32 slimme manieren om meer verkeer naar uw blog te leiden

 32 slimme manieren om meer verkeer naar uw blog te leiden

Patrick Harvey

Inhoudsopgave

Heb je ooit naar de statistieken van je blog gekeken en je afgevraagd wanneer de hordes bezoekers gaan verschijnen?

Je publiceert geweldige inhoud en hebt iets te zeggen, maar hoe je ook probeert, die verkeerscijfers lijken gewoon niet zo te stijgen als zou moeten.

De waarheid is dat het niet zo hoeft te zijn - je kunt veel meer verkeer naar je blog krijgen en in dit bericht laat ik je zien hoe.

Met het gebruik van slechts een paar van deze tactieken, kunt u een toename van 425% in verkeer zien (ja! Het is gebeurd).

Waarom het "juiste verkeer" belangrijk is voor uw website

Voordat we ingaan op specifieke manieren om het verkeer op uw website te verhogen, moet ik nog iets vermelden.

Meer verkeer geeft je niet altijd wat je wilt.

Uw doel moet altijd zijn om relevant en gericht verkeer te genereren - en dat is precies waar alle tactieken en strategieën in deze gids u bij zullen helpen.

Een groot deel hiervan is weten wat u wilt dat mensen doen zodra ze op uw blog aankomen, het is één ding om meer verkeer te willen, maar er moet een reden voor zijn.

Zodra u een duidelijk idee hebt van wat u precies wilt dat mensen doen op uw blog, kunt u uw blog optimaliseren om de kans dat dit gebeurt te vergroten - kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken bij conversies.

Hoe u meer verkeer naar uw website en blog krijgt

Er zijn een heleboel tactieken hieronder opgesomd en wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt, kunnen ze een enorme impact hebben op uw verkeer.

Bijvoorbeeld, ik heb mensen gezien die slechts een paar van deze tactieken in actie brachten en een 400%+ toename in verkeer zagen. Geweldig toch?!

De sleutel hier is je te concentreren op één tactiek, die te laten werken en dan terug te komen op deze post om iets anders te proberen. Als je er te veel tegelijk probeert, zul je niet de verkeerstoename zien die je verdient.

Klaar om te beginnen?

Verander uw aanpak van de inhoud

Plan inhoud die verkeer kan genereren

Het genereren van verkeer begint niet nadat je een blogbericht hebt gepubliceerd; het begint al in de planningsfase.

Er zijn twee elementen waarmee rekening moet worden gehouden:

1. Selectie van het onderwerp

Als je besluit te schrijven over een onderwerp waarin niemand geïnteresseerd is, zul je moeite hebben om verkeer te krijgen, hoe goed je inhoud ook is.

Dus hoe kun je een goed idee krijgen over welke onderwerpen je moet schrijven?

Veel andere blogs en forums lezen kan een goede manier zijn om te beginnen, maar er zijn bijvoorbeeld ook een heleboel hulpmiddelen die je hierbij helpen:

 • Google Trends - Dit toont u een grafiek van hoe de rente in de loop van de tijd is toegenomen/afgenomen.
 • BuzzSumo - Deze tool laat je zien welke onderwerpen de meeste social shares genereren.
 • SEMrush - Met deze tool kunt u precies nagaan voor welke zoekwoorden uw concurrenten in Google scoren en een schatting krijgen van hoeveel verkeer die zoekwoorden kunnen opleveren.

Het gaat erom dat de onderwerpen die u kiest passen bij uw inhoudsstrategie en gericht zijn op het helpen van uw doelgroep.

Je publiek koppelen aan het juiste onderwerp is een grote eerste stap in de strijd om aandacht online winnen .

2. Kies een inhoudstype

Bepaalde soorten inhoud kunnen meer aandacht krijgen dan andere.

Uit een studie van BuzzSumo (en gepubliceerd op de blog van Noah Kagan) bleek dat infographics en lijstposts meer shares ontvingen dan elk ander type inhoud.

