16 Beste AI-schrijfsoftwaretools voor 2023 (voor- en nadelen)

 16 Beste AI-schrijfsoftwaretools voor 2023 (voor- en nadelen)

Patrick Harvey

Op zoek naar de beste AI-schrijfsoftware op de markt? Wij hebben het voor je geregeld.

AI-schrijftools kunnen uw schrijfworkflow aanzienlijk versnellen. U kunt ze gebruiken om onderwerpen te onderzoeken, schrijfopdrachten op te stellen, kopij te maken en zelfs hele artikelen in enkele seconden te genereren. Als u er nog geen gebruikt, mist u iets.

In dit bericht vergelijken we de beste AI-schrijfprogramma's op de markt.

We zullen elk van onze toppers in detail bespreken, hun voor- en nadelen bespreken en u alles vertellen wat u moet weten om uit te zoeken welke het beste bij uw behoeften past.

Klaar? Laten we beginnen!

De beste AI-schrijfsoftware vergeleken

TLDR;

 1. Frase - Het beste voor content marketeers
 2. Rytr - Beste budget AI schrijver

#1 - Jasper

Jasper is onze algemene favoriete AI-schrijftool. Het is super krachtig en veelzijdig, met 50+ schrijfsjablonen en output van zeer hoge kwaliteit.

De belangrijkste reden waarom Jasper onze beste keuze is, is de kwaliteit van de inhoud die het genereert. In onze tests produceerde het consequent ongelooflijk menselijk geschreven inhoud die aan de opdracht voldeed en minimale bewerking vereiste.

Een deel van de reden voor deze hoogwaardige output is waarschijnlijk omdat Jasper het GPT-taalvoorspellingsmodel van OpenAI gebruikt, dat algemeen wordt beschouwd als de gouden standaard als het gaat om AI-schrijven.

En de ontwikkelaars blijven het bijwerken om gelijke tred te houden met de vooruitgang in AI-technologie. Momenteel gebruikt Jasper GPT-3, maar de CEO heeft onlangs aangekondigd dat ze GPT-4 (de nieuwste versie) zullen uitrollen zodra ze klaar zijn met testen.

Ook de gebruikersinterface van Jasper bevalt ons erg goed. Hij is zeer gebruiksvriendelijk. Om snel aan de slag te gaan, kunt u een AI-template kiezen uit de bibliotheek. Templates zijn de bouwstenen van Jasper en zijn getraind om specifieke soorten content te genereren voor verschillende use cases.

Als u bijvoorbeeld een productbeschrijving wilt schrijven, kiest u de productbeschrijvingssjabloon en voert u een korte vraag in, en Jasper doet de rest.

Als u ideeën probeert te bedenken voor uw blogbericht, kunt u in plaats daarvan het sjabloon voor ideeën voor blogberichten kiezen. Er zijn ook sjablonen voor bloginhoud, berichten op sociale media, advertenties, artwork, enz.

Je kunt je AI-gegenereerde inhoud openen als een document in de ingebouwde editor. Die heeft een intuïtieve interface die lijkt op Google Docs, dus het is supermakkelijk om ermee te werken.

In de documenteditor kunt u inhoud schrijven en bewerken zoals u gewend bent, maar ook AI-tools gebruiken om uw werk uit te breiden, onderzoek te verzamelen en delen te herschrijven/parafraseren. Dit kan u helpen inhoud 10x sneller te maken.

Andere functies die ons erg aanspreken zijn Recipes (vooraf gebouwde workflows die een reeks AI-commando's bevatten), meertalige ondersteuning, Surfer-integratie, samenwerkingstools en een Chrome-extensie.

Voors

 • Uitstekende kwaliteit van de inhoud
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Grote redacteur
 • Goede selectie van sjablonen

Nadelen

 • Prijzig in vergelijking met sommige andere opties

Prijzen

Plannen beginnen vanaf $49/maand voor 50.000 credits (woorden/maand). Begin met een gratis proefperiode van 5 dagen met 10.000 credits. Bespaar 17% met jaarlijkse facturering.

Probeer Jasper gratis

#2 - Frase

Frase is een alles-in-één AI-schrijfplatform met een rijke functieset. Het is onze topkeuze voor contentmarketeers dankzij de uitstekende suggesties voor contentoptimalisatie en SEO-tools.

Frase geeft u meer voor uw geld dan veel van zijn concurrenten. Het zit boordevol tools om u te helpen met elk onderdeel van het contentmarketingproces, van zoekwoorden ontdekken tot contentplanning, schrijven, optimaliseren en nog veel meer.

De AI-schrijver is uitstekend en kan vrijwel elk type inhoud genereren. Er zijn meer dan 30 sjablonen om uit te kiezen.

