40 boeiende soorten blogberichten en inhoud die u kunt maken

 40 boeiende soorten blogberichten en inhoud die u kunt maken

Patrick Harvey

Er zal altijd een moment zijn tijdens het bloggen dat je niet weet waarover je moet schrijven.

Of het nu een writer's block is dat de kop opsteekt, of dat je gewoon geen ideeën meer hebt, het kan moeilijk zijn om uit die dip te komen.

In plaats van door te gaan met dezelfde oude blogpost, gebruik een beetje creatief denken om het gewone op zijn kop te zetten.

Hier zijn 40 verschillende soorten blog posts & inhoud die je kunt publiceren:

Let op: Klik hier om u in te schrijven voor de gratis Blogging Wizard nieuwsbrief.

Inhoudstypes om je bloggen te veranderen

1. Listicles

Iedereen houdt van een lijst. Ze zijn gemakkelijk te scannen, bevatten verteerbare informatie en zijn super populair om te delen via sociale media.

U kunt lijsten maken over bijna elk onderwerp, bijvoorbeeld over uw favoriete boeken of een lijst met de beste bloggers die u wilt volgen.

Hier zijn twee geweldige voorbeelden van listicles:

 • 10 geweldige ruimtebesparende luidsprekerkasten voor gitaristen
 • 11 Beste Minecraft Server Hosting Providers

Pro Tip : Bouw uw lijsten rond uw belangrijkste blog-niche en onderwerpen om relevant te blijven voor uw publiek. Het is ook aan te raden om te overwegen naar welk type lijsten mensen zoeken in Google. Bekijk onze gids voor zoekwoordenonderzoek voor meer hulp.

2. Geschreven tutorials en how to's

Tutorials en how-to gidsen zijn een geweldige manier om uw publiek te betrekken en hen te onderwijzen in een enkel blogbericht. Bovendien zijn ze gemakkelijk om aan te werken omdat u al bekend bent met het onderwerp.

Het belangrijkste om te onthouden bij het schrijven van how-to gidsen is om dingen op te splitsen in kleine uitvoerbare stappen. Dit maakt het voor lezers gemakkelijker om je instructies te volgen. Het opnemen van stap-voor-stap screenshots helpt hierbij, vooral voor visuele leerlingen.

Marketingbloggers kunnen tutorials schrijven over het gebruik van verschillende socialemediaplatforms. Beautybloggers kunnen hun lezers wegwijs maken in make-uptoepassingen. Het hangt allemaal af van uw doelgroep en wat zij willen lezen.

Hier is een voorbeeld van YourCreativeAura.com: How To Write A Song: Songwriting Basics, deze post is opgedeeld in de 5 hoofdonderdelen van het maken van een liedje, samen met beeldmateriaal en voorbeelden om het voor beginners gemakkelijker te maken om het te begrijpen.

3. Video tutorials

Als het schrijven van volledige handleidingen over een bepaald onderwerp te ontmoedigend voor u is, kunt u altijd een videotutorial maken. Video is enorm populair - soms populairder dan het geschreven woord, dus het gebruik ervan in uw blog is heel zinvol.

Uw opties voor video tutorials omvatten:

 • Jezelf filmen terwijl je dingen uitlegt
 • Het filmen van een screencast van jou terwijl je de stappen van de tutorial uitvoert.
 • Een screencast filmen met een voice-over die de stappen uitlegt.

Wanneer u uw zelfstudie op uw blog plaatst, kunt u de video rechtstreeks op uw website hosten door hem te uploaden, of u kunt hem uploaden naar een videohostingsite zoals YouTube of Vimeo en hem insluiten in een blogbericht op uw site.

4. Checklists

Een checklist is een van de eenvoudigste soorten inhoud die u kunt publiceren. We hebben allemaal wel eens een checklist of to-do lijst geschreven en die werken omdat ze kort zijn, gemakkelijk te verwerken en de mogelijkheid bieden om punten af te kruisen naarmate u ze voltooit.