Krediet: OKDork.com

Persoonlijk zijn de meeste van mijn best gedeelde berichten lijstberichten en dat zijn ook de berichten die voor mij het meeste verwijzingsverkeer genereren.

3. Waarde toevoegen

Nu je een onderwerp en inhoudstype hebt gekozen, is het tijd om na te denken over hoe je je inhoud kunt positioneren om je te onderscheiden van de rest.

De realiteit is dat er waarschijnlijk een heleboel berichten op andere blogs zijn die over iets soortgelijks gaan.

De sleutel is dat element te vinden dat uw inhoud onderscheidt van de rest.

Dat kan betekenen een unieke invalshoek vinden, meer diepgang bieden, meer details toevoegen, de bruikbaarheid verbeteren of gewoon meer informatie weggeven.

Meer aantrekkelijke koppen schrijven

David Ogilvy zei ooit: "Gemiddeld lezen vijf keer zoveel mensen de koppen als de tekst."

Ook al is dit gemiddelde vandaag niet 100% correct, één ding is zeker: krantenkoppen zijn belangrijk.

Ze kunnen het succes van elk bericht dat je publiceert maken of breken.

Er zijn genoeg berichten waarin de beste praktijken voor het schrijven van geweldige koppen worden besproken, maar er zijn twee belangrijke factoren om te onthouden:

 • Uw krantenkop is een belofte en die moet u altijd nakomen.
 • Hoe u uw kop ook schrijft, hij moet een onbeantwoorde vraag achterlaten

Er zijn ook headline writing tools die je kunnen helpen, maar het enige dat je het beste zal dienen en dat is het enige dat dit soort tools niet kunnen repliceren.

En dat ben jij!

Geef uw oude inhoud een nieuw leven

Het is een goede gewoonte om uw oude inhoud bij te werken wanneer dat mogelijk is.

Waarom?

Het zal de gebruikerservaring verbeteren en u helpen meer verkeer te krijgen.

Wanneer inhoud verouderd raakt, wordt hij minder nuttig voor gebruikers en is de kans groot dat hij niet meer zo hoog scoort in zoekmachines (versheid is een rankingfactor).

Het is een goed idee om te prioriteren welke blogberichten je bijwerkt, dus je zou een van de volgende kunnen proberen:

 • Kijk in uw analyses en identificeer inhoud die niet zoveel zoekverkeer krijgt als vroeger.
 • Controleer uw Google Webmaster Tools-account om zoekwoorden te vinden waarvoor u bovenaan pagina twee staat en die een boost kunnen gebruiken.

Werk niet alleen de informatie bij, maar bedenk ook hoe u de gebruikerservaring van het bericht kunt stroomlijnen en het echt nuttiger kunt maken.

Zodra het bericht klaar is, kunt u het gewoon publiceren als een nieuw bericht onder dezelfde URL of kiezen voor publicatie onder een nieuwe URL (en een 301-omleiding toevoegen van de oude URl naar de nieuwe).

Let op: Als je bericht al verkeer van Google krijgt, kun je misschien beter bij de bestaande URL blijven en als je de URL verandert, verlies je de meeste social share-tellingen (bv. # tweets zullen niet zichtbaar zijn).

Het is ook belangrijk dat je deze post zo veel mogelijk promoot; je krijgt meer verkeer van sociale media, zoekmachines en andere blogs als je dat doet.

Wil je meer tactieken die je SEO een boost kunnen geven? Bekijk mijn post over uitvoerbare SEO tactieken om aan de slag te gaan.

Maak uw inhoud visueler

Visuele inhoud is belangrijk - feit.

En er zijn tal van statistieken op het web die duidelijk maken hoe belangrijk het is.

Met visuele inhoud krijg je meer shares, verdien je meer likes en krijg je uiteindelijk meer verkeer.