En als u in de native bibliotheek geen sjabloon vindt dat doet wat u wilt, zijn er nog honderden andere community-sjablonen die door Frase-gebruikers zijn gemaakt en die u met een paar klikken kunt gebruiken. Bovendien kunt u zelfs uw eigen aangepaste AI-schrijfsjablonen maken.

De teksteditor van Frase is ook fantastisch. Hij wordt geleverd met een real-time inhoudsscore, zodat u kunt zien hoe goed uw inhoud is geoptimaliseerd voor zoekopdrachten terwijl u schrijft. Om uw score te verbeteren, kunt u de optimalisatiesuggesties van Frase volgen, die zijn gebaseerd op SERP-analyses.

Frase analyseert de zoekresultaten voor uw doelzoekwoord om erachter te komen welke woorden/zinnen en SEO best practices uw best scorende concurrenten gebruiken. Vervolgens gebruikt het deze gegevens om optimalisatiesuggesties te geven in de content editor.

En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Frase wordt ook geleverd met tal van andere krachtige tools, waaronder SEO-tools, AI-gestuurde bewerkingstools, een outline builder, een aangepaste chatbot builder, en nog veel meer.

Voors

 • Goede selectie van hulpmiddelen en sjablonen
 • Een populair instrument met een grote gebruikersbasis en gemeenschap
 • Integratie van SGR
 • Onderzoek naar trefwoorden en onderwerpen

Nadelen

 • Er is geen gratis proefversie beschikbaar
 • Plannen zijn beperkt tot 4k woorden per maand, tenzij u extra toevoegingen koopt.

Prijzen

Plannen beginnen bij $14,99/maand. U kunt de tool ook 5 dagen proberen voor $1. Kortingen beschikbaar bij jaarabonnementen.

Probeer Frase voor $1

#3 - Rytr

Rytr Het biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, met een onbeperkt plan dat beschikbaar is voor een fractie van de prijs van de meeste vergelijkbare platforms.

Ondanks het betaalbare prijskaartje, is Rytr's AI-schrijver net zo goed als zijn concurrenten. Het kan meer dan 40+ verschillende soorten inhoud verwerken, waaronder blogberichten, artikel schetsen, e-mail copy, advertentie copy, verhalen, en nog veel meer.

En het is super eenvoudig te gebruiken. U kiest het type content dat u wilt genereren, voert een eerste prompt in voor de context, en kiest uw gewenste tone of voice en creativiteitsniveau. Rytr neemt het vanaf daar over.

Zodra u uw AI-gegenereerde inhoud hebt, kunt u het oppoetsen in de ingebouwde document editor. Of als u niet volledig wilt vertrouwen op AI, kunt u ook uw eigen inhoud vanuit het niets schrijven in de editor terwijl u Rytr's AI-tools gebruikt om uw workflow te versnellen.

U kunt Rytr bijvoorbeeld automatisch paragrafen laten herformuleren, zinnen laten uitbreiden om uw inhoud te verduidelijken, uw grammatica laten corrigeren, enz.

Daarnaast komt Rytr ook met een aantal andere tools die content schrijvers zullen waarderen, zoals een SERP analyse tool, plagiaat checker, keyword generator en AI image generator.

Het is ook een van de enige AI-schrijvers die we hebben gezien met een schrijfprofiel. Je kunt het gebruiken om een portfoliopagina te maken die je beste werk laat zien en je eigen aangepaste URL te krijgen om te delen met toekomstige klanten.

Voors

 • Goede waarde optie
 • Nuttig voor het creëren van korte inhoud
 • Goede optie voor schrijvers van inhoud
 • Schrijfportfolio functie is een goede toevoeging

Nadelen

 • Geen keyword onderzoek metrics inbegrepen
 • UI kan worden verbeterd

Prijzen

Gratis plan voor maximaal 10.000 tekens/maand beschikbaar. Betaalde plannen beginnen vanaf $9 voor maximaal 100.000 tekens per maand. Krijg 2 maanden gratis bij een jaarlijks abonnement.

Probeer Rytr gratis

#4 - Writesonic

Writesonic is een AI-schrijver, copywriting en parafraseringstool dat wordt aangedreven door GPT-4. Het heeft een enorme bibliotheek met AI-tools en sjablonen en kan zowel korte als lange inhoud genereren.

Het beste aan Writesonic is hoe veelzijdig het is. Het biedt een grotere verscheidenheid aan AI-tools dan de meeste van zijn concurrenten, dus het kan bijna alles aan.

In totaal zijn er meer dan 100 tools/templates om uit te kiezen. Enkele van de populairste tools zijn de AI Article Writer (die long-form blog posts genereert), outline generator, en product description writer.

Er zijn ook sjablonen voor Facebook Ads, Quora Answers, Product descriptions, PAS copy, enz.