Dit omzetten in een blogbericht is hetzelfde. Plaats gewoon je checklist met wat ondersteunende informatie.

Tuinierbloggers zouden een checklist kunnen opstellen voor het planten in de lente of het winterklaar maken van je tuin. Anderzijds kunnen interieurbloggers een checklist voor de voorjaarsschoonmaak opstellen.

Pro Tip: U kunt uw checklists in de toekomst delen als inhoudelijke upgrades om meer abonnees te krijgen.

5. Industrieel nieuws

Wat doet u als u 's ochtends opstaat? U pakt waarschijnlijk een thee of koffie en bladert door het laatste nieuws. Dit is een gewoonte die u ook zou kunnen opnemen in uw dagelijkse blogactiviteiten.

Waarom niet verschillende nieuwsbronnen afstruinen naar het laatste nieuws in uw bloggen niche of industrie. Verzamel enkele van de beste stukken in een blogbericht en voeg er uw eigen kritiek en commentaar aan toe.

Een regelmatige rubriek als deze heeft het potentieel om iets te zijn waar uw lezers regelmatig naar terugkeren om te lezen. Hier is een geweldig voorbeeld van dit in de praktijk.

6. Infografieën

Infographics hoeven niet die lange professioneel gemaakte afbeeldingen te zijn die je overal op Pinterest ziet. Een infographic kan een afbeelding zijn van elke grootte of vorm en over elk type informatie.

Het maken van infografieën voor uw blog is een effectieve manier om waardevolle informatie te verstrekken en tegelijkertijd mensen aan te moedigen iets visueels te delen. Het kan gaan om grafieken, statistieken, stapsgewijze instructies of zelfs leuke weetjes.

Zie ook: Hoe krijg je meer Twitch volgers: 10 bewezen tips

Hoe hoger de kwaliteit van deze infographics, hoe beter. Tools zoals Canva en Venngage maken het bijzonder gemakkelijk om je eigen beeldmateriaal te maken met hun vooraf gebouwde sjablonen en gratis pictogrammen.

7. Actuele gebeurtenissen

Schrijven over actuele gebeurtenissen is nog gemakkelijker dan het schrijven over sectornieuws. Het grote voordeel van schrijven over wat er nu gebeurt, is dat mensen al op zoek zijn naar meer informatie over gebeurtenissen terwijl ze plaatsvinden, waardoor uw blogbericht een uitstekende leesoptie wordt.

Denk aan dingen die je interesseren en verhalen die opvallen. Misschien zijn ze controversieel, of bijzonder interessant. Behandel het op je eigen manier om meer interesse van je lezers te genereren. Nog beter, zoek een onderwerp dat al aansluit bij je niche.

8. Casestudies

Case studies zijn een uitstekende manier om sociaal bewijs te genereren en ze zijn ook gemakkelijk te schrijven. Mensen houden van succesverhalen, dus het schrijven van een case study over iemand die uw product/dienst of advies met groot succes heeft gebruikt, kan wonderen doen voor uw blog.

Kom in contact met uw publiek en als u een product verkoopt, neem dan contact op met uw klant en begin een gesprek over hoe zij uw product hebben gebruikt en hoe het hun leven of bedrijf heeft verbeterd. Neem hen vervolgens op in een casestudy die op uw blog wordt gepubliceerd.

Hier is een voorbeeld van een Thrive Themes case study waar een kleine e-maillijst van minder dan 1.000 abonnees werd omgezet in $100.000+ aan omzet.

9. Inspirerende verhalen

Waarom stap je niet af van dezelfde oude inhoud en deel je geen goed nieuws? Schrijf over een nieuwe mijlpaal die je blog heeft bereikt. Of deel een inspirerend verhaal over hoe je bent begonnen in je branche. Wat is er gebeurd om je op het punt te krijgen waar je nu bent?

Mensen houden van inspirerende verhalen omdat ze daardoor dat succes ook willen ervaren. Daarom doen verhalen vol hoop en inspiratie het zo goed op sociale media.