Hoe kunt u uw inhoud visueler maken? Hier zijn enkele ideeën om u op weg te helpen:

De afbeelding hierboven werd in minder dan 5 minuten gemaakt dankzij de hulp van een gratis programma als Canva.

Vermeld beïnvloeders in uw berichten en laat hen weten dat u hen genoemd hebt

Als je voor het eerst met je blog begint, begin je bij nul, maar er zijn mensen in je niche die al invloed hebben.

Dus wat moet je doen?

Wanneer je je volgende blogbericht schrijft, link dan uit naar andere berichten geschreven door beïnvloeders die extra inzicht geven en je bericht aanvullen, dan kun je hen laten weten dat je hen genoemd hebt.

Een belangrijk voorbehoud: vermeld influencers niet zomaar, maar alleen als het waarde toevoegt aan je bericht en je lezers helpt.

Mensen delen graag dingen die hen goed doen lijken. Dus als je leuke dingen over hen zegt in een bericht, is de kans groot dat ze het delen met hun publiek. Niet altijd, maar soms.

Hoe je het hen laat weten is aan jou, ik vond Twitter en e-mail goed werken.

Het belangrijkste is om mensen gewoon te laten weten dat je hen hebt vermeld, blijf ze niet vragen om je inhoud te delen.

Opmerking: dit kan ook een geweldige manier zijn om relaties op te bouwen met andere bloggers.

Hoe vindt u beïnvloeders in uw niche?

Er zijn een heleboel nuttige tools die u hier kunt gebruiken, zoals BuzzSumo. In dit bericht wordt dieper ingegaan op tools voor influencer-onderzoek.

Interview een invloedrijke blogger

Voor een lezer kunnen interviews een geweldige manier zijn om een andere kijk op dingen te krijgen en een grote bron van inspiratie.

Zie ook: Meer e-mailabonnees krijgen: 36 strategieën die u kunt gebruiken

Er zijn genoeg manieren om deze interviews te plaatsen. Je zou schriftelijke interviews kunnen doen of je zou een podcast kunnen beginnen. Een goed voorbeeld is John Lee Dumas die ondernemers interviewt met inspirerende verhalen.

Dit is een geweldige manier om het proces van relatievorming op gang te brengen en de kans is groot dat de influencer het interview zal delen met zijn volgers.

Stel een groepsinterview samen

Als je het goed doet, kunnen groepsgesprekken geweldig zijn.

Het is één ding om een invloedrijke blogger te noemen, maar als je hen uitnodigt om bij te dragen, zijn ze veel meer betrokken bij het succes van de post.

Ik heb hier geweldige resultaten mee geboekt; dit bericht dat ik publiceerde kreeg binnen een paar dagen een paar duizend shares en ongeveer 5.000 bezoeken.

Invloedrijke bloggers uitnodigen om bij te dragen aan uw blog

Zie dit als gastbloggen, maar dan omgekeerd.

Het kan een geweldige manier zijn om meer inhoud te krijgen en tegelijkertijd uw publiek uit te breiden.

Een goede aanpak hiervoor is uit te zoeken wie er gastblogt op andere blogs in uw niche en hen uit te nodigen ook bij te dragen aan de uwe.

Het is belangrijk dat u uw verhaal op de juiste manier formuleert, net als bij gastbloggen of elke andere vorm van bloggercontact - denk na over "wat hebben zij eraan?".

Uitzoeken wat nu hot is en daarover schrijven is een geweldige manier om meer verkeer te krijgen.

De sleutel hier is te letten op nieuwe trends en er als een van de eersten over te schrijven.

Er zijn een paar manieren om dit aan te pakken, maar één manier die ik veel mensen zie doen is grotere publicaties volgen, wachten tot ze ophef maken en dan een bericht publiceren als reactie.

Voor meer over dit onderwerp, zie dit bericht van Ann Smarty.