Bovendien zijn er een heleboel nieuwe hulpmiddelen die je niet bij veel andere AI-schrijvers vindt, zoals een 'toonwisselaar' die de toon van je schrijven kan aanpassen, een songtekstgenerator en een reviewresponder.

De UI is vrij eenvoudig. U kiest uw tool/template en voert enkele instructies in om de AI te laten weten waarover u wilt schrijven (bijv. trefwoorden, onderwerpen, enz.).

U kunt ook de kwaliteit van de uitvoer aanpassen, van Economy tot Ultra. Inhoud van hogere kwaliteit klinkt 'menselijker', maar vereist meer credits (het aantal credits dat u kunt gebruiken hangt af van uw plan).

U kunt uw inhoud schrijven en bewerken in de ingebouwde Sonic Editor van Writesonic, die we erg goed vonden.

Het heeft een aantal krachtige bewerkings- en workflowtools, maar helaas biedt het geen SEO-scores of optimalisatietips uit de doos. Daarvoor moet u zich apart aanmelden voor SurferSEO en het koppelen aan uw Writesonic-account.

Writesonic komt ook met een beeldgenerator (Photosonic) en een AI-chatbot (Chatsonic).

Voors

 • Tonnen inhoudssjablonen
 • Integreert met surfer
 • Flexibel prijsmodel
 • Publiceren met één klik

Nadelen

 • Vereist Surfer-integratie voor SEO-tips

Prijzen

Gratis plan beschikbaar voor maximaal 10.000 woorden. Plannen beginnen vanaf $19/maand voor 60.000 premium woorden (superieur & ultieme kwaliteit schrijven ook beschikbaar).

Probeer Writesonic gratis uit

#5 - Sudowrite

Sudowrite is de beste creatieve AI-schrijfsoftware. Het is speciaal ontworpen voor fictie-auteurs en wordt geleverd met een heleboel coole hulpmiddelen om je te helpen bij het onderzoeken, plannen en schrijven van je volgende roman met behulp van de kracht van kunstmatige intelligentie.

De meeste aanbieders van AI-schrijfsoftware zijn gericht op content marketeers, maar Sudowrite is anders.

Sudowrite helpt u niet om marketingteksten en webinhoud te schrijven, maar richt zich specifiek op creatief De functies van het programma zijn dus volledig uniek.

Stel, je hebt een goed idee voor een verhaal bedacht, maar je weet niet hoe je moet beginnen. In dat geval kun je de functie Eerste opzet gebruiken om snel aan de slag te gaan.

U hoeft alleen maar een korte beschrijving in te voeren van de verhaallijn en plotpunten die u in gedachten hebt, en Sudowrite genereert een eerste opzet die u als uitgangspunt kunt gebruiken.

Als je al een goede start hebt gemaakt met je roman, maar tegen de gevreesde writer's block aanloopt, kun je Sudowrite's Write functie gebruiken om die muur te doorbreken. Het leest je verhaal en schrijft dan de volgende 300 woorden voor je in dezelfde toon/stijl, als een geweldige co-auteur.

Als je verhaal veel dialoog bevat maar weinig beschrijvingen, kun je het beschrijvingshulpmiddel gebruiken om het verder uit te werken. Je kunt zelfs kiezen welke zin je Sudowrite wilt laten beschrijven, en het voegt een paar regels toe om de lezers in het verhaal te brengen.

Andere coole functies zijn de Visualize tool, die AI-kunst genereert op basis van je karakter- of scènebeschrijvingen; de Rewrite tool, die je creatieve schrijven kan herschrijven volgens gangbare sjablonen en best practices voor het schrijven van fictie; en de Sudoreader tool, die je verhaal leest en je feedback geeft over manieren waarop je het kunt verbeteren.

Maar onze favoriete functie is Canvas, een krachtig planningshulpmiddel waarmee je al je karakterbogen, thema's, plotpunten en meer kunt plannen in een overzichtelijke visuele interface.

Voors

 • Geweldige hulpmiddelen en sjablonen voor creatief schrijven
 • Interessante en intuïtieve interface
 • Hulpmiddelen voor planning en brainstormen zijn nuttig
 • AI-kunst generator

Nadelen

 • Niet het beste als je non-fictie of webinhoud wilt schrijven

Prijzen

Plannen beginnen vanaf $19/maand. Er is ook een gratis proefversie beschikbaar. Bespaar tot 50% met een jaarabonnement.

Zie ook: 11 Beste Teespring Alternatieven & Concurrenten voor 2023: Print-On-Demand Made Easy Probeer Sudowrite gratis

#6 - INK

INK is een AI-schrijver en contentmarketingpakket dat veiligheid voorop stelt. Het ingebouwde contentschild maakt het een goede keuze voor marketeers die zich zorgen maken over Google-straffen.

INK heeft veel van dezelfde functies als andere AI-schrijfsoftware.