We streven allemaal naar iets beters in ons leven - uw succesverhaal zal uw lezers helpen om ook hun doelen te blijven nastreven.

10. Interviews

Interviews zijn altijd een goede manier om de belangstelling van uw lezers te wekken. Mensen staan altijd te popelen om te horen wat de mensen tegen wie ze opkijken te zeggen hebben. Probeer eens een interview te publiceren met een belangrijke figuur in de niche van uw blog en uw interessegebied.

Tijdens het interview kunt u belangrijke gebeurtenissen in uw sector bespreken, deskundig advies krijgen en zelfs zakelijke inzichten.

De sleutel is om het onderwerp van je interview centraal te houden bij zaken waarin je publiek geïnteresseerd is.

Je zou je interviews als video of audio kunnen plaatsen, of een geschreven interview zoals dit met Ryan Biddulph op ProfitBlitz:

11. Video blogs (vlogs)

Video blogs of Vlogs, noem ze wat je wilt, maar met de stijgende populariteit van bloggen op YouTube zijn videoblogs het nieuwe ding. Je blog bijwerken in videoformaat kan veel voordelen hebben voor je site.

 • Video's zijn korter
 • Je maakt persoonlijk en visueel contact met je publiek
 • Ze zijn populair om te delen.
 • Veel sociale netwerken geven voorrang aan video boven geschreven inhoud

En nog beter, door je YouTube-vlogs op je website te embedden, krijgen mensen meer plaatsen om je inhoud te bekijken. Probeer de trend om te zien of het voor jou werkt.

12. Grappige berichten

Een paar dagen geleden las ik een artikel over 15 redenen om te stoppen met bloggen.

Je zou denken dat het de voordelen bevatte van het wegblijven van de bloggerij, maar in plaats daarvan stonden er 15 redenen om te stoppen met bloggen in negatieve zin geschreven die alle geweldige dingen benadrukten die bloggen voor je leven kan doen.

Zo'n grappig blogbericht hoeft niet altijd verband te houden met het onderwerp van je blog - het is voor de lol - een manier om je lezers te laten grinniken bij hun kopje koffie 's ochtends.

Je bericht kan puur sarcasme of ironie zijn. Overweeg om grappige GIF's toe te voegen voor een groter effect. Het idee is om dingen te mixen met een grappige draai aan dingen, dat kan een onmiddellijke hit zijn.

13. Productbeoordelingen

Als freelance schrijver ben ik niet onbekend met productrecensies - ik heb er meer geschreven dan ik kan tellen - en ik kan bevestigen dat ze heel goed werken als aanvulling op je andere blogberichten.

Mensen kijken over het algemeen naar productrecensies voordat ze online aankopen doen, om er zeker van te zijn dat ze een goede deal krijgen en dat het artikel aan de verwachtingen voldoet. Het recenseren van een product dat betrekking heeft op uw interessegebied kan dus goed werken voor een publiek dat er al in geïnteresseerd is.

Hier is een voorbeeld van een muziek gear review op Tone Island: Supro 1605RH Reverb Special: A Great Studio Tool.

Pro Tip: Weeg de voor- en nadelen zorgvuldig af en voorkom dat u te veel belooft over de voordelen, zodat uw lezers een weloverwogen keuze voor het product kunnen maken.

14. Vergelijkingsposten

Vergelijkingsposts, enigszins vergelijkbaar met recensies, gaan over het vergelijken van het een met het ander. Zodra je een recensie hebt geschreven, kun je die opvolgen met een alternatief product.

Besteed tijd aan het vergelijken van de twee en noteer de voor- en nadelen van beide. Zet het vervolgens allemaal samen in een blogbericht, waarin je de verschillen en overeenkomsten uitlegt.

In tegenstelling tot recensies, waar je echt specifiek moet zijn over de details, laten vergelijkingen ruimte voor verdere gedachten en meningen.

Hier is nog een voorbeeld op Tone Island, waar ze buizenversterkers en digitale modellers vergelijken.

