11 Beste Twitter Marketing Tools voor 2023 (Vergelijking)

 11 Beste Twitter Marketing Tools voor 2023 (Vergelijking)

Patrick Harvey

Wilt u meer controle over de manier waarop u uw Twitter-account beheert? Wilt u uw sociale bereik vergroten, inclusief het aantal beïnvloeders die uw inhoud delen?

Twitter is een prachtig platform op zich, maar als u uw Twitter marketing strategie wilt optimaliseren, moet u meer doen.

Er is veel meer nodig dan een paar tweets publiceren, bepaalde tweets retweeten en antwoorden op directe berichten om je publiek op een zinvolle manier te laten groeien via Twitter.

We hebben de beste Twitter marketing tools die je kunt gebruiken om je publiek te laten groeien op een rijtje gezet.

Niet al deze tools zijn gelijk. Met sommige kunt u uw Twitter-account in zijn geheel beheren, terwijl andere u helpen uw inhoud te promoten door deze bij beïnvloeders in uw niche onder de aandacht te brengen.

Laten we beginnen.

De beste Twitter-marketingtools om uw publiek te laten groeien

TL;DR

  • Agorapulse - De beste alles-in-één social media marketing tool. Inclusief inbox, publicatie, monitoring en rapportage. Ideaal voor zowel solopreneurs als bureaus.
  • Quuu promoten - De beste Twitter marketing om je inhoud gedeeld te krijgen door echte social media gebruikers.
  • SocialBee - De beste tool voor het plannen en publiceren van inhoud op Twitter. Inclusief inhoudsbibliotheken en recycling van inhoud om u tijd te besparen.

1. Agorapulse

Agorapulse is een andere allround social media management tool. Deze is geschikt voor vijf grote social media platforms, waaronder Twitter.

De functies beginnen met een dashboard waarmee u vermeldingen en berichten van verschillende platforms op krachtige wijze kunt beheren, vooral als u een heel team hebt dat uw sociale media-accounts beheert.

De meest intrigerende daarvan is een geautomatiseerd systeem waarmee u berichten per onderwerp kunt organiseren en berichten automatisch aan bepaalde teamleden kunt toewijzen.

U kunt ook verschillende berichten in een wachtrij plaatsen en plannen om ze op een latere datum en tijd te publiceren. Er is zelfs een "Evergreen"-optie waarmee u bepaalde berichten meerdere keren in een wachtrij kunt plaatsen.

U kunt ook mentions over uw merken monitoren, en de software zal zelfs boze berichten van klanten voor u opsporen, zodat u de kans krijgt brandjes te blussen voordat het inferno's worden.

Een vrij unieke functie kent labels toe aan uw volgers, zodat u uw meest betrokken klanten kunt herkennen. Andere functies zijn krachtige tools voor samenwerking en analyse.

Prijs: Gratis plan beschikbaar voor 3 sociale profielen en 1 gebruiker. Betaalde plannen beginnen bij €59/maand/gebruiker. Jaarlijkse kortingen beschikbaar.

Probeer Agorapulse gratis uit

Lees onze Agorapulse review.

2. Quuu Promoot

Quuu Promote is een tool waarmee u uw inhoud kunt laten delen door beïnvloeders uit de sector.

Hoewel u waarschijnlijk het meeste profijt zult hebben van Quuu Promote voor Twitter, zult u uw inhoud ook gedeeld krijgen op Facebook en LinkedIn.

Je hebt twee opties - automatisch of handmatig. Automatisch is vooral fijn omdat ze in wezen de promotie van de inhoud voor je regelen.

Zodra je inhoud is goedgekeurd, wordt hij gedeeld met het publiek van Quuu, dat bestaat uit personen die ervoor hebben gekozen om gecureerde inhoud van het platform te ontvangen.

U kunt zelfs een onbeperkt aantal aandelen, klikken en algemene betrokkenheid ontvangen, ongeacht het plan dat u kiest.

Prijs: Plannen beginnen bij $50/maand.

Probeer Quuu Promote

3. SocialBee

SocialBee is de beste social media scheduling tool die we hebben getest. En het is bijzonder geschikt voor Twitter marketing.

Twitter is een snel social media platform en met SocialBee wordt het maken, bewerken en plannen van uw inhoud ongelooflijk eenvoudig en bespaart u tijd en energie.

SocialBee ondersteunt tekst-, beeld- en video-inhoud die u kunt organiseren in inhoudscategorieën, waarbij u voor elke categorie een apart posting schema maakt; perfect voor het voeren van verschillende of gelijktijdige campagnes.