Hergebruik uw inhoud voor een ander publiek

Het hergebruiken van uw inhoud is een geweldige manier om toegang te krijgen tot een ander publiek.

De realiteit is dat we allemaal de voorkeur geven aan verschillende media om te leren. Ik geef de voorkeur aan geschreven inhoud, maar anderen geven misschien de voorkeur aan audio of video.

Ook infographics en Slideshare-presentaties zijn het overwegen waard.

Een goed voorbeeld hiervan in actie is de post die ik noemde als voorbeeld voor groepsinterviews.

Met behulp van 24Slides en Niall van TweakYourBiz werd het omgezet in een infographic en gepubliceerd door TweakYourBiz.

Wat was het resultaat?

De herplaatste post op Tweak Your Biz ontving 2.500+ social shares en meer dan 21.000 bezoekers .

Uw site verbeteren

Het ontwerp van uw site stroomlijnen

Design is belangrijk - wanneer het design van uw site duidelijk en helder is, zullen mensen er steeds weer naar terug willen komen.

Misschien wordt u op andere blogs en websites genoemd als een goed voorbeeld.

Het mooie is dat je geen ontwerper of ontwikkelaar hoeft te zijn om een indrukwekkend blogontwerp te hebben.

Dus als je WordPress gebruikt, heb je geluk, want er zijn zoveel indrukwekkende thema's.

Natuurlijk kun je een gratis thema gebruiken, en er zijn er een paar goede, maar de beste zijn meestal betaald.

Bekijk deze post over WordPress blogging thema's om een goed thema uit te kiezen.

Verwijder onnodige afleiding van uw blog

Een groot deel van het genereren van verkeer is het behouden van het verkeer dat je hebt, dus stel jezelf deze vraag - zijn er elementen op mijn blog die ik niet nodig heb?

Alles op je blog moet een doel hebben dat gericht is op het helpen bereiken van je doelen.

Heeft u bijvoorbeeld blog directory badges die u niet echt helpen? Of toont u CPC-advertenties die niet erg goed presteren?

De laadtijd van uw blog verbeteren

Laadtijden zijn zo belangrijk.

Trage laadtijden blijken een enorme daling in conversies te veroorzaken.

Hoewel het waar is dat laadtijden van pagina's een rankingfactor zijn voor zoekmachines als Google, is het maar een klein onderdeel van hun algoritme, dus het kan het verkeer wel verhogen, maar niet te veel.

Het echte voordeel van een snelle website is dat het de gebruikerservaring en de conversies verbetert. Het resultaat? Uw lezers zullen eerder geneigd zijn bij u te kopen en uw website in de toekomst opnieuw te bezoeken.

Hulpmiddelen om laadtijden van pagina's te verbeteren

 • Load Impact - Als u uw blog met deze tool controleert, ziet u hoe de laadtijden zich houden bij meerdere gelijktijdige bezoekers. Het geeft u een duidelijk beeld van hoe uw webhost omgaat met verkeerspieken.
 • PageSpeed Insights van Google - Deze tool geeft u een idee van hoe u de laadtijden van pagina's precies kunt verbeteren.

Bij gebruik van Load Impact zou een ideale test er ongeveer zo uit moeten zien:

De groene lijn toont meer virtuele gebruikers en de blauwe lijn toont de laadtijd van de pagina.

Gerelateerde lectuur voor pagina laadtijden:

Misschien heb je de hulp van een ontwikkelaar nodig, maar als je een WordPress-gebruiker bent, zijn er genoeg bronnen op het web die je in de juiste richting kunnen wijzen:

 • 8 Top Plugins om WordPress te versnellen (Caching Plugins en meer)
 • 8 eenvoudige manieren om WordPress te versnellen: zonder frustrerende technische hindernissen
 • 10+ Statistieken over de laadtijd van websites: waarom snelheid belangrijk is

Wanneer u relevante interne links toevoegt aan uw blog, maakt u het gemakkelijker voor mensen om uw beste inhoud te vinden en maakt u het ook gemakkelijker voor zoekmachines om uw inhoud te indexeren.