15. Podcast MP3's

De podcastindustrie is tegenwoordig booming, met nieuwe podcasts die overal opduiken. En er zijn genoeg statistieken die verdere groei in de toekomst ondersteunen.

Een alternatief voor het scherm, podcasting kan uitgroeien tot volledige online shows die na verloop van tijd aan populariteit winnen.

Een van de gemakkelijkste manieren om te beginnen is de MP3 van je podcast te uploaden en op je blog te publiceren met een geschreven transcriptie. Naarmate je aanwezigheid op audiogebied groeit, kun je je podcast ook publiceren op platforms als iTunes en Stitcher.

Als je WordPress gebruikt, raad ik je aan deze podcasting plugins te bekijken om je te helpen.

Cross-posting op andere platforms biedt meer plaatsen voor mensen om zich te abonneren en af te stemmen.

16. Middelen

Soms willen we gewoon weten wat de beste manier is om iets snel en effectief te doen. Een resourcepost is een perfecte gelegenheid om dit voor je lezers te doen.

Je kunt resource posts samenstellen over allerlei zaken in de vorm van:

 • Boeken
 • Video's
 • Toolsets
 • Websites
 • Sociale beïnvloeders

En nog veel meer. Het belangrijkste om te onthouden is dat je niet zomaar een heleboel links plaatst. Neem de tijd om uit te leggen waarom je dit boek moet lezen, die website moet bezoeken of dat hulpmiddel moet gebruiken. Heb je het in het verleden gebruikt? Wat was je ervaring? Leg uit waarom je het aanbeveelt.

17. Veel gestelde vragen (FAQ's)

FAQ's werken goed als blogposts omdat de inhoud waarschijnlijk iets is waar uw lezers al naar op zoek zijn geweest.

U kunt dit soort berichten opbouwen als een lange lijst van vragen en antwoorden, wat goed materiaal zou zijn om te delen, maar ik zou aanraden om het op te splitsen in een blogreeks. Dit verspreidt de inhoud in de tijd, waardoor u meer kilometers maakt voor de inhoud.

Nog belangrijker is dat deze vorm van inhoud vaak evergreen is, wat betekent dat de informatie nog lange tijd relevant zal zijn voor mensen.

18. Problemen en oplossingen

Denk terug aan nieuws dat u onlangs hebt gehoord. De kans is groot dat het geen goed nieuws was, of dat het ging over iets dat helemaal verkeerd ging. Dat komt omdat conflicten meer verkopen. Mensen worden aangetrokken door problemen omdat er een bepaald gevoel van opwinding bij hoort.

U kunt dit concept gemakkelijk toepassen in een blogbericht door problemen te belichten die verband houden met uw interessegebied, maar er ook oplossingen voor aan te dragen.

Hier is een voorbeeld van hoe we een probleem/oplossing combineerden in een gids voor het doorlichten van gastbloggers in dit artikel: De 2 benaderingen die ik gebruik om gastbloggers door te lichten (en geen tijd meer te verliezen).

19. Achter de schermen

Uw blogpubliek komt niet alleen massaal naar uw site om waardevolle inhoud te consumeren, maar wil u ook leren kennen. Hoe kunt u dat beter doen dan door ze een blogbericht achter de schermen te geven?

Een persoonlijke band opbouwen met uw publiek is een geweldige manier om ze betrokken te houden. Waarom laat u ze niet zien hoe een dag uit uw leven achter de schermen eruitziet?

Je zou een fotogalerij kunnen plaatsen met de inrichting van je kantoor, gevolgd door enkele van de processen die je gebruikt om je blog te onderhouden. Of nog beter, maak een video achter de schermen waarin je laat zien hoe je werkt.

20. Quizzen

We nemen allemaal wel eens deel aan een domme online quiz. Een quiz op uw blog plaatsen kan een heel leuke manier zijn om uw publiek te bereiken. Niet alleen biedt het hen een leuke, interactieve activiteit, het kan u ook helpen meer te weten te komen over uw lezers.