Het kan kopij en inhoud genereren op basis van uw aanwijzingen en u helpen uw geschreven inhoud te optimaliseren voor zoekopdrachten met SEO-suggesties en -scores. Het kan u ook helpen trefwoorden te vinden, uw inhoudsstrategie te plannen, afbeeldingen te genereren en nog veel meer.

Maar wat het anders maakt dan de meeste van zijn concurrenten is dat het veel nadruk legt op het vermijden van Google-straffen.

Het punt is: als u AI-software gebruikt om inhoud te schrijven, bestaat er altijd een klein risico dat Google kan detecteren dat uw inhoud niet door een echte mens is geschreven. Erger nog, sommige AI-tools kunnen zelfs gesponnen inhoud genereren die Google als plagiaat aanmerkt.

Als dat gebeurt, kan uw website sancties krijgen die uw SEO en organische zichtbaarheid ernstig kunnen schaden.

Om dat te voorkomen, heeft INK een handige AI Content Shield-functie die de tekst die je hebt geschreven/gegenereerd analyseert om te testen of het mogelijk is om te detecteren dat het door AI is geschreven. Als dat zo is, kan INK het voor je herschrijven tot het onvindbaar is. Cool, hè?

Voors

 • Innovatieve AI-contentschildfunctie
 • Onbeperkt AI-gegenereerde inhoud op alle plannen
 • Grote verscheidenheid aan AI-sjablonen
 • WordPress integratie

Nadelen

 • Geen gratis plan (alleen gratis uitproberen)
 • Functies voor trefwoordonderzoek zijn beperkt

Prijzen

Plannen beginnen bij $49/maand. Krijg 2 maanden gratis bij een jaarabonnement. Een gratis proefperiode van 5 dagen is beschikbaar bij 10.000 woorden.

Probeer INK gratis uit

#7 - Copy.ai

Copy.ai is een AI content generator die gebruikt wordt door meer dan 6 miljoen professionals en teams. Het kan je helpen om 10x sneller content te creëren.

Copy.ai ondersteunt veel verschillende use cases. Je kunt het gebruiken om blog content, ecommerce copy, digitale advertentie copy, Instagram captions, YouTube video ideeën en meer te creëren. Er zijn in totaal meer dan 90 tools en templates om uit te kiezen.

Het beste eraan is hoe eenvoudig het is. Het kan niet eenvoudiger in gebruik zijn. Eerst laat u Copy.ai beslissen wat voor soort inhoud u wilt creëren. Vervolgens voert u enkele punten in die u wilt behandelen en kiest u een toon voor het schrijven.

Copy.ai's content generator zal u vervolgens meerdere stukken content voorschotelen waaruit u kunt kiezen. U kunt uw favoriet selecteren, deze vervolgens bewerken in de ingebouwde editor, en deze copy-pasten naar uw CMS voor publicatie. Dat is alles.

Voors

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Inhoud van hoge kwaliteit
 • Breed scala aan ondersteunde inhoudstypen
 • Royaal gratis plan

Nadelen

 • Editor is vrij eenvoudig
 • Geen SEO suggesties

Prijzen

Copy.ai biedt een gratis plan met een maximum van 2.000 AI-gegenereerde woorden per maand. Betaalde plannen omvatten een onbeperkt aantal woorden en beginnen vanaf 49 dollar per maand. Bespaar 25% met een jaarabonnement.

Probeer Copy.ai gratis

#8 - Quillbot

Quillbot is een van de beste collecties van gratis AI-schrijfprogramma's op de markt. Het bevat een parafraser, grammatica checker, plagiaat checker, samenvatter en meer.

De Quillbot parafraser is een fantastisch hulpmiddel voor als je even snel je bestaande inhoud wilt herschrijven. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om een blogpost op te frissen met nieuwe inhoud of om een variant van een van je sociale posts te maken voor een ander platform.

U hoeft alleen maar de inhoud te plakken en op Parafrase te drukken, waarna u het resultaat naar uw klembord kopieert.

Maar als u wilt, kunt u ook de parafraseringsmodus wijzigen om de output te verfijnen. Er is bijvoorbeeld een modus om het in een formelere toon te herschrijven, en modi die uw inhoud uitbreiden of inkorten in plaats van het gewoon te herschrijven.

De grammaticacontrole is nog zo'n handige tool. In plaats van al uw spelling- en grammaticafouten één voor één handmatig na te lezen en te corrigeren, kunt u uw inhoud gewoon in Quillbot plakken en op Fix All Errors klikken, waarna de grammatica voor u wordt gecorrigeerd.

De Summarizer kan worden gebruikt om lange documenten samen te vatten in beknopte paragrafen of opsommingstekens. En de Citation Generator kan snel en gemakkelijk volledige en in-tekstcitaten maken voor uw essays en andere academische projecten.