Voeg interne links niet zomaar toe; voeg ze alleen toe als je denkt dat het relevant en nuttig is voor de lezers.

Zie ook: Convert Pro Review 2023: Laat uw e-maillijst groeien en stimuleer conversies met WordPress.

Sociale deelknoppen toevoegen aan uw blog

Het is belangrijk dat uw volgers uw blogberichten gemakkelijk kunnen delen.

Maar het toevoegen van te veel knoppen voor sociaal delen kan een negatief effect hebben.

De sleutel is het identificeren van de belangrijkste sociale netwerken voor uw publiek.

Als uw inhoud bijvoorbeeld geschreven is voor kleine bedrijven, kan het nuttig zijn om een LinkedIn share-knop op te nemen.

Dus hoe kun je deelknoppen toevoegen aan je blog?

De meeste blogging platforms hebben hun eigen opties ingebouwd, maar als je WordPress.org gebruikt zijn er een groot aantal plugins die je kunt gebruiken om uniek vormgegeven deelknoppen toe te voegen.

Lees dit bericht voor meer informatie.

Maak het gemakkelijk om uw visuele inhoud te delen

Eerder bespraken we het belang van visuele inhoud.

En hoewel visuele inhoud alleen al helpt om meer verkeer te krijgen, is het belangrijk om het je lezers gemakkelijk te maken om je visuele inhoud te delen.

Een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen is het gebruik van een plugin zoals Social Snap, waarmee je Pinterest share buttons op je inhoud kunt weergeven (het is geen one trick pony, het doet veel meer!).

Widgets "click to tweet" toevoegen aan uw inhoud

Dit kan een geweldige manier zijn om meer sociale aandelen voor uw blogberichten te krijgen en op zijn beurt meer verkeer.

Bij sommige berichten voeg ik bijvoorbeeld een zin of citaat toe waarop mensen kunnen klikken om te twitteren.

Het ziet er ongeveer zo uit:

Wil je meer verkeer naar je blog? Vind hier 32 manieren om het verkeer van je blog te verhogen: Click to Tweet

Als u WordPress gebruikt, zijn deze gemakkelijk in te stellen met behulp van een van de volgende plugins:

 • Beter Click To Tweet - Gratis plugin die gemakkelijk te gebruiken is, maar alleen een basisontwerp heeft.
 • Social Snap - Deze plugin doet veel meer dan alleen het toevoegen van deelbare quote boxes. Het is een volledige plugin voor sociaal delen die wordt geleverd met tal van functies die je kunt gebruiken om meer verkeer van sociale media te krijgen.

U kunt ook ClickToTweet.com gebruiken, maar dat kost meer tijd en u kunt alleen gewone hyperlinks gebruiken in plaats van de funky widget in mijn voorbeeld hierboven.

Gebruik maken van e-mailmarketing

Focus op het opbouwen van uw e-maillijst

Van alle andere tactieken in deze post, is de meest betrouwbare deze.

Sociale netwerken kunnen komen en gaan, maar uw e-maillijst zal altijd de uwe zijn.

Uw e-maillijst uitbreiden komt neer op twee dingen:

 • Maak het je lezers gemakkelijk om zich in te schrijven op je lijst
 • Bied hen een dwingende reden om zich bij uw lijst aan te sluiten

De waarheid is dat er een enorm aantal specifieke tactieken zijn die je hiervoor kunt gebruiken, dus het is de moeite waard om dit bericht te lezen om meer te weten te komen (je hoeft waarschijnlijk geen ander bericht over het opbouwen van je lijst te lezen nadat je dit hebt gelezen).

Hoe meer je lijst groeit, hoe meer verkeer je naar je laatste berichten kunt sturen.