De hashtag-verzamelfunctie is ongelooflijk handig bij het maken van on-the-fly posts, en het bij de hand hebben van je populairste of meest zichtbare hashtags is een tijdsbesparing.

SocialBee heeft verschillende integraties om je Twitter-promotietijd efficiënter en succesvoller te maken, waaronder Canva voor het maken van content, Rebrandly en Bitly voor het verkorten van URL's en Pocket en Quuu voor content curation.

Zie ook: 7 Beste OptinMonster Alternatieven voor 2023

Naast Twitter ondersteunt SocialBee ook Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, TikTok en Google My Business.

Prijs: $19/maand, korting mogelijk bij een jaarabonnement.

Probeer SocialBee gratis uit

4. Sendible

Sendible is een allround social media management tool waarmee u accounts van verschillende platforms kunt beheren, waaronder natuurlijk Twitter.

Met de Twitter-integratie kunt u tweets plannen, mentions volgen en directe berichten beantwoorden. U kunt zelfs lijsten raadplegen.

Je beheert alles vanaf een gecentraliseerd dashboard. Het omvat elke stream van elke account die je integreert. Er is een prioritaire inbox die belangrijke berichten en vermeldingen identificeert, en je kunt zelfs de stream filteren zodat alleen Twitter wordt weergegeven.

Een van de nuttigste aspecten van deze tool is de mogelijkheid om berichten op sociale media vooruit te plannen. Dit doe je door een origineel bericht te maken en het aan te passen aan elk afzonderlijk platform.

Sendible stelt u ook in staat om de status van uw merk op Twitter te volgen door analytics van uw account te integreren en u op de hoogte te houden van vermeldingen van uw merk.

Er is zelfs een leuke functie waarmee je trending content in je niche kunt bekijken. Dit geeft je de mogelijkheid om te retweeten, te liken of te reageren op deelbare content met betrekking tot jouw merk.

Prijs: Plannen beginnen bij $29/maand of $288/jaar. Alle plannen worden geleverd met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer Sendible gratis uit

5. Awario

Awario is een ander soort social media management tool dan de andere die tot nu toe zijn besproken. Deze richt zich op social listening en social monitoring als geheel.

Met de primaire tool kunt u individuele vermeldingen van trefwoorden op meerdere social media platforms monitoren, waaronder Twitter. Met deze functie kunt u in wezen vermeldingen van uw merk op social media monitoren, evenals populaire onderwerpen rond uw niche.

Een van de krachtigste functies is de mogelijkheid om potentiële leads te herkennen. Een van de manieren waarop het dit doet is door u te waarschuwen voor tweets waarin wordt gevraagd om aanbevelingen voor een product of dienst die vergelijkbaar is met het uwe.

Er is ook een systeem dat uw berichten en vermeldingen controleert. U kunt de resultaten filteren om alleen Twitter te tonen. U kunt ze ook organiseren door te kiezen hoe u op de tweet wilt reageren. Uw opties omvatten antwoorden, blokkeren of verwijderen.

Er zijn ook verschillende analytische gegevens die u kunt bekijken. Er zijn ook filters beschikbaar. Er is zelfs een unieke functie waarmee u aangepaste filters kunt maken met behulp van booleaanse logica.

Prijs: Plannen beginnen bij $39/maand. Voor het goedkoopste plan is een gratis proefversie beschikbaar.

Probeer Awario gratis uit

6. TweetDeck

TweetDeck is een Twitter-beheerprogramma dat rechtstreeks in Twitter zelf is ingebouwd. Je hebt er toegang toe via je Twitter-account door te navigeren naar tweetdeck.twitter.com of door de Mac-app te downloaden. De Windows-app is nu ter ziele.

Het begon als een onafhankelijke app en werd uiteindelijk gekocht door Twitter voor 40 miljoen dollar. De tool is in wezen een uitbreiding van het Twitter-dashboard, waarmee u uw hoofdaccount en verschillende extra accounts efficiënter kunt beheren.

De interface is een eenvoudig dashboard vol kolommen die je zelf kunt toevoegen, verwijderen en herschikken. Je kunt tweets inplannen en mentions, berichten en individuele lijsten in de gaten houden.

U kunt zelfs individuele trefwoorden toevoegen als kolommen. Elke tweet met een bepaald trefwoord verschijnt in de daarvoor bestemde kolom, hoewel u enkele filters kunt instellen om de lijst te beperken.

U kunt ook collecties van individuele tweets samenstellen.

Prijs: Gratis.

