging in het ontvangen van uw fondsen. Van daaruit heeft u de verantwoordelijkheid om co-auteurs en affiliates te betalen.

Met Teachable worden de dingen een beetje ingewikkeld, afhankelijk van uw betalingsgateway.

Als u een betaalgateway op maat dan gaat het geld naar uw eigen Stripe of PayPal rekening.

Let op: U kunt een aangepaste gateway alleen gebruiken op de plannen Professional en Business.

Als u Teachable's betalingsgateway En tenzij je in de VS of Canada bent, houdt Teachable je geld 30-60 dagen vast.

Let op: Betalingen vinden plaats op de 1e van de maand, met een vertraging van 30 dagen voor PayPal-transacties. Ze hebben ook een 10% rolling holdback voor 45 dagen op Stripe-betalingen.

Een voordeel van het gebruik van Teachable's gateway is dat ze een reeks diensten aanbieden genaamd BackOffice Deze transacties zijn echter onderworpen aan 2% administratiekosten, dus het is een kwestie van afwegen of dit zichzelf terugbetaalt omdat het u tijd bespaart.

Thinkific heeft de transactiekosten geëlimineerd, zodat u meer van uw geld houdt, elke keer weer.

Teachable gaat in de richting van meer verwerkings- en transactiegerichte vergoedingen:

BTW-verwerking in de EU

Teachable handelt de EU-btw af, maar Thinkific niet.

Met Teachable kun je EU-BTW in rekening brengen bovenop je cursusprijs. Het voegt automatisch het juiste BTW-tarief toe op basis van de locatie van de studenten en stuurt hen een factuur met de BTW-gegevens.

Je hebt ook de optie om de BTW op de verkooppagina van je cursus weer te geven. En als je de betalingsgateway van Teachable gebruikt, betalen zij de belasting voor je aan de juiste autoriteiten. (Maar er zijn 2% transactiekosten).

Thinkific int geen EU BTW, maar integreert wel met Quaderno zodat u uw verkoopbelasting, BTW en GST kunt bijhouden en beheren. Als alternatief kunt u een gespecialiseerde winkelwagen gebruiken, zoals ThriveCart.

Mogelijkheden voor affiliate marketing

Een manier om de verkoop van cursussen te stimuleren is via affiliates.

Met zowel Teachable als Thinkific kun je affiliates toevoegen, een aangepast commissietarief instellen en selecteren welke cursussen je door hen wilt laten promoten. Maar je kunt geen aangepast commissietarief instellen voor een specifieke cursus.

Met Thinkific kun je affiliate commissies beheren en bijhouden in het dashboard, maar je moet ze buiten het systeem om betalen. Met Teachable kun je hun BackOffice gebruiken (met een transactiekost van 2%) om uw filialen beheren en betalen .

Integraties van derden

Beide platforms integreren rechtstreeks of via Zapier met duizenden marketingtools van derden, waaronder:

  • Analytics en tracking tools zoals Google Analytics en Facebook Pixel.
  • E-mailmarketingtools zoals ConvertKit, MailChimp, Aweber, ActiveCampaign, Constant Contact en Infusionsoft.
  • E-commerce tools zoals Shopify, SamCart, PayPal, Stripe en Stunning.

Ondersteuning en opleiding

Zowel Teachable als Thinkific bieden een uitgebreide kennisbank en een besloten Facebook-community.

Thinkific-trainingen zijn zonder extra kosten inbegrepen in elk plan, en TeachableU is beschikbaar in elk betaald Teachable-plan.

Thinkific biedt e-mail en telefoon ondersteuning 7 dagen per week. (Opmerking: Gebaseerd op mijn interacties, reageren ze snel). Teachable werkt van maandag tot vrijdag, maar omvat ook live chat steun op zijn professionele plan en hoger.

Website administratie

Voordat we ingaan op de prijzen, laten we een paar backend site admin onderwerpen behandelen.

Beide platforms omvatten SSL-certificaten en beveiligde cloud hosting. Bovendien kunt u met deze platforms:

  • Schrijf een onbeperkt aantal studenten in.
  • Beheer en exporteer uw leerlinggegevens.
  • Segmenteer en e-mail uw leerlingen.
  • Zorg voor uitgebreide voortgangscontrole, rapportage en analyse.