Naast het bovenstaande biedt QuillBot ook een krachtige AI Co-Writer, Plagiaatcontrole en extensies voor Google Chrome en MS Word.

Voors

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Gratis webtools
 • Paraphraser is uitstekend

Nadelen

 • Mist geavanceerde functies
 • Beperkte woorden op de gratis versie

Prijzen

De Quillbot basistools zijn gratis te gebruiken (met een beperkt aantal woorden). Om onbeperkte Paraphraser-woorden en geavanceerde functies te ontgrendelen, moet u upgraden naar een betaald plan, dat begint vanaf $19,95/maand. Kortingen zijn beschikbaar bij een halfjaarlijks of jaarlijks plan.

Zie ook: 14 Beste Email Autoresponder Software voor 2023 (inclusief gratis tools) Probeer Quillbot gratis

#9 - WordHero

WordHero is een krachtige AI-schrijfgenerator die wordt aangedreven door GPT-3. U kunt het gebruiken om unieke, plagiaatvrije inhoud te genereren in enkele seconden.

WordHero komt voorgeladen met 70+ schrijfsjablonen voor elk gebruik. Het kan blog posts, product beschrijvingen, e-mails, reviews, Quora antwoorden, SEO beschrijvingen, elevator pitches, voedsel recepten, en vrijwel alles wat je maar kunt bedenken genereren.

Het heeft een gebruiksvriendelijke interface met een eenvoudige workflow in 3 stappen: kies een schrijfsjabloon, voer enkele trefwoorden in en druk op Genereer. Meer is er niet nodig.

WordHero komt ook met een content editor en een handige Keyword Assistant functie die automatisch woorden en zinnen kan invoegen in je content, zodat je een betere kans hebt om te scoren voor meer zoekopdrachten.

Het ondersteunt meer dan 100 talen en omvat onbeperkte woorden op alle plannen.

Voors

 • 70+ AI-tools
 • 24/7 ondersteuning
 • Sleutelwoord assistent
 • Meertalige ondersteuning

Nadelen

 • Geen gratis plan of gratis proefperiode

Prijzen

Plannen beginnen bij $49/maand. Ze bieden een 14 dagen geld terug garantie.

Probeer WordHero gratis uit

#10 - ContentForge

ContentForge is een andere AI-schrijfassistent die je in een paar klikken kan helpen inhoud te produceren voor al je marketingkanalen.

Het kan worden gebruikt om zowel korte inhoud (zoals sociale berichten, advertentieteksten, productbeschrijvingen, enz.) als lange inhoud (zoals volledige blogberichten en landingspagina's) te genereren. Bovendien kan het ook materiaal voor inhoudsonderzoek en -planning genereren, zoals hoofdlijnen van blogberichten en ideeën voor onderwerpen.

Het biedt meertalige ondersteuning, zodat u inhoud kunt creëren in meer dan 24 talen, en alle inhoud die het genereert is volledig uniek.

Voors

 • Goed aanbod van sjablonen voor content marketeers
 • Ondersteuning voor meerdere talen
 • De uitvoerkwaliteit is goed

Nadelen

 • Onbeperkte woorden alleen inbegrepen in het duurste plan

Prijzen

ContentForge biedt een gratis plan voor maximaal 1.000 woorden. Betaalde plannen beginnen vanaf $29/maand. Krijg 2 maanden gratis bij jaarlijkse facturering.

Probeer ContentForge gratis uit

#11 - GetGenie

GetGenie is een AI-schrijftool die perfect is voor het schrijven van WordPress-content.

GetGenie biedt een WordPress plugin waarmee je gebruik kunt maken van de AI content suggesties terwijl je content creëert in de WordPress blok editor.

De plugin en de tool zelf zijn heel eenvoudig te gebruiken, waardoor het een van de beste keuzes is voor WordPress-gebruikers van alle niveaus.

In aanvulling op de plugin functies, GetGenie bevat ook een goede selectie van content onderzoek en SEO tools, waaronder keyword discovery, content scoring, concurrent onderzoek en meer.

U kunt de tool ook gebruiken om allerlei soorten inhoud te genereren, zoals berichten op sociale media, advertentieteksten, productbeschrijvingen en meer.

Voors

 • WordPress plugin beschikbaar
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Verscheidenheid aan ondersteunde inhoudstypes
 • SEO-tools zoals content scoring en concurrentieanalyse zijn een mooie aanvulling

Nadelen

 • Niet compatibel met andere populaire CMS opties zoals Wix of Shopify
 • De ondersteuningsmogelijkheden zijn voor verbetering vatbaar

Prijzen

GetGenie biedt een gratis plan voor maximaal 1.500 woorden per maand. Betaalde plannen beginnen vanaf $19/maand. Bespaar 20% met jaarlijkse facturering.