Stuur één e-mail met één doel

Veel mensen hebben de neiging om e-mails te sturen over hun nieuwste inhoud met links naar een paar berichten.

Het werkt en dat zal u verkeer opleveren, maar er is misschien een betere manier voor u.

Zo verstuur ik elke e-mail meestal met één doel voor ogen.

Als ik wil dat mijn abonnees mijn laatste bericht lezen, vraag ik ze niet iets anders te doen. Nou ja, meestal wel!

Onlangs wilde ik zien wat er zou gebeuren als ik mijn abonnees e-mails stuurde met het verzoek meer dan 2 of meer berichten te lezen.

Wat was het resultaat?

Click through rates daalden met bijna de helft!

Ik zeg niet dat dit zeker ook voor jou geldt en er zijn omstandigheden waarin je links naar meerdere berichten moet mailen. Bijvoorbeeld als je veel inhoud publiceert en wilt voorkomen dat je je abonnees te vaak mailt.

Maar dit is zeker iets waard testen voor jezelf.

Maak een autoresponder om uw beste inhoud aan uw lijst te leveren.

Als u altijd groene inhoud publiceert, is het een goed idee om een autoresponder in te stellen om uw nieuwe abonnees op de hoogte te brengen.

Dit zorgt ervoor dat uw abonnees uw beste inhoud niet missen.

Als u veel e-mails verstuurt, kan een link naar uw blog een goede manier zijn om wat extra verkeer te genereren.

U kunt ook een stap verder gaan door te linken naar uw laatste blogbericht - dit is gemakkelijk dankzij tools als Wisestamp.

Gebruik maken van andere websites en blogs

Vermijd potentieel gevaarlijke tactieken voor linkbuilding

U denkt misschien: hoe kan dit een manier zijn om meer verkeer naar uw blog te leiden?

De eenvoudige waarheid is dat op lange termijn iedereen die onbetrouwbare linkbuildingtactieken gebruikt, minder verkeer van Google zal krijgen dan iemand die dat niet deed.

De beste manier om hierover na te denken is jezelf de volgende vraag te stellen voordat je aan linkbuilding doet: "Zou ik deze link nog steeds willen als Google niet bestond?".

Aanwezig zijn op sociale netwerken

Aanwezigheid op sociale media kan een geweldige manier zijn om uw verkeer te vergroten, maar dat kan niet zonder aanwezig te zijn.

Hoe meer je je op het web begeeft en met anderen in contact treedt, hoe sneller je aanhang zal groeien en hoe meer invloed je zult hebben.

Zet je eigen tribe op Triberr op en nodig andere bloggers in je niche uit

Triberr is een ongelooflijk sociaal platform voor bloggers.

Het platform verbindt bloggers die dezelfde interesses hebben en maakt het makkelijk voor mensen om elkaars inhoud te delen.

Het werkt volgens het wederkerigheidsprincipe, dus hoe meer je inhoud van anderen deelt, hoe meer shares je krijgt.

Zo werkt het meestal:

 • Meld u aan voor een account en voeg uw RSS feed toe
 • Meld je aan bij enkele relevante stammen
 • Wanneer het hoofd van een stam je goedkeurt als volwaardig lid, zullen andere leden je inhoud zien in hun stammenstream (let op: tot dat moment ben je een volger, dus kun je alleen inhoud van anderen delen).

Een andere geweldige manier om Triberr te gebruiken is om je eigen stammen op te zetten en andere beïnvloeders uit te nodigen.

Inhoud rechtstreeks op LinkedIn publiceren

Een tijdje geleden opende LinkedIn zijn uitgeversplatform genaamd de Pulse, wat betekent dat je blogberichten rechtstreeks op LinkedIn kunt publiceren.

Af en toe worden artikelen opgepikt en op de Pulse geplaatst, zodat ze een grote vorm van verkeer kunnen zijn.

Als uw inhoud is geschreven met bedrijven in gedachten - dit is het proberen waard.