Prestaties en uptime

Het laatste wat je wilt is dat je cursus niet beschikbaar is voor je studenten. Gelukkig bieden beide platforms 24/7 monitoring en Thinkific heeft een uptime van 99,9%. Je kunt hun uptime status hier controleren:

  • //status.thinkific.com/
  • //status.teachable.com/

Gebruikers en groepen

Beide platformen hebben verschillende gebruikersrollen, zoals eigenaar, sitebeheerder, cursusbeheerder, student, enz. Maar Thinkific heeft een extra functie genaamd "Groepen" waarmee u gebruikers in groepen kunt organiseren, verkopen en volgen. Het is ideaal als u uw cursussen aan organisaties verkoopt, omdat u aangepaste rapportage en op tijd gebaseerde cohorten kunt maken.

Teachable vs Thinkific: Prijsstelling

Op het eerste gezicht hebben Teachable en Thinkific vergelijkbare prijsplannen, maar als je wat dieper graaft, zie je enkele verschillen.

Teachable

Teachable heeft 3 prijsplannen met onbeperkte studenten en onbeperkte cursussen:

  • Basis: $39 per maand of $29 per maand (jaarlijks gefactureerd)
  • Professioneel: $119 per maand of $99 per maand (jaarlijks gefactureerd)
  • Zakelijk: $299 per maand of $249 per maand (jaarlijks gefactureerd)

Teachable biedt ook een gratis proefperiode van 14 dagen voor hun Professional Plan (kredietkaart niet vereist) en rekent 5% transactiekosten voor het Basic Plan.

Thinkific

Thinkific heeft 3 betaalde prijsplannen met onbeperkte studenten en onbeperkte cursussen:

  • Gratis: Een cursus
  • Begin: $74/maand (jaarlijks gefactureerd) of $99/maand
  • Groeien: $149/maand (jaarlijks gefactureerd) of $199/maand
  • Uitbreiden: $299/maand (jaarlijks gefactureerd) of $399/maand

Thinkific biedt een 100% gratis plan waarmee u kunt beginnen met het maken en verkopen van uw cursussen. Bovendien zijn er geen transactiekosten voor welk plan dan ook.

Teachable vs Thinkific: hoogtepunten (voor- en nadelen)

Hier volgt een kort overzicht van de voor- en nadelen van elk platform.

Leerzame professionals

  • Mogelijkheid om inhoud in bulk te uploaden vanaf One Drive, Google Drive of Dropbox, maar ook vanaf uw computer.
  • Mogelijkheid om lessen in bulk te selecteren en de instellingen te wijzigen.
  • Optie om drip e-mail reminders te sturen op content drip cursussen.
  • Biedt betere cursusrapportage en analyse-instrumenten.
  • Inclusief een 1-staps afrekenproces.
  • Beheert de EU-btw-belasting op digitale goederen.
  • BackOffice omvat diensten zoals automatische affiliate- en auteursuitbetalingen.
  • Biedt live chat ondersteuning.
  • Maak privé-gemeenschappen voor uw leerlingen.

Leerbare nadelen

  • Voegt transactiekosten toe aan betalingen.
  • Vertraagt uitbetalingen.
  • Community builder niet inbegrepen in gratis plan.

Thinkific pro's

  • Bewezen cursussjablonen voor het maken van verschillende soorten cursussen.
  • Met afleidingsvrije modus op volledig scherm in Course Player.
  • Ondersteunt geavanceerde quizfuncties zoals vragenbank en bulkimport.
  • Ingebouwde ondersteuning voor opdrachten en enquêtes.
  • Betere naleving van de cursus (vergrendeling van de inhoud) op lesniveau.
  • Mogelijkheid om een zelfstandige gemeenschapsruimte te creëren.
  • Krachtige site- en paginabouwer met keuze uit verschillende thema's.
  • Organiseer, verkoop en volg gebruikers in groepen en beheer studenten in een cohort.
  • Meer flexibele prijsopties voor abonnementen.
  • Geen transactiekosten.
  • Gratis plan om te beginnen.
  • Gemeenschappen functie aangeboden op alle betaalde plannen, met inbegrip van hun gratis plan.

Thinkific nadelen

  • Verwerkt geen EU BTW belasting.
  • Behandelt geen affiliate uitbetalingen.

Teachable vs Thinkific: wat is het beste?

Zowel Teachable als Thinkific zijn uitstekende platforms voor online cursussen waar je veel aan hebt.

Hoewel veel functies hetzelfde zijn, zijn er een paar belangrijke verschillen. En uiteindelijk zijn het deze verschillen die uw beslissing over welk platform te gebruiken zullen beïnvloeden.

Wij zouden aanraden om wat cursusinhoud voor te bereiden en je dan voor elk platform in te schrijven en het water een paar weken te testen om te zien wat voor jou het beste is.