Probeer GetGenie gratis

#12 - Scalenut

Scalenut is een AI-schrijfsoftware tool die perfect is voor bedrijven met een hoge content output. De software bevat een reeks van meer dan 40 AI-aangedreven tools die gebruikt kunnen worden om alle soorten content te plannen en te genereren.

Wat geweldig is aan Scalenut is dat het ook volledig geladen is met SEO optimalisatie tools zoals content scoring, NLP aanbevelingen, en meer.

Daarnaast biedt Scalenut ook een tool genaamd 'Cruise Mode'. Met Cruise Mode kun je in 5 minuten of minder een blogpost van begin tot eind creëren en je content workflows gemakkelijk beheren.

Om de Cruise Mode te gebruiken, vertel je de AI gewoon waar je een bericht over wilt hebben, en de AI genereert alles, van belangrijke schrijfpunten tot cover, tot H-tags en meer.

Vervolgens kunt u wijzigingen aanbrengen in het eerste ontwerp en in realtime NLP- en leesbaarheidsfeedback bekijken.

Scalenut is een volledig uitgeruste tool die alles heeft wat u nodig hebt om uw inhoudsoutput met gemak te beheren.

Voors

 • Meer dan 40 gereedschappen inbegrepen
 • Cruise Mode kan u helpen tijd te besparen
 • Real-time optimalisatiesuggesties in de tekstverwerker
 • Het scoren van inhoud is nuttig

Nadelen

 • UI is niet super intuïtief
 • Niet veel ondersteuningsmogelijkheden

Prijzen

Plannen beginnen bij $39/maand met een gratis proefperiode van 7 dagen. Bespaar 50% met jaarlijkse facturering.

Probeer Scalenut Gratis

#13 - Writecream

Writecream is een AI-softwaretool die u kan helpen inhoud te genereren voor alle gebieden van uw bedrijf, niet alleen uw webinhoud. Deze volledig uitgeruste tool kan u helpen alles te genereren, van LinkedIn-berichten tot YouTube-scripts, artwork en meer.

U kunt Writecream ook gebruiken om geweldige sociale media-inhoud te genereren, waaronder Quora-antwoorden, SEO-vriendelijke bijschriften en meer.

Naast dit alles komt Writecream ook met ChatGenie, een tool van ChatGPT 2.0 die je kan helpen om gemakkelijk onderzoek te doen naar verschillende onderwerpen in enkele seconden. Er is ook een Create Your Own AI tool.

Als je veel inhoud hebt, en je moet verschillende soorten inhoud genereren, dan is Writecream echt een geweldige optie.

Voors

 • Diverse opties voor het genereren van inhoud
 • ChatGenie is echt nuttig
 • Ondersteunt het genereren van inhoud voor sociale media

Nadelen

 • Sommige sociale platforms zijn niet opgenomen in de opties voor het genereren van inhoud
 • Het gratis plan omvat slechts tot 40.000 woorden inhoud per maand.

Prijzen

Writecream biedt een beperkt gratis forever plan. Betaald plan begint vanaf $29/maand.

Probeer Writecream gratis uit

#14 - Wordtune

Wordtune is een AI aangedreven schrijfassistent die je kan helpen om nieuwe inhoud te genereren en je writer's block op afstand te houden. Met behulp van de belangrijkste tool, Wordtune Spices, kun je je inhoud vormgeven met behulp van een verscheidenheid aan verschillende tonen en prompts.

Je hoeft alleen maar een korte zin te typen en de AI-assistent een commando te geven, zoals 'Geef een analogie', 'leg uit' of 'breid uit' en de tool genereert in enkele seconden inzichtelijke en hoogwaardige content. Je kunt de AI zelfs meer geavanceerde commando's geven, zoals 'maak een grap' of 'inspirerende quote'.

In tegenstelling tot sommige AI-schrijfassistenten op de markt, streeft Wordtune ernaar de vaardigheden van een schrijver te verbeteren en uit te breiden, in plaats van met behulp van AI saaie of eentonige inhoud te genereren.

U kunt de assistent ook vragen andere opties te genereren als u niet tevreden bent met het eerste resultaat.

Naast Spices komt Wordtune ook met een herschrijftool die je kan helpen plagiaat te voorkomen.

Kortom, Wordtune is een nuttig hulpmiddel dat een creatievere aanpak biedt voor het genereren van AI-inhoud.

Voors

 • Spices tool kan u helpen unieke en interessante inhoud te creëren
 • Eenvoudig te gebruiken
 • De herschrijvingstool is geweldig voor het maken van e-commerce productbeschrijvingen

Nadelen

 • Wordtune Spices is alleen inbegrepen in het Premium plan
 • Gratis plan is beperkt tot 10 herschrijvingen per dag

Prijzen

Beperkt gratis plan beschikbaar. Plannen beginnen vanaf $24,99/maand. Bespaar 60% met jaarlijkse facturering.