Een gastpost schrijven voor een andere blog

Dit is een van de meest effectieve manieren om het verkeer van uw blog te verhogen.

Laat me duidelijk zijn - je gaat in de meeste gevallen geen stortvloed aan verkeer krijgen en de tijd die nodig is om in deze tactiek te investeren is vrij hoog.

Maar waar het hier om gaat, is dat gastbloggen een langetermijnstrategie is en dat het meer dan verkeer gaat om het opbouwen van je online aanwezigheid.

Je autoriteit opbouwen en jezelf bekend maken is een van de belangrijkste voordelen. Dit zal zich op lange termijn uitbetalen.

Misschien moet je eerst beginnen met kleine blogs en je opwerken naar de grotere publicaties, dus hou vol en je blog zal sneller groeien.

Hoe zit het met het selecteren van blogs om aan bij te dragen?

Veel mensen gebruiken allerlei meetgegevens, waaronder SEO-gerelateerde meetgegevens zoals Domain Authority (DA) enz. maar de waarheid is dat er maar één ding is waar je naar moet kijken...

...Een betrokken publiek .

Dat betekent echte reacties en echte social shares.

Er zijn genoeg "toplijsten" van blogs binnen een aantal niches die u gemakkelijk kunt vinden via Google, maar het is zinvol om eerst uw bestaande contacten te benutten. In plaats van willekeurige blogs te pitchen, vraagt u de bloggers in uw niche met wie u al een bestaande relatie hebt.

Hoe moet ik andere bloggers pitchen?

Maak eerst contact met hen (via social media/comments/e-mail) en pitch pas als je hen en hun blog beter hebt leren kennen.

Wanneer je ze een pitch geeft, zorg er dan voor dat je je pitch zo opvat dat het gaat over hoe jouw post hen ten goede komt.

Lees dit bericht voor meer over het benaderen van bloggers (het bevat een echt effectief proces dat goed werkt).

Hoe gastposten meer doen voor uw blog

Er is één ding dat ik anders had willen doen toen ik begon bij te dragen aan andere blogs.

En dat is ze gebruiken om een e-maillijst op te bouwen.

Dus hoe kun je op deze manier je lijst opbouwen?

 • Stel een gratis download/leadmagneet samen
 • Bied het aan op een landingspagina
 • Neem een link naar de landingspagina op in uw auteursbio

Sue Anne Dunlevie heeft een nuttige bijdrage samengesteld over het gebruik van gastbloggen om een e-maillijst op te bouwen, waarin het proces meer in detail wordt behandeld.

Laat echt nuttige opmerkingen achter op andere blogs

Dit is een geweldige manier om u te helpen meer zichtbaar te worden binnen uw niche, maar het moet wel op de juiste manier gebeuren.

Je moet niet zomaar commentaar gaan geven op blogs om een link naar je site te krijgen of openen met "hey je moet deze tool/site [voeg link in] echt eens bekijken, je moet het toevoegen aan je bericht" - dat zal meer kwaad dan goed doen.

De realiteit is dat je waarschijnlijk niet veel direct verkeer zult krijgen, maar dat is niet waar het bij commentaar om zou moeten gaan.

Richt uw opmerkingen op hulpvaardigheid en het opbouwen van een relatie met de blogger. De resultaten die u zult zien, zullen eerder indirect zijn en het zal een tijdje duren om ze op te bouwen, maar deze relaties zullen deuren voor u openen.

Gebruik maken van betaald verkeer

De waarheid over het genereren van verkeer is dat hoewel het gemakkelijk is om bepaalde tactieken als gratis te zien, ze dat eigenlijk niet zijn.

Je betaalt, maar met je tijd in plaats van geld. En je tijd is waardevol.

Het mooie is dat er bepaalde platforms zijn die het gemakkelijk maken om verkeer van hoge kwaliteit te krijgen, zonder daarvoor door de neus geboord te worden.