Als je een WordPress blog hebt, zijn er zelfs quiz plugins die je kunt gebruiken om het bouwen van een quiz veel gemakkelijker te maken.

De Thrive Quiz Builder plugin bijvoorbeeld, helpt niet alleen een professioneel ogende quiz te maken, maar heeft ook opties om gebruikers aan te moedigen zich in te schrijven op je e-maillijst en te delen via sociale media met anderen.

21. Cureren van inhoud

Waarom zou u zich achter de oren krabben als u nieuwe ideeën voor blogberichten probeert te bedenken, terwijl er al een heleboel inhoud voorhanden is? Een slimme zet is de kunst van het cureren van inhoud.

Zie ook: Gastblogstrategie: Hoe u uw volgende gastpost uit het park slaat

Neem de tijd om sociale media, relevante blogs en andere nieuwsbronnen door te spitten. Kies de inhoud waarvan u denkt dat die het meest aanslaat bij uw publiek en presenteer deze als een verzameling van recente discussies.

Probeer verschillende mediatypes in je bericht op te nemen om het interessant te maken. Een verzameling afbeeldingen, links, beschrijvingen, social embeds en citaten werkt prachtig.

Verwante lectuur: Wat is contentcuratie? De volledige beginnersgids

22. Enquêtes en opiniepeilingen

Heeft u ooit de poll-functies op Facebook en Twitter gebruikt? Het is eenvoudig, nietwaar? Polls en enquêtes zijn snelle manieren om de mening van uw publiek te peilen en de antwoorden die u krijgt, kunt u goed gebruiken in toekomstige blogberichten.

Het maken van een poll of een enquête op uw blog is gemakkelijk met tools zoals Typeform.com, waarvan vele functies bevatten om uw enquête in uw blogberichten op te nemen.

23. Presentaties en diavoorstellingen

Net als infografieën zijn presentaties en diavoorstellingen een doeltreffende manier om inzichten en informatie in een visueel formaat te delen. Diavoorstellingen zijn gemakkelijk te maken met software als PowerPoint voor windows en productivity office voor mac.

En als je een online tool zoekt, zijn Adobe Express en Canva geweldige plaatsen om je presentaties gratis samen te stellen.

Kijk voor inspiratie eens op SlideShare. Maar vergeet niet dat u uw inhoud van hoge kwaliteit en informatief moet houden om uw lezers de beste waarde te bieden.

Over SlideShare gesproken - het is een geweldig platform om je eigen presentaties te delen en je kunt zelfs je bestaande inhoud hergebruiken in een presentatie, zoals we met deze presentatie hebben gedaan:

Hoe de psychologie van sociale netwerken te begrijpen: de gids voor marketeers van Adam Connell

Het resultaat? Met de hulp van het ingebouwde publiek van SlideShare konden we 12.000+ pagina's extra bekijken.

24. Wedstrijden en giveaways

Een wedstrijd of giveaway klinkt misschien als veel werk voor een klein blog of bedrijf, maar de waarheid is dat het je site echt een boost kan geven in termen van betrokkenheid en abonnees.

Bedenk wat je doel is met het organiseren van een wedstrijd:

 • Wil je meer abonnees, bouw dan een wedstrijd waarbij mensen zich moeten aanmelden voor je lijst.
 • Is het om meer lezers te krijgen? Laat lezers een vraag beantwoorden over een blogpost.
 • Wil je je sociale aanwezigheid een boost geven? Vraag je publiek om de wedstrijd te delen en te retweeten.

Als je eenmaal je doel voor ogen hebt, kun je je weggever daaromheen bouwen. Bied een prijs aan die je publiek zou waarderen en ga aan de slag met de wedstrijd. Vergeet niet dat de meest effectieve weggevers niet veel kosten.

Je hebt wel een hulpmiddel nodig om je weggeefacties te beheren. Bekijk zeker dit artikel over social media contest & giveaway tools op Startup Bonsai.