Probeer Wordtune gratis

#15 - WriterZen

SchrijverZen is een van de meest complete AI-schrijfsoftware-opties op de markt. Het gaat boven alle reguliere AI-schrijvers die beschikbaar zijn en het kan u helpen uw SEO-contentworkflow volledig te beheren met behulp van AI.

Als het gaat om functies, WriterZen heeft echt alles wat je nodig hebt voor elke stap van de inhoud creatie proces. Om te beginnen, kunt u gebruik maken van de Topic Discovery tool om artikel kansen te identificeren, onderwerp clusters, en nog veel meer.

Zodra u enkele ideeën hebt gegenereerd, kunt u de Keyword Explorer tool gebruiken om keyword mogelijkheden te ontdekken en te analyseren, met behulp van gegevens die rechtstreeks afkomstig zijn uit Google's Keyword Database. De tool zal ook key metrics zoals keyword moeilijkheid en zoekvolumes verschaffen.

Vervolgens kunt u de AI-gestuurde Content Creator gebruiken om uw artikelen van de grond te krijgen. Hiermee kunt u snel briefings en overzichten genereren, evenals paragrafen en proza om uw artikelen verder uit te werken.

Er is ook een handige teksteditor waarmee u plagiaat kunt opsporen, uw artikelen kunt bijschaven en het werk kunt publiceren zodra het af is.

Ook als u met een team werkt, zijn er tal van handige hulpmiddelen die uw team kunnen helpen effectiever samen te werken.

Voors

 • Alles-in-één tool die u kan helpen met al uw taken op het gebied van contentcreatie
 • Plagiaatcontrole
 • Snelle AI-schrijver en schetsgenerator
 • Trefwoord ontdekking

Nadelen

 • Soms een beetje moeilijk te gebruiken
 • Geen on-page SEO inzichten of website auditing functies

Prijzen

Plannen beginnen vanaf $39/maand met een gratis proefperiode beschikbaar. Bespaar 30% met jaarlijkse facturering.

Probeer WriterZen gratis

#16 - Outranking

Outranking is een inhoudsplatform met veel mogelijkheden dat wordt aangedreven door AI. Het kan u helpen alle gebieden van uw inhoudscreatieprocessen te verbeteren, van strategie en onderzoek tot schrijven, optimalisatie en meer.

Naast de gebruikelijke AI-schrijftools biedt Outranking ook enkele nuttige functies die je kunnen helpen bij het ontdekken van nieuwe inhoudsmogelijkheden, waaronder basisrangschikking.

Een van de meest nuttige functies van Outranking is de briefing generator. Je kunt deze tool gebruiken om automatisch content briefings te genereren voor jezelf of je schrijvers. De tool gebruikt SERP en entiteitsanalyse, en AI om ervoor te zorgen dat de briefings alle trefwoorden en onderwerpen behandelen die nodig zijn om je content effectief te laten ranken.

U kunt Outranking ook gebruiken om uw SEO te verbeteren met behulp van real-time SEO-scores en NLP/woordsuggesties.

Over het geheel genomen is het een nuttig alles-in-één AI-schrijfprogramma, maar het heeft wel een flink prijskaartje, wat een afschrikmiddel kan zijn voor kleinere bedrijven of zelfstandige ondernemers.

Voors

 • Alles-in-één, functierijke tool
 • Meer geavanceerde SEO-tools en schrijftools
 • Rank tracking en andere aanvullende tools

Nadelen

 • Plannen zijn duur
 • De plannen zijn beperkt tot 10 à 30 artikelen per maand.

Prijzen

Plannen beginnen vanaf $49/maand, met een speciale prijs van $7 voor de eerste maand. Krijg 2 maanden gratis bij jaarlijkse facturering.

Probeer Outranking gratis uit

AI-schrijfsoftware FAQ

Wat is AI-schrijfsoftware?

AI-schrijfsoftware is een hulpmiddel dat kunstmatige intelligentie gebruikt om u te helpen sneller betere inhoud te schrijven.

Dit soort software is doorgaans in staat om originele, mensachtige inhoud te genereren (d.w.z. blogberichten, productbeschrijvingen, bijschriften voor sociale media, enz.) op basis van uw instructies/opdrachten.

Het kan ook worden geleverd met andere AI-gestuurde schrijf- en bewerkingstools om je te helpen met je workflow. De software kan bijvoorbeeld paragrafen/zinnen voor je herschrijven, je grammatica verbeteren, je werk uitbreiden, de toon veranderen, enz.

Hoe werkt AI-schrijfsoftware?

AI-schrijfsoftware maakt gebruik van algoritmen voor machinaal leren om op menselijke wijze tekst te genereren op basis van een opdracht van de gebruiker.