Af en toe gebruik ik Outbrain - ik heb goede resultaten geboekt en het zorgt ervoor dat je inhoud onder artikelen in mediapublicaties van topniveau komt te staan.

Andere manieren om uw websiteverkeer te verhogen

Identificeer een probleem en maak een gratis hulpmiddel om het op te lossen

Dit is een van de meest uitdagende tactieken, maar het kan ook een van de meest lonende zijn.

Portent heeft bijvoorbeeld een handige ideeëngenerator voor inhoud gemaakt:

Ik weet niet precies hoeveel verkeer dit hulpmiddel krijgt, maar het feit dat het links heeft verdiend van meer dan 1.100+ verwijzende domeinen en 1.000s van sociale aandelen doet me geloven dat het een enorme hoeveelheid .

Dit werkt omdat het een echt probleem van mensen oplost en het is volledig gratis.

Ontdek wat al werkt en doe er meer van.

Met alle verschillende tactieken die we kunnen proberen, is het makkelijk om een van de meest effectieve te vergeten.

Open dus uw analyseprogramma en bekijk precies welke kanalen/websites u het meeste verkeer bezorgen.

Als u Google Analytics gebruikt, zult u het nuttig vinden om eerst te kijken welke kanalen u het meeste verkeer sturen.

Om naar dit menu te gaan, klikt u op het tabblad "Acquisitie" en vervolgens op "Kanalen".

Dit omvat waarschijnlijk (mogelijk meer):

 • Organisch zoeken
 • Sociaal
 • Direct
 • Verwijzing
 • E-mail

U kunt deze resultaten vervolgens filteren om precies te weten te komen waar uw verkeer vandaan komt.

Word een deskundige bron voor journalisten

Met hulpmiddelen als Help A Reporter Out (HARO) kunt u gemakkelijk PR-mogelijkheden vinden.

Journalisten over de hele wereld hebben deskundige bronnen nodig voor hun verhalen en jij zou een van die deskundigen kunnen zijn.

Meld je gewoon aan voor een gratis account en je krijgt e-mails met kansen door. Kijk uit naar eentje die bij je past en stuur ze een voorstel.

Houd uw pitches beknopt en benadruk waarom u goed past.

In het verleden heb ik deze tactiek gebruikt om vermeld te worden op HuffPost, CIO en meer - elk antwoord kostte me slechts ongeveer 10 minuten, niet slecht toch?!

Vraag uw goede contacten om uw bericht te delen

Als je niet vraagt, krijg je niet.

Soms kun je een grote hoeveelheid tractie krijgen door gewoon je contacten te vragen om te helpen een bericht te verspreiden.

Maar probeer dit niet te veel te gebruiken - andere bloggers hebben waarschijnlijk een inbox vol e-mails van mensen die hen vragen iets te doen om hen te helpen.

Gebruik dit dus spaarzaam en wees voorzichtig hoe je je worp positioneert.

Dit werkt het best wanneer u uw contacten eerst helpt of aanbiedt hen met iets te helpen. Als u bijvoorbeeld e-mail gebruikt, kunt u uw e-mail eindigen met "laat het me weten als u mijn hulp ergens bij nodig hebt - ik wil graag iets terugdoen!".

Het komt allemaal neer op het creëren van goede wil en als je steeds om hulp vraagt, raakt die op.

Het is tijd voor een winnende strategie voor websiteverkeer

Je hebt nu genoeg tactieken die je kunt gebruiken om meer verkeer naar je blog te krijgen, maar het is belangrijk dat je de tactieken kiest die het beste bij je blog passen en die je het meest relevante verkeer opleveren.

Vertrouw niet op de statistieken van uw webhost, maar stel een extern programma zoals Google Analytics in.

Je zou meerdere tactieken kunnen proberen, maar dit werkt het beste als je je op één tactiek concentreert.

Dus ga naar buiten en begin!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.