25. Samenvattingen van evenementen

Veel bloggers gaan naar evenementen en conferenties om hun kennis te vergroten en inzichten te verwerven over hun interessegebied. Waarom deelt u die kennis niet met uw publiek?

Natuurlijk zou je het hele gebeuren kunnen live-tweeten, maar je hebt meer aan het bundelen van de informatie in een blogpost. Vat je bevindingen samen en voeg je eigen commentaar toe. Je kunt zelfs foto's en video's toevoegen als je die hebt gemaakt.

26. Beginnende gidsen

Een fundamentele post die elke blog in zijn archief zou kunnen hebben is een beginnersgids. Ongeacht je niche is iedereen op een bepaald moment in zijn leven een beginner, dus het samenstellen van een beginnersgids voor iets in je interessegebied is heel zinvol.

We hebben bijvoorbeeld een artikel over hoe je een blog begint - het is een complete beginnersgids die mensen stap voor stap begeleidt:

Wat dacht je van een beginnersgids voor videobewerking, of podcasting? Je zou nog verder kunnen gaan met een beginnersgids voor vliegvissen of vliegeren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Begin met na te denken over wat uw publiek zou willen leren. Als u uw niche goed begrijpt, hebt u waarschijnlijk al enkele ideeën.

En als u vastloopt, kunt u uw abonnees ook e-mailen en hen vragen wat zij willen leren.

27. Gastberichten

Wat doe je als je een week of twee weggaat van je blog om een welverdiende pauze te nemen? Hoe ga je blogideeën bedenken om die leemte op te vullen en vooruit te plannen?

Schakel gastbloggers in. Reik andere bloggers en geïnteresseerden in uw niche aan en nodig hen uit om op uw site te posten terwijl u weg bent.

Houd de berichten relevant voor uw blog en organiseer alles goed van tevoren, en uw site zal interessante nieuwe inhoud hebben, terwijl u ergens op een strand aan uw martini's nipt.

28. Roundups van deskundigen

Expert roundups zijn een geweldige manier om meer persoonlijkheid en kennis in uw blog posts te injecteren. Neem contact op met experts in uw blog niche en stel een vraag waar uw publiek wanhopig op zit te wachten.

Verzamel uw antwoorden in een blogbericht met commentaar van elk van de deskundigen en u hebt een altijd groen stuk inhoud dat zeer deelbaar is.

Laat iedereen weten wanneer het live is en maak het ze gemakkelijk om het artikel te delen. Dwing ze niet om het te delen - het moet hun eigen keuze zijn.

We hebben dit soort berichten in het verleden een aantal keren gepubliceerd. Een voorbeeld is dit bericht over hoe je je online kunt onderscheiden. Het kreeg duizenden bezoekers en social shares. En destijds was het een van onze meest gelinkte blogberichten.

Hier zijn enkele tips om te overwegen wanneer u dit soort berichten probeert:

 • Doe vooraf onderzoek - Je hebt de juiste mensen nodig om bij te dragen. Als in, echte experts!
 • Een specifieke vraag stellen - Iets vaags als "deel je beste content marketing tips" is te open eindig. Maar "welke 3 dingen moeten startup oprichters weten over content marketing?" is veel beter.
 • Maak uw vraag glashelder - Zijn er twee manieren om je vraag te interpreteren? Maak duidelijk welke!
 • Wees flexibel, maar geef vooraf een deadline - De mensen met wie u contact opneemt, moeten prioriteiten kunnen stellen en een deadline helpt hen daarbij.
 • Schets uw verwachtingen - Hoeveel details zoekt u in de antwoorden van mensen? Of iets anders dat mensen moeten weten? Wees eerlijk over de verwachtingen, zodat niemand zijn tijd verspilt.

29. Maandelijkse statistieken & voortgangsupdates

Heeft u er ooit aan gedacht om uw lezers inzicht te geven in de statistieken van uw blog? Ik heb het over cijfers zoals inkomsten, inzicht in het publiek en groei van het aantal abonnees.