De technologie hierachter is complex, maar meestal gaat het om het trainen van een soort kunstmatig neuraal netwerk, een transformator genaamd, op een grote dataset van bestaande inhoud.

Tijdens de training leert het model op basis van de voorgaande woorden het volgende beste woord in een reeks te "voorspellen". Dit vermogen om zinnen voorspellend op te bouwen is wat het in staat stelt output te genereren die bijna niet te onderscheiden is van door een echte mens geschreven inhoud.

Zodra het taalmodel is getraind, kunnen gebruikers een prompt invoeren, waarna de AI-schrijfsoftware tekst genereert op basis van wat het heeft geleerd.

Verschillende soorten AI-schrijfsoftware kunnen gespecialiseerde taalmodellen of trainingsgegevens gebruiken, zodat de AI in staat is inhoud te produceren die beter geschikt is voor het beoogde gebruik.

Kan AI-schrijfsoftware schrijvers van inhoud vervangen?

Misschien ooit, maar nu nog niet.

Uit statistieken blijkt dat 28,4% van de SEO-marketeers denkt dat AI hun grootste bedreiging is, maar die vrees kan misplaatst zijn.

Op dit moment is AI-schrijfsoftware nog niet geavanceerd genoeg om inhoudsschrijvers en SEO-professionals volledig te vervangen - je zult de output nog steeds grondig moeten bewerken om deze klaar te maken voor publicatie.

Toch kan het een ongelooflijk krachtig workflowhulpmiddel zijn dat het schrijfproces van inhoud aanzienlijk kan stroomlijnen.

Is AI-content slecht voor SEO?

AI-content is niet slecht voor SEO, zolang je het maar op de juiste manier gebruikt.

Google heeft onlangs zijn Webmasterrichtlijnen herzien om te verduidelijken dat AI-gegenereerde inhoud geen probleem is, zolang deze wordt gebruikt passend -zware nadruk op dat laatste.

In principe houdt Google niet van AI-inhoud die uitsluitend wordt gegenereerd en gepubliceerd met het doel om rankings te manipuleren. Dat wordt geclassificeerd als spam, en dat is niet goed voor SEO.

Maar wanneer AI wordt gebruikt om echt waardevolle en nuttige inhoud te bieden aan de eindgebruiker, zal Google deze graag een plaats geven in de zoekresultaten.

Het is ook heel belangrijk om te onthouden dat inhoud die goed is voor SEO moet 100% uniek en origineel zijn - dubbele inhoud is slecht.

En terwijl AI schrijvende software moet originele inhoud kunnen genereren, althans in theorie, zouden we nog steeds aanraden de inhoud grondig te bewerken, delen te herschrijven en wat eigen inhoud toe te voegen om er absoluut zeker van te zijn dat het volledig uniek is.

Als SEO voor u een topprioriteit is, wilt u misschien deze tools voor het schrijven van inhoud voor SEO bekijken.

Is AI-inhoud geplagieerd?

Dat is een lastige. De meeste AI-schrijfprogramma's beweren dat de inhoud die ze genereren 100% plagiaatvrij is.

En dat is technisch gezien waar, want AI-schrijfsoftware kopieert niet zomaar werk van elders op het web, of verandert een paar woorden om 'gesponnen' inhoud te creëren. Het is echt in staat om unieke, originele inhoud te creëren die door geen enkele plagiaatdetector zou moeten worden opgepikt (en ook geen Google-straffen zou moeten opleveren).

AI leert echter meestal hoe te schrijven, en waarover te schrijven, op basis van zijn trainingsgegevens, wat de zaken vanuit ethisch oogpunt een beetje troebel maakt.

Er bestaat ook geen twijfel over dat als je AI-inhoud gebruikt, het technisch niet uw werk dat uit je eigen brein komt, dus ik zou niet aanraden het te gebruiken voor je college opdrachten!

Disclaimer: Wij zijn geen advocaten en dit is geen juridisch advies.

De beste AI-schrijfsoftware voor uw behoeften kiezen

Tot zover onze gids voor de beste AI-contentschrijvers.

Er zijn tal van geweldige opties, en elk heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Als u nog steeds niet zeker weet welke u moet gebruiken, stellen wij u het volgende voor:

 • Jasper.ai is de beste AI-schrijfsoftware voor de meeste gebruikers. De inhoud die het genereert is van hoge kwaliteit en het heeft een solide functieset.
 • Frase is de beste AI-schrijver voor content marketeers. Zijn content editor is uitstekend en zijn SEO scores en optimalisatie suggesties zijn ongeëvenaard.
 • Rytr is de beste budget AI-schrijver. Het kan niet worden verslagen als het gaat om waar voor je geld en biedt onbeperkte woorden voor een zeer lage maandelijkse abonnementsprijs.

Nu je hier toch bent, wil je misschien ook even deze oogverblindende contentmarketingstatistieken bekijken.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.