Persoonlijke mening

Wanneer ik vergelijkende berichten schrijf, probeer ik altijd een neutraal standpunt in te nemen en de feiten te delen. Maar om dit artikel in de juiste context te plaatsen, denk ik dat het alleen maar eerlijk is om toe te voegen dat het onderzoek naar deze gids evenzeer in mijn voordeel was als dat van de lezers van Blogging Wizard.

Dus, hier zijn een paar persoonlijke gedachten die je al dan niet kunnen helpen.

De algemene ervaring van het aanmelden en testen van Thinkific was prettiger dan die van Teachable. Dit is waarom:

#1. De website van Thinkific is meer behulpzaam

Om te beginnen heeft de Thinkific website veel meer nuttige inhoud dan Teachable. (Of in ieder geval is de informatie toegankelijker. Teachable heeft het misschien verstopt?)

#2. De ondersteuning van Thinkific was perfect.

Zoals ik in het artikel al aangaf, beantwoordde Thinkific een vraag van de ondersteuning snel. De informatie was nuttig en bevatte een GIF om hun punt te illustreren. Dus topcijfers daarvoor.

#3. De marketing e-mails van Thinkific zijn nuttig

Behalve ondersteuning, heb ik verschillende marketing e-mails ontvangen.

De eerste e-mail nodigde me uit voor een webinar:

  • Bekijk voorbeelden van Thinkific websites en cursussen.
  • Wat succesvolle cursusmakers gemeen hebben.
  • Hoe creëer, prijs en ontwerp je een cursus in minder dan een uur?
  • Uw vragen over Thinkific LIVE.

De tweede e-mail benadrukte 3 voordelen van het upgraden naar een premium plan:

  • Studentenervaringen op maat
  • Branded online cursussen
  • Geavanceerde marketing en verkoop

De derde e-mail kwam doordat ik het oorspronkelijke instellingsdomein veranderde in iets meer memorabel - bijv. van david-s-school-13b2.thinkific.com/ naar azaharmedia.thinkific.com/ .

Thinkific benadrukte de voordelen van het gebruik van een aangepast domein - bv. cursussen.azaharmedia.nl/ .

Bijvoorbeeld een aangepast domein:

  • Zorgt ervoor dat uw studenten uw bedrijf serieus nemen.
  • Onderscheidt je van alle andere cursusmakers op Thinkific.
  • Integreert al uw andere digitale eigendommen in één naadloze ervaring.

Er zijn een paar manieren om naar de e-mails te kijken.

  1. Je zou boos kunnen zijn dat Thinkific je na 2 dagen lastigvalt om te upgraden.
  2. Je kunt er zeker van zijn dat ze interesse tonen, ook al zijn het geautomatiseerde e-mails.

Ik ga voor de tweede optie.

En om alles in perspectief te plaatsen, ik heb tot nu toe geen communicatie van Teachable gehad.

#4. Het gratis plan van Thinkific

Ik denk dat het gratis plan van Thinkific een prima startersoptie is, ook al heeft het (begrijpelijk) niet alle mogelijkheden. Een online cursus maken kost tijd. (Geloof me, ik ben bezig er een te maken!) Een gratis startersplan geeft u de tijd om te groeien en te experimenteren zonder de druk van een tijdgebonden proefperiode.

Kortom, ik ben onder de indruk van de Teachable ervaring. En ik hou niet van het feit dat ze transactiekosten lijken aan te rekenen voor elk klein ding dat je doet. Dat gezegd zijnde, hun platform en model zal geschikt zijn voor andere mensen.

Veel succes met het maken en verkopen van uw online cursussen!

Probeer Teachable

Laatste gedachten

In het algemeen was de ervaring met Teachable niet de beste. Ze zijn nieuwe functies blijven ontwikkelen om te kunnen blijven concurreren met Thinkific en andere platforms voor online cursussen, maar Thinkific is voor mij nog steeds de beste.

De enige beperking van deze beide platforms is dat ze zich richten op online cursussen. Als je andere soorten digitale producten wilt verkopen, passen ze niet goed bij je.

Teachable heeft functionaliteit toegevoegd die de verkoop van andere soorten digitale producten vergemakkelijkt. Dat gezegd hebbende, is het nog steeds niet hun focus.

Dus dat is iets om te overwegen als je een beslissing neemt.

Als je digitale producten wilt verkopen zoals ebooks, VOD content, audio, etc. dan raad ik je aan Sellfy te bekijken.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.