Dit soort transparantie is populair op blogs die veel verdienen en een groot publiek hebben, maar ook kleinere blogs kunnen deze praktijk gebruiken om een gat in je inhoudskalender te vullen.

Je hoeft niet eens in te gaan op inkomsten - je kunt je gewoon richten op je doelen, wat je hebt bereikt, wat niet, enz.

30. Voorbeeldberichten

Denk erover na om uw publiek een blik in de toekomst te gunnen. Welke plannen hebt u voor uw blog in de toekomst? Wat zijn uw gedachten over de richting van uw inhoud?

Een voorbeeldpost als deze kan wonderen doen om je lezers te helpen zich dichter en meer verbonden met je te voelen. Dit komt omdat je hen vertrouwt met deze informatie. Als je je beloften niet nakomt, kunnen ze je in twijfel trekken en je ter verantwoording roepen.

31. Open brieven

Er is vast wel eens een moment geweest dat u fel gekant was tegen een organisatie of een persoon. Misschien ziet u rood door hun beleid, of schuurt hun houding u tegen de borst.

Een open brief is een goede manier om je frustraties en kritiek te ventileren.

Probeer geen taal te gebruiken die te confronterend is of negatieve actie of geweld voorstelt, maar leg je zorgen op tafel zodat anderen ze kunnen zien. Het kan de moeite waard zijn om een paar mensen het bericht te laten lezen voordat je het publiceert om er zeker van te zijn dat je niet te controversieel bent.

32. Galerijen en fotoalbums

' Een beeld zegt meer dan duizend woorden. is misschien een veelgebruikt gezegde, maar het is nog steeds waar in veel situaties.

Als u niet weet wat u moet schrijven, kan een blogbericht met beeldmateriaal en enkele bijschriften uw boodschap net zo goed overbrengen als het schrijven van uw gedachten.

Neem bijvoorbeeld GIF's en memes. Die behoeven meestal geen uitleg. Gebruik dit in je blog om jezelf wat ademruimte te geven.

33. Recepten

Recepten hoeven niet altijd over lekker eten te gaan. Als je geen inspiratie hebt, waarom kook je dan niet een levensrecept om op je blog te publiceren.

Hier zijn een paar andere ideeën:

 • Recepten voor een geweldige blog post
 • Een recept voor het perfecte beeld
 • Recepten voor kleurentheorie

Je kunt van alles een recept maken. Begin met het opsommen van de ingrediënten. Voor een geweldige blogpost kunnen de ingrediënten zijn:

 • Een geweldige kop
 • Scherpe onderverdelingen
 • Inhoudelijk idee
 • Afbeeldingen
 • Links

En geef je lezers dan de methode. Vertel ze hoe ze het allemaal samenvoegen voor een geweldig resultaat.

34. Rants

Soms moet je gewoon wat stoom afblazen. Dus ga je gang en ga tekeer. Het is jouw blog - je kunt ermee doen wat je wilt. Ga tekeer, in ALLE CAPS, als je dat echt wilt en haal de frustratie uit je systeem.

Vergeet niet dat wat je publiceert op het internet, voor iedereen zichtbaar blijft. Er is een goede kans dat je een trollenoorlog begint met je tirade. Dus zorg ervoor dat iemand anders het leest voordat je op de publicatieknop drukt.

35. Een verklarende post

Gebruikt u veel ingewikkelde woorden en termen in uw blog? Ze kunnen essentieel zijn voor het soort inhoud dat u maakt, maar zal iedereen weten wat ze betekenen?

Bedenk hoe vervreemdend dit kan zijn voor een nieuwe lezer die ze niet begrijpt.

Een glossariumpost is een manier om dit tegen te gaan. Verzamel de termen waarvan u denkt dat uw publiek er moeite mee zal hebben - betrek ze in het keuzeproces en vraag ze in een poll of vragenlijst. Publiceer ze vervolgens als een glossarium om dingen te demystificeren.

Dit type post kan dienen als een hoeksteenartikel waarnaar u regelmatig kunt verwijzen.