Probeer TweetDeck gratis uit

7. Social Snap

Social Snap is een WordPress plugin die integreert met meer dan 30 social media platforms, waaronder Twitter. Het helpt u uw publiek en sociaal bereik te vergroten door uw inhoud beter deelbaar te maken.

Het begint met social share-knoppen die u overal op uw site kunt plaatsen, vooral op uw blog. Deze knoppen zijn er in verschillende stijlen en kunnen op verschillende plaatsen op uw site worden geplaatst.

De plugin ondersteunt Twitter Cards wanneer het tijd is voor u om uw inhoud te delen. Met deze integratie kunt u de manier waarop uw tweets op Twitter verschijnen zelf bepalen. U kunt de afbeelding, titel en beschrijving van uw tweet aanpassen.

Enkele plannen worden geleverd met een Auto-Poster add-on waarmee u een tweet kunt plaatsen telkens wanneer u een nieuw blogbericht publiceert. Een andere add-on, Boost Old Posts, werkt op dezelfde manier, behalve dat het oude berichten nieuw leven inblaast door ze automatisch opnieuw te delen op sociale media.

U kunt ook uw volgers aanmoedigen om uw inhoud te delen op Twitter met de click-to-tweet tool van Social Snap. Ten slotte kunt u uw vooruitgang volgen terwijl u werkt aan uw Twitter marketing strategie met de ingebouwde analytics van deze plugin.

Prijs: Plannen beginnen bij 39 dollar per jaar.

Krijg Sociale Snap

Lees onze Social Snap review.

8. Click to Tweet

Click to Tweet is een eenvoudige tool waarmee u deelbare links kunt maken die uw publiek kan gebruiken om uw inhoud gemakkelijk te tweeten. Het enige wat u hoeft te doen is de inhoud configureren die u wilt dat uw volgers delen (inclusief een afbeelding, beschrijving en link), uw link maken, achterover leunen en wachten.

U hebt toegang tot statistieken waarmee u kunt zien hoeveel mensen op uw deelbare links klikken en op de links in de tweets die u configureert.

Je kunt de tool op drie manieren gebruiken. Bij de eerste twee maak je je eigen tweet en plak je de insluitcode die de tool genereert op de plek waar je de deelbare link wilt hebben.

Als je een WordPress site hebt, kun je de gratis plugin installeren en links genereren vanuit de WordPress editor.

Prijs: Click to Tweet is gratis voor maximaal vijf links per maand. Premiumplannen, die een onbeperkt aantal links bieden, kosten $4,97/maand of $49,70/jaar.

Probeer Click To Tweet

Als je WordPress gebruikt, bekijk dan de gratis plugin.

9. Hashtagify

Hashtagify is een tool waarmee je statistieken over hashtags van Instagram en Twitter kunt bekijken. Je kunt de tool vooraf bekijken door een hashtag in te voeren op de homepage.

Dat is in wezen hoe deze tool werkt. Je voert een hashtag in die je wilt gebruiken, en de tool genereert er statistieken voor. Deze omvatten de populariteit van de hashtag, of hij al dan niet trending is, gerelateerde hashtags, top influencers die scoren voor je opgegeven hashtag, en meer.

De premium versie bevat een volledig rapport over elke hashtag die je opzoekt, met nog meer statistieken. Je kunt ook individuele hashtags in de gaten houden.

Prijs: Plannen beginnen bij $29/maand of $228/jaar. Een gratis proefperiode van 7 dagen is beschikbaar voor alle plannen.

Probeer Hashtagify

10. Paper.li

Een van uw belangrijkste doelen voor Twitter marketing is waarschijnlijk om uw eigen content voor meer mensen te krijgen. Echter, het cureren van content en het delen van andermans content is een effectieve strategie die u kunt gebruiken om uw eigen sociale bereik te vergroten.

Paper.li is een tool waarmee je gemakkelijk inhoud kunt verzamelen en cureren. Je bouwt je "krant" op met gecureerde inhoud van sociale media en het web. Deze tool ondersteunt op die manier verschillende sociale mediaplatforms, waaronder Twitter.

Zodra je tevreden bent over alle inhoud die je hebt verzameld voor je "issue", kun je die leveren aan je publiek. Dat kan via sociale media, een webpagina of via je e-maillijst.

Prijs: Je kunt gratis aan de slag met Paper.li. Het premiumplan kost $12,99/maand.

Probeer Paper.li

11. Triberr

Met Triberr kun je je sociale bereik vergroten en invloedrijker worden door je te verbinden met andere beïnvloeders. Dat doe je door je aan te sluiten bij "tribes", sociale groepen met andere beïnvloeders in jouw niche.