U kunt een woordenlijst ook omvormen tot hoeksteeninhoud voor uw blog. Dit is typisch een stuk inhoud van hogere waarde dat meer potentieel heeft om backlinks, aandelen en verkeer te verdienen.

Een goed voorbeeld is de conversion rate optimization Glossary van Optimizely:

36. Blog aspiraties

Hoe ziet de toekomst eruit? Bent u van plan uw blog uit te breiden of een nieuwe markt aan te boren?

Deel deze aspiraties met uw publiek - vertel hen waar u over een paar jaar wilt staan met uw blog.

Misschien is er een abonneedoel of een winstdrempel die je wilt bereiken. Je lezers erbij betrekken bevordert een groter gevoel van vertrouwen en gemeenschap. Ze zijn op de hoogte van je plannen en ambities.

37. Memes en GIF's

Memes en GIF's zijn een uitstekende manier om mensen betrokken te krijgen en uw inhoud te laten delen. We houden allemaal van een goede meme en met toegang tot duizenden online, kunt u er een hele post aan wijden.

Verzamel je favoriete memes en GIF's die relevant zijn voor je niche en deel ze met je lezers. Je zou zelfs je eigen meme kunnen maken met behulp van een meme-generator. Je weet maar nooit - misschien wordt het wel een instant hit.

38. Liefdadigheidsbewustzijn

Denk erover na om via uw blog iets te doen voor een goed doel. Er zijn tal van goede doelen die u kunt helpen door ze onder de aandacht te brengen met een blogbericht.

Misschien wordt iemand in uw omgeving gesteund door een goed doel. Eer hem of haar door het onder de aandacht te brengen bij uw volgers. Misschien zijn er zelfs goede doelen die dicht bij uw niche liggen die u op deze manier kunt steunen.

Technologiebloggers zouden bijvoorbeeld kunnen schrijven over het goede doel One Laptop Per Child of Computer Aid International.

39. Oude inhoud recyclen

Als u al enige tijd blogt, is de kans groot dat u een groot archief aan inhoud tot uw beschikking hebt. In plaats van die daar te laten zitten en weinig te doen, kunt u nadenken over hoe u die kunt recyclen tot nieuwe inhoud om nu te publiceren.

Je kunt een lijstpost omzetten in een infographic, een podcast in een geschreven post en een blogreeks in een nieuwsbriefreeks. Kijk voor meer ideeën over hoe je oude inhoud opnieuw kunt gebruiken eens naar dit artikel.

40. Inspiratiebronnen

Wat geeft u inspiratie op die dagen dat u zich productief voelt? Wat is uw muze? Waar haalt u meestal uw ideeën vandaan?

Misschien is er een wandeling die je regelmatig maakt of een blog die je vaak leest. Je bron kunnen hilarische dingen zijn die je kinderen zeggen of overpeinzingen van je grootouders. Wat ze ook zijn, voeg ze samen in een bericht en laat je lezers kennismaken met de geheimen van je inspiratie.

Je kunt zelfs verder gaan door je lezers te vragen om te reageren met hun eigen inspiratiebronnen. Wie weet is een van hen wel jouw volgende inspiratiebron.

Abonneren op Bloggen Wizard

Laatste gedachten

Iedere blogger zit wel eens met een gebrek aan ideeën. Niet weten waarover je moet schrijven is frustrerend als je consequent probeert te blijven.

De waarheid is dat de inspiratie voor het maken van nieuwe blogberichten overal om je heen te vinden is. Van roundups van commentaren van experts tot bewustmaking van goede doelen - er is altijd een manier om nieuwe inhoud te genereren die relevant is voor je blog.

Gebruik enkele van de bovenstaande ideeën en je zou kunnen merken dat je meer ideeën hebt dan je weet wat je ermee moet doen! En bekijk zeker onze gids voor het schrijven van blogberichten die converteren.

Verwante lectuur:

 • Waarover bloggen: 14 ideeën voor je volgende post (met voorbeelden).

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.