Het doel van deze tribes is om uw inhoud te delen met personen die al dan niet een betekenisvolle invloed hebben in uw niche. U doet dit door uw inhoud te promoten bij uw medestamgenoten, die worden aangemoedigd om elkaar te steunen.

U kunt verschillende geplande berichten aan een wachtrij toevoegen en zelfs deelbare inhoud samenstellen. Er zijn ook basisanalyses inbegrepen, zodat u kunt zien hoeveel klikken een bepaald bericht ontvangt en wie uw inhoud heeft gedeeld.

Prijs: U kunt gratis met Triberr beginnen. Premiumplannen beginnen bij $20/maand of $216/jaar.

Word lid van Triberr

Welke Twitter marketing tools moet u kiezen?

De Twitter marketing tools in deze lijst zijn zeer divers.

Hoewel het geweldig is dat ze zoveel verschillende manieren bieden om een van de meest gebruikte sociale-mediaplatforms te gebruiken, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke je moet gebruiken.

Is uw voornaamste doel uw invloed te vergroten en uw netwerk uit te breiden?

Kijk eens naar Quuu Promote en Triberr. Deze tools helpen je invloedrijker te worden door je inhoud gezien te laten worden door de top influencers in je niche.

Zoals ik al zei, Triberr is veel gemakkelijker te gebruiken omdat Quuu Promote meer een exclusief platform is. Het heeft ook netwerkfuncties ingebouwd, waardoor je mogelijkheden hebt om relaties aan te gaan met andere beïnvloeders in je niche. Bovendien is het goedkoper.

Lees zeker onze gids over hoe u uw volgers op Twitter kunt laten groeien voor meer hulp in deze regio.

Wilt u de betrokkenheid op Twitter vergroten?

Kijk eens naar Hashtagify, Click to Tweet en Social Snap als het gaat om likes, reacties en merkvermeldingen. Hashtagify identificeert natuurlijk trending hashtags in jouw niche om je te helpen het aantal mensen dat jouw tweets ziet en ermee interageert te vergroten.

Social Snap is een WordPress plugin die je zal helpen om inhoud op je site beter deelbaar te maken. Het bevat een click-to-tweet functie naast social share knoppen en scheduling tool, maar als je dingen wilt vereenvoudigen, kijk dan naar de Click to Tweet tool zelf.

Bekijk ook onze post over de beste tools voor social media wedstrijden als u uw Twitter volgers nog meer wilt betrekken.

Wilt u uw merk op sociale media kunnen volgen?

Het is belangrijk dat u uw merk op sociale media monitort. Zo kunt u eenvoudige problemen met de klantenservice beperken voordat ze de reputatie van uw merk kunnen ruïneren.

Voor deze taak is Awario uw beste keuze. Het is een speciale tool voor social listening waarmee u mentions van uw merk en specifieke trefwoorden op sociale media kunt monitoren. Het heeft ook een vrij geavanceerde functie die potentiële leads voor u opspoort.

Zie ook: Hoe u uw 9-5 grind te dumpen en toetreden tot de gelederen van Solopreneurs

Als u meer wilt weten, bekijk dan zeker ons bericht over krachtige tools voor het monitoren en luisteren naar sociale media.

Wilt u een Twitter marketingtool waarmee u uw account en klantinteracties efficiënter kunt beheren?

Als je jongleert met een heleboel sociale media-accounts, heb je waarschijnlijk behoefte aan een beheer van sociale media Sendible en Agorapulse kunnen dat voor u verzorgen.

Agorapulse heeft een betere social inbox en is veel gemakkelijker te gebruiken. Sendible heeft echter een sterkere social publishing functionaliteit.

U kunt altijd meer van dit soort tools vinden in onze post over de beste social media management tools. Al met al hopen we dat deze post u kennis laat maken met een paar nieuwe manieren waarop u uw Twitter-marketingstrategie onder controle kunt krijgen.

Wil je een krachtige maar gratis Twitter marketing tool?

Als u op zoek bent naar eenvoud, kijk dan niet verder dan TweetDeck en Paper.li. Dit zijn gratis tools die de basisfuncties van Twitter uitbreiden.

Click to Tweet is ongelooflijk handig als je een WordPress-site hebt, want je kunt de gratis plugin installeren om links rechtstreeks vanuit de WordPress-editor te genereren, zodat lezers je inhoud gemakkelijk kunnen delen.

Verwante lectuur: De beste social media marketing tools om uw publiek te laten groeien.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.